Преглед белешки оквира – Ажурирано 2020

Бок Нотес Ревиев

Достојећа апликација за узимање бележака која долази са неколико свирки бесплатног складиштења захваљујући свом великом брату за складиштење у облаку, Бок Нотес нема баш најбољег успеха својих главних конкурената. Прочитајте наш цео преглед Бок Нотес-а да бисте видели шта под тим подразумевамо.


Тржиште дигиталних преносних рачунара је у процвату и многи од најбољих услуга складиштења у облаку сада нуде сопствене апликације за узимање белешки. Примјећени примјери укључују Гоогле Кееп, ОнеНоте, Дропбок Папер и Бок Нотес, тема овог чланка.

Развијен од стране Бок.цом, развојног програмера у облаку који више служи предузећима, Бок Нотес је више технологија на радном месту него апликација за прављење белешки која ће се свидети студентима, писцима и опсесивнијим преводиоцима. У ствари, као што ћемо детаљније расправљати у наредном прегледу Бок Нотес-а, све у свему делује прилично баребонес.

На пример, не постоји опција за организовање белешки у свеске или белешке за сортирање. Бок Нотес такође не пружа веб цлиппер или вам омогућује да правите гласовне белешке. За разлику од Еверноте-а, и даље најбоље апликације за прављење белешки, Бок Нотес једноставно није погодан за детаљно истраживање.

Ако желите да га испробате да бисте формирали своје мишљење, можете да се пријавите за бесплатни лични налог за складиштење у облаку од 10 ГБ помоћу Бок-а и преузмете клијент за десктоп или мобилне апликације. За оне који Бок гледају као решење за складиштење у облаку на радном месту, такође имамо преглед Бок Бусинесс.

Алтернатива за Бок Нотес

Снаге & Слабости

Карактеристике

Бок Нотес је апликација за узимање белешки у облаку која мало личи на Мицрософт ОнеНоте, а највећа сличност је та што је интегрисана са Бок облаком, баш као што је ОнеНоте интегрисан са ОнеДриве.

Као и ОнеДриве, Бок Нотес има клијент за десктоп за креирање белешки које су доступне и за Виндовс и МацОС. Не морате да радите преко веб клијента као што је то случај са Зохо Нотебоок-ом (прочитајте нашу рецензију Зохо Нотебоок-а).

Међутим, приступ претраживачу постоји ако га желите преко Бок-овог интерфејса за складиштење у облаку. Веб верзија Бок Нотес-а изгледа и понаша се попут десктоп клијента и корисна је за приступ и уређивање белешки ако сте на рачунару који не припада вама. Поред тога, постоје и Бок за Андроид и Бок за иОС апликације који ће вам омогућити приступ и прављење белешки.

Дељење са белешкама на кутији

Као компанија са пословним корисницима у својој мети, Бок Нотес такође има неке одличне карактеристике за вођење сарадње на радном месту. До 20 људи може истовремено уређивати исту напомену. Приступ белешкама можете делити путем е-поште или генерисањем везе која упућује на њу.

Ако сте власник налога или одређени администратор, такође можете надгледати употребу Бок Нотес-а са администраторске конзоле Бок.цом, која бележи примере новостворених, прегледаних, измењених и избрисаних белешки.

Бок Нотес такође ствара нове верзије белешки на сваких 30 секунди. Верзија омогућава праћење промена белешки и враћање нежељених.

Недостају функције Бок Нотеса

Међутим, иако су неке његове могућности корисне, а нама се свиђа да је Бок развио клијент за десктоп рачунаре, сам апарат заостаје за врхунским апликацијама за снимање белешки када је у питању целокупни скуп функција. Највећи промашај је непостојање свеске за организовање белешки као што можете са Еверноте и ОнеНоте (прочитајте наш преглед Оненоте).

Такође недостаје могућност означавања белешки прилагођеним ознакама (нпр. „Идеје о књигама“, „рецепти“, „зраке смрти убице“). Због тога је касније тешко сортирати повезане биљешке; највише што можете да урадите са Бок Нотес-ом је „омиљена“ нота, која је прилично бескорисна када се белешке почну сакупљати, практично говорећи.

Још један проблем који имамо код алата је тај што Бок Нотес има врло статички приступ прављењу белешки. Не можете организовати текст било где што желите са ОнеНоте-ом, нема много опција за форматирање обогаћеног текста и нема алата за цртање. У своје белешке можете барем унијети листе (укључујући контролне спискове), слике и табеле, али све оно што се чини лепо 2015.

Можда се чини да га мало скупљамо, али такође желимо да Бок Нотес има веб цлиппер попут најбољих дигиталних преносних рачунара, омогућавајући вам да аутоматски креирате белешке на веб страницама помоћу проширења прегледача.

Што се тога тиче, Еверноте, као што можете прочитати у нашем прегледу Еверноте, такође вам омогућава да е-пошту аутоматски проследите у бележницу ради очувања и поседује неколико одличних рецепата ИФТТТ и Запиер за аутоматизацију ствари попут стварања белешки на основу постова на друштвеним медијима. Бок Нотес не ради ништа од тога.

Бок даје неке препоруке о ограничењима за прављење белешки, мада нису дефинисане ниједне тврде капице и препоруке су више из разлога перформанси. Прекорачење препоручених граница наводно може узроковати озбиљно заостајање, мада то нисмо тестирали (јер смо неки од нас имали социјални живот ове недеље, хвала вам пуно).

Нека од ових препоручених ограничења су прилично висока, на пример 200 страница текста или 500 000 знакова за појединачне белешке. Неки су, с друге стране, рестриктивнији, попут вођења пописа испод 100 ставки ретка и слика испод 20 МБ.

Наравно, вјероватно најутицајније ограничење Бок Нотеса ће бити колико простора за складиштење у облаку. Сљедеће ћемо погледати цијене како бисмо вам омогућили бољу представу о тим границама.

Цене

Бок Нотес не кошта ништа само по себи, али захтева да се пријавите за налог за складиштење у облаку Бок. Бок ће вам пружити 10 ГБ бесплатног складиштења ако сте кућни корисник, што је довољно да примите неколико напомена. Међутим, тај простор се дели тако да брзо може нестати ако користите складиште Бок облака за складиштење докумената, видео записа, фотографија и других датотека такође.

Ако је то случај, мораћете да надоградите на Бок Персонал Про. Са 11,50 УСД месечно за само 100 ГБ простора за складиштење, то је једна од најгорих понуда у облаку складиштења (на пример, пЦлоуд вам даје 2ТБ простора за складиштење за 8 УСД месечно; прочитајте нашу пЦлоуд рецензију за више информација о томе). Разлог за то вероватно лежи у чињеници да Бок не мари баш за домаће тржиште, пре него што је прво пословно решење.

У вези са тим, компанија има неке примамљиве опције пословног плана, укључујући неограничено складиштење за 17,30 УСД по кориснику месечно (најмање три корисника). У комбинацији са Бок Нотес-ом, такви планови могу вам помоћи да поједноставите колаборативне пројекте за ваше пословање.

Међутим, ако само тражите апликацију за прављење белешки за себе, вероватно нећете имати много жалбе када постоје бољи повољни послови, укључујући неограничене белешке са Зохо Нотебоок-ом бесплатно (прочитајте нашу рецензију Зохо Нотебоок-а).

Корисничко искуство

Коришћење Бок Нотес-а прво захтева отварање Бок налога. Акредитиве су исте и за апликацију за биљешке и за услугу складиштења у облаку. Када то учините, можете да инсталирате и пријавите се на Деск Деск клијент.

Клијент је постављен прилично једноставно, тако да не би требало дуго да се научите како се сналазите. Доље на левој маргини су опције навигације за пребацивање између пристигле поште (где се чувају све белешке), недавних и омиљених белешки.

Даље, постоје тастери за навигацију за отварање поставки и преглед пречица на тастатури.

Први ступац клијента приказује ваше белешке, док је прозор са десне стране текстуални прозор, који приказује садржај белешке коју сте изабрали и омогућавајући вам да је мењате.

Изнад текстуалног прозора имат ћете приступ опцијама форматирања текста. Међутим, ове опције су ограничене на:

 • Промена боје и величине фонта
 • Подебљани, подвлачи или подвлачени текст
 • Додавање контролних листа, нумерисаних листа и листи са листићима

Не постоји опција за промену врсте фонта, тако да ћете обожаватељи стрипова морати да потраже негде друго.

Поред тога, Бок Нотес не дозвољава вам да креирате цртеже самостално или да пишете руком писане белешке, чак ни на свом паметном телефону или таблету. То је велика штета ако покушавате да цртате процесе у својим белешкама (или цртате забавне карикатуре свог шефа током састанака о статусу пројекта).

Бок Нотес вам не даје много у функцијама организације, као што смо раније расправљали. Можете „омиљено“ белешке и постоји функција за претрагу, али без начина да означите белешке или их организујете у свеске, превише је лако изгубити ствари.

Када креирате нову белешку, можете изабрати са листе предложака за поједностављивање процеса. Опције предлошка укључују „дневни ред састанка“, „календар“ и „статус пројекта“.

Вероватно наша омиљена ствар код Бок Нотес-а је да можете делити белешке са другима путем адресе е-поште или стварањем веза које било ко може користити.

То олакшава дељење белешки са састанка са другима и сарадњу на плановима пројеката. Као што је споменуто, Бок Нотес може олакшати до 20 уредника одједном. Док је четрдесет прстију у питу неколико превише, када направите грешке, можете да враћате белешке помоћу функције верзије Бок Ноте-а.

Такође постоји опција да се у коментарима оставе коментари на белешке и додају други.

Карактеристике сарадње додају вредност корисничком доживљају, али свеукупно Бок Нотес једноставно не пружа довољно флексибилности да би најбоље пронашли неке друге апликације за прављење белешки. То је корисно за састанке, наравно, али највероватније ће само фрустрирати оне којима треба више креативне слободе.

Сигурност & Приватност

Као услугу која више послује од предузећа него кућних потрошача, уз Бок ћете добити опћенито поузданију сигурност и приватност него што ћете имати са услугом попут Гоогле диска (прочитајте нашу рецензију Гоогле диска да бисте сазнали зашто).

Док Бок чува кључеве за шифровање који користе за скенирање датотека на својим интерним серверима, компанија не доноси новац од прихода од реклама као што то чини Гоогле. То значи да ваше белешке вероватно неће бити скениране за кључне речи и претворене у циљане маркетиншке кампање, што је мања гаранција са Гоогле Кееп-ом (прочитајте нашу рецензију Гоогле Кееп-а).

С друге стране, будући да Бок управља кључевима за шифровање, компанија би могла бити приморана да се придржава владиних програма надзора и захтева за спровођење закона. Бок се интегрише са Бокцриптор-ом ако желите да закључате датотеке приватном енкрипцијом, међутим Бокцриптор неће радити са Бок Нотес-ом (прочитајте наш Бокцриптор преглед).

На тржишту није много на путу способних апликација за биљежење нула знања. Међутим, СпидерОак је раније изјавио да ће га објавити у 2018. години (прочитајте нашу рецензију СпидерОак), а СафеРоом ће се користити за шифровање и Евернотеа и ОнеНотеа, пружајући бољу сигурност него што ћете добити уз Бок Нотес.

Бок штити белешке у транзиту између ваших уређаја и облака користећи безбедност на транспортном нивоу (ТЛС), што би требало да помогне у спречавању било каквих покушаја прислушкивања интернета. На страни сервера, ваше приватне мисли ће се шифровати коришћењем 256-битног АЕС-а, препорученог и најчешће коришћеног криптографског протокола за услуге у облаку.

Бок такође омогућава укључивање двофакторне аутентификације (2ФА). Ова функција ће захтијевати да унесете додатни вјеродајник када се пријављујете са непознате машине. Идеја је да вас заштити од кршења у случају да вам се украде лозинка Бока. Додатна вјеродајница је сигурносни код послан на ваш паметни телефон.

Коначна пресуда

Бок Нотес није ужасна апликација за узимање белешки, али осим ако се не продаје у Бок Бусинесс-у као решење за синхронизацију и дељење предузећа, постоји много бољих опција. Кажемо да је чак и са бесплатним планом за складиштење у облаку од 10 ГБ доступан за личну употребу.

Проблем са Бок Нотес-ом је тај што, ако сте велики бројач бележака, једноставно је изгубити своје мисли у дигиталном претресању без бележница и тагова како бисте све исправљали. Такође откривамо да Бок Нотес једноставно није одличан за креирање динамичких белешки без алата за цртање и више опција за обликовање текста.

Ако вам се свиђа идеја о апликацији за белешке интегрисано у ваш облак складиште података, комбинација ОнеНоте и ОнеДриве је боља опција, уопштено, нуди далеко више функција и флексибилности, поред СафеРоом интеграције за приватно шифровање белешки..

Ионако је то наша ствар. Поздрављамо ваше мисли о Бок Нотес-у у коментарима испод. Хвала за читање!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map