Pregled FreeAgent – Posodobljeno 2020

FreeAgent pregled

FreeAgent je odlično orodje za samostojne strokovnjake s sedežem v Veliki Britaniji, ki morajo spremljati svoj čas. Če niste v tem precej specifičnem oklepaju, boste morda želeli pogledati drugam. Kljub temu gre za robustno in kompaktno storitev, ki dobro poskrbi za svojo specifično publiko. Preberite naš celoten pregled FreeAgent, da ugotovite, kaj nam je bilo všeč in kaj ni všeč.


Best-Accounting-Software-Ocene

FreeAgent je računovodska platforma, ki temelji na oblaku, razvita v Veliki Britaniji in vam omogoča upravljanje finančnih potreb vašega podjetja od kjer koli.

Niz funkcij FreeAgent se morda zdi dovolj za vse vrste malih podjetij. Vendar je sledilnik zalog skoraj neuporaben, in čeprav je njegov vodja projektov dober, je časovni sledilnik težko uporabljati.

Prav tako nima namenskega plačilnega procesorja, kot to počne QuickBooks Online, vendar se lahko s storitvijo Stripe integrirate za sprejemanje plačil s kreditno kartico.

Funkcija izdajanja računov je dobra, vendar morate iti skozi dve strani, da ustvarite en račun, zaradi česar bo paketno izdajanje računov postalo nočna mora. Funkcija poročanja deluje tudi v redu, vendar je zaradi pomanjkanja možnosti za prilagajanje in filtrov uporaba le-te za odločanje težavna.

Če imate majhno podjetje, ki temelji na projektu, preizkusite brezplačno 30-dnevno preskusno različico ali preberite naš pregled FreeAgent. Vendar pa se vam bo računovodska programska oprema morda zdela razočarana, če jo primerjate z drugimi platformami, zlasti če je vaše podjetje zunaj Združenega kraljestva. Preberite naš najboljši članek o računovodski programski opremi, da boste našli boljše ujemanje za svoje majhno podjetje.

Moči & Slabosti

Alternativa za FreeAgent

Lastnosti

FreeAgent se na prvi pogled zdi, kot da ima funkcije, ki lahko poskrbijo za vsako majhno podjetje. Vendar njegova inventarna funkcija ni tako uporabna kot tisto, kar lahko najdete pri drugih računovodskih platformah, na primer Zoho Books ali Sage. Njegov vodja projektov in sledilnik časa sta uporabna, vendar FreshBooks na splošno ponuja boljšo izkušnjo.

Inventar

Funkcija zalog FreeAgent je skrita na strani z nastavitvami, do katere dostopate tako, da v zgornjem desnem kotu strani kliknete svoje ime in izberete »nastavitve«. Ko pridete na stran z nastavitvami, kliknite »cenik & zaloga “, ki se nahaja pod” elektronska pošta, računi & ocene “.

Kartica »zaloga« vam omogoča, da spremljate količino zalog. Če želite aktivirati funkcijo, med ustvarjanjem novega računa izberite »zaloga« kot enoto izdelka na računu. »Cenik« je uporaben, če iste račune fakturirate pogosto, saj se pri izdajanju računov samodejno izpolnjujejo podrobnosti o izdelkih.

freeagent_stock

Funkcija zalog FreeAgent potrebuje veliko več truda kot druge platforme. Prav tako je težko dostopati, ker ni vključen v navigacijsko vrstico. Količine zalog ne morete dodati prek računov in nima točke za naročilo, ki jo imajo običajno druge platforme, na primer Sage in Zoho Books. Če želite izvedeti več, si preberite pregled Zoho Books in pregled žajblja.

Vodenje projektov

Funkcije upravljanja projektov najdete v kategoriji „delo“ v navigacijski vrstici. Če želite upravljati svoje projekte, kliknite »Projekti« ali kliknite »Sledenje časa«, če želite videti svoj urnik ali prijaviti ure.

Če želite ustvariti projekt, v zgornjem desnem kotu strani »projekti« kliknite gumb »dodaj nov projekt«. S tem boste odšli na stran »novega projekta«, kjer boste lahko vnesli podrobnosti svojega projekta, kot so odjemalec, ime projekta in proračun.

freeagent_newproject

Stran »Projekti« vam omogoča hiter pregled stanja vaših projektov. S klikom na ime projekta boste videli podrobnosti projekta, razdeljene na zavihke, vključno s računi, časom in poročilom o dobičku in izgubi. Če želite projektu dodati karkoli, lahko uporabite gumb »dodaj novo« v zgornjem desnem kotu strani vašega projekta.

freeagent_projectdetails

Na strani »Spremljanje časa« boste videli tabelo svojega prijavljenega časa. Na tej strani lahko dodate tudi nov vnos časa, bodisi tako, da zaženete časovnik s pomočjo gumba “start timer” ali tako, da izpolnite obrazec na vrhu strani in kliknete “dodaj časovni trak.”

freeagent_timetracking

Svoj čas lahko prijavite tudi tedensko, tako da v zgornjem desnem kotu kliknete gumb »dodaj tedenski preglednik«. Prijavljeni čas mora biti za isto nalogo, tako da, če delate več nalog v enem tednu, jih morate dodati ločeno.

freeagent_weeklytime

Če želite zagnati časovnik, morate iti na stran “sledenje času”, kar lahko postane moteče. Če primerjamo FreeAgent z drugo računovodsko programsko opremo, funkcija za sledenje času FreshBooks in upravljanje projektov ponujata boljše izkušnje na splošno. Če potrebujete boljši sledilnik časa, preberite naš pregled FreshBooks, če želite izvedeti več.

Integracije

FreeAgent lahko integrirate s platformami drugih proizvajalcev, tako da v zgornjem desnem kotu navigacijske vrstice kliknete svoje ime in izberete »povezave«. Račun Stripe lahko tudi povežete s plačilnimi karticami prek strani »povezave«.

freeagent_connections

FreeAgent lahko uporabite tudi za povezavo z bančnim računom tako, da odprete stran »bančništvo« ali stran »povezave«. Po povezavi bo FreeAgent samodejno uvozil vaše bančne vire, tako da lahko upravljate svoje transakcije iz FreeAgent-a. Prejemanje samodejnih bančnih virov z vašega bančnega računa olajša usklajevanje transakcij.

FreeAgent je razvit v Veliki Britaniji, zato nekatere funkcije v ZDA ali globalni različici še niso na voljo, vključno s funkcijo plače. Če potrebujete funkcijo plače – skupaj z vsemi drugimi funkcijami, ki jih najdete pri FreeAgentu – predlagamo, da preberete naš spletni pregled QuickBooks.

Cenitev

FreeAgent ponuja eno ceno za uporabnike s sedežem v ZDA, kar vas stane 24 dolarjev na mesec. To je precej drago, še posebej, če šele začnete svoje majhno podjetje. Poleg tega lahko za 24 dolarjev na mesec uporabite boljšo računovodsko programsko opremo.

Za 25 dolarjev na mesec ima načrt FreshBooks’s Plus odličen vodja projektov in sledilnik časa, ki ga je veliko lažje uporabljati kot FreeAgent. Funkcija izdajanja računov FreshBooks ponuja tudi boljšo izkušnjo na splošno, ker lahko dodate pristojbine za zamudo pri plačilu in račune za hrambo.

Vendar FreshBooks mesečno zaračuna 10 USD za vsakega dodatnega uporabnika, FreeAgent pa omogoča brezplačno dodajanje uporabnikov. FreshBooks tudi nima funkcije “računov”, ki bi vam pomagala spremljati vaša prihajajoča plačila, za razliko od FreeAgent.

Drugi načrt s podobno ceno je program QuickBooks Online Essentials, ki stane 20 dolarjev na mesec. QuickBooks Online ima boljše orodje za poročanje v primerjavi s FreeAgentom zaradi svojih filtrov in možnosti prilagajanja.

Funkcija izdajanja računov QuickBooks Online je v primerjavi s FreeAgentom tudi bolj napredna, za doplačilo pa lahko davke vložite z njene platforme. Vendar ta načrt ne bo dobil zaloga ali vodje projektov, ki sta na voljo v FreeAgentu. QuickBooks Online na tem načrtu tudi omeji število uporabnikov, ki jih lahko imate do tri.

Uporabniku prijaznost

FreeAgent ni najboljša programska oprema, če je za vas pomembna enostavnost uporabe. Čeprav obstaja gumb za hitro dodajanje, je na voljo samo na strani “pregled”. Če se prenašate iz druge računovodske programske opreme, se nekaj časa navadi na njeno nenavadno postavitev in obstajajo nekatere funkcije, ki jih je preprosto težko uporabljati.

Prijava na 30-dnevno brezplačno preskusno različico FreeAgent je enostavna. Obstaja pet oken, ki jih morate izpolniti, vključno s podatki o prijavi in ​​poslovnimi podatki, na primer možnost davka na promet in ime podjetja.

Prva stvar, ki jo opazite, ko se prijavite, je stran »pregled«, kjer so vaši finančni podatki vpisani v grafikone, tako da lahko na prvi pogled dojamete svojo situacijo. V zgornjem desnem kotu strani »pregled« je tudi gumb »hitre povezave«, ki vam omogoča ustvarjanje novih vnosov, vključno s računi, računi in stiki.

freeagent_overview

Navigacijsko vrstico FreeAgent najdete na vrhu okna. Postavljen je drugače kot druge platforme, tako da, če se prenašate z druge platforme, boste morda težko našli nekatere njegove funkcije.

Zalog se nahaja na strani z nastavitvami. Strani »projekti«, »časovni trakovi«, »ocena«, »izdajanje računov« in »ponavljajoči se računi« se nahajajo v kategoriji »delo« na navigacijski vrstici.

Računanje

Stran »obračunavanje« najdete pod kategorijo »delo« v navigacijski vrstici. Ta stran prikazuje vse vaše račune in njihove podatke, na primer “zapadli znesek” in “stanje”. S klikom na ime računa se odpre račun in omogoči snemanje plačila.

freeagent_invoiting

Ustvari račun

Račun lahko ročno ustvarite na račun: preko gumba za hitre povezave na strani »pregled« ali gumba »dodaj novo« na strani »izdajanje računov«.

Prva stran »nov račun« vključuje nastavitve računa, kot so kontakt, projekt in datum računa. Opomnike e-poštnega naslova lahko aktivirate tako, da v razdelku »Podrobnosti o računu« izberete potrditvena polja. Upoštevajte, da morate najprej prilagoditi svoja e-poštna sporočila prek nastavitev, preden lahko aktivirate opomnike po e-pošti.

Na drugi strani “nov račun” lahko dodate predmete na račun, s klikom na gumb “dodaj račun”. V oknu “dodaj račun na račun” lahko izdelek izberete s svojega cenika s klikom na “samodejno izpolnjevanje s svojega cenika” ali dodate nov artikel skozi obrazec v oknu, ki vključuje ceno, opis in prometni davek.

freeagent_invoiceitem

Če želite aktivirati sledenje zalog, spremenite enoto v polju “količina” v “zaloga”. Vnos lahko dodate tudi v svoj cenik, tako da potrdite polje »dodaj to v svoj cenik«. Če želite dodati isto postavko na račun, lahko to storite hitro prek gumba »samodejno izpolnjevanje s svojega cenika«.

Čeprav ta nastavitev podrobneje določa nastavitve, ni idealno, če morate hkrati ustvariti več računov.

Ponavljajoči se računi

Račun lahko ponovite na strani »izdajanje računov«. Račun odprite s klikom na referenčno številko, kliknite gumb »dodaj novo« in izberite »ponavljajoči se profil računa«. Pojdite na stran “ponavljajoči se računi”, ki jo najdete pod kategorijo “delo” v navigacijski vrstici in kliknite gumb “dodaj ponavljajoči se profil”..

Oba gumba vas bosta pripeljala na stran, ki je podobna prvi strani »nov račun«, kjer lahko prilagodite nastavitve računa. S pomočjo obrazca v razdelku »podatki o računu« lahko prilagodite pogostost in datum začetka ponovitve računa.

freeagent_recurring

Obstajajo tudi drugi načini za dodajanje novega računa. Če uporabljate ocene, ga lahko pretvorite v račun v enem kliku, tako da odprete svojo oceno na strani »ocene« in izberete povezavo »pretvori v račun«..

Drug način za ustvarjanje računa je prek strani vašega projekta. Kliknite »dodaj novo« in izberite »račun«, da samodejno ustvarite račun za svoje neplačane izdelke.

Stroški

V FreeAgentu obstajata dve vrsti stroškov: “računi” in “stroški”. Obe funkciji sta navedeni na navigacijski vrstici, tako da lahko hitro najdete njihove strani.

Računi

Nov račun lahko ustvarite na strani »pregled« s klikom na gumb »hitre povezave« in nato izberete »nov račun«. Lahko pa na navigacijski vrstici odprete stran »računi« in kliknete gumb »dodaj nov račun«.

freeagent_newbill

Za razliko od računov vam na račune ni treba dodajati elementov, zato je na voljo le ena stran. Na strani “dodaj nov račun” lahko vnesete svoje podatke o računu, ga dodelite projektu – in ga omogočite plačilu – ali pa ga ponovite. Če želite, lahko na svoj račun dodate tudi prilogo, na primer seznam artiklov.

Če želite posneti plačilo, pojdite na stran “računi”, odprite račun s klikom na referenčno številko in kliknite gumb “dodaj ročno plačilo”.

FreeAgent ne dovoljuje dodajanja predmetov na račune, zato ni mogoče samodejno zabeležiti nakupa zalog. Količino zalog morate prilagoditi s »cenikom & stran ». Zaradi tega je FreeAgent slabo primeren za mala podjetja, ki potrebujejo sledenje zalog.

Stroški

Podobno kot računi lahko tudi dodate izdatke bodisi prek strani „stroški“, ki jo najdete v navigacijski vrstici ali prek strani „pregled“ s klikom na gumb „hitre povezave“..

Obrazec na strani “novi stroški” je skoraj enak obrazcu na strani “nov račun”, edina razlika je v tem, da lahko izberete vrsto stroškov, bodisi plačilo bodisi nadomestilo.

Če želite naložiti potrdilo, morate podatke vnesti ročno. Samodejno branje informacij s potrdila je postalo običajna značilnost drugih računovodskih platform, tudi brezplačne platforme, kot je Wave. Preberite naš pregled Wave, če želite izvedeti več.

Poslovno poročanje

Predloge poročil FreeAgent so na strani »poročila«, ki se nahaja v kategoriji »računovodstvo« v navigacijski vrstici. FreeAgent nima veliko predlog za poročila in obstajajo le tri kategorije poročil: “visoka raven”, “razčlenitev” in “podrobna.”

Obstajata dve poročili o staranju: “ostareli dolžniki” in “starejši upniki.” Poročilo »starih dolžnikov« vsebuje seznam vaših strank in njihovih neporavnanih računov ter čas zapadlosti računov. Podobno poročilo “starih upnikov” navaja vaše prodajalce in neporavnane račune, pa tudi, ko so zapadli.

freeagent_aged

Poročilo o prodaji kupcev prikazuje vašo prodajo – organizirano po mesecih ali letu – za vsako stranko. Poročilo »kategorije porabe« prikazuje vaše nakupe za vse vaše računovodske kategorije, ki jih lahko organizirate tudi mesečno ali letno.

freeagent_sales

Poročilo “prikaži transakcije” vsebuje seznam vaših transakcij, filtrirano po obračunskem letu in računu. Poročilo »poskusni saldo« vsebuje seznam skupnega stanja za vsako kategorijo računovodstva.

freeagent_trialbalance

Večina poročil vam omogoča, da prilagodite časovno obdobje, vendar nič drugega ne morete prilagoditi. Poročila lahko izvozite v datoteko CSV ali PDF s pomočjo gumba »izvozno poročilo« v zgornjem desnem kotu strani s poročili..

Finančne izjave

FreeAgent ponuja dve finančni poročili: »dobiček & izguba “in” bilanca stanja. ” Obstajajo tri vrste dobička & poročila o izgubi: mesečna, letna in primerjalna. Primerjalno poročilo je omejeno na letna poročila, zato primerjalnega poročila ne morete uporabljati, če imate v FreeAgentu več kot dve leti podatkov.

freeagent_profitloss

“Bilanca stanja” ima fiksno obliko s štirimi kategorijami: “kapitalska sredstva”, “kratkoročna sredstva”, “kratkoročne obveznosti” in “lastniški kapital”. Datum poročila lahko prilagodite, vendar vsakega obdobja ne morete primerjati, kot lahko v “dobičku & poročilo o izgubi.

Tako kot poslovna poročila tudi za finančne izkaze FreeAgent ni veliko možnosti prilagajanja. Večino obdobja lahko prilagodite, vendar ni na voljo nobenih možnosti filtra.

Podpora

Če želite dostopati do podpore za stranke FreeAgent, lahko v spodnjem desnem kotu vsake strani kliknete gumb »pomoč«. To vas bo povezalo s klepetalnico, s pomočjo katere boste iskali članke v zbirki znanja FreeAgent.

freeagent_help

Če niste našli tistega, kar bi iskali, se lahko po e-pošti povežete s predstavnikom za podporo strankam s klikom na gumb »stopite v stik« v oknu za klepet. Podpora za FreeAgent bo z vami stopila v stik po e-pošti, ko bo odgovorila na vaše vprašanje.

Do baze znanja FreeAgent lahko pridete tudi tako, da na spodnji strani vsake strani kliknete povezavo »baza znanja«. Baza znanja je napolnjena s članki, ki vam lahko pomagajo, če se med uporabo programske opreme zataknete.

Skozi bazo znanja lahko rezervirate tudi 20-minutni klic ekipi za podporo strankam FreeAgent. Poleg člankov ponuja FreeAgent tudi video vaje, spletne seminarje in objave na spletnem dnevniku.

Razsodba

FreeAgent je odlična možnost za mala podjetja s sedežem v Veliki Britaniji, vendar je veliko bolj omejen, če se nahajate kjer koli drugje, ker ameriška različica in globalna različica ne ponuja funkcije plače. 

Za ameriško različico obstaja samo ena cena, kar je lahko nepošteno, zlasti za mala podjetja, ki se šele začenjajo.

FreeAgent ima zadovoljivo paleto funkcij, vendar niso tako dobre kot lastnosti, ki jih ponujajo njegovi konkurenti. Funkcija zalog ima v primerjavi z drugimi računovodskimi platformami, na primer QuickBooks Online ali Sage, veliko pomanjkljivosti. Vodja projektov je dober, vendar ni tako učinkovit kot menedžer s FreshBooksom.

Za izdelavo računa morate izpolniti dve strani, zato bo težko izdajati računske račune. Večina predlogov poročil ni koristna. Možnosti filtrov, ki jih običajno ima druga računovodska programska oprema, ni, prilagajanje pa je zelo omejeno.

Če ima vaše majhno podjetje sedež v ZDA, bo težko dobiti pomoč od uporabniške podpore za FreeAgent, ker ima sedež v Veliki Britaniji in je na voljo le ob določenih urah.

Glede na lastnosti, ki jih dobite, bo FreeAgent primeren za samostojne podjetnike ali mala podjetja v Veliki Britaniji. Če pa se ne uvrščate v to ozko kategorijo, so druge platforme boljše od FreeAgent.

Če vam je všeč to, kar ste slišali do zdaj, preizkusite brezplačno 30-dnevno brezplačno preskusno različico FreeAgent, da preverite, ali je to najboljša računovodska platforma za vas. Ste že preizkusili FreeAgent? Povejte nam, kaj mislite v komentarjih. Hvala, ker ste prebrali ta pregled FreeAgent.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me