Cele mai bune aplicații de luare a notelor

Pentru cei cu nevoia compulsivă de a nota totul, zilele de după tencuirea pereților și cutii de carton umplute caiete în spirală îngrămădite în garaj. Creșterea caietului digital a adus o nouă eră de înregistrare a fiecărui gând și, în special, este glorios.


Cu toate acestea, deși există multe aplicații care iau note, în special pentru smartphone-uri și tablete, există încă foarte puține aplicații cu adevărat grozave. Mai mult decât atât, există o cantitate surprinzătoare de disparitate între cele mai bune aplicații de preluare de note și la care sunt cele mai potrivite.

De exemplu, Google Keep conduce pachetul pentru înregistrarea gândurilor rapide și listele pentru memento ulterioare, în timp ce Evernote este cel mai bun pentru cercetări aprofundate. Dacă sunteți doar în căutarea unui jurnal digital, Notebook Zoho se clasează ca fiind alegerea noastră de top pentru acest scop. În sfârșit, există OneNote, despre care suntem destul de siguri că este cel mai bun caiet pentru studenți, așa cum vom explica mai târziu.

Scopul nostru în acest articol este să vă ajutăm să găsiți instrumentul potrivit pentru a vă colaiona creierul, lucru pentru care norul este deosebit de potrivit. Dacă sunteți în căutarea unui loc în care să vă păstrați documentele, fotografiile și videoclipurile, de asemenea, avem o recenzie a celor mai bune soluții de stocare în cloud disponibile.

Bazele aplicațiilor pentru preluarea notelor în cloud

Una dintre tendințele (sau non-tendințele) pieței actuale a caietelor digitale este aceea că nu pare să existe un consens clar cu privire la cum ar trebui să arate un astfel de instrument. În timp ce Google Keep și Evernote ocupă două dintre cele mai populare nume, există puține similitudini între ele. Cu toate acestea, nu este un lucru rău: uneori ai nevoie de un peashooter și, uneori, de un tun.

Singura constantă reală este că cele mai bune aplicații de luat notițe disponibile astăzi sunt toate conectate la cloud. În loc să stochezi notele pe propriul hard disk, aceste instrumente le copiază pe servere. Avantajul este că nu vă pierdeți rampele inspirate în cazul în care computerul dvs. se prăbușește, ceea ce înseamnă că nu trebuie să aruncați zarurile cu un software de recuperare a datelor pentru a încerca să-l recuperați..

Stocarea notelor în cloud înseamnă, de asemenea, că le puteți accesa de pe orice computer sau smartphone fără a fi necesar să transferați fișierele singuri. Aceasta se numește sincronizarea dispozitivului, o caracteristică comună a stocării în cloud (citiți despre cel mai bun stocare cloud cu sincronizare).

Alte caracteristici populare ale aplicațiilor de luare a notelor sunt mai puțin frecvente. Unele dintre cele mai de bază includ caiete pentru a vă organiza notele, formatarea textului, instrumente de desen și posibilitatea de a adăuga imagini și atașamente. Posibilitățile mai avansate variază de la înregistratoare vocale și video la recunoaștere optică a caracterelor (OCR) și conversie cerneală-text.

Fiecare dintre recenziile pe care le-am scris pe care le-am scris au o serie completă de caracteristici incluse, deși în timp ce parcurgem alegerile de mai jos, vom prezenta cele mai notabile. Vom vorbi, de asemenea, despre ceea ce este bun pentru fiecare instrument, fie că este vorba despre brainstorming, jurnalizare, luare de note pentru o clasă sau întâlnire, creare de liste și memento-uri sau redactare de cercetări exhaustive.

Cea mai bună aplicație de luare a notelor: Evernote

 • În general, cea mai bună aplicație de luat note
 • Cea mai bună aplicație de luare a notelor pentru cercetare
 • Cea mai bună aplicație de luat note pentru scriitori
 • Cea mai bună aplicație de luare a notelor pentru securitate

Evernote este în vigoare de peste zece ani, fiind fondată în 2007 și, din acel moment, și-a câștigat o mulțime de cuvinte pozitive în rândul cărturarilor cu tehnologie. De fapt, serviciul a balonat mai mult de 220 de milioane de utilizatori la ultimul raport, în ciuda creșterii substanțiale a prețurilor sale în 2016.

Desigur, acest lucru se datorează parțial faptului că majoritatea oamenilor optează pentru a utiliza versiunea gratuită a Evernote. Cu toate acestea, există o mulțime de notebook-uri digitale gratuite acolo: ceea ce face ca Evernote să se ridice deasupra liniei de jos.

Totul începe cu o aplicație desktop excelentă. Evernote ușurează crearea de note și organizarea lor în caiete. De asemenea, puteți eticheta notele pentru a le sorta mai târziu cu etichete personalizate, ceea ce este o modalitate excelentă de a extrage toate „ideile de blog” sau „rețetele” dvs. cu câteva clicuri ale mouse-ului. De asemenea, ne place foarte mult faptul că puteți lega notele împreună cu legăturile încrucișate, precum un site personal pentru noggin.

Evernote are cele mai multe caracteristici de formatare a textului pe care le-ați găsi cu un procesor de texte, inclusiv toate fonturile comune. Puteți, de asemenea, să inserați imagini, să atașați fișiere la note, plus să înregistrați note vocale (dar nu video). Mai util pentru utilizatorii de tablete și phablet, Evernote are o opțiune „notă de cerneală” cu instrumente de tragere și este compatibilă și cu unele smartpens, precum Livescribe.

De asemenea, ne plac caracteristicile de automatizare ale Evernote. Acestea includ un clipper web pe care îl puteți utiliza pentru a trimite URL-uri sau text și imagini selectate direct într-un notebook specificat. Puteți, de asemenea, să trimiteți până la 200 de e-mailuri pe un laptop folosind o adresă de e-mail specială dacă sunteți abonat plătitor și sunt disponibile mai multe rețete pre-făcute IFTTT și Zapier..

În mare parte, Evernote este destul de sigur, de asemenea, pe care îl doriți în mod evident de la orice serviciu cloud, în special unul care ar putea adăposti cele mai bune idei ale voastre. Fișierele sunt criptate în repaus și în tranzit și puteți activa autentificarea cu doi factori pentru o anumită protecție împotriva parolelor furate.

În timp ce compania gestionează procesul de criptare și, astfel, teoretic îți poate decripta notele în orice scop, Evernote este unul dintre cele două notebook-uri digitale în prezent acceptate de un supliment terț, numit SafeRoom, care va rezolva toate acestea. Cu SafeRoom, puteți cripta în mod particular notebook-urile cu o parolă pe care numai voi o cunoașteți. Aflați mai multe în recenzia noastră Evernote.

Opțiuni de plan Evernote

În mod evident, planul gratuit al Evernote vă oferă spațiu de stocare nelimitat la fel ca și cele două planuri plătite. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat, datorită unei capacități lunare de bandă de 60 MB. De asemenea, notele nu pot fi mai mari de 25 MB și doar două dispozitive pot fi sincronizate simultan.

Dacă aveți nevoie de mai multă flexibilitate, Evernote Plus vă va stabili doar 4 USD pe lună sau 35 USD pe an. În plus, crește lățimea de bandă de până la 1 GB pe lună, dimensiunea maximă a notei la 200MB și vă permite să sincronizați dispozitive nelimitate. Există, de asemenea, un Evernote Premium mai scump, cu 10 GB lățime de bandă pe lună.

Niciun abonament nu corespunde facturării „nelimitate”, dar alocațiile pentru lățimea de bandă ar trebui să fie suficiente pentru a vă menține să tastați.

Numărul doi: OneNote

 • Cea mai bună aplicație de luare de note pentru studenți
 • Cea mai bună aplicație de luat note pentru designeri
 • Cea mai bună aplicație de luat notițe pentru stocarea în cloud
 • Cea mai bună aplicație de luat note pentru tablete

OneNote ar fi putut foarte ușor să se situeze pe primul loc în clasamentul nostru, la fel de ușor precum s-ar fi putut clasa pe locul trei. Motivul cel mai convingător pentru a alege OneNote peste Evernote este faptul că de fapt permite crearea de note mai flexibile, imitând mai precis o foaie de hârtie reală într-un caiet.

Textul poate fi plasat oriunde doriți într-o notă și OneNote face o treabă mult mai bună în sprijinirea notelor de cerneală cu instrumente de tragere și algoritmi de conversie de la cerneală la text. Dacă sunteți în căutarea unei aplicații de luare a notelor pentru combo pentru tableta și smartpen, nu există nicio întrebare că OneNote este o alegere inteligentă, așa cum discutăm în recenzia noastră completă OneNote.

Acesta este unul dintre motivele pentru care ne place OneNote ca o aplicație de luare de note pentru studenți, deoarece vă permite să recreați cu exactitate atât cuvintele, cât și diagramele marcate pe o tablă. Spre deosebire de Evernote, OneNote vă permite, de asemenea, să înregistrați note video. Acest lucru vine în plus față de asistența pentru notele vocale, ambele caracteristici fiind excelente pentru captarea prelegerilor în sala de clasă pentru cei care ar prefera să participe și să participe decât să se înlăture furios pe tastaturile.

În plus, elevii (și profesorii) primesc Office 365 de la Microsoft gratuit cu o adresă de e-mail de școală valabilă, care vine cu 1 TB de stocare în cloud pentru OneNote, pe lângă Word, Excel și PowerPoint.

Alte caracteristici pentru îmbunătățirea notelor includ link-uri încorporate și fișiere atașate, plus un clipper web disponibil ca extensie de browser. Clipperul vă permite să salvați paginile direct pe OneNote pentru a păstra cercetarea, plus adăugați adnotări și apeluri pentru a vă reaminti mai târziu de ce ați decupat pagina în primul rând..

Cu toate că este bine, motivul pentru care nu am clasat Evernote pe locul doi și OneNote în primul rând este, în mare parte, o preferință în materie de design. Acest scriitor, cel puțin, care este, de fapt, un utilizator Evernote de lungă durată, consideră Evernote un instrument mai bun pentru organizarea și menținerea focusului, atât important pentru compilarea cercetărilor detaliate, cât și pentru elaborarea ideilor.

În plus, aplicația OneNote disponibilă în Microsoft Store pentru Windows 10 nu acceptă etichete personalizate, ceea ce face ca sortarea notelor aferente să fie mult mai dificilă. OneNote 2016 o face, dar versiunea respectivă este abandonată.

Opțiuni OneNote Plan

Un alt dezavantaj potențial al alegerii OneNote peste Evernote este faptul că versiunea gratuită vine doar cu 5 GB de stocare prin OneDrive, spațiu împărtășit cu orice fotografii, videoclipuri și documente stocate acolo. Puteți, totuși, să acumulați până la 1 TB de stocare pentru doar 6,99 USD pe lună și să obțineți și Office 365, care se află printre cele mai bune oferte în stocarea în cloud.

OneDrive are, de asemenea, un plan de 50 GB pentru 2 dolari pe lună. Asigurați-vă că și citiți recenzia noastră OneDrive pentru o privire completă asupra celor mai bune caracteristici și neajunsuri ale serviciului de stocare în cloud.

Numărul 3: Google Keep

 • Cea mai bună aplicație de preluare de note pentru mobil
 • Cea mai bună aplicație de preluare de note pentru note de voce
 • Cea mai bună aplicație de luat note pentru memento-uri

Google Keep nu este un instrument de cercetare la fel de puternic ca Evernote sau OneNote: nu există caiete care să vă organizeze gândurile, notele au o limită de 20.000 de caractere, nu puteți adăuga fișiere atașate, nu există funcții de formatare a textului și nu există client desktop. Cu toate acestea, în ciuda tuturor acestor neajunsuri, este încă o aplicație de notă la îndemână dacă o utilizați bine.

Valoarea Google Keep vine din recunoașterea faptului că în cadrul peisajului de luare a notițelor domină propriul spațiu, pe care îl vom numi nișa „permiteți-mi să notez asta”. Google Keep pentru Android, în special, este perfect pentru a înregistra acele sclipiri neașteptate de inspirație care vin în timp ce mergeți cu metroul, mergând prin parc și pontificând pe toaletă..

Suntem în mod special însoțiți de Google Keep ca înregistrator pentru note de voce (sau jurnalele de căpitan, dacă sunteți cu Starfleet). Înregistrarea notelor vocale pe telefonul dvs. nu este o caracteristică inedită în rândul aplicațiilor de luare a notelor, ci asociată cu capacitățile de recunoaștere vocală Google, în general exacte, este cel mai bun instrument cu care am jucat pentru a converti vocea în note de text..

De asemenea, Google Keep acceptă etichetarea pentru a sorta gândurile aleatorii mai târziu. Există, de asemenea, o caracteristică de memento utilă, folosită împreună cu funcțiile de creare a listelor Keep, funcționează bine pentru compilarea de proiecte, băcăuani, răzbunare și alte liste de activități..

Nu este surprinzător pentru regele căutării, Google Keep are un clipper web Chrome pentru păstrarea conținutului în timp ce a fost găsit navigând pe internet. Cu toate acestea, îl preferăm pe cel pe care îl obțineți cu Evernote, care este mai flexibil și vă permite să vă compilați clipurile în caiete.

În afară de unele dintre caracteristicile lipsă menționate, cel mai bun motiv pentru a evita Google Keep este incertitudinea cu privire la cât de privat este. Google câștigă bani din reclame și își rezervă dreptul de a scana datele utilizatorilor stocate pe serverele sale pentru a le utiliza în campaniile de marketing vizate (citiți revizuirea completă Google Keep pentru mai multe despre asta).

În timp ce Google Drive poate fi securizat folosind Boxcryptor și Evernote și OneDrive folosind SafeRoom, nu există nicio opțiune similară pentru a cripta în privință notele Google Keep. În acest sens, fiți atenți la ce spuneți Google Keep, deoarece există șanse mari să vă asculte un marcator..

Opțiuni plan Google Keep

Google Keep este gratuit la 100 la sută și vă permite să luați note nelimitate, ceea ce nu face nimic pentru a alina grijile noastre de confidențialitate, având în vedere că Google are mai mulți bani în a face decât să „faceți rău” în zilele noastre. Aplicația nu ocupă niciun spațiu de stocare Google Drive, așa că puteți păstra acest lucru clar pentru fotografiile dvs. (aflați unde se află Google Drive în cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru fotografierea).

Numărul 4: Notebook Zoho

 • Cea mai bună aplicație de luare a notelor pentru jurnalizare

Notebook Zoho se clasează ca penultima noastră recomandare a aplicației de luare de note. Ca și celelalte intrări din această listă, există anumite lucruri pe care le merge mai bine decât restul câmpului, chiar dacă aceste lucruri sunt puțin mai limitate.

În special, considerăm că Notebook Zoho este ideal ca instrument de jurnalizare. Deși nu există niciun client desktop disponibil, interfața browserului este proiectată suficient de bine încât probabil nu veți observa. Detaliem mai îndeaproape experiența în recenzia Notebook Zoho.

Desigur, asta înseamnă că notebook-urile dvs. nu vor fi disponibile offline pe desktop, în special problematice dacă vă aflați documentând un scenariu apocaliptic în care nu există interweb.

Designul interfeței online este bazat pe carduri, pe care fiecare notebook are propria sa carte și o copertă distinctă. Capacele caietului sunt desenate manual mai degrabă decât culori solide, ceea ce le face ușor de găsit.

Caietele pot conține un număr nelimitat de note, deși notele în sine sunt limitate la doar 10.000 de caractere, ceea ce înseamnă aproximativ 2.000 până la 3.000 de cuvinte. Cu toate acestea, pentru un jurnal personal, ar trebui să fie suficient pentru o reminiscență de o zi.

O serie de tipuri de note diferite sunt disponibile, de asemenea, inclusiv fotografii, note audio și schițe. Acestea ajută la îmbunătățirea opțiunilor dvs. de jurnal și ar trebui să apeleze în special la tipurile de reclame.

La ceea ce Zoho Notebook nu este bine este utilizarea afacerilor, lucru surprinzător, având în vedere faptul că Zoho dezvoltă în principal instrumente de afaceri cum ar fi software-ul CRM. Nu puteți colabora la notele cu alții, există opțiuni limitate pentru formatare, nu există recunoaștere optică a caracterelor pentru tragerea textului din imagini scanate și nici rețete IFTTT sau Zapier pentru a face lucrurile precum trimiterea postărilor de pe rețelele de socializare către un notebook.

Planuri pentru Notebook Zoho

La fel ca Google Keep, Zoho Notebook este complet gratuit. Puteți crea notebook-uri nelimitate și note nelimitate, fără să vă faceți vreodată griji cu privire la achiziționarea mai multor gigabyte în cloud sau chiar să treceți la limite lunare de lățime de bandă, așa cum veți face cu Evernote.

Singurele limite de care trebuie să vă faceți griji sunt capacul de 10.000 de caractere pentru note și o dimensiune maximă de fișier de 5 GB pentru atașamente. Lipsa de limite și costuri fac ca notebook-ul Zoho să fie ideal pentru cei care caută o aplicație de luare de note cu suport pentru notebook și finanțe limitate disponibile.

Numărul 5: Note de casetă

 • Cel mai bun instrument EFSS cu aplicația Note

Pentru utilizatorii de afaceri care trebuie să ia și să distribuie cu ușurință notele de ședință, notele de proiect și alte memo-uri, o aplicație de note simple are sens. Cel mai simplu mod de a face acest lucru ar fi prin integrarea cu o soluție de stocare în cloud. Din păcate, nu multe dintre cele mai bune alegeri ale noastre EFSS (sincronizare și partajare întreprindere) oferă un instrument integrat pentru a face acest lucru.

OneDrive are OneNote, dar este prea mult pentru note simple. Dropbox și Box sunt cele două servicii care funcționează cel mai bine pentru această nevoie, Dropbox având instrumentul Dropbox Paper și Box cu Note Box. Dintre cele două, am decis că Box Notes este aplicația puțin mai bună, motiv pentru care o facem din a cincea și ultima recomandare a aplicației de luare a notelor.

Notele individuale create cu ajutorul casetelor pot fi masive, cu limite recomandate (dar nu reale) de 200 de pagini de text și 500.000 de caractere. Cu toate acestea, așa cum discutăm în recenzia de la Box Box, absența funcțiilor de organizare precum caiete și etichete de note, precum și nici opțiuni de formatare a textului, fac din aceasta o alegere slabă pentru compilarea unor cantități mari de cercetare..

În același timp, aplicația de luare a notelor are un design simplu și caracteristici de partajare care o fac bine pentru munca de zi cu zi. Colegilor li se poate acorda acces la note prin intermediul adresei lor de e-mail sau puteți genera o legătură partajabilă îndreptând spre notă și până la 20 de persoane pot edita aceeași notă simultan.

Pentru a gestiona acea cantitate de colaborare, Box Notes creează o nouă versiune de notă la fiecare 30 de secunde, astfel încât să puteți retrage modificările nedorite. De asemenea, o consolă de administrare vă permite să urmăriți notele vizualizate, editate și șterse.

Caseta Planuri de note

Box Notes vine gratuit cu stocarea în cloud Box. Dacă sunteți în căutarea opțiunii personale de stocare în cloud, puteți utiliza un plan gratuit de 10 GB. După aceea, însă, raportul cost-stocare nu are prea mult sens pentru utilizarea la domiciliu: 11 dolari pe lună pentru doar 100 GB stocare.

Pentru utilizatorii de afaceri, pricetagul este mai agreabil. Fiecare plan necesită cel puțin trei utilizatori, dar stocarea nelimitată de cloud pentru 15 dolari pe lună nu este nimic de strănut.

De fapt, clasăm Boxul printre cele mai bune soluții de stocare cloud nelimitate în general. Acestea fiind spuse, dacă instrumentul pentru note nu înseamnă prea mult pentru dvs., credem că Egnyte Connect este un instrument EFSS mai bun și mai capabil, în general. Citiți recenzia noastră Egnyte Connect pentru a afla de ce.

Gânduri finale

Există o serie de alte aplicații de luare a notelor disponibile. Cu toate acestea, niciun alt serviciu pe care l-am revizuit cu adevărat menționează ca fiind mai bun decât Evernote, OneDrive, Google Keep, Notebook Zoho sau Note Box pentru orice caz de utilizare special..

Deși denumirea Evernote este cea mai bună aplicație de luare a notelor disponibile nu este tocmai originală, atunci când vine vorba despre caiete digitale fără sens, doar OneNote a apărut într-adevăr ca un provocator demn de a pretinde statutul de „Evernote Killer”. Notebook Zoho nu are caracteristici aproape suficiente pentru ca departamentul său de marketing să depună în mod convingător această afirmație (chiar dacă o fac), în timp ce Google Keep face lucrurile proprii.

Într-o notă finală, indiferent de notebook-ul cu care mergeți, dacă tastați printr-o rețea WiFi publică, fiți siguri și rămâneți în siguranță cu un VPN, mai ales dacă utilizați oricare dintre aceste servicii pentru a păstra informații personale. Avem un cel mai bun ghid VPN cu o mulțime de opțiuni bune, precum și un ghid de confidențialitate pentru jurnaliști.

Simțiți-vă liber să ne lăsați o notă proprie în comentariile de mai jos și mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map