Pregled HostPapa – Kanadsko spletno gostovanje – Posodobljeno 2020

HostPapa Pregled

HostPapa je dober spletni gostitelj z veliko zasebnosti, spodoben graditelj in več funkcij, kot jih lahko stresete palico. Edina stvar, ki preprečuje popolni zmagovalec, so njegove počasne hitrosti, kot lahko preberete v našem celotnem pregledu HostPapa.


HostPapa je neodvisni kanadski spletni gostitelj, ki deluje že več kot desetletje. Čeprav je podjetje postalo pisarno po vsem svetu, ima načrt načrtov še vedno nekaj za vsakogar. Glede na to, njegova hitrost in neokusna uporabniška izkušnja pomeni, da nima ravno zasede, da bi lahko hodili od rok do naših najboljših ponudnikov spletnega gostovanja.

Kljub temu pa je vredno razmisliti, še posebej s trdno politiko zasebnosti, prefinjenimi funkcijami in spodobnim oblikovalcem spletnih strani. V tem pregledu HostPapa bomo vse to in še več razpravljali o svojih izkušnjah s storitvijo po zagonu spletnega mesta WordPress z njegovim najcenejšim skupnim načrtom.

Ta izkušnja je bila v večini dobra, toda na koncu HostPape je bilo nekaj napačnih korakov. Čeprav za svoj denar zaslužite veliko, je cena visoka in glede na to, da bi lahko HostPapa v boljšem oddelku za hitrost naredil boljše, to ni super.

hostpapa-drsnik1

hostpapa-drsnik2

hostpapa-slider3

hostpapa-slider4

hostpapa-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Alternativa za HostPapa

Lastnosti

HostPapa je standardno pri določanju cen, vendar, na srečo, ne pri lastnostih. Dolga primerjalna tabela na vsaki strani izdelkov kaplja z dobrotami za spletno gostovanje nerdancev, da se potopijo zobe. V bistvu toliko, da je enostavno spregledati nekaj bistvenih lastnosti, zaradi katerih spletno gostovanje odkljuka.

Začenši s tem, kar dobite, HostPapa poskuša zagotoviti vzorčenje vsega. cPanel ni rezerviran na noben način, kar pomeni, da imate dostop do dnevniških datotek vašega strežnika, enostavne uporabe WebFTP, AWStats in namestitvene aplikacije Softaculous.

Vključen je tudi brezplačni načrt Cloudflare. Kot lahko preberete v našem priročniku o oblaku Cloudflare, lahko katero koli spletno mesto vzpostavi brezplačno različico omrežja za pošiljanje vsebine, vendar se bodo novinci verjetno izgubili v Hooplah DNS. Priročnik o zapisih DNS o tem lahko pomaga pri tem, toda za tiste, ki ne marajo nastavljanja strežnikov imen po meri – ali berejo – integracija med začetnim potekom bo delovala.

Skupaj s cPanelom obstaja tudi varnostna funkcija, o kateri bomo govorili v spodnjem razdelku »varnost«. Kljub temu, čeprav lahko kdo zaostaja za odvečnimi omrežji in požarnimi zidovi spletnih aplikacij, HostPapa manjka nekaj kritičnega: dnevno varnostno kopiranje.

Da bi bilo jasno, so na voljo dnevne varnostne kopije, vendar ne po načrtih. Če se odločite, da ne boste skočili na najvišjo stopnjo gostovanja v skupni rabi ali WordPress, vam bodo varnostne kopije prinesle dodatnih 40 USD na leto. To je visoka cena za nekaj, kar je treba vključiti brezplačno.

Graditelj spletnih mest HostPapa

V vse načrte je vključena brezplačna različica ustvarjalca spletnega mesta. V redu je, ampak ničesar o tem pisati domov. Kot naši najboljši gradniki spletnih strani so tudi pri gradnji spletnega mesta prisotni bistveni elementi. Na stran lahko dodate besedilo, slike in drugo in elemente premikate. Kljub temu HostPapa ne deluje tako natančno kot naši najljubši gradbeniki.

hostpapa-review-gradniki spletnih strani

Skratka, graditelj spletnega mesta ne bi smel prodati na HostPapi. Wix se uvršča na vrh seznama (preberite naše mnenje o Wixu).

Pregled funkcij HostPapa

Logotip HostPapawww.hostpapa.com

Začne se od 299 dolarjev mesečno Vsi načrti

Vrste strežnikov

Skupno gostovanje

VPS gostovanje

Upravljan WordPress

Gostovanje v oblaku

Namensko gostovanje

Gostovanje preprodajalcev

Usablity

FTP dostop

SSH dostop

cPanel

Korenski dostop

Dnevne varnostne kopije
Plačano

Spletna stran Builder

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Varnost

Zasebnost domene

Šifriranje SSL

Odstranjevanje zlonamerne programske opreme

Požarni zid spletne aplikacije

Dvofaktorska overitev

Zaščita DDoS

sFTP

Podpora

Podpora po e-pošti

Telefonska podpora

Podpora v živo

Vadnice

Uporabniški forum

Baza znanja

24/7 Podpora

Cenitev

HostPapa ni pretirana, vendar je podobna Bluehostu, saj ne boste bili prepričani, kaj plačujete, dokler ne pride čas za preverjanje (preberite naš pregled Bluehost). Skupni načrti imajo večletne popuste, vendar so na voljo le eno leto ali več, zato je končna cena za nakup veliko višja, kot bi predlagala stran izdelka.

Skupni načrti se izvajajo v eno, dve ali triletnem trajanju, tako kot pri večini konkurentov HostPapa se mesečna cena zvišuje, ko trajanje krajša. K sreči nisi kaznovan, da bi šel s krajšim trajanjem zaradi zelo previsoke mesečne tarife, kot si z Arvixe (preberi naš Arvixe pregled), vendar je lahko promocijska stopnja konsistentna ves čas.

Jasno je, da je krov zložen v prid HostPapa, saj se zdi, da je cena vedno višja, kot bi predlagala stran izdelka. To velja za večino spletnih gostiteljev, vendar smo videli, da ponudniki, kot sta Hostinger in Hosting24, uporabljajo večletne promocijske cene za velik učinek, zato ni razloga, da tudi HostPapa tega ne more storiti (preberite naš pregled Hostinger in pregled Hosting24 ).

Poleg tega so cene zmede, kar je lahko recept za katastrofe, kot smo videli v našem pregledu LunarPages. Na primer, obstajajo načrti za izdelavo spletnih strani, vendar imate dostop do brezplačne različice graditelja spletnega mesta s standardnim skupnim gostovanjem. Načrti spletne trgovine uporabljajo tudi graditelja spletnih strani, vendar imajo svojo cenovno strukturo.

Raje imamo pristop brez neumnosti 1&1 IONOS, ko gre za ceno. Kot lahko preberete v našem 1&1 IONOS pregled, lahko ceno na strani izdelka posodobite glede na vaš čas trajanja, tako da pri nakupu ni presenečenj. Tudi pri dodajanju izdelkov v svojo storitev niste razprodani.

Kljub temu HostPapa vključuje več kot večina spletnih gostiteljev po isti ceni. Na primer, najcenejši načrt v skupni rabi podpirata dve spletni strani s 100 GB pomnilnika SSD. Večina spletnih gostiteljev ponuja samo eno domeno in približno 50 GB prostora za shranjevanje v najosnovnejšem skupnem načrtu.

V zvezi s povračilom denarja lahko 30 dni premislite s HostPapa, če kupite večletni načrt. Vsi načrti, ki ponujajo mesečne naročnine, na primer VPS gostovanje, vam omogočajo le 48 ur, da se premislite. V primerjavi z 90-dnevnim oknom vračila malega pomaranča HostPapa ni impresiven (preberite naš pregled Majhna oranžna).

Enostavnost uporabe

Uvod v HostPapa je težji, kot bi moral biti. Spletno mesto ni kot FatCow (preberite naš pregled FatCow), vendar je preveč izdelkov v premajhnem prostoru. Podobno kot GoDaddy trpi podobna usoda, ker ima vsaka storitev v zgornjem meniju enako težo, zaradi česar je iskanje želenega paketa težje, kot je potrebno (preberite naš pregled GoDaddy).

Kljub temu, ko najdete želeni paket, postopek prejemanja blaga poteka nemoteno. Svetlo in živo stran HostPapa je enostavno prebiti, vendar boste morali biti pozorni na dodatke, izbrane ob nakupu. Pri nakupu najcenejšega paketa v skupni rabi so bili vnaprej izbrani varnost spletnega mesta Protection Power in samodejne vsakodnevne varnostne kopije.

hostpapa-pregled-odjava

Postopek odjave sestavljajo trije koraki, kar je precej manj nadležno kot na videz neskončni koraki v Namecheap-u (preberite naš pregled Namecheap). Od vas se bo zahtevalo, da vnesete novo domeno ali navedete svojo lastnino in nato vnesete svoje osebne podatke in način plačila.

Omeniti velja, da se bo postopek odjave odvisno od načrta, ki ga izberete.

Za testiranje smo kupili skupno gostovanje, tako da izkušnje temeljijo na tem, vendar smo šli skozi postopek, kot da kupujemo tudi načrt VPS. Stran za odjava je veliko bolj zastarela, vendar še vedno preprosta in podobno, kot če se odjavite s skupnim gostovanjem, boste morali biti pozorni, da počistite potrditvene dodatke, ki jih ne želite..

Po obdelavi plačila vam HostPapa reče, da sedite tesno. Če vas čaka vrsta dobrodošlih e-poštnih sporočil, s katerimi boste lahko posredovali poverilnice za svoj račun, vas motijo ​​nazaj na domačo stran. Poleg tega ta e-poštna sporočila ne prispejo takoj.

Nadzorna plošča HostPapa

Področje odjemalca HostPapa je zmedeno. Na začetnem zaslonu nadzorne plošče so prikazani zapadli računi in zadnje vozovnice, večina strani pa je namenjena ponudbi novih registracij domen. Na domači strani nadzorne plošče trenutno ni odseka za domene ali storitve.

nadzorna plošča hostpapa-pregled

Do svojih storitev lahko dostopate prek zgornjega menija, ki je sam po sebi zmeden. Obstajajo tri zavihke, s katerimi lahko upravljate vaše spletno mesto: “moj cPanel”, “moje storitve” in “moje spletno mesto.” Izkazalo se je, da zavihek storitev samo prikazuje, kaj ste kupili, zavihek spletnega mesta pa se nanaša na ustvarjalca spletnega mesta.

Edini zavihek, ki se nanaša na upravljanje vašega spletnega mesta, je zavihek cPanel. Na splošno sistem ni slab, je pa neučinkovit. Namesto da bi domačo stran odjemalca napolnil z oglasom za nakup več domen, bi HostPapa lahko uporabil ta prostor, da bi lažje videl in upravljal svoje storitve.

Namesto tega se odjemalci počutijo nepovezano in odveč. Na primer, zavihki za storitve in račune ponujajo večinoma iste informacije, medtem ko zavihek spletnega mesta ni pomemben za tiste, ki ne uporabljajo graditelja spletnega mesta. Za nadzorno ploščo lahko vidite miselni postopek, vendar končni rezultat ni idealen.

HostPapa cPanel

Milost za prijaznost do uporabnika je cPanel, ki je, kot lahko preberete v našem najboljšem spletnem gostovanju z vodnikom cPanel, naš najljubši način upravljanja spletnega gostovanja. Kljub temu je v oknu na nadzorni plošči, ki nerodno zgladi vmesnik. Na primer, uporabne informacije o strežniku, ki ponavadi napolnijo desno stran cPanela, so na dnu.

hostpapa-review-cpanel

Čeprav gre v bistvu za isti cPanel, je izkušnja drugačna. Pomikanje navzgor in navzdol v ozkem oknu ni tisto, kar pomeni cPanel, zato izkušnja upada. Vse možnosti so na voljo – dobite dostop do upravitelja datotek, programa Softaculous inštalater aplikacij in še več – toda, če jih vstavite v drobno okno, ni najboljše.

Vrste gostovanja

Kot rečeno, spletno mesto HostPapa ni najlažje preiti. To je zato, ker ponuja dolg seznam storitev. Kljub temu, da ima veliko gostovalnih tipov, ponuja le dva: deljeno in VPS. Kljub temu obstaja več načrtov za vsako vrsto gostovanja, kar vam omogoča, da svoj paket gostovanja prilagodite platformi, ki jo uporabljate.

Če vas zanima, kaj pomeni skupno gostovanje ali VPS gostovanje, preberite naš pregled vrst gostovanja.

Skupni načrti, ki jih preprosto imenujemo “spletno gostovanje”, so v treh ravneh. Razlike med stopnjami so številne, podobno kot A2 gostovanje (preberite naš pregled A2 gostovanja), zato priporočamo, da si ogledate obsežno primerjavo HostPapa za podrobnosti. Skratka, višji nivoji imajo več funkcij in boljše zmogljivosti.

Obstajajo tudi načrti za izdelavo spletnih strani. Če ste preskočili naprej, glejte razdelek »značilnosti« za naše misli o ustvarjalcu spletnega mesta. Z vašim paketom gostovanja v skupni rabi je brezplačno vključen, če pa želite v celoti izkoristiti graditelja spletnega mesta, boste morali nadgraditi na eno od štirih stopenj graditelja spletnih mest HostPapa. Podobno obstajajo štiri stopnje za spletne trgovine.

HostPapa WordPress

HostPapa ponuja WordPress načrte, ki so le dražji skupni načrti s funkcijami WordPressa. Nismo proti temu, da bi WordPress gostovali na ta način – preberite naš pregled InMotion Hosting, če želite izvedeti o ponudniku, ki to dobro počne – vendar ni idealen.

WordPress je prilagodljiv, na splošno pa spletna mesta, zgrajena na njem, želijo zbrati čim več oči (preberite vodnik našega začetnika o uporabi WordPress-a za ogled priljubljenih spletnih mest, ki uporabljajo sistem za upravljanje vsebine). Vključitev Jetpack in samodejne posodobitve programa WordPress sta lepi, vendar skupna struktura, ki jo uporablja HostPapa, otežuje spreminjanje spletnih mest WordPress.

Namesto tega nam je všeč gostovanje v oblaku za WordPress, nekateri spletni gostitelji, kot sta MDDHosting in Kinsta, pa so specializirani prav za to (preberite naš pregled MDDHosting in pregled Kinsta). Gostovanje v oblaku je običajno med najboljšimi spletnimi gostovanji za WordPress-ove izbirnike, saj ponuja prilagodljivost, odveč in varnost na načine, ki jih tradicionalno gostovanje ne more.

HostPapa VPS

Če iščete več soka za svoje spletno mesto WordPress ali katero koli spletno mesto, načrti VPS ustrezajo računu. HostPapa ponuja pet stopenj gostovanja VPS, ki se izključno upravljajo. Če iščete neurejeno gostovanje VPS, je A2 gostovanje eden redkih gostiteljev, ki ga ponuja.

Cena med stopnjami je visoka, vendar so značilnosti in značilnosti. Poleg tega HostPapa ponuja korenski dostop do VPS-a, ki ga uporabljate, kar pomeni, da lahko nanj namestite poljubne aplikacije. Zaradi tega lahko prodate svoj račun VPS, če želite, vendar HostPapa ponuja tudi namenske načrte preprodajalcev.

Hitrost & Občasni čas

Hitrost spletnega mesta testiramo z uporabo Pingdom Speed ​​Test in Load Impact. Ta orodja nam omogočajo, da preizkusimo izkušnjo posameznega uporabnika in tudi, kako bo spletno mesto delovalo pod obremenitvijo. Naše testiranje poteka s prazno različico WordPress-a po najbolj poceni načrtu. Tako lahko zmanjšamo spremenljivke, vključene v čas nalaganja spletnega mesta.

Poleg tega na mestu ne naredimo ničesar, razen nameščanja WordPress-a. Če se predpomnilništvo ali stiskanje nadaljuje, ga je dodal spletni gostitelj, ne mi. Vendar so to koraki, ki jih mora sprejeti katero koli spletno mesto. V navodilih za izboljšanje vodiča za čas nalaganja spletnega mesta se lahko naučite, kako izvajati predpomnjenje in stiskanje na svojem spletnem mestu.

Hitrostni test Pingdom je prinesel manj kot idealne rezultate. Naše spletno mesto je ocenilo 90 od 100, kar sicer izgleda dobro, vendar ni super. Ne pozabite, da naše preskusno spletno mesto nima ničesar, zato majhne razlike v rezultatih spremenijo. V tem primeru primanjkuje predpomnilnika, kar je pomembno za izboljšanje časov nalaganja spletnih mest.

hostpapa-pregled-hitrostni test

Podobno je tudi naš test Load Impact pokazal razočaranje. Na strežnik smo v petih minutah poslali 50 uporabnikov, pri čemer smo za vsako izmerili odzivni čas in število izpolnjenih zahtev. Približno četrtina naših zahtev HTTP je bila izpolnjena z napakami, kar kaže na to, da je strežnik na zgornji meji zmogljivosti.

hostpapa-pregled-vpliv na obremenitev

Kljub temu je vaš načrt podprt z 99,9-odstotno garancijo za produkcijo, nekako. HostPapa trdi, da ponuja eno na svoji strani »Zakaj HostPapa«, vendar pravi, da se za podrobnosti sklicuje na pogoje storitve. Nismo in nismo našli ničesar. V pogojih storitve se ne omenja garancija za nadomestni čas ali dogovor o ravni storitve, kar je dobro, če nimate garancije za nadrejeno delo.

Varnost

HostPapa ima na svojem spletnem mestu poseben razdelek za varnost, vendar vam ga ne bo treba obiskati, če imate osnovno spletno mesto. Tri bistvene varnostne značilnosti, ki jih iščemo, so prisotne v načrtih, s solidno ponudbo plačljivih nadgradenj, če želite zapečatiti lopute.

Vendar se veliko dogaja, česar ne boste videli. Apache strežniki, ki jih uporablja HostPapa, so zavarovani z požarnim zidom spletne aplikacije ModSecurity, odkrivanjem grobe sile, porazdeljenim preprečevanjem napadov zaradi zavrnitve storitve in skeniranjem Patchman-a. Poleg tega se vaši podatki shranijo v konfiguraciji RAID-10 (preberite si, kaj je vodnik RAID) in se prenesejo na odvečne nosilce.

Na žalost avtomatizirane varnostne kopije niso vključene v vse načrte. Samo načrti Business Pro v skupni rabi imajo 1 GB pomnilnika za samodejno vsakodnevno varnostno kopiranje. Varnostne kopije lahko vzamete ročno – preberite si navodila za varnostno kopiranje WordPress-a, če želite izvedeti, kako jih boste morali nadgraditi, da se bodo samodejno zgodile.

Lahko pa dodate vsakodnevne varnostne kopije v enega od načinov nižje stopnje. Na voljo sta tudi SiteLock, ki zazna in odstrani zlonamerno programsko opremo z vašega spletnega mesta, in Protection Power, ki večinoma počne isto, hkrati pa vključuje tudi funkcije, kot sta pomoč za odstranjevanje CDN in zlonamerne programske opreme..

HostPapa Free SSL

Čeprav bi radi videli vsakodnevne varnostne kopije po načrtih, vsaj HostPapa vključuje brezplačen SSL certifikat za vse. To je potrdilo Let’s Encrypt, kar pomeni, da ni super, če na svojem spletnem mestu zbirate plačila ali veliko osebnih podatkov, vendar vas bo mimo strašnih opozoril brskalnika.

V bistvu bo potrdilo SSL brskalniku, ki obišče vaše spletno mesto, povedalo, da vam lahko zaupate, kar ga bo pozvalo, da odpre šifrirano povezavo med vašim spletnim mestom in uporabnikom (o čemer lahko več informacij preberete v našem SSL nasproti TLS vodniku).

Potrdilo, ki je priloženo vašemu načrtu, bo šifriralo podatke, vendar ni primerno za aplikacije na visoki ravni. K sreči nekateri visoki ravni zagotavljajo vrhunsko potrdilo Wildcard, vključno s skupnim načrtom Business Pro.

Zasebnost

Večina domačih gostiteljev ne upošteva vaše zasebnosti, zlasti tistih, ki so v lasti Endurance International Group (za primer glejte naš pregled HostGator). Na srečo je HostPapa zaradi zasebnosti bolj kot DreamHost kot HostGator. Kot lahko vidite v našem pregledu DreamHost, zasebnost ne skrbi številnih spletnih gostiteljev, vendar se lahko v nekaj primerih spočijete, na primer s HostPapa.

Glede na to HostPapa ni zaskrbljen kot DreamHost, ko gre za zasebnost domene. Ta funkcija vam omogoča, da skrijete osebne podatke, v katere registrirate domeno, saj je to glavni cilj za zbiranje podatkov in neželeno pošto. Brezplačno ga ponuja le najvišja raven gostovanja v skupni rabi. Če ga želite drugje, vam bo privoščil 10 dolarjev na leto.

Plačilo za zasebnost domene ni idealno, ker bi moralo biti vključeno, ko registrirate domeno. Konec koncev smo videli gostitelje, kot so DreamHost, Midphase in WestHost, ki jih brezplačno vključujejo v načrte (preberite naš pregled Midphase in WestHost pregled).

Kljub temu je to majhna skrb, ko je ostala zasebnost HostPapa odlična. Pravilnik o zasebnosti daje HostPapa pravico, da zbira vaše podatke za zaračunavanje, IP naslov, vrsto brskalnika, čas dostopa in več, in čeprav bi povzročili prepir, če bi bil to eden od naših VPN pregledov, ki je običajen za večino spletnih gostiteljev.

Pomembneje je, kako se te informacije uporabljajo. HostPapa podatke deli samo s tretjimi osebami, če vam nudijo storitev. Poleg tega omejuje obseg prenesenih podatkov, kar pomeni, da tretja oseba teh podatkov ne more več uporabljati, hraniti ali deliti z njimi.

V nasprotju z zasebnostjo, recimo, Site5, je vrednost jasna (preberite naš pregled Site5). HostPapa očitno spoštuje vašo zasebnost, in čeprav vas to ne bo vodilo od evidence, bo le malo spletnih gostiteljev.

Podpora

HostPapa vam omogoča, da se na kakršen koli način obrnete na ekipo za podporo. Pogovori v živo, e-pošta in telefonska podpora so na voljo, kot je pričakovati pri katerem koli spletnem gostitelju, lahko pa se obrnete tudi preko faksa ali dobre polževe pošte, čeprav nismo prepričani, da jih bo kdo. Kljub temu so možnosti tam, kar nam je dovolj.

Kljub temu center za pomoč strankam ponuja veliko informacij za uporabo storitve. Tam lahko preverite stanje omrežja, brskate po seznamu video vadnic, zaženete klepet v živo in poiščete bazo znanja.

hostpapa-review-center za oskrbo strank

Kar zadeva uporabo teh orodij, so video vadbe koristne, vendar so z datumom. Kljub temu jih je veliko, kar redko vidimo od spletnih gostiteljev. Prav tako obstaja na tone člankov o točki. HostPapa ima več kot 2000 člankov o podpori za brskanje, vključno z vsemi, od nastavitve računa do uporabe določenih aplikacij.

Poleg tega so članki podrobni, kljub temu, da jih je toliko. V večini primerov ugotovimo, da velike baze znanja v člankih vodijo do pomanjkanja kakovosti, kar pa na srečo tu ni tako..

Če še vedno potrebujete pomoč, se lahko prilagodite tedenskemu seminarju HostPapa ali zakažete 30-minutni klic s predstavnikom podpore. Ta seja ena na ena je brezplačna za vsakega kupca HostPapa, ne glede na vašo raven znanja. Če potrebujete dodatne klice, prejmete tudi samo 40 USD za pop.

Razsodba

Hladen, zmešan in na videz napačen vodnik, bi lahko HostPapa naredil veliko bolje. Kosti velikega spletnega gostitelja so tam, z odličnim podpornim sistemom, velikodušno ponudbo načrtov in dostojno politiko zasebnosti. Vendar nerodna nadzorna plošča, neusklajene informacije o spletnem mestu in počasna hitrost pustijo veliko želenega.

Če bi bil HostPapa cenejši, bi to bil domači pogon, vendar če upoštevamo, da vas bo vodil toliko kot vodilni spletni gostitelji, je standard drugačen.

Kaj menite o HostPapa? Ali nameravate poskusiti? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map