Pregled GanttProject – Posodobljeno 2020

GanttProject Review

GanttProject je enostaven za uporabo odprtokodno orodje za upravljanje projektov. Če želite sprejeti centraliziran pristop, ki temelji na gantih in ne v oblaku, boste morda želeli preveriti naš celoten pregled GanttProject.


najboljša programska oprema za upravljanje projektov

GanttProject je namizna aplikacija, ki ima, kot ste uganili, Ganttov podoben pristop k upravljanju projektov. V tem pregledu GanttProject si ga bomo podrobno ogledali in videli, kako se primerja s številnimi odličnimi ponudbami programske opreme za upravljanje projektov v oblaku..

To je majhen odprtokodni projekt, ki obstaja že od leta 2003, zato je bilo na njem veliko dela. To je učinkovito orodje kljub pomanjkanju nabora in, če se želite osredotočiti na njegove osnovne funkcije upravljanja nalog, bo morda naredil vse, kar potrebujete.

Najboljša programska oprema za upravljanje projektov ponuja spletna komunikacijska orodja in vam omogoča sodelovanje. GanttProject je odličen za upravljanje porazdeljenih projektov. Bolj je primeren za uporabo v pisarniškem računalniku, vendar z eno osebo, ki je odgovorna za projekt, z drugimi pa se po potrebi prijavite..

Preprosto je, vendar ponuja upravljanje opravil, odvisnosti in podvrste. Ključne funkcije upravljanja projektov so na voljo, vendar še veliko drugega ni. Primer visokokakovostne platforme, ki je polna odličnih funkcij, si oglejte naš pregled Wrike.

GanttProject ima sicer nekaj uporabnih funkcij, projekte pa lahko shranite na strežnik, če imate primernega. Ustvari lahko poročila in spletne strani, zato obstajajo načini, kako svojo ekipo posodobiti svojim načrtom.

Če želite poskusiti nekaj še bolj preprostega, vendar z večjo občutkom zabave, preberite naš pregled Asana. Asana naredi upravljanje z nalogami zabavno, vendar je še vedno koristno.

Moči & Slabosti

Alternativa za GanttProject

Lastnosti

Presenetljivo je, da bodo uporabniki GanttProject v njenem pogledu Gantt porabili veliko časa. Tako dobite pregled, kako se vaše naloge ujemajo. Lahko vidite, katere naloge je treba opraviti pred drugimi, blokade in odvisnosti.

ganttproject-gantt-chart

Če ste na trgu za orodje, ki temelji na Ganttu, si oglejte našo skupino TeamGantt za alternativo v oblaku.

GanttProject ima grafikon virov, s katerim lahko dodate ljudi v vaš projekt. Vsem lahko daste vlogo in določite vloge po meri. Edini tam je privzeto “vodja projektov”, zato boste morali dodati druge, razen če delate sami.

Osebe v seznamu virov lahko dodelite nalogam. Ko so dodeljene, so barvno kodirane, tako da lahko vidite, ali je kdo preobremenjen ali premalo obremenjen.

ganttproject-pert-chart

Obstaja tudi pogled PERT. To je nekakšen grafikon, ki prikazuje trajanje vsake naloge kot vrednost, namesto črtice v koledarju.

Privzeto ga ni in mora biti omogočen v meniju »Pogled«. Tako kot Ganttov prikaz prikazuje razmerje med nalogami, vendar to počne neodvisno od koledarja, tako da lahko elemente preuredite tako, da jih povlečete in postavite na način, ki vam ustreza.

Poleg tega, da ponuja upravljanje odvisnosti, vam GanttProject prikazuje tudi kritično pot, to je pot, ki bi povzročila najkrajši možni čas za dokončanje vašega projekta.

Videz aplikacije lahko spremenite tako, da izberete prednastavitve, čeprav nagrade za vizualno privlačnost ne bodo osvojile. Prav tako lahko spremenite barve elementov grafikona in dodate svoj logotip. Določite lahko tudi proste dneve in jih izpustite iz svojega koledarja, kar lahko ohrani stvari urejene.

Za razliko od večine najboljših orodij za upravljanje projektov je GanttProject namizna programska oprema. To pomeni, da nima možnosti, ki so običajne alternativam v oblaku.

V primerjavi s spletnimi platformami je njegova največja slabost pomanjkanje komunikacijskih možnosti. Osebe lahko pošiljate po seznamu virov, če ste dodali njihove e-poštne naslove, vendar to storite prek privzete e-poštne aplikacije.

Če želite aplikacijo, ki ponuja veliko načinov za pogovor s soigralci, si oglejte naš Podio pregled.

Datoteke privzeto shrani tudi lokalno, kar pomeni, da niso v skupni rabi. Kljub temu lahko shranite na omrežni pogon ali uporabite storitev, kot je Dropbox, za skupno rabo datotek projekta. Obstaja tudi možnost povezave s strežnikom prek protokola WevDAV.

Če vas zanima, kako poiskati storitev za shranjevanje za svojo ekipo, preberite članek o najboljši spletni shrambi za ekipe.

ganttproject-html-output

GanttProject ima odličen generator poročil, ki ustvarja povzetke vašega projekta v številnih oblikah, vključno z .pdf in HTML. Izvoz HTML je še posebej dobra funkcija, ki vam omogoča enostavno pregledovanje projekta na spletu. Dobiš mini spletno mesto s povezavami do različnih razdelkov in med njimi je na voljo izbor tem. Izgleda osnovno, vendar je koristno.

Prav tako lahko uvažate in izvozite v Microsoft Project ter upravljate .csv datoteke.

GanttProject ima ozek, osredotočen nabor funkcij. Nauči se ogromno, kaj lahko storite, kar pričakujete.

GanttProject je namizna programska oprema, ki je vgrajena v Java in deluje v sistemih Windows, Linux in macOS. Ni bogata s funkcijami, vendar je dobro v tem, kar počne, in ima nekaj lepih dotikov. Tu dobimo spodobno oceno. Če potrebujete aplikacijo z več funkcijami in integracijami, si oglejte naš pregled Airtable.

Pregled funkcij GanttProject

Logotip GanttProjectwww.ganttproject.biz

prost

Funkcije upravljanja

Naloge

Podvprašanja

Upravljanje odvisnosti

Ozadja po meri

Druge možnosti prilagajanja
Nastavitve videza, logotip, barve po meri

Omejitev velikosti ekipe
Neomejeno

Skladiščni prostor
Neomejeno GB

Splošno

Plačilo
Open Source (brezplačno)

Sprejema kripto valute

Podpora za mobilne sisteme

Brezplačen preizkus
Vseeno brezplačno

Varnost

Dvofaktorna avtentikacija

Šifriranje
Na voljo so vtičniki

SOC certifikat

Podpora

Klepet v živo

E-poštni naslov / kontaktni obrazec

Telefonska podpora

Uporabniku prijaznost

GanttProject je brezplačna aplikacija, ki jo naložite in zaženete sami. Priložen je namestitveni program, ki je v operacijskem sistemu Windows le 18 MB, zato ga je mogoče hitro prenesti in preprosto zagnati. Za začetek vam ne more veliko pomagati. V aplikaciji ni vadnice in nič podobnega priročniku.

Večina spletnih platform je na voljo, ko začnete z uvodnimi funkcijami, vendar ste večinoma ostali sami z GanttProjectom. Podobno orodje je Redmine, ki je odprtokoden in je zasnovan za zagon na vašem lastnem strežniku. Oglejte si naš pregled Redmine za več.

Na srečo je GanttProject enostavno razbrati, deloma tudi zato, ker ga ni veliko razumeti. Njeni meniji imajo nekaj možnosti, vendar jih je komaj založeno.

Kot ste verjetno uganili, je GanttProject orodje, usmerjeno v Gantt Njegov glavni pogled je Ganttova tabela s seznamom nalog na levi in ​​koledar, ki prikazuje, kdaj so naloge predvidene na desni strani.

Dodajanje naloge je preprosto in se lahko izvede z gumbom ali z nekaj menijskimi možnostmi. Za nove naloge so določeni začetni in končni datumi, ne glede na dan, ki je trenutno na skrajnem levem robu prikaza grafikona, kar je nenavadno, vendar se ga navadite.

lastnosti ganttproject-task-task

Na koledarju lahko spremenite začetni in končni datum za opravila tako, da se pomikate po njihovih robovih in povlečete. Na podoben način lahko spremenite dokončane odstotke in ustvarite odvisnosti, tako da povlečete puščico iz ene na drugo nalogo.

Ni očitnih ročajev, ki bi vam pokazali, da je to mogoče, in zahteva natančnost z miško, vendar je dovolj intuitiven, da lahko ugotovite z eksperimentiranjem. Morda se boste zgrozili, ko boste stvari hitro premikali, saj tudi ko veste, kaj je mogoče storiti, ne najdete vedno pravega ročaja, ne da bi se pomikali s kazalcem.

Vsa orodja za upravljanje projektov vam ne dajo nadzorovati grafikonov Gantta, toda tista, ki to počnejo, so na splošno lažja za delo kot GanttProject. Eno spletno orodje, ki vključuje veliko funkcij in ga ni težko uporabljati, je Smartsheet. O tem si lahko preberete v našem pregledu Smartsheet.

Poleg tega bo GanttProject samodejno premaknil stvari za vas, če bodo odvisne od drugih opravil, ki ste jih pravkar premaknili. Na primer, če končni datum opravila premaknete na 10. marec, se bodo opravila, ki so odvisna od njega, premaknila na začetek po tem datumu, če bo potrebno.

GanttProject dobi visoke ocene za enostavno uporabo. Večino njegovih značilnosti je enostavno razbrati. Vredno je ogledati njegov videoposnetek z YouTuba, vendar ga ne bi potrebovali veliko več kot to, če se želite naučiti, kako ga uporabljati. Vlečenje opravil okrog njegovega Ganttovega pogleda bi bilo lahko lažje, vendar ob tem nismo imeli težav.

Cena

GanttProject je brezplačen, vendar vam daje možnost plačila, če želite pomagati pri njegovi podpori. Lahko določite svojo ceno, tako da, če imate denar, lahko nekaj vrnete njegovi ekipi.

Prispevate lahko tudi s testiranjem in lovom na hrošče, delom na izvorni kodi ali prevajanjem v nove jezike. Na voljo je že v 40 jezikih, vendar vsi prevodi niso posodobljeni.

Kljub temu ne morete premagati prostega, zato ima GanttProject tukaj odlično oceno. Ne pozabite, da boste morali plačati za svoj spletni strežnik ali storitev za shranjevanje, če gostite svoj projekt v spletu. Članek o varnosti spletnega mesta je vredno prebrati, če nastavite svoj strežnik, in naš najboljši članek za shranjevanje v oblaku bo koristen, če želite datoteko projekta naložiti nekam.

Varnost & Zasebnost

Ker GanttProject običajno deluje lokalno, je zasebnost veliko manj problematična kot pri orodjih, ki temeljijo na oblaku. Za prenos namestitvenega programa ne potrebujete e-poštnega naslova ali drugih informacij.

Njegova politika zasebnosti spletnega mesta je preprosta izjava, v kateri piše, da zbira piškotke, shranjuje IP naslov obiskovalcev spletnega mesta in počne druge stvari, ki bi jih pričakovali ob obisku spletnega mesta. Tu nimamo pomislekov, toda če želite na splošno izvedeti več o tej temi, preberite naš članek, kako zaščititi svoj članek o zasebnosti.

Če nastavite svoj strežnik za uporabo prek storitve WebDAV, si oglejte naše najboljše vodiče za spletno gostovanje, da boste lažje ugotovili svoje možnosti. Če uporabljate GanttProject v spletu, ste odgovorni za lastno varnost.

Projektne datoteke niso šifrirane in izgledajo kot .xml datoteke, ko se odprejo v urejevalniku besedil, vendar imajo svojo pripono. Če želite zaščititi svoje lokalne datoteke, si preberite navodila za šifriranje dela trdega diska za nasvete, kako to storiti.

Tu smo dali visoki oceni GanttProject, vendar je to bolj zato, ker nas ne skrbi kaj dosti kot to, ker na tem področju počne kaj posebnega. Kibernetska kriminaliteta manj skrbi za namizna orodja.

Storitev & Podpora

Kljub temu, da je brezplačen, obstaja nekaj načinov za pomoč pri GanttProjectu.

Ima portal za podporo, na katerega se lahko obrnete, če potrebujete pomoč. Tam boste našli aktivno skupnost, v kateri lahko poiščete pomoč razvijalcev in drugih uporabnikov tam. Skoraj na vsa vprašanja, ki smo si jih ogledali, je odgovoril hitro, pogosto pa je bil vodja in programer GanttProject-a, Dmitrij Barašev. Nobeno drugo orodje, ki smo ga uporabili, ni ponudilo podpore neposredno od šefa.

Spodbujate si, da preberete pogosta vprašanja in poiščete obstoječa vprašanja, preden vprašate svoje. Pogosta vprašanja vključujejo koristne povezave, vključno z YouTubovimi vadnicami in dokumentacijo. V dokumentaciji je na voljo le nekaj člankov, ki so objavljeni pri uporabnikih in so na precej specifične teme.

Povezava z YouTubom je samo iskanje vadnic, vendar jih je tam veliko, tudi nekaj od razvijalcev projekta. Ta je še posebej dober kraj za začetek.

Ker gre za odprtokodno orodje, lahko z GanttProject storite, kar želite, in skupnost je tam, da vam pomaga, če se zataknete. Lahko bi bila boljša dokumentacija, vendar obstajajo dobri videoposnetki. Tudi orodje je preprosto razbrati, kar mu pomaga doseči dobro oceno tukaj.

Končne misli

Če želite iz varnostnih ali zasebnih razlogov narediti vse brez povezave, je GanttProject odlična izbira. Omogoča vam lokalno upravljanje projektov in izvajanje upravljanja opravil s podvprašanji in odvisnostmi.

Ima nekaj spletnih funkcij, pa tudi uporabno možnost izhoda HTML. Čeprav se zdi, da je zmenjen, je dobro, kaj počne. Če želite nekaj bolj modernega občutka, je lahko monday.com za vas. O tem si preberite v našem pregledu monday.com.

GanttProject je osnovni glede na to, kar ponuja, vendar bo pomanjkanje zvonov in piščkov nekaterim ustrezalo. Če potrebujete posebne funkcije, ki jih ima in ne želite imeti prednosti oblačne platforme, je to lahko kar tisto, kar potrebujete.

Če ste preizkusili GanttProject, nam sporočite, kako ste ga našli v komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me