Pregled Smartsheet – Posodobljeno 2020

Pregled pametne liste

Čeprav ga na prvi pogled morda zamenjate za preglednico, pod Smartsheetovim videzom skriva zelo zmogljivo orodje za upravljanje projektov. Čeprav nič ni popolno, si lahko predstavljamo več razredov ljudi, ki bi jih z veseljem uporabljali, kot lahko preberete v našem pregledu Smartsheet.


najboljša programska oprema za upravljanje projektov

Smartsheet je poslovno usmerjeno orodje, ki je podobno preglednici kot konkurenci. Poskusili bomo ugotoviti, ali njegov pristop deluje v tem pregledu Smartsheet.

Kljub težavam z zobmi (zgodnje različice so bile pretežke za uporabo), je uspešen igralec na področju upravljanja projektov. Po preoblikovanju je v štirih letih delovanja podvojil prihodke in je bil lani uvrščen na borzo. Ima močno bazo strank, saj jo uporablja več kot 77.000 blagovnih znamk, vključno s Cisco, Hilton in PayPal.

Čeprav je Smartsheet videti preprost in nezahteven, ima močan uporabniški vmesnik, ki vam omogoča pregledovanje in upravljanje podatkov na uporabne načine in dobro opravi, da so njegove napredne funkcije enostavne za uporabo.

Smo ugotovili, da je Smartsheet dobro vredno pogledati za vse, ki želijo upravljati s podatki ali organizirati svoje projekte in jih obravnavati med najboljšo programsko opremo za upravljanje projektov. Če želite izvedeti, zakaj, preberite dalje.

Alternativa za Smartsheet

Moči & Slabosti

Lastnosti

Smartsheet vam omogoča enostavno vnašanje podatkov v že znani vmesnik in nato ogled na več načinov. Podatki, ki jih vnesete, so lahko različno strukturirani. Če upravljate projekt, lahko predstavlja naloge, lahko pa so tudi prodajni cilji ali ljudje.

Odvisno boš od tega, kako boš strukturiral. Za usmerjanje ali ustvarjalnost lahko uporabite eno od predlog. Če ga želite primerjati z drugim vsestranskim orodjem, si oglejte našo revijo monday.com za dobro alternativo.

Na predmete ali opravila lahko pripnete datoteke, zato je Smartsheet dobro orodje za skupno rabo z vašo ekipo. Omejitev velikosti datoteke je 250 MB, če imate plačan račun. Skupni razpoložljivi prostor vaše ekipe je odvisen od vašega načrta in od števila uporabnikov, ker je razporejen na uporabnika. V osnovnem načrtu se giblje od 50 GB na uporabnika do 250 GB na načrtu Premier.

Tam boste dobili velikodušen znesek in imeli možnost doplačila, če boste potrebovali več, za podrobnosti pa se boste morali pogovoriti s prodajno ekipo Smartsheet. Če želite uporabiti alternativno storitev, si oglejte naš najboljši članek za shranjevanje v oblaku, vendar, če želite dodati aplikacije za produktivnost, bodo morda naši najboljši ponudniki EFSS boljša izbira.

dnevnik dejavnosti smartsheet

Njegov dnevnik dejavnosti omogoča spremljanje dejanj, povezanih s projekti, in ga je mogoče filtrirati, če želite raziskati nekaj posebnega.

smartsheet-koledar

Pogled v koledarju vam omogoča, da vidite, katere naloge se pojavijo in kaj je treba storiti, kdaj. Naloge lahko dvokliknete, da jih prilagodite ali dodelite nekomu drugemu.

smartsheet-gantt

Če si želite ogledati časovnico in naloge, katere naloge so odvisne od drugih, vam to omogoča ganttov pogled. Omogoča tudi, da naloge povlečete okrog in prilagajate začetne in končne datume, tako da če želite preusmeriti stvari, da bi poskušali narediti svoj urnik bolj učinkovit, lahko to storite.

smartsheet-kartica

Obstaja tudi prikaz kartice, ki razvrsti naloge v stolpce. Če želite preprosto dodati podvrste ali urediti podrobnosti, jih povlecite iz stolpca v stolpec, da prikažete, kako daleč je vsaka od njih. Ta pogled deluje kot deska kanban.

Če pogled na kartico ustreza vašim potrebam, je morda vredno pogledati enostavnejše orodje, na primer Trello. Preberite priročnik za začetnike Trello, da preverite, ali je primeren.

Opomniki Smartsheet

Opomnike lahko nastavite tako, da vas in člane vaše ekipe obvešča o določenih nalogah. To je koristno, če je v vaši rutini vedno pozabljeno.

smartsheet-test

Obstajajo tudi obrazci, ki jih lahko nastavite za lažje vnašanje podatkov, in poročila za prikaz informacij, kolikor jih potrebujete.

smartsheet-report-builder

Poročila so ustvarjena s pomočjo priročnega ustvarjalca, ki vam omogoča, da izberete podatke, ki jih želite vključiti, in jih po potrebi filtrirate.

Poleg tega, da so na voljo v brskalniku, obstajajo tudi aplikacije za Android in iOS, zato vam ni treba čakati, da pridete v pisarno, da začnete načrtovati dan.

Integracije Smartsheet-a

Če želite preseči svojo standardno funkcionalnost, Smartsheet ponuja veliko dodatkov. Na voljo je več kot 30 in vključujejo platforme, kot sta Jira in Salesforce, ter nekatere lastne ponudbe Smartsheet, kot so koledar in dodatni dodatki. Če želite uporabljati Zapier ali IFTTT, je nebo omejitev, saj je na voljo veliko receptov za Smartsheet.

Dodate lahko tudi storitve za shranjevanje, kot so Google Drive, Dropbox ali OneDrive. Če vas zanima dodatno skladiščenje in želite videti, katera od številnih možnosti vam najbolj ustreza, preberite članek o najboljši spletni shrambi za ekipe.

Nekateri dodatki zahtevajo, da se za nastavitev obrnete na Smartsheet, tako da do vseh ne morete dostopati takoj, vendar vam omogočajo, da znatno povečate nabor funkcij Smartsheet, če jih izkoristite..

smartsheet-add-on

Smartsheet ponuja močan nabor funkcij z odličnim upravljanjem nalog in vsestranskostjo za delo s podatki na več načinov. Prav tako se dobro integrira z zunanjimi orodji. Na tem področju ga zelo cenimo.

Pregled funkcij Smartsheet

Logotip Smartsheetwww.smartsheet.com

Začne se od 1400 dolarjev mesečno Vsi načrti

Funkcije upravljanja

Naloge

Podvprašanja

Upravljanje odvisnosti

Ozadja po meri
Samo barve

Druge možnosti prilagajanja
Logotip

Omejitev velikosti ekipe
3

Skladiščni prostor
250 GB

Splošno

Plačilo
Kreditna kartica, Paypal

Sprejema kripto valute

Podpora za mobilne sisteme
iOS, Android

Brezplačen preizkus
30 dni

Varnost

Dvofaktorna avtentikacija
prek OneLogina

Šifriranje
AES-256

SOC certifikat
SOC 2 Tip 2, AICPA SOC 1

Podpora

Klepet v živo

E-poštni naslov / kontaktni obrazec

Telefonska podpora

Uporabniku prijaznost

S Smartsheetom je enostavno začeti. Postopek prijave je hiter in neboleč. Ob prvi prijavi dobite štirminutni videoposnetek, ki prikazuje vašo platformo. Po ogledu vam bo predstavljen še en videoposnetek in navodila za začetek.

V aplikaciji je začetni vtis kompleksnost, zato je dobro, da imate na voljo vso pomoč. Vnašanje je enostavno, vendar je ugotoviti, kako se vse skupaj ujema.

Pri nastavitvi lahko podatke vnesete iz nič ali jih uvozite iz druge aplikacije. Obstaja več predlog, ki vam bodo pomagale začeti, zaradi česar bodo stvari na začetku bistveno hitrejše.

predloga smartsheet

Struktura je zgrajena okoli listov, ki vsebujejo podatke. Kot že ime pove, Smartsheet uporablja pristop v obliki preglednice, stolpcem pa so dodeljene različne vrste informacij.

Veliko dela za vas. Določite stolpec, na primer za shranjevanje stikov, in po njegovih stikih bo poiskal morebitne vnose.

Dodelitev nalog v Smartsheetu

Podatki na listih lahko predstavljajo marsikaj, na primer naloge. Naloge lahko določite datum začetka in konca in dodelite članu skupine. Lahko jim dodelite tudi predhodnike, kar pomeni, da lahko nastavite upravljanje odvisnosti, nato pa si oglejte, kako se vse skupaj ujema.

Vsako nalogo lahko spremljate s statusom, odstotkom dokončanja in komentarji, s katerimi boste obveščeni, kako potekajo stvari.

Ogledate si jih lahko na različne načine, od katerih ima vsak svoj način uporabe, kot je razloženo v razdelku o lastnostih.

Zgornji del zaslona je poln ikon, kar daje občutek namizne aplikacije, prinaša pa tudi občutek domačnosti. Včasih se zdi, da včasih uporabljate drsno in deljeno različico Microsoft Excel.

nasveti za smartsheet

V aplikaciji dobite veliko pomoči, pojavni okni se prikažejo vsakič, ko uporabite novo funkcijo. Običajno vam dajo nekaj kazalcev, pa tudi povezave do videov in člankov z vadnic.

smartsheet-custom-design

Če se želite, ko se s Smartsheetom počutite bolj doma, lahko nastavite svojo barvo ozadja in logotip. Kot pri večini stvari v Smartsheet je tudi tu kratek videoposnetek, ki vam pokaže, kako to storiti, vendar je postopek preprost.

Smartsheet ni najbolj vznemirljivo orodje na svetu, vendar ponuja veliko napotkov in pomoči, da se začnete z delom. Navaditi se je treba, vendar je tam veliko moči, ko se spopadeš.

Če vas čaka nekaj bolj zabavnega, si oglejte naš pregled Asane za program, ki ga bodo vsi v vaši ekipi uživali v uporabi.

Tudi tukaj Smartsheet dajemo visoke ocene. Dobro se predstavi in ​​vam olajša obilico koristnih pojavnih oken in vaj. Videti je zapleteno in tam je veliko, vendar postane veliko lažje, ko preživiš čas z njim.

Cena

Smartsheet ponuja individualni načrt za 14 USD na mesec, vendar vključuje toliko brezplačnih sodelavcev, kolikor jih potrebujete. Poslovni načrt za najmanj tri uporabnike prihaja po 25 dolarjev na mesec. Načrti podjetja zahtevajo razpravo s prodajno ekipo, zato bodite pripravljeni na pogajanja.

Individualni načrt vam omogoča, da preizkusite predloge in nastavite obrazce. Posel gre veliko dlje, saj vam omogoča dostop do dnevnika dejavnosti, vizualizacij in avtomatizacije delovnega toka. Dobiš tudi analitiko, blagovno znamko po meri in upravljanje skupin, tako da je to precej skok od individualne ponudbe.

Enterprise načrt podjetja Smartsheet zagotavlja še več, z izboljšanim nadzorom dostopa in dodatnimi skrbniškimi funkcijami skupine. Vrhunska možnost Premier vam nudi vrhunsko podporo in aplikacije ter priključke za zunanje storitve, vključno z Jira, Salesforce in Dynamics.

Ponuja 30-dnevno brezplačno preskusno različico, brez dodajanja kreditne kartice, zato ni razloga, da ne poskusite, če ste radovedni. Če se želite prijaviti na koncu preizkusa, sta običajni možnosti plačila kreditna kartica in PayPal, vendar se lahko obrnete na podjetje, da nastavite nakazilo ali ACH plačila.

Smartsheet ni najcenejša možnost in nima prostega načrta. Vendar ponuja več načinov plačila in je izdelek dobre vrednosti, zato mu dajemo spodobno oceno.

Če potrebujete cenejšo alternativo, si oglejte naš pregled Basecamp. Basecamp je brezplačen za učitelje in velika vrednost za velike ekipe.

Varnost & Zasebnost

Smartsheet deluje dobro, ko gre za certifikate. Poleg tega, da ima certifikat tipa SOC 2 tipa 2, ponuja navodila za stranke, ki morajo izpolnjevati standarde. Če vaše podjetje urejajo GLBA, FERPA ali HIPAA, vam lahko pomaga Smartsheet, kar je, kolikor nam je znano, edinstvena ponudba.

Kar zadeva lastno varnost, Smartsheet uporablja AES 256-bitno šifriranje v mirovanju in Amazon S3 za shranjevanje datotek. Podatki so shranjeni na več mestih, zato bi morali biti vaši podatki varni, tudi če se zgodi nesreča.

Skladno je s Splošno uredbo o varstvu podatkov, EU-ZDA. Ščit zasebnosti in Swiss-U.S. Ščit za zasebnost. Preberite ta članek in razložite GDPR, če želite vedeti več o tem.

Smartsheet pravi, da kljub temu, da je v skladu s kazenskim pregonom, omejuje tisto, kar razkrije. Ne morete zahtevati več kot to. Kot kaže ta članek o Snowdnu in vladnem nadzoru, je povsod povsod videti, zato je dobro vedeti, da je Smartsheet na vaši strani.

Dvofaktorska overitev privzeto ni na voljo, vendar lahko uporabite integracijo OneLogin, če jo potrebujete.

Zgodovina prijav je na voljo, če želite spremljati, kdaj se ljudje prijavljajo ali preverjajo sumljive dejavnosti. Preberite naš članek o kibernetski kriminaliteti za več informacij o tem, na kaj morate biti pozorni pri uporabi oblaka.

Smartsheet ima dober odnos do varnosti in zasebnosti in vam poleg ohranjanja urejenosti hiše nudi pomoč pri tem. Kot rezultat, je tukaj dobro dosežen.

Če vas zanima več o varnosti, si oglejte našo varnost, kaj morate vedeti, kar vam pove vse o temi.

Storitev & Podpora

Podpora Smartsheet-a temelji na njegovem učnem centru, v katerem je veliko videoposnetkov, s pomočjo katerih se boste spopadli s platformo, in vas naučili njegovih naprednejših funkcij.

Obstaja tudi veliko besedilnih člankov, če se raje tako učite. Dobro so napisani in lepo oblikovani.

Skupnost je zasedena, na vprašanja je mogoče odgovoriti v enem ali več dneh, kar je koristno.

Če želite vzpostaviti stik s svojo ekipo za podporo, vam bo Smartsheet poskušal najti članek, ki vam bo najprej pomagal, in če vam to ne uspe, vas bo usmeril v njegov spletni obrazec.

Poskusno vprašanje smo poslali prek njegovega obrazca, vendar ob pisanju, skoraj tri dni pozneje, nismo prejeli odgovora. To ni dobro. Tako kot na njenem forumu tudi ne morete pričakovati hitrega odziva in se boste morda kdaj počakali, če se boste zataknili.

Če želite več praktičnega treninga, vam Smartsheet ponuja ogromno možnosti. Sodelujete lahko z enim od njegovih svetovalcev, da se boste ustanovili ali se udeležili katerega od njegovih rednih izobraževanj. Ponuja celo certificiranje za 199 dolarjev.

Smartsheet ponuja veliko orodij za učenje, vendar bi lahko njegovo podporo izboljšali, tako da tukaj dobi podpovprečno oceno.

Če potrebujete storitev z bliskovito hitrimi odzivnimi časi podpore, oglejte Wrike. Tudi na splošno je odlična storitev. Oglejte si naš pregled Wrike za več.

Končne misli

Smartsheet je učinkovito sredstvo za vodenje projektov in presenetljivo prijetno orodje za uporabo. Videti je preprosto, vendar je vnašanje podatkov enostavno, njegovi uporabni pogledi pa vam omogočajo, da načrtujete svoje projekte in počnete druge stvari z minimalno mero..

Njegov pristop v obliki preglednice se na začetku zdi vanilski, vendar ima prednost, da so vsi seznanjeni z osnovnim formatom in jim omogočajo hiter vnos podatkov. Dobro vas vodi tudi s tem, da s svojimi predlogi in pogledi ustvarjate nekaj koristnega.

Skratka, naredi tisto, za kar bi si želeli takšno orodje, in to tudi dobro. Naš čas s Smartsheetom je bil prijeten, brez večjih napak ali težav, ki so nas ustavile na naših posnetkih. Uporabniški vmesnik ni najlepši, vendar ima dobro razmerje moči in uporabnosti.

Na splošno priporočamo uporabo Smartsheet-a. Če ste že preizkusili in želite deliti svoje mnenje z nami, to storite v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me