Pregled Jira – Posodobljeno 2020

Jira Pregled

Jira je orodje za upravljanje projektov, usmerjeno na Agile, ki ga je resnično veselje, če veste, kaj počnete. Če želite priti do tega, boste morda morali vložiti več časa in truda, ki ga mora malo podjetje napolniti, vendar je za večja podjetja odlična rešitev, kot lahko preberete v našem celotnem pregledu Jira.


najboljša programska oprema za upravljanje projektov

Jira sebe opisuje kot “orodje za razvoj programske opreme številka ena, ki ga uporabljajo skupine Agile.” Usmerjena je v razvoj, vendar se lahko uporablja tudi za druge stvari. Jira si ga bomo ogledali v tem pregledu Jira.

Atlassian, lastnik Jire, ponuja programsko opremo za več kot 125.000 ekip, tako da ima izkušnje. Platforma obstaja že od leta 2002, zato pričakujete, da bo izpopolnjena. Pred kratkim je bil preoblikovan, in po našem mnenju je še vedno treba rešiti stvari.

Našli smo Jira, ki je poln funkcij. Ima močno skupnost in možnosti usposabljanja, s pomočjo katerih boste obvladali njegovo zapletenost. Ima nekaj težav z uporabniškim vmesnikom, a na splošno ponuja veliko težav za vaš dolar in bo ustrezal naprednim uporabnikom, ki so pripravljeni spoznati platformo in izkoristiti njeno globino.

Je zelo konfiguriran in uporaben v vseh vrstah situacij, vendar je potreben čas za nastavitev, če želite iz njega iztržiti najboljše. Vendar pa smo imeli njegovo izkušnjo nesrečno izkušnjo, na katero bomo prišli pozneje, vendar boste morda boljši kot mi.

Priporočamo Jira in ga uvrsti med najboljšo programsko opremo za upravljanje projektov, vendar imamo pomisleke glede zasebnosti vaših podatkov, zato bi tisti, ki želijo upravljati projekte, vključno z občutljivimi informacijami, želeli ta pregled natančno prebrati pred uporabo platforme.

Alternativa za Jira

Moči & Slabosti

Lastnosti

Jira ima več kot 3000 aplikacij, ki vam pomagajo razširiti njeno funkcionalnost. Številni stroški na uporabnika, vendar se cene ne zdijo previsoke. Nekaj ​​njih smo si ogledali, da so zaračunali pavšalno pristojbino v višini 5- $ 10 plus med 70 centi in 3,50 USD za vsakega uporabnika nad 10.

Dobro se integrira z več drugimi platformami. Stablemate HipChat je enostavno povezati, kar vam omogoča odličen način pogovora s sodelavci. Lahko se povežete tudi z računi Bitbucket in Github.

Obstaja nekaj možnosti za prilagajanje nastavitev zunaj načina urejanja težav. Ustvarite lahko na primer emojije po meri, kar je luštna funkcija.

Čas lahko spremljate tako, da v vsaki številki kliknete območje sledenja časa in vnesete, koliko časa ste porabili za to. Za še eno orodje, ki je odlično za spremljanje časa in ponuja tudi ustvarjanje računov, si oglejte naš pregled Mavenlink.

Jira ima uporaben upravitelj varnostnih kopij, ki vam omogoča, da z enim klikom varnostno kopirate svoje projekte v oblak. Lahko pa traja nekaj časa, zato bodite pripravljeni počakati nekaj časa, če to storite. Kljub temu je bil naš testni projekt pripravljen v nekaj minutah.

Dobite 250 GB prostora za shranjevanje, kar je veliko. Prav tako piše, da ne boste takoj začeli brisati stvari, če boste rahlo čez mejo, tako da dokler ne shranjujete ničesar problematičnega, bi morali biti v redu..

Če potrebujete več prostora za shranjevanje, preberite naš pregled Asana. Asana ponuja neomejeno skladiščenje in je preprost za uporabo, vendar ne ponuja toliko zapletenosti kot Jira. Jira bi lahko z uporabo orodij, kot je Zapier, dodali več prostora za shranjevanje. Zaps, ki smo ga našli, je sodeloval z Egnyte in Google Drive. Preberite naš pregled Egnyte Connect in pregled Google Drive za več o teh dveh.

Jira in Sotočje

Komuniciranje med člani skupine poteka v Atlassianovem “Sotočju”. Včasih smo to preusmerili na programsko opremo. Prekinitev povezave ni bila idealna. Številne ekipe v celoti ignorirajo Sotočje.

Če imate raje integrirano komunikacijsko sredstvo na platformi, ki jo uporabljate, si oglejte naš Podio pregled. Podio ima priročno stransko vrstico za klepet, ki klepet olajša.

Ustvarite lahko vse vrste poročil, s katerimi boste v nekaj klikih ocenili uspešnost svoje ekipe. Obstaja več kot 20 možnosti, vključno z običajnimi grafikoni s pito in črticami ter poročili o času ločljivosti in poročila o šprintu.

poročila o poročilih

Ima tudi aplikacije za obe glavni mobilni platformi, tako da jo lahko uporabljate na poti.

Bili smo zadovoljni z Jirinim naborom funkcij, vendar smo čutili, da je njegov uporabniški vmesnik pokazal svoje omejitve, kadar smo poskušali narediti kaj zapletenega.

Ponuja veliko, vendar ne naredi tako dobrega dela kot nekateri njegovi konkurenti, če bi svoje naprednejše funkcije postavili dostopni. Oglejte si naš pregled Airtable za primer platforme, ki omogoča preprosto dodajanje sofisticirane funkcionalnosti v vaše projekte.

Pregled funkcij Jira

Jira Logotipwww.atlassian.com

Začne od 100 dolarjev mesečno Vsi načrti

Funkcije upravljanja

Naloge

Podvprašanja

Upravljanje odvisnosti

Ozadja po meri

Druge možnosti prilagajanja
Emoji po meri

Omejitev velikosti ekipe
Neomejeno

Skladiščni prostor
250 GB

Splošno

Plačilo
Kreditna kartica, Paypal, bančno nakazilo

Sprejema kripto valute

Podpora za mobilne sisteme
iOS, Android

Brezplačen preizkus

Varnost

Dvofaktorna avtentikacija

Šifriranje
TLS 1.2 (tranzit)

SOC certifikat
Tip II

Podpora

Klepet v živo

E-poštni naslov / kontaktni obrazec

Telefonska podpora

Uporabniku prijaznost

Naš prvi vtis o Jiri ni bil dober. Gumb za strinjanje je ostal zaklenjen, ko smo vnesli podatke za prijavo. Ko smo osvežili spletno mesto, se je na obrazcu pojavila prej nevidna Captcha, ki nam je omogočila, da jo po vnovičnem izpolnjevanju ponovno oddamo.

jira-vprašanja

Ko preverite svoj e-poštni naslov, morate opraviti hiter kviz. Jira z vašimi odgovori izbere predlogo, vendar lahko izberete drugo nastavitev, če vam njeno priporočilo ni všeč. Obstaja več predlog, vključno s Kanbanom, ki so nam ga priporočili, Scrum, Project Management, sledenje hroščev in še več.

Če je kanban deska dovolj za vaše potrebe, si oglejte vodnik za začetnike Trello. Trello je tako preprost, kot je lahko, in vam omogoča, da težave premikate z leve na desno po delovnem toku, ki ga oblikujete sami. Za bolj napredno možnost si oglejte naš LeanKit pregled.

Ko si nastavite svoj projekt, vas Jira spusti vanjo. Na vrhu je na voljo dodatna tura, vendar ste, za razliko od večine orodij, sprva v veliki meri prepuščeni lastnim napravam.

jira-ogled

Če spremljate ogled, vam pokaže osnove ustvarjanja nalog, razloži nekaj kontrol, nato pa se lahko lotite stvari. Čeprav se ne drži dolgo, se občasno raziskujejo tudi drugi nasveti, ko raziskujete funkcije platforme.

jira-kanban

Pogled na kanban je preprost. Privzeto vsebuje samo tri stolpce: »narediti«, »v teku« in »Končano«. To je koristno, če potrebujete nekaj preprostega, vendar lahko dodate poljubno število stolpcev, ki predstavljajo karkoli od različnih članov ekipe v različnih fazah vašega delovnega procesa.

jira-scrum

Njegov pogled na scrum vam omogoča, da ustvarite težave, nato pa izberete nekaj za “šprinte”, od katerih lahko vsak določi cilj in rok.

Jirine predloge so različne in tista, ki jo izberete, bo močno vplivala na to, kako z njo komunicirate. Če ste novi na platformi, bi bilo dobro poskusiti nekaj, da vidite, katera vam najbolj ustreza.

Jira upravljanje nalog

Večina programske opreme za upravljanje projektov temelji na nalogah, vendar Jira svoje osnovne elemente navaja kot “vprašanja”. Razdeljeni so v več vrst. Najverjetneje boste najbolj uporabljali “naloge” ali “hrošče”, vendar obstajajo tudi “zgodbe”, ki predstavljajo cilje ali želene funkcije, in “epi”, ki so večje zgodbe, ki jih je treba razčleniti na druge elemente.

Podnaloge lahko ustvarite znotraj nalog, vendar jih mora skrbnik omogočiti in dodati kot vrsto vprašanja za ta projekt. Funkcionalnost nam sprva ni bila na voljo, njena dokumentacija pa ni pomagala, zato smo se morali obrniti na podporo, da bi poskušali delovati.

jira-podvrsti

Ko je omogočeno, lahko podvrsti dodate s klikom na ustrezno ikono in odkljukate, ko so končani. Lahko tudi komentirate in določite prednost pred posameznimi podvrstemi.

Upravljanja odvisnosti ne bi mogli doseči, da bi delovalo. Dokumentacija Jira namiguje, da je to mogoče, toda postopek za njeno postavitev nam ni bil videti jasen. Vendar lahko vtičniki pomagajo pri tem. Če iščete orodje, s katerim lahko dodate odvisnosti, preberite naš TeamGantt pregled.

Jira je mešanica v smislu uporabnosti. Njegova osnovna področja so na splošno dobro zasnovana in kakovostna, z veliko dokumentacije. Člani skupine, ki jim bodo dodeljeni predmeti, bodo lahko brali, komentirali in spreminjali svoje težave brez prevelike žurnosti.

Vendar občasno gre narobe. Omenili smo nekaj načinov, vendar smo videli težave, pri katerih pojavni okni niso bili pravilno postavljeni ali pa niso imeli gumba za zapiranje in smo jih obesili na sredini zaslona, ​​dokler jih nismo pritisnili, da bi se jih znebili..

Jira Issues

Spletno mesto ni vedno tako hitro, kot bi bilo, z opaznimi zamudami pri izbiri možnosti. Ko smo na primer kliknili povezavo za obračun, se je naložilo več kot 10 sekund, tudi ko smo dvakrat poskušali omogočiti predpomnjenje, da izboljša stanje.

Prvič se ni uspelo naložiti več stvari. Nekoč smo nekaj kliknili in dobili sporočilo, da funkcija ni bila na voljo v “novi izkušnji”, samo da se bo prikazala nekaj sekund kasneje.

Na straneh z nastavitvami je veliko možnosti, vendar ni vedno jasno, kako jih dejansko spremeniti. Včasih smo to poskušali storiti, le da bi ugotovili, da ne deluje, kot je bilo pričakovano. Na straneh z nastavitvami smo videli tudi stolpce, ki so jih prekoračili. Ni bilo nič katastrofalnega, čeprav le veliko manjših vprašanj.

Na trenutke je bilo videti, kot da bi se obtičali v labirintu, saj je bilo predstavljenih več različic iste stvari, kot je varnost, odvisno od ravni platforme, v kateri delate. Sčasoma boste verjetno spoznali, kako narediti stvari, ki jih potrebujete, vendar smo ugotovili, da je bilo potrebno veliko lova, da smo našli tisto, kar smo želeli.

Ena težava v predlogi za kanban je bila, da smo se izgubljali v različnih podogledih in nismo mogli najti poti do privzetega pogleda.

Jira je pred kratkim začela svoje projekte nove generacije in to smo tudi testirali. Domnevamo, da je bilo zato toliko težav z uporabniškim vmesnikom, ker je bil v preteklosti že odkrit. Trenutni uporabniški vmesnik nas je pogosto prepuščal neskladju, čeprav se nismo mogli umakniti od pogledov, ki smo jih vnesli, ali poiskati tistih, ki smo jih videli.

Potrebno je vzpostaviti stik s podporo, da bi lahko delovale podvrste, kar je najprej, in nismo mogli ugotoviti odvisnosti. Njene strani za pomoč se niso ujemale s tistimi, ki smo jih našli v našem projektu.

Podarimo mu povprečno oceno. Gre za visoko razvito platformo z dobro oblikovanimi posameznimi lastnostmi, vendar bodo uporabniki morali biti potrpežljivi, ko se ukvarjajo z njegovimi težavami in njegov preoblikovanje potrebuje delo. Njeni meniji se zlahka izgubijo. Ugotovili smo, da so ločeni in na trenutke razdražljivi za raziskovanje.

Če iščete uporabnost gladkega masla, je dobra alternativa monday.com. Vse o tem si lahko preberete v našem pregledu monday.com.

Cena

Jira zaračuna uporabniku, stroški za uporabnika pa se zmanjšajo, ko se vaša ekipa poveča. Nima različnih stopenj za različne nabore funkcij. Vse plačaš in dobiš.

Obstaja tudi možnost, ki jo gosti sam. Jira lahko nastavite na svojem spletnem mestu za enkratno plačilo. Za 10 uporabnikov to stane le 10 dolarjev, za 25 uporabnikov pa cenovne balone na 2500 dolarjev. Od tod se poveča, tako da, če šele začnete in nimate majhne ekipe, boste morali plačati velik kos sprememb.

Povedano je, da se dolgoročno izkaže ceneje. Vaši uporabniki vas bodo stali na območju 100 USD na leto, zato 2500 USD ni slaba vrednost.

Prostega načrta ni, vendar ga lahko brezplačno preizkusite sedem dni brez kreditne kartice. Če se prijavite, lahko to storite s kreditno kartico ali PayPal. Če letno načrtujete, lahko plačujete tudi z bančnim nakazilom ali čekom.

Jira je cenovno konkurenčna, pomanjkanje stopenj pa stvari še bolj preprosto. Ko postaja tudi vaša ekipa večja, dobiva večjo vrednost. Brezplačne ponudbe ni, brezplačna preizkusna različica pa je le sedem dni. Ni popoln, vendar še vedno dobiva dobro oceno.

Varnost & Zasebnost

Jirino matično podjetje, Atlassian, ponuja veliko informacij o svojih varnostnih in zasebnih praksah. Gre za podrobnejše podrobnosti, kot smo jih videli drugje, in je morda najboljši v kategoriji vodenja projektov.

Za zaščito podatkov med prevozom uporablja TLS 1.2 s popolno tajnostjo naprej. Ima več certifikatov, med drugim ISO 27001 in 27018. Ima certifikat tipa II SOC za Jira Cloud in PCI DSS certifikat, ki nakazuje, da mu lahko zaupate svoje podatke o kreditni kartici.

Poleg sodelovanja v varnostnih pregledih in programih penetracijskega testiranja daje svoja poročila na voljo vsem na svojem spletnem mestu. Če želite poznati podrobnosti, jih lahko najdete tam. Vsebuje tudi vprašalnik CSA Star Level 1, ki podrobno opisuje, kaj počne.

Dobro poroča tudi o težavah. Na njenem spletnem mestu smo na primer našli poročilo, ki podrobno opisuje ranljivost drugih proizvajalcev v njeni programski opremi HipChat. Pomembno je videti, kako založnik sprejme tako odprt pristop k varnostnim vprašanjem.

Poiskali smo poročila o kršitvi varnosti iz leta 2010, vendar je bilo o njej odprto in se je zgodilo že dolgo nazaj, zato ga ne držimo proti Jiru.

Poleg predstavitve kratke, berljive politike o zasebnosti sodeluje v EU-Združenih državah. in Swiss-U.S. okvire zasebnosti, tudi če kupcem dajo datume certificiranja, na voljo pa je tudi posebna kontaktna številka in e-poštni naslov za poizvedbe v zvezi z zaščito zasebnosti.

Jira in GDPR

Jira ponuja podrobne informacije o tem, kaj počne v zvezi s Splošno uredbo o varstvu podatkov, in svojim strankam pomaga, da jo upoštevajo. To vključuje orodja za brisanje profilov, ki vam omogočajo brisanje vaših osebnih podatkov, pa tudi orodja za uvoz in izvoz, ki delujejo s podatki vaših strank. Če želite prebrati več o tem, si oglejte naš članek GDPR.

Na voljo je dvofaktorna avtentikacija, ki pa ni izpuščena. Morali boste kupiti razširitev za spletno različico za približno 10 USD na uporabnika ali namestiti aplikacijo, kot je Google Authenticator, za svoj telefon.

Če sta za vas pomembni varnost in zasebnost, si oglejte naš pregled Wrike. Wrike je naše najljubše orodje za upravljanje projektov in na večini področij dosega rezultate.

V Jire dobite več varnostnih možnosti, vendar morate ustanoviti organizacijo, preveriti svoje domene in se naročiti na Atlassian Access, da jih dobite.

jira-dostop

Čeprav Jira govori o varnosti in zasebnosti, smo bili presenečeni, ko smo se obrnili na njeno podporo. Na nas so odgovorili s posnetkom zaslona, ​​ki je prikazal naše naloge in nekatere njihove podrobnosti, ki so jih posneli v našem projektu.

jira - posnetek zaslona - od podpore

To je bil le testni projekt, toda če bi šlo za zaupne poslovne podatke, bi Jirino osebje to videlo. To je velik slabost z vidika zasebnosti.

Vrnili smo se k vprašanju, ali je pregledovanje podatkov uporabnikov običajno, in dobili odgovor, v katerem se opravičujemo, vendar nam je povedal “podpora, vendar se med raziskovanjem težave lahko prijavite na stran s strankami.”

jira-podpora-odgovor

Čeprav smo prepričani, da mu pogoji in določila dopuščajo to, še vedno ne pričakujemo, da bodo notranjosti projekta obravnavane brez izrecnega soglasja. To smo prvič videli, ko smo gledali programsko opremo za upravljanje projektov.

Žal moramo zaradi tega Jira dati slabo oznako za varnost in zasebnost, kljub temu da je na tem področju vse ostalo pravilno.

Storitev & Podpora

Meni pomoči v spodnjem levem kotu zaslona je poln možnosti in prvo mesto, ki ga kliknete, ko zataknete.

Njegova dokumentacija, do katere lahko dostopate iz tega menija, je obsežna in podrobna. Najdete lahko informacije o uporabi določenih elementov nadzora in zaslonskih elementov, skupaj z nasveti na višji ravni, kako nastaviti svoje projekte in jih uporabiti za dosego želenega.

Obstaja tudi velika baza znanja s članki z navodili, ki ponujajo dodatne informacije.

Jira je priljubljeno orodje in na voljo ima veliko skupnost, če potrebujete pomoč. Spletna stran skupnosti je zasedena, z veliko vprašanj in odgovorov, na katere je večina dobila odgovor v nekaj urah. Obstaja iskalno polje in več filtrov, s katerimi lahko lovite po njih, vendar je prišlo do druge manjše težave s uporabniškim vmesnikom, ko se spustni meni ni uspel zapreti, potem ko smo ga uporabili.

Če se želite osebno povezati z drugimi uporabniki, ima Atlassian skupine uporabnikov po vsem svetu. Samo v ZDA jih imajo v 50 mestih, v večini večjih držav pa jih je vsaj eno. Običajno se dogajajo vsak mesec ali približno tako, da je Jira odlična platforma, če želite pobegniti iz pisarne in omrežja v resničnem življenju.

Ohranjati stike s soljudi je še posebej pomembno, če delate od doma. Če ste to vi, boste morda želeli prebrati tudi naš članek o prednostih dela na daljavo za več kazalcev.

Za udeležbo v skupnosti lahko celo zaslužite značke (na žalost smo samo na ravni nič). Poleg motiviranja tistih, ki uživajo v takšnih stvareh, se ravni podeljujejo tudi za dokončanje različnih nalog, zato je vaš moški prisiljen, da preizkusi različna orodja, ki so jim na voljo.

Če vodite veliko ekipo, lahko izkoristite Atlassian University, ki ponuja usposabljanje in certificiranje prek pouka na zahtevo in v živo.

Cenimo aplikacijo z dobrim izborom bližnjic na tipkovnici in z lahko dostopnim načinom njihovega ogleda. Jira ima oboje.

Pomoč Jira

Žirin meni za pomoč nima možnosti za vzpostavitev stika s podporo, vendar je na povezani strani skupnosti. Podpora vas usmeri najprej k možnostim samopomoči, če pa kliknete, boste na koncu prišli do kontaktnega obrazca.

Že takrat kategorije ne vključujejo splošnih prošenj za pomoč. Če želite vedeti, kako nekaj storiti, so najbližje ujemanje “tehnične težave in napake.” Nato morate stopnjo resnosti svoje težave oceniti na štiritočkovni lestvici.

O naši izkušnji s podporo Jira smo že govorili v razdelku o varnosti in zasebnosti, vendar je bil odgovor na našo poizvedbo hiter. Za odgovor na nas je trajalo manj kot eno uro, kar je boljše od mnogih drugih. Na žalost se je predstavnik odločil za dostop do našega projekta in nam poslal posnetek zaslona.

Ura je odličen odzivni čas, če pa želite še hitrejšo storitev, si oglejte naš pregled Basecamp. Njegova podpora se nam je vrnila v treh minutah, ko smo odgovorili, preden smo se vrnili od odmora za kavo.

Kljub prizadevanjem Jire, da nas odvrne od neposrednega stika, smo si prizadevali najti vprašanje, na katerega v dokumentaciji ali skupnosti niso odgovorili, zato so odlična sredstva.

Tu na splošno damo Jira visoke ocene. Kljub temu, da vas ne zanima, da se obrnete na podporo, so njegovi materiali za pomoč vrhunske kakovosti in podpora hitro in natančno odgovori, ko se obrnete nanjo. Moramo preseči nekaj točk, ker lahko podpornemu osebju omogočamo, da si po nepotrebnem ogleda naše podrobnosti o projektu.

Končne misli

Jira je odlična platforma za upravljanje projektov in dodeljevanje nalog vaši skupini. Pri uporabi smo morali ugotoviti nekaj stvari, vendar je tam veliko podpore in stvari so lažje za redne uporabnike kot tisti, ki postavljajo projekte.

Njegova varnost je resnična moč in enako bi rekli tudi o njeni zasebnosti, če nam ne bi poslala posnetek zaslona s podrobnostmi o našem projektu, toda tisti, ki resno držijo svoje podatke zasebne, morajo biti previdni.

Njegova skupnost je močna, z veliko pomočjo in informacijami, ki so na voljo na spletu, pa tudi prek srečanj in usposabljanj v resničnem življenju. Hitro se je odzval tudi na našo podporo. Menimo, da ga je vredno pogledati in upamo, da se bo izboljšalo, ko bomo odpravili težave v svoji prenovi.

Če ste Jira poskusili, nam v komentarjih sporočite svoje izkušnje. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me