Pregled goDaddy – posodobljeno 2020

GoDaddy Pregled

GoDaddy je skoraj sinonim za spletno gostovanje, a na splošno nismo veliki oboževalci. V primerjavi s konkurenco je zelo drag in ima poleg tega še nekaj manjših vprašanj. Kljub temu, če želite vse na enem mestu, bi lahko naredili slabše, kot opisujemo v našem celotnem pregledu GoDaddy.


GoDaddy je veliko ime v industriji spletnega gostovanja, in čeprav je storitev, ki jo ponuja, dostojna, ne bo naš najboljši vodnik za spletno gostovanje. Visoka cena ni upravičena zaradi pomanjkanja funkcij na poceni načrtih, in čeprav lahko kupite veliko dodatnih dodatkov, stanejo več kot na ostalem trgu.

Kljub temu hitrost ni slaba in sistem GoDaddy je vse v enem morda všeč vam. V tem pregledu GoDaddy bomo podrobno opisali svojo izkušnjo po zagonu spletnega mesta s skupnim gostovanjem gospodarstva. Preden se bomo izrekli, bomo govorili tudi o cenah, lastnostih, uporabnosti, varnosti in še več.

GoDaddy je odlična izbira za spletno gostovanje, vendar lahko za svoj denar dobite več. Glede na to, koliko storitev ponuja, pa je morda treba doplačati, da bo vse na dosegu roke.

godaddy-drsnik1

godaddy-drsnik2

godaddy-drsnik3

godaddy-drsnik4

godaddy-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Alternativa za GoDaddy

Lastnosti

GoDaddy je poln funkcij, vendar jih morda ne boste mogli uporabiti, če se odločite za poceni načrt. Napad oglasov za dodajanje storitev v vaš načrt je moteč, še posebej, če so številne dodatke bistvene lastnosti, ki bi morale biti priložene kateremu koli paketu gostovanja.

Na primer, prva dva načrta v skupni rabi nimata SSL / TLS certifikata in noben od skupnih načrtov ne vsebuje dnevnih varnostnih kopij. Prav tako ni skeniranja ali odstranjevanja zlonamerne programske opreme. Te funkcije so na voljo, vendar le za zajetne stroške.

Varnostno kopiranje spletnih mest znaša 3 USD na mesec, skeniranje zlonamerne programske opreme je dodatnih 6 USD na mesec, SSL / TLS certifikat pa 7 USD na mesec. Ko je vse že narejeno in storjeno, lahko za dodatke porabite trikratno plačilo za spletno gostovanje ali več.

Kljub temu je najbolj moteč opustitev ustvarjalec spletnih strani. GoDaddy ima dostojnega ustvarjalca spletnih strani, o katerem si lahko preberete v našem pregledu GoDaddy GoCentral. Vendar ni vključeno v gostovanje Videli smo, da ponudniki, kot je HostGator, vključujejo omejeno različico graditelja (preberite naš pregled HostGator), vendar se skrivanje za obrambnim zidom zdi kot gotovina.Zdi se, da je to tema z GoDaddyjem. Kot bomo videli v pregledu, je vse določeno, in čeprav je funkcij veliko, boste morali, če jih boste videli, plačati kar nekaj denarja.

Najbolj impresivne funkcije prihajajo izdelovalca spletnega mesta, gostiteljski paketi pa so v primerjavi z njimi lahki. Izjeme so WordPress načrti, saj so primerni za pregledovanje in odstranjevanje zlonamerne programske opreme, brezplačne dnevne varnostne kopije, čarovnika za optimizacijo iskalnikov, teme po meri in drugo. Če rečem, da želite gostovanje v WordPress-u, je cena strma.

Pregled funkcij GoDaddy

GoDaddy Logotipwww.godaddy.com

Začne se od 299 dolarjev mesečno Vsi načrti

Vrste strežnikov

Skupno gostovanje

VPS gostovanje

Upravljan WordPress

Gostovanje v oblaku

Namensko gostovanje

Gostovanje preprodajalcev

Usablity

FTP dostop

SSH dostop

cPanel

Korenski dostop
VPS

Dnevne varnostne kopije
Plačano

Spletna stran Builder
Plačano

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Varnost

Zasebnost domene
Plačano

Šifriranje SSL
Plačano

Odstranjevanje zlonamerne programske opreme
Plačano

Požarni zid spletne aplikacije

Dvofaktorska overitev

Zaščita DDoS

sFTP

Podpora

Podpora po e-pošti

Telefonska podpora

Podpora v živo

Vadnice

Uporabniški forum

Baza znanja

24/7 Podpora

Cenitev

GoDaddy ponuja veliko vrst gostovanja, zato preden se lotimo debeline, želimo razjasniti zgornjo tabelo. Cena je navedena za najcenejši nivo za najdaljši rok. Na primer, spletno gostovanje se giblje od 2,99 do 12,99 dolarja na mesec, odvisno od stopnje, ki jo izberete, vendar namesto da naštejete vsako stopnjo, ki bo približno 25 vnosov, jih razdelimo v kategorije.

To ne upošteva Windows gostovanja, ki ima svojo ločeno strukturo cen. Dovolj je reči, da če iščete ceno določenega načrta, je najbolje, da se obrnete na spletno mesto GoDaddy.

Cene vsekakor niso odlične. GoDaddy je drag, še posebej glede na omejene načrte za nižje stopnje. Gospodarsko gostovanje, ki je najcenejša ponudba, se začne pri približno 3 USD na mesec, če kupite tri leta in obnavlja pri približno 8 USD na mesec. To je standard za večino spletnih gostiteljev, le da omogoča le eno domeno in nima funkcij, kot so dnevne varnostne kopije.

Za primerjavo, načrt za eno domeno na DreamHostu znaša približno polovico cene (preberite naš pregled DreamHost). Poleg tega ta načrt vključuje brezplačen SSL / TLS certifikat, zasebnost domene in samodejno varnostno kopiranje.

GoDaddy ima tudi nadležno navado, da zaračuna več za manj kot leto dni storitve. Skupno gostovanje lahko kupite v trajanju treh mesecev, enega leta, dveh let in treh let, in čeprav se večletni načrti obnavljajo pri 8 USD na mesec, trimesečni načrt deluje 11 USD na mesec.

Načrti goDaddy WordPress

WordPress načrti so boljši, ko gre za funkcije, a vseeno dražji od konkurence. Če želite gostiti WordPress, preberite naše najboljše spletno gostovanje za vodnik WordPress. SiteGround je naš najboljši izbor (preberite naš pregled SiteGround).

Dražje vrste gostovanja niso slabe, a vseeno se zdi, da GoDaddy poskuša izprazniti denarnico. Toliko dodatkov, ki niso vključeni, boste plačali dvakrat že tako visoko ceno, samo da bi dobili celoten paket gostovanja. Če želite poceni gostovanje, preberite naš pregled Hostinger ali iPage.

Tudi politika vračila je zanič. Podobno kot garancija za nadomestne storitve – o kateri bomo v nadaljnjem razdelku – tudi GoDaddyjeva politika vračila je omamna. Vsi načrti gostovanja so vračljivi, vendar je časovni okvir kratek. Vsak načrt za eno leto ali več ima 30-dnevno okno vračila od datuma transakcije. Načrti s krajšim trajanjem dobijo le 48-urno okno.

Poleg tega lahko povrnete denar le, če pokličete linijo za podporo strankam GoDaddy in jo zahtevate. Upoštevajte, da se vračila izdajajo posebej prek telefonskih zahtevkov. Po preklicu računa tudi ne morete zahtevati vračila.

Obstaja okno, čeprav ni tako dolgo kot InMotion Hosting (preberite naš pregled InMotion Hosting), a težava je v obročkih, skozi katere vas GoDaddy skoči skozi. Ponovno, podobno kot jamstvo za nadrejeno delo, se zdi, da obstajajo bloki poskus omejevanja izplačanega denarja, in menimo si, da je nekaj povračil dejansko obdelanih.

Enostavnost uporabe

Če gradite spletno mesto, se zdi, da GoDaddy ničesar ne ponuja. Njegovo spletno mesto je polno zanimivih funkcij, in čeprav glitz lahko ujame vaše oči, se v praksi preveč moti. Iskanje tega, kar potrebujete na spletnem mestu GoDaddy, ni enostavno, kar povzroči več kot nekaj težav med odjavom.

Najprej morate najti načrt. Glavni meni GoDaddy distribuira storitve na čuden način, z veliko prekrižanjem med kategorijami. Na primer, zavihek »spletna mesta« ima ustvarjalca spletnih strani, vendar govori tudi o WordPressu, čeprav obstaja zavihek »WordPress«.

godaddy-pregled-gostovanje paketov

Storitve so velike, in vse so na spletni strani GoDaddy enake. Med dodatnimi storitvami, ki jih lahko kupite, je težko najti načrt gostovanja, ki ga potrebujete.

To pomeni, da izberete svoj načrt. Na primer, ko izberete »spletno gostovanje«, vas bo pozdravila vrsta načrtov in zavihek za krmarjenje med spletnim, poslovnim in prodajalčevim gostovanjem. Če kliknete poslovne načrte, bo jeziček izginil. To je takšen neusklajen dizajn, ki se izvaja prek spletnega mesta.

Spletno mesto GoDaddy ne izgleda slabo, vendar se zdi, da je bilo ogromno kosov, ki ne delujejo. To lahko razume razumevanje načrta zmedeno, še manj pa njegovo krmarjenje.

Naročilo ni grozno, vendar GoDaddy pade v nadležno past vnaprej izbire dodatkov za vas. Povedano je, da so dodatki čim manjši in ob vsakem izdelku je veliko razlag.

godaddy-pregled-odjava

Za razliko od drugih gostiteljev vas GoDaddy ne vpraša, za katero domno kupujete spletno gostovanje. Namesto tega morate gostitelju dodeliti domeno na nadzorni plošči. Še enkrat, to je nazaj način, da naredite nekaj, kar bi moralo biti preprosto.

Če ste kdaj kupili domeno, mora biti nadzorna plošča GoDaddyja poznana. Postavitev je veliko lažje prebavljiva, saj so vaše storitve razdeljene na kategorije, ki jih je mogoče zložiti. Za upravljanje gostovanja poiščite izbrano domeno in kliknite »upravljanje«.

godaddy-pregled-nadzorna plošča

Tam boste našli datum obnove računa, IP naslov strežnika, namestitvene aplikacije in še več, najbolj pomembna pa je povezava do cPanela (preberite naše najboljše spletno gostovanje z vodnikom za cPanel). cPanel je milost za varčevanje pri uporabnosti. Izbira načrta je morda težavna, a upravljanje gostovanja je vse prej kot to.

godaddy-review-cpanel

GoDaddy uporablja zalogo cPanela, ki v tem primeru sije. Ogledate si lahko statistiko svojega spletnega mesta, dodate storitve in naredite napredno konfiguracijo. Čeprav ni tako globoko integriran v WordPress kot različica cPanela Bluehost (preberite naš pregled Bluehost), je zaloga GoDaddyjeve zaloge dovolj.

Vrste gostovanja

Kot smo omenili, ima GoDaddy gosto ponudbo storitev, ki ponuja vse, od domen do poslovnih telefonskih številk. Spletna ponudba gostovanja je tudi zapletena, manjka pa nekaj ključnih vrst gostovanja.

Za povprečnega uporabnika je skupno gostovanje najbolj smiselno. Spletni gostitelj na isti strežnik postavi več spletnih mest in si z njimi deli vire. S tem lahko gosti več spletnih mest z manj strežniki, kar vsem zniža stroške.

GoDaddy ponuja štiri skupne načrte, in čeprav sta prva dva v skladu s konkurenco, so višje stopnje dražje, hkrati pa ponujajo malo več kot preostali del trga.

Načrti za WordPress so kot fiksne različice načrtov v skupni rabi. Kljub temu, da še vedno razpolaga s štirimi načrti, GoDaddyjeva upravljana ponudba WordPress vključuje bistvene funkcije, kot so dnevne varnostne kopije in odkrivanje zlonamerne programske opreme. Ker jim to uspe, boste uživali tudi v samodejnih posodobitvah programa WordPress in brezplačni selitvi.

GoDaddy Business Hosting

Po tem se stvari zapletejo. GoDaddy ponuja poslovno gostovanje, za katerega pravi, da uporablja virtualni zasebni strežnik. Načrti VPS zagotavljajo moč namenskega strežnika brez dodatnih stroškov z uporabo virtualnega stroja na skupnem strežniku. Kljub temu ima GoDaddy tudi neodvisno linijo načrtov VPS.

To sta dva štirislojna niza VPS, ki gostujeta, in po tem, kar lahko povemo, počneta isto. Sumimo, da gre za poskus izkoriščanja iskanih ključnih besed, vendar je kljub brskanju po spletnem mestu.

Na vrhu so namenski strežniki, vendar jih ne priporočamo. Specifikacije poleg visoke cene niso odlične, edina razlika med štirimi stopnjami leži v RAM-u in pomnilniškem prostoru. Procesor GoDaddy uporablja v več ravneh – Intel Xeon E3-1220 v3 – je dober izvajalec, vendar dražji načrti zahtevajo čebelji procesor.

Manjka vam gostovanje v oblaku, zlasti za WordPress. Kinsta, na primer, ponuja zagonsko gostovanje WordPress-a v Googlu v oblaku, ki se prilega dolgemu seznamu funkcij in hitro hitrost, da se zažene (preberite naš pregled Kinsta).

Hitrost & Občasni čas

Preizkusili smo GoDaddyjevo skupno gostovanje s Pingdom Speed ​​Testom in Load Impact. Naše testno mesto je bila preprosto prazna namestitev WordPress-a, na njem pa ni bilo ničesar drugega. Žal se je pokazala ekonomska narava našega načrta. Čeprav hitrost ni bila slaba, je bila odpornost GoDaddyjevih strežnikov v skupni rabi želela veliko želenega.

Hitrostni test Pingdom je dal 90 od 100, kar je dobro, čeprav ni tako visoko kot ocena gostovanja A2 (preberite naš pregled A2 gostovanja). Primerjalna točka je Arvixe, ker sta oba dosegla 90 in podobno storitvi, večino časa nalaganja GoDaddy je zaslužila metrika čakanja, ki meri, koliko časa brskalnik potrebuje za prejemanje podatkov (preberite naš pregled Arvixe).

godaddy-pregled-hitrostni test

GoDaddy bi lahko bil hitrejši, a glede na to, da smo preizkusili najbolj poceni skupni načrt, je bila izvedba v redu. Nasprotno pa je imel naš test vpliv na obremenitev težave. Simulirali smo obremenitev tako, da smo na naše spletno mesto v petih minutah poslali 50 virtualnih uporabnikov in izmerili odzivni čas ter število napak, ki jih je vsak od teh prejel.

Ni se borilo, ko je šlo za doslednost – preberite si naš pregled GreenGeeks, da vidite, kako to izgleda -, vendar je GoDaddy vrnil več napak HTTP kot povprečje. Test je zasnovan tako, da strežnik poudarja, vendar ne do te mere, da se karkoli pokvari. Vendar se je svetlobni tlak preveč izkazal in približno 20 odstotkov zahtev HTTP je bilo izpolnjenih z napakami.

godaddy-pregled-vpliv na obremenitev

To kaže, da so strežniki polni do roba. Kadar spletno mesto začne obremenitev vrniti napake HTTP, strežniku običajno zmanjka sredstev, zato ne pričakujte, da bodo skupni načrti GoDaddyja zdržali pod velikimi prometnimi vrtovi.   

Kar se tiče uptime, je bilo naše testiranje v redu. GoDaddy je ostal zunaj načrtovanega vzdrževanja. V primeru, da gre kaj narobe, obstaja garancija za upodajitev, vendar je še posebej. Zagotovljeno vam je 99,9-odstotno podaljšanje časa in če GoDaddy tega ne vzdrži, boste prejeli vrtoglavih 5-odstotni kredit za mesečno gostovanje.

Malo je verjetno, da GoDaddy to kdaj plača. V garanciji za nadomestni čas je navedeno, da izpad določi izključno GoDaddy in ne vključuje popravil ali vzdrževanja (po načrtih ali ne), izpadov FTP ali e-pošte, izpadov v zvezi z določenim programskim okoljem ali izpadov zaradi namestitve aplikacij drugih proizvajalcev. Skratka, obstaja garancija, vendar ne zagotavlja veliko.

Varnost

GoDaddy ima veliko varnostnih funkcij, vendar vam bodo prikrajšale velik peni. Čeprav smo veseli, da imamo toliko možnosti, GoDaddy skriva celo osnovne varnostne funkcije za obrambnim zidom. To otežuje ta odsek, ker so na voljo vse možnosti, vendar jih morda ne boste videli, ne da bi vložili več denarja.

Na voljo je spremljanje in odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je v osnovi antivirus za vaše spletno mesto (preberite naš najboljši vodnik za protivirusno programsko opremo). Načrti se začnejo z osnovnim skeniranjem in odstranjevanjem ter se vključijo v omrežje za pošiljanje vsebin, požarni zid spletne aplikacije in še več (preberite si, kaj je vodnik Cloudflare, če želite izvedeti, kaj je CDN).  

godaddy-pregled-odstranitev zlonamerne programske opreme

Čeprav odstranjevanje zlonamerne programske opreme GoDaddy ni tako drago kot SiteLock, je drago, zato smo želeli videti vsaj osnovno skeniranje na poceni načrtih.

Obstaja tudi varnostno kopiranje na spletnem mestu, ki še enkrat ni vključeno v vse načrte. Žal je drago, osnovni načrt vključuje le 5 GB pomnilnika. Če imate veliko spletno mesto, je morda bolje, da ročno varnostno kopirate pri ponudniku za shranjevanje v oblaku. Za priporočila preberite naše ocene o shranjevanju v oblaku.

Na voljo so SSL / TLS certifikati, vendar GoDaddy na žalost ne vključuje enega z poceni gostovanjem. Čeprav je to težava, GoDaddy prodaja napredne certifikate. Delali vam bodo veliko, vendar so lahko pomembni certifikati visoke ravni, še posebej, če prodajate prek spleta.

Varnostna postavitev GoDaddyja je dobra, vendar je tukaj zaskrbljujoča cena. Nismo imeli nič drugega kot pozitivne stvari, če bi bile osnovne osnovne gostovanja vključene bistvene varnostne lastnosti, kot so nizko raven SSL / TLS potrdila in dnevne varnostne kopije. Kljub temu pa se bo GoDaddy moral sprijazniti z nižjo oceno.

Zasebnost

GoDaddy je boljši kot večina, ko gre za zasebnost, vendar ne vključuje zasebnosti domen brezplačno, kot je DreamHost. Ko registrirate domeno, ustvarite tudi WHOIS zapis, ki vsebuje osebne podatke, kot so vaše ime, naslov, telefonska številka, e-poštni naslov in drugo.

Te podatke je mogoče nadomestiti z registrarjem z nakupom zasebnosti domene. Problem so stroški. Čeprav je GoDaddy z večino v tem, da zaračunava zasebnost domen, upamo, da se industrija spletnega gostovanja premakne za vključitev brezplačno. Kljub temu GoDaddy ne vodi paketa.

Kljub temu pa politika zasebnosti ni slaba, čeprav je povezava do nje v spodnjem delu spletnega mesta prekinjena. GoDaddy zbira vaše osebne podatke, tako kot vsi spletni gostitelji, in jih uporablja za spremljanje analitike spletnih strani in olajšanje ciljanega oglaševanja.

To ni dobra stvar, vendar je status quo v industriji spletnega gostovanja. GoDaddy je zelo odprt glede vaše zasebnosti, kar zadeva postavitev centra za zasebnost, kjer so odgovore na pogosta vprašanja.

Ne prodajamo se jazz, če prodajamo osebne podatke zaradi oglaševanja, vendar je GoDaddy težko napako, ko vsak drug spletni gostitelj počne isto. Delno smo odgovorni, saj smo vsi gostitelji spletnih strani, in rezultat nekoliko povečujemo zahvaljujoč odprtosti v politiki zasebnosti.

Podpora

Obstaja veliko področij, kjer GoDaddy manjka, vendar podpora ni eno izmed njih. Baza znanja je čista, temeljita in dostopna, kar je osvežujoče, če pogledamo skozi nereden FatCow (preberite naš pregled FatCow). Kljub temu se zdi, da je samopomoč najboljša pot, saj je sledenje podpore lahko dolgotrajen in okoren proces.

Na GoDaddy se lahko obrnete po telefonu ali v klepetu v živo. Prva je na voljo po vsem svetu, z namenskimi linijami za države po vsem svetu. Po drugi strani je klepet v živo na voljo ves dan od ponedeljka do petka, vendar smo se vedno trudili, da smo ob poskusu vzpostavitve obvestila o klepetu zasedeni..

Ni podpore za e-pošto, ki bi zaznala več, kot bi morala dati v klepet iz čakalne vrste, v katerega smo naleteli. Lepo bi bilo, če bi lahko pustili sporočilo GoDaddyju – pošljite e-poštno sporočilo – in vas obvestilo, ko predstavnik podpore lahko sprejme zahtevo.

Na srečo je sredstev za samopomoč veliko, zato je malo verjetno, da boste morali veliko poseči po njih. Baza znanja je organizirana kot vadnica, ki vas vodi od osnov do naprednih funkcij v več kategorijah. Vsaka kategorija ima tudi razdelek za odpravljanje težav, s pomočjo katerega lahko rešite običajne napake.

godaddy-pregled-baza znanja

Format nam je zelo všeč. Baza znanja ne služi samo kot podporno orodje, ampak tudi kot učni vir. Obstaja celo razdelek »kako naj«, ki vam bo dal nasvete o zagonu, izgradnji in rasti spletnega mesta.

Najpomembnejši pa je forum. Težko je najti spletnega gostitelja, ki ponuja forum, še manj pa tistega, ki je aktiven. GoDaddy uspeva, vsak dan se v vsako nit dvigne peščica objav. Poleg tega se odziva skupnost, ki kaže, da forum ni le votla lupina, kjer vprašanja umrejo.

forum godaddy-review-forum

GoDaddy se lahko bori na drugih področjih, vendar je podpora vrhunska. Čeprav bi se možnosti neposrednih stikov lahko izboljšale, so sredstva za samopomoč neverjetna. Od učenja spletnega gostovanja do odpravljanja napak, GoDaddy vas je zajel, ko gre za podporo.

Razsodba

GoDaddy ni slab spletni strežnik, vendar se boste morali ukvarjati s pridobivanjem niklja in zatemnitvijo, če ga želite uporabiti. Cena je visoka, in čeprav je funkcij in vrst gostovanja veliko, je končni račun, ki ga boste plačali, več kot večina. Glede na to, koliko storitev ponuja GoDaddy, bo paket “vse v enem” morda vreden dodatnih stroškov.

Lahko bi naredili veliko slabše, lahko pa tudi bolje.

Kaj menite o GoDaddyju? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map