Најбољи онлајн резервни провајдери у 2020


Како пронаћи најбољу услугу сигурносног копирања у облаку?

Одлучити се да коначно направите сигурносну копију рачунара је једна ствар; проналажење правог провајдера од свих најбољих провајдера за складиштење у облаку је још једно. С обзиром да почетна израда сигурносних копија вашег тврдог диска може трајати данима или чак недељама, у зависности од тога колико гигабајта имате да заштитите и да многи резервни сервиси захтевају годишњу претплату, вероватно сте да сте у вези на дугом робу.

Ако сте баш избирљиви према својој технологији као што смо ми овде на Цлоудвардс.нет, без сумње ћете желети да знате све што треба да знате о својој резервној копији пре него што вежете чвор.

Због тога смо саставили овај згодан водич за проналажење најбољег решења за резервне копије на мрежи, као и око 30 онлајн прегледа сигурносних копија. Испод ћете пронаћи понуде у разним категоријама за које сматрамо да дефинирају модерни резервни простор на мрежи. Али прво, проверите да ли сте на правом месту.

Најбоље резервно копирање на мрежи у 2020. години

Разлика између резервне копије на мрежи и складиште у облаку

Када купујете интернетски алат за израду резервних копија, једна од првих ствари које би требало да схватите је да постоји суштинска разлика између резервне копије на мрежи и складишта у облаку.

За многе људе њихово резервно решење су Дропбок, Гоогле Дриве или ОнеДриве. Међутим, строго говорећи, то су решења за складиштење у облаку. За разлику од резервних копија на мрежи, нису опремљени за опоравак од катастрофе. Немају планере за аутоматизацију рутинских сигурносних копија, углавном не одржавају структуру датотека приликом спремања у облак и немају могућности клика и враћања..

Упркос тим ограничењима, алати за складиштење у облаку су добри за многе ствари у којима интернетске сигурносне копије нису. За прво, складиштење у облаку је дизајнирано да вам помогне да смањите заузете свемирске датотеке на тврдом диску, тако што ћете их пребацити у удаљене центре података. У међувремену, сигурносно копирање на мрежи обично је дизајнирано за репликацију, а не за замјену.

Већина савремених алата за складиштење у облаку такође може да извршава синхронизацију уређаја што представља начин да се исти садржај датотеке учини доступним на више уређаја, чак и одражавајући промене датотека у скоро стварном времену. Врло мало мрежних алата за израду резервних копија може да синхронизује садржај.

Алат за складиштење у облаку је обично више усмерен на дељење садржаја од мрежних алата за израду резервних копија, било да је то дељење појединачних датотека или позивање других да приступе вашим мапама. На тај начин је складиштење у облаку одлично за олакшавање сарадње; мрежне резервне копије нису.  

Неки алати за складиштење у облаку се такође интегришу са апликацијама за продуктивност попут Оффице Онлине и Гоогле Доцс. Дакле, још један начин размишљања о складиштењу у облаку је алат за продуктивност. Када је у питању сарадња и продуктивност, мрежни алати за сигурносно копирање ретко ће задовољити ваше потребе.

Ако желите да сазнате више о теми, имамо чланак који детаљно описује разлике између резервне копије на мрежи и складишта у облаку. Ако је његово складиште у облаку које тражите, будите сигурни и прочитајте наш чланак о проналажењу најбољег решења за складиштење у облаку.

За сада, разговарајмо више о вредности додавања мрежног алата за израду резервних копија.  

Шта ради сигурносна копија

Када је у питању израз “опоравак од катастрофе”, многи корисници вероватно размишљају о проблемима тврдог диска. То има смисла. Неки од нас имали су несретно искуство пада сустава на тврдом диску, док је већина нас вероватно чула ужасне приче других.

Чврсти дискови су направљени од покретних делова који се могу сломити, посебно ако носите лаптоп у напртњачу. Може доћи и до корумпирања датотечног система, што доводи до логичних кварова. Такође, партиције се могу случајно избрисати или форматирати

Међутим, постоје и друге врсте катастрофа које могу захтијевати опоравак. На врху листе су изгубљени и украдени лаптопи. Истраживање компаније Гартнер извршено током 2015. године сугерира да се лаптоп краде на сваких 53 секунде. Ово је добар разлог за шифрирање вашег тврдог диска. То је такође добар разлог да га поднесете.

На нашем чврстом диску чувамо више датотека које лако можемо пребацити у складиште у облаку. То значи да ће се срушени, оштећени, украдени или погрешно постављени чврсти диск готово сигурно резултирати губитком важних датотека ако нисте имплементирали право резервно решење. То могу бити породичне фотографије, финансијски записи, имејлови или друге незаменљиве датотеке.

Онлине сигурносна копија рјешења олакшава поступак заштите ових датотека аутоматском израдом сигурносних копија. Неки аутоматски означавају заједничке мапе, попут фасцикле корисника и радне површине ради резервне копије, док други иду корак даље и аутоматски праве резервне копије свих датотека са одређеним додацима.

У случају катастрофе, мрежни алати за сигурносно копирање омогућују вам да вратите све одједном на поправљени или замењени чврсти диск, задржавајући исту структуру датотечног система коју сте имали раније. Такође вам омогућавају да опоравите појединачне датотеке ако постоји нешто конкретно што вам је потребно. То се обично може обавити и путем веб прегледача или мобилне апликације, што даје удаљени приступ садржају рачунара.

Иако је основни концепт сигурносне копије на мрежи исти за све провајдере, постоје знатне разлике у начину на који услуге приступају искуству израде сигурносних копија. Као што смо споменули у уводу, почетни поступак прављења резервних копија може потрајати неко време, тако да ћете желети да будете добро упознати са тим варијацијама пре него што поверите новац.

Циљ остатка овог прегледа је да вам помогнете да достигнете тај ниво разумевања; мислите о томе као водичу купца.

Онлине резервно упоређивање

Овај водич ће вам показати шта је – по нашем мишљењу – најбоља подршка за коришћење резервних копија на мрежи у 2020. години. Користимо упоредни приступ рангирајући сваку од главних услуга по карактеристикама и категоријама. 

Трошак

Иако то сигурно није једина компонента успостављања вредности мрежног сервиса израде резервних копија, дно црта је очигледно од велике важности. Поред цене налепница, размислите колико резервног простора вам даје претплата и колико уређаја покрива.

Од 22. августа 2017. године, ЦрасхПлан се извукао из резервне игрице за потрошаче, преузевши свој породични план резервних копија – један од најбољих понуда у мрежи са сигурносним копијама. Нажалост, тренутно не постоје други породични планови који би били вредни спомена. Међутим, још увек постоје неке веома добре алтернативе за ЦрасхПлан ако тражите опцију која неће сломити банку.

Прво место: Бацкблазе

Бацкблазе не само да вам даје неограничено складиштење, већ је и јефтин. Због тога смо изабрали најбољу укупну вредност у мрежи сигурносне копије: Месечни трошак је само 5 долара по рачунару. Поврх свега, Бацкблазе је један од ретких интернетских сервиса за израду резервних копија који чак нуди и могућност месечења.

Такође има годишњу и двогодишњу понуду за претплату ако желите да уштедите још више новца. Годишња претплата вам уштеди 10 УСД, а двогодишња претплата штеди вам 25 УСД; обавезно прочитајте нашу рецензију Бацкблазе да бисте сазнали више о ценама услуге.

Пре него што започнете, можете испробати Бацкблазе-е петнаест дана, али не нуди било какав бесплатан план.  

Друго место: ИДриве

ИДриве не нуди неограничен простор за складиштење. Међутим, план складиштења од 2 ТБ може се користити за израду сигурносних копија неограничених уређаја, што ће за неке људе бити важније. Такође, прилично је јефтино, са само 52 УСД за прву годину услуге. Можете се пријавити и за две године унапред по тој цени. Након тога враћа се уобичајеним мјесечним трошковима од 69,50 долара. ИДриве нема опцију за месец за месец.

Ако вам 2ТБ није довољно, ИДриве нуди врло добар посао на 5ТБ простора за складиштење који такође покрива неограничене уређаје. Ако уопште желите да избегнете трошење новца, ИДриве нуди и 5ГБ бесплатно.

Сам трошак резервне копије је добар посао, али ИДриве заслађује понуду одговарајућим синхроним простором. Врло мало резервних сервиса нуди синхронизацију уређаја, што је, као што смо раније споменули, заиста функција складиштења у облаку; Више детаља потражите у нашем прегледу ИДриве.

Треће место: Карбонит

Карбонит вам даје неограничену резервну копију за један уређај, попут Бацкблазе-а, али његов основни план од 59,99 долара је скупљи додир. Тај план такође не укључује резервне копије спољног диска. Ако желите то, требаће вам 99,99 УСД годишње. Царбоните такође има веома скуп премијер план који кошта 149,99 долара и укључује аутоматску резервну видео копију и курирску службу.

За разлику од Бацкблазе-а, Царбоните нема могућност месечења, о чему више можете прочитати у нашем прегледу о карбониту.  

Карбонит има 30-дневно суђење без обавеза, ако желите да га испробате пре куповине.

Лакоћа коришћења

Већина мрежних резервних решења чини заштиту чврстог диска лаком у односу на алате за складиштење у облаку, али неки то чине много лакшим од других. Врло је вероватно да ће неко који одаберете барем одабрати одређене уобичајене мапе за резервне копије. Тада ћете бити у могућности да прођете кроз свој систем датотека и све остало означите сами.

Најбоља решења вас штеде од свега што раде. Након инсталације аутоматски скенирају ваш чврсти диск и започињу сигурносну копију свих ваших докумената, фотографија, видео записа, е-маила, обележивача и других уобичајених врста датотека. Обично су једине сигурносне копије системских датотека и привремене датотеке, које могу узроковати проблеме ако их вратите на нову машину.

Када оцењујемо једноставност коришћења, овде на Цлоудвардс.нет-у оцењујемо и корисничку употребу десктоп клијената, веб сучеља и мобилних апликација. Добри алати уосталом поравнавају кривуљу учења.

Прво место: Бацкблазе

Бацкблазе је дизајниран за људе који заиста не желе да се муче са прављењем резервних копија рачунара, али ипак желе да направе сигурносну копију..

Бацкблазе искориштава своју позицију неограниченог сервиса прављења резервних копија једноставним копирањем свих важних датотека на рачунару. Једном када инсталирате десктоп клијент, извршиће брзо скенирање рачунара за све што мисли да треба да буде сачувано и омогућиће вам да прочитате те информације.

Кликните на „ок“ и покренуће поступак прављења резервних копија. Можете наставити са својим животом без да се више мучите око тога да ли је чврсти диск безбедан

Дизајн интерфејса је отприлике минималан колико и добија. Игра се само неколико подешавања, укључујући пребацивање из континуираног сигурносног копирања у заказане резервне копије, бирање који ће се дискови на рачунару заштитити и измене изузетака мапа и датотека које се не праве резервне копије.

Бацкблазе такође има веб прегледач, где ћете морати да опоравите појединачне датотеке. Мобилне апликације или иОС и Андроид доступне су и за приступ датотекама. И прегледник и доживљај смартфона су једноставни колико могу бити без ограничавања функционалности.

Све у свему, Бацкблазе приступ је заиста једноставност употребе, што га чини лаким избором за место прво место у овој категорији.

Друго место: Карбонит

Попут Бацкблазе-а, кад инсталирате његов десктоп клијент, Царбоните аутоматски скенира ваш чврсти диск на одређене типове датотека (минус системских датотека) и започиње их прављење резервних копија, а да не морате да детаљно управљате процесом.

Почетно копирање карбонита не пружа толико корисних информација које добијете из Бацкблазе интерфејса, попут рецимо колико датотека је обележено за резервне копије. Бацкблазе такође има везу на веб локацији која вам процењује колико дуго ће трајати резервна копија и колико су брзе везе ваше везе са центром података, тако да вам није довољно толико у мраку као што је то случај са карбонитом.

Поред тога, међутим, корисничко искуство не заостаје за Бацкблазе-ом, због чега је зарадио наш климу као покретач. Десктоп клијент је добро дизајниран без превише збуњујућих менија и подешавања, а веб интерфејс вам омогућава лако сортирање датотека за даљинско враћање.

Треће место: ИДриве

Планови претплате за ИДриве су или 2ТБ или 5ТБ. Као таква, аутоматска израда сигурносних копија према врсти датотеке неће радити с овом услугом јер би то лако могло довести до тога да људи пређу резервни простор без икаквог једноставног начина да се врате испод њега.

Уместо тога, ИДриве аутоматски означава важне мапе за резервне копије, укључујући радну површину и фасциклу са документима. Додатне мапе можете лако додати са картице сигурносне копије клијента ИДриве. Такође можете одабрати појединачне датотеке.

Интерфејс ИДриве је мало сложенији од оног за Бацкблазе или Царбоните. Међутим, неки корисници, посебно они који више воле да помно управљају процесом израде резервних копија, то ће више волети. На пример, ИДриве нуди далеко више прилагодљивих опција заказивања, укључујући могућност подешавања и времена покретања и прекида рада за резервне копије.

Та иста сложеност преплављује веб искуство, мада је то углавном производ чињенице да ИДриве укључује функције за складиштење у облаку попут синхронизације, које Бацкблазе и Царбоните не.

ИДриве мобилно искуство је једно од најбољих које смо видели за онлајн бацкуп услугу и омогућава вам лако прављење резервних копија података на телефону. О тим могућностима ћемо говорити више у нашем следећем одељку.

Флексибилност

Када процењујете могућности проналажења најбољег за ваше потребе, постоје стандардне и не тако стандардне функције које бисте можда желели да потражите, што увелико побољшава услужни програм интернетске копије резервних копија..

Једна таква карактеристика је спољна израда сигурносних копија на тврдом диску. Неки се подаци за израду сигурносних копија могу користити за израду сигурносних копија локалних уређаја за похрану, док се неки могу користити за израду сигурносних копија на локалним уређајима за похрану (осим у облаку). Ово повремено укључује и НАС уређаје.

Већина мрежних резервних сервиса има апликације за паметне телефоне које вам омогућавају приступ датотекама. Мање се заправо може користити за израду сигурносних копија вашег паметног телефона. Ако имате фотографије, листе контаката и текстуалне поруке које желите да заштитите, проверите да ли се може користити ваш резервни сервис за копирање на мрежи или ћете можда морати да купите засебну услугу.

Можда су најнеобичније карактеристике које проширују корисну услугу резервних сервиса оне које чешће припадају алатима за складиштење у облаку. Пре неколико година, неколико врхунских резервних сервиса је синхронизацију уградило у својство. Данас их остаје само шачица. Чешће су функције дељења датотека које омогућавају сарадњу.  

Прво место: ИДриве

ИДриве је једна од ретких интернетских резервних компанија која и даље покушава да попуни простор у складишту у облаку. То се постиже тако што корисницима дају једнака издвајања за похрану и за резервне копије и за синхронизацију датотека.

ИДриве креира фасциклу за синхронизацију на вашем чврстом диску, што је исти приступ Дропбок-а, Гоогле диска и других услуга складиштења у облаку. Све датотеке које ставите у ову мапу похрањују се у ваш простор за синхронизацију у облаку и шаљу друге уређаје са инсталираним ИДриве клијентима.   

ИДриве такође омогућава дељење датотека и мапа одређеним појединцима путем е-поште или генерисање веза које било ко може да користи. Ови линкови се чак могу објавити на Фацебооку и Твиттеру.

Осим удвостручења као услуге складиштења у облаку, ИДриве је један од ретких резервних сервиса који нуди свеобухватну сигурносну копију смартфона. Ово укључује фотографије, музику, видео, календаре и контакте за иОС и Андроид уређаје. Апликација Андроид такође може да прави резервне копије текстуалних порука.

ИДриве СмартДоцс омогућава скенирање докумената попут идентификационих картица и њихово спремање у облак. Чак ће проверити датуме истека ваших личних карата и послати вам подсетнике када је време да их обновите.

Поврх тога, ИДриве се може користити за израду сигурносних копија фотографија и видео записа са вашег Фацебоок и Инстаграм налога, укључујући оне на којима сте обележени.   

ИДриве ће такође извршити сигурносну копију било које мапиране локалне меморије, укључујући УСБ дискове и спољне чврсте дискове. Можете и направити резервне копије на спољним уређајима ако желите да држите локалну копију резервне копије у руци. Да би подржао своју флексибилност, ИДриве се може користити за израду сигурносних копија неограничених уређаја са једном корисничком претплатом.

Друго место: СпидерОак ОНЕ

Као и ИДриве, СпидерОак ОНЕ пружа могућности складиштења у облаку, што му, наравно, пружа много већу флексибилност од већине резервних сервиса. Његове функције за складиштење у облаку укључују фасциклу за синхронизацију под називом „СпидерОак кошница“, о којој можете више прочитати у нашем СпидерОак прегледу.

Међутим, његове могућности дељења нису толико напредне као ИДриве или Јоттацлоуд. Искуство зависи од онога што компанија назива „СхареРоомс“. СхареРоомс се могу повезати са мапама које сте сачували у облаку. То је леп начин поделе ствари, али волели бисмо да постоји начин да делимо појединачне датотеке генерирањем веза.

СпидерОак ОНЕ такође заостаје за ИДриве-ом јер му омогућава само приступ датотекама из његове апликације за паметне телефоне. Не постоји опција за прављење резервних копија вашег паметног телефона. Услуга, међутим, омогућава сигурносно копирање екстерних хард дискова и, попут ИДриве-а, једна претплата корисника може се користити за израду сигурносних копија неограничених уређаја.

Треће место: ЦлоудБерри Бацкуп

ЦлоудБерри Бацкуп не пружа функције складиштења у облаку пЦлоуд или СпидерОак, међутим омогућава вам да услугу складиштења у облаку претворите у мрежни резервни простор на мрежи. Уместо да обезбеди сопствене сервере за коришћење које користите, услуга вам омогућава да упарите софтвер са било којом од преко 50 различитих опција за складиштење. За више детаља о томе како вам ово препоручујемо да прочитате нашу рецензију ЦлоудБерри Бацкуп-а.

Избори укључују популарне опције за складиштење у облаку као што су Гоогле Дриве и ОнеДриве, као и скалабилне опције складиштења попут Амазон С3, Гоогле Цлоуд, Азуре и Бацкблазе Б2. Поред тога, ЦлоудБерри Бацкуп може се користити за слање података на локалне уређаје за складиштење података.

Прегршт других опција сигурносне копије у облаку, укључујући Дуплицати и Арк, такође вам омогућава да одаберете опције складиштења, али ниједна тренутно не нуди толико избора као ЦлоудБерри Бацкуп. За повезивање између ове три службе, погледајте нашу најбољу Мац резервну битку.

Процес враћања

Добијање података у облак може трајати недељама. Генерално посматрано, поступак опоравка од катастрофе обично тече брже, јер већина интернет провајдера пружа брже преузимање од везе за пренос. Ипак, ако вам датотеке требају брзо, можда нећете имати времена да сачекате.

Већина резервних сервиса омогућава вам удаљени приступ датотекама и њихово враћање појединачно, уместо да морате вратити све одједном. Неколико њих, укључујући наша три најбоља одабира за ову категорију, такође ће вам послати датотеке на спољни диск. Ако имате стотине гигабајта података за резервно копирање, то може значајно да се промени.  

Прво место: ИДриве

ИДриве пружа неколико начина за враћање датотека. Можете да вратите све своје датотеке или појединачне датотеке директно са десктоп клијента, било из ИДриве облака или спољног погона, ако их сачувате у једну.

ИДриве подржава израду сигурносних копија неограничених машина и можете их вратити са било којег од њих путем вашег десктоп клијента. Такође можете да преузмете било коју фасциклу или датотеку сачувану из веб клијента ИДриве и апликације ИДриве смартпхоне.

Међутим, оно што ИДриве ставља испред свих осталих онлине сигурносних копија је његова ИДриве Екпресс услуга. Доступна само америчким купцима, ИДриве Екпресс је бесплатна достава за курирску доставу до 3ТБ података. Док други пружаоци услуге нуде курирску доставу, само ИДриве нуди је бесплатно, једном годишње за претплатнике на лични план. Може се користити и за почетне резервне копије.

Друго место: Карбонит

Царбоните вам даје могућност да вратите све датотеке са десктоп клијента или идите на веб сучеље како бисте одабрали и преузели одређене датотеке. Приликом враћања свих датотека можете одабрати да их вратите на оригиналну локацију или да их сачувате у зип датотеку.

Веб обнавља вам могућност враћања на основу хијерархије вашег датотечног система. Постоји и опција за тражење одређених датотека ако тачно знате шта тражите.

Такође можете да приступите датотекама из мобилне апликације Царбоните.

Разлог због којег карбонит сврставамо ниже од ИДриве-а је тај што његова курирска услуга бесплатно укључује само претплату на Царбоните Приме, која кошта 150 долара годишње – а чак и тада, морате да платите испоруку. Корисници Царбоните Басиц и Царбоните Плус још увек могу да испоруче спољни диск да би убрзали опоравак, али то ће коштати најмање 99 долара.

Треће место: Бацкблазе

Бацкблазе не дозвољава враћање датотека директно са његовог десктоп клијента; морате да се пријавите на веб локацију. Приликом враћања с веб локације нема могућности да вратите датотеке на њихове оригиналне локације. Морате да преузмете зип датотеку.

Међутим, можете одабрати да преузмете све датотеке или да одаберете датотеке да бисте убрзали процес. Једном када је зип датотека спремна за преузимање, Бацкблазе ће вам послати е-пошту.

Бацкблазе такође има курирску услугу опоравка која вам шаље или флеш уређај са до 128 ГБ датотека или чврсти диск са до 4ТБ датотека. Ниједан није напред напред; флеш уређај кошта 99 долара, а чврсти диск 189 долара. Међутим, ако их пошаљете назад, Бацкблазе ће извршити поврат новца.

Верзија

Још једна корисна значајка обнављања на коју треба припазити при избору услуге мрежног копирања је верзија, која представља начин задржавања претходних стања датотека након што се промјене изврше. Верзија вас штити од случајних промена и оштећења датотека, укључујући оштећења узрокованих рансомваре програмима као што је ВаннаЦри.  

Већина резервних сервиса на мрежи укључује верзију верзија, али неке имају боље политике верзије од других. Уобичајени атрибути верзије на које треба пазити укључују колико дуго се задржавају верзије датотека и колико се задржавају верзије датотека.

Прво место: СпидерОак

Кад год се датотека сачувана у СпидерОаку измијени, сервис чува претходну верзију те датотеке у недоглед. Не постоји ограничење од 30 дана и ограничење колико верзија можете да задржите. Такође, сачуване верзије не рачунају се са резервним простором.

Једино питање које имамо са СпидерОаковим приступом верзији је то што не постоји начин да се ограниче колико верзија се чува. Ако их не желите, можете их ручно избрисати, али за то је потребно време.

Друго место: ИДриве

ИДриве користи меренији приступ прављењу резервних копија него СпидерОак: Последњих 10 верзија било које датотеке чува се неограничено.

Иако није толико импресивно као што је чување свих верзија ваше датотеке, у већини случајева ово би требало бити више него довољна заштита од нежељених промјена датотека или оштећења датотеке. Као и СпидерОак, сачуване верзије датотека не рачунају се са резервним простором, тако да не морате бринути о надгледању додатне употребе.

ИДриве такође олакшава везу са корупцијом на нивоу система помоћу своје функције ИДриве Ревинд. Помоћу Ревинд-а можете се вратити у претходне верзије стања масовно за све датотеке у мапи.  

Треће место: Карбонит

Са Царбоните-ом се чувају последње три верзије било које датотеке, без обзира на старост. Поврх тога, једна верзија се такође чува за сваки од претходних седам дана, једна за сваку од претходне три недеље и једна за сваки од претходна два месеца. С обзиром да је Царбоните неограничен сервис сигурносних копија, не морате бринути колико простора заузимају ове верзије.

Реч упозорења: Ако користите Мац и захтевате верзију, видећете негде другде. Тренутно Царбоните не подржава верзијске могућности за њих. Међутим, за кориснике рачунара политика верзије верзија је боља од већине.

Сигурност

Знајући да су ваше датотеке сигурне у облаку је од највеће важности. То се више односи на резервну копију на мрежи него на складиште у облаку, јер мрежне резервне услуге имају тенденцију да отпремају више датотека него што сте свесни.

Када процењујете интернетску сигурносну копију, хтећете да будете сигурни да она скенира ваше датотеке док су у стању мировања на серверу или помоћу АЕС или Бловфисх енкрипције. На тај начин, нико ко добије те датотеке не може их прочитати без кључа за шифровање.

Већина мрежних резервних сервиса задржава те кључеве за шифровање за вас. Неколико, међутим, пружају вам могућност подешавања приватне енкрипције. Помоћу приватне енкрипције креирате сопствени кључ за шифровање и услуга никада не зна о чему се ради. Такође познато као шифровање нултег знања, то спречава било кога осим вас да икада чита ваше датотеке.

Чак и ако постоји АЕС или Бловфисх енкрипција, они који знају како да изврше нападе бруталним силама могу лако да користе слабе лозинке. Да би се заштитили од тога, многе интернетске сигурносне копије нуде двофакторску провјеру аутентичности за коју ће бити потребно унијети сигурносни код послан на ваш телефон приликом пријављивања на ваш рачун с непознате машине.

Такође желите да осигурате да резервни провајдер похрањује податке у учвршћене сервере дизајниране да издрже природне катастрофе и физичке и виртуелне нападе.

Прво место: Ацронис Труе Имаге

Ацронис Труе Имаге садржи бројне атрактивне стандарде и нестандардне сигурносне карактеристике, што је довело до највишег ранга у овој категорији.

Најважнија сигурносна карактеристика коју нуди је приватна ен-енд енкрипција која је заиста нула знања. Датотеке се, по дефаулту, не шифрирају, али пребацивањем „шифрирања резервне копије“ приликом креирања плана резервних копија, они ће бити скенирани пре него што рачунар напусте за облак Ацронис.

Од вас ће се тражити да поставите лозинку која се користи за генерисање вашег кључа за шифровање. Ацронис никада не зна ову лозинку, чак ни приликом опоравка датотека, тако да компанија никада неће моћи копирати тај кључ.

Коришћени протокол шифрирања је АЕС 256, што значи да је 256-битни кључ. Процењено је да би требало да прође неколико милијарди година да би најнапреднији светски компјутери на свету без грубе силе разбили 256-битни кључ, па би ваши подаци требало да буду прилично сигурни – од обичних смртника, свеједно.

Велики проблем са Ацронисом је тај што он не пружа могућност за двофакторну аутентификацију. Иако се наводно налази на списку обавеза Ацронис, још увек није било речи о датуму примене.

Упркос овом великом пропусту, и даље смо рангирани Ацронис на првом месту због неких иновативних безбедносних карактеристика које нећете наћи нигде другде. Најбоље од њих је Ацронис Ацтиве Протецтион, која интелигентно претражује ваше сигурносне копије ради могућег оштећења рансомваре-а.

Цлоуд Ацронис се састоји од центара података широм света, од којих је сваки осмишљен тако да одбије физичке и виртуелне нападе. Патролира их безбедност 24/7, надгледају их и штите високим оградама, биометријским скенерима и кључним картицама.

Друго место: Карбонит

Карбонитни подаци заштићени су низом провјера ради заштите ваших података. Укључују системе клима-контроле, резервну копију батерије, ЦЦТВ надзор, заштитне патроле, биометријске скенере и електроничке кључеве.

Сви подаци сачувани на његовим серверима могу се кодирати помоћу АЕС-а. Уобичајено, карбонит задржава кључеве за шифровање за вас. Међутим, када се први пут пријавите, уместо тога имате могућност постављања приватног кључа за шифровање.

Ако карбонит задржи ваше кључеве за шифровање, користи се 128-битни АЕС. Ако поставите приватну енкрипцију, она користи 256-битну енкрипцију.

Карбонит вам такође омогућава подешавање двофакторске аутентификације,

Треће место: Бацкблазе

Бацкблазе заокружује наша три најбоље сигурносне понуде за интернетске сигурносне копије. Главни разлог што се није завршио виши је тај што имамо неке бриге у вези са његовом применом приватне енкрипције.

Бацкблазе се подразумевано држи на вашем кључу за шифровање. Међутим, можете поставити приватни кључ за шифровање приликом израде резервних копија података које компанија неће знати или снимити.

Искључивање дела Бацкблазе-а је да компанија захтева да им дате лозинку приликом обнављања података како би они могли да дешифрују ваше податке пре него што их копирају и пошаљу вам..

Бацкблазе тврди да не снима кључ и уништава га када је дешифровање завршено, али ми бисмо радије да датотеке једноставно остану шифроване док не стигну на вашу машину, где се могу приватно дешифровати..

Помоћу Бацкблазе-а, било да је компанија или имате кључ за шифровање, користи се 128-битно шифрирање. Иако преферирамо 256-битни АЕС, не верује се да је ни један ниво шифрирања подложан.

Бацкблазе такође има могућност дво-фактора, који можете подесити да се активира сваки пут када се пријавите или само када се пријавите са непознатог уређаја.

Бацкблазе такође има опцију двофакторне аутентификације коју можете подесити да се покреће сваки пут када се пријавите или само када се пријавите са непознатог уређаја.

Бацкблазе такође има функцију локације за проналажење изгубљених или украдених рачунара. Иако помало неуобичајено за резервну услугу, то је још увек леп додатак безбедности.

Последње мисли

Нема лаког одговора о томе која је најбоља услуга бацкуп-а на мрежи данас и то није лоше. Неколико истакнутих играча исцртало је нише у простору које би требале одговарати људима са различитим потребама. Надамо се да вам је овај преглед помогао да добијете лежајеве. За просечног купца требало би бити довољно да одабере решење које задовољава њихове потребе.

Међутим, такође знамо да неки наши читаоци имају специфичне потребе када је у питању бацкуп на мрежи. Ако то укључује и вас, радујте се: Имамо велики избор чланака о проналажењу резервних решења за испуњавање различитих потреба.

 • Најбоља сигурносна копија за мала предузећа
 • Најбоља неограничена резервна услуга на мрежи
 • Најбоља бесплатна резервна копија у облаку
 • Најбоља решења за резервне копије сервера
 • Најбоља сигурносна копија за Мац
 • Предности неограничене резервне копије за мала и средња предузећа
 • ИДриве вс Бацкблазе
 • ЦлоудБерри вс Ацронис вс Сторагецрафт вс Мацриум
 • Азуре вс Амазон С3 и Гоогле Цлоуд вс Бацкблазе Б2
 • Како ради сигурносна копија с Мицрософт Азуре-ом
 • Како раде резервне копије са Амазоном С3

Надамо се да сте уживали у нашем прегледу сигурносних копија на мрежи. Ако имате било каквих мисли, питања или препирки, будите сигурни и јавите нам у коментарима у наставку. Хвала за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map