Aha! Pregled – posodobljeno 2020

Aha! Pregled

Aha je prilagodljivo orodje za upravljanje projektov s ceno, ki se mora ujemati. Čeprav funkcije zaslužijo ceno, tisti, ki se morajo posebej osredotočiti na upravljanje nalog, morda ne vidijo dodane vrednosti.


najboljša programska oprema za upravljanje projektov
Aha je gladko orodje za upravljanje projektov in sodelovanje, ki je usmerjeno v razvoj izdelkov in trženje. Obstajajo različice, ki so postavljene na obeh področjih, vendar se po funkcionalnosti ne razlikujejo. Ni poceni, vendar ponuja veliko, v tem pregledu Aha pa bomo pogledali, ali njegova kakovost in lastnosti upravičujeta zajetne cene.

Ima močna filozofska načela, pri čemer je “odzivna metoda” vidna na celotnem spletnem mestu. Mnogo velikih strank Ahi zaupa tudi svoje poslovanje. Ima stran z več kot 100 odzivi strank, kot so Red Hat, Siemens in LinkedIn.

Navdušeni smo bili nad tem, kar smo videli, našli smo številne uporabne funkcije in možnosti za prilagajanje. Če si lahko privoščite Aha, naj bo na vašem radarju, saj ima eno najmočnejših funkcij in nima nobenih pravih slabosti.

Moči & Slabosti

Alternativa za Aha!

Lastnosti

Aha ima dva okusa: Aha za marketing in Aha za izdelek, oba pa imata na svoji spletni strani ločena področja. Vseeno vključujejo funkcije drug drugega, zato vam ni treba preveč skrbeti, kaj izbrati. Bolj je vprašanje osredotočenosti.

Aha ima svojo terminologijo, s katero lahko opiše strukturo svojih projektov. Posamezne postavke, ki jih v drugi programski opremi pogosto imenujemo “opravila”, imenujemo “funkcije”. “Funkcijska plošča” vsebuje funkcije, razdeljene na “izdaje”, od katerih ima vsak svoj stolpec.

Če vam ni všeč Ahajev lingo, ga lahko spremenite. Sedem njegovih nalepk lahko preimenujete za različne vrste funkcij in jih pokličete, kar koli želite. To je uporabna možnost prilagajanja in ne tiste, ki smo jo videli drugje, razen če računate odprtokodno programsko opremo, kot je Redmine (preberite naš pregled o Redmine).

Aha-jeva funkcija je podobna prikazu opravil na drugih platformah. Vključuje funkcije, prikazane kot kartice, ki jih lahko po potrebi spremenite.

Funkcije se lahko vlečejo iz stolpca v stolpec in premikajo navzgor in navzdol znotraj stolpcev, če jim želite tako dati prednost. Nadalje so razdeljeni na kategorije, označene z barvami.

Na desni strani je stolpec za nenačrtovane funkcije in po potrebi lahko dodate več kategorij. Če ga želite, ga lahko pretvorite v preprosto tri stolpčno kanban ploščo. To ni tisto, na kar je usmerjena Aha, zato če je to vse, kar potrebujete, preberite naš pregled Asana za enostavnejšo možnost. Če vam je všeč, vam bo vodič za začetnike Asana pomagal, da se dobro zaženete.

Vsaki funkciji v Aha je mogoče dodeliti seznam opravkov, tako da dodate podvrste. Lahko jih komentirate, jih dodelite nekomu, priložite datoteke in jih razvrstite na različne načine. V resnici obstaja toliko načinov, da to postane zmedeno.

Funkciji lahko dodamo vrsto, status, cilj, oznake, pobudo in oceno Aha. Vse to lahko prilagodite, v meni z nastavitvami pa lahko dodate nova polja. Prilagoditev presega samo nastavitev barv in besedila – več platform ponuja to – in vam omogoča dodajanje gumbov po meri za prehod iz enega stanja v drugega.

To pomeni, da lahko svoj vmesnik nastavite tako, da odraža pogosto uporabljene delovne tokove in olajšate izvajanje enakih vrst sprememb. S tem lahko tudi novi uporabniki pomagajo razumeti, kaj naj bodo počeli.

Delo in znanje platforme bo potrebno, če želite izkoristiti takšne funkcije, vendar je to območje, ki ga lahko prilagodite, da naredi tisto, kar vaše podjetje potrebuje. Če se želite prilagoditi, si oglejte naš Podio pregled. Podio vam omogoča, da ustvarite svoje predloge, da bodo stvari delovale tako, kot želite.

aha-pogledi

Poleg navadnih pogledov na zavihkih obstaja spustni meni, ki prikazuje poglede, ki se nanašajo na to, kar gledate. Vsebujejo izbor grafikonov in tabel, do katerih lahko dostopate z enim klikom. To je dober način za vizualizacijo svojega projekta na alternativne načine, ne da bi vam bilo treba karkoli nastaviti.

aha-kazalnik

Aha Napredne funkcije

„Aha ocena“ je sistem, ki temelji na točkah, sestavljen iz desetih ocen za različne podkategorije. Sprva ga nismo prodali, potem pa smo ugotovili, da ga je mogoče prilagoditi, tako da lahko izbirate kategorije. Aha lahko uporabite za način ocenjevanja in razvrščanja česar koli od članov ekipe do programske opreme za upravljanje projektov.

aha-gantt

S prikazom koledarja Aha si lahko ogledate, kaj ste prišli v tekočem mesecu ali tednu. Obstaja tudi Ganttov pogled, ki vam omogoča časovni prikaz, kako se naloge ujemajo. Med elementi lahko vlečete puščice, da ustvarite odvisnosti in premikate stvari, da spremenite svoj urnik.

aha-strategija

Poleg upravljanja podrobnosti projektov lahko dobite pregled na visoki ravni. Aha ima strateški pogled, ki vam prikazuje vaš splošni načrt.

Kot bi pričakovali, obstaja veliko marketinških ljudi, ki bodo cenili Ahove “persone” in “konkurente”, ki vam omogočajo, da določite svojo značilno publiko in konkurenco. Obstaja veliko možnosti za določitev ciljev in načrtovanje stvari, da se vaše tržne in razvojne ekipe postavijo na isto stran.

Aha se integrira z mnogimi platformami, vključno s Trello, Asana, Dropbox in Slack. Na voljo je več kot 30 in ker je Zapier eden od njih, lahko do podatkov dostopate veliko več. Podatke lahko uvozite tudi neposredno iz številnih ali iz datoteke .csv.

Če razmišljate o uporabi Trello, preberite vodnik za začetnike Trello, če želite izvedeti več o tem.

Nastavitve računa Aha

Nekatere funkcije Aha so skrite v nastavitvah računa. Od tam lahko na primer povabite nove uporabnike. Med preizkusom lahko dodate toliko ljudi, kolikor želite, vendar jih boste morali plačati po opravljenem preizkusu. Plačati morate le za ljudi, ki lahko spremenijo aktivne spremembe in lahko na svojem podjetniškem nivoju sprejmejo toliko gledalcev, kolikor želite..

aha-add-uporabniki

Obstaja dnevnik dejavnosti, s katerim si lahko ogledate, kdo je kaj naredil. To je koristno, če imate tudi zahteve za revizijo, ker boste imeli vse podatke. Oglejte si naš pregled ProWorkflow, če želite izvedeti več o drugi platformi z močnimi revizijskimi funkcijami.

Kar zadeva komunikacijo v ekipi, lahko uporabite “oddaje” za dodajanje sporočil na vrhu vsakega uporabniškega zaslona. Aha pa še nima integriranega klepeta v realnem času. Če želite uporabiti platformo, ki dobro komunicira, preberite naš pregled Basecamp.

Aha vključuje načrtovanje zmogljivosti in sledenje času. Če jih želite uporabljati, jih morate omogočiti v nastavitvah. Če želite pozorno spremljati finančno plat, si lahko preberete o še eni dobri možnosti v našem pregledu Mavenlink.

Za nadaljevanje datotek .pdf lahko naložite tudi logotip po meri in drug logotip. Vendar zunaj tega ni veliko možnosti vizualne prilagoditve. Oglejte si naš pregled Taskworld, če želite orodje, ki vam omogoča dodajanje ozadij po meri.

Aha ne določa omejitev velikosti datoteke ali prostora za shranjevanje, vendar nas je podpora opozorila, da ne gre za orodje za skupno rabo datotek in da je uporaba zunanje storitve bolj značilna. V tem primeru bi lahko bilo koristno brskanje po članku o najboljši spletni shrambi za ekipe.

Obstajajo tudi mobilne aplikacije za Android in iOS, tako da lahko Aha uporabljate kjer koli že ste.

Aha ima toliko funkcij, da smo komaj imeli prostora, da bi o njih razpravljali. Zamikalo nas je, da bi nas premagali, ker jih imamo preveč, a nismo. Kljub temu smo premagali točke za pomanjkanje komunikacijskih orodij, a to še vedno ostaja Aha odlična ocena.

Aha! Pregled funkcij

Aha! Logotipwww.aha.io

Začne se od 492 dolarjev mesečno vsi načrti

Funkcije upravljanja

Naloge

Podvprašanja

Upravljanje odvisnosti

Ozadja po meri

Druge možnosti prilagajanja
Logotip po meri

Omejitev velikosti ekipe
5

Skladiščni prostor
Neomejeno GB

Splošno

Plačilo
Kreditna kartica, izdajanje računov na letnih načrtih s 5+ uporabniki

Sprejema kripto valute

Podpora za mobilne sisteme
iOS, Android

Brezplačen preizkus
30 dni

Varnost

Dvofaktorna avtentikacija

Šifriranje
AES-256

SOC certifikat

Podpora

Klepet v živo

E-poštni naslov / kontaktni obrazec

Telefonska podpora

Uporabniku prijaznost

Aha je enostavno začeti, prijava pa traja le nekaj minut. Imate možnost povabiti sodelavce in vprašati, kako želite začeti. Večina aplikacij vas usmeri skozi uvodni postopek ali pa vas preprosto vrne v globino, tako da je osvežujoče in ponuditi izbiro.

aha-vabi

Lahko se pogovorite s strokovnjakom ali dobite podporo od začetka, pa tudi oglejte si video, ki razlaga osnove. Če želite začeti z aplikacijo, lahko začnete iz nič ali izberete vnaprej naseljen demo projekt. Elementi v demo predstavitvi so osnova Aha in pomagajo pri poučevanju njegovih lastnosti.

aha-demo

Za delo smo se odločili po vadbi, ki je korak za korakom prikazal, kaj morate storiti. V enem trenutku so nam rekli, da dodamo več stolpcev s »pomikanjem v desno«, kar se zdi, da ni pravilno. Lahko bi ugotovili, kako to storiti – s klikom na gumb Dodaj stolpec – vendar je bila presenetljiva napaka glede na Ahovo ceno.

Tudi vadnica je izginila po tem, zato nismo mogli dokončati vseh korakov, čeprav so se nasveti pojavili kasneje, ko smo brskali po orodju.

Naši prvi vtisi o uporabi so bili, da je vse dobro delovalo. Zdi se sicer funkcionalno in ne privlačno, vendar njegov vmesnik uspe prenesti veliko informacij. Nadzornikov je veliko, toda vmesnik je odziven in lahko se igrate, da razberete stvari, ne da bi se morali bati, da bi šlo narobe.

Obstaja veliko odsekov in zmedeno je poskusiti ugotoviti, kako se med seboj ujemajo, še posebej na začetku. Vseeno lahko prilagodite vse, tudi če vam ni všeč pristop Aha, ga lahko prilagodite tako, da deluje tako, kot potrebujete.

Poleg tega, da vse preimenujete, lahko izberete, kateri elementi za navigacijo so prikazani, tako da jih lahko racionalizirate tako, da se znebite vsega, česar ne želite. Če preživite čas z Aha, ga lahko naredite veliko bolj osredotočeno.

Če želite izdelek z vmesnikom, zaradi katerega je zapletenost videti enostavna, si oglejte naše najboljše orodje za upravljanje projektov v razredu v našem pregledu monday.com.

V Ahi je veliko poslovnega govornega in tržnega jezika, ki se bo nekaterim dopadal, drugi pa se bo zdel privlačen, a orodje lahko obrnete stran od njega, če ni po vašem okusu.

Njegovo spletno mesto je kakovostno in je nekaj, kar sanja sanjarilec, saj nam ponuja vse informacije, ki jih iščemo, in olajša pregled stvari. Včasih smo želeli vedeti, kako nekaj storiti, vendar smo z iskanjem v njegovi zbirki znanja lahko našli tisto, kar potrebujemo.

Ugotovili smo, da je Aha dobro delovala, vendar ni bil ravno tako gladek izdelek brez napak, katerega cena nas je pripeljala do upanja. Kljub temu je še vedno dobro, posamezni sestavni deli pa delujejo dobro, kljub celotni strukturi, ki bi potrebovala nekaj časa. Tu dobiva dobro oceno.

Cena

Aha ima veliko prav, vendar pride do stroškov, cene Aha pa se gibljejo med 59 in 149 USD na uporabnika na mesec (in to je 20-odstotni popust pri plačilu letno). To je najdražja platforma, ki smo si jo ogledali.

V svojih programih Enterprise in Enterprise + morate plačevati samo za avtorje in lastnike izdelkov. Lahko imate toliko gledalcev in recenzentov, kot si želite, zato o tem razmislite, ko se boste odločili, za katero stopnjo boste šli. Mogoče je, da bi bilo podjetje boljše za vas kot premijska stopnja.

Če iščete nekaj cenejšega, ne morete narediti veliko boljšega kot Freedcamp (preberite naš pregled Freedcamp), vendar je skoraj vse v pregledih programske opreme za upravljanje projektov cenejše od Aha.

Aha ponuja brezplačno 30-dnevno brezplačno preskusno različico, tako da nimate dovolj časa, da preizkusite vse in se odločite.

Na voljo je v dveh okusih: eden za razvoj izdelkov in eden za trženje. Ko se prijavite, ga morate izbrati, vendar lahko poskusite, če se pozneje premislite. Ker lahko preklapljate med njihovimi funkcijami, vam ni treba izgubljati spanca, za izbiro.

Aha je predrago, da bi tukaj dobro dosegel rezultat, a dobiš tisto, kar plačaš. To je kakovostna platforma.

Varnost & Zasebnost

Aha ima obsežen nabor varnostnih in zasebnih funkcij, vključno z vsem, kar bomo iskali na tem področju. Varnostni odsek na spletnem mestu nas je zgrožen nad vsakršnim morebitnim kriminalcem.

Za zaščito vaše seje za prijavo uporablja SSL, šifrira podatke med tranzitom z 128-bitnim AES-om in uporablja 256-bitni AES za počitek podatkov na svojih strežnikih.

Kar zadeva potrdila, ima najmočnejši izbor, ki smo ga videli pri orodjih za upravljanje projektov. Ima tri vrste SOC certificiranja, ISO certifikate in še nekaj drugih.

Ustreza EU-ZDA. Ščit zasebnosti in Splošna uredba o varstvu podatkov, o kateri lahko več preberete v članku o GDPR.

Poleg tega ponuja dvofaktorsko preverjanje pristnosti, kar vam daje dodatno raven varnosti, če geslo ogrozi. Za več o tem preberite naš članek o dvofaktorskem preverjanju pristnosti. Uporabite lahko tudi enotno prijavo prek SAML 2.0 ali Googla.

Vzpostavljene so protikorupcijske, podkupovalne in celo protivoženjske prakse. Njenemu osebju ne morete poslati darila, ne da bi skozi strog postopek. Če vas skrbijo, ali bodo vaši konkurenti plačali pogled na vaše podatke, je Aha dobra izbira.

Podatkovni centri so 24 ur na dan zaščiteni s strani izurjenih stražarjev, ki pa, čeprav ne pravi tako, menimo, da so dobro oboroženi.

Tisti v načrtu Enterprise + lahko izkoristijo tudi nadzor nad dostopom do IP, kar bo pokvarilo dan številnim potencialnim hekerjem. Preberite naš članek o varnosti spletnega mesta za več informacij o ukrepih, ki jih lahko sprejmete za preprečevanje kibernetske kriminalitete.

Tu dajemo vrhunske ocene Aha in ga smatramo za najboljšega v zasebnosti v razredu. Zajema vsako osnovo in gre dlje, kot bi pričakovali na vsaki točki, ki jo preverimo.

Storitev & Podpora

Če se zataknete in želite vzpostaviti stik z Aha, je vaša prva možnost preprost kontaktni obrazec, ki je dostopen v celotni aplikaciji in vam omogoča enostavno pošiljanje poizvedbe. Obstaja tudi e-poštni naslov, če se raje obrnete neposredno na podjetje.

Njegova podpora obljublja, da se bomo na večino vprašanj vrnili v eni uri, in ko smo to postavili na preizkus, z vprašanjem o prostoru za shranjevanje, se je odzval v samo 25 minutah in dokazal, da je tako dober kot njegova beseda. Njegov odgovor je bil tudi podroben in koristen, saj presega preprost odgovor na našo poizvedbo.

Razočarani smo bili, ker je njegov vidni gumb »pogovor s strokovnjakom« vodil le do obrazca za stik, namesto da bi nam dal možnost klepeta v živo, vendar s hitro podporo, ki ni tako velika težava. Če imate raje klepet v živo, si oglejte naš pregled Wrike.

Če raje pomagate sami, ima Ahovo spletno mesto za podporo velik izbor gradiva za pomoč. V svoji zbirki znanja je več deset člankov, ki jih je mogoče iskati, v njej pa je na voljo veliko video-napotkov. Podrobne opombe ob izdaji vas seznanjajo tudi z novimi funkcijami.

Njegova skupnostna stran omogoča postavljanje vprašanj. Vsi pa ne dobijo odziva. Obstaja tudi portal idej, tako da lahko Ahovo ekipo obvestite, če imate predloge. Lahko tudi glasujete o idejah drugih ljudi.

Obstaja tudi stran, ki prikazuje čas delovanja in statusa Ahaovih storitev, kar je koristno vedeti.

Aha se tukaj dobro odreže, saj se njegova ekipa hitro in natančno odzove, zato je na voljo odličen izbor podpornih materialov.

Razsodba

Aha je vrhunski izdelek s ceno, ki se mu ujema, vendar se marsikaj naredi prav. Zdi se, kot da ste nekaj dobro plačali.

Ima izjemne varnostne in zasebnostne funkcije ter je presegel kilometer, da so vaši podatki varni. Če želite uporabiti storitev s širokim izborom certifikatov, ne boste našli veliko boljših možnosti kot Aha.

Tudi vmesnik je močan, in čeprav se njegove zapletenosti in žargona navadita, lahko vse nastavite tako, da deluje tako, kot želite.

Ni osredotočen na trmasto upravljanje z nalogami kot druga orodja, ampak fantastično delo vam omogoča, da stvari načrtujete na različnih ravneh in vidite, kako se skupaj ujemajo. Če se želite samo osredotočiti na upravljanje z nalogami, dodatnih stroškov ni vredno, če pa cenite, da si ljudje delijo vizijo vašega projekta od zgoraj navzdol, bi bilo to lahko idealno.

Priporočamo, da preizkusite preizkus, da se prepričate, ali je dobro, preden se zavežete, saj njegove različne lastnosti ustrezajo določeni publiki. Tisti, ki jih ne potrebujejo, bodo lahko na našem seznamu najboljše programske opreme za upravljanje projektov našli boljše prileganje manj.

Če ste preizkusili Aha, delite svoje misli o tem v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map