Онлине резервне рецензије 2020 – више од 34 провајдера у поређењу

Људи генерирају 2,5 квинтилијун бајта података дневно. То је пуно филмова, фотографија и постова високе резолуције, али све је то неисправност чврстог диска далеко од дигиталног гробља. Ако то није случај, неко би вам могао украсти лаптоп или би нека друга несрећа могла проузроковати губитак података.


Наш избор најбољег софтвера за опоравак података можете да користите за опоравак датотека, али то није поуздано исправљање. Не можете зависити ни од ССД уређаја, јер имају више грешака у подацима, иако је стопа отказа мања од 1 процента.

Боља стратегија за спречавање губитка података је коришћење мрежних резервних услуга за заштиту података. То је правило 3-2-1. Помоћу услуге сигурносног копирања у облаку можете приступити подацима даљински, поставити аутоматске сигурносне копије и радити их у корацима како бисте убрзали процес.

Означавање одређених датотека или врста датотека за израду сигурносних копија чуват ће ваше податке јер ћете их имати копију на удаљеном серверу. Ваши подаци ће се копирати на више сервера, тако да ће остати доступни ако један не успе.

Не можете да користите интернетске сигурносне копије да бисте очистили простор на чврстом диску. То је функција складиштења у облаку. Овде можете сазнати више о разликама између две врсте услуга. Да бисте сазнали која услуга складиштења у облаку најбоље ради за вас, погледајте нашу листу најбољих услуга складиштења у облаку. Ако се фокусирате на сарадњу, прочитајте чланак о најбољој меморији у облаку за колаборацију.

Ако нисте сигурни колико простора за резервне копије ће вам требати, прочитајте наш најбољи неограничени водич за резервне копије на мрежи. Љубитељи складиштења у мрежи који су повезани са мрежом требали би проверити наше најбоље резервне копије на мрежи за НАС комад.

Како оцењујемо

Услуге израде сигурносних копија на мрежи сличне су једна другој, са малим варијацијама у функцијама које нуде. Користимо уобичајене категорије као што су сигурносна копија и обнова датотека, брзина и цијене за оцјену и рангирање услуга. Објаснићемо детаљније у даљем тексту.

Сигурносна копија и враћање датотека

Израда сигурносне копије датотека најважнији је корак слања података у облак. Неки сервиси омогућавају да означите одређене датотеке и мапе ради резервне копије, док други скенирају ваш чврсти диск и приказују вам преглед одабраних датотека. Бацкблазе користи овај други приступ и свиђа нам се колико је једноставан. Ако желите да сазнате више о Бацкблазе-у прочитајте нашу Бацкблазе рецензију.

Након почетне израде резервних копија, која може потрајати недељама, у зависности од броја резервне копије, можете заказати аутоматско покретање сигурносних копија. Можете подесити одређено време или дан, натјерати их да се покрећу једном дневно или их ручно активирати. Постепена израда сигурносних копија, која се покреће сваки пут када дође до промјене, далеко је најкориснија функција.

Након што направите сигурносну копију датотека, измене у њима покренуће услугу отпреме на измењеним деловима, уместо да их у потпуности замене. Познато је као копирање датотека на нивоу блока и убрзава процесе прављења резервних копија уз ограничавање одвода системских ресурса.

Уместо да правите резервне копије у облаку, можете да пошаљете резервну копију на друге партиције на тврдом диску, спољни чврсти диск, НАС уређај и још много тога. Када желите комплетну сигурносну копију, можете да створите слику диска која је идеална у случају да вам чврсти диск падне.

Нисте ограничени само на прављење резервних копија рачунара. Услуге попут ИДриве омогућавају прављење сигурносних копија неограничених уређаја. У ствари, ИДриве је наш најбољи избор, тако да будите сигурни да ћете сазнати више о томе у нашој рецензији ИДриве.

Када желите да вратите датотеку, углавном ћете користити функцију враћања радне површине или веб клијента. Можете да вратите све резервне копије или одређене датотеке. Такође имате могућност враћања датотека на њихову оригиналну локацију или нову. Неки сервиси, укључујући ИДриве, имају курирску службу која ће вам послати податке на спољном диску.

Карактеристике

У овој категорији погледамо значајке које су нетипичне за израду сигурносних копија и враћање. За разлику од услуга складиштења у облаку, које се могу интегрисати са многим апликацијама трећих страна и имају изворне апликације за колаборацију, мрежне резервне услуге нису тако свестране.

Већина нуди приступ паметним телефонима, верзије верзије, пригушивање брзине и могућност омогућавања вишеструких сигурносних копија за повећање брзине преноса. Међутим, постоје и они, попут Ацронис Труе Имаге и СпидерОак ОНЕ, који имају додатне функције. Они укључују архивирање, синхронизацију, дељење, алате за клонирање и још много тога. У наставку ћемо говорити о детаљима наше категорије „најбољих пет“.

Услуге попут Бацкблазе омогућавају репродукцију аудио датотека које сте направили сигурносне копије. Бацкблазе није једина услуга која вам омогућава то, па прочитајте наш најбољи бацкуп за музичко дело за више опција.

ЦлоудБерри Бацкуп има моћан скуп функција, укључујући сигурносно копирање у облак, могућност прављења УСБ уређаја за покретање и правила задржавања које можете да одредите када треба да избришете претходне верзије из вашег складишта. За више информација о услузи прочитајте нашу рецензију ЦлоудБерри сигурносне копије.

Сигурност

Преношење података у облак без одговарајуће сигурности није паметно. Цибер криминалци могу вам украсти вјеродајнице, неко може прочитати ваше тајне податке и влада може прегледавати ваше фотографије. Добра сигурност је неопходна, па размотримо колико је безбедност сваке услуге.

Услуге израде сигурносних копија на мрежи користе много метода за заштиту података од потенцијалних претњи. На пример, двофакторска аутентификација ће зауставити хакере који су украли вашу лозинку да приступају вашем налогу. Ипак, требате бити сигурни да имате јаку лозинку за почетак.

Приватно шифровање спречава било кога осим вас да чита ваше датотеке. Недостатак је у томе што услуге које га пружају неће моћи да ресетују вашу лозинку ако је заборавите. Да не бисте изгубили приступ свом садржају, користите управљач лозинком.

ТЛС протокол спречава да напади човека у средини успеју, док шифровање осигурава ваше податке у транзиту и у мировању. Рансомваре може узети ваше таоце у таоце и тражити плаћање за његово објављивање, али наш чланак о заштити рансомвареа може вам помоћи да то избегнете.

Један од најсигурнијих сервиса је СпидерОак ОНЕ. Користи енкрипцију са нултим знањем помоћу 256-битног АЕС-а да би осигурао ваше датотеке и шифрирао ваше метаподате, које никада не поставља на сервер. Више о томе прочитајте у нашој СпидерОак ОНЕ рецензији.

Приватност

Јака сигурност не гарантује вашу приватност. Неке владе шпијунирају своје грађане. Програм надзора ПРИСМ-а у САД-у је један пример тога. Закон о Патриоту САД-а и ЦЛОУД-а помажу америчкој влади да и даље схвати податке у облаку. Остали главни играчи у надзорној игри су Русија, Велика Британија и Аустралија.

Имајући то у виду, изузетно је важно да осигурате приватност својих података на вебу. Колико је јака ваша приватност, зависи од државе у којој је заснована услуга бацкупа у облаку. Неке земље, попут Канаде и Швајцарске, боље се брину о правима приватности корисника од других. То можете искористити тако што ћете консултовати нашу најбољу резервну копију на мрежи за комад Канаде.

Волимо да видимо услуге које се придржавају Опште уредбе о заштити података, ЕУ-овог приступа жељезном облаку. БигМИНД Хоме има јасну и јасну страницу за усаглашавање са ГДПР-ом о којој можете да се обратите како бисте видели како је сервис то имплементирао. Ако желите да сазнате више о приватности и карактеристикама куће БигМИНД, прочитајте наш преглед БигМИНД домова.

Цене

Колико плаћате за коришћење услуге један је од најважнијих критеријума при избору резервног сервиса на мрежи. Нема смисла добијати сјајну услугу која ће вас банкротирати. Најбоље је ако имате премиум планове са добром вредношћу.

Добра вредност се одређује колико ћете добити за цену. Што више планова услуга има, то ће вам бити боље могућности. Одлично је ако услуга нуди и бесплатан план или пробно време, тако да можете тестирати пре него што извршите обавезу. Ако вас занима само добра вредност, прочитајте наш најјефтинији водич за резервне копије на мрежи.

Већина услуга нуди пробну верзију, а неке нуде бесплатан план. На пример, можете се претплатити на бесплатни план од 5 ГБ за ИДриве. ЦлоудБерри Бацкуп пружа до 200 ГБ бесплатног резервног простора, што значи да га можете упарити са бесплатним налогом на било којој услузи складиштења у облаку.

Лакоћа коришћења

Колико је лако користити услугу важно је јер без обзира колико сјајних функција има, оне неће бити довољне ако је тешко направити сигурносну копију и вратити датотеке.

Корисничко искуство требало би да буде једноставно. На тај начин можете се фокусирати на свој рад, а не на своје податке. Десктоп клијент треба да ради на већини оперативних система, а његов интерфејс, заједно са веб и мобилним апликацијама, треба да буде пријатан и интуитиван за употребу.

Већина клијената за радне површине раде на Виндовс-у и мацОС-у, али волимо да их видимо и на Линуку. Можете видети шта можете урадити у нашем најбољем бацкуп-у за Линук комад. Поред оних које смо поменули, ЦрасхПлан фор Смалл Бусинесс и Дуплицати налазе се на тој листи, па прочитајте нашу рецензију ЦрасхПлан фор Смалл Бусинесс и Дуплицати рецензију да бисте сазнали више о њима.

Ако радите на Виндовс-у, обратите се нашем најбољем складишту у облаку за упоређивање са Виндовс-ом.

Брзина

Почетне сигурносне копије могу дуго трајати. Колико дуго зависи од многих фактора, укључујући вашу удаљеност до сервера, вашег Интернет провајдера и колико података морате да резервно копирате. Тражили смо услуге које вам омогућавају подешавање поставки преноса да бисте побољшали везу и користили алгоритам преноса на нивоу блока. Услуге које вам омогућавају да ставите капу на ширину појаса такође су плус.

Да бисмо оценили услуге, изводимо неколико тестова за учитавање и преузимање помоћу мапе од 1 ГБ и меримо колико им времена треба. Ми такође водимо рачуна о нашој удаљености до сервера.

Један од најбржих сервиса на мрежи сигурносних копија је Ацронис Труе Имаге. Просечно је трајало само 14 минута за учитавање наше пробне мапе. Користили смо везу са брзином преноса од 14 мегабита у секунди из југоисточне Азије. Помаже то што Ацронис Труе Имаге има мрежу сервера раширених широм света.

Подршка

Све је у реду док услуга ради, али друга је ствар када нема. Ту долази техничка подршка, а добра техничка подршка је непроцењива. Услуге обично имају подршку путем е-поште, а неке нуде и чет или чак телефонску подршку.

Пре него што се обрате тиму за подршку, корисници могу да консултују ФАК, базу знања и у многим случајевима корисничке форуме. Често ће бити и туториал видео записа. У обзир узимамо које врсте услуга подршке нуде и колико времена им је потребно да одговоре на наша питања.

Најбољи онлајн резервни провајдери

Већина резервних сервиса на мрежи је сличан, а непаран има нове функције. Створили смо овај ранг упоређујући њихове свеукупне перформансе са критеријумима који смо навели у претходном одељку. У овом одељку наћи ћете брзо сажетак најбољих пет услуга на нашој листи, почевши од ИДриве-а.

Возим

Сједиште компаније ИДриве је смјештено у долини Сан Фернандо у Калифорнији. Компанија је покренута 1995. године, што је чини ветераном. Његова доб ипак не показује, осим у богатом искуству.

ИДриве-Цлиент-Бацкуп-Слидер1

ИДриве-Цлиент-Ресторе-Слидер2

ИДриве-Цлиент-Сцхедулер-Слидер3

ИДриве-Цлиент-Синц-Слидер4

ИДриве-клијент-диск-слика-клизач5

Претходна

Следећи

ИДриве не нуди неограничене резервне копије, али вам омогућава да правите резервне копије неограничених уређаја, укључујући НАС. Постоје два годишња лична плана која можете бирати: 2ТБ или 5ТБ. 2ТБ план вратиће вам нешто више од 50 УСД, док 5ТБ план кошта око 75 УСД. ИДриве нуди бесплатни план са 5 ГБ резервног простора да га такође тестирате.

ИДриве користи 256-битни АЕС за шифрирање података у мировању и у току. Чува кључ за дешифровање података, али можете га задржати ако желите да осигурате приватну енкрипцију. Ипак се морате одлучити за то прије покретања прве сигурносне копије.

Компликованије је радити са ИДриве-ом јер не нуди неограничене резервне копије. Морате одабрати и изабрати датотеке које желите да направите резервне копије. То можете учинити према локацији, али не према врсти датотеке. Плус, ИДриве има много опција за подешавања, тако да се на то морате навикнути. То ипак не би требао бити проблем већини људи.

Можете користити ИДриве у Виндовс-у, мацОС-у и Линуку. Постоје и апликације за паметне телефоне за Андроид или иОС.

Бацкблазе

Бацкблазе је покренут 2007. године и један је од најпопуларнијих сервиса за израду сигурносних копија на мрежи. Са тако дугом историјом, не чуди што се налази на врху наше најбоље резервне листе на мрежи.

Бацкблазе-Слидер1

Бацкблазе-Слидер2

Бацкблазе-Слидер3

Бацкблазе-Слидер4

Бацкблазе-Слидер5

Претходна

Следећи

Не поставља ограничења датотека на вашу неограничену резервну копију. Можете да правите резервне копије датотека било које величине без ручног избора. Са само једним планом, шема цена је једноставна. Кошта 5 УСД месечно или 50 УСД годишње. Месечни план је погодан, имајући у виду да га већина резервних сервиса не нуди.

Ако се одлучите за дугорочно коришћење Бацкблазе-а, можете се одлучити за плаћање за годину или две унапред, што ће вам донети попуст од 10 или 25 долара.

Бацкблазе има пуно сигурносних функција за које се надамо да ћемо видети у резервном сервису, укључујући приватну енкрипцију. Да хакери спрече да вам украду лозинку, што могу да ураде ако је слаба, можете да омогућите двофакторску аутентификацију. Такође можете поставити опцију да захтевате сигурносни код приликом сваке пријаве.

Бацкблазе шифрира ваше датотеке помоћу 128-битног АЕС-а. Нитко га није провалио колико знамо, али свиђа нам се тежа верзија АЕС-а, 256-битна и више. ССЛ ће заштитити ваше датотеке у превозу.

Као и његов план цена, корисничко искуство Бацкблазе-а је једноставно и лако. Не морате управљати количином или оним што резервно копирате, јер Бацкблазе то ради за вас, иако сервис искључује системске и привремене датотеке. Не морате чак да креирате резервни план. Све је аутоматизовано.

Ацронис Труе Имаге

Можете добити доживотну лиценцу за Ацронис Труе Имаге. Не допушта вам да сигурносно копирате своје податке у облаку, али само у локалну меморију. Зато препоручујемо добијање годишњег плана. Могуће је изабрати два: Адванцед и Премиум.

Ацронис-Труе-Имаге-Бацкуп-Сетуп-Слидер1

Ацронис-Труе-Имаге-Дестинатион-Слидер2

Ацронис-Труе-Имаге-Ацтиве-Протецт-Слидер3

Ацронис-Труе-Имаге-Сеттингс-Слидер4

Ацронис-Труе-Имаге-Тоолс-Слидер5

Претходна

Следећи

Адванцед кошта 4,16 УСД месечно или 49,99 УСД годишње, за 250 ГБ. Укључује сигурносну копију слике, активно клонирање диска, универзално враћање и сигурносно копирање на друштвеним мрежама. Премиум кошта 8,33 УСД месечно, 99,99 УСД годишње, за 1ТБ. На списак функција додаје се електронски потписи и верификација блок-ланца за датотеке.

Ацронис Труе Имаге има користан архивски алат који се може користити за ослобађање простора на вашем чврстом диску. Услуга вам омогућава и да синхронизујете датотеке на свим уређајима. Клијенту долази и комплет алата који помажу и у управљању подацима.

Ацронис Труе Имаге користи АЕС 256-битну енкрипцију и ТЛС / ССЛ протокол да би заштитили ваше податке током преноса. И то је нула знања.

ЦлоудБерри Бацкуп

ЦлоудБерри Бацкуп није стандардна интернетска копија сигурносних копија. Уместо тога, то је контролни центар који вам помаже да управљате резервним плановима на другим сервисима за складиштење у облаку. Технички је то решење за услугу инфраструктуре које не нуди резервни простор. Због тога вам је потребно да га упарите са услугом попут Васабија. Више о томе прочитајте у нашој рецензији Васаби.

ЦлоудБерри-Бацкуп-Планови-Слидер1

ЦлоудБерри-Цлоуд-Стораге-Слидер2

ЦлоудБерри-Бацкуп-Моде-Слидер3

ЦлоудБерри-Бацкуп-Соурце-Слидер4

ЦлоудБерри-Бацкуп-Распоред-Слидер5

Претходна

Следећи

Васаби наплаћује 0,0049 цента по гигабајту простора за складиштење. То значи да 1ТБ кошта само 5 УСД месечно, а за разлику од других ИааС услуга, Васаби не наплаћује преузимање.

ЦлоудБерри Бацкуп захтева само једнократну лиценцу. Лиценца за Десктоп је најјефтинија опција од 49,99 УСД. Можете га тестирати 15-дневним бесплатним пробним временом пре него што се одлучите на претплату. Након што завршите, морате набавити услугу у облаку која пружа простор за складиштење.

ЦлоудБерри Бацкуп подржава многе стандардне сигурносне методе за облачна решења, али њихова доступност такође зависи од партнерске услуге. С правим партнером ЦлоудБерри Бацкуп може користити до АЕС 256-битне на страни клијента.

Много услуга подржава само шифровање на страни сервера, али ЦлоудБерри Бацкуп такође га пружа на страни клијента. Током преноса услуга користи ТЛС протокол да заштити ваше датотеке. Такође нуди верзије, које помажу ако вас погоди рансомваре. Васаби подржава енкрипцију у мировању и даје вам двофакторну аутентификацију.

ЦлоудБерри Бацкуп није намењен корисницима јер није једноставан за употребу, али ће се корисници напајања осећати као код куће.

БигМИНД Хоме

БигМИНД Хоме је још један производ компаније која је креирала Зоолз Хоме Бацкуп. Није изненађујуће што су слични, али функције БигМИНД Хоме пакета потакнуте вештачком интелигенцијом

БигМИНД Десктоп Дасхбоард

Опције повезивања БигМИНД

БигМИНД Смарт Селецтион

БигМИНД Бацкуп Сцхедуле

БигМИНД Онлине Екплоре Филес

Претходна

Следећи

Лични план компаније БигМИНД Хоме кошта 2,99 долара месечно, али се плаћа сваке године и даје једва 100 ГБ резервног простора за једног корисника и три рачунара. Породични план кошта 6,99 долара месечно и нуди вам 500 ГБ простора за смештај за три корисника, девет рачунара и шест мобилних уређаја.

Претплатом на Фамили Плус план можете добити 1ТБ простора за резервно копирање у облаку за 12,99 УСД. План омогућава дељење са још четири корисника на 15 рачунара и неограниченим мобилним уређајима.

Услугу можете тестирати користећи бесплатни план који пружа 5 ГБ резервног простора за једног корисника. Омогућује вам стварање резервне копије једног рачунара, једног спољног погона и два мобилна уређаја.

БигМИНД Хоме шифрира датотеке на серверима користећи АЕС 256-битни алгоритам. Можете се одлучити за приватно шифровање током постављања резервног плана, али то не можете накнадно. Датотеке су заштићене ССЛ протоколом у транзиту, али, знатижељно, морате да га омогућите. БигМИНД пружа двофакторну аутентификацију како би заштитио ваше акредитиве.

Десктоп клијент је користан, а интерфејс је атрактиван и једноставан за коришћење. Веб интерфејс који приказује категорије датотека и уређаје је шаренији и омогућава вам да прегледате садржај у облаку. БигМИНД Хоме је доступан за Виндовс, мацОС, Андроид и иОС.

Често постављана сигурносна копија сигурносних копија

Погледајмо неколико питања са којима смо током година сретали читаоце.

Шта је резервно копирање на мрежи?

Сигурносно копирање на мрежи је метода складиштења ван локације у којој се подаци редовно праве преко Интернета и обично их пружа пружатељ услуга.

Која је подршка путем Интернета најбоља?

Према нашем рангу, ИДриве је најбоља интернетска копија сигурносних копија. Има јаку сигурност и јефтине планове за претплату, омогућава вам стварање сигурносних копија неограничених уређаја и укључује сигурност без икаквог знања.

Колико кошта резервна копија на мрежи?

Трошак зависи од тога колико простора за резервне копије требате и коју услугу користите. На пример, ИДривеов лични план од 2 ТБ коштат ће вас 52,12 долара годишње, док ће вас један и једини план Бацкблазе-а, који има неограничен простор, коштати 50 долара годишње.

Цене Ацронис Труе Имаге зависе од тога колико вам је простора за складиштење потребно и колико рачунара желите да направите резервне копије. Његов напредни план кошта 49,99 долара годишње и обезбеђује 250 ГБ за један рачунар.

Како користити сигурносну копију на мрежи?

Да бисте користили резервну копију на мрежи, морате се претплатити на услугу. Можете кликнути на дугме „посети“ у горњем рангу да бисте отишли ​​на веб локацију одређене услуге и регистровали се за планирани план или пробу.

Затим морате преузети и инсталирати клијент за десктоп рачунаре или, ако планирате да направите резервну копију мобилног уређаја, мобилну апликацију. Постоје мале разлике у начину рада услуга, али сви они захтевају да одаберете које датотеке или врсте датотека желите да направите сигурносну копију. Након тога можете покренути сигурносну копију и ускоро ће ваши подаци бити сигурни у облаку.

Да бисте детаљније описали како направити сигурносну копију података, прочитајте овај чланак.

Где да направите резервне копије фотографија на мрежи?

Требали бисте користити Бацкблазе за израду сигурносних копија фотографија. Пружа неограничен резервни простор јефтино и нема скривених капа. Употреба истог осигурава да нема ограничења за пренос или величину датотеке. Можете сазнати више о томе зашто је добро за фотографије у нашем најбољем чланку о сигурносним копијама на мрежи.

Последње мисли

Без обзира на то шта или колико требате да направите резервну копију, наша рангирање помоћи ће вам да одаберете најбољу сигурносну копију на мрежи за ваше потребе. Размотрили смо многе критеријуме, укључујући резервну копију и обнављање датотека, сигурност, приватност и функције.

ИДриве је наш топ избор јер има велике понуде, велику сигурност и могућност израде сигурносних копија неограничених уређаја и приватне енкрипције.

Бацкблазе се налази одмах иза ње захваљујући великој лакоћи коришћења, једноставном и јефтином плану и неограниченом простору за резервне копије.

Ацронис Труе Имаге има функције које су извађене из приручника за складиштење у облаку, укључујући синхронизацију и библиотеку алата. И то је брзо.

ЦлоудБерри Бацкуп је сјајан за ентузијасте који желе прилагодити све и добити преглед више бацкуп услуга на једном месту.

Иако је најмање важно, наш последњи избор је БигМИНД Хоме, који не нуди много резервног простора за јефтино, али има нове карактеристике, укључујући препознавање лица и откривање објеката. Његова сигурност и приватност су такође јаки.

Овај је чланак преглед најбољих интернетских сигурносних копија услуга, па када мислите да сте пронашли услугу која ради за вас, препоручујемо да се конзултирате са њеним прегледом да бисте сазнали више. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map