Pregled Basecampa – posodobljeno 2020

Basecamp pregled

Basecamp je trdna in zmogljiva storitev, ki počne, kar mora, vendar ji primanjkuje pizzazza konkurentov. Kljub temu je njena cena spodobna, tako da če boste opravili delo, kar potrebujete, je morda orodje za upravljanje projektov za vas. Oglejte si naš celoten pregled Basecamp za vse podrobnosti.


najboljša programska oprema za upravljanje projektov

Basecamp se predstavlja kot celovito orodje z vsako funkcijo na enem mestu. To pomeni, da ga lahko uporabite namesto celega števila drugih storitev. Ali želite, je predmet tega pregleda Basecampa.

Ima trdne temelje, ki jih je ustvarila ekipa za Ruby on Rails. Pod imenom 37signals se je podjetje pred nekaj leti preimenovalo, da se je osredotočilo na svojo aplikacijo za upravljanje projektov, Basecamp.

Po razpravi leta 2004 je v nekaj letih zrasel na 100.000 uporabnikov. Odtlej je zbral 2,8 milijona računov, zato je bila njihova rast impresivna.

Basecamp je že dolgo izboljšal svojo uporabniško izkušnjo. Kljub temu je na področju upravljanja projektov veliko igralcev, zato bomo videli, kako se primerja. Še posebej smo radovedni, kako se časten stari pes postavlja proti novim otrokom.

Da bi vas preizkusili, smo mislili, da je Basecamp dober, a nespremenljiv. Ima spodoben izbor funkcij, vendar si srca nikoli ne postavljamo dirkaško. Oglejte si naš najboljši članek o upravljanju projektov, če iščete nekaj z več va-va-voom-a.

Alternativa za Basecamp

Moči & Slabosti

Lastnosti

Z močnim izborom funkcij, vključno z izmenjavo datotek in komunikacijo, lahko Basecamp uporabite kot vse v enem nadomestitev za orodja, kot so Slack, Asana in Dropbox. Kljub temu mora biti močan na vseh teh področjih, da se bo njegovo osnovno prodajno mesto postavilo.

Basecamp je dober za skupno rabo datotek med člani skupine, njegova enotna cena pa daje boljšo vrednost, ko se ekipa poveča. Če ste samo dva ali trije od vas, bi lahko namenska storitev delovala bolje. Oglejte si naš najboljši oblak za shranjevanje v članku in si oglejte, če lahko najdete nekaj primernega.

Campfire je eden njegovih glavnih sestavnih delov in omogoča vodenje skupinskih klepetov na podlagi projekta. Omogoča vam tudi pripenjanje zvokov in videa. Vendar smo ugotovili, da je skupna raba videoposnetkov nerodna, saj se je naš testni videoposnetek pokazal kot predvajan v pogovornem oknu prenašalca, vendar je bil na voljo samo kot prenos za druge ljudi.

Oglejte si naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za Slack za primer, kako dobro lahko deljenje datotek deluje s spletnim komunikacijskim orodjem.

basecamp-taborni ogenj

Poleg tega taborni ogenj deluje precej dobro, vendar ne dovolj dobro, da bi ga radi uporabili v drugih stvareh. Omejuje se tudi zato, ker imate na projektu samo eno ognje.

Obstaja tudi oglasna deska, ki omogoča objavo vsem v vaši ekipi. Tako kot taborni ognji so dovolj spodobni, vendar bi bilo lepo, če bi imel več prožnosti. Možnosti razvrščanja so omejene in njihovo spreminjanje vpliva na vsakega uporabnika v skupini.

S svojim seznamom opravkov lahko ustvarite naloge, jih dodelite članom skupine, dodate datume in opombe ter določite ljudi, ki bodo obveščeni, ko je naloga končana. To je koristno, vendar bi bilo dobro imeti tudi podvrste in upravljanje odvisnosti.

naloge basecamp

Dogodke lahko naredite z njegovim koledarjem. Po želji se lahko ponovijo in lahko izberete, kdo bo obveščen, ko so ustvarjeni. Na dogodke se lahko naročite prek Google Koledarja, Apple Koledarja ali Microsoft Outlook.

Za skupno rabo projektnih datotek dobite tudi priročno 500 GB prostora za shranjevanje v oblaku, kar je več kot nekaj namenskih storitev za shranjevanje v oblaku. Če potrebujete več od tega, pa je veliko krajev, da ga dobite. Nekatere od njih si ogledujemo v našem najboljšem članku za shranjevanje v oblaku.

Ko drugi člani ekipe objavijo ustrezne objave, vas na zgornjem delu zaslona in na zavihku brskalnika Basecampa obvesti rdeča pika. Tako ste seznanjeni z vsem, kar morate preveriti ali odgovoriti.

Poleg vmesnika, ki temelji na brskalniku, lahko uporabljate Basecamp na poti s svojo aplikacijo Android ali iOS. Obstajajo tudi namizne različice za Windows in macOS.

Večina tega, kar ponuja Basecamp, je primerno in naredi tisto, kar potrebujete. Manjkajo mu morilske lastnosti, vendar je to upravljanje projektov. Nikogar ne bo navdušilo, če pa želite funkcionalno, brez pretiranega doživetja, vam bo to zagotovilo.

Nekatera orodja imajo veliko funkcij, vendar jih je težko uporabljati. Če želite nekaj, kar vam ne bo več in preproste stvari, Basecamp to naredi dobro. Če potrebujete nekaj bolj celovitega, preberite naš pregled Wrike, saj je to eno izmed naših najljubših orodij za upravljanje projektov.

Pregled funkcij Basecamp

Basecamp logotipbasecamp.com

9900 USD na mesec

Funkcije upravljanja

Naloge

Podvprašanja

Upravljanje odvisnosti

Ozadja po meri

Druge možnosti prilagajanja

Omejitev velikosti ekipe
Neomejeno

Skladiščni prostor
500 GB

Splošno

Plačilo
Kreditna kartica

Sprejema kripto valute

Podpora za mobilne sisteme
iOS, Android

Brezplačen preizkus

Varnost

Dvofaktorna avtentikacija

Šifriranje
AES-256

SOC certifikat

Podpora

Klepet v živo

E-poštni naslov / kontaktni obrazec

Telefonska podpora

Uporabniku prijaznost

Basecampov dizajn je usmerjen v prijaznost do uporabnika in dostopnost. Njegov nasmejan logotip in prijazne, ročno narisane slike vas lepo sprejmejo in počutijo kot doma. Jasno je, da je topla prijazna aplikacija, ki jo bodo ljudje z veseljem uporabljali.

basecamp-prijava

Ko se prijavite, zahteva podrobnosti o vaši skupini, ki vam bo pomagala začeti. Postopek ni težaven, vendar je dobro imeti informacije na voljo. Prav tako lahko po e-pošti povabite sodelavce, kar lahko storite kasneje, če želite.

Če vam ob zagonu ponudimo kratek pozdravni video, vendar nam uporabniški vmesnik ni uspel, saj se velikost videoposnetka ni pravilno prilagodila našemu oknu standardne velikosti Firefox, zvočnik pa se odreže v spodnjem desnem kotu zaslona.

basecamp-intro

Ni jasno, kako zapremo videoposnetke, zaradi česar smo brezbrižno kliknili, preden smo se ga na koncu znebili s tipko za pobeg. Podobne težave smo imeli tudi z drugimi pojavnimi elementi. Še bolj zaskrbljujoče je, da veliko elementov na zaslonu, ki so videti, kot da jih je včasih mogoče klikniti, ni. Na primer, ko se na koncu zaslona videoposnetek elementi menija na vrhu zaslona niso odzvali na klike.

Pri ustvarjanju novih skupin in projektov Basecamp pogosto ponudi pomoč. Če sprejmete, vas bo skozi nekaj vprašanj lažje začel.

basecamp-čarovnik

To je prijeten pristop, ki vam omogoča, da naredite veliko, ne da bi morali vse ročno poravnati.

basecamp-dogodki

Prav tako ustvarja sporočila za vas. Na primer, pripravi pozdravno sporočilo, ki ga bodo člani vaše ekipe videli, ko bodo povabljeni v vaše projekte. To presega običajni stavek ali dva in vključuje nekaj odstavkov, ki sprejemajo ljudi in jim dajo koristne kazalce.

To je skoraj tako, kot da bi ga pripravil tajnik za vas ali pa bi lahko poskusili najboljšo programsko opremo za govor v besedilo, če raje narekujete tipkanje.

basecamp-sporočilo

Uporabniški vmesnik na zgornjem zaslonu se počuti ozkega, vse stisnjeno na sredino zaslona. To daje občutek z datumom in težko najde stvari. Ko pa se premaknete na aplikacije, usmerjene v opravila, so stvari veliko boljše.

Škoda, da je zgornji zaslon nered, ker ne daje najboljšega vtisa. Podkomponente sicer delujejo dobro in so dovolj intuitivne, da jih lahko kdo uporablja. Zasnova je čedna, z velikimi gumbi, ki jasno prenašajo svojo funkcijo.

basecamp-ekipa

Območje ekipe prikazuje člane na vrhu in ima velike, tablične gumbe za odpiranje komponent, kot sta taborni ogenj ali dosje. Spodaj razdelek o skupinskih dejavnostih, ki prikazuje nedavne dejavnosti vas in vaših sodelavcev. Bolje bi bilo, če bi ga postavili na vrh, saj se vsi ne bodo trudili pomakniti navzdol, da bi ga videli (veste, kdo ste).

Včasih bodo ljudje prispevali gumb za razpravo, s katerim lahko začnete dialog. Na voljo je tudi majhna raketa, ki jo lahko kliknete, da spodbudite soigralce.

basecamp-boost

To je prijetna funkcija, ki Basecampu omogoča bolj zabavno uporabo in nas spominja na Asanana praznovanja, o katerih si lahko preberete v našem pregledu Asana.

Njegov urejevalnik besedil, ki se uporablja na več mestih, je dober in ima preprosto, jasno postavitev z enostavno berljivo pisavo. Funkcija razveljavitve se je zdela nenavadna, včasih je brisanje več vrstic hkrati, vendar nas je funkcija ponovna vedno rešila.

Pošilja vam obvestila o skoraj vsem privzeto. Če ga pustite tako, boste prejeli veliko e-poštnih sporočil, zato je dobro obiskovanje možnosti in spreminjanje nastavitev obvestil dobra ideja.

Basecamp je dobro razvita platforma z delovnim tokom, ki omogoča veliko pritiska v pravo smer. Dobite nasvete, ko jih potrebujete in se za vas naredijo tako, da pomagajo. Na primer, prejmete e-poštna sporočila, v katerih vas prosimo, da izpolnite svoj dnevni delovni dnevnik. Vse je prijazno in večinoma funkcionalno. Videli smo nenavadno hrošč, a program je bil prijeten za uporabo. Če želite nekaj res preprostega, lahko poskusite s Trello. Za začetek smo pripravili uporaben priročnik za začetnike.

Cena

Basecamp uporablja nenavaden pristop k oblikovanju cen, saj ima fiksne mesečne stroške, ne glede na velikost vaše ekipe. Pri 99 dolarjih na mesec se lahko zdi drago, če imate majhno ekipo, vendar je za velike ekipe to neverjetna vrednost.

Številna orodja zaračunajo približno 10 USD na uporabnika, zato bi prihranki pri Basecampu lahko bili pomembni, saj ne omejujejo velikosti skupine ali števila projektov, ki jih lahko imate.

Na srečo obstaja 30-dnevna preizkusna različica, tako da, če vas odloži relativno visoka izhodiščna cena, lahko poskusite in preverite, ali je pravi za vas. Za prijavo na preskus ne potrebujete kreditne kartice in jo lahko podaljšate, če lepo zaprosite za podporo.

Dobre novice so tudi za vzgojitelje. Basecamp je brezplačen za uporabo v učilnici. Tega ne morete premagati za vrednost. Neprofitne organizacije dobijo 10 odstotkov popusta, kar je sicer dober posel. Cena je lahko odvisno od velikosti vaše ekipe ali najboljša stvar pri Basecampu, zato boste morali opraviti matematiko in v skladu s tem presoditi.

Varnost & Zasebnost

Čeprav ima prijazen dizajn, Basecamp zavzeto trdi do zasebnosti. Skladno je z zakonom, vendar obljublja, da ne bo posredoval podatkov nikomur brez naloga in uporabnike obvestil, če se to zgodi, razen če je to pravno preprečeno..

Ko zaprete račun, bodo vaši podatki nedosegljivi in ​​bodo izbrisani v 30 dneh. Podjetje Basecamp je tudi skladno z EU-ZDA. Zaščita zasebnosti, ki vam zagotavlja še en nivo zaščite. Na eni od strani za pomoč piše, da lahko bere uporabniške klepete, vendar tega ne stori. Vaša sporočila niso zasebna, vendar je teh dni malo.

Zaščiten pristop je trden, pri čemer se datoteke shranjujejo s šifriranjem AES-256 / SHA-256. Obstaja tudi program za odpravljanje napak, tako da, če se preizkušate z roko na penetracijskem testiranju, lahko pomagate izboljšati njegovo varnost.

Njene datoteke z bazami podatkov so vsako uro varnostno kopirane in šifrirane. To je vedno dobro slišati. Če je varnostno kopiranje podatkov pomembno za vas, si oglejte članek o najboljših spletnih storitvah varnostnih kopij za več informacij.

Manjka mu dvofaktorna avtentikacija, kar je škoda. Včasih je podpiral preverjanje telefona, vendar je bil ta odstranjen že prej v letu 2018. To olajša, da nekdo, ki dostopa do vašega gesla, ukrade vaš račun. Preberite naš članek o dvofaktorni avtentikaciji, če želite izvedeti, zakaj je to pomembno.

To lahko dosežete tako, da za preverjanje pristnosti uporabite Googlovo dvofaktorsko overjanje. Ali presodite, ali je to sprejemljiv kompromis. Lepo bi bilo imeti možnost, da uporabite e-poštni naslov, ki ni Google, in si zagotovite dodatno varnost.

Nismo videli dokazov o varnostnih težavah ali puščanju zasebnosti z Basecampom, kar je dober znak za platformo s tako dolgo zgodovino. Očitno njen pristop k varnosti deluje.

Storitev & Podpora

Če potrebujete pomoč pri Basecampu, imate na voljo nekaj dobrih možnosti. Morda nima vsega, kar želite, toda, kar je tam, je odlično.

V aplikaciji se v spodnjem desnem kotu zaslona nahaja vprašanje, ki ponuja izbiro možnosti pomoči in podpore. Zanimivo je, da se pri prvi uporabi zapolni sekunda ali približno toliko.

V meniju so povezave do strani s pomočjo in vadnice ter funkcija iskanja in možnost, da se obrnete na podporo. Vadnice so dobro napisane in ponujajo veliko koristnih nasvetov. Obstajajo tudi videoposnetki, če se raje učite tako, čeprav smo se jim zdeli nerodni.

Kot pri nekaterih drugih zaslonih Basecampa, je tudi po vrnitvi v teme pomoči težko, da se vrnete na zgornji meni. V zgornjem desnem kotu je gumb za zapiranje, vendar morate pred vrnitvijo zapreti vsako temo, ki ste si jo ogledali posebej.

Podpora je na voljo preko kontaktnega obrazca. Osebje se hitro odzove, vendar to obljubljajo le v času uradnih ur CST. Vprašali smo se o nastavitvi dvofaktorne overitve. Poizvedbo smo poslali v petek zjutraj ob 15:30 in v treh minutah smo dobili odgovor, kar je najhitrejši odziv, ki se ga spomnimo.

Telefonske podpore ni in čeprav je e-poštno sporočilo za stike na dnu strani za podporo, e-pošta ni označena kot možnost podpore. Če se raje pogovarjate z nekom neposredno, nimate sreče. Glede na bliskovito hiter odziv na kontaktni obrazec se imamo malo pritoževati.

Končne misli

Basecamp je dober pri svojem delu in ponuja izbor orodij, ki delujejo, ne da bi bili spektakularni. Nekatere njegove naslove imajo občutek, kot bi bile nekoč impresivne, vendar so odtlej postale standard. Na uporabniškem vmesniku je tudi nekaj grobih robov.

Na splošno uporaba le-te ni slaba izkušnja, vendar menimo, da je treba nadgraditi konkurenco. Ima občutek od devet do pet, saj naredi samo tisto, kar potrebuje, ne da bi prešel dodatno kilometrino.

Zmogljiv, a nepopoln, ponuja Basecamp veliko možnosti za izboljšave. Vredno je preveriti, zlasti za vzgojitelje, ker jih dobijo brezplačno, pa tudi za tiste z veliko ekipami, ki želijo vrednost za svoj denar.

Če ste uporabljali Basecamp, nam v spodnjih komentarjih sporočite svoje izkušnje. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map