SiteGround Pregled

SiteGround je prepričljiv spletni strežnik, ki ponuja več funkcij kot konkurenca in po ugodnejši ceni. Medtem ko je posodobljeno spletno mesto pomagalo pri navigaciji, datiran cPanel še vedno ostaja kaj želenega.


Vedno smo bili všeč SiteGround. Poleg tega, da je naš najboljši vodnik za spletno gostovanje, se je uvrstil med najboljše spletno gostovanje za mala podjetja. SiteGround kot poceni, neodvisen ponudnik, ki ima naklonjenost WordPressu, navdušuje s trdno jedrinsko storitvijo. Povedano je grobo po robovih.

V tem pregledu SiteGround bomo podrobno opisali svojo izkušnjo, potem ko smo z njo preživeli čas. Med pregledom bomo govorili o funkcijah, cenah, enostavni uporabi, vrstah gostovanja, hitrosti in uptime, varnosti, zasebnosti in podpori, preden izrečemo sodbo.

Na splošno je SiteGround trden ponudnik spletnega gostovanja z impresivnimi funkcijami in veliko hitrostjo zagona. Njegova že zdajšnja implementacija cPanela sicer prinaša odlično izkušnjo, saj otežuje iskanje bistvenih lastnosti ali podpore, ko jih potrebujete.

SiteGround-Slider1

SiteGround-Slider2

SiteGround-Slider3

SiteGround-Slider4

SiteGround-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Alternativa za SiteGround

Lastnosti

Eden od razlogov, ki nam je všeč SiteGround, je, ker ima v vašem načrtu toliko funkcij. Niso tudi zaloge. Načrti za WordPress so opremljeni z značilnostmi programa WordPress, načrti skupnega gostovanja pa z orodji za izdelavo spletnega mesta. Čeprav obstajajo le majhne razlike v vrsti gostovanja, je na voljo veliko različnih oskrbovanih paketov.

Načrte je najbolje najti na spletnem mestu SiteGround, če želite videti vse njihove lastnosti – če bi jih navedli sami, bi bilo potrebno nekaj tisoč besed. Za pregled bomo zagotovili presek najbolj impresivnih in uporabnih funkcij.

Začenši s skupnim gostovanjem, dobite ustvarjalca spletnih strani, vendar ne samo katerega koli graditelja spletnih strani. Za razliko od GoDaddy GoCentral (preberite naš pregled GoDaddy GoCentral), ki se počuti tako zastavljenega, je SiteGround poiskal strokovno znanje enega najboljših oblikovalcev spletnih strani, Weebly (preberite naš Weebly pregled).

SiteGround vključuje brezplačno različico Weeblyja s katerim koli načrtom – seveda z domeno, ki ste jo registrirali, – vendar lahko nadgradite tudi na drugo stopnjo, če želite. Poslovni načrti Weeble na primer ponujajo upravljanje zalog, značke izdelkov in tržno integracijo za prodajo na e-trgovini.

možnosti za blog

Vsi načrti SiteGround so opremljeni tudi z avtomatskimi dnevnimi varnostnimi kopijami, ki pa se jih, čeprav dolgočasno, ne bi smelo diskreditirati. Še vedno je dobro, da ročno varnostno kopirate spletno mesto, toda imeti ulov vsega nikoli ni slaba stvar. Če nadgradite na eno od višjih stopenj skupnega gostovanja, lahko nastavite tudi varnostne kopije po naročilu.

Funkcije SiteGround so tako dobre, da se nekatere pričakovane integracije počutijo ukrojene. Tako kot drugi vodilni spletni gostitelji tudi pri vaši domeni dobite integracijo Cloudflare, brezplačno SSL / TLS potrdilo in neomejen e-poštni naslov. V večini pregledov se osredotočamo na te funkcije, toda zaradi robustnega seznama SiteGround se zdijo manjši dodatki k že odličnemu paketu.

Funkcije SiteGround WordPress

Če vas zanima spletno mesto WordPress, vas je zajemal SiteGround. Krono v našem najboljšem spletnem gostovanju za WordPress vodnik je prevzel z razlogom. WordPress načrtuje zrcalne skupne načrte in prihaja z avtomatskimi dnevnimi varnostnimi kopijami, integracijo Cloudflare in brezplačnim SSL / TLS certifikatom. Če rečem, prihajajo tudi s svojimi lastnostmi.

Najpomembneje je, da WordPress načrti vključujejo SuperCacher. Redni skupni načrti imajo tudi to, vendar je aplikacija za WordPress pomembna. Predpomnjenje v osnovi shranjuje različice vašega spletnega mesta, da se lahko hitreje naložijo. SuperCacher predpomni rezultate iz poizvedb po zbirki podatkov in dinamičnih podatkov za izboljšanje hitrosti vašega spletnega mesta.

siteground-pregled-supercacher

Poleg tega dobite uprizoritev WordPress-a. Kljub temu, da je spletna stran ustvarjalcev spletnih strani, je urejanje spletnih strani WordPress najlažje. V bistvu vam omogoča, da preizkusite spremembe svojega spletnega mesta v zasebnem okolju, preden jih potisnete na spletno mesto v živo.

Obstajajo tudi druge funkcije programa WordPress. Ko se prijavite, se WordPress samodejno brezplačno namesti v vašo domeno ali če imate drugega gostitelja, lahko prestavite svoje spletno mesto. SiteGround bo samodejno uvedel tudi posodobitve WordPressa na vaše spletno mesto, če želite, in vas usmeril k podpornim predstavnikom, ki so specializirani za platformo.

Za vsako drago, upravljano gostovanje v WordPressu – preberite si naš pregled Kinsta in si oglejte, kako to izgleda – vse to je običajna cena. SiteGround sicer ni drag. Ni samo impresivno, da SiteGround vključuje odlične funkcije programa WordPress. Kar je impresivno, je, da to počne tako poceni.

Pregled funkcij SiteGround

Logotip SiteGroundwww.siteground.com

Začne se od 395 dolarjev mesečno Vsi načrti

Vrste strežnikov

Skupno gostovanje

VPS gostovanje

Upravljan WordPress

Gostovanje v oblaku

Namensko gostovanje

Gostovanje preprodajalcev

Usablity

FTP dostop

SSH dostop

cPanel

Korenski dostop

Dnevne varnostne kopije

Spletna stran Builder

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Varnost

Zasebnost domene

Šifriranje SSL

Odstranjevanje zlonamerne programske opreme

Požarni zid spletne aplikacije

Dvofaktorska overitev

Zaščita DDoS

sFTP

Podpora

Podpora po e-pošti

Telefonska podpora

Podpora v živo

Vadnice

Uporabniški forum

Baza znanja

24/7 Podpora

Cenitev

Ko bomo vstopili v razdelek »Vrste gostovanja«, SiteGround ponuja sedem storitev, vendar so omejene na tri vrste gostovanja: deljeno, oblačno in namensko. Da bi bilo jasno, lahko kupite WooCommerce in WordPress gostovanje po isti ceni kot deljeno gostovanje, saj so načrti enaki zunaj nekaj funkcij, specifičnih za platformo.

Standardni skupni načrti SiteGround, ki vključujejo oblikovalca spletnih strani, vsakodnevno varnostno kopiranje in e-pošto, niso preveč impresivni. Bluehost ponuja primerljive načrte za približno 1 dolar manj na mesec (preberite naš pregled Bluehost), vendar zaradi dodatkov, kot so dnevne varnostne kopije in ustvarjalec spletnih strani, se majhna premija splača.

Ne gre omeniti preglednih cen. Kot večina spletnih ponudnikov, SiteGround ponuja uvodno ceno, ki je veliko cenejša od cene podaljšanja. Za razliko od recimo GreenGeeksa se ta cena ne spreminja glede na trajanje (preberite naš pregled GreenGeeks).

Izven pristojbine za nastavitev 14,95 USD, ki se doda mesečnim računom, lahko kupite eno do tri leta gostovanja za isto mesečno ceno, ki je, kot rečeno, v bližini drugih ponudnikov zgornjih polic.

Namesto da zavaja, SiteGround vzbuja zaupanje. Od trenutka, ko izberete načrt, je jasno, koliko boste plačali ob prijavi in ​​obnovi. Namesto da se skrijete za poceni načrt samo zato, da vas obvestimo, da boste morali kupiti štiri leta gostovanja, da ga dobite – preberite naš pregled Hostinger, da to preverite – SiteGround položi svoje karte na mizo.

Oblak in namensko gostovanje SiteGround nista slaba, vendar je očitno poudarek na skupnem gostovanju, WordPress in WooCommerce. SiteGround nabere toliko funkcij v svoje poceni načrte, da kradejo šov. Če iščete gostovanje v oblaku, preberite naš pregled Dreamhost. Za razliko od drugih spletnih gostiteljev vam zaračuna le vire, ki jih uporabljate.

SiteGround kot varnostna mreža ponuja 30-dnevno pravilo vračila za skupno gostovanje in 15-dnevno okno vračila za gostovanje v oblaku. Uporabljajo se pogoji, kot so nepovratne pristojbine za aktiviranje domene, vendar ste varni prvi mesec. Žal vračila na namenskem gostovanju niso na voljo.

Enostavnost uporabe

S prenovljenim spletnim mestom SiteGround je preprosto iskanje načrta in odjava. Na domači strani so vam predstavljeni skupni, WordPress, WooCommerce in gostovanje v oblaku, rezervirate namensko, podjetniško in prodajalčevo gostovanje za zgornji navigacijski meni.

siteground-pregled-domača stran

Ta sistem nam je zelo všeč. SiteGround novincem jasno pove, kaj naj izberejo, hkrati pa naj bodo napredne možnosti dostopne, a zunaj njih. Ni težko predstavljati, da se kdo spotakne na spletnem mestu in išče način, kako zagnati WordPress in ugotoviti, kaj storiti.

To prevzame načrt izbire. Vse tri vrste gostovanja imajo tri stopnje: StartUp, GrowBig in GoGeek. Namesto da bi načrte primerjal na tehnični ravni, SiteGround pokaže, za kaj je uporabna vsaka stopnja. Celo tehnofobi lahko razumejo, da je 20 GB prostora za shranjevanje več kot 10 GB, 100.000 mesečnih obiskov pa bolje od 10.000.

siteground-pregled-načrt-izbor

Tehnično primerjavo si lahko ogledate s klikom na gumb »primerjaj« pod načrti, vendar vam tega ni treba. SiteGround tehnične vidike svoje storitve prevaja v prebavljiv format. Podatke, ki jih potrebujete, najdete, če veste, kaj iščete, vendar SiteGround v postopku ne ogroža preprostosti svojega pristopa.

SiteGround doseže izjemno ravnovesje v prijaznosti do uporabnika. Vse naredi dostopno, tudi tistim, ki o spletnem gostovanju vedo malo, hkrati pa nikogar ne spoštuje, za razliko od recimo FatCow, ki začetnike zavaja z zavajajočimi informacijami (preberite naš pregled FatCow) ali Pagely, ki kopijo svojega spletnega mesta utaplja v tehnično tehnologijo (preberite našo recenzijo Pagely).

Po plačilu in nastavitvi poverilnic za dostop lahko dostopate do nadzorne plošče računa. Ne gre za cPanel. Upoštevajte, da bomo to dosegli čez minuto – temveč območje, kjer lahko upravljate podatke o svojem računu in podatke za obračun.

siteground-pregled-račun-nadzorna plošča

Večina tega, kar bi pričakovali, je tam, toda SiteGround vključuje tudi druga področja. Poleg podatkov za obračun in aktivnih storitev se lahko pomikate po različici baze znanja na nadzorni plošči računa. Članki, ki jih izberete, se odprejo na novem zavihku, kar pomeni, da vam ni treba nazaj na nadzorno ploščo.

Z navigacijo upravlja zgornji meni, zadnja možnost, “perks”, pa ima dobrote v notranjosti. Tam boste našli kode kuponov in posebne ponudbe za razvojna orodja, WordPress vtičnike in še več. SiteGround ponuja celo brezplačne e-knjige za WooCommerce in WordPress.

SiteGround cPanel

Vrnite se nazaj do “mojih računov” in kliknite “pojdi na cPanel” za upravljanje svojega spletnega mesta. Čeprav je SiteGround eden najboljših ponudnikov spletnega gostovanja, nam spletno gostovanje ni pomagalo z vodnikom cPanel. Izvedba je datirana in neprivlačna. Čeprav je še vedno funkcionalen, so drugi gostitelji spleta poenostavili, kako je videti.

siteground-review-cpanel

Glede na to je, da je ni težko uporabljati. SiteGround jasno pove, kakšen je vaš naslov IP in strežniki imen, na primer količina podatkov, ki ste jo uporabili. Težava je v tem, da cPanel potrebuje dvig obraza.

Preoblikovano spletno mesto SiteGround je čudovito, zato je škoda, da cPanel ne more imeti enakega občutka. Še vedno se lahko zberete in najdete vse, kar potrebujete, toda cPanel se žal zdi kompromis, ki ga ne bi smeli sklepati.

Vrste gostovanja

Na spletnem mestu SiteGround boste našli sedem oblik gostovanja, vendar jih je res le pet: deljeno, oblak, prodajalec, podjetje in namensko. Skupno gostovanje je razdeljeno na standardno spletno gostovanje, WordPress in WooCommerce. Vsaka storitev ponuja enake načrte z enakimi specifikacijami, zunaj značilnosti platforme.

Če vas na primer zanima izdelava spletnega mesta WordPress, namesto standardnega načrta gostovanja v skupni rabi kupite WordPressov načrt. Specifikacije so lahko enake, vendar SiteGround vključuje WordPress namestitev, uprizoritev in SuperCacher z WordPress načrti.

Skupno gostovanje uporablja en strežnik za gostovanje več spletnih mest, ki po potrebi premikajo vire med spletnimi mesti. Nepričakovano je, da je to najbolj poceni in dostopno spletno gostovanje naokoli, kljub temu da obstaja nekaj slabosti, ko gre za hitrost in doslednost.

Vsi trije skupni okusi so na voljo v treh ravneh: StartUp, GrowBig in GoGeek. Kot je pričakovano, višja je stopnja, več prometa lahko strežnik prenese. Vendar SiteGround vključuje tudi nabor funkcij z vsako stopnjo: “bistvene” za StartUp, “premium” za GrowBig in “geeky” za GoGeek.

Podrobnosti o dodatkih so specifične za platformo, za katero kupujete načrt, vendar na primer GoGeek WordPress gostovanje vključuje prednostno podporo in izvedbo za vaše spletno mesto.

Skupni načrti so tam, kjer je srce spletnega gostitelja, SiteGround pa vam daje dovolj prožnosti, vendar ne povzroča paralize možnosti. Na primer, gostovanje InMotion Hosting ima več vrst storitev, od katerih ima vsaka pet ali več stopenj, zaradi česar je težko zabiti pravo izbiro (preberite naš pregled InMotion Hosting).

Napredno gostovanje SiteGround

Če se želite premakniti mimo skupnega gostovanja, vam lahko sprejme SiteGround. Čeprav postavitev ni tako robustna kot recimo HostGator (preberite naš pregled HostGator), SiteGround še vedno ponuja dobro ponudbo storitev za uporabnike energije.

Najbolj neposredna nadgradnja z gostovanjem v oblaku je gostovanje v oblaku, čeprav je, kot lahko vidite v razdelku o cenah, precej dražje. V gostovanju v oblaku se vaše spletno mesto širi po omrežju strežnikov ali v »oblaku«. Ker ni centralizirano na eni lokaciji, bo vaše spletno mesto hitrejše in varnejše.

Skratka, obstaja spletna mreža virtualnih strežnikov, na kateri vaše spletno mesto živi, ​​in zahteva omrežje fizičnih strežnikov, kjer je vaše spletno mesto shranjeno. Viri, ki so potrebni za vaše spletno mesto, so torej obsežni, kar pomeni, da imate dostop do več moči, ko jo potrebujete. Poleg tega, ker ni centraliziran, en strežnik, ki bo brez povezave, ne bo vzel vaše spletne strani.

SiteGround ponuja štiri priporočila za konfiguracije gostovanja v oblaku, vendar je vredno, da ustvarite svoj načrt, če veste, kaj počnete.

Svoj načrt lahko konfigurirate tako, da ima do 32 jeder procesne moči, 128 GB pomnilnika in 1 TB pomnilniškega pogona SSD. Podeljeno je, da je to draga konfiguracija – natančno 2.100 dolarjev na mesec – toda lepa stvar v gostovanju v oblaku je ta, da lahko dodate ali odštejete vire po potrebi.

konfiguracija spletnega mesta-pregled-oblak

Če raje centralizirate svoje spletno mesto in imate večji nadzor nad tehničnimi vidiki gostovanja, lahko kupite namenski strežnik. Kot antiteza deljenega gostovanja vam namensko gostovanje omogoča, da strežnik in vse njegove vire obdržite zase. SiteGround ponuja tri stopnje namenskega gostovanja v enem od svojih treh podatkovnih centrov po vsem svetu.

Izberite lokacijo, od koder prihaja večina vašega prometa, zato je pomembno, da vam SiteGround ponudi možnost. 1&1 Spletno gostovanje na primer ponuja cenejše namensko gostovanje – s precej manjšimi specifikacijami -, vendar ne omogoča izbire lokacije strežnika (preberite 1&1 pregled spletnega gostovanja).

Nazadnje obstaja gostovanje podjetij in prodajalcev.

SiteGround vam omogoča prodajo njegovih storitev na podlagi kreditnega sistema. Krediti so dobri za eno leto gostovanja in jih lahko prodate po kateri koli željeni ceni. V večini primerov so načrti preprodajalcev namenjeni spletnim oblikovalcem, ki želijo svojim strankam ponuditi gostovanje, toda s sposobnostjo belega cPanela SiteGround lahko preprosto začnete tudi svoje spletno gostovanje.

Enterprise gostovanje je na voljo za tiste, ki zahtevajo najboljše zmogljivosti. Namesto da oblikujete nekaj paketov, ki jih lahko izbirate, SiteGround sodeluje z vami, da ustvari storitev, ki ustreza vašim potrebam. Gostovanje v podjetju je namenjeno velikim spletnim mestom ali omrežjem, ki potrebujejo rešitve po meri, zato bodite opozorjeni, da boste za dostop verjetno morali plačati precej denarja.

Hitrost & Občasni čas

Za merjenje hitrosti uporabljamo dve orodji: LoadImpact in Test hitrosti spletnega mesta Pingdom. Spletno mesto, ki ga testiramo, je preprosto domena, naložena s programom WordPress, in nič drugega, ki se nahaja v najcenejšem načrtu skupne rabe SiteGround.

Testiranje na najbližjem strežniku v San Franciscu, spletnem mestu se je naložilo v 2,98 sekunde, kar ni preveč impresivno. Vendar to ni SiteGround.

Ko pogledamo v meritve, lahko vidimo, da je ločljivost DNS predstavljala večino časa nalaganja – 2,4 sekunde, če smo natančni. Časi povezave in čakanja, ki merijo, koliko časa traja, da se brskalnik poveže in začne prejemati informacije, je predstavljal skupaj 280 milisekund.

siteground-pregled-hitrost-test

Kot je razvidno, je testiranje hitrosti spletnega mesta zapleteno, ker je na voljo veliko dejavnikov. Mnogi med njimi tudi niso gostitelji, s katerimi bi se ukvarjali. Iz našega testiranja lahko ugotovimo, da ima SiteGround dobro optimizirane skupne strežnike, ki zaslužijo 96 od 100 na Pingdom Website Test Test za hitrost spletnega mesta, ki je vreden našega najhitrejšega spletnega gostovanja.

Pingdom Website Test Test hitrosti meri spletno mesto v osami. Za merjenje spletnega mesta pod obremenitvijo smo uporabili LoadImpact. V pet minut je v našo domeno poslal 50 virtualnih uporabnikov in meril hitrost spletnega mesta, ko se je uporabniška obremenitev povečevala. Kot lahko vidite na spodnjem grafu, je SiteGround ostal prožen skozi povečano uporabniško obremenitev, kar je dober znak.

siteground-pregled-loadimpact

Kar zadeva čas podaljška, smo bili ves čas testiranja 100-odstotni. Na srečo ima SiteGround 99,9-odstotno jamstvo za upodajitev tudi za to. Obstaja veliko razlogov, da ne zaupate garanciji za čas, ki jo zagotavlja vaš spletni strežnik, vendar je SiteGround soliden.

Glede na pogoje storitve, če vaše spletno mesto kdaj pade pod 99,9 odstotka podaljška, boste prejeli mesec brezplačnega gostovanja. Vendar je to le do 99 odstotkov. Za vsakega dodatnega odstotka pod 99 odstotkov vam bo SiteGround dal še en mesec brezplačnega gostovanja. Kar zadeva garancije, je najbolj radodarno, kar smo jih videli.

Varnost

Ena največjih nevarnosti, s katerimi se srečuje skupno gostovanje, je, da lahko eno zlonamerno spletno mesto okuži celoten strežnik. SiteGround pa to težavo blaži. Vsako spletno mesto v skupni rabi ima svoj osamljeni imenik, kar pomeni, da en slab račun ne bo okužil preostalih.

Tu se začne SiteGround. Varnostni paket, ki obdaja vaš načrt, je impresiven, sestavljen iz požarnega zidu spletne aplikacije, sistema proti zagonom, ki ga poganja AI, in samodejnih dnevnih varnostnih kopij. Če imate načrt GrowBig ali novejšo različico, lahko naredite tudi varnostne kopije spletnega mesta na zahtevo.

Zunaj vašega spletnega mesta ponuja SiteGround brezplačno integracijo s SpamExperts za vašo e-pošto. SpamExperts bo pregledal dohodna in odhodna sporočila, kar vam omogoča filtriranje po sporočilih, ki jih prejemate. Poleg tega lahko nudi vpogled v statistiko vaše e-pošte.

Obstaja orodje za pregledovanje zlonamerne programske opreme, vendar ni vključeno v načrte v skupni rabi. Klicani SG Site Scanner, bo prebral vsake povezave, ki so dostopne od domače strani vaše spletne strani, na ranljivosti vsak dan za približno 20 USD. Prav tako preveri vašo domeno na črnih seznamih, da se prepriča, ali je vse skupaj.

Na žalost je samo skeniranje. Obvestili vas bodo, če obstaja težava, vendar ne boste ničesar odpravili. Odstranjevanje zlonamerne programske opreme ali zaščita pred zlonamerno programsko opremo je nekaj, kar boste morali pridobiti sami, kar pa bi bilo, čeprav ne bi bilo potrebno, lepa zaščitna funkcija..

Kljub temu se trenutni paket dobro počuti, še posebej z brezplačnim SSL / TLS certifikatom, ki ga lahko dopolni.

Zasebnost

Zasebnost je običajno tema naših VPN pregledov, pomembna pa je tudi za spletno gostovanje. Začne se z vašim domenskim imenom, ki je registrirano s WHOIS zapisom, ki vsebuje vse vaše osebne podatke. SiteGround ponuja registracijo zasebne domene, vendar ne brezplačno. Na mesec boste morali porabiti dodatnih 1 USD.

Registracija zasebne domene nadomešča vaše WHOIS podatke z navideznimi informacijami. Ker so datoteke WHOIS javno dostopne, lahko vsakdo, ki ima internetno povezavo, poišče, kdo je lastnik določene domene in v mnogih primerih kdo ima spletno mesto. Cenimo, da SiteGround ponuja zasebno registracijo, vendar mora biti to brezplačna funkcija in ne plačana storitev.

Kar zadeva osebne podatke, ki jih posredujete SiteGround, jih lahko delite z organi pregona, tretjimi prodajalci in interesi SiteGround, vendar le z vašim soglasjem (ki ste jih dali s pomočjo te storitve). Na žalost tako poteka spletno gostovanje.

Kljub temu SiteGround v svoji politiki zasebnosti jasno navaja, da “na noben način ne bo … prodajal, izposojal, delil ali kako drugače razkrival osebnih podatkov za komercialne namene.” Prav tako pravi, da bo “sprejel vse razumne ukrepe, da vas bo obvestil, kdaj in katere informacije bodo morda šle tretjim osebam, in boste lahko izbrali, ali jih želite deliti ali ne.”

Kar zadeva zasebnost spletnega gostovanja, je SiteGround na dobri strani ograje. V politiki zasebnosti ni nič zlonamernega in zaradi jasne naravnanosti, da vaših osebnih podatkov ne prodajate, je varno uporabljati storitev. Edina slabost je pomanjkanje brezplačne registracije zasebnih domen, vendar je cena tega dovolj poceni, da nismo preveč razočarani..

Podpora

Na nadzorni plošči vašega računa je iskanje pomoči enostavno. Preprosto kliknite zavihek »podpora« v meniju na nadzorni plošči, da odprete zgoščeno različico baze znanja. Lahko iščete po temi ali uporabite priporočene kategorije, ki jih ponuja SiteGround. Ne glede na to, katerega ste izbrali, bo SiteGround odprl nov zavihek s člankom o podpori.

siteground-pregled-baza znanja

Všeč nam je ta sistem. To je način, kako vključiti podporo v nadzorno ploščo računa, ne da bi motili vse, kar počnete na nadzorni plošči računa. Baza znanja je tehnično na drugem področju spletnega mesta, vendar je hitra referenca zanj od tam, kjer boste že verjetno, koristna.

V nasprotnem primeru si lahko vozovnice ogledate na območju podpore, vendar se, vsaj zdi se, ne morete obrniti na podporo. Možnosti stikov, ki vključujejo telefon, e-pošto in klepet v živo, so shranjene v majhnem razdelku pod zgoščeno zbirko znanja.

To ne pomeni, da je povezava koristna. SiteGround vas bo pozval, da izberete široko kategorijo, ki bo ustrezala težavi, in vas v nekaterih primerih usmerila k potrebnemu orodju, na primer pri prenosu spletnega mesta. Kljub temu bolj zahtevne kategorije, kot so različna tehnična vprašanja, zahtevajo, da opišete svojo zahtevo.

V vsaki situaciji, razen ene, ko smo opisovali našo težavo, smo se srečali s tem sporočilom: “Prosimo, navedite več podrobnosti o težavi, ki jo imate, da vam bomo lažje pomagali rešiti.” Upoštevajte, navedli smo podrobnosti o, na primer, da ne moremo naložiti naše testne strani.

Ko se prebijete, vam bo SiteGround dal tri možnosti podpore. Škoda, da moraš skočiti skozi toliko obročkov, ker je njegova podporna ekipa odlična. Reps so znani, prijazni in odzivni. Na žalost so pokopani za zastarelim sistemom.

Razpoke, na katere smo opozorili v enostavni uporabi SiteGround, imajo tukaj preveč vpliva. Podpora je odlična, a preprosto določanje kontaktnih metod bi bil veliko učinkovitejši način obravnave prošenj.

Razsodba

SiteGround dobiva prav, in kolikor gre za poceni, neodvisne spletne gostitelje, ne moremo razmišljati o veliko boljših možnostih. Njegova največja slabost je, da na določenih območjih preveč datira. Z dvigovanjem obrazov za cPanel in sistemom neposredne podpore bi šli daleč, da bi bil še boljši, kot je že.

Vendar so to nitke in jih je enostavno obvladati. SiteGround je še vedno najboljši ponudnik, še posebej za WordPress uporabnike.

Kaj menite o SiteGround? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me