Pregled Wrike – posodobljeno 2020

Pregled Wrikea

Wrike je celovita in fleksibilna rešitev za upravljanje projektov, ki velja za eno, če ne celo najboljšo na svojem področju. Oglejte si naš celoten pregled Wrike, če želite izvedeti o vseh prispevkih tega programa.


najboljša programska oprema za upravljanje projektov

Wrike je eden od težkih utezov sveta za upravljanje projektov. Postavlja se kot vodilna rešitev za upravljanje dela, kar je trditev, ki jo želimo preizkusiti. V tem pregledu Wrike bomo orodje predstavili skozi njegove korake in videli, kaj lahko naredi za vašo ekipo, ko deluje v oblaku.

Wrike je dobro uveljavljen in trdi, da ga uporablja več kot 17.000 podjetij, vključno z velikanom, kot so Airbnb, TGI Fridays in SurveyMonkey. Ima veliko funkcij, vendar prijaznost do uporabnika ne gre z roko v roki s tem, da je bogata s funkcijami. Najboljša programska oprema za upravljanje projektov dobi ravnovesje.

Ogledali si bomo, kako dobro se spopada Wrike.

Moči & Slabosti

Lastnosti

Kot pri večini programske opreme za upravljanje projektov vam tudi Wrike omogoča, da stvari organizirate v ločene projekte, od katerih vsak vsebuje naloge. Naloge lahko še naprej razdelimo na podvrste. Lahko jih dodelite tudi članu ekipe, tako da lahko vidite, kdo bi moral kaj početi.

Poleg tega, da sami ustvarite naloge, lahko z odgovorom na vprašanja ustvarite obrazce, ki drugim ljudem omogočajo ustvarjanje.

Obstaja več načinov za spremljanje, kaj se dogaja v vašem projektu. Tok je seznam dogodkov v obliki spletnega dnevnika in vas seznanja z vsem novim.

Če želite vedeti, kaj je za vogalom, si lahko ogledate pogled koledarja, ki vam pokaže, kaj se dogaja v določenem trenutku. Koledarje lahko nastavite tako, da prikazujejo naloge in projekte, razvrščene po številnih filtrih.

wrike-koledar

Različni koledarji se lahko medsebojno prilegajo drugam, kar vam omogoča, da se na določenih področjih projekta spoštujete ali dobite širok pregled.

Wrike vključuje tudi lektoriranje, ki omogoča komentiranje datotek. Z videoposnetki se lahko prikažejo komentarji na določenih točkah, s čimer je funkcija dober način za razpravo o težavah z datotekami, ki jih vaša ekipa dela, ali poudarjanje delov videoposnetkov. Ta funkcija nam je zelo všeč, čeprav to omogoča tudi veliko najboljših programov za urejanje videov, tako da morda ni uporaben za vse.

Ko gre za personalizacijo vašega delovnega prostora, ima Wrike ducat približno toliko tem. Vsak uporabnik pa nastavi svoje. Ne delijo jih z ekipo. Wrike bi se lahko izboljšal, če bi ponudil nekaj možnosti za prilagoditev videza projekta vsem.

Wrike ima močne zmogljivosti za izdelavo poročil, s katerimi boste podrobneje seznanili stanje svojega projekta. Poročila lahko ustvarite v nekaj klikih in vam omogočajo ogled vseh vrst koristnih informacij.

Lahko si pogledate, kdo kaj počne ali kaj zamuja. Prav tako lahko vidite, katere naloge niso dodeljene. To je, skupaj z Wrikeovim upravljanjem odvisnosti, še posebej koristno za odkrivanje zaporov. Izbirate lahko šest prednastavljenih poročil, vendar lahko ustvarite različice po meri, tako da izberete več možnosti in izberete tudi postavitev.

Wrike ima veliko integracij in se lahko uporablja s storitvami, kot so Salesforce, Dropbox in Google Drive. Tako kot pri Asani in Trello tudi nekatere integracije delujejo kot posredniki in vam omogočajo dostop do več storitev.

wrike-integracije

Ko uporabljate Wrike, dobivate redne posodobitve po e-pošti. Vključujejo na primer dnevne sezname opravkov in tedenske posodobitve poročil, na katera ste naročeni. Nekateri imajo odjavljene povezave, toda možnost izklopa e-poštnih sporočil je včasih potrebovala nekaj iskanja.

Wrike ima različice za večino platform. Poleg spletnega odjemalca je na voljo za Windows, macOS, Android in iOS.

Na splošno ima Wrike odličen nabor funkcij, ki vam omogoča, da veliko naredite in spremljate, kaj se dogaja.

Uporabniku prijaznost

Prijava je enostavna in lahko začnete s preizkusom, če ne želite plačati takoj.

Ko se prijavite in izberete svoj načrt, boste povabljeni, da povabite soigralce po e-pošti. Če želite, lahko to storite tudi kasneje.

wrike-povabiti

Naslednji korak je nastavitev vašega delovnega prostora. Namesto da začnete iz nič, lahko uporabite eno od prednastavljenih predloga Wrikea. Delo z nogami jemljete pri gradnji novega projekta in vam omogočajo, da se takoj postavite na osnove.

Tudi če se želite nastaviti od začetka, je koristno, da si ogledate prednastavitve, da dobite predstavo o tem, kaj je Wrike sposoben in kako ga najbolje nastaviti glede na svoje zahteve.

predloge-wrike-predloge

Predloge so razdeljene v kategorije, od katerih ima vsaka nekaj možnosti. Vključujejo sistem za prodajo vozovnic in službo za pomoč, Kanban tablo, ki bo seznanjena s uporabniki Trello, in nastavitve za upravljanje dogodkov, zagon izdelka in upravljanje projektov (več o Trello in Kanban ploščah si oglejte v vodniku za začetnike Trello).

Več kot verjetno boste našli nekaj, kar ustreza vašemu poslovanju ali vsaj daje dober začetek za natančno nastavitev, da ustreza temu, kar počnete.

wrike-novi-projekt

Ko začnete nov projekt, mu daste ime, skupaj z neobveznimi datumi začetka in konca in začnete. Vsaka predloga se odpre s kratkim videoposnetkom, ki razloži, kaj lahko storite z njo.

Projekti so razdeljeni na naloge. Lahko se dodelijo članom skupine in jim določi končni datum. Če želite nalogo dodeliti nekomu, ki ni član Wrikea, jih lahko povabite po e-pošti z delovnega prostora.

Glavni pogled vam daje ploščo na levi s seznamom opravil in ploščo na desni, ki prikazuje podrobnosti za izbrano nalogo. Opis naloge je v bistvu urejen besedilni dokument, zato ga lahko dodate po potrebi.

wrike-odvisnosti

Upravljanje odvisnosti je enostavno. Če želite ustvariti odvisnost, samo kliknite gumb »Dodaj odvisnost« na plošči s podrobnostmi o opravilih. Dodate jih lahko v katero koli smer, tako da lahko izbrano nalogo naredite odvisno od druge ali obratne poti.

Vmesnik se počuti bolj natrpan kot pri Asani in manjka neposrednosti Trella. Včasih s klikom na nekaj pridete v stanje, iz katerega ni očitno, kako izstopiti, zaradi česar smo njegove značilnosti preučevali bolj navidezno, kot bi morda storili drugače. Za primerjavo si oglejte naš vodič za začetnike Asana.

Povedano je, da uporabniški vmesnik ponuja veliko možnosti, in ko ga obiščete, lahko preprosto naredite, kar želite.

Na splošno Wrike deluje dobro, vendar ni tako dostopen kot nekateri njegovi tekmeci. Če se zataknete, ima dobro podporo, kot bomo videli kasneje.

Cena

Če želite potopiti nožni prst v vodo, vam stroškov ni treba odlagati, saj Wrike ponuja brezplačno 14-dnevno preskusno različico, ki novim uporabnikom omogoča dostop do vseh njegovih funkcij. Ne bo vas sramežljivo, da vas nadgrajujejo, če prodajno e-poštno sporočilo prispe po približno enem tednu.

Če se na koncu odločite za brezplačni načrt, je Wrike še vedno uporaben kot preprost seznam opravil za do pet uporabnikov. Strokovni načrt znaša 9,80 USD na mesec in več je možnosti za različne vrste uporabnikov.

Kot je razvidno iz preglednice, uporaba Wrikeja za majhne skupine ni predraga, toda za podjetja, ki vodijo velike projekte z več sto člani, je treba upoštevati ceno.

Varnost & Zasebnost

Varnost je pri Wrikeu vzeta resno, s širokim izborom funkcij in impresivnimi dodatki za uporabnike podjetja.

Na voljo je dvofaktorsko preverjanje pristnosti, s čimer boste preprečili, da bi lahko ukradli vaš Wrike račun z dodatnim slojem varnosti. Če želite omogočiti funkcijo, morate v pametni telefon prenesti aplikacijo Google Authenticator. Naš varnostni vodič po e-pošti vsebuje še nekaj nasvetov, kako varovati mapo »Prejeto«.

Podjetniška različica ponuja naprednejše varnostne kontrole. Skrbnikom omogoča, da strogo nadzorujejo, kaj lahko storijo uporabniki. Vsi projekti ne bodo potrebovali največje varnosti, toda za tiste, ki upravljajo občutljive podatke, so možnosti na voljo in zagotavljajo, da lahko v oblaku delate samozavestno.

Kot skrbnik za projekt podjetja lahko tudi natančno nastavite shranjevanje datotek in nastavitve povabil za vse v svoji skupini.

Prav tako lahko ustvarite politiko dostopa do omrežja, ki vam omogoča, da omejite dostop do svojih projektov na določene naslove IP in podomrežja.

Pravilnik o geslu lahko nastavite tako, da vsi razumno ščitijo svoj račun. Če vas varnost ne muči, lahko svojim uporabnikom omogočite, da izberejo katero koli geslo. Za projekte, ki potrebujejo več zasebnosti, pa se lahko prepričate, da vsi v vaši skupini uporabljajo močno geslo.

Lahko tudi prisilite svojo ekipo, da redno spreminja gesla, če želite ohraniti tesno ladjo (za pomoč si oglejte članek o najboljših upravljavcih gesel). Ponastavitev gesla vsakih nekaj tednov pomeni, tudi če je puščal nekdo, ki se ga bo prijel, ga ne bo mogel uporabljati za vedno.

Storitev & Podpora

Zdi se, da vam Wrike želi pomagati, saj se okna za klepet v živo pojavljajo povsod, od postopka registracije do območja skupnosti, tudi ko šele začnete uporabljati aplikacijo. Na voljo imate tudi več možnosti, da zaprosite za pomoč, z gumbom »Pomoči pri iskanju pomoči« v spodnjem desnem kotu zaslona in v meniju, ki vas vodi do portala za pomoč pri Wrikeu..

Mi smo sprožili poizvedbo za podporo Wrike-jevega klepeta v živo. Kljub temu, da smo bili prvi na vrsti, smo po 90 sekundah dobili samodejno sporočilo, da nam je treba zapreti klepet in počakati na e-poštni odgovor, če nismo želeli čakati.

Odločili smo se, da ga posedamo in se po treh minutah napotimo na stran s pomočjo, ki je odgovorila na našo poizvedbo. Nekaj ​​pozneje so nam v pomoč poslali prepis klepeta.

Poskusili smo tudi predložiti vozovnico za podporo, da preverimo odzivni čas. To smo storili v soboto po zahvalnem dnevu, zato nismo pričakovali strelega odziva na naše vprašanje o prilagoditvi našega projekta celotni ekipi. Glede na to smo v 30 minutah dobili odgovor, kar je bilo impresivno.

Sistem oddaje vozovnic ponuja možnost, da Wrike zahteva, da vas pokliče nazaj, tako da lahko klepetate z resnično osebo, če vam je ljubše, da prejmete e-pošto.

Med brskanjem po temah pomoči smo pogosto opažali osebje skupnosti Wrike, vendar je bilo tudi veliko vprašanj po enem dnevu še vedno neodgovorjenih. Zdi se, da vse na koncu dobi odziv, kakovost odzivov pa je visoka. Wrike ima dobro skupnost, ki pa ni tako velika, da bi težave rešili v nekaj urah.

Obstaja tudi velika zbirka znanja, ki vključuje veliko poglobljenih opisov, kako narediti stvari. Članki v sistemu pomoči so običajno dolgi in izčrpni. Če bi kaj, bi lahko naredili posek, da bi bilo lažje prelistati.

Razdelek o ustvarjanju strukture map, na primer, vključuje korake o možganski nevihti in obveščanju svoje ekipe, ki so pomembni, vendar morda na poti hitro in enostavno primerljiv opis, kaj kliknite, če želite doseči tisto, kar potrebujete.

Čeprav je tam veliko, boste verjetno našli odgovor na večino vprašanj. Članki so tudi dober vir, če želite izvedeti več o tem, kaj lahko storite s storitvijo.

Wrike je vložil trud in sredstva v svoje možnosti podpore in bili smo zadovoljni s tem, kar smo našli.

Končne misli

Wrike ima veliko funkcij in možnosti prilagajanja, zato je odlična izbira za tiste, ki se resno ukvarjajo s projektnim upravljanjem. Z njimi se je mogoče spoprijeti, vendar je na izbiro upravljavcev več možnosti, kot jih lahko nadomestite.

Če iščete izpopolnjeno orodje, ki ga lahko prilagodite potrebam svojega projekta, je Wrike odlična možnost. Je odlično orodje, ki vam bo pomagalo v številnih situacijah in ga lahko prilagodite svojemu poslu. Resnim tehnofobom bi bilo morda bolje pogledati nekaj bolj preprostega.

Ne glede na to, ali preizkušate Wrike prvič ali ste strokovni uporabnik, bi radi slišali vaše izkušnje z njim v spodnjih komentarjih.

Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me