Pregled HostMonster – Posodobljeno 2020

HostMonster Pregled

HostMonster je nenavaden ponudnik gostovanja, saj z Bluehostom deli veliko zaledja, vendar brez funkcij in podpore velikega brata. Končni rezultat je storitev, ki se ji boste morda želeli izogniti v prid boljše možnosti. Za podrobnosti preberite celoten pregled HostMonster.


HostMonster je impresiven ponudnik spletnega gostovanja, čeprav njegovo spletno mesto z datumom nakazuje drugače. Kljub temu se zdi, da se zaradi številnih močnih točk zdi, da je to jahanje na plasteh enega naših najboljših ponudnikov spletnega gostovanja, Bluehost. Tudi to je smiselno, če upoštevamo, da sta oba v lasti konglomerata spletnega gostovanja Endurance International Group.

Če iščete poceni spletno gostovanje, ga tukaj ne boste našli. Visoka cena HostMonster, pegava podpora in neusklajene funkcije puščajo več prednosti kot prednosti, čeprav ima odlične drobove, ki jih ima Bluehost. Glede na to, da je dražje od zvezde EIG, je malo spodbude, da izberemo HostMonster zaradi večjega sorojenca.

Ob tem smo tu, da vam ponudimo pregled HostMonster, ki podrobno opisuje naše izkušnje po uvedbi spletnega mesta z najcenejšim skupnim načrtom. Pred razsodbo bomo govorili o cPanelu, spletni pošti, funkcijah, hitrosti in še več.

hostmonster-checkout

nadzorna plošča hostmonster

hostmonster-cpanel

vpliv gostiteljske obremenitve

test hitrosti gostitelja pošasti

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Alternativa za HostMonster

Lastnosti

HostMonster je enako, kot je Bluehost skoraj na vse načine, kar vključuje funkcije. Seznam je dolg, še posebej za uporabnike WordPressa, vendar zaradi visoke cene nekatere funkcije izgubijo svoj lesk.

Skupni načrti, ki sestavljajo večino postavitve, prihajajo z impresivnimi dobrotami. Vse stopnje vsebujejo SSL certifikat, kar je lepo videti, vendar morate skočiti na Plus ali zgoraj, če želite videti seznam funkcij. Načrt Choice Plus, ki je na vrhu seznama, vključuje preprečevanje neželene pošte, zasebnost domene, varnostne kopije CodeGuard, tržne ponudbe in še več.

Nimamo pozornosti, da HostMonster skriva nekatere funkcije za plačljivim zidom, saj trženjskih kreditov ali preprečevanja neželene pošte ne štejemo za nujno. Osnove so zajete v različnih ravneh, vključno s popolnimi varnostnimi kopijami cPanel in SSL potrdilom, zato smo vsebinsko.

Funkcije HostMonster WordPress

Čeprav nobenega posebnega načrta za WordPress ni na voljo, HostMonster vključuje veliko za vsak najljubši sistem za upravljanje vsebine. Kot bomo razpravljali v spodnjem razdelku »enostavna uporaba«, vas bo HostMonster po prijavi na račun pozval, da izberete temo, ki bo uporabljena na vnaprej nameščeni kopiji WordPress-a, ki ga uporablja vaše spletno mesto..

Če ne želite uporabljati WordPress-a, boste imeli težave. HostMonster je zgrajen okoli Bluehostove odlične nadzorne plošče WordPress in tržnice MOJO, ki prodaja teme, uganili ste, WordPress. Ostali nameščenci so tam, vendar je HostMonster osredotočen na uporabnike WordPressa.

Pregled funkcij HostMonster

Logotip HostMonsterwww.hostmonster.com

Začne se od 495 dolarjev mesečno Vsi načrti

Vrste strežnikov

Skupno gostovanje

VPS gostovanje

Upravljan WordPress

Gostovanje v oblaku

Namensko gostovanje

Gostovanje preprodajalcev

Usablity

FTP dostop

SSH dostop

cPanel

Korenski dostop

Dnevne varnostne kopije

Spletna stran Builder

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Varnost

Zasebnost domene
Določene stopnje

Šifriranje SSL

Odstranjevanje zlonamerne programske opreme

Požarni zid spletne aplikacije
n / a

Dvofaktorska overitev

Zaščita DDoS
Neznano

sFTP

Podpora

Podpora po e-pošti

Telefonska podpora

Podpora v živo

Vadnice

Uporabniški forum

Baza znanja

24/7 Podpora

Cenitev

Kot bomo videli v tem pregledu, ima HostMonster veliko skupnega s svojim EIG bratom, Bluehostom. Pravzaprav so v skoraj vseh pogledih enaki. Čeprav je HostMonster izposodil nekaj takšnih zavajajočih cen, ki jih zajema Bluehost, je njegova cena še višja.

HostMonster sicer ni tako drag kot Arvixe. Primerjava z našim pregledom Arvixe bo pokazala, da HostMonster ni določeno cenovno določil, vendar boste porabili 1- $ 2 več, kot bi porabili za številne skupne možnosti na trgu..

Ne nasprotujemo temu, da bi porabili več, če je storitev vredna – Kinsta, Pagely in MDDHosting se uvrščajo v to kategorijo, – vendar pa HostMonster ne doda vašega dodatnega kovanca v dobro uporabo. Načrti so po lastnostih in lastnostih enaki Bluehostovim, le še dolar ali dva dražji.

Ne upoštevamo, da lahko gostovanje v skupni rabi prejmete tudi ceneje. 1&1 IONOS na primer ponuja obsežen skupni paket za približno polovico cene HostMonsterja (preberite naš 1&1 pregled IONOS-a).

HostMonster ni preveč podcenjen, vendar je težko upravičiti porabo nekaj dolarjev več, kot bi porabili za Bluehost, ko je toliko obeh storitev enako. Tudi domene so dražje, saj HostMonster za domeno .com zaračuna za približno 5-6 $ več kot GoDaddy (preberite naš pregled GoDaddy).

Če se odločite, da boste v HostMonster prevzeli paket gostovanja, boste pokriti 30 dni. Trimesečno okno za vračilo denarja InMotion Hosting (čeprav preberite naš pregled InMotion Hosting), vendar je mesec za večino spletnih gostiteljev standardni..

Enostavnost uporabe

HostMonster vodi enako kot večina svojih EIG bratov. Izbrali boste načrt, vnesli domeno, ki ste jo lastniki ali želite registrirati, izpolnite svoje osebne podatke in počakajte, da se plačilo obdela. Glede na to je postopek bolj nadležen, kot je recimo pri Bluehostu.

Zato je, ker HostMonster uporablja svetlo pisavo na temnem ozadju. Čeprav se estetski pomisleki začnejo precej pred odhodom, kontrast zaradi napenjanja oči težko najde, kje je vaš skupni znesek, kar je še posebej pomembna metrika, saj je HostMonster pred izbiro dodatkov ob nakupu.

hostmonster pregled blagajna

Ko boste izpuščeni preko blagajne, boste poslani na stran za potrditev naročila in pozvani, da nastavite geslo. Čeprav imamo raje posodobljeno izkušnjo nakupa, kot jo dobite pri Hosting24 (preberite naš pregled Hosting24), zaprti sistem HostMonster deluje dobro.

Po tem se lahko prijavite v cPanel ali spletno pošto s svojo domeno in geslom. Če se prijavite z Googlovo enotno prijavo, se lahko tako prijavite.

Če se odločite za samo prijavo na nadzorno ploščo, boste poslani na zaslon, na katerem boste morali izbrati temo. Čeprav HostMonster tega ne pojasni, se vaš gostiteljski paket samodejno nastavi z ustvarjalcem spletnih strani, če izberete temo. Na srečo lahko ta korak preskočite in nadaljujete na cPanel.

HostMonster cPanel

HostMonster z datumom ali ne, osvaja glavne točke, ko gre za nadzorno ploščo. Uporablja isti vmesnik kot Bluehost, ki se hkrati osredotoča na uporabnost in prilagodljivost, kombinacijo, ki jo je težko izvleči.  

hostmonster-pregled-nadzorna plošča

Če ste preskočili izbiro teme, bo HostMonster nastavil WordPress na začasno domeno. To je postopna različica vašega spletnega mesta, kar pomeni, da lahko vnesete spremembe, preden podatke potisnete v živo domeno. Medtem ko to počnete, bo v domeni v živo prikazana stran »kmalu prihaja«.

Ko se začnete, se vam ne bi bilo treba prijaviti v WordPress, ampak s pomočjo velikega vijoličnega gumba na sredini nadzorne plošče to enostavno storite. Namesto tega lahko na nadzorni plošči brskate po temah in vtičnikih, kar vam omogoča, da nastavite svoje spletno mesto, ne da bi se ukvarjali s, nedvomno nerodnim, backPordom WordPress.

Če se želite vkopati v podrobnosti cPanela, lahko to storite. Na zavihku »napredni« je prikazan klasičen videz cPanel, ki je Bluehostu priskrbel mesto v našem najboljšem spletnem gostovanju z vodnikom cPanel.

hostmonster-review-cpanel

E-poštni naslov se obravnava drugje, čeprav obstaja “e-poštno sporočilo & pisarna ”na nadzorni plošči. Če kliknete ta zavihek, se prikaže nekaj oglasov za Microsoft Office 365 in Google G Suite ter možnost ustvarjanja e-poštnih naslovov v vaši domeni. Za dostop do spletne pošte se boste morali izvleči iz nadzorne plošče.

HostMonster Spletna pošta

Če želite to storiti prek spletne pošte HostMonster, se boste morali odjaviti, če ne želite, da bi se prijavili, ker nenehno ne moremo prijaviti. Namesto tega je najbolje, da poiščete naslov za svoj spletni račun in prijavite se. neposredno. Lahko pa uporabite spletno aplikacijo.

To lahko nastavite na nadzorni plošči z navigacijo po e-pošti & zavihka “in kliknite” Preveri e-pošto “za pravilen naslov. Odprla se bo stran za nastavitev spletne pošte, kjer lahko konfigurirate Horde, Roundcube ali SquirrelMail. Na voljo so tudi navodila za nastavitev za številne lokalne e-poštne odjemalce, vključno s Thunderbird, Microsoft Outlook in Postbox.

Vrste gostovanja

HostMonster ima več vrst gostovanja, vendar to na začetku morda ni očitno. Tako kot EIG brat in sestra iPage (preberite naš pregled iPage), tudi HostMonster na svoji domači strani prikazuje le svoje skupne načrte. Ostali načrti, ki vključujejo VPS in namensko gostovanje, so prestavljeni v nogo spletnega mesta.

Če niste seznanjeni z vrstami gostovanja in s tem, kaj pomenijo, preberite naš pregled vrst gostovanja.

Kot pri večini spletnih gostiteljev, usmerjenih v začetnike, se tudi HostMonster osredotoča na skupne načrte (za drug primer preberite naš pregled JustHost). V Bluehostu so tri stopnje skupnega gostovanja – Basic, Plus in Choice Plus -, ki odražajo shemo poimenovanja in splošne specifikacije skupne postavitve v skupni rabi..

Za razliko od Bluehosta pa je cena HostMonsterja visoka. Kot lahko preberete v našem pregledu Bluehost, imamo težave celo z njegovo ceno, tako da dodatna premija HostMonsterja ne izgleda veliko za skupne načrte.

Čeprav je shema poimenovanja in postavitev načrtov enaka Bluehostovi, poljski ne.

HostMonster ponuja tudi tri stopnje gostovanja v skupni rabi, ki imajo oglas »iti pro«, ki doda namenski IP naslov in visoko zmogljiv strežnik. Kljub temu se zdi, da je HostMonster pozabil posodobiti marketinško kopijo, ker v oglasu piše, da načrt vključuje vse, kar vključuje paket Past HostMonster. Paketa Prime ne obstaja.

HostMonster VPS in namensko gostovanje

Skupna postavitev ni impresivna, in glede na to, da se HostMonster osredotoča nanjo, smo predvidevali, da bodo VPS in namenski načrti prav tako povprečni. K sreči to ni tako. Čeprav HostMonster ne zagotavlja fleksibilnosti A2 gostovanja, ko gre za načrte VPS (preberite naš pregled A2 gostovanja), niso preveč tresoči.

Predvsem zato, ker HostMonster ponuja načrte VPS v oblaku, ki lahko vaši spletni strani pomagajo pri varnosti in hitrosti. Pristop MDDHosting in Kinsta v središču, ki je usmerjen v oblak, deluje bolje (preberite naš pregled MDDHosting in pregled Kinsta), če pa želite sodelovati z HostMonster-om, ponudba VPS-a ni slaba.

Enako ne moremo reči za namenske načrte. Niso slabi, vendar smo videli isto pesem in ples po isti ceni od drugih ponudnikov. Še huje je, da namenski strežniki namesto trdih diskov uporabljajo tradicionalne trde diske, ki postajajo običajni med spletnimi gostitelji.

Če iščete namensko gostovanje, je WebHostingBuzz odličen način, da ga dobite za poceni, saj ponuja strežnike, namenjene odpravi, ki se začnejo manj kot 50 USD na mesec (preberite naš pregled WebHostingBuzz). Če iščete več moči, si lahko preberete naš pregled LunarPages, vendar vas opozorimo, da boste za to moč porabili veliko premijo.

WordPress, ki ga upravlja HostMonster

Kljub temu, da HostMonster ponuja več možnosti kot skupnih, manjkajo upravljani paketi WordPress. Ti načrti, ki so običajni med našimi najboljšimi spletnimi gostovanji za izbiro WordPress-a, vam omogočajo, da zaženete WordPress spletno mesto, ne da bi vas skrbelo, ali ga nameščate ali posodabljate..

Načrti VPS v oblaku se zdijo kot naravni dom zanj, saj smo videli, da ima struktura z odličnimi zmogljivostmi načrte DreamHost DreamPress (preberite naš DreamHost pregled). Žal to ni na voljo.

Če iščete upravljano rešitev WordPress, obstaja nekaj možnosti. SiteGround nam je všeč, ker ponuja celovit upravljan paket WordPress za manj kot večino (preberite naš pregled SiteGround). Če pa potrebujete več moči, si lahko preberete naš pregled Pagely.

Hitrost & Občasni čas

Za testiranje hitrosti uporabljamo test hitrosti Pingdom in obremenitev. Z uporabo obeh teh orodij lahko zberemo izčrpen pregled hitrosti in časa delovanja. Hitrostni preizkus Pingdom nam omogoča, da se pri posameznem uporabniku prilagodimo hitrosti, ki jo lahko doživijo, in Load Impact nam pokaže, kako strežnik deluje pod stresom.

Presenetljivo je, da je HostMonster nastopil podobno kot Bluehost. Pri pregledu JustHosta smo s podporo govorili o podobnostih med njim in Bluehostom. Čeprav se je poslanec vprašanju izognil, je bilo jasno, da je nekaj arhitekture, ki jo je uporabljal JustHost, v lasti in upravljanju Bluehosta.

Zdi se, da je tako tudi pri HostMonsterju, saj smo dosegli enake rezultate, kot smo jih dobili v našem testu Bluehost na isti stopnji gostovanja, kot tudi z zrcaljeno nadzorno ploščo. K sreči so ti rezultati dobri, vsaj za naš test z eno točko. HostMonster je dosegel 94 od 100, kar ni tako hitro kot Hostinger (preberite naš pregled Hostinger), vendar je hitrejši od večine.

hostmonster-pregled-hitrostni test

Load Impact pripoveduje drugačno zgodbo, tako kot pri Bluehostu, čeprav so najnižje cene pri HostMonsterju še nižje. Load Impact uporabljamo kot orodje za testiranje izjemnih situacij, na katerega na spletno mesto v petih minutah pošljemo 50 virtualnih uporabnikov, da vidimo, kako se je to izteklo. Ugotovili smo, da so te številke največje za večino načrtov v skupni rabi.

Nekatere napake HTTP ali zgrešene zahteve niso kaj dosti, toda več kot polovica naših je bila med preizkušanjem HostMonsterja (preberite naš GreenGeeks pregled za drugega ponudnika, ki se spopada s tem)..

Po 36 uporabnikih se je odzivni čas znižal na nič, kar pomeni, da spletno mesto ni naložilo nikogar, ki je mimo tega. Povišano število napak HTTP kaže na to, da na istem strežniku gostuje preveč uporabnikov.

hostmonster-pregled-vpliv na obremenitev

Zmogljivost je enaka kot pri Bluehostu, prav tako jamstvo za produkcijo. To pomeni, da ga ni. Pravzaprav je vnos v zbirko znanja, ki obravnava uptime, kopiran in prilepljen neposredno iz Bluehosta, kar pravi, da bo HostMonster poskušal 100-odstotno vzdrževati čas, vendar ni nobenega zagotovila.

Varnost

HostMonster ima tri glavne varnostne funkcije, ki jih iščemo: SSL certifikat, dnevno varnostno kopiranje in skeniranje zlonamerne programske opreme. Bluehost ima tudi to trifecta in tako kot naše izkušnje tam nismo mogli preveriti varnosti strežnikov Apache.

V skoraj vseh naših pregledih smo na voljo za podporo vprašanjem o varnostnih funkcijah na strežniku, ki vključujejo razdeljeno zaščito pred zavrnitvijo storitve, ModSecurity, BitNinja in še več. Vse te funkcije so potrebne za zaščito strežnikov spletnega gostovanja, in čeprav sumimo, da jih imajo strežniki Bluehost, jih zagotovo ne vemo.

Če jih pokličete »strežniki Bluehost«, tudi ni napačna napaka. Ko bomo govorili v razdelku „podpora“, se je predstavnik HostMonster, s katerim smo govorili, na tak način skliceval na strežnike, kar kaže, da je HostMonster le preoblečena, podcenjena različica Bluehosta.

HostMonster SSL

Poleg tega so varnostne značilnosti impresivne. Dobite brezplačen SSL certifikat, ki brskalnikom, ki obiščejo vaše spletno mesto, sporoči, da je varno. To omogoča brskalniku, da odpre šifrirano povezavo med vašim spletnim mestom in uporabnikom ter tako varuje informacije, ki prehajajo med.

Poleg tega prejmete vsakodnevne varnostne kopije vašega računa cPanel, ki jih je mogoče obnoviti z enim klikom in osnovno različico SiteLock. SiteLock je kot protivirusni program za vaše spletno mesto in ga ščiti pred kakršnimi koli kibernetskimi kriminalitetami, ki bi vam lahko prišle na pot. Vključena različica Lite omogoča osnovno skeniranje, vendar z vaše spletne strani ne bo odstranila zlonamerne programske opreme.

Kljub temu smo veseli, da so te tri varnostne funkcije prisotne. Lahko nadgradite svojo različico SiteLocka ali kupite dodatne varnostne kopije prek CodeGuarda, vendar HostMonster nudi dovolj varnostnih funkcij v načrtih, da bomo lahko vsebinski.

Zasebnost

HostMonster je v lasti podjetja EIG, kar je slab znak za zasebnost. Če ste prebrali naš pregled HostGator, boste vedeli, da je EIG lastnik podjetij za spletno gostovanje, vendar prodaja vaših podatkov..

Začenši z manjšo izdajo, HostMonster ne vključuje zasebnosti domene v načrte, kot jih ima WestHost (preberite naš pregled WestHost). Kljub temu je HostMonster boljši od večine, saj vključuje zasebnost domene z izbranimi skupnimi načrti. Najpomembnejša dva nivoja ponujata zasebnost domene, zato se, čeprav jo imamo raje po načrtih, težko pritožiti.

Zasebnost domen skriva vaše osebne podatke pred zbiralci množičnih podatkov, tako da podatke, ki jih shranite v svoj WHOIS zapis, nadomesti z informacijami registrarja. To je prvi korak pri zaščiti vaše identitete ob zagonu spletnega mesta in videli smo ponudnike, kot sta WestHost in DreamHost, da jih brezplačno uvajajo v svoje sestave.

Glede na to je v primerjavi s politiko zasebnosti družbe EIG majhna skrb. Pravilnik o zasebnosti daje EIG pravico deliti in prodajati vaše podatke na kakršen koli način, ki se mu zdi primeren, kar je še posebej zaskrbljujoče glede na seznam znanih partnerjev, ki jih ima.

V pravilniku o zasebnosti piše, da lahko EIG vaše osebne podatke prodaja Google Ads, Bing, WPBeginner, Verizon in še več. Dejansko je seznam znanih partnerjev tako dolg, da bi potrebovali približno šest strani.

To tudi ne upošteva notranjega trgovanja, ki se dogaja. EIG ima veliko blagovnih znamk, od katerih mnoge zagotavljajo storitve spletnega gostovanja. Na primer, po nakupu gostiteljskega paketa boste verjetno opazili povečanje oglasov SiteLock in MOJO Marketplace. Kot anekdotičen dokaz vsaj vaš ocenjevalec zagotovo obstaja.

Podpora

V tem pregledu smo govorili o tem, kako podoben je HostMonster kot Bluehost, toda pri testiranju podpore smo odgovor dobili zagotovo. Vprašali smo se o varnosti strežnikov, na kar smo naleteli na podoben odgovor, ko smo postavili vprašanje Bluehostu. Po tem je po spodobni količini radovednih predstavnikov podpornikov strežnike označil kot “Bluehost strežnike.”

gostiteljski pregled-klepet v živo

Ime na vrhu okna za klepet v živo je drugačno, vendar se zdi, da predstavnik odgovarja na vprašanja za HostMonster in Bluehost (in verjetno tudi JustHost). Če vemo, da je naš zaključek enak. HostMonster ima takojšnjo podporo prek telefona in klepeta v živo, vendar predstavniki bolj zanimajo pojasnila kot pomoč pri odpravljanju spletnega mesta.

Kljub temu center za pomoč ni enak. Zelo nam je všeč Bluehost-ov center za pomoč, zato ga videti tukaj ne bi bilo slabo. HostMonster se je odločil, da ne bo ukradel baze znanja. Namesto tega ima zbirko člankov težko branje in krmarjenje.

hostmonster-pregled-baza znanja

Poleg tega HostMonster nima sredstev za podporo, ki jih ima Bluehost. Obstaja le peščica člankov o zbirki znanja in čeprav vsebujejo natančne podrobnosti in navodila, so bolj koristne video vaje, spletna predavanja in navodila za uporabo, ki jih ima Bluehost.

To ni primerjava Bluehost proti HostMonsterju (lahko si preberete našo tekmo DreamHost proti Bluehostu, če jo želite videti v ringu). Glede na to je težko ne določiti izhodiščnega pričakovanja, ko sta dve službi večinoma enaki. Na žalost je HostMonster sprejel slabe točke svojih bratov brez močnih.

Razsodba

HostMonster je Bluehost – nikakor ni tako – vendar je njegova nekoliko bolj okorna in draga različica. Čeprav cenimo funkcije, zlasti na koncu varnosti, so nekateri negativni elementi preveliki, da bi jih spregledali. V primerjavi z Bluehostom HostMonster primanjkuje.

Kot pri vseh blagovnih znamkah EIG sta tudi zasebnost in podpora šibki, vendar je HostMonsterjeva hitrost boljša od večine njegovih bratov in sester. “.

Kaj menite o HostMonsterju? Ali gre samo za prekinjeno različico Bluehosta? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Pogosta vprašanja o HostMonsterju

 • Kaj je HostMonster?

  HostMonster je ponudnik spletnega gostovanja v lasti skupine Endurance International. Ima skupno, namensko in VPS gostovanje na strežnikih Apache s cPanel.

 • Zakaj ne bomo naložili HostMonster?

  HostMonster se je med testiranjem izjemnih situacij spopadel, saj je na strežniku preveč uporabnikov in premalo virov. To lahko povzroči, da se spletna mesta z HostMonster ne naložijo.

 • Kako posredujem e-pošto v HostMonster?

  Posredovanje e-pošte lahko nastavite na nadzorni plošči HostMonster s klikom na »email & pisarno «in doda nov naslov. O nastavitvi na posredovanje se lahko naučite tako, da preberete dokumentacijo cPanel.

 • Kje je upravljanje domenskih imen v HostMonsterju?

  Področje upravljanja domenskega imena najdete s klikom na zavihek “domene” na nadzorni plošči HostMonster. Tam lahko dodate potrdilo SSL, upravljate domeno in še več.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me