Pregled gostovanja – Posodobljeno 2020

Gostovanje pregled

Odličen ponudnik spletnega gostovanja, če ne želite porabiti preveč, je Hostinger pred kratkim posodobil svojo storitev in tako postal večplasten, zmogljiv servis, ki je sposoben za vse vrste stvari. Oglejte si naš nov pregled Hostinger-ja in preverite, ali je spletni strežnik za vas.


Vedno smo bili oboževalci Hostingerja, vendar se je zdelo, da je gostitelj, osredotočen na proračun, bolj kot karkoli drugega. S prenovljenim vmesnikom in razširjenim naborom načrtov pa začne začenjati svoje. Še vedno mu primanjkuje moči za vodenje velikih omrežij z več spletnimi mesti, vendar je močan kandidat za najboljše spletno gostovanje, ki ga lahko kupite.

V tem posodobljenem pregledu Hostingerja bomo še enkrat pogledali storitev, da bomo videli, ali so zaradi sprememb zaslužni za vaše dolarje. Pred sprejetjem razsodbe bomo govorili o funkcijah, cenah, vrstah strežnikov, enostavni uporabi, varnosti in podpori.

Pričakovali smo blage spremembe v storitvi, a Hostinger je prišel zamahnjen. Uspelo je ohraniti uporabniku prijazen pristop, ki nam je bil prej všeč, medtem ko je razširil nadzorno ploščo in dodal storitve. Odlična izbira spletnega gostovanja, še posebej, če želite prihraniti nekaj dolarjev.

Hostinger-drsnik1

Hostinger-drsnik2

Hostinger-drsnik3

Hostinger-drsnik4

Hostinger-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Alternativa za Hostinger

Lastnosti

Hostinger je osredotočen na eno stvar: poceni storitev. Čeprav tega nihče ne skriva, ponavadi pomeni, da funkcije tako ali drugače manjkajo. K sreči tukaj ni tako. Kljub doseganju ugodnih cen zabojnikov, Hostinger vključuje impresivno paleto možnosti.

Prva in najpomembnejša so samodejne varnostne kopije. Odvisno od vašega načrta boste prejemali varnostne kopije tedensko ali dnevno. Če kupujete načrt, ki ponuja samo tedenske varnostne kopije, lahko nadgradite tudi na dnevne. Čeprav morate še vedno delati ročne varnostne kopije, avtomatiziran sistem za lovljenje česar koli, kar zdrsne skozi razpoke, nikoli ni slaba stvar.

Varnostne kopije so najpomembnejša lastnost, vendar morda niso najbolj privlačne. Da bi resnično prodal gorečo, Hostinger vključuje izdelavo spletnega mesta. Čeprav smo že prej videli vgrajene graditelje spletnih mest, se ponavadi počutijo bolj kot pozneje kot uporabno orodje (preberite naš 1&1 primer spletnega mesta za izdelavo spletnega mesta.

Graditelj spletnega mesta Hostinger ponuja približno 200 predlog, med katerimi lahko izbirate, in čeprav nekateri čutijo blag, drugi pa sijoči. Storitev v oblikovanju predloge ne dosega ravni SquareSpace (preberite naš pregled SquareSpace), vendar ima veliko privlačnih možnosti za različna spletna mesta.

hostinger-review-builder spletnega mesta

Pomembna sprememba graditelja spletnih strani od zadnjega izleta je dodajanje samodejnega spreminjanja velikosti predloge. Funkcija, ki jo Hostinger imenuje “samodejna postavitev”, je še vedno v beta različici in kaže. Cenimo trud, ki si ga Hostinger prizadeva, da bi svojemu ustvarjalcu spletnih strani odzval predloge, vendar je z njim še vedno veliko težav.

Besedilo se lahko premakne v druge odseke, grafika lahko prekriva nekatere elemente spletnega mesta in celotna postavitev ne pomeni vedno dobro. Glede na to je jasno, da Hostinger v zadnjem času, ko smo ga preizkusili, zelo napreduje pri obravnavi enega največjih očitkov in to je dobra stvar. Odzivnih tem še ni, toda napredek Hostingerja kaže, da niso daleč.

teme odzivanja gostovalcev in recenzij

Zunaj tega je ustvarjalec spletnih strani impresiven. Vključuje integracije z Zendeskom, PayPalom, platformami za socialne medije in še več, vse pa ohranja enostaven vmesnik povleci in spusti. Čeprav se večini gostiteljev spletnih strani zdi vsebina, da se lotijo ​​povprečnega graditelja spletnih mest in ga kličejo po dnevu, je jasno, da je Hostinger namenjen temu, da njegov gradnik spletnih strani postane resno orodje za oblikovanje.

Kar zadeva storitev gostovanja, Hostinger ne pušča nobenega kamna, ki bi bil razpet. Poleg avtomatiziranih varnostnih kopij vključuje še SSD diske, življenjsko dobo SSL certifikatov in integracijo Cloudflare, ki se ne strinja samo s še enim poceni spletnim gostiteljem, ampak s polnim ponudnikom.

Pregled funkcij gostovanja

Logotip gostiteljawww.hostinger.com

Začne se od 080 dolarjev mesečno vsi načrti

Vrste strežnikov

Skupno gostovanje

VPS gostovanje

Upravljan WordPress

Gostovanje v oblaku

Namensko gostovanje

Gostovanje preprodajalcev

Usablity

FTP dostop

SSH dostop

cPanel

Korenski dostop

Dnevne varnostne kopije

Spletna stran Builder

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Varnost

Zasebnost domene

Šifriranje SSL

Odstranjevanje zlonamerne programske opreme

Požarni zid spletne aplikacije

Dvofaktorska overitev

Zaščita DDoS

sFTP

Podpora

Podpora po e-pošti

Telefonska podpora

Podpora v živo

Vadnice

Uporabniški forum

Baza znanja

24/7 Podpora

Cenitev

Gostovanje je najboljša vrednost, ki jo lahko dobite s spletnim gostovanjem. Celo poceni ponudniki, kot je Bluehost (preberite naš pregled Bluehost), se ne morejo ujemati z izklicnimi cenami kante Hostinger. Čeprav je bilo to res zadnjič, ko smo pregledali storitev, je zaradi močnejšega načrta načrtov privlačnejša kot kdaj koli prej.

Skupno gostovanje je na voljo v treh okusih: Single, Premium in Business. Kot pri večini skupnih možnosti tudi Hostinger od vas zahteva, da se prijavite za večletno pogodbo, da dosežete najboljšo ceno, kar je v tem primeru vredno. Posamezno gostovanje v skupni rabi je manj kot dolar na mesec, če kupite štiri leta. Zbrano skupaj dobite štiri leta delovne dobe za manj kot 40 dolarjev.

Glede na načrt, ki ga kupite, bodo na voljo tudi dodatki, ki jih lahko kupite na blagajni. Dnevne varnostne kopije so 1 dolar, dodatni SSL / TLS certifikat pa 12 USD za življenjsko dobo, zaščita pred Cloudflare pa le 10 USD. Prav tako lahko kupite prednostno podporo za 2 USD na mesec in SEO Toolkit Pro za 10 USD na mesec.

Smo ljubitelji vsakodnevnih varnostnih kopij, vendar drugi dodatki niso odlični. Priročnik za SEO lahko pomaga novincem, vendar lahko namesto tega uporabite brezplačno programsko opremo za analitiko, kot je Google Analytics. Podobno je 12 dolarjev za življenjsko dobo SSL certifikata, vendar Hostinger ne pove, za katero vrsto gre, zaradi česar mislimo, da je proračunski, še posebej zato, ker je enkratna pristojbina.

Ponudniki, kot je DreamHost, ponujajo nekaj teh dodatkov brezplačno (preberite naš pregled DreamHost). Glede na to, nimamo nič proti, da Hostinger zaračunava. Z odvzemom ugodnosti, kot sta integracija Cloudflare in SSL certifikat, že od začetka lahko Hostinger zniža svoje cene. Če si privoščite a la carte, je to najcenejši način za gostovanje.

Tudi nakup več let ni nič slabega. Hostinger ponuja 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, kar pomeni, da lahko storitev preizkusite, ne da bi tvegali denar. Čeprav InMotion gostovanje ponuja do 90 dni za vračilo dragih načrtov (preberite naš pregled InMotion Hosting), je dovolj časa za gostovanje.

Tudi njegove možnosti plačila so presenetljivo robustne. Prisotni so običajni osumljenci, kot sta PayPal in kreditne kartice, omogoča pa vam tudi plačevanje s kripto valutami, vključno z bitcoini, ethereumom in litecoin.

Vrste strežnikov

Ena največjih kritik Hostingerja, ko smo ga zadnjič preizkusili, je pomanjkanje možnosti za uporabnike energije. Skupno gostovanje je v redu, še posebej, če je tako poceni kot pri Hostingerju, vendar resni uporabniki potrebujejo več gostovanja pri svojem spletnem gostovanju. K sreči je to upošteval tudi Hostinger, ki je razširil svojo ponudbo in tako prilagodil raznoliko bazo strank.

Skupno gostovanje je še vedno njegovo jedro in njegova postavitev ne razočara. Kot rečeno, lahko izbirate med tremi možnostmi: Single, Premium in Business.

Posamezni načrti so poceni, vendar so najbolj primerni za majhna spletna mesta, ki ne potrebujejo veliko prometa. S 100 GB pasovne širine, 10 GB prostora za shranjevanje in brez brezplačnih dodatkov, enojno gostovanje za večino ni privlačna možnost. Glede na to je primerna možnost za, recimo, spletno mesto o portfelju.

Premium je prva možnost, na katero bi morali gledati. Približno 2 USD na mesec ponuja neomejen prostor na disku, pasovno širino in baze podatkov MySQL. Prav tako ima dvakrat večjo procesno moč kot Single, karkoli že to pomeni. Čeprav v to trditev ne dajemo preveč zalog, Premium hosting še vedno podpira 99,9-odstotno jamstvo Hostinger-jevega jamstva, zato smo zadovoljni.

Posel je enak, le da ima štirikrat večjo procesorsko moč, brezplačen SSL certifikat in vsakodnevno varnostno kopiranje. Premium načrti že vključujejo tedenske varnostne kopije, kar bi moralo biti dovolj, če pa želite, da se na vašem spletnem mestu nič ne izgubi, poslovni načrti niso slabi.

Novinec je gostovanje v oblaku. Za razliko od tradicionalnega gostovanja gostovanje v oblaku širi vaše spletno mesto na več strežnikov v oblaku. Ker to počne tako, dobite odvečne kopije svojega spletnega mesta na voljo ves čas. Gostovanje v oblaku zagotavlja, da se vaše spletno mesto ne samo naloži hitreje, ampak ostane dlje časa na spletu.

Načrti za gostovanje v oblaku imajo poseben naslov IP, izolirane vire, brezplačno registracijo domen, brezplačno SSL potrdilo in neomejeno pasovno širino. Edine razlike med tremi načrti gostovanja v oblaku, ki jih ponuja Hostinger, so količina jeder za shranjevanje SSD, pomnilnika in CPU. Obstaja tudi razlika v “povečanju hitrosti”, ki ga ne dajemo preveč na zalogo.

Na voljo je tudi gostovanje v VPS, ki vam omogoča, da brez dodatnih stroškov izkoristite prednosti namenskega strežnika. Hostinger ima na voljo šest možnosti, najbolj vgrajena konfiguracija pa je od Geekbencha prejela 12.632.

Hitrost in hiter čas gostovanja

Med testiranjem smo imeli Hostinger 100-odstotno podaljšanje časa, kar ne bi smelo biti presenečenje. Vsak načrt je podkrepljen s 99,9-odstotno garancijo za čas, in čeprav obstaja veliko razlogov, da jamstva za nadrejeno delo ne zaupate, sledi. Če v katerem koli mesecu pade pod 99,9 odstotka podaljška, lahko zahtevate do 5 odstotkov mesečne pristojbine.

Hitrost smo preizkusili z uporabo Dareboost, GTMetrix in Pingdom, Hostinger pa je imel spodobne rezultate na vseh področjih. Od vseh treh testov je prejel oceno C (približno 70 odstotkov). Čeprav to ni preveč impresivno, obstaja veliko dejavnikov, kako hitro se naloži vaša stran, ki niso vsi na plečih spletnega gostitelja.

Čeprav naši rezultati niso bili v skladu z najhitrejšimi standardi spletnega gostovanja, so razlogi za njih temeljili na optimizaciji našega spletnega mesta. Vsako orodje je na primer predlagalo zmanjšanje velikosti slike, da bi zmanjšali količino podatkov, ki jo je treba prenesti navzdol.

S skrbnim načrtovanjem in strateško optimizacijo je Hostinger lahko hiter. Če ne pride v poštev, morda to ni najhitrejša možnost, vendar je običajno tako. Ko smo zadnjič testirali Hostingerja, je imel povprečne rezultate, vendar je bil ta krog testiranja impresiven, če ne najboljši, kar smo ga videli.

Enostavnost uporabe

En vidik Hostingerja, ki nam je bil prej všeč, je njegova nadzorna plošča brez neumnosti. Čeprav je bil odličen za uporabnost, ni nudil prilagodljivosti cPanela (preberite si najboljše spletno gostovanje z vodnikom za cPanel). Hostinger je stari vmesnik odtujil in ga nadomestil z nečim, kar se počuti veliko bolj robustno, vse ob ohranjanju uporabniškega pristopa, ki nam je bil prej všeč.

Najprej se morate prijaviti za račun. Postopek nakazila je preprost, jasno prikazuje ceno, ki jo plačujete, in čas, ko kupujete. Čeprav nismo nikoli navdušeni nad dodatki med odjavom, Hostinger ne preverja možnosti ali jih skriva na dnu. Namesto tega so prikazani poleg izdelka, ki ga kupujete, s kratkimi nasveti, v katerih je razloženo, za kaj so uporabni.

hostinger-pregled-odjava

Po končanem nakupu boste poslani na nadzorno ploščo s pozivom, da dokončate nastavitev spletnega mesta. Proces gostovanja je lepota. Ko nastavite svojo domeno, boste morali vnesti svoje podatke WHOIS in predstaviti seznam možnosti za izdelavo spletnega mesta.

Čeprav se zdi majhen korak, bodo tisti, ki so novi v spletnem gostovanju, cenili en sam gumb, recimo za namestitev WordPress-a. Izberete lahko tudi uporabo graditelja spletnega mesta Hostinger, kar je presenetljivo dobro (preberite naš pregled GoDaddy GoCentral in si oglejte, kako vključen ustvarjalec spletnega mesta ne bi smel delovati).

Namesto tega lahko izberete nastavitev platforme in upravljate svoje spletno mesto prek cPanela. Tako kot HostGator (preberite naš pregled HostGator) ima tudi Hostinger spremenjeno različico cPanela in mi smo ljubitelji njegovih sprememb.

hostinger-review-cpanel

Čeprav so nam všeč možnosti, datumske izvedbe cPanela lahko presenetijo novorojenčka. Hostinger vam še vedno omogoča veliko nadzora nad vašo spletno stranjo, vendar sodoben vmesnik ni videti zastrašujoč. Na primer, SiteGround ima enake možnosti kot Hostinger, vendar skoraj ni vabljiv (preberite naš pregled SiteGround).

Jasno je, da je Hostinger v mislih oblikoval vmesnik za uporabnike. Napredne možnosti so zakopane proti dnu zaslona, ​​medtem ko so skupne funkcije, kot je e-pošta, na vrhu. Hostinger ima tanko razliko v svojem cPanelu, zaradi česar so zastrašujoči vidiki spletnega gostovanja veliko lažji za prebavo.

Na nadzorni plošči so možnosti za dodajanje novih strežnikov, upravljanje domen in posodabljanje podatkov za obračun, ki so standardne za ponudnika spletnega gostovanja. Trgovina je sicer nenavaden dodatek. Tam lahko kupite katero koli od dodatkov, ki ste jih videli med naročanjem, pa tudi druge izdelke.

Na primer, lahko kupite naročnino na G Suite, da dobite profesionalno e-pošto v svoji domeni, pa tudi pisarniška orodja, ki jih podpira Google Drive (preberite pregled Google Drive). Nenavadno lahko kupite tudi naročnino na NordVPN, kar ni slabo, saj je NordVPN eden najboljših ponudnikov VPN okoli (preberite naš NordVPN pregled).

Hostinger je s svojim novim vmesnikom uspel nekaj posebnega. Ohranil je vse, kar nam je bilo všeč pred tem, hkrati pa je dodal več surove moči za uporabnike, ki jih lahko izkoristijo. Namesto da bi bil poceni ponudnik spletnega gostovanja, se Hostinger zdaj zdi primerna možnost, vse pa ohrani privlačnost za novince.

Varnost

Osredotočenost ponudnika gostovanja, tudi če se je razširila, še vedno zagotavlja hitro, poceni spletno gostovanje. Zaradi tega ni veliko zaščitnih funkcij, čeprav lahko med odjemom kupite dodatno zaščito. Nekatere naprednejše varnostne funkcije, kot sta čiščenje spletnega mesta ali zaščita pred zlonamerno programsko opremo, niso vključene.

Izven enotnega skupnega gostovanja vsi načrti prihajajo z avtomatskimi varnostnimi kopijami. Glede na načrt, ki ga dobite, so lahko varnostne kopije tedenske ali dnevne. Čeprav to ni prva stvar, ki pomisli na varnost, je odvečnost varnostnih kopij lep varnostni ventil, če gre kaj narobe.

Lahko tudi kupite Cloudflare zaščito. Kot je razloženo v našem priročniku o oblaku Cloudflare, lahko dodajanje storitve na vaše spletno mesto pomaga pri hitrosti in varnosti. Cloudflare je omrežje za pošiljanje vsebin, kar pomeni, da shranjuje različice vašega spletnega mesta na strežnike po vsem svetu in te kopije služi uporabnikom, ki so blizu določene lokacije.

Manjša razdalja potovanja pomeni, da se bo vaše spletno mesto hitreje nalagalo, hkrati pa pomeni, da je manj verjetno, da boste postali žrtev porazdeljenega napada zavrnitve storitve. Cloudflare lahko razdeli dohodne zahteve in identificira DDoS napade, preden lahko spletno mesto vzamejo brez povezave, z roko v omrežju, tako da noben posamezen strežnik ne sprejme.

Razočaren izpust je SiteLock ali, kakršno koli, orodje za skeniranje ali odstranjevanje zlonamerne programske opreme. Čeprav Hostinger ni edina storitev spletnega gostovanja, ki bi preskočila odstranjevanje zlonamerne programske opreme, se zdi, da je ta uporabniški pristop kot naravni dom zanj. Seveda lahko kupite SiteLock ali katero koli drugo orodje za skeniranje in ga ročno dodate na svoje spletno mesto, vendar novi uporabniki morda tega ne vedo.

Varnost spletnega mesta je breme, ki ponovno pade na vas, in Hostinger dobro opravi delo, ki vas pripravi na boj proti kakršni koli grožnji, s katero se lahko spopada vaše spletno mesto. Čeprav je pomanjkanje orodja za odstranjevanje zlonamerne programske opreme razočaranje, smo veseli širjenja orodij, ki jih ponuja Hostinger.

Omeniti velja tudi, da je Hostinger eden redkih neodvisnih spletnih gostiteljev. Namesto da imate v lasti več podjetij za spletno gostovanje in z njimi uporabljate isto ali podobno infrastrukturo, uporabljate sam Hostinger. Kot zasebno podjetje to običajno pomeni, da bo Hostinger pozoren na vaše najboljše interese, ne pa na zadovoljstvo delničarjev.

Podpora

Hostinger ne pušča vprašanja, kako se obrniti na podporo. Vsakič, ko odprete nadzorno ploščo računa, se vam bo pojavil nasvet s podpornega agenta, ki vam bo pokazal, kje lahko vzpostavite stik v živo. Ta agent za podporo morda ni tisti, s katerim se pogovarjate, ko se obrnete, je pa lepo videti majhno spodbudo za stik.

Za podporo smo se obrnili okoli 13. ure – vaš recenzent je nočna sova – in prejeli smo odgovor v manj kot minuti. Tudi odziv ni bil preusmerjen ali hladen. Podporni agent je na naše vprašanje o integraciji Cloudflare odgovoril temeljito in hitro, s pozitivnim odnosom do zagona.

Poleg tega si lahko svoje prejšnje pogovore ogledate s predstavniki podpore vsakič, ko odprete klepet v živo. Namesto da vas neposredno pošlje podpornemu agentu, Hostinger pokaže vaše nedavne pogovore in iskalno vrstico, da v bazi znanja najde odgovor. Kljub temu vas ne sili v bazo znanja. Pogovor lahko začnete brez iskanja.

gostovanje-pregled-klepet v živo

Zunaj klepeta v živo lahko pošljete Hostinger. Z istim vprašanjem o Cloudflareju smo se obrnili in čez približno šest ur nas je poslal nazaj. Kot pri klepetu v živo je bil tudi odgovor na e-pošto prijazen in prek.

Vendar vam ne bi smeli zatekati k e-pošti. Hostinger ima impresivno bazo znanja, ki ponuja odgovore na večino vprašanj. Obstaja nekaj sto člankov, ki zajemajo vse od zaračunavanja do DNS.

hostinger-pregled-baza znanja

Pri zbirki znanja je impresivno, da se ne osredotoča na en vidik storitve. Videli smo baze znanja, ki se osredotočajo na odpravljanje težav in druge, ki so osredotočene na vaje. Po drugi strani pa ima Hostinger veliko rešitev za odpravljanje težav in vodnike ter tako pomaga novim uporabnikom, da obenem pomagajo pokroviteljem..

Razsodba

Hostinger, ko širi svoje storitve. V kratkem času, odkar smo ga preizkusili, je zrasla, da bi lahko dosegla večjo bazo strank, hkrati pa ohranila uporabniški pristop, ki nam je bil prej tako všeč. Od lastnosti do podpore je Hostinger eden najboljših ponudnikov spletnega gostovanja.

Kljub temu še vedno nima močnih možnosti, kot je namensko gostovanje za stranke, ki jo potrebujejo. Njegove storitve so se razširile, vendar premalo za vse. To niti ni dobro niti slabo. Lahko bi zagotovil vrhunsko gostovanje, vendar niša, ki jo zapolnjuje, potrebuje kakovostno, neodvisno možnost. Hostinger je to.

Za uporabnike energije je Kinsta dobro mesto za začetek (preberite naš pregled Kinsta).

Kaj menite o Hostingerju? Boste poskusili načrt? Sporočite nam vaše izkušnje v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me