Revizuire OneNote – actualizată în 2020

Recenzie OneNote

În această recenzie OneNote, Cloudwards.net analizează cea de-a doua cea mai populară aplicație de preluare de note pe piață. Deși OneNote nu are unele dintre cele mai frumoase caracteristici ale Evernote, noi prezicem că mulți o vor prefera față de aplicația numărul unu care ia notițe. Citiți recenzia noastră completă pentru a afla de ce.


Majoritatea serviciilor de stocare în cloud cu nume mari, inclusiv Dropbox, Google Drive și Box, oferă acum aplicații pentru notebook-uri digitale. Cu toate acestea, le-a bătut pe toate la pumn, iar în 2003, nu mai puțin, a fost Microsoft, cu OneNote.

Desigur, vechimea nu înseamnă întotdeauna mare lucru atunci când vine vorba de tehnologie. Cu toate acestea, în acest caz, nu avem nicio problemă să plasăm intrarea Microsoft în fața rivalilor de stocare în cloud când vine vorba de sortarea celor mai bune intrări de notebook digitale.

Acest lucru se datorează faptului că OneNote este un instrument de colectare a gândurilor flexibil și plin de caracteristici, care se învârte foarte clar la calea aclamatului Evernote. O depășește chiar și în unele moduri datorită incluziunilor precum înregistrarea video, scrierea de mână la conversia textului și capacitatea de a vă aranja notele în orice mod întâmplător doriți, la fel ca realul.

Acest lucru se datorează faptului că OneNote este un instrument flexibil și plin de caracteristici, care colectează, dar care se învârte foarte clar la calea aclamatului Evernote. O depășește chiar și în unele moduri datorită incluziunilor precum înregistrarea video, scrierea de mână la conversia textului și capacitatea de a vă aranja notele în orice mod întâmplător doriți, la fel ca realul.

Alternative pentru OneNote

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

Ca notebook digital, OneNote este capabil să salveze notele în cloud și să le sincronizeze pe dispozitivele tale. OneNote folosește OneDrive pentru stocarea în cloud, distribuirea spațiului cu alte produse Microsoft Office, cum ar fi Word și Excel, plus orice alte fișiere pe care le păstrezi în cloud.

Suportul platformei include Windows și MacOS pentru computere desktop și Android, iOS și Windows Phone pentru dispozitive mobile. Accesul browserului este de asemenea disponibil, în cazul în care aveți nevoie să accesați notele dvs. de pe un computer care nu vă aparține.

Nu trebuie să stocați fișiere în OneDrive, puteți să le depozitați local. Totuși, acest lucru ar face nix capacitatea dvs. de a sincroniza conținutul între dispozitive, deoarece sincronizarea se bazează pe cloud ca intermediar.

Cheia pentru a profita la maximum de OneNote este capacitatea de a crea cât mai multe caiete separate doriți (bine, până când rămâneți fără spațiu de stocare în cloud) și împărțiți fiecare notebook individual în secțiuni și pagini codate prin culori, care sunt practic note. Între timp, Evernote te limitează la 250 de caiete.

OneNote oferă o flexibilitate aparent nelimitată în crearea paginilor în sine, permițându-vă să poziționați text, imagini și tabele oriunde pe pagină. Acest lucru îl face ideal pentru copierea precisă a prelegerilor sau a notelor de întâlnire de pe o tablă, diagrame și toate, făcându-l unul dintre lucrurile noastre preferate despre instrument.

Voce și video OneNote

Vocea și video pot fi adăugate și la note, folosind o caracteristică de înregistrare încorporată. De asemenea, puteți adăuga videoclipuri din surse online introducând o adresă URL sursă, cum ar fi de pe YouTube.

Există, de asemenea, un clipper web foarte util pe care îl puteți adăuga ca supliment pentru browser la Chrome, Explorer, Firefox și Safari. Acest supliment vă permite să salvați paginile web direct pe OneNote, utile pentru compilarea cercetării într-un singur loc. În cadrul clientului OneNote, puteți adăuga apoi adnotări și apeluri de apel în clipurile dvs., astfel încât să vă amintiți de ce le-ați salvat mai târziu.

OneNote are și o mână de instrumente de desen, permițându-vă să faceți lucruri precum textul în cerc, plus majoritatea instrumentelor de formatare a textului pe care le găsiți într-un procesor de texte. Dacă utilizați o tabletă sau un laptop cu ecran tactil, puteți desena diagrame și doodle folosind un stylus sau puteți lua note scrise de mână.

OneDrive poate converti notele la mâna liberă (denumite în mod obișnuit „cerneală”) în fontul computerului pentru a vă curăța notele mai târziu. Aceasta este și o caracteristică utilă dacă doriți să fotografiați o notă pe o tablă albă. Este, de asemenea, ceva ce Evernote nu face.

Puteți automatiza colectarea notelor în OneDrive folosind IFTTT sau Zapier. Acest lucru vă permite să faceți lucruri cum ar fi să trimiteți automat e-mail-uri cheie, atașamente, tweet-uri sau fotografii pe Instagram încărcate pe OneNote. Atât IFTTT cât și Zapier pot integra OneNote cu manageri de sarcini precum Trello și Todoist, utile pentru păstrarea vieții de muncă într-o oarecare ordine de ordine..

Mai târziu, puteți partaja notele dvs. cu alte persoane direct din aplicație, atât timp cât notebook-urile dvs. sunt găzduite pe OneDrive și nu local. Puteți acorda acces anumitor persoane pe baza adresei de e-mail sau puteți crea linkuri către notele dvs. care pot fi utilizate de oricine.

În rezumat, OneNote include aproape orice caracteristică am putea dori. Se integrează chiar cu Cortana și Siri, permițându-vă să vă vorbiți gândurile și să le faceți transcrise în text. Stenografii lumii, luați notă.

Prețuri

Deși aplicația OneNote în sine este gratuită, OneNote folosește Microsoft OneDrive pentru găzduirea notelor online. Aceasta poate să nu fie o problemă, deoarece puteți înregistra 5 GB de stocare gratuită în cloud. Aceasta nu este exact cea mai generoasă distribuție de stocare în cloud gratuită, dar este suficient pentru câteva caiete.

Dacă găsiți că aveți nevoie de mai multe gigabyte, va trebui să vă uitați la actualizarea la un cont OneDrive de 1TB. Dacă faceți acest lucru, vă veți oferi, de asemenea, acces la versiunile desktop ale Word, Excel și PowerPoint.

La 6,99 USD lunar, 1 TB de stocare nu reprezintă o afacere proastă. Cu Office 365 inclus, de fapt, se situează printre cele mai bune oferte în stocarea în cloud. Cu toate acestea, dacă nu intenționați să utilizați OneDrive, altfel decât pentru OneNote, această valoare se diminuează complet și este posibil să fiți mai bine cu Evernote pentru 3,99 USD pe lună..

Experiența utilizatorului

Înainte de a începe, ar trebui să subliniem că aplicația OneNote pe care o vom analiza mai jos este aplicația desktop disponibilă gratuit în magazinul Microsoft pentru Windows 10. Există o altă aplicație numită OneNote 2016 disponibilă pentru descărcare pe site-ul Microsoft, dar nu va fi suportat mult mai mult, ceea ce înseamnă că nu va avea cele mai noi funcții înainte.

Odată cu anunțul de serviciu public, în afara lucrurilor bune.

Dezvoltatorii din spatele OneNote au făcut o treabă frumoasă creând un instrument care nu îți dezactivează trenul de gândire. Spațiul de lucru este curat și, în cea mai mare parte, utilizarea panglicilor de pe bara de instrumente de-a lungul vârfului păstrează tot ceea ce trebuie pentru a crea doar un clic sau două distanță.

Pentru o imersiune totală de luare a notelor, puteți face clic pe săgeata diagonală înscrisă în colțul din dreapta sus al oricărei note pentru a nu distrage distracția. Dacă faceți acest lucru, maximizați nota în aplicația OneNote, astfel:

Pentru a accesa diferite notebook-uri în OneNote, faceți clic pe săgeata din colțul din stânga sus al clientului pentru a le ușura din marginea din stânga. Există, de asemenea, o opțiune „adăugați notebook” în partea de jos pentru a crea una nouă.

Ne place foarte mult modul în care este organizată această aplicație și faptul că poți prăbuși totul pentru a te concentra pe munca ta. Este ca Evernote, dar, în general, mai puțin distragător. Cu toate acestea, în crearea de note de fapt OneNote a înregistrat o legătură reală pe Evernote.

OneNote vă oferă multe dintre caracteristicile unui procesor de text de bază, cum ar fi Microsoft Word. Aceasta include o bară de instrumente de formatare la care puteți accesa dând clic pe fila „acasă” din panglică.

Opțiunile de text includ suspecții obișnuiți, precum diferite fonturi și dimensiuni de fonturi, capacitatea de a scrie cu caractere aldine sau de scris cu caractere, liste cu numere de discuri și etc..

De asemenea, puteți eticheta notele în OneNote, care vă ajută să le sortați mai târziu. Cu toate acestea, versiunea Microsoft Store a OneNote nu vă permite să creați etichete personalizate: vi s-au lăsat opțiuni predefinite precum „critice” și „contacte”, care în cele din urmă nu sunt atât de utile.

În mod ciudat, versiunea OneNote 2016 a aplicației vă permite să creați etichete personalizate. Odată cu faptul că versiunea OneNote este abandonată, sperăm că echipa de dezvoltare va adăuga aceeași caracteristică pentru OneNote.

Una dintre caracteristicile cele mai interesante și pe care nu le vei găsi acceptate nativ cu Evernote este capacitatea de a converti cuvintele scrise de mână (cerneală) în textul computerului. Din fila de extragere a panglicii, rotiți cuvântul folosind instrumentul lasso, apoi faceți clic pe butonul „converti” și alegeți „cerneală în text”.

Textul în imagini, pagini scanate și fișiere .pdf poate fi transformat și în text modificabil, datorită capacităților de recunoaștere a caracterului optic OneNote, economisindu-vă că trebuie să le tastați manual sau să folosiți un instrument extern.

Ne place mult faptul că, cu OneNote, vă puteți organiza notele în orice mod doriți, imitând efectiv un caiet real. Aceasta include poziționarea textului oriunde pe pagină, împreună cu diagrame, doodles sau orice altceva vă place.

Folosind fila „inserare”, puteți atașa fișiere la note, plus introduceți link-uri, timestamps, simboluri, tabele, capturi de ecran și imagini. Există, de asemenea, un buton pentru adăugarea de videoclipuri din diferite surse online, precum YouTube, plus opțiuni de înregistrare vocală și video încorporate, care sunt includeri frumoase pentru notariștii răi.  

În general, credem că OneNote face viața destul de ușoară. Există chiar și o filă de recenzie cu un traducător de limbi pentru a-i ajuta pe elevi să înșele cu temele spaniole.

Cu toate acestea, experiența utilizatorului este ceva ce Microsoft în general are dreptate în aceste zile datorită celor patruzeci de ani de experiență. Cea mai mare problemă a companiei rămâne, ca întotdeauna, securitatea.

Securitate & intimitate

Indiferent dacă compilați note pentru o nouă invenție sau păstrați un jurnal personal, păstrați-vă cu încredere gândurile în cloud necesită încredere că acestea vor fi în siguranță de ochii indurerați. Nu vorbim doar de siguranță împotriva încălcărilor serverului, ci și de siguranța împotriva lichidării într-un depozit de date aparținând unui departament de marketing sau al unei agenții guvernamentale.

Detaliem câteva dintre preocupările pe care le avem cu securitatea OneDrive în revizuirea acestui serviciu. Aceste preocupări includ faptul că OneDrive îți administrează cheile de criptare, fără o opțiune pentru criptarea privată, cum ar fi, de exemplu, pCloud (citiți recenzia noastră pCloud).

Problema mai mare este că datele OneDrive nu sunt criptate în repaus pentru conturile de consum. Asta înseamnă că a rămas în text simplu în timp ce stai pe serverele Microsoft, ceea ce în epoca post-Snowden este destul de neobișnuit. Problema este că oricine are acces la serverul cloud va putea să le decripteze fără o cheie de criptare, făcându-l mai ușor pe cel mai ușor.  

Utilizatorii de afaceri nu împărtășesc această problemă, așa cum menționăm în revizuirea noastră OneDrive pentru afaceri, deoarece datele lor sunt criptate de server. Pentru toți ceilalți, recomandăm cel puțin criptarea fișierelor pe care le stocați în OneDrive, utilizând un serviciu de cunoaștere zero, precum cel discutat în recenzia noastră Boxcryptor..

O altă opțiune bună este un instrument de criptare privat al unei terțe părți conceput pentru OneNote, SafeRoom. Este disponibil și pentru Evernote.

Microsoft are o opțiune pentru autentificarea cu doi factori (2FA), pe care vă recomandăm să o utilizați. Dacă faceți acest lucru, vă veți împiedica pe orice persoană care are acces la parola dvs. să se autentifice în contul dvs. OneDrive și să vă răspundă caietele. 2FA realizează acest lucru necesitând o acreditare suplimentară la conectarea de pe un dispozitiv necunoscut, de obicei un cod trimis ca text.

Verdictul

Microsoft a avut destul timp pentru a rafina OneNote și, în mare parte, arată headstart-ul. Ca un notebook digital, este dotat cu aproape toate caracteristicile de productivitate pe care le-am putea dori. Nu numai că scoate în evidență produsele similare produse de rivalii Dropbox și Google atunci când vine vorba de setul de caracteristici, are chiar și câteva trucuri pe care Evernote nu le.

Posibilitatea de a converti cerneala în text, de a adăuga note vocale și video, de a desena săgeți și de a lipi cifre și de a aranja notele în orice fel doriți, îl face un instrument ispititor pentru o minte creatoare. Nu, nu spunem că suntem încă gata să înlocuim Evernote. Cu toate acestea, dacă OneNote a făcut câțiva pași mai unici, cum ar fi să le permită utilizatorilor să cripteze notebook-urile și notele în mod privat, am putea fi doar influențați.

Ai grijă să intri? Împărtășește-ți gândurile OneNote în comentariile de mai jos pentru a ne anunța unde stai în această problemă. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me