Симпленоте преглед – ажурирано 2020

Симпленоте Ревиев

Симпленоте је, једноставно, једноставна апликација за узимање белешки која свој посао добро обавља, али о томе се ради. У поређењу са најбољим апликацијама за узимање апликација, њему недостају сигурност и карактеристике и у основи је турска група. Прочитајте наш комплетан преглед Симпленоте да бисте тачно видели где вас разочара.


Симпленоте, развијен од стране компаније иза ВордПресс-а (Аутоматтиц), је бесплатан и опен-соурце алат за прикупљање белешки. Иако волимо неке друге радове које Аутоматтиц ради, тужно нам је што можемо рећи да његова апликација за узимање белешки не оставља утисак.

Кад се дође одмах до њега, недостаје више функција него што је укључено, без бележника, алата за обликовање или енкрипције у мировању. Ово је само неколико недостатака које ћемо истакнути у овом Симпленоте прегледу. С друге стране, Симпленоте подржава уређивање додатака и веб објављивање, тако да они који покушавају да управљају веб присутношћу могу да пронађу модус вредност..

Ако се сматрате подмуклим као и ми, наш најбољи водич за биљежење наводи неколико бољих опција за биљешке о предавањима и састанцима или компилацију истраживања. С друге стране, ако вам се свиђа једноставнији рођак Симпленотеа, ВордПресс, колико и ми, имамо потпуно најбољи веб хостинг за ВордПресс чланак који бисте желели да прочитате.

Алтернатива за Симпленоте

Снаге & Слабости

Карактеристике

Симпленоте вам омогућава да креирате белешке и сачувате их у облаку, аутоматски их синхронизујте са другим уређајима тако да их увек имате при руци и да никада не изгубите мисао. Да би олакшали синхронизацију белешки, Аутоматтиц-ов развојни тим је изградио десктоп апликације за Виндовс, Линук и Мац, као и паметне апликације за Андроид и иОС.

Постоји и веб верзија алата за белешке којој можете приступити из било ког подржаног прегледача, при руци ако нисте на свом рачунару.

Симпленоте испуњава своје име и на добре и на лоше начине, као што смо предложили на почетку. Иако волимо минималистички дизајн, који ћемо детаљније објаснити касније када причамо о корисничком искуству, нема пуно начина да стварно побољшате своје белешке.

На пример, не постоје опције форматирања текста на алатној траци, чак и за подебљање, подвлачење или подвлачење текста. Такође нема алата за цртање и нема могућности додавања слика или датотека на белешке.

Ако заиста желите да се укључите у посао, Симпленоте подржава језик за обележавање који можете да користите за промену текста и уградњу слика. Међутим, уписивање кода за обележавање није баш у складу са процесом браинсторминга.

Две друге функције које нећете добити помоћу Симпленоте-а укључују могућност креирања контролних листа и подешавања подсетника. Ове функције би биле корисне за прављење брзих спискова обавеза, као што су они са Гоогле Кееп-ом (прочитајте наш преглед Гоогле Кееп-а).

Још једна велика значајка надзора компаније Аутоматтиц је искључивање преносивих рачунара за организовање белешки као што сте добили са Еверноте-ом (прочитајте нашу рецензију Еверноте). Можете бар да означите белешке за касније сортирање помоћу прилагођених ознака (нпр. „Рецепт“, „идеја за блог“).

Симпленоте подржава дељење нота. Приступ можете послати е-поштом сараднику да бисте вршили измене или објавили белешку на мрежи за свакога коме је приступио, где је корисни језик за обележавање. Ту је и функција верзије верзије која омогућава враћање нежељених измена.

Укратко, Симпленоте је превише сувише једноставан за оне који траже алат за састављање детаљних белешки. Касније ћемо говорити о томе како то омета корисничко искуство, а затим ћемо разговарати о другом подручју за који сматрамо да недостаје Симпленоте: безбедност. Прво, осветлимо светло на једном од Симпленотес-ових неколико предности: трошкова.

Цене

Симпленоте може пружити врло основне функције бележака, али је и бесплатан и отворен извор. Истина, већина других преносних рачунара такође нуди бесплатне верзије, али само неколико њих је увек бесплатно. Помоћу Симпленоте-а можете да креирате онолико колико желите да се не бринете због складиштења или месечних ограничења пропусности.

Иако сте бесплатни, огласи вас у апликацији не бомбардују. Тешко је рећи како Аутоматтиц зарађује новац од алата осим ако ендгаме није једноставно изградња препознавања имена за услугу његове инфраструктуре у облаку, Симперион, ВордПресс или различите ВордПресс додатке.

Као и код Зохо Нотебоок-а, још једне потпуно бесплатне апликације за узимање белешки о којој можете прочитати у нашем прегледу Зохо Нотебоок-а, и ми се морамо запитати да ли одсуство прихода може да омета Симпленоте да се икада заиста побољша на било који смислен начин. Да смо морали погодити, рекли бисмо да.

Корисничко искуство

Следеће ћемо гледати верзију Виндовс 10 клијента за десктоп рачунаре, доступну у продавници апликација за Виндовс. Постоји и верзија за Виндовс 8 која је доступна за преузимање са веб локације Симпленоте, поред клијената за Линук и МацОС.

Клијент сам изгледа чисто, што је идеално за браинсторминг. Напомене се уносе у велико окно на десној страни.

На левој маргини ћете видети списак свих белешки које сте креирали. Можете да креирате нову белешку кликом на икону „+“ изнад те листе.

Занимљиво је да на лош начин нема начина да се именује белешкама. Уместо тога, имена се генеришу на основу текста текста. Због тога може бити тешко пронаћи белешке ако их имате неколико, чак и са траком за претрагу и опцијом додавања прилагођених ознака.

Ознаке вам омогућавају да брзо сортирате сличне белешке и можете да их додате белешкама тако што ћете уписати назив ознаке који желите да употребите у дну клијента где пише, „додај ознаку“. Такођер можете залијепити важне напомене на врх кликом на икону информација и омогућавањем „приквачи на врх“.

Да бисте сарађивали са другима у биљешкама, кликните на дугме за дељење на врху клијента. Затим под „сарадња“ у прозору који искочи упишите адресу е-поште особе којој желите да одобрите приступ.

Иако је корисно, не бринемо се много о томе што Симпленоте не дозвољава да ограничите дозволе за сарадњу само за читање. Остали алати за нотебоок рачунаре, укључујући Еверноте и ОнеНоте, имају много боље могућности контроле садржаја за колаборације.

Можете се, барем, вратити на претходне верзије напомена у случају да се изврше случајне промене. Учините то кликом на дугме „историја“ и помоћу клизача да бисте вратили белешку у прошлост.

Такође можете „објавити“ своје белешке за све који ће их видети генерисањем веб везе. Свако са овом везом може приступити вашој белешци, али не може је изменити.

Једино друго што вреди поменути (једва) о Симпленоте-у када је у питању једноставна употреба је да клијент можеш пребацити на „мрачну“ тему, која ће неким људима бити лакша за очи.

Иако дизајн изгледа лијепо, Симпленоте уопште није веома флексибилна апликација за узимање белешки. То је добро за записивање основних белешки, али вероватно ће студентима и креативним врстама бити врло фрустрирајуће због многих функција које недостају.

Сигурност & Приватност

Симпленоте не пружа много на путу сигурности. Док су датотеке шифроване у транзиту, оне су остављене у отвореном тексту док се чувају у облаку. То може бити опасна пракса јер ће свако ко добије приступ Симпленоте серверима моћи да чита ваше белешке без кључа за шифровање.

Биљешке о аутоматским тврдњама чувају се у обичном текстовном серверу тако да други могу да претражују ваше белешке на мрежи. Иако би то могло бити корисно за белешке које желите да објавите, за остале белешке нема доброг разлога да не понудите енкрипцију у мировању. Ево то је сопственим речима компаније:

„У погледу безбедности, Симпленоте делује слично као и други популарни онлајн сервиси као што су Гмаил и Фацебоок. Ваши лични подаци заштићени су строгим Правилима о приватности. Али због потребе да се претражују белешке са интернета, садржај мора остати нешифриран док се налази у складишту како би софтвер могао да пронађе ваше услове за претрагу. Из тог разлога препоручујемо да не користите Симпленоте за чување било чега посебно осетљивог. “

Компанија вас барем упозорава да не чувате осетљиве информације, које ми преносимо.

За оне који желе сигурније искуство узимања белешки, Еверноте и ОнеНоте се интегришу са алатком треће стране под називом СафеРоом која омогућава приватно, крајње до краја шифровање белешки.

Симпленоте такође не нуди опцију за двофакторну аутентификацију (2ФА), функцију која помаже у заштити од неовлашћеног приступа облаку у случају украдене лозинке.

Коначна пресуда

За просечну особу која тражи способан алат за белешке, Симпленоте није одговор. Иако одобравамо приступ отвореног кода, одсуство критичних карактеристика и добра сигурност су превише да би се превладало да би се за Симпленоте зарадио чак и кратка препорука.

Иако неки могу пронаћи маркирање и објављивати функције корисне у маркетиншке и друге сврхе, постоје бољи уредници маркација за ту ствар.

Ако вам треба способнији алат за белешке и не желите да платите ни цент, као никада, Зохо Нотебоок је много бољи избор, упркос томе што нема десктоп клијента. Остале опције у нашем најбољем водичу за апликације за биљешке такође могу одговарати вашим потребама, тако да га не заборавите да прочитате.

Мислите да нам недостаје слика са Симпленотеом? Слободно нам вичите у коментарима испод. Питања такође. Хвала за читање!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map