Најбољи ВПН критике за 2020. годину – Упоредите Топ 31 услуга

Није лако одабрати који је најбољи ВПН провајдер. Доступно је пуно опција – горе наведени ВПН прегледи ће о томе сведочити – тако да забијање онога што је прави избор не би требало узимати олако. На крају крајева, ВПН-ови су језгро приватности на мрежи, тако да не желите да посегнете за јефтином каном приликом одабира провајдера.


Наше ВПН рецензије су срце наших чланака о безбедности на мрежи. Без обзира да ли говоримо о кибернетичком криминалу или о најбољем антивирусном софтверу, ВПН-и увек играју улогу. Као пример за наш најбољи ВПН водич и наше ВПН рецензије, можете пронаћи нашу методологију за тестирање, као и нека често постављана ВПН питања, у наставку.

Дакле, ако сте заинтересовани да научите како да гледате бесплатне филмове на мрежи или ако је бујица легална, прочитајте даље. ВПН-ови вам омогућавају стриминг, бујицу и прегледавање садржаја вашег срца. Ако сте овде у потрази за најбољим ВПН-ом за Коди, провјерите и нашу Коди архиву.

Како оцењујемо

ВПН-ове није лако проценити с обзиром на то колико је покретних делова потребно да би један радио. Такође постоји пуно случајева коришћења ВПН-ова, тако да покушај да се добављач прогута у одређену нишу не успе увек. Због тога смо узели аналитички приступ нашим ВПН прегледима, оцењујући сваког провајдера у девет категорија.

Карактеристике

Карактеристике су оно што стварно чини ВПН „поп“ када идемо на преглед. Много је провајдера који ће вас сигурно повезати – само погледајте листу ВПН рецензија горе – тако да су функције често кључна продајна тачка на ком провајдера треба да се одлучите..

Постоје неке стандардне карактеристике, попут ВПН киллсвитцх, које увек тражимо, али су јединствене понуде такође добродошле. На пример, Виндсцрибе укључује проверу везе за приватност (прочитајте нашу рецензију Виндсцрибе), а ВипрВПН долази са власничким ВПН протоколом (прочитајте нашу ВипрВПН рецензију).

Цене

Опције за бесплатне ВПН услуге су мало и далеко, тако да ћете морати да потрошите мало новца да бисте се заштитили. То речено, само зато што ћете морати да потрошите нешто не значи да бисте требали трошити много.

Када судимо о ценама провајдера, погледамо вредност коју пружалац нуди. Иако је цена велики фактор у томе, такође узмемо у обзир целокупно корисничко искуство, било које додатне функције, број истовремених веза и период поврата новца.

Лакоћа

Неки провајдери разумеју да само зато што ВПН-ови апелују на „технички“ мноштво не значи да их треба бити тешко користити. Неки провајдери не. Од пријаве до везе, овај одељак објашњава колико је ВПН једноставан за употребу.

Функције су игране и током овог одељка. Процењујемо које су функције лако доступне у интерфејсу. На пример, раздвојене тунелирање и прослеђивање порта су уобичајене карактеристике. Међутим, врло мало ВПН-а заправо пружа начин да се лако поставе ове напредне конфигурације.

Брзина

Брзина је важан аспект било којег ВПН-а. Иако смо научили приступ упоређивању више пружатеља услуга у нашем најбржем ВПН водичу, овај одељак наших ВПН прегледа проширује сваког провајдера.  

За тестирање, меремо своју незаштићену брзину користећи спеедтест.нет, а затим настављамо са тестирањем још пет локација широм света. Иако је немогуће користити исте локације за сваки ВПН, покушавамо да добијемо мешавину различитих резултата из САД-а, Европе и Пацифика Азије.

Сигурност

Можете прочитати наш ВПН водич за безбедност за детаље о ономе што тражимо приликом процене сигурности. Укратко, главни механизам који оцењујемо је ВПН протокол и ниво шифрирања. Ако нисте упућени у свет криптографије, препоручујемо вам да погледате наш опис шифрирања како бисте се ухватили.

Изван тога, такође гледамо на све додатне безбедносне карактеристике, као што су киллсвитцх, двоструки хоп сервери и убијање апликација. Ово је такође одељак у којем проводимо тестове пропуштања ДНС-а помоћу иплеак.орг да видимо да ли ВПН цури захтеве, вашу ИП адресу или информације о ВебРТЦ-у..  

Приватност

Важност приватности ВПН-а не може се умањити. Када користите ВПН, податке поверујете у руке друге компаније, уместо даватеља интернетских услуга или владе. Због тога су важни солидни резултати и јасан став о приватности. Постоји одређени ниво поверења који се односи на овај одељак.

Међутим, ми само слепо не препоручујемо провајдере. Ово је одељак у коме морамо извући белешке и мало новинарства. Изван гледања на политику приватности ВПН-а нема тешко правило, али копамо по интернету како бисмо открили да ли је ВПН икада ухваћен да записује информације када каже да није.

Стреаминг Перформанце

Један од разлога који желите да користите ВПН је струјање геоблокираног садржаја. У овом одељку тестирамо више сервера – обично око 10 – помоћу Нетфлика, Хулуа, ББЦ иПлаиера и Амазон Приме Видео. Иако постоји много других платформи за стриминг, ове четири дају солидну основу ако ВПН ради за стриминг.

Можете прочитати наш најбољи ВПН за водич за стриминг ако желите наше најбоље одабранице. У већини случајева, провајдер ће радити са неколико провајдера, а не успева с другима. Имајте на уму да је овај одељак заснован на времену. Пишемо на основу тадашњег искуства. Можда имате бољу или лошију срећу у зависности од тога који сервер користите у које време.

Локације сервера

Ова категорија је важна, али није толико важна као, рецимо, ВПН сигурност. Приликом процене локација сервера, ми гледамо не само сирови број сервера, већ и како су они расподељени по свету.

Конкретно гледамо Блиски Исток, Пацифичку Азију и Северну Африку, пошто су та подручја обично недовољно заступљена код ВПН провајдера. НордВПН, на пример, лако има највећи број сервера, али ХидеМиАсс, иако има мање сервера, има бољу покривеност јединствених региона (прочитајте наш ХидеМиАсс преглед).

Кориснички сервис

Иако ВПН-ови треба да раде без да знате да су тамо, проблеми нису реткост. У таквом случају потребан је солидан тим за подршку. Током последњег одељка наших ВПН прегледа, ми тестирамо подршку ћаскањем у живо, слањем е-поште и / или позивом да проценимо брзину и квалитет одговора..

То се обично врши слањем лажног питања које се може наћи у бази знања ВПН-а. Циљ је видјети да ли ће представнику подршке требати времена да одговори на питање или ће нас једноставно преусмјерити на унос базе знања.

Када говоримо о томе, такође размотримо било коју опцију самопомоћи, укључујући базу знања, форум заједнице или ИоуТубе канал. Поред тога што су само присутне, такође се осврћемо на квалитет и темељност садржаја.

Врхунски ВПН провајдери

Иако постоје посебни случајеви у којима ћете можда желети да користите један ВПН преко другог, наших пет најбољих ВПН провајдера рангирано је на основу горњих критеријума. Имајте на уму да оцењујемо само појединачне секције – укупна оцена је израчуната из тога – тако будите сигурни да су провајдери у нашој пет најбољих заиста најбољи.

ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН није само мало бољи од осталих ВПН-а; руши конкуренцију. Наш други рејтинг провајдер, НордВПН, зближио се у нашем поређењу ЕкпрессВПН-а са НордВПН-ом, али наш врхунски пас ипак је изашао са круном. Од стреаминга до торрентинга, ЕкпрессВПН означава све оквире које желимо да видимо од провајдера.

ЕкпрессВПН-веб локација

ЕкпрессВПН-регистрација

ЕкпрессВПН-Спеедтест

Опције ЕкпрессВПН-Туннел

ЕкпрессВПН-Фулл-Апп

Претходна

Следећи

Најјачи аспект услуге је њена конзистентност. ЕкпрессВПН појашњава приватност, сигурност и брзину ВПН-а, а чини то и отпорношћу. Ако желите ВПН, ЕкпрессВПН је де фацто избор. Можете сазнати више у нашој ЕкпрессВПН рецензији.

НордВПН

НордВПН је антитеза ЕкпрессВПН-а. Све конзистенције баца кроз прозор у корист робуснијег скупа функција и интерфејса и веће максималне брзине. Иако бацање опреза на ветар долази са неким потешкоћама у употребљивости, нема сумње да НордВПН има много сирове снаге и због тога је то друга најбоља ВПН услуга коју можете купити.

НордВПН-Слидер1

НордВПН-Слидер2

НордВПН-Слидер3

НордВПН-Слидер4

НордВПН-Слидер5

Претходна

Следећи

Најбољи аспект НордВПН-а су његове карактеристике. За исту цену као и остали ВПН провајдери врхунског нивоа, имате приступ инклузивном алату за блокирање злонамјерног софтвера, двоструком скоком и Тор преко ВПН-а. Можда није најбоље оптимизовано, али вредност је неспорна. Можете сазнати више у нашој НордВПН рецензији.

ЦиберГхост

ЦиберГхост је сличан НордВПН – можете видети колико је сличан у нашој поређењу са НордВПН у односу на ЦиберГхост – али није тако брз као наш други најбољи ВПН провајдер. Поред тога, ЦиберГхост има пуно функција, а и прилично је јефтин. Карактеристике, једноставност употребе и ниска цена цене надокнађују све могуће проблеме у вези са брзином.

ЦиберГхост-Слидер1

ЦиберГхост-Слидер2

ЦиберГхост-Слидер3

ЦиберГхост-Слидер4

ЦиберГхост-Слидер5

Претходна

Следећи

Није брз као НордВПН, али је доследнији. ЦиберГхост најбоље ради са ИКЕв2 протоколом на који је инсталиран, тако да ако нисте превише забринути због блокирања заштитним зидовима, то је добар избор. Такође укључује највишу границу истовременог повезивања од наших пет најбољих ВПН провајдера, тако да је такође сјајно и за породице. Можете сазнати више у нашој рецензији ЦиберГхост.

Приватни приступ интернету

Приватни Интернет приступ односи се на једноставност коришћења. То је најјефтинији провајдер наше најбољих пет и нуди се пристојан број функција за покретање. Иако је неугодно користити апликацију преко лежишта, приватни приступ интернету нуди сјајну равнотежу вредности, сигурности и приватности.

Претходна

Следећи

Отприлике половина цене коју месечно остварујемо из наших других најбољих понуда, приватни приступ интернету де фацто је избор за уштеду новца. Чак нуди двогодишњи план који је за мање од једне године већина других места. Можете сазнати више о ценама, као и другим функцијама ПИА-е, у нашој ревизији приватног приступа интернету.

ТорГуард

ТорГуард је ВПН провајдер који је фокусиран на безбедност и савршен је за мајсторе. Иако није најприступачнији за новопридошле кориснике, ТорГуард ставља све аспекте ВПН-а у вашу контролу, дајући велику количину контроле како ВПН функционише и колико је безбедан.

ТорГуард-Слидер1

ТорГуард-Слидер2

ТорГуард-Слидер3

ТорГуард-Слидер4

ТорГуард-Слидер5

Претходна

Следећи

Такође је изузетно брз. Иако не задовољава баш нивое ЕкпрессВПН-а, ТорГуард се приближава када је у питању брзина. Уз то, долази и одлична листа функција, укључујући сигурну е-пошту, прилагођене скрипте и убиство апликација. Можете сазнати више о њима у нашем ТорГуард прегледу.  

ВПН често постављана питања

Иако покривамо већину тема у нашем најбољем ВПН водичу, постоји неколико основних питања на која је изненађујуће тешко пронаћи одговоре. Одговорићемо на често постављана питања о ВПН-има како бисте постигли брзину.

Шта је ВПН?

Наш шта је ВПН водич најбољи је извор за ову тему, али ми ћемо вам овде дати преглед. „ВПН“ је акроним за виртуелну приватну мрежу. То је мрежа, што значи да постоји више сервера повезаних заједно, приватно је, што значи да нико ван мреже не може да јој приступи, и виртуелни је, што значи да сервери нису физички повезани заједно.

Уместо да се директно повезујете са веб страницом на коју желите да одете, прво се повежете на ВПН и преусмеравате сав свој саобраћај кроз њу. Радећи на овај начин, ви прикривате своју ИП адресу, локацију и податке о прегледачу, чинећи ваш невидљив Интернет.

Шта могу да урадим са ВПН-ом?

Једном када постанете невидљиви, појавит ће се пуно нових могућности. Што се тиче ВПН-а, обично се своди на торент и стреаминг. Када вршите торрент, отварате оно што се назива пеер-то-пеер везом, што значи да постоји више других вршњака (рачунара) повезаних са вама, а сваки дели малу количину датотеке коју преузимате.

Ово очигледно отвара неке безбедносне проблеме јер су други рачунари могли да пронађу ту везу да би препознали ко сте. Пошто сте први пут повезани са ВПН-ом, све што вршњак са друге стране везе жели да циља је ВПН сервер, што значи да сте безбедни од других на вези.

Зависно од мјеста у којем живите, стреаминг са Нетфликом или Хулуом је већ могућ, али нису вам доступни сви садржаји на тим платформама. Због геоблокова за дистрибуцију, стреаминг платформе пуштају само одређени садржај у одређеним регионима. На пример, ако бисте желели да гледате сезону 4 Беттер Цалл Саул на Нетфлику, морали бисте да будете у Великој Британији.

Стреаминг кроз више регија постаје могућ помоћу ВПН-а. Заменом ИП адресе са ИП адресом ВПН сервера на који сте повезани, можете преварити платформу за стриминг да мисли да сте на локацији на којој нисте. Нажалост, то не успева увек, тако да обавезно прочитајте наш најбољи ВПН за Нетфлик водич ако је стреаминг од важности.

Међутим, можда је и једноставније од тога. Ако живите у земљи или путујете у земљу са строгом цензуром, коришћење ВПН-а може вам једноставно омогућити приступ интернету. На пример, најбоље ВПН услуге за Кину имају опције које заобилазе дубинску инспекцију пакета, омогућавајући вам лако кретање по цензури..

Зашто ми треба ВПН?

Ако желите да урадите неку од горе наведених ствари, потребан вам је ВПН. Међутим, чак и ако нисте заинтересовани за стриминг, бујицу или заобилажење цензуре, ВПН је добра идеја. Уз напад владе који шпијунира широм света, ВПН ће чувати ваше податке у вашим рукама тамо где и припадају.

Приватност је кључна тема при коришћењу ВПН-а, па чак и ако је све што радите гледати ИоуТубе и проверити е-пошту, ВПН је и даље важан. Шифрирањем ваше интернетске везе и подметањем ИП адресе, ВПН чини да изгледате као неко други на мрежи. У таквој конфигурацији можете заобићи прикупљање података владе, Фацебоока, Гооглеа и свих осталих.

Поред тога, можете сачувати везу. Пошто је веза између вас и ВПН сервера шифрована – обично са 256-битним АЕС – ко шпијунира вашу мрежу неће моћи да види које захтеве шаљете. Помоћу ВПН-а сигурно се повезујете са тврђавом која штити све што радите на мрежи.

Је ВПН Легал?

Једном ријечју, да, ВПН-ови су легални, осим ако сте у некој од неколико земаља које су их забраниле. Кина је једна од тих земаља, а Русија и Турска имају политику која се своди на потпуно забрану.

Ако путујете у неку од ових земаља, обавезно инсталирајте и поставите ВПН пре него што кренете. Прочитајте више у нашим најбољим ВПН чланцима за Русију и најбољим чланцима о ВПН-у за Турску.

Хоће ли ВПН успорити моју брзину интернета?

Једно питање које би требало поставити више је: хоће ли ВПН успорити брзину интернета? Кратак одговор је да. Као и увек, дуги одговор је мало више укључен. Када се повезујете на ВПН сервер, додајете прекомерно време вашем мрежном времену. Потребно је времена да се захтев шифрује, затим да прођете кроз ВПН сервер и отворите Интернет.

Међутим, постоје случајеви да ВПН заиста може повећати вашу брзину. У недавној паники око неутралности мреже, било је пуно говора о утапању ИСП-а. Искључивање ИСП-а је када ваш провајдер интернетских услуга гаси или смањује вашу брзину приликом повезивања на одређене веб странице. У неким случајевима ваша брзина може бити смањена једноставним коришћењем превелике пропусности.

Будући да вам интернетски понуђач може смањити брзину, можда ћете добити спорији интернет од онога за што плаћате. Када користите ВПН, ваш ИСП не зна шта радите и, према томе, његови аутоматизовани системи не могу дискриминисати вашу везу. У таквом случају ВПН заправо може побољшати вашу брзину интернета.

Како да добијем ВПН?

Постављање ВПН-а много је једноставније него што је то некада било. У свим горе наведеним рецензијама наћи ћете везе за куповину ВПН претплате. Једноставно следите упутства ВПН-а, преузмите га и повежите се. Водимо вас кроз поступак за било који ВПН који има више укључено подешавање током сваког прегледа.

Последње мисли

Као што видите, наши ВПН прегледи се не узимају олако. Наш приступ покушава објаснити све проблеме који се могу појавити током употребе, укључујући стреаминг перформансе, брзину и употребљивост. Иако је одређена количина наших рецензија препуштена личним жељама, вјерујемо да је наших пет најбољих ВПН добављача заиста најбоље.

Међутим, не морате само да преузмете нашу реч. Изнад можете прочитати било који од наших дугорочних ВПН прегледа да бисте се сложили са оним што смо видели. Позивамо вас да оставите своја размишљања ако мислите да ВПН тамо вриједи.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me