Spletni pregled QuickBooks – Računovodstvo v oblaku za profesionalce – Posodobljeno 2020

Spletni pregled QuickBooks

Programska oprema za računovodenje v oblaku, ki deluje dobro za vse, tako za ljudi, ki se šele začnejo, kot tudi tiste z več knjigovodskimi izkušnjami. Vendar pa za začetek potrebuje nekaj maščob komolca, kot lahko preberete v tem celotnem spletnem pregledu QuickBooks.


Best-Accounting-Software-Ocene

QuickBooks Online si zasluži svoje mesto na našem seznamu najboljše računovodske programske opreme. QuickBooks Online, ki ga je ustvaril Intuit, ponuja veliko funkcij, s pomočjo katerih boste hitreje in preprosteje upravljali svoje finance.

S pomočjo QuickBooks Online obstaja strma krivulja učenja. Osnovne funkcije je enostavno razumeti, a naprednejše funkcije je težje obvladati. Na srečo ima QuickBooks Online obširno bazo znanja, ki vam pomaga, da kar najbolje izkoristite svoj denar.

QuickBooks Online ima veliko funkcij, ki vam pomagajo zmanjšati čas, ki ga porabite za upravljanje svojih financ. Ponuja avtomatizirane funkcije, kot so ponavljajoče se transakcije, opomniki na računih, pravila cen in drugo. Za dodatne stroške ponuja tudi dodatne storitve, na primer vložitev davkov ali upravljanje plačil.

Na splošno je QuickBooks Online odlična računovodska programska oprema, ki vam lahko pomaga upravljati svoje finance prek ene platforme. Če želite videti, kako dobro lahko pomaga vašemu podjetju, preizkusite njegovo brezplačno 30-dnevno preskusno različico ali preberite celoten spletni pregled QuickBooks.

Moči & Slabosti

Nadomestne možnosti za spletne knjige QuickBooks

Lastnosti

Osnovne funkcije programa QuickBooks Online, kot so izdajanje računov in osnovno poročanje, so enostavne za uporabo in zelo prilagodljive. Na voljo so tudi funkcije, kot sta nadzorna plošča in pregled prodaje, s pomočjo katerih lahko na prvi pogled spremljate svoje finančno stanje. Informacije so prikazane z grafi in številkami, s pomočjo katerih boste lažje razumeli svoje finančno stanje.

hitre knjige-nadzorna plošča

Podobno kot Xero (preberite si naš Xero pregled, če želite izvedeti več), lahko tudi preko QuickBooks Online dobite bančne vire v živo. Usklajevanje transakcij je enostavno, razliko med stanjem pa vidite na vrhu strani.

hitre knjige-sprava

V QuickBooks Online obstaja veliko funkcij, ki izstopajo. Njegova na primer funkcija zalog omogoča upravljanje s predmeti in nastavitev preureditvenih točk. 

Če želite preurediti izdelek, lahko kliknete puščico poleg predmeta in kliknete »prerazporedi«, kar vas bo pripeljalo do obrazca za nakup. Ko dodate izdelek v svoj zalog, lahko dodate tudi več predmetov, da ustvarite sveženj, kar bo koristno, če imate v paketu posebne cene..

hitre knjige-dodatek-zaloga

Prav tako lahko nastavite pravila o cenah, ki so popusti za izdelke v zalogi. Nastavite lahko predmete, stranke, čas in še več. Pozneje, če velja pravilo, se bo cena samodejno spremenila, vendar imate možnost, da jo spremenite v drugo ceno, če želite.

Projekti QuickBooks Online vam pomagajo ostati donosni z jasnim prikazom prihodkov in stroškov vašega projekta. Odhodki, kot so ur zaposlenega in računi, se beležijo in primerjajo z dohodkom, ki ga prejmete. Primerjava je prikazana na strani vašega projekta, tako da lahko vidite, koliko denarja zaslužite ali izgubljate.

hitri zvezki-projekti

Zajemanje prejemkov z mobilnimi aplikacijami je enostavno. Samodejno pregleda vaše prejemke, da razvrsti vaše podatke, tako da vam ni treba vsega vnašati ročno. Pregledani prejemki se nato odložijo med vaše stroške in jih lahko izvlečete kadar koli, na primer pri zbiranju davkov..

Za ameriške uporabnike QuickBooks Online ponuja dodatne funkcije, ki vam lahko pomagajo pri davkih.

QuickBooks Online vam omogoča upravljanje transakcij, tako da imate vse potrebne podatke v ameriški davčni sezoni. Omogoča vam spremljanje davkov za 1099 izvajalcev in jih sestavite za vas. Za doplačilo lahko svoje davke pošljete tudi neposredno iz QuickBooks Online.

Ima tudi funkcijo davka na promet, ki lahko samodejno izračuna vaše davke. Še bolje, ker samodejno posodablja davčne stopnje, kadar se spremenijo zakoni, lahko preprosto pozabite na vse davke na promet in pustite, da QuickBooks Online to stori za vas.

Njegova najnovejša funkcija, “kapital”, vam omogoča, da si ogledate svoj kreditni rezultat, da vidite, ali ste upravičeni do posojila, in vam pomaga, da ga dobite. Svoj kreditni rezultat lahko enkrat potegnete brezplačno. Če iščete posojilo za razširitev svojega poslovanja, vam lahko QuickBooks Online pomaga tudi pri iskanju posojila prek njegovega “tržnice”.

Spletni pregled QuickBooks

QuickBooks spletni logotipquickbooks.intuit.com

Začne se od 1500 dolarjev mesečno Vsi načrti

Lastnosti

Računanje

Obračunavanje

A / R

A / P

Bančni viri

CC

Plačati račune

Več valute

Aplikacija za mobilne naprave

Časovno sledenje

Inventar

Plače

Cenitev

QuickBooks Online je ena najdražjih računovodskih rešitev, ki je na voljo, vendar obstaja tudi veliko dodatnih funkcij, ki jih lahko dobite z dodatnimi stroški.

Četudi je drag, je cenovni načrt QuickBooks Online smiseln. Ponuja štiri načrte, pri čemer z vsakim načrtom dodate več funkcij in uporabniških mest. Tudi cenovna vrzel je smiselna.

Njegov najcenejši načrt, “preprost začetek”, je jasno oblikovan za mala podjetja, ki potrebujejo le nekaj za upravljanje svojih financ. Vključuje osnovne lastnosti, kot so osnovno poročanje, računi in davki. Ta načrt je vreden 20 dolarjev na mesec, kar je precej drago, še posebej, ker je omejeno na osnovne funkcije.

Nadgradnja naslednjega načrta, “bistvenega pomena”, omogoča upravljanje računov in sledenje času. Omogoča tudi do tri uporabnike. Cena je 40 dolarjev, kar je 20 dolarjev za samo tri dodatne funkcije.

Druga nadgradnja na „plus“, ki je znašala 70 dolarjev, odklene zaloge in projekte QuickBooks Online. Če potrebujete obe orodji, je zvišanje cen za 30 dolarjev precej smiselno, saj sta obe močni orodji, s pomočjo katerih lahko prihranite še več časa in denarja. 

Zadnja nadgradnja na “napredne” je namenjena večjim podjetjem, ki lahko letno namenijo 150 USD za računovodsko programsko opremo. Na voljo je z veliko nadgraditvami, vključno s pospešenim izdajanjem računov, nadgrajenimi poročili in 20 brezplačnimi bančnimi nakazili.

Pred kratkim predstavljeni program QuickBooks Online je načrt samozaposlenih oseb, ki je bil ustvarjen za samostojne zaposlene. Stane 15 dolarjev na mesec, zaradi česar je cenejši od ostalih načrtov.

Ima osnovne funkcije, ki jih bodo morali imeti samostojni podjetniki, na primer izdajanje računov, izdelava osnovnih poročil in spremljanje vaših prihodkov in odhodkov. Prav tako vam omogoča, da ocenite svoje četrtletne davke, kar FreshBooks nima.

Po drugi strani QuickBooks Online nima funkcije sledenja časa, kot so FreshBooks. Če je to za vas prekinitev, preberite naš pregled FreshBooks, če želite izvedeti več. Ker je ta načrt usmerjen v samostojne delavce, ne morete nadgraditi drugega, če izberete načrt za samozaposlene osebe.

Poleg teh načrtov QuickBooks Online ponuja tudi veliko plačanih doplačil. Najbolj očitna sta njegova obdelava plač in funkcija „plačilo računa“.

Uporabniku prijaznost

Preden začnete s QuickBooks Online, ga lahko brezplačno preizkusite 30 dni. Ta preskus vam omogoča, da se navadite na QuickBooks, preden se odločite, ali je primeren za vaše potrebe.

Prijava je enostavna. V e-poštno sporočilo morate vnesti samo ime svojega podjetja in svoje panoge. Če ste za namizje uporabljali QuickBooks, boste pozvani, da nadaljujete uvoz podatkov. Postopek je dokaj enostaven, za uporabo pa imate navodila po korakih.

Navigacijska vrstica se nahaja na levi strani. Med podmeniji se lahko premikate tudi prek menija na vrhu.

hitre knjige-navigacija-računi

Če se želite pomakniti na novo stran, če želite dodati transakcije, QuickBooks Online nudi gumb za hitro dodajanje. Znak „+“ v zgornjem desnem kotu zaslona lahko doda večino stvari, kot so računi, računi in vpisi v dnevnike.

hitri zvezki plus meni

V njegovih nastavitvah in laboratorijih QuickBooks se skriva veliko funkcij programa QuickBooks Online, kjer lahko uporabniki preizkusijo poskusne vtičnike.

Nastavitve, ki jih lahko vidite poleg znaka „+“, lahko naredijo veliko stvari, kot so ustvarjanje predlog po meri, vklop funkcij in odpiranje programov QuickBooks Labs.

hitre knjige-nastavitve

Na splošno so osnovne funkcije programa QuickBooks Online preproste za uporabo, dodajanje novih transakcij pa je enostavno. Vendar pa je težko najti nekatere funkcije, na primer tiste, ki jih je treba vklopiti iz nastavitev ali v QuickBooks laboratoriju. Obstajajo tudi nekatere funkcije, kot so rutine in zaloge, ki so težje uporabne in jih je treba naučiti, preden jih lahko učinkovito uporabite..

Računanje

Račun lahko ustvarite prek menija za hitro dodajanje, ki je označen s »+«. To lahko storite tudi tako, da odprete stran »Računi«, ki jo najdete v navigacijski vrstici pod razprodajo. S klikom na gumb “nov račun” se odpre stran, na kateri lahko izpolnite podrobnosti računa.

hitre knjige-račun

Račun lahko dodelite obstoječi stranki, dodate novo stranko ali dodelite projektu. Če obstajajo ocene za stranko, bo QuickBooks Online predlagal, da ga dodate na račun prek pojavnega okna na desni strani.

V stolpcu »izdelki / storitve« lahko izberete element, ki ga želite fakturirati. Če dodate predmete iz svojega zaloga, boste aktivirali sledenje zalogam, kar bo samodejno posodobilo količino izdelka.

QuickBooks Online ima tudi svoj sistem obdelave plačil, podoben FreshBooks in Wave (za več informacij preberite naš pregled Wave).

Ko uporabljate plačilni sistem QuickBooks Online, vam bomo zaračunali odstotek vsake transakcije, zato boste želeli slediti temu.

Če želite svoj račun poslati s spletnega mesta QuickBooks, lahko e-poštno sporočilo računa prilagodite tako, da doda osebni ton. Lahko se povežete tudi s svojim Gmail računom, tako da lahko pošljete račune neposredno iz svojega e-poštnega naslova.

hitre knjige-pošljite račun

Na vrstici na dnu strani lahko svoj račun prilagodite s pomočjo predlog. Lahko tudi natisnete svoj račun in liste za pakiranje, če boste morali izdelek na računu poslati strankam.

Ponavljate račune lahko ustvarite tudi s tipko “naredi ponavljanje” na dnu strani. Odprla se bo stran, na kateri lahko nastavite podrobnosti o svojem ponavljajočem se računu, vključno z intervalom računa.

hitri zvezki-ponavljajoči se računi

Opombe lahko strankam v QuickBooks Online pošljete ročno prek strani »računi«. Na tej strani lahko vidite tudi stanje svojih računov.

hitre knjige-pošiljanje opomnikov

Če želite poslati samodejne opomnike, morate v QuickBooks laboratorijih vklopiti funkcijo »rutine«. Nato lahko upravljate svoje rutine prek nastavitev, pod “orodja” in nato kliknite “Uredi svoje rutine”.

hitre knjige-rutine

Za nastavitev preprostega opomnika morate narediti veliko. Za razliko od Xero (preberite naš Xero pregled, če želite izvedeti več), QuickBooks Online “rutine” vam omogoča, da prilagodite svoje opomnike, vključno s katerimi strankami opomniti.

Poleg računov lahko na strani “vsa prodaja” ustvarite ocene in potrdila o prodaji, ki jih najdete v meniju “prodaja”. Na tej strani lahko spremljate tudi vse svoje prodajne transakcije.

hitre knjige-vse-prodaja

Ko ocenite, lahko ustvarite račun s klikom na gumb »ustvari račun« v stolpcu »dejanja«. S to metodo lahko ustvarite delni račun, ki je uporaben, če potrebujete predplačilo za projekt.

hitre knjige-delni račun

Na splošno je sistem izdajanja računov QuickBooks Online odličen za večino podjetij. Ponuja veliko funkcij, ki jih redko opazite v drugi računovodski programski opremi, kot so delno izdajanje računov, pakiranje na drobno in spletno plačevanje.

Ročno pošiljanje opomnikov je enostavno, toda nastavitev samodejnega opomnika je težja kot na večini platform. Če ste nekdo, ki je odvisen od opomnikov o samodejnem plačilu, se boste morda zmotili nad to funkcijo.

Stroški

Ko v navigacijski vrstici kliknete meni »Odhodki«, se prikaže stran, na kateri so prikazani vsi vaši stroški, vključno z računi, naročili, stroški, dobroimetjem in čeki.

hitre knjige-stroški

Pri ustvarjanju računa lahko uporabite obstoječega prodajalca ali ustvarite novega prodajalca. Na voljo imate tudi možnost sledenja plačil za 1099 izvajalcev, kar vam lahko pomaga v davčni sezoni. 

Ko dodate podrobnosti o izdelku ali kategoriji, ga lahko plačate in vključite stranko. Ti stroški se nato prikažejo v vrstici s predlogi naslednjič, ko to stranko fakturirate.

hitre knjige-račun

Tako kot pri računih, se ustvarjanje ponavljajočega računa opravi s tipko “naredi ponavljaj” na dnu strani.

Račune lahko plačate s storitvijo QuickBooks Online tako, da nastavite plačilo položnic, ki vam omogoča, da prodajalce plačujete neposredno s spletnega mesta QuickBooks s pomočjo spletnega bančništva. Ta dodatna storitev vam bo zaračunala 15,95 USD na mesec za do 20 plačil. .

Če ne želite nastaviti plačila, lahko vedno plačujete račune ročno in nato posnamete transakcije v QuickBooks Online s klikom na gumb »plačaj račune«. To možnost in še več najdete, ko kliknete puščico poleg gumba „plačajte račune na spletu“.

hitri zvezki-plačilni računi

Če raje plačujete s čeki, jih lahko ročno natisnete s pomočjo »print čekov«. “Pregledi naročil” je še ena storitev QuickBooks, ki se začne pri 36,99 USD za 50 čekov.

Poročanje

QuickBooks Online ponuja veliko predlog za poročila. Te predloge najdete v meniju “poročila” na navigacijski vrstici.

Finančna poročila lahko najdete na kartici “standard”. Na samem vrhu si lahko ogledate izbrana poročila na zavihku »Priljubljeni«.

V razdelku »Pregled poslovanja« boste našli večino poročil, ki vam bodo pomagala ugotoviti, kako deluje vaše podjetje, vključno z dobičkom in izgubo, denarnim tokom in bilance stanja. 

»Kdo vam dolguje« in »Prodaja in kupci« vam omogočajo vpogled v vašo prodajo. “Kdo vam dolguje” se ukvarja predvsem z vašimi računi in kateri računi so zapadli. »Prodaja in kupci« vam lahko pomagajo videti, kateri izdelki se dobro prodajajo ali kateri kupci kupujejo največ izdelkov v vašem podjetju.

Po drugi strani pa vam lahko “komu dolgujete” sledite do plačilnih ali neplačanih računov. V poročilih v razdelkih “stroški in prodajalci” lahko vidite, kateri prodajalci pokrivajo zalogo vašega izdelka in podrobnosti vaših transakcij. 

Obe poročili sta bistveni, če se želite odločiti, kje boste zmanjšali svoje stroške ali s katerimi prodajalci želite nadaljevati poslovanje..

Poročila QuickBooks Online so zelo prilagodljiva. Med drugim lahko izberete obdobje poročanja, razporedite stolpce ali primerjate poročilo z drugimi obdobji.

hitri zvezki-poročila

Predmete, ki jih želite prikazati, lahko filtrirate tudi po nekaj kategorijah, na primer prodajalci, stranke in izdelki. Prilagodljiva sta tudi glava in noga poročil. S pomočjo teh prilagoditev lahko izberete, katere informacije bodo prikazane v poročilih.

hitre knjige-prilagodite-poročila

Funkcija poročanja QuickBooks Online lahko ponudi osnove ali veliko več. V primerjavi z drugimi storitvami, kot sta FreshBooks in Wave, je jasno, da “plus” načrt QuickBooks na spletu zmaga v številnih funkcijah.

Vendar pa primerjava QuickBooks Online z Xero kaže, da imata oba podobne značilnosti poročanja. Poleg tega Xero in QuickBooks Online ponujata številne predloge poročil. Na voljo je tudi veliko možnosti prilagajanja, na primer, katere informacije naj bodo prikazane in časovno obdobje, ki ga želite prikazati. 

Podpora

Zbirka znanja QuickBooks Online je obsežna. Vodnik ali videoposnetek po korakih se prikaže vsakič, ko odprete novo funkcijo. Njena zbirka znanja ne ponuja samo strani za pomoč, ampak vsebuje tudi webinarje, video posnetke in plačane tečaje.

Do njegovih strani pomoči lahko kliknete gumb »pomoč«, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu navigacijske vrstice.

Ko kliknete gumb za pomoč, se prikaže majhno okno in predlaga nekaj tem. Obstaja tudi iskalna vrstica, kjer lahko na straneh s pomočjo poiščete rešitev za svojo težavo.

hitre knjige-pomoč

Če ne najdete tistega, kar iščete, se lahko obrnete na skupino za podporo s klikom na gumb »pišite nam« na dnu okna pomoči. Pozvani boste, da vstavite ključno besedo, ki bo uporabljena za predlaganje nekaterih člankov.

Če noben od predlogov ne odgovori na vaša vprašanja, ga lahko postavite na forumu skupnosti, pošljete sporočilo agentu ali pokličete za več pomoči. Sporočilo agenta in klicanje QuickBooks Online ni na voljo 24/7.

Razsodba

QuickBooks Online je odlična možnost za mala in srednje velika podjetja. Njen večplastni načrt cen vam omogoča nakup funkcij, ki bodo odlično dopolnjevale vaše podjetje, čeprav obstaja tudi tveganje za nakup funkcij, ki jih ne potrebujete.

Večino funkcij lahko preprosto uporabite, nekatere pa so težje. Poleg tega je nekatere funkcije težko nastaviti, na primer opomnike s samodejnimi računi, če pa delo opravite na začetku, vam lahko QuickBooks Online pomaga hitreje in lažje upravljati s financami.

V njegovih nastavitvah in QuickBooks laboratorijih se skriva tudi nekaj funkcij. Obstaja tudi veliko dodatnih funkcij, ki jih lahko dobite z dodatnimi stroški.

Funkcija poročanja QuickBooks Online je zelo prilagodljiva. Na straneh z “nadzorno ploščo” in “pregled” lahko v hipu vidite svoje finančno stanje. Informacije so prikazane v grafih in številkah, kar vam olajša razumevanje vaših financ.

Če ste del malega in srednje velikega podjetja, ki želi zmanjšati čas, porabljen za upravljanje svojih financ, predlagamo, da preizkusite brezplačno 30-dnevno preskusno spletno mesto QuickBooks Online.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me