Pregled Bluehosta

Bluehost je hitra in enostavna storitev, ki bi jo z veseljem priporočili, razen dveh stvari: njene politike zasebnosti in načrta za določanje cen napak. Oglejte si podrobnosti o tem in vsem ostalim v tem celotnem pregledu Bluehost.


Bluehost bi sedel blizu vrha našega najboljšega seznama spletnega gostovanja, če ne bi bilo grdega podjetja. V njeni lasti je Endurance International Group, ki je konglomerat za spletno gostovanje z zaskrbljujočimi praksami glede zasebnosti. Kljub temu ni bilo najboljše spletno gostovanje za seznam malih podjetij brez razloga.

Če se lahko spopadate s praksami zasebnosti matičnega podjetja Bluehost, boste našli popoln spletni gostitelj, ki ponuja hitro hitrost za primerno ceno. V tem pregledu Bluehosta bomo podrobno opisali svojo izkušnjo s priljubljenim spletnim gostiteljem po uvedbi spletnega mesta z njegovim najcenejšim skupnim načrtom.

Bluehost je na EIG boljši od večine svojih bratov in sester. Podpora bi lahko uporabila delo, prav tako tudi zavajajoče cene, vendar so to majhni pomisleki. Profesionalci na koncu odtehtajo slabosti, kar je za večino znamk EIG težko reči.

bluehost-drsnik1

bluehost-drsnik2

bluehost-drsnik3

bluehost-drsnik4

bluehost-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Alternativa za Bluehost

Lastnosti

Bluehost ima odličen seznam funkcij, s pomočjo katerih bo vaše spletno mesto hitro in varno zagnano. Pokaže se celo na najbolj malo verjetnih krajih z nadzorno ploščo, ki omogoča upravljanje WordPressa lažje kot kdajkoli prej.

Začenši s skupnimi načrti je veliko dobrot. Načrt Pro za najvišjo raven vključuje 200 USD zneskov za oglase, dve licenci za SpamExperts, zasebnost domene, CodeGuard Basic in namenski IP naslov.

Te lastnosti pa so na voljo po ceni, ki jo bomo opisali v spodnjem razdelku o »cenah«. Na srečo ne glede na izbrani načrt skupne rabe prejmete brezplačno SSL / TLS potrdilo in dnevne varnostne kopije za svoje spletno mesto. Menimo, da so te bistvene lastnosti katerega koli spletnega gostitelja, zato je lepo videti, da jih Bluehost vključuje.

WordPress in Bluehost

Kljub temu najbolj izstopa njegova odlična integracija z WordPressom. Podrobno bomo govorili o nadzorni plošči v razdelku »enostavna uporaba«, vendar je pomanjkljivo, da Bluehost združuje WordPress in upravljanje računov na način, kot to počne noben drug spletni gostitelj. Vmesnik poudarja raziskovanje, kar vam omogoča upravljanje spletnega mesta WordPress, ne da bi se prijavili v zadnjo plat.

Tudi funkcije programa WordPress se ne ustavijo. Če imate spletno mesto WordPress, bo Bluehost samodejno namestil WordPress in ga prestavil v način uprizoritve. V tej konfiguraciji bo vaše spletno mesto prikazalo stran »kmalu prihaja«, ki vam omogoča, da ga zgradite, preden ga potisnete v živo.

K sreči Bluehost pokriva tudi uporabnike, ki niso WordPress. V cPanelu lahko vklopite graditelja spletnih strani Weebly, ki je, kot lahko preberete v našem pregledu Weebly, eden najboljših oblikovalcev spletnih strani.

glasno urednik

Vsi uporabniki Bluehosta imajo dostop do brezplačnega graditelja Weebly s svojo domeno, ki običajno znaša približno 5 USD na mesec. Povedano je, da je to brezplačna različica Weeblyja, ki omejuje medije in strani. Če želite bolj obsežen paket, lahko nadgradite svoje spletno mesto Weebly, ne da bi začeli znova.

Pregled funkcij Bluehosta

Logotip Bluehostwww.bluehost.com

Začne se od 395 dolarjev mesečno Vsi načrti

Vrste strežnikov

Skupno gostovanje

VPS gostovanje

Upravljan WordPress

Gostovanje v oblaku

Namensko gostovanje

Gostovanje preprodajalcev

Usablity

FTP dostop

SSH dostop

cPanel

Korenski dostop
VPS

Dnevne varnostne kopije

Spletna stran Builder

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Varnost

Zasebnost domene
Določeni načrti

Šifriranje SSL

Odstranjevanje zlonamerne programske opreme

Požarni zid spletne aplikacije
n / a

Dvofaktorska overitev

Zaščita DDoS

sFTP

Podpora

Podpora po e-pošti

Telefonska podpora

Podpora v živo

Vadnice

Uporabniški forum

Baza znanja

24/7 Podpora

Cenitev

Bluehost je kralj (ali kraljica), ko gre za ceno delnic. Njene cene so približno tako standardne, kot prihajajo, in postavljajo izhodiščno točko, na kateri se lahko primerjajo spletni gostitelji. Ob tem je tudi kralj zavajajočih cen, ki vas prosi, da se prevzamete na strani blagajne, preden vam bo jasno, kakšno ceno boste plačevali.

Kljub temu nima grozljive prevare Arvixeja (preberite naš pregled o Arvixeju). Na straneh izdelkov Bluehost prikazuje začetno mesečno ceno in ceno, ki jo boste plačali ob obnovi. Čeprav lahko cenimo razjasnitev dejanske mesečne cene, se končna cena vedno konča višje od pričakovane.

Razlogov za to je nekaj, glavni pa je, da Bluehost ceno oglašuje tri leta. Poleg tega je deljeno gostovanje na voljo le v eno-, dvo- in triletnem trajanju in vedno znese več kot 100 dolarjev. Videli smo še druge večletne popuste – za primer preberite pregled naše Hostingerjeve ocene, vendar cena ni nikoli tako visoka kot pri Bluehostu.

Bluehost Checkout

To je zato, ker je ob izplačilu izbranih več dodatkov. V bistvu Bluehost pretvori vsak skupni načrt v svoj načrt z najvišjo stopnjo skupne rabe in v svoj načrt samodejno doda zasebnost domen, SiteLock in CodeGuard..

Bilo bi eno, če bi bila cena poceni, kot je pri Hosting24 (preberite naš pregled Hosting24), vendar temu ni tako. Kot osnovna osnova Bluehost ni dovolj impresiven, da bi se izpostavljal s stopnjami obnavljanja, zaradi česar so večletni šenenigani bolj moteči.

Če iščete poceni spletni gostitelj, 1&1 IONOS je boljša izbira. Kot lahko vidite v naši 1&1 IONOS pregled, je ena najcenejših možnosti na trgu.

Tudi Bluehostovo okno za vračilo denarja ni impresivno. Trideset dni je običajno za večino gostiteljev spletnih strani, zato ne bomo nameščali Bluehost točk, vendar če upoštevamo, da ste prisiljeni v večletni načrt, bi bilo daljše okno vračila smiselno. InMotion Hosting na primer ponuja tri mesece (preberite naš pregled InMotion Hosting).

Enostavnost uporabe

Številni napačni koraki Bluehosta so sestavljeni z enostavno uporabo. To je tekoča izkušnja od odjave do vodenja, ki prikazuje, kako daleč lahko gre cPanel. Čeprav imamo prijeme skoraj v vsaki drugi kategoriji, je ta čista zmaga.

Začeli boste z izbiro načrta, izbiro domene in vnosom podatkov o računu. Bluehost vas ob prijavi zahteva veliko – preberite razdelek o zasebnosti, če želite videti, zakaj pa lahko uporabite Googlovo enotno prijavo, če želite bližnjico. Na srečo vam ne bo treba trpeti skozi več korakov, kot to počnete z Namecheap (preberite naš pregled Namecheap).

bluehost-pregled-odjava

Kot smo že omenili, je pri izplačilu izbranih veliko dodatkov, zato je treba biti pozoren, če jih ne želite.

Po potrditvi plačila boste poslani na zaslon za potrditev naročila, da nastavite geslo. Všeč nam je zaprt sistem, vendar bi si ga želeli veliko več, če bi deloval. Večkrat smo poskušali nastaviti geslo, vendar smo se vsakič srečali z napako. Še bolj frustrirajoče je, da gesla, ki smo ga ustvarili s sistemom LastPass (preberite naš LastPass pregled), nismo bili spoštovani, ko smo ponovno poskusili.

bluehost-pregled-naročilo-potrditev

Zdi se, da se stran zlomi, ko kopirate in prilepite geslo iz upravitelja gesel, kar je smešno. Najboljši upravljavci gesla bi morali biti različica spletnih brskalnikov, zato je nesprejemljivo dejstvo, da Bluehost-ova stran za prijavo ne zmore preprosto razširitve brskalnika.

Povedano, ko se boste prebili, bodo negativi hitro pozabljeni. Bluehost ima dobro izdelano nadzorno ploščo, ki poudarja uporabnost. Za razliko od svojega brata iPage, ki, kot lahko vidite v našem pregledu iPage, zmanjšuje izkušnjo, Bluehost kaže, da lahko imate moderno nadzorno ploščo, ki je zmogljiva in enostavna za uporabo.

bluehost-pregled-nadzorna plošča

BlueHost cPanel

Nadzorna plošča je cPanel, o kateri lahko izveste v našem najboljšem spletnem gostovanju za vodnik za cPanel, vendar gre za spremenjeno različico. V marsičem je podoben HostGatorju – preberite si naš pregled HostGator, da preverite, kako podobno je, vendar se Bluehost bolj osredotoča na WordPress.

Bluehost je za spletno gostovanje za WordPress vodnik naredil najboljše, zato je nadzorna plošča. Ne da bi zapustili armaturno ploščo, lahko upravljate teme, vtičnike in drugo. Poleg tega samodejno nastavi vaše spletno mesto WordPress v uprizoritvenem načinu, tako da ga lahko nastavite, preden začnete živeti.

Uporabniki, ki niso WordPress, nadzorne plošče ne bodo našli skoraj tako koristne, vendar to še ne pomeni, da je slabo. Ne glede na platformo, ki jo gradite, Bluehost združuje upravljanje računov in spletnih strani pod eno streho, kar pomeni, da za spreminjanje spletnega gostovanja ne potrebujete več zavihkov..

Čeprav gre za spremenjen cPanel, lahko do klasičnega videza cPanela še vedno dostopate s klikom na zavihek “Napredno” na nadzorni plošči. Tam so prisotni običajni osumljenci, vključno z upraviteljem datotek, čarovnikom baze podatkov MySQL in še več. Kljub temu ne boste našli namestitvene aplikacije Softaculous, ker so spletna mesta WordPress že opravila z njimi umazano delo.

bluehost-review-cpanel

Kljub našim težavam med namestitvijo nadzorna plošča zmaga dan, ko gre za uporabnost. Bluehost je nenavaden po tem, da ima zmešano nadzorno ploščo in cPanel in oboje deluje. Čeprav se lahko pritožujemo, dokler se ne oziramo na druge vidike storitve, je uporabnost odlična.  

Vrste gostovanja

Bluehost ponuja tri vrste gostovanja: deljeno, VPS in namensko. Za razliko od svojega brata HostGator, ki ponuja več vrst gostovanja, ima Bluehost zgoščeno linijo. Kljub temu lahko obseg sprejme večino uporabnikov, edino odstopanje pa je gostovanje v oblaku.

Skupno gostovanje je na voljo v treh kategorijah: običajna skupna raba, WordPress in WP Pro. Kolikor gre za običajne skupne načrte, Bluehost postavi izhodišče. Obstajajo štirje nivoji, in ko boste postajali višji v postavi, boste uživali daljši seznam funkcij, skupaj z več prostora za shranjevanje in podporo spletnemu mestu.

Možnosti BlueHost WordPress

Načrti za WordPress bolj izstopajo, natančneje načrti WP Pro. Običajni WordPress načrti so samo skupni načrti, izdelani za WordPress, in vključujejo samodejno namestitev, WordPress posodobitve in uprizoritveno okolje. Bolj so naklonjeni skupnemu gostovanju s JustHostom (preberite naš pregled JustHost).

Če iščete nekaj takega, kot je Kinsta, minus gostovanje v oblaku, WP Pro praske, ki srbijo (preberite naš Kinsta pregled). Čeprav še vedno uporabljate skupno strukturo, načrti WP Pro vključujejo funkcije, kot so plačljive različice Jetpacka, orodja za optimizacijo iskalnikov in podporo za WordPress. Če vas je vse spodletelo, preberite vodnik našega začetnika o uporabi WordPress-a.  

bluehost-pregled-wp-pro

Zgoraj pa se zmanjšujejo donosi. Načrti VPS niso slabi, vendar nam je všeč fleksibilnost A2 gostovanja, ko gre za virtualne strežnike (preberite naš pregled A2 gostovanja). Prav tako so namenski strežniki Bluehosta cenovno dostopni, vendar LunarPages ponuja večjo moč v zgornjem delu stvari (preberite naš pregled LunarPages).

Načrti Bluehostovih programov WP Pro so sladka točka, še boljši pa bi bili, če bi uporabili strukturo oblaka. Gostovanje v oblaku je zaradi svoje varnosti in hitrosti vse bolj priljubljen slog gostovanja, nekateri spletni gostitelji, kot je MDDHosting, pa jim posvetijo celoten obseg načrtov (preberite naš pregled MDDHosting).

To je smiselno za WordPress, saj večina spletnih mest želi velik promet in malo obremenitev. Gostitelji spletnih strani, kot je Pagely, so izkoristili prednosti gostovanja v oblaku za WordPress in izkoristili moč oblaka Amazon Web Services za izjemno hiter čas nalaganja (preberite našo stran Pagely pregled). Upajmo, da bo Bluehost slej ko prej skočil na vlak za gostovanje v oblaku.

Hitrost & Občasni čas

Za ocenjevanje hitrosti spletnega mesta uporabljamo Pingdom test hitrosti in nalaganje vpliva. Naš postopek je preprost. Prijavite se za najcenejši načrt v skupni rabi, namestimo WordPress in zaženemo spletno mesto prek naših referenčnih vrednosti. Pred preskušanjem spletnemu mestu ne dodamo predpomnjenja ali stiskanja. Karkoli nam posreduje spletni gostitelj, je tisto, s čim se ukvarjamo.

Zaradi tega naši rezultati niso nujno reprezentativni za številke, ki jih boste dobili. Na našem spletnem mestu ni slik ali vsebine, ki povečujeta čas nalaganja. Naše testiranje poteka v vakuumu za odstranjevanje spremenljivk, zato se prepričajte, da upoštevate navodila za izboljšanje vodnika za čas nalaganja spletnega mesta za optimalno hitrost.

Bluehost je dobro opravil test hitrosti Pingdom, čeprav je izpustil naš najhitrejši vodnik za spletno gostovanje. Naše spletno mesto je prejelo 94 od 100, kar je le nekoliko pod 96 od 100, ki smo jih dobili z A2 gostovanjem in gostovanjem24. Čeprav ni najhitrejši, je Bluehost hitrejši od večine, kar je najverjetneje zaradi predpomnjenja.

bluehost-pregled-hitrostni test

Nadaljnje predpomnjenje bi lahko izboljšalo hitrost več. Pingdom Speed ​​Test je predlagal še več predpomnjenja, vendar je bil le manjše priporočilo. Če uporabljate WordPress in namestite vtičnik, kot je W3 Total Cache, lahko pričakujete odlične čase nalaganja.

Bluehost Uptime

Žal se dobre novice tam ustavijo. Naš test vpliva na obremenitev je povzročil veliko število napak HTTP, kar pomeni, da je bil strežnik na prelomni točki. Load Impact je orodje za testiranje obremenitve za naše namene. Na strežnik v petih minutah pošljemo 50 virtualnih uporabnikov, kar smo ugotovili kot prelomno točko za večino načinov skupne rabe.

bluehost-pregled-vpliv na obremenitev

Pričakujemo nekaj napak HTTP, ker je to prelomna točka. Toda Bluehost je imel višje število od povprečja. To nakazuje, da je preveč uporabnikov in premalo virov, zaradi česar se število izpolnjenih zahtev izravna z večjo stopnjo. Preklop strežniške programske opreme z Apache na LiteSpeed ​​bi verjetno odpravil težavo..

Ne obstaja garancija za produkcijo. O pogostih vprašanjih o statusu strežnika Bluehost pravi, da se “zaradi zapletenosti in narave skupnega spletnega gostovalnega okolja zgodi izpad”, in ne boste dobili “nadomestila za čas izpada”. Čeprav vemo, da je deljeno spletno gostovanje kompleksno, ni razloga, da Bluehost ne more zagotoviti garancije za uptime, ko lahko veliko manjših gostiteljev.

Varnost

Varnost je presenetljivo dobra pri Bluehostu, za razliko od nekaterih njegovih bratov in sester. Kot smo že videli pri drugih delih tega pregleda, je dobro pomešano s slabim, zato čeprav cenimo Bluehost-ove številne varnostne funkcije, jih je težko ločiti od bolj osrednjih vidikov.

Zlasti pomanjkanje strani SiteLock. SiteLock je v bistvu protivirusni program za vaše spletno mesto, ki pregleda in odstrani zlonamerno programsko opremo, če se vaše spletno mesto okuži z njim. Je tudi blagovna znamka EIG, zaradi česar je naravno vključevanje v vaš paket gostovanja. Še vedno pa je celo osnovni načrt zaklenjen za plačljivim zidom.

Poleg tega nimamo pojma, kako Bluehost ščiti svoje strežnike. Podporo smo prosili, če so na strežnike nameščene ModSecurity, BitNinja ali katere koli druge varnostne funkcije. Največ, kar smo dobili od predprodaje, je bila preusmeritev za nakup Cloudflare ali SiteLock, kljub našim številnim poskusom razjasnitve.

Čeprav nekateri na to gledajo kot na radovedne, so to osnovne informacije, ki bi jih moral biti pripravljen vsak spletni gostitelj. Več o naši klepetalnici v živo bomo prejeli v spodnjem razdelku »Podpora«, vendar napoved ni odlična, saj ponovitve ne morejo odgovoriti na osnovna vprašanja o storitvi.

Bluehost SSL in varnostno kopiranje

Kljub negativnosti pa tudi tukaj obstajajo pozitivni primeri. Bluehost vključuje SSL / TLS potrdilo z vsakim paketom gostovanja, kar brskalnikom omogoča, da vedo, da je vaše spletno mesto varno. To je bistveni del varnosti spletnega mesta, zlasti z grožnjo kibernetske kriminalitete na šifriranih povezavah.

Če se vaše spletno mesto okuži, se lahko vrnete na eno od varnostnih kopij. Bluehost sprejme dnevne, tedenske in mesečne varnostne kopije vašega računa in jih lahko obnovite z enim klikom. Če želite uporabiti pristop pravila 3-2-1 varnostnega kopiranja, lahko kupite tudi varnostno kopijo CodeGuarda.

Zasebnost

Govoriti o zasebnosti s katero koli blagovno znamko EIG je slaba novica, vendar je Bluehost boljši od večine svojih bratov in sester. Medtem ko je DreamHost še vedno zvezda otrok, ko gre za zaščito vaših podatkov – preberite naš DreamHost pregled, če želite izvedeti, zakaj je Bluehost naredil več korakov kot recimo Site5 (preberite naš Site5 pregled).

Kljub temu zloglasna politika zasebnosti EIG še vedno velja. Preden se lotimo slabega, se osredotočimo na dobro. Za razliko od večine blagovnih znamk EIG Bluehost vključuje zasebnost domene z nekaj načrti. Kot pri večini drugih funkcij se boste morali tudi za nekaj časa zavezati storitvi, vendar obstaja možnost.

Zasebnost domen nadomešča podatke, ki jih običajno registrirate v svoji domeni, z navideznimi informacijami, ki prikrivajo vašo identiteto. Nekaj ​​spletnih gostiteljev vključuje brezplačno, vključno s DreamHostom in Midphaseom (preberite naš pregled Midphase). Tudi Bluehost ima, vendar le na določenih stopnjah.

Na primer, zgornji dve skupni ravni sta brezplačno vključeni, kot tudi vsi načrti WP Pro. Čeprav je lepo, če je na nekaterih točkah postavitve brezplačno prikazan, mora biti zasebnost prava, ne pa storitev. Če bo Bluehost brezplačno uvedel zasebnost domene, jo je treba vključiti v vse načrte.

Zasebnost domene Bluehost

Kljub temu bi vas morala skrbeti zasebnost domen. EIG ima zaskrbljujočo politiko zasebnosti, ki omogoča zbiranje in prodajo vaših osebnih podatkov z dolgim ​​seznamom prodajalcev. Medtem ko vas nekatere manjše blagovne znamke preprosto preusmerijo na pravilnik o zasebnosti EIG, je Bluehost bolj spreten.

Poslali vas bomo v Bluehost “center za zasebnost”, ki vam pove, kaj, kdo in kako v zvezi s svojimi podatki. Čeprav cenimo, da poskušamo dostopiti do pravilnikov o zasebnosti, gre za isti grd pravilnik z razvejanim obrazom. Vaši podatki so še vedno zbrani, še vedno se prodajajo, prodajalci pa so še vedno pomembni.

bluehost-pregled-zasebnost-center

Med seznamom boste našli Google Ads, WPBeginner, Facebook, Verizon, Bing, Getty Images in še več. Poleg tega se vaše informacije interno delijo med blagovnimi znamkami EIG, zato se lahko MOJO Marketplace zaveda, da ste pravkar kupili nov WordPress paket pri Bluehostu.

Kot smo že rekli, EIG vaše osebne podatke obravnava kot blago in na žalost to z Bluehostom ni nič drugače. Kar je tukaj razočaranje, je, da je zasebnost v nasprotnem primeru spodobna izkušnja.

Podpora

Kot so namignili v razdelku o varnosti, naša izkušnja s podporo ni bila odlična. Ves čas pregleda smo se s klepetom v živo pogovarjali večkrat in imeli vsakič enako slabe izkušnje. Bluehost je daleč od strani SiteGround, ko gre za podporo svojim strankam (preberite naš pregled SiteGround).

Predstavniki klepeta v živo so znali odgovoriti na osnovna vprašanja, vendar so bili odgovori vedno kratki. Kadarkoli bi se poskusili izkopati, bi se predstavniki preusmerili na druge teme, ki bi nas prisilile, da izvirajo, dokler nas ne srečajo z »na to vprašanje ne moremo odgovoriti«.

Iz klepetanja v živo iščemo hitrost in globino. Eno je nuditi klepet v živo, druga stvar je ponuditi klepet v živo, ki je resnično koristen. Na žalost je Bluehost v nekdanjem taboru, ki vam omogoča, da se obrnete, vendar le za vprašanja na površini.

Čeprav bi bilo preprosto spregledati klepet v živo v prid e-poštne podpore, Bluehost ne ponuja. Namesto tega ste zastirani s klepetanjem v živo ali telefonsko podporo, kar pušča malo prostora za negovanje s podrobnostmi o pogosto zmedenem svetu spletnega gostovanja.

Tako vam ostanejo sredstva za samopomoč, ki so veliko boljša od možnosti neposrednega stika Bluehosta. V centru za pomoč boste našli osnovna vprašanja s številnimi viri podpore, vključno s članki o zbirki znanja, videoposnetki, opisi in spletnimi seminarji.

center za pomoč pri pregledu bluehost-pregled

Ne glede na to, katero možnost izberete, boste našli veliko globino, za razliko od tiste, ki jo dobite pri neposrednem stiku s podporo. Članki so sestavljeni z navodili po korakih in posnetki zaslona, ​​videoposnetki pa so posneti z jasnim zvokom in veliko mero podrobnosti. Radi bi videli, da se globina prenaša na druge možnosti podpore.

Razsodba

Bluehost navdušuje z dolgim ​​seznamom funkcij in hitro hitrostjo. Tudi cena ni preveč slaba, vendar bi raje, če bi bil Bluehost bolj vnaprej glede tega, kaj boste plačevali, ko pride čas za odjavo. Tudi s podporo obstajajo težave, vendar jih je enostavno spregledati glede na to, koliko še ponuja Bluehost.

Prihaja do skrbi zaradi zasebnosti. Bluehost morda nima slabih praks glede zasebnosti, vendar to vodi njegov vodja podjetja. Če veste zasebnost, kot smo mi, vam bo bolje, da izberete drugo možnost v naših pregledih spletnega gostovanja.

Kaj menite o Bluehostu? Vas politika zasebnosti skrbi toliko kot nas? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me