Pregled Asane – posodobljeno 2020

Pregled Asane

Asana je trdno, uporabniku prijazno orodje za upravljanje projektov, ki bo zadovoljilo potrebe večine uporabnikov. Čeprav ni ravno tako močan kot nekateri konkurenti, je njegov vmesnik množično prodajno mesto za nove, ki uporabljajo to vrsto programske opreme. Preberite naš celoten pregled Asane, če želite izvedeti več.


najboljša programska oprema za upravljanje projektov

Ohranjanje ekip je ključni del uspešnega dela na spletu. Na srečo je Asana programska oprema, ki vam ne pomaga samo pri upravljanju svojih projektov, ampak ohranja stvari dovolj zabavne, da lahko vse vkrcate. V tem pregledu Asane bomo videli, kako lahko z uporabo prijetne programske opreme izboljšate dobro programsko opremo.

Asana je velik igralec pri upravljanju projektov in je vreden 900 milijonov dolarjev, čeprav je bil predstavljen šele leta 2012. Ponaša se z več velikimi strankami, vključno z NASA, Red Bull in The New York Times.

Ima velik ugled, vendar bomo to predstavili skozi korake, da bomo videli, kako se primerja z najboljšo programsko opremo za upravljanje projektov.

Alternativa za Asana

Moči & Slabosti

Lastnosti

Kot vsa programska oprema za upravljanje projektov je tudi Asana temeljni potek gradnje projektov okoli nalog in podzdaj. Nato jih lahko razporedite v oddelke in jih dodelite ljudem, kar vam omogoča, da spremljate, kaj se dogaja. Člani skupine se lahko osredotočijo na tisto, kar jim je pomembno, hkrati pa vidijo tudi širšo sliko.

To je koristno za spletne ekipe, kjer pomanjkanje pogovora o vodnem hladilniku pomeni, da informacije ne tečejo tako hitro, kot bi sicer lahko. Tudi če delate na tradicionalen način v skupni pisarni, je ekspliciten pregled vloge vseh in kaj počnejo koristno.

Naloge in podvrste, ki jih ustvarite, lahko dodelite različnim ljudem. Vsak lahko komentirate, kar pomeni, da lahko vodite razpravo o vsakem delu svojega projekta na enem mestu.

Datoteke lahko naložite tudi k vsaki nalogi in jih delite s člani skupine. V velikosti so lahko do 100 MB in lahko pritrdite toliko, kot želite. zaradi česar je Asana odličen način za skupno rabo datotek v spletu.

Sistem prilog naredi Asano uporaben kot preprosta storitev za shranjevanje v oblaku, če pa želite shraniti datoteke večje od 100 MB, si oglejte naš članek o najboljšem prostoru za shranjevanje v oblaku. Poleg zagotavljanja več prostora vam bo namenska storitev omogočila sinhronizacijo datotek v računalnik, pa tudi druge funkcije.

asane odvisnosti

Upravljanje odvisnosti, kot že ime pove, omogoča, da naloge naredite odvisne od drugih. Tako lahko v svojem projektu opazite ozka grla in poskrbite, da ne boste imeli ljudi, ki bi sedeli okoli in čakali, da drugi končajo, preden začnejo delati.

asana-koledar

Asana ponuja več načinov za ogled nalog, ki jih dodate v svoj projekt. Vključujejo poglede v koledarju in časovnici. Koledarski pogled je uporaben, ko morate videti, kaj morate storiti v prihodnjih dneh ali načrtovati počitnice. Pogled časovnice prikazuje, kako se naloge pretakajo druga v drugo in daje občutek, kje ste v projektu.

Asana vključuje številne integracije, ki omogočajo skupno rabo podatkov z drugimi storitvami. Podatke lahko uvažate tudi od zunaj, tako da lahko hitro vstanete in zaženete. To je še posebej koristno, če ste naredili veliko dela pri postavitvi druge platforme. Obstaja tudi uvoznik .csv, ki vam omogoča uporabo preglednice za pripravo projekta Asana z že opravljenimi nalogami.

Storitev Zapier vam omogoča še več dostopa, vključno s Trello, Salesforce in JIRA, tako da vam ne bo manjkalo možnosti za uporabo drugih spletnih platform v povezavi z Asano.

Ob toliko, kar se dogaja, je dobro vedeti, da ima Asana več načinov za pregled nad vsem. V pogledu stanja lahko vidite, kaj je treba storiti, in ustvarite poročila, ki prikazujejo, kaj se dogaja z dodeljenimi nalogami v projektu.

asana-status

Nastavite lahko tudi stanje projekta, tako da če želite sporočiti skupini, da gre vse v redu, ga lahko nastavite na zeleno. Če stvari ne bodo šle dobro, potem bo rumeni ali celo rdeč status vsem dal vedeti, da jim mora biti boljše.

Poleg različice brskalnika obstajajo še aplikacije za Android in iOS, tako da lahko vaša ekipa spremlja, kako stvari potekajo, kamor koli se nahajajo.

Pregled lastnosti Asane

Logotip Asanaasana.com

Začne se od 999 dolarjev mesečno Vsi načrti

Funkcije upravljanja

Naloge

Podvprašanja

Upravljanje odvisnosti

Ozadja po meri

Druge možnosti prilagajanja

Omejitev velikosti ekipe
Neomejeno

Skladiščni prostor
Neomejeno GB

Splošno

Plačilo
Kreditna kartica, Paypal, bančno nakazilo

Sprejema kripto valute

Podpora za mobilne sisteme
iOS, Android

Brezplačen preizkus

Varnost

Dvofaktorna avtentikacija

Šifriranje
TLS 1.2 (tranzit)

SOC certifikat
Tip 1

Podpora

Klepet v živo

E-poštni naslov / kontaktni obrazec

Telefonska podpora

Uporabniku prijaznost

Ko začnete uporabljati Asano, dobite ogled, ki je jasen, enostaven za spremljanje in vam pokaže osnove uporabe programske opreme. Obstaja veliko besedila s pojasnili, ki vas naučijo, kako uporabljati nove funkcije, ko raziskujete, kaj je na voljo.

asana-nov-projekt

Uporaba Asane je prepir. Uporabniški vmesnik je intuitiven in privlačen. Na splošno lahko najdete tisto, kar potrebujete, ko želite. Zaslon je razdeljen na odseke z jasnimi kontrolami in pisave, ki jih je enostavno prebrati.

Barva se dobro uporablja za označevanje projektov in vam pomaga izbrati uporabne gumbe in besedilo. Raven podrobnosti je dovolj visoka, da lahko na zaslonu dobite veliko informacij, ne da bi postalo preveč gneče.

Veliko lahko storite, ne da bi se morali posvetovati z oddelkom za pomoč in to Asana dvigne nad drugimi orodji, kot je Wrike, ko gre za dostopnost (preberite naš Wrike pregled).

Ko nastavite nov projekt, vam ni treba začeti iz nič. Poleg tega, da lahko uvozite podatke iz zunanje storitve ali datoteke, obstaja več predlog, ki jih lahko uporabite kot izhodišče.

predloge asana-projekt

Ena izmed naših najljubših lastnosti so praznovanja. So simpatične animacije, ki se včasih zgodijo, ko stvari dokončaš. Ne sprožijo vedno in ne vemo natančnih pravil, vendar je to del zabave. Poleg narwhala, ki ga imamo radi, je vključenih še nekaj drugih bitij. Več kot boste delali v Asani, bolj boste videli.

asana-praznovanje

Ti majhni dotiki omogočajo, da je programska oprema všeč in razveseli kategorijo programske opreme, ki je na trenutke lahko siva.

Čeprav je uporaba intuitivna, če se pri Asani zataknete, obstaja veliko možnosti za pomoč. Če ga uporabljate prvič, preberite vodnik za začetnike Asane, ki vam bo dal nasvete o uporabi programske opreme.

Prijaznost do uporabnika je ena izmed prednosti Asane. Dodatna milja vam bo olajšala uporabo in olajšala izvedbo stvari. Ne zadržuje vas in celo uspeva vas občasno zabavati. Asana je skupaj z odličnim sistemom pomoči odlična izbira za manj tehnično misleče in vse, ki uživajo v uporabi kakovostne, dobro zasnovane programske opreme.

Cena

Asana ponuja kakovostno brezplačno ponudbo in ponuja veliko razlogov za nadgradnjo svojih plačljivih načrtov. Z 9,99 USD na mesec je njegova premium različica dostopna za večino podjetij in spletnih ekip.

Plačane ponudbe odstranijo skupinsko omejitev 15 uporabnikov. Nekatere funkcije, na primer časovnica in odvisnosti od opravil, zahtevajo tudi plačane načrte.

Nadgradite na podjetje, ki stane 19,99 USD, in dobili boste dostop do portfeljev, kar vam omogoča, da spremljate najpomembnejše dele svojega projekta. Dobite tudi upravitelja za uspeh strank, ki vam lahko pomaga, da nastavite svoje projekte in jih natančno prilagodite, da jih kar najbolje izkoristite..

Pojdite na celoten paket Enterprise in dobili boste prednostno podporo ter možnost uporabe SAML za dodatno varnost. Ponuja tudi brisanje podatkov, čeprav menimo, da bi to moralo biti na voljo v vseh paketih, o čemer bomo v nadaljevanju razpravljali o zasebnosti.

Ko se prijavite v Asano, boste morali vnesti kreditno kartico, vendar obstaja možnost, da jo preskočite, kar boste našli, če natančno pogledate.

Asana je po ugodnih cenah in tudi dostojno brezplačno ponudbo, tako da se glede stroškov nimamo pritožiti..

Varnost & Zasebnost

Varnost in zasebnost Asana jemlje resno, s svojimi številnimi varnostnimi funkcijami in skladnostjo z najnovejšimi zakoni o zasebnosti.

Če si želite ogledati njegovo politiko zasebnosti, kliknite vprašaj v zgornjem desnem kotu zaslona in kliknite povezavo. Ob branju smo bili presenečeni, ko smo videli ločen odsek za brezplačne uporabnike. Nismo pa ugotovili nič posebej nasprotujočega.

Skladno je s Splošno uredbo o varstvu podatkov in EU-ZDA. Okvir zasebnosti ščit, ki vam daje pravice do tega, kaj se zgodi s shranjenimi podatki. Popolno brisanje podatkov je vključeno le kot del podjetniškega načrta, zato se zdi, da prebivalci EU to funkcijo dobijo brezplačno, ker jim GDPR daje pravice, ki jih drugi na drugih lokacijah nimajo.

Za prenos podatkov uporablja šifriranje TLS 1.1 in prav tako je opravil revizijo tipa SOC 2, z revizijo tipa 2, tako da so njegove trditve glede varnosti nosilne teže.

Asana sodeluje v programih za hrošč, zato varnosti ne jemlje kot samoumevno, saj išče in odpravlja ranljivosti na svoji platformi. Oglejte si naš članek o preizkusu penetracije, če želite več informacij o varnosti in napakah. Podjetje ima močno izkušnjo, brez zgodovine kršitev varnosti, kolikor vemo.

Asana poleg tega, da poskrbi, da sta varnost in zasebnost na novo, uporabnikom ponuja načine upravljanja stvari.

Shranjene podatke lahko kadar koli izvozite kot .json ali .csv datoteko. To pomeni, da če želite zapustiti storitev, lahko svoje podatke vzamete s seboj, kar je lepo vedeti.

Prav tako vam daje informacije o podaljšku. Če preverite njegovo statusno stran, se lahko seznanite z vsemi nedavnimi težavami ali izpadi. To je koristno, ko poskušate ugotoviti, ali obstaja težava z vašim omrežjem ali Asana.

Na splošno je varnostna evidenca storitve v redu. Kljub temu bi radi, da imajo vsi uporabniki pravico izbrisati svoje podatke, ne le prebivalci EU in tisti, ki so na programu podjetja.

Storitev & Podpora

Asana ima veliko vaj, ki so dobro postavljene in vam pokažejo, kako z njo delovati. Nikoli nismo imeli razloga, da bi se obrnili na podporo, medtem ko smo jo uporabljali kot vadnice in njene strani za pomoč nudile dovolj informacij.

Čeprav je na voljo veliko virov, na brezplačnem načrtu ne bi mogli najti neposrednega pogovora s podporno osebo. Imeli smo nekaj vprašanj glede storitve, ki smo jih namesto tega postavili prodajni ekipi.

Predstavniki prodajnega klepeta v živo nam niso mogli povedati, kakšno šifriranje je uporabljala Asana, kar je bilo povsem razumno glede na to, da je bilo prodajalcem težko odgovoriti. Po petih minutah so nam navezali povezavo do strani za stike s podporo in pošteno igrali do njih, ker so priznali, da ne morejo odgovoriti, namesto da nas kregajo..

Preklicali smo poizvedbo prek obrazca za podporo in po sedmih urah so nas vrnili s povezavo do njihove izjave o varnosti, ki je vsebovala podatke, ki smo jih zahtevali. Sedem ur ni najhitrejši odgovor, ki smo ga dobili, vendar je sprejemljiv čas.

asana-prodaja

Številne strani s pomočjo so raznolike in hitre za krmarjenje. Obstaja tudi odličen forum, kjer se hitro odgovori na vprašanja in vsebuje veliko informacij. Če se želite poglobiti v platformo, obstaja tudi priročnik za razvijalce, ki razlaga, kako delati z API-jem.

Asanova storitev in podpora sta dobra, čeprav nista eno izmed najmočnejših področij. Seveda njegova odličnost v prijaznosti do uporabnika pomeni, da boste imeli manj razlogov za stik s podporo kot uporabniki Wrikea, na primer.

Končne misli

Asana uspe narediti tisto, za kar nikoli ne bi verjeli, da je mogoče: narediti upravljanje projektov zabavno. Je prijeten za uporabo in ima številne funkcije, ki omogočajo enostavno urejanje vašega projekta. Omogoča vam, da redno spremljate člane ekipe tudi z minimalno mero.

Asana se po zahtevnosti nahaja nekje med preprostostjo Trella in močnim, a težko razumljivim Wrikeom. Priporočamo ga vsem, ki potrebujejo napredne funkcije upravljanja projektov.

Asana je najboljša v razredu zaradi enostavne uporabe in prijaznosti do uporabnika ter ima močan nabor funkcij. Njegova varnost in zasebnost sta več kot sprejemljiva in obstaja veliko podpornih možnosti.

Njegove najboljše lastnosti so, kot bi pričakovali, omejene na plačljive načrte, vendar obstaja brezplačna preizkusna različica in dobro je preizkusiti, če ste na trgu za organizacijsko orodje.

Upamo, da smo vam predstavili, kaj lahko Asana naredi in ali lahko izpolni vaše potrebe. Če ste ga uporabljali, delite svojo izkušnjo v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map