Pregled OneUp – posodobljeno 2020

OneUp pregled

OneUp ima veliko zvonov in žvižgov, vendar trpi, ko gre za uporabnost. Vendar je njegov sistem zalog najboljši, kar smo jih videli v kateri koli programski opremi za spletno računovodstvo, zaradi česar se lahko odlično ujema z nekaterimi podjetji. Preberite naš celoten pregled OneUp za vse podrobnosti.


Best-Accounting-Software-Ocene

OneUp je edinstvena spletna računovodska programska oprema, ki je kot nalašč za majhna podjetja, ki prodajajo fizične izdelke. Njegovi najpomembnejši vidiki so njegova funkcija upravljanja zalog in vgrajena funkcija CRM, skupaj z velikimi cenami. Če se vam to zdi ravno prav, preberite ta celoten pregled OneUp-a.

Za 9 dolarjev na mesec vam OneUp omogoča dostop do vseh njegovih funkcij, vendar omejuje število uporabnikov in podporo, ki jo dobite od predstavnikov strank. Druga slabost OneUp-a je, da nima plačilne funkcije niti ne ponuja integracije s tretjimi aplikacijami – kar vključuje celo Stripe, zato ne morete sprejemati plačil s kreditnimi karticami.

Njegova funkcija izdajanja računov je dovolj dobra in dobro deluje s funkcijo zalog. Vendar ni opomnikov ali ponavljajočih se vnosov za njihovo zaračunavanje in izdajanje računov. Postavitev je veliko bolj zapletena od konkurentov, ker je razdeljena na veliko različnih strani.

Predloge za poročila, čeprav dovolj za preprosto analizo, nimajo možnosti prilagajanja ali filtriranja, potrebnih za bolj poglobljen pregled.

Če iščete samodejne funkcije in močno računovodsko funkcijo, si oglejte članek o najboljši računovodski programski opremi in poiščite nekaj, kar najbolje ustreza vašim poslovnim potrebam.

Moči & Slabosti

Nadomestne možnosti za OneUp

Lastnosti

OneUp je kot nalašč za mala podjetja, ki temeljijo na zalogah. Poleg odlične funkcije shranjevanja v trgovini je OneUp dopolnjen s preprosto vgrajeno CRM funkcijo. Oba dobro sodelujeta s prodajnimi in nakupnimi funkcijami OneUpa.

Vendar pa OneUp ne ponuja funkcije za plače ali kakršne koli integracije. Poleg samodejnega naročanja zalog ne ponuja veliko samodejnih funkcij, kar zmanjšuje njegovo vrednost, če iščete nekaj, kar bi povečalo vašo učinkovitost. OneUp tudi nima funkcije sledenja časa, zaradi česar je neprimeren za podjetja, ki temeljijo na projektih in samostojni podjetniki.

OneUp CRM

Funkcijo CRM OneUp najdete prek gumba za priložnosti v navigacijski vrstici. Ta stran je razdeljena na štiri zavihke: “vodi”, “priložnosti”, “naloge za priložnosti” in “klici.”

Na strani »svinec« lahko shranite poslovne in kontaktne podatke svojega voditelja. Na strani “priložnost” lahko s pomočjo gumba “nova priložnost” dodate podrobnosti za določeno priložnost. Če želite spremljati svoj napredek, lahko na tej strani dodate tudi faktor verjetnosti.

oneup_new-opp

Strani »Naloge za priložnosti« in »Klici« vam omogočajo, da organizirate svoje naloge in klice, da povečate verjetnost za pridobitev priložnosti. Ko ustvarite vnose, jih lahko označite kot “narediti” ali “končano.” Če morate nalogo ali klic označiti kot »končano«, kliknite na ime in spremenite stanje s preklopnim gumbom, ki bo zabeležil tudi datum spremembe.

oneup_new-opp

Vgrajena funkcija CRM OneUp je odlična, če dosežete prepričljivo prodajo, tako da lahko imate na enem platformu vsa potrebna orodja. Priložnost lahko takoj pretvorite v ponudbo na strani “priložnost”. Neplačani prikazi se bodo samodejno spremenili v stranko in vas tako prihranili, da te podatke vnesete dvakrat.

Inventar OneUp

Upravljanje zalog podjetja OneUp je ena najbolj naprednih možnosti programske opreme v primerjavi s svojimi konkurenti, kot sta Sage ali Zoho Books.

V funkciji upravljanja zalog najdete tako, da v navigacijski vrstici kliknete gumb »zalog«. Funkcija upravljanja zalog v OneUpu ima veliko funkcij, zato morate z njim preživeti nekaj časa, da se naučite pravilno uporabo.

Na zavihku »zaloga« si lahko ogledate seznam svojih zalog, njihovo ceno, stroške in količino. Podrobnosti o izdelku lahko prilagodite s klikom na ime predmeta. Če želite dodati nov izdelek, morate iti na stran »nov izdelek« s klikom na ikono zobnika v zgornjem desnem kotu navigacijske vrstice za inventar in izberite »nov izdelek«.

oneup_new-opp

Prilagoditev količine izdelka v OneUpu je nekoliko težja kot pri konkurenci. Pojdite na stran »Vpisi v zaloge« ali na stran »Umik zalog«. Nato kliknite “nov vnos” in vnesite končno količino izdelka, da se prilagodite.

Nakup ali prodajo, ki vpliva na vaše zaloge, lahko zapišete preko strani »naročilo« ali »prodajno naročilo«. Pri ustvarjanju vnosa navedite prodajalca ali stranko in izdelke, ki jih naročite. Kliknite »Prejemi«, da samodejno ustvarite prejemno sporočilo. Račun lahko samodejno ustvarite tudi preko strani »prejemanje sporočila« s klikom na gumb »račun« na kartici.

eno-naročilo-naročilo

Enak sistem velja za “prodajno naročilo” in “dobavnico.” Ta funkcija vam lahko pomaga spremljati svoje predmete in poskrbite, da bo vsak predmet obračunan.

OneUp je tudi ena redkih platform, ki ponuja upravljanje projektov, ki jo najdete na strani »prodaja« na zavihku »več«. Vnose lahko organizirate – na primer račune, račune in naloge – po projektu. Vendar ne ponuja sledenja časa, zato ni tako učinkovit kot njegovi konkurenti, na primer FreeAgent ali FreshBooks.

Cenitev

OneUp ima med petimi načrti za izbiro cen: Self, Pro, Plus, Team in Unlimited. Podobno kot pri Xero, OneUp uporabnikom omogoča dostop do vseh njegovih lastnosti takoj. Vendar pa omejuje število uporabnikov za vsak načrt cen, kar je kot nalašč za mala podjetja, ki rastejo.

Samoplačniški načrt stane 9 USD na mesec, vendar vas omejuje na enega uporabnika in ne omogoča dostopa do podpore za OneUp. Če menite, da boste morali pogosto uporabljati podporo strankam OneUp, lahko nadgradite na načrt Pro, ki stane 19 USD na mesec. Poleg zagotavljanja podpore strankam Pro tudi število uporabnikov podvoji na dva.

Naslednji načrti samo povečajo število ljudi, ki lahko uporabljajo OneUp, kar je malo smiselno, saj obstaja velik razkorak med cenami. 

Plan Plus stane 29 dolarjev na mesec in vam omogoča do tri uporabnike. Naslednji načrt, Team, stane 69 dolarjev na mesec in vam omogoča do sedem uporabnikov. Zadnji načrt, Neomejeno, vam omogoča neomejene uporabnike in stane 169 dolarjev na mesec.

Za primerjavo: Xerov najdražji načrt, ki je bil ustanovljen, stane 60 dolarjev na mesec, omogoča vam neomejene uporabnike in ima funkcijo upravljanja projektov (za več informacij preberite naš pregled Xero). Vendar je funkcija inventarja OneUp naprednejša in ima vgrajeno CRM funkcijo.

Najdražji načrt QuickBooks Online, Advanced, stane 150 USD na mesec in je na splošno boljši računovodski program. Preko platforme QuickBooks Online lahko plačujete račune in obdelujete plačilo s kreditno kartico. Ta načrt vključuje tudi sledilnik časa in vodjo projektov, QuickBooks Online pa vam lahko pomaga pri vložitvi davkov, če vaše podjetje ima sedež v ZDA.

Če pa je vaš proračun manjši od tega, vam OneUp ponuja boljše načrte, saj lahko za 19 $ na mesec dobite dostop do vseh funkcij OneUp in podporo strankam. Načrti QuickBooks Online se začnejo pri 25 USD na mesec in tudi po tej ceni ne ponuja sledenja zalog ali računov.

Uporabniku prijaznost

Navigacijsko vrstico OneUp najdete na levi strani zaslona. Vsebuje osem kategorij: “dom”, “priložnosti”, “prodaja”, “nakup”, “zaloga”, “računovodstvo”, “poročila” in “aplikacije.” Večina kategorij ima zavihke na svojih značilnostih na vrhu strani.

Za razliko od večine svojih konkurentov je nadzorna plošča OneUp skrita v kategoriji »računovodstvo«, kar uničuje namen, da sploh nima nadzorne plošče. Namesto tega dobite funkcijo iskanja za pregled računov in hiter dostop do drugih strani na vaši “domači” strani, kar je nesmiselno, ker jih vse najdete v navigacijski vrstici.

ena-nadzorna plošča

Če menite, da ima OneUp funkcije, ki jih v vašem majhnem podjetju ne potrebujete, jih lahko onemogočite tudi v kategoriji “aplikacije” v navigacijski vrstici.

Na splošno je OneUp enostaven za uporabo, ko se ga navadiš. Vendar pa obstaja veliko dodatnih strani, ki bi jih bilo mogoče enostavno zamenjati s preprostim gumbom. Te dodatne strani še bolj zmedejo, ko prvič začnete, zato boste morda potrebovali nekaj časa za raziskovanje OneUp-a, preden boste vedeli, kako ga popolnoma uporabiti za vaše poslovne potrebe.

Računanje

Če želite ročno ustvariti račun, na navigacijski vrstici odprite zavihek »Računi« v kategoriji »prodaja« in kliknite gumb »nov račun«. Nato lahko izpolnite podatke o računu, kot so odjemalec, datum in predmeti.

enup-nov račun

Ko v spodnjem desnem kotu strani »nov račun« kliknete »Končano«, vas bo OneUp vprašal, ali želite posodobiti zalogo fakturiranih artiklov. Račun, ki sledi zalogam, bo samodejno ustvaril novo dobavnico. Če prekličete račun, pa dobavnica ne bo samodejno izbrisala, kar lahko povzroči zmedo v zalogi.

Plačilo lahko evidentirate na strani “plačila strank” na strani “več” na zavihku “prodaja”. OneUp vam omogoča tudi snemanje plačila na strani računa, ki ga lahko odprete s klikom na kartico na strani »račun«. Na drugo stran lahko kliknete gumb na dnu strani računa in kliknete »prejeto plačilo.«

oneup-računicep2

Račun lahko samodejno dodate tudi na zavihku “ponudbe” na strani “prodaja” in “dobavnice” na strani “računi”..

Vendar pa račun za OneUp nima sledilnika računov, ponavljajočega se računa ali integriranega plačilnega procesorja in se ne more integrirati niti s storitvijo Stripe. Nekatere od teh funkcij so na voljo tudi z brezplačno računovodsko programsko opremo, kot je Wave. 

Glede na to, da gre za računovodsko programsko opremo, pomanjkanje funkcij in zapleten potek dela sta OneUp v primerjavi s svojimi konkurenti, na primer QuickBooks Online ali FreshBooks, v velikem pomanjkljivosti. Preberite naš pregled FreshBooks tukaj.

Stroški

Svoje račune in stroške lahko spremljate v kategoriji »nakupi« v navigacijski vrstici. Če želite ročno ustvariti stroške, kliknite zavihek “stroški”. 

S klikom na “nov strošek” lahko ročno ustvarite strošek ali naložite potrdilo v OneUp. Sliko potrdila lahko posnamete tudi prek aplikacije Android za OneUp, kar je zelo priročno, saj vam ni treba skrbeti, da boste izgubo prejeli.

oneup-upload-exp

Podobno kot funkcija za izdajanje računov lahko tudi samodejno ustvarite račun na kartici “prejemno naročilo” v kategoriji “zalog”. Pojdite lahko tudi na stran »projekti« v kategoriji »prodaja« in nato kliknite možnost »Čas obračuna«, če želite opraviti račun za svoje naloge..

Če želite ročno ustvariti račun, kliknite zavihek “več” in v navigacijski vrstici v kategoriji “nakupi” izberite “računi”. Nov račun lahko ustvarite tudi s klikom na gumb »nov račun« v zgornjem desnem kotu strani. Ustvarjanje novega računa zahteva izdelek, prodajalca in datum zapadlosti. Poleg “izdelkov in storitev” lahko kot izdelek dodate tudi “stroške”.

oneup-newbill

Tako kot pri računih, obstajata dva načina za beleženje plačil. Prvi je tako, da odprete stran “plačilo z računom”, ki je na zavihku “več” v kategoriji “nakupi”. V nasprotnem primeru lahko račun odprete tako, da na gumbu na dnu strani kliknete ime na strani “računi” in se premaknete na drugo stran..

oneup-račun

Poleg spremljanja svojih stroškov in računov funkcija OneUp za obračunavanje ne prinaša veliko. Lepo je imeti možnost snemanja potrdila iz aplikacije za Android. Vendar nima možnosti ponavljajočega se računa ali opomnika računa. Računov tudi ne morete plačati prek spleta, kot lahko s storitvijo QuickBooks Online. Za več informacij preberite naš spletni pregled QuickBooks.

Poslovno poročanje

OneUp ima samo osem predlogov poročil, kar je precej manj kot pri konkurentih. Poročila o njegovi inventarni funkciji ni, kar je presenetljivo, če je ta precej naprednejši od svojih konkurentov.

Predloge za poročila OneUp najdete pod kategorijo »poročila« v navigacijski vrstici. V tej kategoriji so trije zavihki: “računovodstvo”, “prodaja” in “nakup”. V razdelku „prodaja“ sta dve poročili: „Poročilo o starostnih terjatvah in RR“ in „izjava o strankah“. Razdelek »Nakup« ima samo eno poročilo: »Poročilo o plačilu A / P staranja«.

eno-staranje-poročilo

Poročilo »izjava o stranki« prikazuje seznam računov in plačil stranke. Na vrhu strani boste videli skupno stanje, ki vam ga dolguje stranka. Stranko lahko izberete s klikom na gumb »spremeni kupca«. Poleg prenosa poročila lahko pošljete tudi po e-pošti, kar je edinstvena možnost za to poročilo.

oneup-cust-izjava

„Poročilo o starostnih obveznostih v skupini A / R“ in „Poročilo o plačilu plačilne bilance“ ima podobno predlogo. Obe poročili so razdeljeni s strani prodajalcev / kupcev in datumov zapadlosti, vključno s skupnim številom za vsako podjetje na desni strani poročila. Vendar obstajajo samo tri možnosti filtra, vključno z obdobjem poročanja in obliko.

Finančne izjave

Finančna poročila OneUpa najdete v razdelku »računovodstvo« kategorije »poročila«. Skupaj je pet poročil: “poslovni izid”, “bilanca stanja”, “glavna knjiga”, “poskusna bilanca” in “poročilo o prometnem davku.” Kljub temu še vedno manjkajo nekatere pomembne predloge, na primer poročilo o denarnem toku.

Večina poročil, vključno z dobičkom in izgubo, poskusno bilanco in splošnim stanjem, vsebuje povzetek na vrhu strani. Poročilo »dobiček in izguba« in »bilanca stanja« vam omogoča, da dodate več obdobij, da jih lahko primerjate. Možnosti filtriranja v teh poročilih so veliko boljše od poslovnih poročil. 

eno-dobiček-izguba

Čeprav formati poročil niso prilagodljivi, je oblika precej jasna, če potrebujete samo pregled svojega finančnega zdravja.

Podpora

Podpora OneUpa vključuje center za pomoč in podporo po e-pošti. Če želite iskati center za pomoč, kliknite gumb z vprašalnikom v zgornjem desnem kotu strani in odprlo se bo okno za klepet. V iskalni vrstici lahko poiščete članek pomoči. Lahko pa v spodnjem desnem kotu okna za klepet kliknite »pusti nam sporočilo« in se obrnite na podporo uporabnikom OneUp-a..

Materialov, ki jih ponuja OneUp, je dovolj za začetek. Njeni članki o pomoči pa so na voljo samo v besedilni obliki, kar je pri nekaterih ljudeh težko slediti. Do centra za pomoč OneUp lahko dostopate s njegove glavne strani s klikom na gumb »Pomoč« na vrhu strani.

Razsodba

OneUp ima odlično inventarno funkcijo, ki je precej naprednejša od svojih konkurentov, kot sta QuickBooks Online ali Sage. Njegova preprosta funkcija CRM je tudi dober dodatek k vsakemu delu računovodske programske opreme. Vendar pa je pomanjkanje integracije za nekatere morda prelomno, zlasti če upoštevamo, da ne zagotavlja funkcije plače in obdelave plačil.

Njegova funkcija izdajanja računov in obračunavanja – čeprav je lepo povezana s svojim zalogom – nima lastnosti in je zaradi svoje narave zelo težko uporabljati. Za obe funkciji ni opomnikov za plačilo, niti se ne ponavljajo vpisi.

Načrti cen OneUpa so velikodušni, saj – podobno kot Xero – vse svoje funkcije odklene z najcenejšim načrtom, ki stane 9 dolarjev na mesec. Omejuje število uporabnikov, ki lahko uporabljajo funkcije OneUp-a, če pa ste samostojni podjetnik, je OneUp precej ukraden.

OneUp je dobra možnost za majhna podjetja, ki temeljijo na izdelkih in ki potrebujejo le nekje za sledenje svojih financ in zalog. Vendar ne bo pomagalo veliko, če boste morali avtomatizirati večino svojih računovodskih potreb. Če se to zdi odlično za vaše malo podjetje, lahko poskusite brezplačno 30-dnevno preskusno različico OneUpa.

Ste že kdaj uporabljali OneUp? Povejte nam, kaj mislite v razdelku za komentarje. Hvala za branje te recenzije OneUp.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me