Pregled FatCow – posodobljeno 2020

Pregled FatCow

Oglejmo si spletno gostovanje FatCow, podjetje za gostovanje brez neumnosti, za katerega menimo, da je najbolj primerno za začetnike ali preprosto ljudi, ki ne želijo dolgoročnih naložb. Vendar se bodo bolj izkušeni uporabniki razjezili zaradi počasnih hitrosti; za podrobnosti preberite naš celoten pregled FatCow.


FatCow je še en spletni gostitelj skupine Endurance International, ki je konglomerat za spletno gostovanje, ki nadzira tudi Bluehost in HostGator. Tako kot brat in sestra tudi FatCow ni slaba ponudba, a tudi ni najboljši material za spletno gostovanje V tem pregledu FatCow bomo pojasnili, zakaj.

Čeprav ni grozno, FatCow nima kos, da bi se lahko kosali z našimi najbolj ocenjenimi ponudniki. Hitrost je povprečna, cena visoka, lastnosti pa primanjkuje. Kljub temu ima veliko integracij z drugimi platformami, zaradi česar lahko postane privlačna za začetnike.

Govorili bomo o svoji izkušnji po uvedbi spletnega mesta WordPress s skupnim načrtom gostovanja FatCow. Ob poti bomo govorili o tem, kaj nam je bilo všeč in kaj nam ni všeč v lastnostih, cenah, varnosti, zasebnosti in več, preden bomo izrekli razsodbo.

fatcow-drsnik1

fatcow-drsnik2

fatcow-drsnik3

fatcow-drsnik4

fatcow-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Alternativa za FatCow

Lastnosti

FatCow je kljub vsem bliskovitim trženjskim kreditom in gradbenim orodjem pripravljen na funkcije. Funkcije so bolj podobne oglasom za druge izdelke EIG, in to na ceno bistvenih funkcij, zaradi katerih bi se paketi počutili bolj zaokrožene.

Začenši s tem, kar dobite, pa FatCow ponuja 100 USD za Google Ads in Bing, kar je običajno za poceni gostitelje. Ti krediti vam ne zadostujejo, če pa želite začeti oglaševati prek iskalnikov, vam FatCow spodbudi.

Gradbena orodja so bolj impresivna. Omejeni ste na WordPress, graditelj spletnega mesta FatCow ali Weebly, razen če želite platformo namestiti ročno, vendar je dodajanje Weeblyja velika težava. Je eden najboljših ustvarjalcev spletnih strani, ki smo ga pregledali, opremljen z dolgim ​​seznamom funkcij in več integracijami (preberite naš Weebly pregled).

weebly vmesnik

Končno dobite stalen stik, ki je orodje za trženje po e-pošti, ki je, neprijetno, v lasti podjetja EIG.

Vendar manjka toliko bistvenih lastnosti. Dnevne varnostne kopije, na primer, niso vključene. Čeprav na seznamu funkcij FatCow piše, da se dnevno varnostno kopijo strežnika hrani, morate kupiti varnostno kopijo in obnoviti dodatek, da lahko dostopate do njega.

Enako velja za SSL / TLS certifikate. FatCow trdi, da vključuje brezplačen, skupni SSL / TLS certifikat z vašim načrtom, vendar s klikom na zavihek na nadzorni plošči za certifikate vas pošlje na stran izdelka.

Žal je to tema FatCow-a. Obstajajo ostanki prejšnje različice gostitelja, ki jih moderne posodobitve še niso prepisale. Počuti se ločeno in težko se krmili, kar je še posebej pomembno med odjavljanjem. Ključne lastnosti manjkajo, kljub temu, da jih FatCow obljublja.

Pregled funkcij FatCow

Logotip FatCowwww.fatcow.com

Začne od 375 $ vseh načrtov

Vrste strežnikov

Skupno gostovanje

VPS gostovanje

Upravljan WordPress

Gostovanje v oblaku

Namensko gostovanje

Gostovanje preprodajalcev

Usablity

FTP dostop

SSH dostop

cPanel
cPanel

Korenski dostop

Dnevne varnostne kopije
Plačano

Spletna stran Builder

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Varnost

Zasebnost domene

Šifriranje SSL
Plačano

Odstranjevanje zlonamerne programske opreme

Požarni zid spletne aplikacije

Dvofaktorska overitev

Zaščita DDoS

sFTP

Podpora

Podpora po e-pošti

Telefonska podpora

Podpora v živo

Vadnice

Uporabniški forum

Baza znanja

24/7 Podpora

Cenitev

FatCow je videti poceni, vendar če iščete poceni spletno gostovanje, vam ne bo uspelo. Začetna cena je nizka in FatCow je velikodušen pri izbiri večkratnega trajanja, vendar je stopnja podaljšanja, ki je pojasnjena le v temnih kotičkih spletnega mesta, veliko višja od konkurence.

Skupno gostovanje ali gostovanje FatCow, kot se imenuje, se začne pri 5 USD na mesec. K sreči se to nadaljuje ne glede na trajanje, ki ga izberete. Na voljo je mesečno, letno, dvoletno in triletno, le z majhnim popustom, če skočite na večletni načrt. Hudič je v podrobnostih, vendar to še posebej velja tukaj.

Mesečni načrti se podaljšajo na približno 15 dolarjev, tako da je FatCow celo cenejši od Hostingerja (preberite naš pregled Hostinger), vendar je obnova strožja na vaši denarnici. FatCow išče samo prodajo začetnega termina in enostavno je pogledati višjo od povprečne stopnje obnavljanja, ko odjavljate.

Načrti WordPressa so čudni. Namesto okroglih številk, ki se uporabljajo pri določanju cen drugih načrtov, FatCow uporablja drugačno shemo cen in stran za odjava. Verjetno je prišlo iz EIG, ker druge blagovne znamke v omrežju, na primer Bluehost, načrtujejo približno enako ceno (preberite naš pregled Bluehost).

fatcow-pregled-wordpress-načrti

VPS in namenski načrti so, odkrito povedano, slabi. Cene so dovolj nizke, vendar specifikacije ne navdušujejo, še posebej brez nenadzorovanih možnosti, da prihranite nekaj kosti. Priporočamo A2 gostovanje, če iščete VPS ali namenske načrte (preberite naš pregled A2 gostovanja).

Čeprav se zdi FatCow poceni, je precej cenejši od preostalega trga. 15 ameriških dolarjev na mesec za skupni načrt skoraj ni slišati, kljub velikodušnemu popustu, ki ste ga dali na začetni termin. Garancija za vračilo denarja prav tako ne navdušuje pri ponudnikih, kot je InMotion Hosting, ki ponujajo trikratno trajanje, ki ga ponuja FatCow (preberite naš pregled InMotion Hosting).

Enostavnost uporabe

FatCow veliko sodeluje z Arvixejem, ko gre za preprosto uporabo, in če ste prebrali naš pregled Arvixe, veste, da to ni dobra stvar. Spletno mesto je z datumom, navigacija po načrtih je težavna, odjava pa presenetljivo zapletena. Čeprav je nadzorna plošča odlična, je vse ostalo pri FatCowu boj.

Ko izberete načrt, boste morali registrirati domeno. Pomembno je upoštevati, da boste morali registrirati domeno, ne da bi lahko dodali svojo. Zaradi tega smo se morali obrniti na podporo, da smo po odjavi dodali testno domeno v račun.

fatcow-pregled-odjava

Poleg tega za vedno potrebujemo iskanje razpoložljivih domen. Spletno mesto FatCow je počasno, kar ni dober znak, ko kupujete spletno gostovanje.

Po nakupu boste prejeli e-poštno sporočilo z naključno ustvarjenim uporabniškim imenom in povezavo za nastavitev gesla. Medtem ko imamo raje vključujočo namestitev Kinsta (preberite naš pregled Kinsta), e-poštni sistem FatCow ni preveč slab.

Nadzorna plošča je enaka iPageu, zato ne preseneča, ker sta obe blagovni znamki EIG (preberite naš pregled iPage). Tako kot iPage bo tudi FatCow vprašal, kako gradite svoje spletno mesto, ko prvič pristanete na nadzorni plošči. To je lepa gesta, še posebej za novorojenčke, ki morda ne poznajo vseh možnosti.

fatcow-pregled-cpanel

Namesto tradicionalnega cPanela je FatCow odstranjen (preberite si naše najboljše spletno gostovanje z vodnikom cPanel). Čeprav je navigacija preprosta, je videti, da FatCow postavlja več zaščitnih ograj, kot jih mora. Iskanje bistvenih področij, kot je upravljanje domen, je siten in omejeno število aplikacij v cPanelu vas lahko prisili, da uporabljate platformo, ki je ne želite.

Poleg tega ni nobenega namestitvenega programa Softaculous. Uporablja se za namestitev WordPressa, Joomle in še več pri večini spletnih gostiteljev, vendar FatCow svoje namestitve upravlja prek MOJO Marketplacea, ki je še ena blagovna znamka EIG. Med pregledovanjem Arvixeja, ki uporablja isti sistem, smo imeli težave pri namestitvi WordPressa prek MOJO Marketplacea in te so se še naprej pojavljale tukaj.

Nadzorna plošča ni slaba, vendar ne nudi prilagodljivosti celovite implementacije cPanel ali lastniškega dizajna, kot sta Kinsta ali DreamHost. Zunaj tega je postopek oddaje blaga minljiv in zmeden, kar ne izboljšuje z datumom oblikovanja spletnega mesta.

Vrste gostovanja

FatCow ponuja tri vrste gostovanja: deljeno, VPS in namensko. Na spletnem mestu so na voljo načrti za WordPress, ki pa jih preprosto delijo z vnaprej nameščeno WordPress, pa tudi nekaj tem in vtičnikov.

Za večino uporabnikov so skupni načrti smiselni. V skupnem gostovanju je na istem strežniku več spletnih mest. Spletna mesta delijo vire strežnika. Čeprav je odličen način za zagon vašega spletnega mesta, ima gostovanje v skupni rabi pogosto manj doslednega časa delovanja in hitrosti, ker druga spletna mesta na strežniku dosegajo isti bazen.

Načrti za WordPress uporabljajo skupno arhitekturo, vendar imajo nekaj funkcij, značilnih za WordPress. V svojo domeno boste predhodno namestili WordPress in seznam izbranih tem. FatCow vključuje tudi bistvene vtičnike WordPress, kot sta W3 Total Cache in Jetpack, o katerih lahko izveste v priročniku za uporabo za WordPress za začetnike..

Nič od tega ni slabo, vendar je naše najboljše gostovanje v vodiču za WordPress boljše izhodišče, če želite uporabljati to platformo.

VPS pomeni virtualni zasebni strežnik, kar pomeni, da je vaše spletno mesto na skupnem strežniku, vendar dobi svoj nabor virov. Na fizičnem strežniku je virtualni strežnik, ki vam v bistvu daje določen odstotek računalniške moči. Načrti za VPS družbe FatCow niso slabi, vendar specifikacije strežnika niso pojasnjene.

Namenski načrti vseeno kažejo, kakšne so lahko specifikacije. Za razliko od deljenega gostovanja vam namensko gostovanje daje strežnik zase. Ta strežnik se lahko uporablja za eno ali več spletnih mest, vendar so viri, ki jih ima, namenjeni vam.  

fatcow-predogled-namensko gostovanje

Najdražji namenski paket FatCow odlikuje Intel Xeon E3-1230V2, ki, čeprav dostojen izvajalec, ni najboljši procesor za strežnike. Kljub temu so namenski načrti večinoma v skladu s tistimi, ki jih ponujajo drugi spletni gostitelji.

Manjka pa izven vrstice gostovanje v oblaku. Ta vrsta gostovanja vam še vedno daje strežnik, vendar strežnik pokliče vire drugih strežnikov v omrežju, kar vam dejansko daje neomejene vire. Če to iščete, preberite naš pregled strani.

Hitrost & Občasni čas

Hitrost FatCow smo preizkusili s testom hitrosti Pingdom in Load Impact. Testi so bili izvedeni na prazni namestitvi programa WordPress na skupnem načrtu FatCow. Tako lahko ocenimo delovanje najcenejšega paketa in ga primerjamo z drugimi rezultati.

Žal FatCow ni bil uspešen. Test hitrosti Pingdom je dal 84 od 100, kar je povprečno za prazno kopijo WordPressa. Ko smo vkopali podrobnosti, ki jih lahko vidite v spodnjem grafikonu, smo zabeležili veliko več kot povprečni čakalni čas, ki meri, koliko časa traja, da strežnik začne pošiljati podatke v brskalnik.

fatcow-pregled-hitrostni test

Glede na te rezultate je varno reči, da je FatCow odgovoren za hitrost. To je verjetno, ker predpomnjenje ni vključeno v vaš načrt na strani strežnika ali odjemalca. Če bi bil, bi lahko povečal vašo hitrost, vendar so potrebne dodatne optimizacije FatCow, da hitrost doseže par.

Učinek obremenitve pa je bil boljši od pričakovanega. V petih minutah je na naše testno spletno mesto poslalo 50 virtualnih uporabnikov, ki so simulirali, kako bi strežnik reagiral pod obremenitvijo. Za razliko od številnih poceni gostiteljev v skupni rabi je FatCow zdržal in med testiranjem ni vrnil nobenih napak HTTP.

pregled maščob-obremenitev-vpliv

To kaže, da strežniki niso polni do roba. Napake HTTP ponavadi pomenijo pomanjkanje računalniških virov, kar pomeni, da je na strežniku preveč uporabnikov. Čeprav FatCow ni vrnil nobenega, je z naraščanjem nalaganja uporabnika še vedno obstajala nekaj neskladja. Kljub temu je bil v našem testu Load Impact boljši od GreenGeeksa (preberite naš pregled GreenGeeks).

Med testiranjem nismo imeli izpadov, vendar to ne pomeni, da bo vaše spletno mesto vedno v živo. FatCow nima garancije za produkcijo, tako da če se vaše spletno mesto pokvari, nimate sreče. Glede na nizko hitrost, s FatCowom ne zadržujemo diha.

Varnost

Varnost je za FatCow šibka točka, tudi v primerjavi s slabšimi zmogljivostmi v nekaterih zgornjih razdelkih. Manjkajo mu bistvene varnostne lastnosti v vseh načrtih, toliko, da se zdi, da varnost ni bila upoštevana pri združevanju storitve.

SSL / TLS certifikat je bistvenega pomena za katero koli spletno mesto in FatCow ga žal ne vključuje. Kljub temu, da trdi, da na strani z značilnostmi vključuje potrdilo v skupni rabi, ni vključeno ali, vsaj zdi se, da ni. Ko smo poskušali omogočiti certifikat, smo bili preusmerjeni na stran izdelka.

Enako velja za vsakodnevno varnostno kopiranje. FatCow še enkrat na svoji strani izdelkov pravi, da so vključene vsakodnevne varnostne kopije, a ko smo obiskali spletno stran, smo se srečali z drugim zaslonom in prosili, da se prijavimo.

Poleg tega ni skeniranja ali odstranjevanja zlonamerne programske opreme. Kot blagovna znamka EIG vam FatCow omogoča hiter dostop do SiteLock, ki je v osnovi antivirus za vaše spletno mesto. Čeprav vaš osnovni načrt skeniranja ni vključen v vaše gostovanje. To je nenavadno, še posebej, če ga drugi gostitelji EIG brezplačno vključijo.

Zasebnost

FatCow je del EIG-a, in če ste prebrali naše ocene drugih blagovnih znamk EIG, veste, da zasebnost zanje ni močna točka (primer si preberite v pregledu HostGator). Vaši osebni podatki se uporabljajo kot blago, s katerimi se trguje in prodaja več blagovnim znamkam, ki niso prijazne zasebnosti.

Najprej pa bi morali razpravljati o zasebnosti domene. Ko registrirate domeno, morate svoje osebne podatke zapisati. Zapis WHOIS, kot ga imenujejo, vsebuje podatke, kot so vaše ime, telefonska številka in naslov in je javno dostopen na spletu.

Zasebnost domene nadomešča ta zapis s podatki o registrarju. Nekateri spletni gostitelji ga vključujejo brezplačno, na primer DreamHost (preberite naš pregled DreamHost) in to je smer, ki bi jo radi videli drugi ponudniki. FatCow žal zaračunava zasebnost domene.

To je verjetno prišlo iz EIG. Druge blagovne znamke EIG, kot je Arvixe, so vključile zasebnost brezplačnih domen, preden jih je konglomerat požrl.

Kar zadeva politiko zasebnosti, ima FatCow enako politiko kot vse druge blagovne znamke EIG. V bistvu omogoča vodji podjetja, da zbere toliko podatkov, kolikor želi o vas, in jo deli. Čeprav pravilnik pravi, da bo podatke o osebni identifikaciji delil samo s posebnimi tretjimi osebami, je seznam zaskrbljen.

Na seznamu so Google AdWords, Facebook, Salesforce, Verizon, WPBeginner in Yahoo. Čeprav nekateri vnosi, kot sta PayPal in API za Google Maps, smiselno gradijo spletno mesto, partnerji, našteti zgoraj, ne. Edino, kar lahko domnevamo, je, da se vaši osebni podatki prodajajo ali delijo za tržne namene.

Poleg tega se lahko vaši podatki delijo interno. EIG je množično podjetje z več registratorji domen, spletnimi gostitelji in perifernimi storitvami. Zaradi tega bodo vaši osebni podatki iz FatCow verjetno posredovani MOJO Marketplace, SiteLock in še več.

Zasebnost ne skrbi za FatCow ali EIG, in čeprav večina spletnih gostiteljev pokoplje tisto, kar je zbrano o vas, so prakse EIG še posebej žaljive. Ne moremo si predstaviti nobene razumne razlage njegovega seznama partnerjev in na podlagi lastnih izkušenj lahko po pregledu ene od njegovih storitev potrdimo pomembne težave pri oglasih EIG..

Podpora

Podpora je spodobna, kot pri vseh drugih blagovnih znamkah EIG. Tako kot njegovi bratje in sestre, ima tudi FatCow delovni čas klepetanje v živo, ki smo ga z veseljem preizkusili, ko smo poskušali postaviti svojo spletno stran. Je funkcionalen, vendar oddaljen. Za razliko od SiteGround, ki postavlja obraz obrazu, z FatCow preprosto buljite v blok besedila (preberite naš pregled SiteGround).

Ima tudi telefonska podpora, vendar nenavadno ni e-pošte. To je v nasprotju s, resnično srhljivo, judelekratsko prisego, ki jo ima FatCow, ki pravi, da se bo odzvala prek klepeta v živo, e-pošte in telefona. Še enkrat, to se zdi ostanek prejšnjega obrazca FatCow.

Kar zadeva samopomoč, obstaja baza znanja. No, pravzaprav obstajata dve zbirki znanja. Med testiranjem smo naleteli na različne različice iste baze znanja, odvisno od tega, kako smo dostopali do njega. Če naletite na novejšega videza, vas bo preprosto preusmeril na starega.

fatcow-pregled-baza znanja

Zakaj je FatCow postavil tako, je zunaj nas. Če kliknete kategorijo v novi bazi znanja, vas ne preusmeri na to kategorijo v stari. Preusmeri vas le na zaslon za izbiro kategorij.

Navigacija ni najboljša, saj je FatCow sprejel že znani seznam tem in dolg meni člankov na levi strani. Članki so kratki, vendar še vedno napolnjeni z dovolj podrobnostmi, da so koristni. Nekatere globlje teme imajo tudi zaslonske posnetke, kar je dobro videti.

Razsodba

FatCow ni nujno slab, vendar visoka cena ni upravičena niti v najmanjši meri. Je počasen, težaven za navigacijo in drag, kar pomeni, da lahko za svoj denar dobite veliko več. Vendar pa ima prednosti, ko gre za integracije, saj omogoča dostojno gostovanje med gradnjo na platformi, kot je Weebly.

Če rečem, preprosto skakanje na graditelja spletnih mest, kot je Wix, je morda bolje, če se vklopite v ta kamp (preberite naš Wix pregled). Če iščete več prilagodljivosti na svojem gostovanju, si preberite druge ocene spletnega gostovanja.

Kaj menite o FatCow? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map