Pregled spletnega mesta5 – posodobljeno 2020

Site5 Pregled

Eden najbolj uporabnih nosilcev iz stabilne mreže EIG, Site5 je hiter in ponuja odličen vmesnik. Vendar pa manjka pri nekaterih esencialnih lastnostih, zato se počuti nekoliko pretirano. Preberite naše popolno mnenje v tem pregledu Site5.


Site5 obstaja že od leta 1998, vendar se je storitev močno spremenila, potem ko jo je leta 2015 kupila skupina Endurance International. Veliko močnih točk je še vedno, vključno z dostopno vrsto načrtov, odlično enostavno uporabo in solidno hitrostjo. Glede na to so nas nekatere njene šibke točke vprašale, ali ima vodja podjetja preveč vpliva.

V tem pregledu Site5 ga bomo primerjali z najboljšimi ponudniki spletnega gostovanja in videli, ali je vreden vašega dolarja. Zagnali smo spletno stran z najcenejšim skupnim načrtom, namestili prazno kopijo WordPress-a in začeli s testiranjem. Naše spletno mesto je bilo predstavljeno tudi brez vednosti spletnega mesta Site5, da bomo lahko ponovno ustvarili, kaj je običajna stranka.

Na žalost ima ta postopek visoke in nizke točke. Site5 se odlikuje po enostavni uporabi in dostopnosti ter je dovolj hiter, vendar zaradi pomanjkanja bistvenih lastnosti načrti izgledajo predrago.

site5-drsnik1

site5-drsnik2

site5-drsnik3

site5-drsnik4

site5-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Alternativa za Site5

Lastnosti

Site5 ima ločen seznam funkcij, ki sicer niso odlične, pa tudi ni slabo. Veseli smo, da vidimo številne bistvene funkcije, ki jih morajo vključevati spletni gostitelji, vendar si želimo še več, še posebej na cenovno skupnih nivojih.   

Vsebuje pomanjkanje raznolikosti v skupni sestavi Site5, ki se je bomo dotaknili v razdelku »Vrste gostovanja« spodaj. Tri stopnje gostovanja v skupni rabi so skoraj enake, kar pomeni, da je treba skoraj nič spodbuditi za nadgradnjo, kar zadeva funkcije.

Po drugi strani pa so vidne značilnosti, na primer brezplačna selitev na Site5 in samodejno varnostno kopiranje. Kljub temu ne moremo spregledati pomanjkanja tega, kar bi šteli za bistvene lastnosti.

Manjkajoče funkcije Site5

To ne vključuje SSL / TLS potrdila, ni skeniranja zlonamerne programske opreme in ni proste domene. Čeprav smo že prej opazili, da sta prva dva izpuščena, je malo spletnih gostiteljev prepovedalo brezplačno domeno iz skupnih načrtov. Če iščete gostitelja, ki ponuja osnove in še veliko več, preberite naš pregled SiteGround.

Tudi če manjka toliko funkcij, ni nič slabšega, če ne vključimo graditelja spletnih strani. Videli smo, da druge blagovne znamke EIG, na primer HostGator, omogočajo brezplačno integracijo z Weeblyom, in kot lahko preberete v našem Weebly pregledu, je to dobra stvar. Čeprav od vključenega oblikovalca spletnih strani ne zahtevamo ravne kakovosti, je ponudba bistvenega pomena.

Če to iščete, preberite naš najboljši vodič za ustvarjalce spletnih strani. Weebly se dobro uvršča v veliko kategorij, vendar imamo raje Wix. Kot lahko vidite v našem pregledu Wix, uravnava uporabnost, moč in ceno na način, kot to počnejo nekateri graditelji spletnih mest, zato je odlična izbira za začetnike, ki želijo ustanoviti spletno mesto.

Pregled funkcij Site5

Logotip Site5www.site5.com

Začne se od 695 dolarjev mesečno Vsi načrti

Vrste strežnikov

Skupno gostovanje

VPS gostovanje

Upravljan WordPress

Gostovanje v oblaku

Namensko gostovanje

Gostovanje preprodajalcev

Usablity

FTP dostop

SSH dostop

cPanel

Korenski dostop

Dnevne varnostne kopije

Spletna stran Builder

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Varnost

Zasebnost domene

Šifriranje SSL

Odstranjevanje zlonamerne programske opreme
Plačano

Požarni zid spletne aplikacije

Dvofaktorska overitev

Zaščita DDoS

sFTP

Podpora

Podpora po e-pošti

Telefonska podpora

Podpora v živo

Vadnice

Uporabniški forum

Baza znanja

24/7 Podpora

Cenitev

Site5 med znamkami EIG naredi nekaj neobičajnega: to jasno navaja. Čeprav je cena visoka, se Site5 ne spopada z večletnimi shenanigani, kot je njegov sorodnik Bluehost (preberite naš pregled Bluehost). Namesto tega je na strani izdelka jasno razvidno, kakšno ceno boste plačali.

Vzame si zapiske iz A2 gostovanja (preberite naš pregled A2 gostovanja). Na strani izdelkov za vsako vrsto gostovanja boste našli trajanje, ki ga ponuja vsak paket, in mesečno ceno za to obdobje. To pomeni, da je na primer enostavno vedeti, da hostPro + Turbo znaša 13,95 USD na mesec, če kupite dve leti, vendar 19,95 USD na mesec, če greste mesečno.

site5-pregled-izdelek-stran

Čeprav nam je transparentnost všeč, cene niso velike. Site5 je daleč od 1&1 IONOS, ko gre za mesečne skupne načrte (preberite naš 1&1 IONOS pregled). Pripomočki, ki jih Site5 vključuje, so vabljivi, vendar obstaja veliko spletnih gostiteljev, ki delajo isto ceno ceneje, z 1&1 IONOS vodi paket.

To bi bilo v redu, če bi bilo veliko funkcij, toda kot rečeno, bistvene stvari manjkajo. Na primer, na primer je na voljo zaščita pred zlonamerno programsko opremo, ki pa vam bo poleg mesečne cene prinesla 50 USD na leto. Prav tako brezplačna domena ni vključena v vaš načrt, zato jo boste morali upoštevati tudi v ceni za izplačilo.

Kljub temu Site5 ni preveč zoprn in ima tudi solidno obdobje vračila. Prodajalci in uporabniki v skupni rabi lahko storitev preizkusijo do 45 dni in prejmejo vračilo, brez vprašanj. Uporabniki VPS imajo na voljo le 15 dni, kar je polovica tistega, kar ponuja večina gostiteljev spletnih strani.

Enostavnost uporabe

Preverjanje spletnega mesta Site5 je preprosta zadeva, zlasti s tem, kako jasne so strani izdelkov. Omejena vrsta načrtov je premišljeno segmentirana, tako da ni vprašanja o tem, kaj je na voljo ali kakšno ceno boste plačali za dostop do nje.

Prostor za oddajo blaga v petih delih je nemoten, z minimalnim nategovanjem, da se v vaš paket vključijo dodatki, kar je lepo videti. Čeprav je podobno kot Namecheap v tem, da obstaja postopek v več korakih odjave, se Site5 ne počuti dolgotrajno. Kot lahko vidite v našem pregledu Namecheap, so se koraki med preverjanjem zdeli nepotrebni, kar pa na srečo tu ni tako..  

site5-pregled-odjava

Takoj po nakupu prejmete baterijo petih e-poštnih sporočil, vendar vam jih ni treba pogledati, da se lahko prijavite. Tako kot Kinsta (preberite naš pregled o Kinsti) vas Site5 usmeri iz blagajne na nadzorno ploščo računa, brez nepotrebnih vmes.

Nadzorna plošča je večinoma enaka InMotion Hostingu (preberite naš pregled InMotion Hosting). Na glavnem zaslonu si lahko ogledate svoje storitve, domene in račune ter kodo za podporo in podatke o računu. Če kliknete zavihek »storitve«, se bo odprla nadzorna plošča za upravljanje gostovanja.

site5-pregled-račun-nadzorna plošča

Kot pri InMotion Hostingu in nekaterih drugih gostiteljih je to najboljši del uporabniške izkušnje. Prikazuje porabo vašega diska in pasovne širine, podatke za obračun in podatke o načrtu. Še pomembneje pa je, da omogoča hitre povezave do elementov cPanel, kar olajša dodajanje e-poštnega naslova ali odpiranje upravitelja datotek, ne da bi se dejansko prijavili v cPanel.

site5-pregled-gostovanje-upravljanje

Čeprav imamo radi cPanel – v našem najboljšem spletnem gostovanju z vodičem cPanel lahko vidite, koliko je na nadzorni plošči, ki lahko otežuje iskanje preprostih predmetov. Hitre povezave z glavne nadzorne plošče računa ne uporabljajo le učinkovitejše uporabe, ampak tudi manj motijo.

Na srečo je cPanel na voljo, če se želite kopati, za razliko od LunarPages (preberite naš pregled LunarPages). To je cPanel, ki ga poznamo in ljubimo, ki ustreza navigaciji na podlagi ikon in zložljivimi kategorijami. Kljub temu manjka ena pomembna točka.

site5-review-cpanel

V cPanelu ne boste našli namestitvenega programa Softaculous, kar večina spletnih gostiteljev uporablja za namestitev skriptov, kot je WordPress. Namesto tega boste našli “QuickInstall”, ki je podoben vmesnik, ki ga poganja MOJO Marketplace, še ena blagovna znamka EIG.

Če ste prebrali naš pregled FatCow, veste, da nismo ljubitelji namestitve prek MOJO Marketplacea, ker se zdi, da vedno ne uspe. Na naše presenečenje je kljub temu velikokrat šlo brez težav. MOJO Marketplace vas še vedno muči, če želite kupiti temo, medtem ko se namestitev dogaja, vendar je na splošno preprost postopek.

Vrste gostovanja

Site5 ima preprosto zasnovo načrtov. Na voljo sta samo dve obliki gostovanja: skupni in upravljani VPS. Na voljo so tudi preprodajalski načrti, ki pa so samo delni načrti, ki so združeni za nadaljnjo prodajo. Čeprav si želimo ogledati raznovrstnejšo paleto načrtov, smo zadovoljni z omejeno ponudbo Site5 za trg, na katerega je usmerjen..

Skupni načrti, ki jih na spletnem mestu Site5 preprosto imenujemo “spletno gostovanje”, so osrednja točka. Na voljo so tri stopnje, vendar so razlike med njimi manjše, kot kažejo imena. hostBasic je skupni načrt, sestavljen za posamezno spletno mesto, medtem ko je hostPro takšen, ki je narejen za neomejeno število spletnih mest.

Na vrhu pa obstaja načrt, imenovan hostPro + Turbo, za katerega smo predvidevali, da bo imel koristi od uspešnosti v primerjavi s standardnim hostPro načrtom. Ta korist od uspešnosti ni podrobno opisana na strani izdelka, zato smo se obrnili na predprodajo in vprašali, kakšne so razlike med načrti.

Na naše presenečenje ni veliko razlike. Zunaj višje cene je edino, kar ponuja hostPro + Turbo, več računov cPanel za spletna mesta, ki jih uporabljate. Funkcije, specifikacije strežnika in varnost so enaki, tako da, če ne potrebujete več računov cPanel, mora biti hostBasic enak kot hostPro + Turbo, ko gre za zmogljivost.

Načrti prodajalcev Site5

Načrti prodajalcev so prav tako v treh ravneh, vendar so med njimi večje razlike. Vse stopnje so nesmerne, kar pomeni, da lahko prodate toliko paketov, kolikor želite, dokler imate na razpolago prostor na disku in pasovno širino. Te specifikacije so razlika med stopnjami.

Najdražji načrti so tisti VPS. Site5 ponuja sedem stopenj gostovanja VPS, ki se giblje od manj kot 70 dolarjev na mesec do preko 300 dolarjev na mesec. Tako kot prodajni načrti so razlike med stopnjami le očala. Vsi načrti imajo dva namenska IP naslova, cPanel / WHM in popolno upravljanje s strani Site5.

Manjkajo pa upravljani programi WordPress in oblaki. Upravljani načrti WordPress, ki so običajni med najboljšim spletnim gostovanjem za izbire WordPressa, zagotavljajo upravljano gostovanje, ki je prilagojeno za WordPress. To pomeni samodejne posodobitve jedra, namestitev napak in več.

Pogosto upravljano gostovanje WordPress uporablja arhitekturo v oblaku, ki smo si jo ogledali pri Kinsta, DreamHost in Pagely (preberite našo stranlyly pregled). Ta slog gostovanja strežniku omogoča, da po potrebi poišče dodatne vire, kar pomeni, da je zelo težko, če ne celo nemogoče, da se vaše spletno mesto brez povezave.

Hitrost in varnost sta številnim spletnim gostiteljem omogočila vključitev neke oblike gostovanja v oblaku, zato je razočarano, da se Site5 ni pridružil klubu. Če iščete poceni gostovanje v oblaku, preberite naš pregled MDDHosting.

Hitrost & Občasni čas

Naš postopek testiranja hitrosti je preprost. Zaženemo spletno mesto z najcenejšim načrtom v skupni rabi brez vednosti gostitelja, namestimo prazno kopijo WordPress-a in izvedemo teste z Load Impact in Pingdom Speed ​​Test na privzeto konfiguracijo gostovanja. To pomeni, da optimizacije, kot so predpomnjenje na strani odjemalca ali gzip, niso vključene, razen če jih je gostitelj nastavil s poti.

Tu je pomembno upoštevati, ker bi Site5 verjetno naredil bolje, če bi izvedli predpomnjenje na strani odjemalca. Site5 je dobil spodobne rezultate hitrostnega preizkusa Pingdom z oceno 90 od 100, vendar je na zavihku »priporočila« Pingdom test hitrosti predlagal, da na naše strani dodamo glave s potekom veljavnosti.

site5-pregled-hitrost-test

Skratka, to pomeni, da se predpomnjenje ne izvaja, ampak bi moralo biti skrajšanje časa nalaganja. Zadovoljni smo z uspešnostjo Site5 zunaj okvira in morda še bolj zasije s predpomnjenjem, vendar boste morali umazati roke, da bo vse mogoče.

Stresni test Site5

Čeprav so bili rezultati hitrosti z eno samo točko navdušujoči, naš test udarca obremenitve ni bil. Load Impact je za naše namene orodje, s katerim lahko poudarimo vire našega spletnega mesta, da vidimo, v katerem trenutku se bo zlomilo. To se stori s pošiljanjem več virtualnih uporabnikov na spletno mesto v določenem obdobju in merjenjem odzivnih časov in števila izpolnjenih zahtev..

Ugotovili smo, da se poceni skupni načrti navadno zlomijo na koncu, ko v petih minutah pošljemo 50 uporabnikov. Žal se je Site5 pred tem zlomila. Load Impact je odkril povečano število napak v zahtevi HTTP, ko smo zadeli približno 30 uporabnikov, kar bi lahko pomenilo nekaj stvari.

site5-pregled-vpliv na obremenitev

To bi lahko pomenilo, da je strežnik, na katerem gostuje naše spletno mesto, omejen, kar pomeni, da ni dovolj sredstev, da bi sprejeli število zahtev, ki prihajajo iz vseh spletnih mest. Poleg tega lahko to pomeni, da se na strani Site5 dogaja nekaj omejitve stopnje.

Tu smo, da poročamo o svojih ugotovitvah, ne da bi špekulirali. Ne glede na razlog, naše testiranje kaže, da se skupni načrti pod pritiskom zlomijo prej kot mnogi konkurenti Site5.  

Zagotovljeno neplačilo spletnega mesta5

Vendar obstaja jamstvo za sprotno zaščito vašega načrta. Na strani z izdelkom Site5 piše, da zagotavlja 99,9-odstotno upodabljanje ali vračilo vašega denarja. To celo pomeni, da boste prejeli 100 odstotkov denarja nazaj.

Ko se kopate po izrazih, je jasno, da to ni res. Strežniki v skupni rabi in preprodajalci bodo prejeli do 100-odstotno dobroimetje, vendar to velja le, če je čas upodabljanja pod 95 odstotkov. Nad tem boste prejeli zasluženi dobropis. Načrti VPS so bližje oglaševanemu jamstvu, vendar zagotavljajo 100-odstotno posojilo za nadrejeno delo manj kot 99,5 odstotka.

Varnost

Site5 ima soliden seznam varnostnih funkcij, čeprav smo razočarani, ker ni opaziti brezplačnega skeniranja zlonamerne programske opreme. Zunaj tega je podporni paket impresiven in ščiti vaše spletno mesto pred kibernetsko kriminaliteto, odpovedjo ali kakršno koli drugo nagajivostjo, na katero se lahko sooči.

Čeprav se na začetku morda ne zdijo tako, so samodejne vsakodnevne varnostne kopije najboljša obramba vaše spletne strani. Na enak način kot za zaščito pred recimo odkupno programsko opremo uporabljate naše najboljše varnostne storitve na spletu, boste z varnostnimi kopijami spletnega mesta zagotovili, da jo lahko ponovno zaženete in zaženete v primeru, da gre kaj narobe.

Vendar ne gre samo za varnostno kopiranje spletnega mesta in prenos lokalno. Site5 sprejme pravilo 3-2-1, tako da ustvari nočno varnostno kopijo vsake datoteke na svojih strežnikih, hkrati pa vam omogoča, da ustvarite ročne varnostne kopije in jih shranite kamor koli želite.

Poleg tega je pomnilnik na vsakem strežniku konfiguriran v RAID 10, kar zagotavlja še več odvečnosti. Lahko preberete naš vodnik RAID, če želite izvedeti podrobnosti, skratka, RAID 10 zagotavlja hitrost RAID 0, hkrati pa ohranja odvečno kopijo vseh podatkov, ki so zapisani na pogone.

Site5 SSL

Čeprav je odpuščanje veliko, Site5 primanjkuje na drugih področjih. Na primer, ne vključuje SSL / TLS potrdila s svojim načrtom. To potrdilo omogoča brskalnikom, ki obiskujejo vaše spletno mesto, odprejo šifrirano povezavo med vami in uporabnikom, ki ščiti podatke, ki jih uporabnik prenaša.

Čeprav so bili SSL / TLS certifikati v preteklosti v glavnem rezervirani za prodajna mesta za e-trgovino, bi jih moralo zdaj imeti vsako spletno mesto. Če vaše spletno mesto dejansko nima, ga bo Google pokopal v iskalnih uvrstitvah, zaradi česar ni mogoče pridobiti občinstva. Potrdila SSL / TLS so bistvena za delovanje spletnega mesta in dejstvo, da Site5 ne vsebuje nobenega, je slaba novica.

Sesanje in zaščita pred zlonamerno programsko opremo tudi nista vključeni. Čeprav skoraj nikoli nismo vključili odstranjevanja zlonamerne programske opreme, je ponavadi na voljo nekaj osnovnih oblik skeniranja. S spletnim mestom Site5 boste na leto porabili 50 USD na spletnem mestu, da boste ostali zaščiteni.

To je še bolj nadležno, če ima EIG lastnik SiteLock, ki je orodje za pregledovanje in odstranjevanje zlonamerne programske opreme. Številne blagovne znamke EIG vključujejo “lite” različico SiteLock, ki vključuje skeniranje zlonamerne programske opreme, zato se opustitev Site5 le zdi čudna.

Zasebnost

V preteklosti so blagovne znamke EIG izgubile pomembne točke v zvezi z zasebnostjo – za primer preberite naš pregled iPage – in Site5 ni nič drugačnega. Za zasebne blagovne znamke EIG se zdi, da je zasebnost zadnja skrb, kar pomeni, da bodo vaši osebni podatki prodani in deljeni, kolikor se bodo podjetja odločila za ustrezne.

Glede na to, za razliko od Arvixe, se zdi, da tudi Site5 ni preveč vroč za zasebnost pred nakupom (preberite naš pregled Arvixe). Glede na vprašanje&Objava iz leta 2012, zasebnost domene je bila takrat plačana storitev in to velja še danes.

Zasebnost domen je takrat, ko registrar osebne podatke v WHOIS zapisu nadomesti z lastnimi podatki, ki vas ščitijo pred neželeno pošto ali grdim zbiranjem podatkov. Nekateri spletni gostitelji, kot je DreamHost, so ga začeli vključevati brezplačno, zaskrbljujoč pa je tudi podatek, da blagovne znamke EIG še niso skočile na krov (preberite naš pregled DreamHost).

Kljub temu zasebnost domene ni prevelika stvar s tem, kako zaskrbljujoča je politika zasebnosti EIG-a. Vse blagovne znamke EIG imajo enak pravilnik o zasebnosti, zato so tudi pomisleki, ki smo jih imeli v pregledu HostGatorja, prisotni tudi tukaj.

Site5 ali EIG si resnično pridržuje pravico do prodaje in deljenja vaših osebnih podatkov, kot se jim zdi primerno. Čeprav lahko zabeležite svoj IP naslov in prstni odtis brskalnika z našim najboljšim VPN, so informacije, s katerimi registrirate svoj račun, še vedno poštena igra.

To pomeni, da ga lahko EIG deli z dolgim ​​seznamom oglaševalskih partnerjev, ki vključuje Google, Facebook, Yahoo, Bing, WPBeginner in še več. Ni razloga, da so nekateri od teh oglaševalskih partnerjev prisotni razen dobička. Če vas skrbijo vaši osebni podatki, je katera koli znamka EIG slaba novica.

Podpora

Kot skoraj vse blagovne znamke EIG tudi Site5 ponuja dve obliki stikov: klepet v živo in e-pošto. Med delom na pregledu smo se pogovarjali s številnimi predstavniki podpore in spraševali vse, od nastavitve strežnikov do dodatnih varnostnih ukrepov, ki jih ima Site5.

Na veliko naše presenečenje je Site5 lahko hitro odgovoril na naša vprašanja in pokazal dostojno znanje platforme in njenih tehničnih podrobnosti. Kljub temu gladkost in priročnost klepeta v živo s, recimo, Hostingerjem deluje bolje (preberite naš pregled Hostinger).

Obstajajo trije viri za samopomoč, vendar jim najbolj pomaga baza znanja. Ob pisanju je 560 člankov, ki zajemajo vse od začetka do odpravljanja pogostih težav. Čeprav je večina baz znanja vir za nastavitev in pozabi, se zdi, da Site5 posodablja svojo bazo znanja in zajema stvari, kot je WordPress 5.0 ob izdaji.

Kljub temu pa število člankov ni pomembno, če niso v pomoč. K sreči ni tako pri Site5. Enostavni odgovori se obravnavajo preprosto, medtem ko se zapletena vprašanja obravnavajo zapleteno. Site5 uspe zbrati teme do prebavljivega formata, ki ustrezajo posnetkom zaslona in navodilom po korakih.

site5-pregled-vpliv na obremenitev

Poleg tega obstaja še vprašanje&Odsek, ki deluje kot forum. Povedano je bilo, da je bila zadnja objava v času pisanja besedila od 30. marca 2016. Tudi to je smiselno, saj med testiranjem nismo mogli najti načina, da bi tam postavili vprašanje..

site5-pregled-vprašanja in odgovori

Kljub temu so odgovori še vedno aktivni, kar je lahko koristno za odgovore na majhna vprašanja, ki ne zahtevajo vnosa v zbirko znanja. Kljub temu ne priporočamo, da si ogledate Q&A za vprašanja za obračun. EIG je spletno mesto5 kupil leta 2015, zato so se verjetno spremenili vidiki zaračunavanja in zasebnosti.

Razsodba

Site5 združuje nekatere boljše vidike svojih bratov in sester EIG. Kot iPage je dostopen, medtem ko ima močan vmesnik Bluehost. Kolikor pač pride prav, tudi veliko narobe postane. Funkcija mishmash omogoča, da se na nekaterih področjih počuti uravnoteženo, na drugih pa ne.

Lahko bi naredili še slabše – glejte naš pregled HostMonster, da vidite, kako slabše je, vendar lahko naredite tudi veliko bolje.

Kaj menite o Site5? Ste ga že uporabili? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map