Revizuire simplificată – actualizată în 2020

Recenzie simplificată

Simplenote este o aplicație de luare a notelor simplă, care își face treaba bine, dar despre asta este vorba. În comparație cu aplicațiile care iau cele mai bune notițe, acesta are lipsă de securitate și caracteristici și este practic curcanul buchetului. Citiți recenzia noastră completă Simplenote pentru a vedea exact unde dezamăgește.


Simplenote, dezvoltat de compania din spatele WordPress (Automattic), este un instrument gratuit și open-source pentru adunarea notelor. Cu toate că ne place o parte din cealaltă lucrare pe care Automattic o face, cu toate acestea, suntem întristați să spunem că aplicația sa de a lua note nu impresionează.

Când vine vorba de acesta, lipsesc mai multe caracteristici decât sunt incluse, fără caiete, instrumente de formatare sau criptare în repaus. Acestea sunt doar câteva defecte pe care le vom evidenția în această recenzie Simplenote. Pe de altă parte, Simplenote acceptă editarea marcajelor și publicarea web, astfel încât cei care încearcă să gestioneze o prezență web pot găsi un modic de valoare.

Dacă vă aflați la fel de subacordat ca și noi, cel mai bun ghid de luare a notelor nostru enumeră câteva opțiuni mai bune pentru înregistrarea notelor de clasă și întâlnire sau întocmirea cercetării. Pe o notă laterală, dacă vă place cel mai capabil văr al lui Simplenote, WordPress, la fel de mult ca noi, avem cel mai bun gazduire web pentru articolul WordPress pe care s-ar putea să doriți să îl pierdeți.

Alternative pentru Simplenote

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

Simplenote vă permite să creați note și să le salvați în cloud, sincronizându-le automat cu alte dispozitive, astfel încât să le aveți mereu la îndemână și să nu pierdeți niciodată un gând. Pentru a facilita sincronizarea notelor, echipa de dezvoltare a Automattic a creat aplicații pentru desktop pentru Windows, Linux și Mac, precum și aplicații pentru smartphone-uri pentru Android și iOS.

Există, de asemenea, o versiune web a instrumentului de note pe care îl puteți accesa din orice browser acceptat, la îndemână atunci când nu vă aflați pe propriul computer.

Simplenote își trăiește numele în moduri bune și rele, așa cum am sugerat la început. Deși ne place designul minimalist, pe care îl vom detalia mai târziu atunci când vorbim despre experiența utilizatorului, nu există multe modalități de a vă îmbunătăți cu adevărat notele.

De exemplu, nu există opțiuni de formatare a textului în bara de instrumente, chiar și pentru bolding, sublinierea sau scrierea cu caractere italice a textului. De asemenea, nu există instrumente de desenare și nici o opțiune de atașare de imagini sau fișiere la note.

Dacă doriți cu adevărat să vă implicați în lucrare, Simplenote acceptă un limbaj de marcaj pe care îl puteți utiliza pentru a modifica textul și a încorpora imagini. Cu toate acestea, faptul că trebuie să tastați codul de marcaj nu este exact corect cu procesul de brainstorming.

Alte două funcții pe care nu le veți obține cu Simplenote includ posibilitatea de a crea liste de verificare și de a stabili mementouri. Aceste caracteristici ar fi utile pentru crearea listelor rapide de făcut, întrucât sunt cu Google Keep (citiți recenzia noastră Google Keep).

O altă mare funcție de supraveghere de către Automattic este excluderea caietelor pentru a-ți organiza notele așa cum ai obține cu Evernote (citiți recenzia noastră Evernote). Puteți, cel puțin, să etichetați note pentru a le sorta mai târziu cu etichete personalizate (de exemplu, „rețetă”, „idee de blog”).

Simplenote acceptă partajarea de note. Puteți accesa prin e-mail un colaborator pentru a efectua modificări sau pentru a publica nota online pentru ca oricine să aibă acces, acesta fiind locul în care limba de marcaj vă este utilă. Există, de asemenea, o caracteristică de versiune care vă permite să redactați modificările nedorite.

Pe scurt, Simplenote este un pic prea simplu pentru cei care caută un instrument pentru a compila note detaliate. Mai târziu, vom vorbi despre modul în care acest lucru împiedică experiența utilizatorului, apoi vom discuta despre o altă zonă pe care o considerăm Simplenote lipsită: securitatea. În primul rând, să aruncăm lumina pe unul dintre punctele tari Simplenote: costul.

Prețuri

Simplenote poate furniza funcții de bază de luare a notelor, dar este, de asemenea, gratuit și open source. Adevărat, majoritatea altor notebook-uri cloud oferă și versiuni gratuite, dar doar o mână sunt întotdeauna gratuite. Cu Simplenote, puteți crea câte note doriți, fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la restricțiile de stocare sau la lățimea de bandă lunară..

În ciuda faptului că sunteți gratuit, nu sunteți bombardat de anunțuri din aplicație. Este dificil să spunem cum Automattic câștigă bani din instrument, cu excepția cazului în care jocul final este doar să creezi recunoașterea numelui pentru serviciile sale de infrastructură cloud, Simperion, WordPress sau diferitele sale suplimente WordPress.

La fel ca în cazul Zoho Notebook, o altă aplicație completă de luare a notelor despre care puteți citi în recenzia Zoho Notebook, trebuie să ne întrebăm dacă absența veniturilor ar putea împiedica Simplenote să se îmbunătățească într-un mod semnificativ. Dacă ar trebui să ghicim, am spune că da.

Experiența utilizatorului

În continuare, vom analiza versiunea Windows 10 a clientului desktop, disponibil în magazinul de aplicații Windows. Există, de asemenea, o versiune Windows 8 disponibilă pentru descărcare de pe site-ul Simplenote, pe lângă clienții pentru Linux și MacOS.

Clientul în sine arata curat, ceea ce este ideal pentru brainstorming. Notele sunt introduse în fereastra mare din partea dreaptă.

În marginea stângă, veți vedea o listă cu toate notele pe care le-ați creat. Puteți crea o notă nouă făcând clic pe pictograma „+” deasupra listei.

Interesant, într-un mod rău, nu există nicio modalitate de a da nume de note. În schimb, numele sunt generate pe baza textului corpului. Acest lucru poate fi dificil să găsești note dacă le ai pe mai multe, chiar și cu o bară de căutare și cu opțiunea de a adăuga etichete personalizate.

Etichetele vă permit să sortați notele similare rapid și pot fi adăugate la note tastând numele etichetei pe care doriți să o utilizați lângă partea de jos a clientului unde se spune „adăugați etichetă”. De asemenea, puteți fixa note importante în partea de sus, făcând clic pe pictograma de informații și activând „pin to top”.

Pentru a colabora cu alții la notele dvs., faceți clic pe butonul de partajare din partea de sus a clientului. Apoi, sub „colaborează” în fereastra care apare, tastați adresa de e-mail a persoanei căreia doriți să acordați acces.

Deși este util, nu avem prea multă grijă pentru faptul că Simplenote nu vă lasă să restricționați permisiunile de colaborare doar pentru citire. Alte instrumente pentru notebook-uri, inclusiv Evernote și OneNote, au opțiuni de control al conținutului mult mai bune pentru colaborări.

Puteți, cel puțin, să reveniți la versiunile de notă anterioare în cazul în care se fac modificări accidentale. Faceți acest lucru făcând clic pe butonul „istoric” și utilizând glisorul pentru a lua nota înapoi în timp.

Puteți, de asemenea, „publica” notele pe care le pot vedea toate prin generarea unui link web. Oricine are acest link poate accesa nota dvs., dar nu o poate edita.

Singurul alt lucru demn de menționat (abia) despre Simplenote când vine vorba de ușurința de utilizare este că puteți schimba clientul pe o temă „întunecată”, pe care unii oameni o pot găsi mai ușor la ochi.

Deși designul arată frumos, în general, Simplenote nu este o aplicație foarte flexibilă de luare a notelor. Este bine să notăm notele de bază, dar studenții și tipurile de reclame vor fi probabil foarte frustrante din cauza numeroaselor caracteristici care lipsesc..

Securitate & intimitate

Simplenotul nu oferă prea mult în calea securității. În timp ce fișierele sunt criptate în tranzit, acestea sunt lăsate în textul redat în timp ce sunt stocate în cloud. Aceasta poate fi o practică periculoasă, deoarece oricine are acces la serverele Simplenote va putea citi notele dvs. fără o cheie de criptare..

Notele privind revendicările automate sunt păstrate în serverul de text simplu, astfel încât alții pot căuta notele dvs. online. Deși acest lucru ar putea fi util pentru notele pe care doriți să le publicați, pentru alte note nu există niciun motiv bun să nu oferiți criptare în repaus. Iată în cuvintele companiei:

„În ceea ce privește securitatea, Simplenote funcționează foarte mult ca și alte servicii populare online, precum Gmail și Facebook. Informațiile dvs. personale sunt protejate de o politică de confidențialitate strictă. Dar datorită necesității căutării notițelor dvs. de pe web, conținutul trebuie să rămână necriptat în timp ce se află în stocare, astfel încât software-ul să vă poată găsi termenii de căutare. Din acest motiv, vă recomandăm să nu utilizați Simplenote pentru a stoca ceva deosebit de sensibil. ”

Compania vă avertizează cel puțin să păstrați informații sensibile, pe care le secundăm.

Pentru cei care doresc o experiență mai sigură de luare a notelor, Evernote și OneNote se integrează ambele cu un instrument terț numit SafeRoom care permite criptarea notelor private, de la capăt la sfârșit.

Simplenote nu oferă, de asemenea, o opțiune pentru autentificarea cu doi factori (2FA), o caracteristică care ajută la protejarea împotriva accesului neautorizat în cloud în cazul unei parole furate.

Verdict final

Pentru persoana obișnuită care caută un instrument de note capabil, Simplenote nu este răspunsul. În timp ce aprobăm abordarea open-source, absența unor caracteristici critice și o securitate bună sunt prea mult de depășit pentru a câștiga Simplenote chiar și o recomandare cursantă.

În timp ce unii pot găsi marcajele și publică funcții utile pentru marketing și alte scopuri, există mai mulți editori de marcaj acolo pentru acest tip de lucru.

Dacă aveți nevoie de un instrument de notițe mai capabil și nu doriți să plătiți nici măcar un cent, ca oricând, Zoho Notebook este o alegere mult mai bună, în ciuda faptului că nu are un client desktop. Alte opțiuni din ghidul nostru pentru aplicații de luare a notelor pot fi, de asemenea, potrivite nevoilor dvs., așa că nu uitați să le dați o citire.

Crezi că ne lipsește poza cu Simplenote? Nu ezitați să ne strigați în comentariile de mai jos. Ne luăm și întrebări. Mulțumesc pentru citit!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map