Pregled knjig Zoho Books – posodobljeno 2020

Zoho knjige pregled

Zoho Books je trdno računovodsko orodje, ki mu v primerjavi s konkurenti primanjkuje blišča. Čeprav je težko resnično reči kaj slabega o tem, menimo, da druga spletna računovodska programska oprema preprosto opravi boljše delo. Oglejte si naš celotni pregled knjig Zoho Books, da ugotovite, zakaj.


Zoho Books je spletna računovodska programska oprema, ki jo je razvilo podjetje Zoho, kalifornijsko programsko podjetje. Zoho ustvarja tudi druge platforme, na primer Zoho Analytics in Zoho Payroll, ki jih lahko integrirate s svojim računom za Zoho Books, da izboljšate svojo izkušnjo.

Zoho Books je močan del računovodske programske opreme, ki vam omogoča upravljanje vašega podjetja z enega mesta. Tako kot QuickBooks Online ponuja tudi vrsto funkcij, primernih tako za podjetja kot za podjetja in storitve. Cene so konkurenčne, in če želite samo nadzirati svoje finančno stanje, svoje delo opravi odlično.

Vendar pa je v primerjavi z uporabo drugih platform Zoho Books lahko nekoliko dolgočasno. Funkcije, ki jih vidite, so večinoma osnovne, ki so na voljo pri kateri koli drugi računovodski storitvi. Funkcija poročila ima le nekaj možnosti za prilagajanje. Poleg tega, če ste velik ljubitelj ilustracij, so na grafični plošči le grafikoni in grafikoni.

Kljub temu je Zoho Knjige enostavno naučiti, in če upoštevate funkcije, ki jih dobite, je poceni. Če menite, da je primeren za vaše podjetje, preberite ta pregled Zoho Books ali začnite svojo 14-dnevno preizkusno različico.

Moči & Slabosti

Alternativa za knjige Zoho

Lastnosti

Zoho Books ponuja veliko funkcij, od časovnega sledilca do orodja za upravljanje zalog. Ta nabor funkcij je zelo primeren za kakršno koli poslovanje. Vendar ta splošni pristop naredi svoj delovni potek bolj zmeden kot druge platforme, ki imajo prilagojene funkcije, na primer FreshBooks, kot smo omenili v našem pregledu FreshBooks.

Popis knjig Zoho

S klikom na kategorijo »predmeti« na navigacijski vrstici se prikažejo tri možnosti. Na strani »predmeti« najdete seznam svojega zaloga in ustvarite vnos. 

Na strani »cenik« so prikazane vse vaše posebne cene, ki bodo koristne, če imate pogosto popuste ali ponudbe. Na strani »Prilagajanje zalog« lahko spremljate spremembe količine izdelka, za katere ne potrebujejo računov, kot je poškodovano blago.

zohobooks-inventar

Čas za sledenje knjig Zoho Books

Oddelek „Spremljanje časa“ Zoho Knjige je sestavljen iz „projekta“ in „časovnice“. Na strani »projekt« lahko ustvarite nov projekt. Na strani “projekt” si lahko s klikom na ime projekta ogledate tudi podrobnosti, naloge in čas, v katerem ste zapisani.

»Časovni pregled« vam omogoča, da spremljate ves svoj evidentirani čas, vključno s statusom obračuna in koledarskim prikazom, tako da lahko spremljate, koliko ur ste delali na dan ali teden.

Čas lahko zabeležite ali zaženete časovnik prek strani v kategoriji “Spremljanje časa” na nadzorni plošči. Vendar možnost za zagon merilnika časa ni na voljo kot gumb za hitro dodajanje, zato boste morali poiskati strani v kategoriji »sledenje času«.

Ves prijavljeni čas je treba dodeliti tudi projektu, ki bo vse organiziral, vendar ni zelo praktično. 

Samodejne funkcije

Avtomatizirane funkcije Zoho Books je težje postaviti kot druge platforme. Prisili vas, da odprete stran z nastavitvami in nastavite opomnike o samodejnem plačilu, vključno z računi in računi. Opomnike o plačilu lahko nastavite prek možnosti »opomniki« na strani z nastavitvami.

Obstaja tudi “delovni potek”, funkcija, podobna “rutinam QuickBooks Online”, o katerih lahko preberete v našem spletnem pregledu QuickBooks. 

Delovni potek vam omogoča, da iz nič ustvarite samodejne funkcije, kar je lahko koristno za ljudi, ki razumejo, kaj počnejo. Ljudem, ki niso računovodski, je težje in ne vedo, katere funkcije lahko povečajo delovno učinkovitost.

Integracije

Če že uporabljate nekatere druge platforme Zoho, na primer Zoho CRM ali Zoho Inventory, se je enostavno povezati z vašim obstoječim računom. Če pa upate na integracijo z drugimi platformami drugih proizvajalcev, vam to morda ne bo najbolje.

Zoho Books ima veliko platform, s katerimi se lahko integrira, vendar jih je večina v isti kategoriji, na primer za spletno plačilo ali vložitev davkov.

Če nameravate uporabiti Zoho Books kot računovodsko platformo, je treba omeniti še to, da je pred kratkim uvedel platformo za plače, Zoho Payroll. Od januarja 2020 pa je na voljo le v Indiji in dveh ameriških zveznih državah, Kaliforniji in Teksasu.

Za razliko od drugih platform, kot sta Wave ali Sage, Zoho Books ne ponuja integracije s plačilnimi storitvami drugih proizvajalcev. Če potrebujete cenovno ugodno platformo s funkcijo plače, preberite naš Xero pregled.

Slaba stran razširjenih značilnosti Zoho Books je, da se počuti splošno in ne posebej prilagojeno vrsti podjetja. To je zanesljiva računovodska platforma, vendar druge platforme z jasnim ciljem, kot so FreshBooks, na splošno ponujajo boljšo izkušnjo. 

Pregled značilnosti knjig Zoho Books

Zoho Knjige Logotipwww.zoho.com

Začne se od 900 $ mesečno na vse načrte

Lastnosti

Računanje

Obračunavanje

A / R

A / P

Bančni viri

CC

Plačati račune

Več valute

Aplikacija za mobilne naprave

Časovno sledenje

Inventar

Plače

Cenitev

Če menite, da je Zoho Books najbolj primeren za vaše podjetje – morda po preizkusu brezplačnega 14-dnevnega preizkusa – imate na izbiro tri načrte.

Osnovni načrt, ki stane 9 USD na mesec, ponuja osnovne funkcije, vključno z računi, usklajevanjem bank in projekti. Ta načrt omejuje zmogljivost računovodske programske opreme na 50 stikov, dva uporabnika in pet samodejnih delovnih procesov. Nekatere najboljše funkcije, kot so računi in upravljanje zalog, so na voljo le v dražjih načrtih.

Osnovni načrt Zoho Knjige ima enako ceno kot Xerov zgodnji načrt, kar bi bila odlična možnost, če potrebujete funkcije zalog Xero in redko ustvarite transakcije. Vendar je osnovni načrt Zoho Books boljši za vaše podjetje, če ne potrebujete zalog ali računov, ker ne omejuje števila transakcij, kot to počne Xero.

Standardni načrt stane 19 dolarjev na mesec. Ta načrt poveča vaše število stikov, uporabnikov in samodejnih delovnih procesov. Omogoča tudi funkcijo položnic. Če ne potrebujete funkcije zalog, je standardni načrt dober način za lastnike malih podjetij.

Profesionalni načrt Zoho Books, ki stane 29 dolarjev na mesec, vam omogoča dostop do funkcije zalog. Prava cena je, če potrebujete vse, kar ponuja, če upoštevamo, da tekmeci, kot sta QuickBooks Online in Xero, stanejo več za podobno paleto funkcij. 

Poleg teh načrtov se lahko odločite tudi za vključitev v druge platforme Zoho, kot so Zoho plače, Zoho Analytics in Zoho Inventory. 

Zoho Books ponuja osnovne funkcije za vsako platformo brezplačno, če pa želite nadgraditi napredne funkcije, lahko to storite tako, da obiščete spletno mesto vsake platforme. Prav tako lahko ročno dodate dodatne uporabnike za 2 USD na mesec ali kupite 50 pregledov za 5 USD na mesec.

Uporabniku prijaznost

Če se želite prijaviti na 14-dnevno brezplačno preskusno različico Zoho Books, morate vnesti svoje podatke za prijavo, na primer e-poštni naslov in geslo ter podatke organizacije, vključno z imenom podjetja, lokacijo in davčnimi podatki.

Ko se prijavite, se na levi strani prikaže navigacijska vrstica. Na vrhu tega navigacijskega menija lahko preklapljate med platformami Zoho, kot sta Zoho Expense in Zoho Inventory. 

Na navigacijski vrstici je osem kategorij: “nadzorna plošča”, “predmeti”, “bančništvo”, “prodaja”, “nakupi”, “sledenje časa”, “računovodja” in “poročila.” Poleg navigacijske vrstice najdete tudi gumb za hitro dodajanje – modri gumb z znakom plus -, ki ga lahko uporabite za dodajanje večine transakcij.

zohobooks-hitro dodaj

Zoho Books Training in Onboarding

Ko obiščete stran prvič, boste videli kratek vodnik z informacijami, kaj je funkcija in kako lahko pomaga vašemu podjetju.

Zoho Books ponuja brezplačni finančni mojstrski razred, ki je vrsta spletnih seminarjev, ki opisujejo, kako uporabljati Zoho Books za spremljanje vaših financ. Zoho Books ima tudi YouTube kanal, ki je napolnjen z vadnicami, s katerimi boste lažje obvladali njegovo platformo.

Računanje

Račun lahko ročno ustvarite račun. Prvi je tako, da v meniju za hitro dodajanje izberete možnost »računi«, ki jo najdete s klikom gumba za hitro dodajanje v zgornjem desnem kotu vsake strani v Zoho Books.

Račun lahko ustvarite tudi na strani »računi« pod kategorijo »prodaja« na navigacijski vrstici. V zgornjem desnem kotu strani kliknite gumb »novo«. Če imate oceno ali prodajno naročilo, jih lahko z nekaj kliki pretvorite v račun.

Račun lahko dodelite obstoječi stranki ali dodate novo stranko skozi pojavno vrstico, ko vtipkate v razdelku »ime stranke«. Stolpci, ki jih morate izpolniti, so “ime stranke”, “račun #”, “datum računa” in razdelki z opisom artikla. Prehod za plačilo lahko izberete tudi v razdelku »Možnosti plačila« na dnu strani »Novi računi«.

Ker se lahko povežete z veliko prehodi za plačila, boste lahko sprejemali plačila s kreditnimi karticami od svojih strank. Obstaja tudi portal za stranke, s pomočjo katerega lahko stranke upravljajo s svojimi računi in projekti.

zohobooks-nov račun

Nekaj, kar imajo računi Zoho Books, ki jih drugi nimajo, je funkcija prodajalca, kjer lahko zabeležite, kdo je prodal. Ta funkcija je lahko koristna, če morate spremljati dosežke svojih zaposlenih.

Če želite nastaviti ponavljajoči račun, pojdite na stran “ponavljajoči se račun” pod kategorijo “prodaja”. Ponavljajoči račun lahko ustvarite tudi prek menija za hitro dodajanje s klikom na “ponavljajoči račun.” Vzpostaviti morate urnik za ponavljajoče se račune, kar lahko naredite tako, da izpolnite stolpca »ponovi vsakega« in »začni naprej«.

zohobooks-ponavljajoči-račun

Prav tako lahko nastavite račun za shranjevanje. Toda za razliko od računov za shranjevanje FreshBooks, ki so povezani z upravljanjem projektov, so računi za zadrževalnike Zoho Books le tam, da vam pomagajo slediti svojim založnikom.

Nov račun lahko ustvarite tudi na strani »projekt«. To storite tako, da kliknete projekt in v zgornjem desnem kotu izberete nov gumb za transakcijo. Če izberete »ustvari račun«, lahko samodejno fakturirate vse neplačane izdelke, vključno z obračunskimi stroški in neporaženimi urami.

zohobooks-zaračunati

Izdatki

Sledenje odhodkov Zoho knjig je razdeljeno na dva sklopa: stroški in računi. Oboje najdete v kategoriji »nakupi« v navigacijski vrstici.

Tako kot izdajanje računov, obstajata dva načina za ročno ustvarjanje novega odhodka, s pomočjo gumba za hitro dodajanje ali s strani “stroški”.

Pri ustvarjanju novega odhodka vpišite datum nakupa, znesek, račun za odhodke in plačilni račun. Če želite, lahko stroške postavite tudi za večjo jasnost. Prav tako lahko naložite potrdilo, da organizirate svoje stroške.

zohobooks-novo-exp

Če želite stranki ali projektu dodeliti stroške, lahko to storite tudi v stolpcu »ime stranke« na dnu strani »Novi stroški«. Če strošek označite kot plačljiv, se bo prikazal v podrobnostih vašega projekta na zavihku »nakupi«.

Račune lahko ustvarite tudi, če imate prihodnje stroške, ki jih morate spremljati. Nov račun ustvarite s tipko za hitro dodajanje ali s strani »stroški«. Na strani »računi« lahko sledite, koliko denarja še vedno dolgujete svojim prodajalcem.

zohobooks-računi

Tako kot pri izdajanju računov so tudi stolpci, ki jih morate izpolniti pri ustvarjanju novega računa, vaši prodajalci, številke računov, opisi artiklov in datum izdaje računa..

S pritiskom na gumb za hitro dodajanje lahko ustvarite nov ponavljajoč se strošek ali račun. To lahko storite tudi na strani “ponavljajoči se stroški” ali na strani “ponavljajoči se računi”. Tako kot pri ponavljajočih se računih nastavite pogostnost in datum začetka ponovitve nakupa.

Uporaba plačilnih listov Zoho Books

Zoho plačila je nova možnost integracije za knjige Zoho. Od januarja 2020 je ta storitev na voljo samo v Indiji in dveh ameriških zveznih državah: Kaliforniji in Teksasu. Če ste v dosegu svojih storitev, lahko svoj račun Zoho Knjige povežete z Zoho Payroll, tako da v zgornjem desnem kotu strani vstopite v »nastavitve« prek gumba zobnika in izberete »integracije«.

Če želite povezati svoje račune, kliknite »Zoho obračun plač«, da nastavite svoj račun, nato vnesite svoje podatke o podjetju, davčne podatke in plačni načrt. Nato boste videli platformo Zoho Payroll, kjer lahko upravljate svoje zaposlene, plačujete in davke.

Tako kot dodatek k plači QuickBooks, tudi platforma za plače Zoho Books vam pomaga izpolniti obrazce, tako da jih lahko takoj pošljete.

Poročanje

Predloge poročil najdete tako, da v navigacijski vrstici kliknete »poročila«. Zoho Books ima veliko predlog za poročila, kar je normalno, saj ima tudi veliko funkcij. Ima standardna poročila, vključno z “nakupi”, “prodaja”, “terjatve”, “obveznosti”, “pregled poslovanja”, “zaloge” in “davki.”

zohobooks-poročanje

Poročila v razdelku »nakupi« in »prodaja« večinoma razvrščajo prodajo ali nakupe na podlagi določenih kategorij, na primer po izdelkih, projektu ali stranki. Ta poročila bodo pomembna za odločanje, vendar se zdi, da teh poročil ni treba ločevati v različne predloge.

V predlogih za poročila ni veliko filtrov, ker so že zelo specifični, vendar še vedno obstajajo časovno obdobje in filter računa. Prav tako lahko prilagodite, katere stolpce želite videti v teh poročilih.

Poročila v razdelkih “terjatve” in “obveznosti” vam dajo podrobnosti o vseh vaših ustvarjenih računih, računih in odhodkih..

Poleg podrobnosti so na voljo tudi povzetek staranja in podrobnosti vsake kategorije, ki lahko dajo vpogled v vaše neplačane ali zamudne transakcije sčasoma. V teh poročilih lahko prilagodite interval staranja in časovno obdobje ter izberete tudi stolpce, ki jih želite prikazati.

Poročila »Zalog« vam pomagajo slediti izdelkom v zalogi. Poročila »Pregled poslovanja« vam pomagajo spremljati splošno stanje finančnega stanja vašega podjetja, na primer poročilo o denarnem toku. Obstajajo tudi drugi razdelki, kot so “dejavnost”, “valuta” in “projekti”.

zohobooks-poročilo

Predloge poročil Zoho Knjige niso zelo vizualne, saj nimajo grafikonov ali grafov, ki bi podatke olajšali. Za primerjavo, postavitev poročil Wave je veliko boljša, če potrebujete nekaj vizualnega.

Uporaba API-ja Zoho Books

Če imate raje besedilo nad grafiko, lahko prek API-ja upravljate tudi svoje račune Zoho Books. Zoho Books ima dokumentacijo API-ja, s pomočjo katere lahko upravljate svoj API.

Podpora

Če potrebujete hitro osvežitev o tem, kaj lahko storite Zoho Books, lahko izveste več o njenih značilnostih, tako da kliknete gumb z vprašalnikom v zgornjem levem kotu strani in izberete »izvedite ogled«. 

Če potrebujete pomoč pri nečem, lahko poiščete odgovore v njihovi zbirki znanja, ki jih najdete s klikom na gumb vprašalnika in nato izberete »pomoč & podpora. “

zohobooks-pomoč

Če imate težave, lahko klepetate v živo s podporo za stranke Zoho Books ali jim pošljete e-pošto. Življenjski klepet z Zoho Books je na voljo 24 ur na dan in vam lahko takoj služi, zato je to plus za ljudi, ki delajo čudne ure. 

Na voljo so tudi telefonske številke za več okrožij, ki jih lahko pokličete, in če želite izvedeti več, preverite njegovo kontaktno stran za podporo strankam.

Razsodba

Na splošno je Zoho Books dobra računovodska platforma za mala podjetja. Tako po videzu kot po funkcionalnosti je preprost. Če iščete zanesljivo platformo, ki vam bo pomagala pri upravljanju podjetja, je Zoho Books vredno poskusiti.

Vendar pa je pomanjkanje vohlja tudi tisto, zaradi česar so druge platforme zanimivejše, na primer Wave s svojimi vizuali in QuickBooks Online s svojimi dodatnimi funkcijami (preberite naš pregled Wave).

Omeniti je treba tudi možnosti integracije Zoho Books, zlasti za plače. Ima omejene možnosti in večina je tudi platform, ki jih je razvil Zoho. Kar zadeva plačilo za plače Zoho, je na voljo samo v Indiji in dveh ameriških zveznih državah, zato ni idealno, če se vaše podjetje nahaja zunaj teh območij.

Cene Zoho knjig so primerne za to, kar dobivate. Njegov najdražji načrt je 29 dolarjev na mesec, s čimer dobite sledilnik zalog in funkcijo upravljanja projektov. V primerjavi z drugimi platformami z obema funkcijama, kot sta QuickBooks Online in Xero, je cenovno ugoden.

Zoho Books ponuja kar nekaj predlog za poročila, vendar imajo omejene filtre in prilagoditve. Podatke prikaže v standardni tabeli. Druge platforme, kot je Wave, pogosto vključujejo grafe in grafikone, da se podatki lažje prebavijo.

Podpora za stranke Zoho Books je precej enostavna, saj je to ena redkih računovodskih platform s funkcijo klepeta v živo 24/7. Obstaja tudi veliko koristnih člankov in videoposnetkov, ki jih lahko dobite iz njegove zbirke znanja, s pomočjo katerih boste začeli uporabljati Zoho Books.

Ste že poskusili Zoho Books? V komentarjih nam sporočite, kaj menite o tem pregledu. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map