Xero Accounting Review – Knjige v oblaku – Posodobljeno 2020

Xero računovodski pregled

Xero je odlično spletno računovodsko orodje za večino podjetij. Čeprav ni popoln, ponuja veliko prilagodljivosti, čeprav bo morda nekaterim podjetjem treba dodeliti dodatne možnosti, da bi kar najbolje izkoristili to. Oglejte si naš pregled Xero in preverite, zakaj menimo, da gre za enega najboljših računovodskih programov tam.


Best-Accounting-Software-Ocene

Xero je spletna računovodska platforma, zasnovana v oblaku, zasnovana za mala podjetja v različnih panogah. Xerove funkcije so še posebej primerne za podjetja, ki porabijo veliko časa za sledenje svojega denarja, zalog in premoženja. Xero vam prihrani čas z avtomatizacijo osnovnih funkcij, kot so računi in usklajevanje bank.

Funkcije Xero računovodstva so enostavne za uporabo in med seboj dobro delujejo. Sledenje zalog je koristno za podjetja, ki morajo upravljati s svojimi zalogami. Če želite izboljšati učinkovitost, Xero ponuja tudi integracijo z veliko programske opreme, kot so HubSpot, ProWorkflow in številne druge.

V nasprotju s svojimi konkurenti lahko uživate v vseh funkcijah Xera tudi pri najcenejšem načrtu cen, čeprav načrti v nižji ceni omejujejo število računov in računov, ki jih lahko pošljete, in ne dovolijo, da uporabljate več valut. Če ste vedno večje podjetje, ga boste morali hitro nadgraditi.

Nadgradnja na Xerov “standardni” načrt odpravlja te omejitve in Xero predstavlja odlično računovodsko orodje za mala podjetja. Medtem pa nadgradnja na najdražji načrt Xera omogoča uporabo več valut znotraj Xera.

Menimo, da je Xero ena najboljših računovodskih možnosti. Ugotovite, ali je Xero najbolj primeren za vaše podjetje s 30-dnevnim brezplačnim preskusom ali nadaljujte z branjem tega celotnega pregleda računovodske programske opreme Xero.

Moči & Slabosti

Alternativa za Xero Accounting

Lastnosti

Xero ponuja funkcije, ki segajo od osnovnih, ki jih vidite v vsaki drugi računovodski rešitvi, do dodatkov, ki jih redko vidite na njenih tekmovanjih.

Prva stvar, ki jo opazite, ko se prijavite v svoj Xero račun, je vaša nadzorna plošča, na kateri lahko na prvi pogled ugotovite svoje finančno stanje. Xerova nadzorna plošča vsebuje veliko informacij, več kot FreshBooks ali QuickBooks (za več informacij preberite naš pregled FreshBooks in spletni pregled QuickBooks). 

Armaturna plošča je na začetku videti krhka, količina prikazanih informacij pa je ogromna, vendar bi jo morali čez čas učinkovito uporabljati.

xero-armaturna plošča

Xero ponuja neposreden vir na vaš bančni račun, s katerim lahko vsak dan uvažate svoje izpiske. Podrobnosti o času in pogostosti najdete na Xerovi podporni strani. Povezovanje računa s storitvami spletnega bančništva, kot sta Tide in Starling, vam omogoča sprotno posodabljanje transakcij.

Ko nastavite svoj bančni račun in začnete uporabljati svoj vir, lahko začnete z usklajevanjem vašega bančnega računa in Xeroe stanja, tako da opravite poravnavo..

Pri usklajevanju bank poiščete bančni izpisek in transakcijo ujemate z izpiskom. Do usklajevanja bank lahko dostopate prek nadzorne plošče Xero ali na strani “bančni račun”, do katere lahko dostopate s spustnega menija pod “računovodstvo”. Ta stran je sestavljena iz vašega bančnega izpiska in ukrepov, ki jih lahko storite za uskladitev transakcij.

xero-bank usklajevanje

Če imate transakcije, ki se pojavljajo pogosto, lahko prihranite čas za poravnavo banke, tako da ustvarite bančno pravilo za samodejno generiranje te transakcije. Če želite ustvariti novo bančno pravilo, pojdite na stran »bančni računi« in tam boste videli gumb »bančno pravilo«, s katerim boste lahko upravljali svoja bančna pravila.

Xerojev oddelek za nakup vsebuje orodja, ki jih potrebujete za upravljanje stroškov, razdelek »prodaja« pa orodje za upravljanje računov.

Tako razdelki za nakup in prodajo imajo jasen potek. Ko citirate izdelek, lahko spremljate stanje ponudbe. Če je vaša stranka sprejela ponudbo, ji lahko pošljete račun z nekaj kliki. Enako velja za račune in naročila.

Stanje računov in računov lahko preverite na straneh “pregled prodaje” in “pregled nakupa”.

Xero Integrations

Xero lahko integrirate z veliko različnih vrst programske opreme. Te integracije najdete na Xerovem trgu aplikacij, ki ga lahko odprete v spustnem meniju pod imenom vašega podjetja.

xero-app-marketplace

Xerovo upravljanje zalog je priročno za podjetja, ki morajo paziti na svoje zaloge. Ta funkcija vam lahko pomaga slediti svoje blago in vam preprečuje prodajo več, kot imate na zalogi. Ko ustvarite račun ali račun, lahko samodejno posodobi količino izdelka.

xero-add-inventar

Še ena od edinstvenih lastnosti Xera je “osnovna sredstva”, ki vam omogočajo upravljanje z obstoječimi sredstvi. Za vsako premoženje lahko preprosto spremljate podatke, kot so garancija, odstranjevanje in vrednost. Koristno je, če imate časovno občutljiva sredstva, na primer zapleteno opremo, ki jo je treba redno zamenjati.

Pregled funkcij Xero

Xero računovodski logotipwww.xero.com

Začne se od 900 $ mesečno na vse načrte

Lastnosti

Računanje

Obračunavanje

A / R

A / P

Bančni viri

CC
dodatek

Plačati račune
dodatek

Več valute

Aplikacija za mobilne naprave

Časovno sledenje
dodatek

Inventar

Plače

Cenitev

Xerov načrt cen je razdeljen na tri stopnje, “zgodnje”, “narašča” in “vzpostavljeno.” Nadgradnja naslednjega načrta cen daje majhne težave v njegovih značilnostih. Spodaj so navedene ameriške cene.

Načrt cen Xero je v vsaki regiji različen. V drugih državah se cene Xero razdelijo na tri načrte, “zaganjalnik”, “standard” in “premija”, vendar se ti načrti razlikujejo po cenah kot ameriški načrti cen Xero. Mednarodni načrt ima manjši cenovni razkorak, pri čemer je “starter” načrt ceno 20 USD, “standardni” načrt 30 dolarjev, in “premijski” pa 40 USD.

Xerov začetni načrt “zgodaj” odklene vse funkcije Xera, vendar omeji število računov, računov in poravnav, ki jih imate na mesec. Če vaše podjetje raste, boste te omejitve v hipu prešli, zato jih boste morali nadgraditi. Tudi s temi omejitvami je Xerov “zgodnji” načrt še vedno veliko, saj skoraj vse funkcije Xera prejmete za samo 9 USD na mesec.

Naslednji načrt, “naraščajoč”, je Xerov standardni načrt, ki odstranjuje omejitve transakcij, vendar še vedno ne omogoča transakcij v več valutah. Če ste majhno in srednje podjetje, ki potrebuje skoraj vse funkcije podjetja Xero, je Xerov načrt za »naraščajoče« kot nalašč za vas.

V rastočem načrtu Xero, ki znaša 30 USD na mesec, ima veliko konkurenco. Ker so vse funkcije Xera odklenjene po najcenejšem načrtu cen – ki stane 9 dolarjev na mesec – se zdijo nadgradnje dražje v primerjavi s FreshBooks ali QuickBooks Online, ki z vsako nadgradnjo omogočajo nove funkcije. Če pa upoštevate vrednost funkcij, ki jih dobite, je cena primerna.

Xerov najdražji načrt, “vzpostavljen” – ki stane 60 dolarjev na mesec – dodaja možnost ravnanja z več valutami. Priložen je tudi z Xero Projects in Xero Expenses. Če se naročite na “uveljavljen” načrt podjetja Xero, lahko uporabite Projekte in stroške za toliko zaposlenih, kolikor želite.

Za »zgodnji« ali »rastoči« načrt Xero ponuja tudi dodatne integracije. Za zajemanje prejemkov in vložitev zahtevkov lahko uporabite Xero Projects – njegovo orodje za obračunavanje delovnih mest – od 7 dolarjev na mesec in Xero Expenses – od 4 USD na mesec. Obstaja tudi Xero Payroll, čeprav to deluje le v določenih državah.

Te naročnine se štejejo na aktivno osebo. Če imate veliko zaposlenih, ki potrebujejo te funkcije, se lahko cene Xero hitro dvignejo.

Uporabniku prijaznost

Prijava na brezplačno 30-dnevno preizkusno različico z Xero je enostavna. Izpolniti morate samo svoj e-poštni naslov in vrsto podjetja, ki ga upravljate, nato pa ste pripravljeni na to.

Preden ustvarite svoj poslovni račun, se lahko s predstavnikom podjetja Xero poigrate s predstavitvenim podjetjem. Račun lahko ustvarite tudi takoj in pokukate po svoje.

Obstajajo trije načini za vnos bančnega izpiska v Xero. Če je banka, ki jo uporabljate, že integrirana s Xero, lahko z vašega bančnega računa nastavite neposreden vir. Koraki, ki jih potrebujete za to, so odvisni od vaše banke, vendar je za večino njih dokaj preprost. Navodila za povezavo banke najdete na strani za podporo družbe Xero.

Če vaša banka ni eden od Xerinih partnerjev, imate dve možnosti. Račun Yodlee lahko povežete z Xero ali ročno uvozite izjave. Če želite uporabljati Yodlee, morate navesti podatke za prijavo v spletno bančništvo, da lahko Yodlee izvaža izpiske iz vašega računa.

Zadnja možnost je, da svoje izjave uvozite ročno, vendar morajo biti uvoženi stavki v obliki CSV, QIF ali OFX.

Ko ste pripravljeni raziskati Xero, se na vrhu okna prikaže njegova navigacijska vrstica, ki jo sestavljajo zavihki »nadzorna plošča«, »poslovanje«, »računovodstvo« in »stik«. Na levi strani vidite ime organizacije, ki jo upravljate. Na desni strani vidite gumbe za podporo in hitro dodajanje.

xero-spustni meni

Z Xero obstaja krivulja učenja, vendar je uporaba njegovih osnovnih funkcij, kot so računi in računi, enostavno. Tudi če ste začetnik, lahko večino funkcij Xera razumete že po nekaj minutah branja strani za pomoč, za razliko od FreeAgent-a (preberite naš pregled FreeAgent).

Poleg svoje spletne aplikacije Xero ponuja še mobilno aplikacijo za naprave iOS in Android, s katero lahko upravljate svoj denar na poti. Z aplikacijami za iOS in Android si lahko ogledate nadzorno ploščo, nakupe, prodajo in stike. Ustvarite lahko tudi nove račune, račune, potrdila, ponudbe in stike.

aplikacija xero-nadzorna plošča

Xerov vmesnik je preprost in enostaven za uporabo pri dodajanju novih računov, prejemkov in računov. Ko dodate potrdila, bodo ti zabeleženi kot odhodna transakcija na vašem bančnem računu. Nadzorna plošča ni tako popolna, kot jo vidite v spletni različici, vendar je vseeno dovolj, da na prvi pogled zagotovite svoje finančno stanje.

xero-račun-aplikacija

xero prejem-app

Računanje

Obstajajo trije načini za pošiljanje računa s pomočjo Xero. Prva je skozi znak “+” na desni strani orodne vrstice. S tem gumbom lahko ustvarite nove račune, račune, stike in še veliko več.

xero-plus-znak

Drugi način je prek nadzorne plošče na zavihku »Računi, ki vam jih dolgujemo«. Tam vas bo gumb »nova prodajna faktura« pripeljal do vašega novega računa.

Tretja je preko strani “računi”, ki jo najdete v spustnem meniju pod “posel”. Ponovni račun lahko ustvarite tudi tako, da kliknete puščico poleg gumba in izberete »nov ponavljajoč račun«.

stran xero-račun

Preden ustvarite svoj prvi račun, boste morda želeli obiskati Xerovo stran »Nastavitve računov«, kjer lahko prilagodite temo računa ali dodate novo temo. Prilagoditev vključuje obliko in logotip računa.

Na strani z nastavitvami lahko nastavite plačilne storitve, ki jih želite uporabiti za račune. Za razliko od FreshBooks in QuickBooks Online Xero ne sprejema neposrednega plačila s kreditno kartico. 

Namesto tega se vaše plačilo s kreditno kartico obdela prek Stripe. Če sprejmete veliko plačil s kreditnimi karticami, boste morali paziti na stroške obdelave. Če želite plačati prek drugih kanalov, lahko uporabite tudi PayPal ali vključite URL po meri.

Stran z nastavitvami vam omogoča tudi nastavitev opomnikov na računih. Ustvarite lahko do pet opomnikov in prilagodite e-poštna sporočila, poslana z njimi. Ta nastavitev velja za vse račune. 

Če imate stranko, ki je ne želijo nenehno opozarjati, nimate druge možnosti, kot da opomnik izklopite za vse svoje stranke. To je še ena od slabosti funkcije podjetja Xero za izdajanje računov, še posebej, če imate več strank z različnimi politikami izdajanja računov.

Vmesnik za izdelavo računa je preprost in razumljiv. V polje z oznako »do« dodajte svojega prejemnika. Lahko dodate nov stik ali uporabite svojega obstoječega kupca s svojega seznama stikov. V tem primeru bodo podatki o tem stiku samodejno vključeni v račun..

Pri ustvarjanju računa lahko izberete predmete iz svojega zaloga ali jih dodate ročno. Če artikla, ki ga želite fakturirati, ni na seznamu upravljanja zalog, ga lahko hitro dodate tudi na strani »novi računi«. Če uporabljate sledenje zalog, se bo količina izdelka samodejno posodobila, ko boste račun izdali.

Za vsako postavko veljajo popusti in davčne stopnje. Popusti se lahko določijo po določeni ceni ali v odstotkih. Določite lahko tudi, ali želite davek vključiti v vmesni račun računa ali ne.

xero-račun

Manjša napaka pri izdajanju računov Xero je ta, da v računu ne morete dodati opombe stranki. Če obstajajo kakšni pomembni podatki, jih lahko sporočite samo prek prilagojenega e-poštnega sporočila, ki je priloženo vašemu računu.

xero-ponavljajoči račun

Na splošno je ustvarjanje računov v Xero enostavno in lahko razumljivo. Stran »Pregled prodaje«, ki jo najdete pod kategorijo »podjetja« v spustnem meniju, vam lahko da status računa. Na nadzorni plošči si lahko ogledate tudi kratko poročilo o tedenskih računih.

Če ste prej uporabljali Xero, ste morda uporabili Xerovo “klasično” izdajanje računov. Xero je aprila 2019 posodobil funkcijo izdajanja računov, da bi izboljšal svojo prilagodljivost, postavitev in dodal funkcijo samodejnega shranjevanja. Na Xerovo “klasično” izdajanje računov lahko preklopite s klikom na povezavo “prehod na klasično izdajanje računov” na dnu običajne strani za izdajanje računov..

Stroški

Upravljanje stroškov v Xeroju je podobno kot upravljanje računov. Račune najdete v spustnem meniju “računovodstvo”.

Ko začnete z naročilom, lahko ustvarite račune z le nekaj kliki. Če uporabljate sledenje zalog, se bo količina izdelka samodejno posodobila, ko ustvarite račun.

Tako kot računi lahko nove račune ustvarite na več različnih načinov: nadzorno ploščo, »+« na desni strani navigacijske vrstice ali stran »računi«, ki jo najdete v spustnem meniju »podjetje«.. 

Napredek svojih računov lahko spremljate na strani »računi za plačilo«. Na tej strani lahko razporedite plačila ali nastavite paketno plačilo za več računov.

xero-paketno plačilo

Če želite na strani “računi” ustvariti nov račun, lahko pritisnete gumb “nov račun”. Če želite ustvariti ponavljajoči se račun, lahko kliknete puščico in nato pritisnete gumb “nov ponavljajoči se račun”.

xero račune za plačilo

Če gre za plačljive stroške, lahko račun pripišete stranki. Ko boste naslednjič fakturirali to stranko z uporabo “klasičnega” izdajanja računov, bodo ti stroški samodejno dodani na račun.

Poročanje

Poleg nadzorne plošče z informacijami si lahko ogledate tudi obsežnejša poročila o vašem podjetju. Ta poročila najdete v spustnem meniju pod “računovodstvo” in nato izbira “poročil.” Na tej strani lahko odprete poročila in upravljate svoje priljubljene za hiter dostop.

Xerova poročila so razdeljena v osem kategorij: finančna, prodaja, nakupi, davek, zaloge, računovodstvo, plačilo in osnovna sredstva.

xero-poročila

Poročila o prodaji omogočajo, da svoje račune na račune v določenem obdobju vidite na več načinov. Iz teh poročil lahko ugotovite, katera od vaših strank je najpočasnejša in katera ima najdaljši zapadli račun.

xero-staro-poročilo

Nastavitve poročil za Xero so uporabne in imajo več prilagoditev kot QuickBooks Online in FreshBooks. Lahko prilagodite časovno obdobje, ki ga želite videti v svojih poročilih. Nekatera poročila omogočajo tudi izbiro stolpcev, ki jih želite videti, in dodajanje filtrov, s pomočjo katerih boste našli podatke, ki jih želite.

nastavitve xero-poročil

Poročila v kategoriji “nakupi” delujejo enako kot poročila pod “prodaja”. Ta poročila se uporabljajo za prikaz, kateri dobavitelji plačujete najpočasneje in kateri dolgujete največ.

Povzetek davka vam omogoča, da vidite ves svoj prometni davek v določenem obdobju. Znotraj tega poročila lahko zavirate skozi dve poročili: povzetek in revizijsko poročilo. Prikazani davki so razvrščeni glede na vrsto davka. Ob objavi davčnega poročila lahko prilagodite nekatere dele poročila, na primer naslov, datum in nogo.

Poleg teh kategorij obstajajo tudi poročila o “osnovnih sredstvih” in “zaloga”. Poročila o osnovnih sredstvih se uporabljajo za spremljanje amortizacije in odtujitve sredstev. Poročila o upravljanju zalog vam lahko pomagajo videti tok zalog skozi čas. Iz teh poročil lahko vidite tudi, kateri izdelki so najbolj priljubljeni ali kateri ne.

Računovodska poročila vam lahko pomagajo razumeti vaše transakcije. Lahko vidite svoje transakcije, filtrirane po računih, stikih ali datumih. Povzetek poročil o transakcijah vam omogoča kratek pregled dejavnosti v vašem računu skozi čas. Podrobna poročila o transakcijah vam dajo podrobno poročilo o vseh vaših transakcijah skozi čas.

Finančna kategorija je sestavljena iz 14 različnih poročil. V grobem so ta poročila razdeljena na štiri vrste: proračun, kapital, uspešnost in denarni tok. Poročila o lastniškem kapitalu so uporabna za podjetja z več lastniki podjetij ali vlagatelji. Uspešnost in denarni tok vam lahko dajeta podatke, ki jih potrebujete za presojo vašega finančnega zdravja.

V poročilih Xero je treba veliko sprejeti. V primerjavi s FreshBooksom je veliko poročil in približno enako število v primerjavi s spletnimi storitvami QuickBooks. Ni čudno, če jih ne uporabljate vsi. 

Presenetljivo je, ko prvič nastavite vse, vendar ko enkrat veste, katere lahko uporabite za analizo vašega podjetja, je Xerova funkcija poročanja uporabna, ker obstaja veliko možnosti za prilagajanje.

Podpora

Na Xerovo stran za pomoč lahko dostopate prek »?« simbol na desni strani navigacijske vrstice. Xerova stran za pomoč je precej obsežna in poglobljena. Lahko odgovori na večino tehničnih vprašanj. 

Če ne najdete tistega, kar iščete, Xero ponuja tudi skupnostni forum, tako da lahko vprašate druge uporabnike Xero, ki imajo morda rešitev ali rešitev.

Lahko se tudi neposredno obrnete na Xerovo službo za stranke. Obrazec za podporo, ki ga morate izpolniti, vsebuje temo in temo, vaš e-poštni naslov in podrobnosti o vaši težavi. Ko izpolnite zadevo, bo Xero na svoji strani za pomoč predlagal nekaj tem, da se prepriča, da težava, o kateri sprašujete, ni na njihovih straneh s pomočjo.

Ko pošljete svoje vprašanje, boste postavljeni v čakalno vrsto, tako da ne boste dobili odgovora takoj. V skladu s Xerovo stranjo za podporo bo njegova skupina za podporo odgovorila v 24 urah. 

Ko smo vprašali njegovo podporo za stranke, smo v osmih urah dobili odgovor. Bilo je znotraj obljubljenega 24-urnega obdobja, vendar še vedno ni idealno, če imate nujne težave, ki lahko ovirajo vaše poslovanje.

Razsodba

Xero je robustna računovodska rešitev v oblaku z veliko funkcijami. Njegove lastnosti so enostavne za uporabo in med seboj dobro delujejo.

Osnovne značilnosti, kot so računi in računi, imajo enak splošni okvir kot druga računovodska programska oprema in jih je enostavno razumeti. Napredne funkcije, kot so sledenje zalog in osnovnih sredstev, se je treba naučiti, vse informacije, ki jih potrebujete, pa so na Xerovi strani pomoči.

Glede na vse funkcije, ki jih ima, je Xerov načrt za naraščanje cen kot nalašč za mala in srednje velika podjetja. Ker Xerova ekipa nenehno izboljšuje svoj sistem in uvaja nove funkcije, boste od Xero v prihodnosti morda dobili veliko več.

Kako močan je Xero, je odvisno od vašega podjetja. Če vaše podjetje vključuje sledenje zalog in upravljanje premoženja, je računovodstvo Xero popolno. Če ste svobodnjak, ki ne potrebuje večine funkcij Xero, je druga platforma, kot je FreshBooks, boljša za vas.

Če želite ugotoviti, ali je Xero popolno ujemanje za vaše podjetje, predlagamo, da preizkusite Xerovo brezplačno 30-dnevno preskusno obdobje. Kaj mislite o Xero? Radi bi slišali v razdelku s komentarji. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map