Pregled imenskega pregleda – posodobljeno 2020

Pregled imenskega pregleda

Namecheap je gostitelj, ki ponuja registrarje in ponuja poceni, v celoti predstavljeno gostovanje. Čeprav ni popoln, se boste s temi cenami morali malo pritoževati. Preberite, ali deluje za vas, preberite celoten pregled imena Namecheap.


Namecheap že skoraj dve desetletji deluje na področju registracije domen in podobno kot sodobniki je v tem času razširil svojo ponudbo na spletno gostovanje. V nasprotju s, recimo, GoDaddyjem, pa se Namecheap pripravlja za naš najboljši vodnik po spletnem gostovanju, s solidno ponudbo funkcij in nizko ceno..

V tem pregledu imena, bomo preučili lastnosti registracijskega domena, cene, hitrost, varnost in drugo. Govorili bomo tudi o naših izkušnjah z uporabo nadzorne plošče in se obrnili na podporo, preden izrečemo sodbo

Namecheap je kljub skromni ceni impresiven. Cena je odlična, prav tako varnost, vendar se boste morali, če se prijavite, spoprijeti z ločeno nadzorno ploščo in nekaj manjkajočimi funkcijami.

imenik-drsnik1

imenik-drsnik2

imenik-drsnik3

imenik-drsnik4

imenik-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Alternativa za Namecheap

Lastnosti

Namecheap ima soliden seznam funkcij v vseh načrtih, zaradi česar je že tako nizka cena še bolj impresivna. Povedano je, da se na nekaj področjih skriva, kar pomaga razložiti nizko ceno. Namecheap ima veliko funkcij vašega načrta gostovanja, vendar morate biti pripravljeni nakupovati a la carte za nekatere osnovne stvari, če želite popoln paket.

Zlasti obstajajo omejitve glede vaše brezplačne registracije domen. Brezplačna registracija domen .com je postala pravilo za večino spletnih gostiteljev – preberite si naš pregled HostGator samo za en primer – zato je nenavadno, če vidite, da Namecheap omejuje vašo brezplačno domeno na naslov spletnega mesta. Cena za domeno .com ni draga, vendar bi bilo lepo, če bi jo vključili.

Glede na to je težko potrkati Namecheap glede na to, kako gostovanje je poceni, še posebej, če je vključenih veliko kritičnih lastnosti. Na seznamu je ustvarjalec spletnih strani, ki vsebuje vtičnike za možnosti plačila, integracijo družbenih medijev in še več, ter več odzivnih tem.

namecheap-review-builder spletnega mesta

Ni najboljše za našega najboljšega graditelja spletnih mest, Wix, toda, kot lahko preberete naš pregled o Wixu, je malo graditeljev spletnih mest. Kljub temu vsebuje bistvene elemente, vključno z vmesnikom povleci in spusti in podporo za e-trgovino. Če tega ne marate, vam Namecheap omogoča tudi uporabo Weebly ali Strikingly prek trgovine z aplikacijami (preberite naš pregled Weebly in Strikingly).

Ne glede na to, kako gradite svoje spletno mesto, lahko svojo domeno povežete z Google Apps prek cPanel. To vključuje Googlov koledar, pisarniški paket in Gmail za vašo domeno. Vse morate nastaviti z Googlom, vendar je možnost prikazana v cPanel.

Druge funkcije so osredotočene na varnost, vključno s 50 brezplačnimi certifikati PositiveSSL, dnevnimi varnostnimi kopijami in zasebnostjo WHOIS zapisov. Vključili se bomo v spodnja razdelka o varnosti in zasebnosti.

Všeč nam je všeč postava, vendar je pomanjkanje brezplačne registracije domene .com odvisno. Glede na to, kako poceni je Namecheap in koliko funkcij ponuja, razumemo, zakaj vas prosimo, da svojo domeno registrirate ločeno, vendar bi bilo lepo videti ne glede na to.

Pregled funkcij Namecheap

Logotip imetnikawww.namecheap.com

Začne se od 288 dolarjev mesečno Vsi načrti

Vrste strežnikov

Skupno gostovanje

VPS gostovanje

Upravljan WordPress

Gostovanje v oblaku

Namensko gostovanje

Gostovanje preprodajalcev

Usablity

FTP dostop

SSH dostop

cPanel

Korenski dostop

Dnevne varnostne kopije

Spletna stran Builder

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Varnost

Zasebnost domene

Šifriranje SSL

Odstranjevanje zlonamerne programske opreme

Požarni zid spletne aplikacije

Dvofaktorska overitev

Zaščita DDoS
Plačano

sFTP

Podpora

Podpora po e-pošti

Telefonska podpora

Podpora v živo

Vadnice

Uporabniški forum

Baza znanja

24/7 Podpora

Cenitev

Namecheap naredi nekaj redkega v svetu spletnega gostovanja: prikažite dejansko ceno, ki jo boste plačali. Tako kot WebHostingBuzz (preberite naš pregled WebHostingBuzz), tudi Namecheap ne deluje s cenami, ki jih vidimo pri drugih ponudnikih spletnega gostovanja. Na strani izdelka lahko preverite ceno za želeno trajanje, tako da ni presenečenj.

Tudi poceni je. V imeniku, kot pove že ime, so značilne cene za kupce, ki premagajo našega nekdanjega najcenejšega spletnega gostitelja, 1&1 IONOS (preberite naš 1&1 IONOS pregled). Če iščete poceni spletno gostovanje, vam lahko ponudi Namecheap z nekaj skupnimi načrti, ki na leto stanejo manj kot stroški Arvixe na mesec (preberite naš pregled Arvixe).

Shemo cen je enostavno razumeti. Gostovanje lahko kupite en mesec ali eno leto, pri čemer slednje ponuja 6-7-odstotni popust. Namecheap prav tako nima promocijskih cen zunaj 50-odstotne pribitke na letnem načrtu. Če to iščete, preberite naš pregled Hostinger.

Ta shema cen velja za načrte v skupni rabi in WordPress. VPS in namenski uporabniki imajo tudi možnost plačevanja četrtletno, preprodajalci pa lahko plačajo za samo en mesec in toliko kot dve leti.  

Namecheap ponuja tudi strežnike, namenjene za potrditev. To so strežniki z zastarelo strojno opremo, ki so bili umaknjeni iz zasuka. Čeprav niso idealna konfiguracija, so dober način, da prihranite denar, če potrebujete namenski strežnik. Ob pisanju imena Namecheap so strežniki poceni 34,88 USD na mesec, vendar se bo to spremenilo, kot to počne.

Ne glede na to, s katerim načrtom se ukvarjate, pa je podprt mesec dni, razen če gre za načrt VPS, ki vam daje dva tedna. Namecheap ponuja 30 dni za vračilo, kar je sicer tako velikodušno kot 97-dnevno okno podjetja DreamHost, ki je standardno za večino ponudnikov spletnih gostovanj (preberite naš pregled DreamHost).

Enostavnost uporabe

Prijava na Namecheap je tako preprosta, kot da izberete svoj načrt, ustvarite račun in pritisnete na “checkout”. Podobno je z GoDaddyjem, saj je na spletnem mestu veliko, zato težko najdete storitev, ki jo potrebujete (preberite naš pregled GoDaddy). Glede na to je jasno, da je Namecheap poskušal racionalizirati postopek, tako da je bolj moteč od nekaterih, vendar ni povratno.

Morebitne težave z izbiro načrta se hitro izravnajo s postopkom odjave. Namecheap od vas zahteva, da najprej ustvarite račun, kar pomeni, da lahko preidete od blagajne do nadzorne plošče, ne da bi v e-poštnem sporočilu našli poverilnice računa. Poleg tega končna stran za plačilo ni zasuta z dodatki za vaš račun in ima celo preklopno stikalo za izklop samodejne obnove.

namecheap-pregled-odjava

Kljub temu je postopek nakupa na videz precej dolgotrajen, saj Namecheap vsak korak sestavi na svojo stran. Na eni strani boste ustvarili račun, na drugi strani potrdili svoje naročilo, na drugem vnesli svoj naslov za izstavitev računov in na koncu vnesli svoje podatke o plačilu. To ni velik oprijem z Namecheap, vendar bi postopek lahko strnili na stran ali dve.

Po vsem tem boste poslani na stran s povzetkom naročil, kjer se lahko pomaknete do nadzorne plošče računa, tako da kliknete »upravljanje« poleg vašega gostovalnega računa. Nadzorna plošča je jasno nastavljena za domensko stran podjetja, saj vas vsi zavihki v bistvu usmerjajo k nakupu gostovanja za domeno, ki jo imate.

namecheap-review-account-nadzorna plošča

Kar nekaj časa smo potrebovali, da smo našli cPanel. Odprite morate nadzorno ploščo, kliknite puščico navzdol poleg svojega gostovanja, pritisnite drugo puščico navzdol poleg paketa, ki ste ga kupili, in na koncu kliknite »pojdi na cPanel«.

cPanel je enak kot za večino našega najboljšega spletnega gostovanja z izbirami cPanel, zunaj odseka na vrhu z aplikacijami, ki so izključne za Namecheap. Niso “ekskluzivni”, kot nakazuje Namecheap, vendar je lep način, da na enem mestu organizirate povezave do baze znanja, ustvarjalca spletnih mest in centra za Google Apps.

namecheap-review-cpanel

Namecheap ni težko uporabljati, vendar nima istega osredotočenja kot recimo Kinsta (preberite naš pregled o Kinsta). Nadzorna plošča je zasnovana za upravljanje domen in ne za spletno gostovanje, kar lahko privede do zmede, ko poskušate upravljati s svojim spletnim mestom.

Vrste gostovanja

Kljub temu, da je registra domena postal spletni gostitelj, se v Namecheap veliko dogaja, ko gre za vrste gostovanja. Za razliko od iPage-a (preberite naš pregled iPage) ni omejeno na skupno gostovanje, ki ponuja prilagodljivost večjega gostitelja brez cenovne oznake.

Začne se s skupnim gostovanjem, kot večina domačih spletnih strani zunaj, recimo, Pagely (preberite našo stranlyly pregled). Skupno gostovanje hrani več spletnih mest na istem strežniku in omogoča, da ta spletna mesta delijo vire. Namecheap ponazarja, kako poceni je gostovanje v skupni rabi, vendar gre tudi za občasno težavo s hitrostjo ali časom uptime.

Poleg skupnih načrtov so upravljani načrti WordPress. Glede na ceno, ki je podobna deljenemu gostovanju, smo predvidevali, da gre le za kopijo skupne ponudbe gostovanja s samodejnimi posodobitvami WordPressa. Pa vendarle ni. Namesto tega upravljani WordPress načrti uporabljajo gostovanje v oblaku, in kot lahko preberete v našem pregledu MDDHosting, je to odlično za WordPress.

Gostovanje v oblaku je nit, ki povezuje naše najboljše spletno gostovanje s storitvami WordPress skupaj. Čeprav je vaše spletno mesto še vedno na enem samem strežniku, lahko za dodatne vire pokliče mrežo spodnjih strežnikov. Skratka, to pomeni, ne glede na to, ali se na vašem spletnem mestu pojavi prometni napad, porazdeljen napad za zavrnitev storitve ali kaj drugega, viri bodo na voljo.

Kljub temu ne gre samo za gostovanje WordPressa v gostovanju “Upravljan” del enačbe se nanaša na Namecheap, ki ohranja vašo različico WordPress-a. Čeprav boste še vedno morali oblikovati spletno mesto in ga napolniti z vsebino, bo Namecheap skrbel za varnostne kopije in posodobitve WordPressa za vas brezplačno.

Če iščete več moči za kaj več, vam bodo ustrezali načrti VPS. Navidezni zasebni strežniki so virtualni strežniki, ki gostujejo na fizičnih. Računalniški viri strežnika so izolirani in razdeljeni med virtualnimi strežniki, kar omogoča podobno izkušnjo kot namensko gostovanje brez dodatnih stroškov.

Načrti VPS podjetja Namecheap so poceni, in če ste prebrali naš pregled A2 gostovanja, veste, da to pomeni, da niso upravljani. Kupce boste lahko zaprosili za nasvet, vendar vam obnovitev strežnika, spremembe osnovne programske opreme in preiskava napak povzročijo dodatno plačilo mesečno.

Vrh ponudbe predstavlja namenske strežnike, ki jih, kot že ime pove, strežnik da sam sebi. Tako kot načrti VPS je tudi namenski strežnik brez upravljanja, kar pomeni, da se boste morali spoprijeti z napakami in posodobitvami. Če je cena previsoka, lahko nakupujete na seznamu Namecheap-ovega seznama namenskih strežnikov.

Hitrost & Občasni čas

Hitrost spletnega mesta testiramo z uporabo Pingdom Speed ​​Test in Load Impact. Naš postopek je preprost: prijavimo se za račun z najcenejšim razpoložljivim načrtom, namestimo prazno kopijo WordPress-a in pridemo do testiranja. Čeprav to ni popolna znanost za čas nalaganja spletnih strani, skušamo s tem testom čim bolj nazorno pokazati hitrost..  

Namecheap je bil uspešen, vendar ne dovolj, da bi si prislužil mesto v našem najhitrejšem vodniku za spletno gostovanje. Hitrostni test Pingdom je dobil 90 od 100, kar je verjetno po zaslugi strežnikov Apache, ki jih Namecheap uporablja. Videli smo, da gostitelji, kot sta A2 Hosting in MDDHosting, za odličen učinek uporabljajo strežnike LiteSpeed, ki so alternativa Apache, tako da bomo v Namecheap-u želeli kaj videti v prihodnosti.

imenik-pregled-hitrost-test

Pričakujete, da se bo hitrost zmanjšala, ko bo tudi vaše spletno mesto napolnjeno z vsebino. Prva dva nivoja gostovanja v skupni rabi ne vključujeta eAcceleratorja ali xCache, ki sta vključena v zgornjo stopnjo. Nekdanje predpomni PHP skripte v sestavljenem stanju, kar pomeni, da jih je mogoče izvajati veliko hitreje, medtem ko drugi počne isto, vendar jih shrani v RAM strežnika.

Kljub temu je imel naš test Load Impact odlične rezultate. Load Impact je za naše namene orodje za testiranje izjemnih situacij, čeprav lahko naredi veliko več. Na spletno mesto smo v petih minutah poslali 50 virtualnih uporabnikov, pri čemer je Load Impact izmeril odzivni čas za vsakega uporabnika in število izpolnjenih zahtev..

Namecheap je imel skoraj pravo črto, ko je prišel odzivni čas in izpolnil vsako zahtevo. Pričakujemo, da bo najcenejši paket v skupni rabi z vsakim gostiteljem prebil približno 50 uporabnikov, zato bomo to mejo preizkusili. Kljub temu se imenik ne uvršča v to kategorijo. Udeležila se je zahtevkov in ohranila nizek odzivni čas.

namecheap-pregled-vpliv na obremenitev

To kaže, da je na voljo veliko računalniških virov, zato se veliko vprašanj skupnega gostovanja ne bi smelo pojaviti. Čeprav ne moremo zagotoviti, da bo tako vedno, je bilo to med našim testiranjem.

Vendar pa namecheap ni samo za zagotavljanje hitrega gostovanja. Omogoča tudi zanesljivo gostovanje. Varnost vašega računa je 99,9-odstotna ali 100-odstotna garancija za čas, odvisno od vrste gostovanja, ki ga uporabljate. Načrti za prodajalce in VPS imajo mejo 99,9 odstotka, kar v bistvu pomeni, da prvih 45 minut odmora v mesecu ni primerno.

Poleg tega Namecheap nudi storitev v enem dnevu za vsako uro, ki jo ne načrtujejo strežniki. Kot pri večini spletnih gostiteljev se boste morali za prejemanje dobroimetja obrniti na podporo v 10 dneh od izpada.

Varnost

Namecheap vsebuje trifedere varnostnih funkcij, ki jih iščemo: SSL / TLS potrdila, skeniranje zlonamerne programske opreme in samodejno varnostno kopiranje. Zadnja postavka ni na voljo v vseh načrtih, kar je, čeprav razočaranje, smiselno glede na to, kako poceni je Namecheap. Kljub temu smo veseli, da lahko v načrtih pregledujemo SSL / TLS potrdila in zlonamerno programsko opremo.

SSL / TLS certifikat je bistvenega pomena za varnost spletnega mesta. Brskalnik, ki obišče vaše spletno mesto, pove, da vam lahko zaupate osebne podatke, ki odpirajo šifrirano povezavo med vašim spletnim mestom in obiskovalcem (preberite naš opis šifriranja za specifike postopka).

Namecheap vključuje 50 Comodo PositiveSSL certifikatov z vsakim paketom gostovanja. Potrdilo o vpisu je primerno za večino spletnih mest, ki od uporabnikov ne potrebujejo veliko osebnih podatkov. Če na primer upravljate forum ali sprejemate plačila na svojem spletnem mestu, boste morali pridobiti heftier potrdilo.

Skeniranje zlonamerne programske opreme je vključeno v cPanel pod imenom “virus skener.” Svoje spletno mesto lahko pregledujete glede zlonamerne programske opreme in drugih neumnosti, povezanih s spletnim kriminalom, enkrat na dan in nič več. Ob tem je pomembno upoštevati, da čeprav orodje pregleda vaše spletno mesto, ga ne očisti. Če prepoznate težavo, boste morali najti drug način, kako jo odpraviti.

namecheap-review-virus-scanning

SSL / TLS potrdila in skeniranje zlonamerne programske opreme so vključeni v vse načrte, samodejne varnostne kopije pa ne. Najucenejši skupni načrt jih ne vključuje, čeprav, na srečo, deluje vsak drugi načrt. Do varnostnih kopij lahko dostopate prek cPanela, jih načrtujete dnevno, tedensko ali mesečno, jih prenašate lokalno ali kopirate povezave za skupno rabo.

Zakulisno je tudi ModSecurity. To je odprtokodni požarni zid spletne aplikacije za strežnike Apache, kar pomeni, da vas lahko ščiti pred grdo prometnim vhodom v strežnik. Ker je odprtokodni vir, je možno nastaviti veliko pravil in konfiguracij, da bo vaše spletno mesto tako varno, kot je lahko.

Čeprav bi radi videli varnostne kopije na vseh načrtih, je varnostni paket impresiven. Skok na drugo stopnjo deljenega gostovanja je vsekakor vreden, varnostne kopije pa so češnja na vrhu. Težko se je pritoževati, ko Namecheap ponuja tako veliko varnosti na trgu, tako poceni.

Zasebnost

Zasebnost je ena tistih stvari, o katerih je enostavno govoriti, vendar je težko slediti naprej. Namecheap svoj denar kljub temu daje v usta in ponuja nekatere boljše ukrepe za varovanje zasebnosti, ki smo jih videli od spletnega gostitelja. To je daleč od rudarjenja podatkov, ki smo ga videli pri blagovnih znamkah skupine Endurance International (primer si preberite v našem pregledu FatCow).

Namecheap ponuja brezplačno zasebnost domen z vsako domeno. Zasebnost domen nadomešča podatke, ki jih registrirate v svoji domeni, z navideznimi informacijami, kar učinkovito prikriva vašo identiteto. Ker je po WHOIS zapisih mogoče iskati po spletu, lahko vsakdo najde vaše osebne podatke, če nimate zasebnosti domene.

Videli smo, da nekaj gostiteljev ponuja brezplačno zasebnost domen (za en primer preberite naš pregled WestHost), vendar običajno le na domenah, ki jih registrirate pri ponudniku. Namecheap je nenavaden, ker omogoča tudi zasebnost domene pri prenosu domen, kar pomeni, da če je vaša domena registrirana, recimo, GoDaddy, jo lahko prenesete v Namecheap in zaščitite svoje osebne podatke.

Prav tako je pravilna politika zasebnosti zdrava, vendar Namecheap si pridržuje pravico, da z oglaševalskimi in poslovnimi partnerji deli podatke, ki jih ni mogoče prepoznati. Kljub temu se nobenih osebnih podatkov ne deli in glede na to, da Namecheap podpira Fight for the Future in Electronic Frontier Foundation, smo z veseljem predali malo podatkov.

Podpora

Namecheap ima center za podporo, v katerem najdete vse njegove podporne vire. Čeprav obstajajo običajni osumljenci – Namecheap vključuje povezave za podporo na podlagi vozovnic, klepet v živo, povratne informacije, posodobitve stanja in drugo – tudi nekaj občasnih podpornih virov.

To vključuje dokumente Namecheap API, ki omogočajo iskanje domen, registracijo in še bolj samodejno iz vgrajene aplikacije. Čeprav lahko API uporabljate za prodajo domen, SSL / TLS certifikatov in več, ga lahko uporabite tudi za spremljanje in upravljanje domen..

namecheap-review-api

Če potrebujete pomoč, vam lahko pomaga tudi Namecheap. Live chat in podpora po e-pošti sta na voljo ves čas, oboje pa smo uporabili med pregledom. Klepet v živo je skoraj tako dober kot SiteGround, kar nekaj govori (preberite naš pregled SiteGround). Odzivi so bili hitri in neposredni, kar je jasno pokazalo tehnične vidike storitve.  

Za samopomoč obstaja baza znanja, ki je ločena v kategorije izdelkov Namecheap. Nadalje so razdeljeni zapleteni razdelki, kot je gostovanje, zato je iskanje članka, ki ga potrebujete, enostaven.

namecheap-pregled-baza znanja

Tudi člankov je veliko. Namecheap vsebuje vadbe, pojasnila in navodila za odpravljanje težav v celotni zbirki znanja, od katerih vsaka vključuje veliko količino podrobnosti. Čeprav so bile naše izkušnje s človeško podporo odlične, vam ne bi bilo treba veliko posegati po tem, kako globoka je baza znanja.

Razsodba

Namecheap v imenu pove vse, kar morate vedeti. Je poceni spletni gostitelj s številnimi funkcijami, čeprav ima tudi nekaj težav. Všeč so nam hitrost, varnostne funkcije, zasebnost domene in cena, vendar pomanjkanje brezplačne registracije domene .com in nerodna nadzorna plošča sta ključna vprašanja.

Kaj mislite o Namecheap? Ali nameravate poskusiti? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map