Pregled GreenGeeks – posodobljeno 2020

Pregled GreenGeeksa

Zelo okolju prijazen ponudnik spletnega gostovanja je GreenGeeks odličen za manjša spletna mesta ali za ljudi, ki se šele začenjajo. To je posledica njegovega prijaznega vmesnika in splošne enostavnosti uporabe, čeprav bi lahko nekatere cene odvrnile, kot lahko preberete v našem celotnem pregledu GreenGeeks.


GreenGeeks je nenavaden spletni gostitelj, ki je svoje poslovanje gradil na tem, da ponuja energetsko učinkovito gostovanje. Čeprav je njegov cilj plemenit in lastnosti je veliko, ga GreenGeeksova visoka cena in nedoslednost hitrosti uvrščata med najboljši vodič po spletnem gostovanju. Kljub temu za manjša spletna mesta ni slaba možnost.

V tem pregledu GreenGeeks bomo podrobneje opisali svojo izkušnjo po zagonu spletnega mesta WordPress z načrtom spletnega gostitelja Ecosite Pro. Ob poti bomo govorili o funkcijah, cenah, enostavni uporabi, varnosti, hitrosti in še več, preden bomo to zaključili z našo razsodbo.

Zeleni prevzem spletnega gostovanja še ni bil narejen tako dobro, kot kažejo oddaje GreenGeeks. Čeprav cenimo trud, da bi spletno gostovanje obnovili, obstajajo razpoke, ki niso zakrpljene. Kljub temu vam lahko racionalizirana uporabniška izkušnja in bogastvo funkcij prodajo storitev.

greengeeks-drsnik1

greengeeks-drsnik2

greengeeks-drsnik3

greengeeks-drsnik4

greengeeks-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Alternativa za GreenGeeks

Lastnosti

Čeprav je tako preprost spletni gostitelj, GreenGeeks vključuje veliko funkcij z vašim skupnim načrtom. Preden pa se pogovorimo o tehničnih lastnostih, moramo govoriti o tem, za kaj gre GreenGeeks.

Je prvi “zeleni” spletni gostitelj, kar pomeni, da poskuša gostovati na spletnih straneh na okolju prijazen način. Čeprav se ne govori o veliko, uporaba podatkovnih centrov električne energije ima resen vpliv na okolje, saj predstavlja približno dva odstotka električne energije, ki se uporablja v ZDA. Dejansko ocenjujejo, da bo industrija spletnega gostovanja do leta 2020 prenesla industrijo letalskih prevoznikov v onesnaževanje okolja..

GreenGeeks želi to spremeniti. Poleg tega, da je ameriška agencija za varstvo okolja priznana kot Green Power partner, trikrat kupi količino energije, ki jo porabi v dobropisih za vetrno energijo. To pomeni, da za vsako kilovatno uro, ki ga uporablja vaš strežnik, GreenGeeks kupi tri kWh vetrne energije.

Če vam je pomembno, da je energetska učinkovitost pomembna, vam GreenGeeks lahko pomaga, vendar vetrna energija s stališča učinkovitosti ne spremeni ničesar. Na srečo ima spletni strežnik močan element, ki je izven njegovega imenjaka.

GreenGeeks Builder spletnih strani

Za tiste, ki ne uporabljajo WordPress-a, obstaja brezplačen ustvarjalec spletnih strani. Sitepad, kot se imenuje, je dober ustvarjalec spletnih strani z dobro paleto predlog, vendar ne bo naš najboljši seznam ustvarjalcev spletnih mest. Po funkciji je podoben Weeblyu (preberite naš Weebly pregled), saj zagotavlja resnično izkušnjo gradnje z vlečenjem in spuščanjem.

greengeeks-review-builder spletnega mesta

Kljub temu ji primanjkuje integracij in naprednih funkcij, ki jih ima Weebly. S spletnim mestom vam lahko ustvarite spletno mesto, ki bo videti dobro, če pa iščete veliko trgovino z aplikacijami ali rešitev po meri, vam bo bolje, če imate namenskega ustvarjalca. Weebly je trden, vendar nam je Wix bolj všeč (preberite naš Wix pregled).

Zunaj najnižje stopnje GreenGeeksa dobite tudi PowerCacher, ki je lastniško orodje za predpomnjenje, ki ga je izdelal spletni gostitelj. S predpomnjenjem lahko shranjujete elemente svojega spletnega mesta, tako da se jim ni treba naložiti vsakič, ko uporabnik dostopa do vaše domene, različice pa smo videli že od večine spletnih gostiteljev. GreenGeeks deluje dobro, kot lahko vidite v spodnjem razdelku “hitrost in čas delovanja”.

Obstajajo tudi druge funkcije, kot so polno SSD in brezplačna integracija Cloudflare, vendar so te postale pogoste med spletnimi gostitelji. Več o varnostnih funkcijah bomo govorili v spodnjem razdelku »varnost«.  

Pregled funkcij GreenGeeks

Logotip GreenGeekswww.greengeeks.com

Začne se od 295 dolarjev mesečno Vsi načrti

Vrste strežnikov

Skupno gostovanje

VPS gostovanje

Upravljan WordPress

Gostovanje v oblaku

Namensko gostovanje

Gostovanje preprodajalcev

Usablity

FTP dostop

SSH dostop

cPanel

Korenski dostop

Dnevne varnostne kopije

Spletna stran Builder

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Varnost

Zasebnost domene

Šifriranje SSL

Odstranjevanje zlonamerne programske opreme

Požarni zid spletne aplikacije

Dvofaktorska overitev

Zaščita DDoS

sFTP

Podpora

Podpora po e-pošti

Telefonska podpora

Podpora v živo

Vadnice

Uporabniški forum

Baza znanja

24/7 Podpora

Cenitev

GreenGeeks se osredotoča na skupno gostovanje. Ogledali smo si še nekaj drugih spletnih gostiteljev – preberite si naš pregled Hostinger in si oglejte primer. Čeprav je enostavno domnevati, da je GreenGeeks tako poceni kot ti ponudniki, to ni tako. Njene promocijske cene so v skladu z njihovimi, vendar je polna cena naročnine večja, kot bi želeli.

Zgoraj navedena cena je mesečna cena, če kupite vnaprej tri leta, česar GreenGeeks ne razjasni, dokler ne boste odjavljeni. Tovrstne zavajajoče cene so pogoste med spletnimi gostitelji in tukaj jih ne maramo več kot recimo Bluehost (preberite naš pregled Bluehost).

Če uporabljate Bluehost kot osnovo, je GreenGeeks cenejši za začetni termin. Cena je po tem višja. Bluehost, HostGator, InMotion Hosting in A2 Hosting se obnovijo za približno 8 USD pri najcenejših načrtih v skupni rabi, GreenGeeks pa pri 10 USD. Če iščete nekaj še cenejšega, preberite naš pregled Arvixe.

Čeprav je GreenGeeks dražji od preostalega trga, dodatnih nekaj dolarjev ne bo preveč zažigalo našega skupnega zadetka. Še pomembneje je zavajajoče cene. Namesto da bi jasno povedal, da je navedena cena samo za triletni načrt, GreenGeeks počaka, da se odjavite. Tudi triletni načrt je izbran.

Na srečo so mesečni načrti na voljo, vendar ima GreenGeeks mehko zaporo. Obstaja pristojbina za nastavitev v višini 15 USD, ki velja samo za mesečni načrt, tako da mora mesečni znesek za osnovni deljeni načrt znašati le 10 USD, kar je 25 USD.

Pred nekaj leti nič od tega ne bi predstavljalo težav, toda številni spletni gostitelji si prizadevajo za bolj pregledno ceno, pri čemer ponudniki, kot so gostovanje InMotion, A2 gostovanje in SiteGround, vodijo več.

GreenGeeks še vedno sodi v moteč tabor, ki prikazuje le večletne stopnje.

Vendar pa v tem razdelku niso vse pritožbe. GreenGeeks veliko vključuje vaš načrt in to počne ne glede na to, katero stopnjo si lahko privoščite. Ne glede na način nakupa boste prejeli brezplačno domeno, brezplačen prenos spletnega mesta, oblikovalca spletnega mesta in nočne varnostne kopije. Cena se splača, raje bi bilo, da je bilo bolj jasno, kaj kupujete vnaprej.

Če se premislite, lahko izkoristite 30-dnevno garancijo za vračilo denarja GreenGeeks. Na voljo je v celotnem trajanju, vendar pristojbina za nastavitev 15 USD na mesečnih načrtih ni vračljiva.

Enostavnost uporabe

Prijava s storitvijo GreenGeeks je preprosta, predvsem zato, ker na poti ni veliko možnosti. V zgornjem meniju boste našli vrsto gostovanja, izberite raven za to gostovanje in pojdite na blagajno.

Kot mnogi gostitelji tudi GreenGeeks vnaprej izbere večletni načrt. V tem primeru gre za tri leta. Kot smo že omenili, cene niso jasne, dokler ne odidete na blagajno, kar je lahko frustrirajoče. Poleg tega ni jasno, da mesečni načrti zahtevajo 15 evrov pristojbine za nastavitev.

greengeeks-pregled-odjava

Ko bo GreenGeeks obdelal vaše plačilo, boste prejeli niz e-poštnih sporočil s podrobnostmi o nakupu in računu. E-poštno sporočilo, s katerim ste se prijavili, bo vaše uporabniško ime računa, GreenGeeks pa bo ustvaril geslo za vas. Geslo je naključni sveženj številk in črk, zato priporočamo, da si ogledate najboljše upravljalce gesel za način, kako ga shraniti.

Na nadzorno ploščo računa se lahko prijavite z poverilnico, ki vam jo pošlje GreenGeeks. Preprosto je, a napak. Lahko upravljate svoje račune, si ogledate svoje storitve in odprete vozovnice za podporo, vendar se drugače zdi neplodno. Pomagala bi poglobljena integracija s cPanelom ali jasnejši pogled na vašo storitev.

greengeeks-pregled-račun-nadzorna plošča

V območju računa manjka en pomemben podatek in to so strežniki imen GreenGeeks. Če prihajate z domeno, ki je bila registrirana nekje drugje, jo boste morali usmeriti proti strežnikom DNS na GreenGeeks. Edini način, kako bi lahko našli naslov strežnikov imen, je bilo iskanje po Googlu.

cPanel je enostavno dostopen, kar ni presenetljivo, če si je GreenGeeks prislužil mesto v našem najboljšem spletnem gostovanju z vodnikom cPanel. Vse kar morate storiti je, da na nadzorni plošči računa kliknete »prijava v cPanel«.

GreenGeeks cPanel

Gradnja je večinoma zaloga. GreenGeeks prikazuje tehnične podatke na desni in vaše aplikacije na levi. Razporeditev kategorij je sicer čudna. Namesto da namestite namestitvene programe Softaculous na vrh, je na dnu. Upravljanje datotek, orodja za optimizacijo iskalnikov in konfiguracija baze podatkov namesto tega zasedajo zgornje reže.

greengeeks-review-cpanel

Glede na to, kako preprost je GreenGeeks za uporabo, bi bilo smiselno, da se naprednejša področja cPanela postavijo na dno. Namesto tega so Softaculous in presenetljivo graditelj spletnega mesta Sitepad zakopani na dnu vmesnika.

Seveda je malo drsenja daleč, toda glede na to, kako močan cPanel je lahko za novince, bi bilo bolj smiselno odpraviti napredne možnosti, da se novorojenci lahko prikličejo. Morda ne vedo, kaj bi iskali, in glede na vse možnosti konfiguracije na vrhu, se lahko ustrašijo, da bi kaj zlomili.

Na splošno pa je uporabnost GreenGeeksa solidna. Spletni gostitelj je poenostavil postopek odjave, tako da nekatere majhne podrobnosti, na primer pristojbina za namestitev, niso pojasnjene. Zunaj tega smo želeli videti pametnejšo postavitev cPanela, vendar GreenGeeks ne dela nič preveč narobe.

Vrste gostovanja

GreenGeeks ne ponuja več vrst gostovanja, temveč enega samega. Skupno gostovanje je ime igre, in čeprav radi vidimo raznolik nabor storitev, med katerimi lahko izbirajo stranke, specializiranje ni nič hudega.

Skupno gostovanje je takrat, ko spletni gostitelj na enem strežniku shrani več spletnih mest. Namesto da bi dobili namenske vire, spletna mesta delijo CPU, RAM in pasovno širino strežnika. Navdih takšne nastavitve je, da lahko gostovanje kupite po nizki ceni. Glede na to so tudi posledice.

Ker ni pravil, ki bi urejali, kdo kaj uporablja, bodo imeli tisti, ki uporabljajo skupno gostovanje, več neskladnosti glede hitrosti in časa delovanja. Na primer, če drugo spletno mesto na vašem strežniku postane žrtev distribuiranega napada zavrnitve storitve, bi lahko strežnik in vsa spletna mesta, ki gostujejo na njem, brez povezave.

To je še posebej pomembno pri GreenGeeksu, ker garancija za nadrejeno delo ne pokriva ničesar, kar ni pod nadzorom GreenGeeksa. To pomeni, da če drugo spletno mesto prekine vire ali kako drugače povzroči zrušitev strežnika, se to ne šteje za 99,9-odstotno garancijo, ki jo ima GreenGeeks.

Če odstopimo od strani, so skupni načrti na voljo na treh stopnjah in jih lahko kupite s predhodno nameščeno WordPress ali brez nje (preberite naše najboljše spletno gostovanje za WordPress). Na voljo je tudi gostovanje prodajalcev, čeprav nam je bolj všeč pristop, ki temelji na kreditni oceni SiteGround (preberite naš pregled SiteGround).

Bilo bi lepo videti širšo paleto načrtov, vendar je GreenGeeks že od nekdaj spletni gostitelj, osredotočen na skupni konec stvari – preberite naš pregled iPage, če želite izvedeti še drugo. Če želite več raznolikosti, preberite naš pregled HostGator.

Hitrost & Občasni čas

GreenGeeks smo preizkusili s Pingdom testom hitrosti in obremenitvijo vpliva na načrt Ecosite Pro. Pomembno se nam je zdelo, da smo preizkusili Pro namesto Starterja, saj je prvi načrt za uporabo PowerCacherja GreenGeeks. Teste smo izvedli s prazno namestitvijo WordPressa v našo domeno, da bi bilo vse čim bolj preprosto.

Hitrost GreenGeeksa je bila presenetljivo dobra, čeprav ni vredna našega najhitrejšega spletnega gostovanja. Pričakujemo nižjo uspešnost v skupnih načrtih v skupni rabi, vendar GreenGeeks postavlja številke, ki tekmujejo z vrhunskimi skupnimi načrti od gostiteljev, kot je A2 gostovanje (preberite naš pregled A2 gostovanja). Hitrostni preizkus Pingdom je dobil oceno 92 od 100, kar je, čeprav ni najboljše, kar smo jih videli, precej visoko.

greengeeks-pregled-test hitrosti

Naš skupni čas nalaganja je znašal 1,2 sekunde, približno 400 milisekund tega pa je prišlo iz zahtev DNS. Kot smo omenili v razdelku »enostavna uporaba«, smo domeno, registrirano drugje, usmerili v GreenGeeks, ki predstavlja več kot povprečen čas DNS.

Nismo tako navdušeni nad rezultati preizkusa Load Impact. Naš prvi test, ki si ga lahko ogledate spodaj, je povzročil sporadično hitrost. Load Impact je poslal pet virtualnih uporabnikov v našo domeno v petih minutah, da bi ocenil, koliko časa je trajalo, da se spletno mesto naloži, ko se je število uporabnikov povečalo.

greengeeks-pregled-obremenitev-vpliv-1

Če bi rekli, da je GreenGeeks povsod, bi bilo podcenjevanje. Celo nedosledni ponudniki, kot je gostovanje InMotion (preberite naš pregled gostovanja InMotion), so v primerjavi z njimi zamorjeni. Pravzaprav je bil GreenGeeks tako sporadičen, grafu smo dodali stopnjo odpovedi in preizkus opravili drugič.

Drugi test, ki ga lahko vidite spodaj, je dal podobne, če ne celo slabše rezultate. Nismo prepričani, kaj se dogaja, da povzroči sporadične rezultate, toda ne glede na to, je bilo naše testiranje nenavadno.

greengeeks-pregled-obremenitev-vpliv-2

Kar zadeva čas podaljševanja, je bil ves čas testiranja soliden, GreenGeeks pa nudi 99,9-odstotno garancijo za produkcijo. Vsaj nalepljeno je po vsem spletnem mestu. Ko se pogovarjate o pogojih storitve, je beseda “uptime” omenjena le štirikrat, z malo pojasnila, kaj jamstvo, no, jamči.

Preprosto piše, da boste imeli na voljo 99,9 odstotka časa, ne pa kaj, če storitev pade pod to. Ena stvar bi bila, da na strani izdelka uporabite nejasno besedilo, ne pa, da bi pojasnili, kaj garancija vključuje storitve, veliko ne. Če želite prebrati več o tem, zakaj je tako, si oglejte članek o tem, zakaj ne bi smeli zaupati garanciji za režijo spletnega gostitelja.

Varnost

Kot pri funkcijah je presenetljivo, koliko varnosti je v vašem načrtu, glede na to, kako preprost je GreenGeeks. Kljub temu je eno največjih varnostnih vprašanj, ki jih mora prevladati, zaščita deljenega gostovanja, ki ga ponuja.

Kot rečeno, eno slabo jabolko na skupnem strežniku lahko pokvari veliko. K sreči GreenGeeks ščiti pred tem z izolacijo računa gostovanja. Čeprav delite vire z drugimi uporabniki, sta vaš račun in spletna mesta izolirana od drugih, kar pomeni, da če se eno spletno mesto okuži, tudi vaše spletno mesto ne bo okužilo.

Kljub temu spletna mesta ne bi smela imeti težav z zlonamerno programsko opremo. GreenGeeks vključuje skeniranje zlonamerne programske opreme v realnem času po načrtih, ki deluje kot protivirusno sredstvo za vaše spletno mesto (preberite naš najboljši vodič za protivirusno programsko opremo). Čeprav je dober preventivni ukrep, GreenGeeks ne vključuje orodja za odstranjevanje zlonamerne programske opreme (preberite naš pregled DreamHost pri ponudniku).

V ozadju ima GreenGeeks odvečne strojne in napajalne zmogljivosti za zagotavljanje, da strežniki ostanejo na spletu, stalen nadzor strežnika in samodejne posodobitve aplikacij za ranljivosti ran. Čeprav se ne bo nikoli več dogajalo, bo vaše spletno mesto zaščitilo pred najnovejšimi grožnjami na ravni strežnika.

Tudi v ozadju so samodejne nočne varnostne kopije. Čeprav se to ne zdi varnostna funkcija, je varnostno kopiranje vašega spletnega mesta pomembno. Če se vaše spletno mesto okuži, boste lahko rešili eno od svojih čistih varnostnih kopij za rešitev težave, ne da bi se zatekali k dragim čistilnim storitvam.

Čeprav je GreenGeeks velikodušen pri ponudbi nočnih varnostnih kopij brezplačno, vseeno ročno varnostno kopirajte spletno mesto. Preberite si našo varnostno kopijo spletnega mesta WordPress za postopek.

Zasebnost

GreenGeeks je morda odličen, ko gre za varovanje okolja, vendar bi njegova zaščita zasebnosti lahko koristila delu. Ni slabo na podlagi standardov spletnega gostovanja, vendar je neprimerno v primerjavi s katerim koli od naših VPN pregledov.

Najprej je zasebnost domene, ki jo GreenGeeks ponuja za doplačilo. Ko registrirate domeno, morate zapisati podatke WHOIS, ki vključuje vaše ime, naslov, telefonsko številko in drugo. Te informacije so tudi v spletu dostopne javnosti, kar pomeni, da vas lahko kdorkoli najde, če registrirate domeno.

Te osebne podatke lahko zamenjate z WHOIS zaščito zasebnosti, vendar GreenGeeks ne vključuje brezplačno. Približno 10 USD na domeno ne zaračuna toliko kot drugi ponudniki, vendar je brezplačno še vedno bolje. DreamHost, na primer, vodi pristojnost za zasebnost domen in zagotavlja brezplačno WHOIS zaščito zasebnosti z vsako registracijo.

Politika zasebnosti GreenGeeksa je standardna cena za ponudnika spletnega gostovanja. GreenGeeks zbira vaše podatke o registraciji in prek piškotkov spremlja vašo uporabo. Čeprav ni idealno, je to status quo za svet spletnega gostovanja.

Kljub temu iz politike zasebnosti jasno piše, da “GreenGeeks ne prodaja, ne daje v najem ali prodaja vaših osebnih podatkov nobeni drugi organizaciji ali tretjim osebam.” Če v politiki zasebnosti ni drugače določeno, GreenGeeks upošteva ta pravila.

Kar zadeva prodajo oglaševalskih družb, GreenGeeks jasno kaže, da pod nobenim pogojem ne bo prodajal vaših osebnih identifikacijskih podatkov oglaševalcem. Vaše osebne podatke lahko deli z organi pregona, če se jim zdi primerno. O sodni odredbi ali kaj takega se ne omenja. Če želi GreenGeeks deliti, si pridržuje pravico do.

GreenGeeks ni nič hudega, če sodimo po standardih spletnega gostovanja. Glede na to bi industrija celotnega gostovanja kot celota lahko dobro izkoristila zadeve, ko gre za zasebnost uporabnikov, GreenGeeks pa ne vodi pristojnosti..

Podpora

GreenGeeks ponuja skoraj vse oblike podpore, ki bi jih lahko zaprosili. Lahko se obrnete prek e-pošte, telefona ali klepeta v živo, na voljo pa je solidno število virov za samopomoč. V skladu s preostalimi storitvami je podporni odsek na spletnem mestu enostaven za navigacijo in vam predstavlja vse oblike stikov brez čudne hierarhije.

greengeeks-review-support-center

E-pošta in klepet v živo sta na voljo ves čas, telefonska podpora pa je omejena na delovni čas. Povedano je, da telefonska podpora deluje sedem dni na teden, tako da ni preveč težko pridobiti nekoga na telefonu.

Klepet v živo je odličen za hitre odgovore, vendar so predstavniki večinoma na voljo za preproste korake za odpravljanje težav ali vas usmerili v ustrezen razdelek v zbirki znanja.

To pa vseeno ne bi smelo biti malo prodajano. Iskanje zbirke znanja ni težko, toda navigacija je. GreenGeeks ima mape na mapah, ki vsebujejo nešteto člankov o podpori, zaradi česar se ročno odpovemo iskanju in namesto tega uporabimo iskalno vrstico. To ni žaljivo, a glede na to, kako racionaliziran je preostali del spletnega mesta, smo imeli določena pričakovanja.

greengeeks-pregled-baza znanja

Kljub temu so članki v zbirki znanja podrobni in z veliko natančnosti zajemajo številne teme. Teme spremljajo tudi velike zaslonske posnetke zaslona, ​​kar omogoča enostavno spremljanje.

Obstajajo tudi vadnice za spletna mesta, ki vam bodo pomagale pri nastavitvi računa GreenGeeks do namestitve določene platforme na vašem spletnem mestu. Vadnice žal ne gredo tako globoko, kot bi želeli, a kot izhodišče za začetek spletnega gostovanja so odlične. Če iščete vadnice za WordPress, si oglejte naše vodiče za WordPress:

 • Vodnik za uporabo za WordPress za začetnike
 • Vmesni vodnik za uporabo WordPress-a
 • Napredni vodnik za uporabo WordPress-a

Razsodba

GreenGeeks je preprost spletni strežnik, ki se osredotoča na področje spletnega gostovanja, o katerem se redko govori. Čeprav se pri običajnem spletnem gostovanju ustavi nenavaden in plemenit, pušča veliko želenega. Hitrosti so spodobne, odpornost pa ni in lastnosti so odlične, cena pa je visoka.

Na splošno GreenGeeks ni slab spletni gostitelj, vendar bi za svoj dolar lahko naredili bolje. Kljub temu je osredotočenost na zeleno gostovanje pomembna, zato če želite ostati okolju ozaveščeni, GreenGeeks dokazuje, da to lahko storite, ne da bi pri tem žrtvovali uspešnost. Če želite iti po drugi poti, si oglejte naše preglede spletnega gostovanja.

Kaj menite o GreenGeeksu? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map