Pregled JustHost – posodobljeno 2020

JustHost pregled

JustHost je v primerjavi s sorojenci v EIG hlevu čistokrven. Ponuja dobro paleto funkcij, spodobno hitrost in dobro ceno. Kljub temu se morate še vedno spopadati s tisto najstrožjo politiko zasebnosti EIG. Preberite si celoten pregled JustHost in si oglejte, kaj to pomeni.


JustHost je še eden izmed številnih ponudnikov v lasti Endurance International Group, ki je velik konglomerat za spletno gostovanje s precejšnjim tržnim deležem. V primerjavi s svojimi brati in sestri je JustHost boljši, saj je vključen v naš najboljši vodnik za spletno gostovanje, z impresivno paleto funkcij in solidno hitrostjo.

V tem pregledu JustHost bomo govorili o dobrem in slabem, ki smo ga doživeli med testiranjem najcenejšega skupnega načrta. Ob poti se bomo dotaknili tudi funkcij, varnosti, zasebnosti in še več, preden bomo izrekli razsodbo.

Čeprav ima JustHost enako zaskrbljujočo politiko zasebnosti kot druge blagovne znamke EIG, je zaradi distribucije funkcij in visoke hitrosti trdna konkurenca. Če pa cenite svoje osebne podatke, je morda bolje, da poiščete drugje.

justhost-drsnik1

justhost-drsnik2

justhost-drsnik3

justhost-drsnik4

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Alternativa za JustHost

Lastnosti

JustHost ima veliko funkcij, če želite pripraviti načrt za višji nivo. Osnovni paket v skupni rabi ni impresiven, kot je to običajno pri poceni gostiteljih, vendar vrhunski paket Choice Plus navaja trden argument.

Preden se lotimo tega, bi morali govoriti o osnovnem skupnem načrtu. Primerno je za posamezno spletno mesto z do 50 GB prostora na disku. Kar zadeva funkcije, JustHost ne vključuje veliko, vendar še vedno dobite brezplačno domeno prvo leto in SSL / TLS potrdilo s svojo naročnino.

Na višji ravni so načrti Plus, v katerih je lahko 10 domen in 150 GB prostora za shranjevanje. Še vedno dobite brezplačno domeno in potrdilo SSL / TLS, vendar JustHost vključuje tudi 150 ameriških dolarjev za kreditne oglase med Googlom in Bingom ter naročnino SpamExperts.

Za funkcije se dodatni stroški ne splačajo. Neželena pošta je težava, toda z enostavnimi težavami se rešite, in čeprav so dobropisni dobropisi, 75 USD na vsaki platformi vas ne bo pripeljalo daleč. Kljub temu ima Choice Plus na voljo vrhunski načrt.

Gostite lahko z neomejenim pomnilnikom neomejeno število spletnih mest. Poleg vseh dosedanjih funkcij JustHost vključuje 200 USD zneskov za oglase, zasebnost brezplačne domene in CodeGuard Basic, ki bo dnevno varnostno kopiral vaše spletno mesto zunaj mesta. Choice Plus je kup najbogatejših funkcij, tako da, če iščete dobrote, je morda on za vas.

Obstajajo tudi Pro paketi, ki vključujejo namenski IP naslov in večjo hitrost, vendar so funkcije večinoma enake kot Choice Plus.

Čeprav ni razjasnjeno, ima vsak načrt tudi osnovno različico SiteLocka. SiteLock je orodje za pregledovanje in odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki bo vaše spletno mesto preprečilo neprijetnosti, povezane z kibernetsko kriminaliteto. Osnovna različica ne bo odstranila zlonamerne programske opreme, vendar bo vsakodnevno pregledovala vaše spletno mesto in tako ugotovila morebitne težave.

SiteLock in CodeGuard sta blagovni znamki EIG, zato ju ne preseneča. Kljub temu smo veseli, da JustHost vključuje različne osnovne različice v pakete. Namesto da bi vas preprosto zahtevali za nadgradnjo, vas JustHost nagaja s funkcionalnostjo in odločitev prepušča vam.

Čeprav sama po sebi ni funkcija, je treba opozoriti na odlično nadzorno ploščo in njeno integracijo z WordPressom. O posebnostih nadzorne plošče bomo govorili v spodnjem razdelku o “enostavni uporabi”, vendar je kratko, da JustHost olajša upravljanje spletnega mesta WordPress, ne da bi se kdaj spuščal v zadnji del.

Pregled funkcij JustHost

JustHost Logotipwww.justhost.com

Začne se od 395 dolarjev mesečno Vsi načrti

Vrste strežnikov

Skupno gostovanje

VPS gostovanje

Upravljan WordPress

Gostovanje v oblaku

Namensko gostovanje

Gostovanje preprodajalcev

Usablity

FTP dostop

SSH dostop

cPanel

Korenski dostop

Dnevne varnostne kopije

Spletna stran Builder

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Varnost

Zasebnost domene

Šifriranje SSL

Odstranjevanje zlonamerne programske opreme

Požarni zid spletne aplikacije

Dvofaktorska overitev

Zaščita DDoS

sFTP

Podpora

Podpora po e-pošti

Telefonska podpora

Podpora v živo

Vadnice

Uporabniški forum

Baza znanja

24/7 Podpora

Cenitev

Čeprav JustHost veliko deli z iPageom – o tem bo več v naslednjem razdelku – ne bo zaslužil mesta poleg iPage-a v našem poceni spletnem vodiču za gostovanje. JustHost ima cene zalog v vseh panogah, vendar se bori, ko gre za obnovo. Začetna stopnja je v redu, čeprav ni dobra, vendar boste na koncu porabili nekaj dolarjev več od povprečne, da dobite načrt.

Skupni načrti so na voljo v treh ravneh, od začetnega mandata od 4 do 7 USD. Ta cena je le, če kupite tri leta vnaprej. JustHost ponuja skupne načrte v eno-, dvo- in triletnem trajanju, cena pa narašča, ko se čas krajša. Obstaja tudi mesečni načrt, vendar le na osnovni ravni.

Nenavadno je mesečna cena Basic nižja od cene obnove, ki znaša približno 10 USD. Kljub temu je ta višja od povprečne stopnje tista, ki zniža JustHost za nekaj zatičev. V primerjavi z 1&1 IONOS, ki ponuja poceni gostovanje, ne da bi vas prisilil k večletni pogodbi, JustHost samo izgleda precenjeno (preberite naše 1&1 pregled IONOS-a).

Poleg tega JustHostu ni jasno, kaj boste plačevali. Na strani izdelka piše, da se najcenejši načrt skupne rabe podaljša na 9,49 USD, medtem ko stran, ki se nahaja na blagajni, trdi, da je mesečna cena 7,99 USD. Pri razčlenitvi cen, ki se nahaja v bazi znanja, pa pravi, da je mesečna cena 11,99 USD.

Ne glede na to, kako je določena cena, je jasno, da je JustHost predrag. V primerjavi z 1&1 IONOS, to je šala, vendar so celo cene Hostingerja, ki ima podobno cenovno shemo, previsoke (preberite naš Hostinger pregled).

Kljub temu dobite veliko funkcionalnosti za svoj denar. Čeprav ima JustHost visoko ceno, ima funkcije, s katerimi lahko opraviči, še posebej, če gradite na WordPressu. Če gre za razmerje med ceno in ceno, ni v isti kategoriji kot Pagely, vendar je seznam dovolj (preberite našo stranlyly pregled).

Če želite preizkusiti JustHost, vam daje 30 dni, da zahtevate vračilo, kar sicer dobro, vendar ni tako dolgo kot InMotion Hosting, DreamHost ali A2 gostovanje (preberite naš pregled InMotion Hosting).

Enostavnost uporabe

Uvod v JustHost je preprost. Spletno mesto je zasnovano tako kot iPage in če ste prebrali naš pregled iPage, veste, da je to dobra stvar. Pri nastavitvi računa je malo dvoma, velik, rdeč gumb “začnite zdaj”, ki vodi do nakupa.

Po kliku nanj vas JustHost pošlje na stran s podrobnostmi o treh načrtih v skupni rabi. Preprosto izberite eno, izberite domeno in nadaljujte s prevzemom blagajne. Na končni strani izdelka je nekaj izbranih dodatkov, zato jih počistite, če ne želite kupiti dodatnih storitev.

justhost-pregled-izdelek-stran

Končno boste poslani na zaslon za potrditev naročila, kjer lahko nastavite geslo. Tako kot Kinsta (preberite naš pregled Kinsta) je tudi zaprt sistem, kar pomeni, da vam za nastavitev poverilnic za prijavo ne bo treba zavirati na e-pošto (preberite naš pregled Arvixe, če želite videti, da je to v akciji).

justhost-pregled-naročilo-potrditev

Nadzorna plošča je čim bolj racionalizirana. JustHost ima navigacijski meni na levi strani, ki vam omogoča ogled spletnih mest, nastavitev e-poštnih naslovov, dodajanje novih domen in drugo. Obstaja celo zavihek »tržnica«, kjer lahko kupite teme, storitve, vtičnike in namestitvene programe.

Čeprav nadzorna plošča ponuja veliko moči, to ni cPanel (preberite si najboljše spletno gostovanje za vodnik za cPanel). JustHost še vedno uporablja cPanel, do njega pa lahko dostopate s klikom na zavihek »Napredno« v levem meniju.

justhost-pregled-nadzorna plošča

Ta implementacija cPanela je na zalogi, kar ni nič slabega, saj je preostanek nadzorne plošče tako koristen. V tem primeru se zdi pravilno, da cPanel skrijete pod “napredni” zavihek, saj je večina stvari, s katerimi se bodo novinci želeli spopadati, dostopna na glavni nadzorni plošči. Če želite upravljati svoje baze podatkov ali kopati v upravitelju datotek, je na voljo cPanel.  

Pred namestitvijo WordPressa smo se odpravili do naše preizkusne domene, da nas pozdravi stran “kmalu prihaja”. Čeprav je to običajna in, odkrito povedano, lepa poteza, je spodnja noga prebrala “spletno mesto, ki deluje na Bluehost.”

Raziskujemo, zato se zavedamo, da sta JustHost in Bluehost pod istim okriljem EIG. Do zdaj pa te stopnje navzkrižne kontaminacije še nismo videli. Glede na to, kar smo videli, smo domnevali, da blagovne znamke pod okriljem EIG delujejo neodvisno, vendar sporočilo spodnjega noga kaže, da ne.

Pravzaprav je JustHost kopija kopij Bluehosta, kar je za ta del dobra stvar. Nadzorna plošča ponuja globoko integracijo z WordPressom, kar vam omogoča ogled in upravljanje tem in vtičnikov, ne da bi se prijavili v zaledje programa WordPress.

Ko se odpravite do zadnjega dela WordPress-a, boste našli veliko funkcij, od katerih je večina odstranjena na zavihku »Bluehost«. Po pogovoru z JustHostom lahko potrdimo, da za gostovanje WordPress uporablja strežnike Bluehost, kar razloži zavihek v WordPressu in nogo na odrivni strani.

Vrste gostovanja

JustHost ponuja skupno rabo, VPS in namensko gostovanje. Čeprav načrti za oblake, prodajalce in upravljane WordPress manjkajo, se postavitev še vedno zdi solidna, zlasti s pristopom, ki je usmerjen na začetnike JustHosta.

Skupno gostovanje je očitno njegov kruh in maslo, saj se VPS in namenski načrti skrivajo v nogi spletne strani. JustHost ponuja tri stopnje gostovanja v skupni rabi, odvisno od števila spletnih mest, količine prostora za shranjevanje in dodatkov, ki jih potrebujete.

Običajno je skupno gostovanje najboljša vstopna točka za nova spletna mesta. Gostitelji spletnih strani združijo več mest na istem strežniku in jih silijo v skupno rabo virov. S tem lahko spletni gostitelj prihrani denar na številu strežnikov, ki jih potrebuje za zagon, in te prihranke prenese na vas. Glede na to, da si delite vire, lahko naletite na težave s hitrostjo ali časom uptime.

Zunaj treh skupnih načrtov JustHost ponuja Pro načrt. Čeprav še vedno uporablja skupno strukturo, je na strežniku manj spletnih mest, kar pomeni, da bi moralo vsako spletno mesto imeti večji kos pite. JustHost ponuja tudi namenski IP naslov, brezplačno SSL / TLS potrdilo, zasebnost domene in samodejno varnostno kopiranje spletnega mesta s svojimi Pro načrti.

Če imate raje poseben nabor virov, vam JustHost ponuja načrte VPS. Čeprav načrti VPS še vedno uporabljajo skupno strukturo – ker je na istem strežniku več spletnih mest – dobite namenski nabor virov. Če skupno gostovanje živi v stanovanju, VPS gostovanje kupi mestno hišo.

Na vrhu so namenski načrti, ki vam dajo strežnik in vse njegove vire. JustHost ponuja tri namenske pakete, ki segajo od treh do petih naslovov IP in od 500 GB do 1 TB prostora za shranjevanje RAID 10. Ne bomo zašli v RAID 10 – preberite si, kaj je RAID vodič za to – vendar je najboljše za spletno gostovanje, saj ponuja hitrost RAID 0 in odveč RAID 1.

Čeprav ne zamudimo upravljanih načrtov za WordPress, glede na to, koliko WordPress ponuja ponudbe JustHost, je pomanjkanje gostovanja v oblaku nerodno. Če to iščete, si oglejte EIG-jevo sorogovo družino JustHost, HostGator (preberite naš pregled HostGator).

Hitrost & Občasni čas

Začeli smo prazno spletno mesto WordPress z osnovnim načrtom skupne rabe JustHost za preizkus hitrosti. Za izvedbo testov smo domeno vodili s testom Pingdom Speed ​​Test in Load Impact, kar naj bi nam dalo dve perspektivi, s katerimi lahko presodimo, kako uspešen je JustHost.

Ker JustHost uporablja strežnike Bluehost, ne preseneča, da je zmogljivost solidna, četudi je slabša od A2 gostovanja (preberite naš pregled A2 gostovanja). Od hitrostnega testa Pingdom je dosegel 90 od 100, kar je dobro, ni pa super. Kljub temu JustHost premaga WestHost, ko gre za oceno Pingdom Speed ​​Test (preberite naš WestHost pregled).

samostojni pregled-test hitrosti

Hitrostni test Pingdom zagotavlja trdno osnovo za primerjavo med ponudniki, vendar je to posamezna podatkovna točka. Če želite preveriti, kako uspešen je JustHost pod obremenitvijo, smo se obrnili na Load Impact. V petih minutah je na naš strežnik poslalo 50 virtualnih uporabnikov, ki so merili število izpolnjenih zahtev in odzivni čas za vsakega uporabnika.

Na žalost je JustHost v našem testu Load Impact opravil slabo. Čeprav je bil odzivni čas vsakega virtualnega uporabnika razmeroma skladen, je bilo v celotnem testu veliko napak HTTP, kar kaže, da je strežnik na dosegu meje (preberite si naš pregled GreenGeeks in si oglejte še en primer tega).

justhost-pregled-vpliv na obremenitev

To pomeni neizpolnjene zahteve ali počasno hitrost v resničnem svetu. Verjetno je preveč spletnih mest, ki gostijo osnovni načrt, ki iščejo vire, in JustHost ne more zadovoljiti vseh. Če vas zanima JustHost, priporočamo, da se odločite za dražji načrt ali se premaknete na drugega ponudnika.

Kar se tiče uptime, JustHost ne jamči ničesar, razen tega, da je “zavezan k zagotavljanju varnega in zanesljivega gostiteljskega okolja.” Stran z bazo znanja, ki govori o tem, preprosto pove, da bodo imeli strežniki izpadi in da se bo JustHost potrudil za hitro reševanje težav.

Obstajajo razlogi, da ne zaupate garancije za delovni čas, toda imeti enega ni slabo. Čeprav med testiranjem nismo imeli izpadov, bi bilo jamstvo na dobrem mestu.

Varnost

JustHost ima kljub skromnemu videzu veliko na področju varnosti. Medtem ko varnostne funkcije ne dosegajo načrtov, se kljub temu vidi, da je postavitev še vedno dobro zaokrožena z osnovnimi varnostnimi funkcijami spletnega mesta, kot so SSL / TLS potrdilo, skeniranje zlonamerne programske opreme in samodejno varnostno kopiranje.

JustHost vključuje SSL / TLS potrdilo z vsakim načrtom. Potrdilo v bistvu prikazuje brskalnik, ki se poveže z vašim spletnim mestom, da ste tisti, za katerega pravite, da ste. S tem lahko brskalnik odpre šifrirano povezavo med njim in vašim spletnim mestom ter tako zaščiti vse občutljive podatke, ki jih uporabnik prenaša.

Potrdilo, ki ga ponuja JustHost, je za večino spletnih mest v redu, vendar bi morali prodajni mesti e-trgovine skočiti na bolj varno. Na srečo JustHost ponuja višje stopnje SSL / TLS certifikatov na svojem trgu.

V vsak načrt je vključena tudi osnovna različica SiteLocka, kar ne preseneča, če gre za blagovno znamko EIG. SiteLock je v osnovi antivirus za vaše spletno mesto, vendar za razliko od naše najboljše protivirusne programske opreme v osnovni konfiguraciji ne bo odstranil zlonamerne programske opreme. SiteLock Lite, ki vam ga ponuja JustHost, je narejen izključno za skeniranje.

To pomeni, da lahko prepozna težave, ne pa jih odpravi. Če pa ugotovite, da je vaše spletno mesto okuženo z zlonamerno programsko opremo, lahko nadgradite na višji nivo SiteLock in rešite težavo..

Morda vam tega ne bo treba kupiti, če kupite skupni načrt Choice Plus. Vključuje naročnino na CodeGuard Basic, ki dnevno dnevno varnostno kopira. Te varnostne kopije so shranjene odvečno, kar pomeni, da jih boste vedno morali najti in jih je mogoče obnoviti z enim klikom.

JustHost se ne ukvarja z varnostnimi funkcijami na svojem spodnjem koncu, vendar ponuja dovolj, da ustvari koheziven paket. Težave lahko prepoznate s SiteLockom, zaščitite podatke uporabnikov s SSL / TLS potrdilom in zagotovite, da svojega spletnega mesta ne boste zlomili s programom CodeGuard. Če boste kdaj potrebovali več energije v teh orodjih, JustHost omogoča tudi enostavno nadgradnjo.

Zasebnost

Zasebnost ponavadi skrbi za naše VPN preglede, a kot smo že videli pri drugih blagovnih znamkah EIG, je tudi to težava spletnega gostovanja. JustHost ima enako politiko zasebnosti kot vsako podjetje pod okriljem EIG, zaradi česar je enako neprijazen do zasebnosti kot drugi gostitelji, ki si ga delijo.

Kot druge blagovne znamke v omrežju, JustHost ne ponuja zasebnosti za domeno brezplačno, razen če kupite naročnino Pro. Zasebnost domene nadomešča podatke, s katerimi registrirate svoje spletno mesto, pri registrarju. Čeprav se zdijo majhni, so WHOIS zapisi javno dostopni na spletu, kar pomeni, da lahko vsakdo ugotovi, kdo ste, kje živite in še več.

Večina gostiteljev ne ponuja zasebnosti domen, vendar ponudniki, kot sta DreamHost in 1&1 IONOS je vodilni (preberite naš DreamHost pregled). Težko je pričakovati zasebnost domene od EIG, vendar je lepo videti.

Na žalost bi morala biti zasebnost domen najmanj vaša skrb. EIG ima zaskrbljujočo politiko zasebnosti, ki mu daje izrecno pravico deliti in prodati vaše podatke večjim tretjim osebam.

Na seznamu so Facebook, Google AdWords, Google Maps, WPBeginner, Bing, Yahoo, Verizon in še več. Delimo osebne podatke zaradi boljše storitve, vendar za druge blagovne znamke, razen oglaševanja, ne moremo zbrati nobene razumne razlage..

Poleg tega lahko EIG vaše osebne podatke deli z drugimi znamkami v svojem omrežju. Že vemo, da Bluehost in JustHost dvojno zavirata vaše osebne podatke, toda tudi SiteLock, MOJO Marketplace, CodeGuard in Constant Contact, tudi če teh storitev ne uporabljate.

Kot smo že povedali v drugih pregledih, povezanih z EIG, se vaši podatki obravnavajo kot blago. Čeprav JustHost morda ne bo delil ali prodajal, je njegova matična družba, ki vas kot uporabnika pušča v vroči vodi.

Podpora

Tako kot druge blagovne znamke EIG tudi JustHost ponuja klepet v živo in podporo telefonu. Kakovost podpore je dobra, hitri in koristni odzivi, vendar se predstavniki počutijo oddaljene. Za razliko od SiteGround, kamor lahko v obraz vstavite ime, je vse, kar vidite pri JustHostu, besedilo (preberite naš pregled SiteGround).

Kljub temu naša izkušnja s podporo ni bila slaba. Dogovorili smo se o vprašanjih o strežniku, kako je bil konfiguriran in zakaj smo videli Bluehost za vsakim vogalom. Na veliko naše presenečenje je predsedujoči rep sposoben odgovoriti na naša vprašanja. V mnogih primerih zahtevna vprašanja zahtevajo, da predstavnik vpraša nadzornika ali vas preusmeri.

Najboljši načini za pomoč pa so klepet v živo in podpora po telefonu. Čeprav je uporabna zbirka znanja, je zmešan datum. JustHost nima kategorij za brskanje ali hierarhije člankov. Namesto tega obstaja seznam najbolj priljubljenih člankov in iskalna vrstica.

justhost-pregled-baza znanja

Jasno je, da je baza znanja zgrajena tudi na prejšnji različici spletnega mesta, z naslovoma, kot sta »spletno gostovanje« in »zakaj smo mi«, pa je še vedno v zgornjem meniju. Te povezave so tudi prekinjene zunaj domače povezave. Čeprav se lahko vrnete na domačo stran, od tam ne morete priti do baze znanja.

Kljub temu so članki dobro napisani in skoznji. Kopati boste morali, da bi našli tisto, kar potrebujete, vendar bomo lagali, če bi rekli, da baza znanja ni koristna.

Razsodba

JustHost je dostojen po hitrosti, velik v lastnostih in nezanemarljiv do zasebnosti. Dobro se meša s slabim, vendar to velja za večino izdelkov EIG. JustHost navdušuje več kot večina, predvsem zaradi globoke integracije z WordPressom in dolgim ​​seznamom varnostnih funkcij.

Kljub temu je pregovorni slon v sobi zasebnost. Čeprav se nam zdi veliko, nas morda ni, in če ni, JustHost izgleda bolj impresivno.

Kaj menite o JustHostu? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me