Pregled Woelkli – posodobljeno 2020

Pregled Woelkli

Woelkli je odlična storitev za shranjevanje v oblaku, ki nudi zaščito, enostavnost uporabe in hitrost. Vendar je to slabost, saj imajo načrti malo prilagodljivosti in so precej dragi. Za podrobnosti preberite celoten pregled Woelkli.


Mnenja v oblaku

Woelkli temelji na Nextcloudu, ki je programska oprema, ki vam pomaga sestaviti in vzdrževati lastno shrambo v oblaku. Izdelava lastnega oblaka ima prednosti, kot je, če imate nadzor nad njim in vam omogoča, da ohranite svojo zasebnost nedotaknjeno. Če vas takšna IT akrobacija zanima, preberite članek o najboljših orodjih za shranjevanje v oblaku.

Sedež podjetja Woelkli je v Švici, ki ima nekaj najboljših zakonov o zasebnosti na svetu. Ker temelji na Nextcloudu, ima storitev močne varnostne zmogljivosti. Poleg tega je zaradi navadnih aplikacij in integracij dobra izbira za tiste, ki želijo sodelovati.

Spletni odjemalec deluje dobro in je intuitiven in privlačen. Enako lahko rečemo za aplikacijo za mobilne naprave, vendar namizni odjemalec potrebuje delo. Woelkli ima močne varnostne lastnosti, kot je šifriranje ničelnega znanja. Tudi hitrost sinhronizacije je hitra. Cene sicer niso med njenimi močmi.

Woelkli je ena najdražjih storitev na trgu. To, skupaj z dejstvom, da ne ponuja veliko prostora za shranjevanje, pomeni slabo vrednost.

V pregledu Woelkli bomo podrobneje obravnavali storitev, zato se držite nas, če želite o njem vedeti več. V nasprotnem primeru se za alternativo posvetujte z najboljšo primerjavo za shranjevanje v oblaku.

Moči & Slabosti

Alternativa za Woelkli

Lastnosti

Glavne značilnosti katere koli rešitve za shranjevanje v oblaku so sinhronizacija in skupna raba. S sinhronizacijo v oblak se izognete izgubi datotek napak na trdem disku, deljenje pa vam pomaga, da jih pošljete drugim. Podrobneje si bomo ogledali, kako se Woelkli loteva tistih v spodnjem razdelku. Tukaj si bomo ogledali funkcije, ki niso običajne med storitvami za shranjevanje v oblaku.

Woelkli se ne povezuje s Office Online ali Googlovim pisarniškim paketom, ampak deluje s svojimi kolegi, OnlyOffice Online Editor in Collabora Online Office. Te storitve se prekrivajo na številnih funkcijah, vendar se razlikujejo glede na podprte formate. Glede na oblike, ki jih uporabljate, boste potrebovali le enega od njih.

pisarna samo za woelkli

To je sreča, ker moraš plačati, da jih vključiš v Woelkli. Spletna pisarna Collabora znaša 20,12 USD na mesec za 20 hkratnih povezav. OnlyOffice Online Editor Community Edition zagotavlja isto število povezav za isto ceno. Samo izdaja Online Editor Enterprise Edition ponuja 50 povezav za 80,49 USD na mesec.

woelkli-collabora-na spletu

Na našem seznamu najboljših oblakov za shranjevanje za sodelovanje lahko najdete storitve, za katere ne potrebujete plačila za spletne urednike.

woelkli-predogled fotografij

Fotografije si lahko ogledate v prijetnem, osnovnem predogledniku, ki je enostaven za uporabo. Spletna aplikacija omogoča tudi ustvarjanje albumov in njihovo skupno rabo s prijatelji in družino. Predvajate lahko tudi videoposnetke. Če želite shraniti veliko fotografij in videoposnetkov, preberite naš vodič o najboljši spletni shrambi za fotografije in video posnetke.

Če potrebujete več možnosti, vključno z organizatorji fotografij brez povezave, preberite članek o najboljši programski opremi za upravljanje fotografij.

Woelkli ne doseže vseh znamk, ko gre za večpredstavnost, ker ne more predvajati zvočnih datotek, zato bi se ljubitelji glasbe morali za alternativno storitev posvetovati z najboljšim shrambo v oblaku za seznam glasbe.

Na voljo pa je različica. Omogoča vam, da datoteke vrnete na prejšnjo različico, če se zmotite ali je prišlo do korupcije zaradi odkupa.

woelkli-note

Woelkli prihaja z integrirano aplikacijo Notes, do katere lahko dostopate s spletnega odjemalca. Možnosti so osnovne, tako da se ne more ujemati z aplikacijami v našem najboljšem članku o aplikacijah za beleženje. Microsoft OneNote se integrira z Microsoft OneDrive in je na tem seznamu najboljši izbor. Več o tem si preberite v našem pregledu Microsoft OneDrive.

Z nalogami lahko delate tudi z aplikacijo Naloge. Omogoča vam ustvarjanje, urejanje in sinhronizacijo. Poleg tega lahko nastavite opomnike, naloge označite kot pomembne in jim dodate komentarje. Naloge lahko delite med uporabniki, ki pripadajo istemu več uporabniškemu računu.

Woelkli deluje s programom WebDAV, tako da lahko do datotek dostopate, ne da bi jih morali sinhronizirati. Z uporabo storitve WebDAV boste do svojega računa dostopali kot oddaljeni pogon, tako da lahko pridete do njih, ne da bi jih morali prenašati lokalno. To je koristno, ko morate prihraniti prostor. Če niste seznanjeni z WebDav, preberite naš vodnik WebDAV.

Če imate veliko stikov in potrebujete način za njihovo shranjevanje, lahko uporabite aplikacijo Stiki. Poleg shranjevanja jih lahko organizirate in sinhronizirate med namizjem in mobilnimi napravami. To lahko storite tudi za dogodke v aplikaciji Koledar. Če imate veliko datotek, lahko po njih iščete v iskalni vrstici.

Cenitev

Woelkli ima 1 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, ki ni primeren za vključitev v storitve v našem najboljšem članku o brezplačnem oblaku za shranjevanje. Glede na to je dovolj, da se prepričate o storitvi in ​​se odločite, ali deluje za vas.

Cene za uporabniške in več uporabniške načrte ne vključujejo 7,7-odstotnega DDV-ja. Naročniški programi za enega uporabnika so med najdražjimi na trgu.

Za 10 GB prostora za shranjevanje morate porabiti 7,54 USD. pCloud Premium 2TB zagotavlja 2TB prostora za shranjevanje v višini 8 USD na mesec, če plačate za eno leto vnaprej. Več o tem si preberite v našem pregledu pCloud.

Naslednji načrt Woelkli, raven C2, podvoji ceno in petkrat poveča vaš prostor za shranjevanje na slabih 50 GB. Njeni drugi načrti ne delujejo veliko bolje.

Poslovni načrti so tudi dragi in ne nudijo dovolj prostora za shranjevanje poslovnih potreb. Prvi načrt se začne pri 10 GB za 402,45 dolarja na leto ali 33,53 dolarja na mesec, kar bi lahko zadostovalo enemu samemu poslovnemu uporabniku, ki večinoma dela z dokumenti. Nivo C6 zagotavlja 100 GB, vendar je 8 USD na mesec več. Največji načrt vam daje 500 GB in stane 83 dolarjev na mesec.

Pridobivanje neomejenih uporabnikov za fiksno ceno je dober posel, vendar Woelkli ne zagotavlja veliko prostora za shranjevanje. Če je v igri veliko uporabnikov, bo malo prostora za shranjevanje hitro zmanjkalo. Druge storitve shranjevanja v oblaku vam omogočajo plačilo na uporabnika, kar je lahko dražje, če jih imate veliko, hkrati pa je tudi bolj prilagodljivo. Ponujajo tudi več prostora za shranjevanje.

Ena takih storitev je Sync.com. Njegov načrt Business Pro stane 5 USD na uporabnika in vsakemu zagotavlja 1TB prostora. Več o načrtih Sync.com si lahko preberete v našem pregledu Sync.com. Če imate veliko uporabnikov, ki morajo sodelovati, je najbolje, da se posvetujete z najboljšo sinhronizacijo datotečnih datotek in delite seznam ponudnikov..

Če ne veste, katere funkcije potrebujete, vam bo naš najboljši vodič za shranjevanje v oblaku pomagal izbrati storitev.

Enostavnost uporabe

woelkli-spletna stranka

Woeklijeva spletna stranka je privlačna, intuitivna in enostavna za uporabo. Hitro je tudi Ko do njega dostopate, boste videli svoje datoteke v pogledu seznama ali omrežja. Zato je aplikacija Files privzeto izbrana. Preklapljate lahko med aplikacijami s seznamom v zgornjem levem kotu. Aplikacije na njem lahko prikazujejo vaše dejavnosti, galerije, stike, koledar, beležke in opravila.

Ko ste v aplikaciji Datoteke, se na meniju na levi strani premikate med vsemi datotekami, nedavnimi datotekami, priljubljenimi in skupnimi rabami. V zgornjem desnem kotu so meni računa, obvestila, stiki in iskalna vrstica, ki začne iskanje takoj, ko začnete tipkati.

Gumb plus vam omogoča nalaganje datotek ali ustvarjanje mape ali besedilne datoteke. Naložite lahko tudi z vlečenjem in spuščanjem, vendar pri nas to ni vedno delovalo. Če želite izvajati dejanja na posamezni datoteki, morate klikniti tri pike in izbrati dejanje. To je lep pristop, vendar imamo raje hitrejši način desnega klika datoteke ali mape.

To lahko storite za več datotek ali map, tako da jih izberete in izberete dejanje od zgoraj.

woelkli-namizni odjemalec

Uporaba namiznega odjemalca je še ena stvar, ker Woelkli temelji na Nextcloudu in zaradi tega morate izvesti dodatne korake. Ko namestite Nextcloud, se morate povezati z Woelkli. To storite tako, da vnesete naslov strežnika Woelkli, uporabniško ime in geslo. Na tej strani so na voljo vodniki za različne operacijske sisteme.

Čeprav so koraki za povezovanje preprosti, lahko nekateri glavni uporabniki raje bolj preprost pristop. Dobite ga lahko z MEGA, ki ponuja dobro uporabniško izkušnjo, ne glede na odjemalca, ki ga uporabljate. Več o tem v našem pregledu MEGA.

Odjemalec Woelkli sledi običajnemu modelu sinhronizacije, ki ga je razvil Dropbox, kar pomeni, da ima ikono sistemske vrstice in mapo za sinhronizacijo. Z desno miškino tipko kliknite ikono pladnja, da odprete meni, s katerim lahko odprete mapo za sinhronizacijo Nextcloud ali spletnega odjemalca. Do programov lahko dostopate tudi s spletnega odjemalca, si ogledate nedavne spremembe in zaustavite sinhronizacijo iz istega menija.

Ko odprete odjemalca, lahko vidite, katero povezavo ste vzpostavili. V tem primeru gre za eno samo povezavo z Woelkli. Po aplikaciji je enostavno krmariti s karticami na vrhu, ki prikazujejo vaše povezave, dejavnosti, splošne nastavitve in omrežne nastavitve.

woelkli-mobile-odjemalec

Aplikacija za pametni telefon je podobna aplikacijam iz drugih storitev za shranjevanje v oblaku. Ko ga odprete, vidite seznam vseh datotek in map ter plus ikono, ki omogoča nalaganje datotek, fotografiranje in nalaganje ter nalaganje vsebine iz drugih aplikacij.

Z ikono burgerja na levi lahko uporabite za dostop do svojih delnic, obvestil, fotografij, nastavitev samodejnih prenosov, ogled izbrisanih datotek in več.

Deljenje datotek & Sinhroniziranje

woelkli-deljenje spletnih strani

Deljete datoteke lahko prek spletnih, namiznih ali mobilnih odjemalcev. Spletni odjemalec vam omogoča skupno rabo datotek s povabilom uporabnikom in nastavitvijo ustreznih dovoljenj in možnosti. To lahko storite tudi pri ustvarjanju povezave. Edino dovoljenje datoteke je “lahko urejam”, vendar lahko onemogočite prenose, kar posnema dovoljenje samo za ogled. Mape uporabljajo iste možnosti.

Možnosti dovoljenja bi radi imeli v ločenem oknu, da bi jih uporabniki lažje nastavili.

Zaščito datotek lahko izboljšate tudi tako, da nastavite geslo ali datum poteka. Prejemniku lahko priložite tudi noto. Če povezave za prenos ne potrebujete več, jo lahko izbrišete.

Stran »deli« prikazuje, kaj ste dali v skupno rabo z drugimi, kaj so drugi delili z vami, kaj ste dali v skupno rabo s povezavo in izbrisane skupne rabe.

Če želite mape ali datoteke deliti z odjemalcem namizja, pojdite v mapo za sinhronizacijo in z desno miškino tipko kliknite datoteko ali mapo, ki jo želite dati v skupno rabo. Nato v meniju izberite eno od možnosti, ki ustreza Nextcloud. Svojo povezavo lahko kopirate v odložišče, jo pošljete po e-pošti ali neposredno delite s stranko, kar vam omogoča, da iste spletne strani uporabite iste možnosti.

Ne pozabite, da je za skupno rabo potrebno, da imate stike v Nextcloudu.

Aplikacija za mobilne naprave omogoča ustvarjanje povezave za njeno kopiranje in lepljenje ali povabilo uporabnike ali skupine. Za povezavo do skupne rabe lahko uporabite tudi katero koli združljivo aplikacijo s pametnega telefona.

woelkli-desktop-sync

Z namiznim odjemalcem lahko sinhronizirate vsako datoteko ali mapo iz oblaka ali le nekaj. Poleg tega lahko izberete, katere mape iz vašega datotečnega sistema želite sinhronizirati z oblakom. Eno operacijo je enostavno narediti, vendar jih je mogoče narediti na bolj eleganten način.

Poskusili smo sinhronizirati preskusno mapo, vendar smo prejeli napako, ki pravi, da nimamo dovolj prostora za shranjevanje, pa čeprav. Nismo imeli istega vprašanja pri nalaganju prek spletnega odjemalca. Druge datoteke poleg naše testne mape so bile brez težav sinhronizirane. Če si želite ogledati, kako druge storitve za shranjevanje v oblaku obravnavajo skupno rabo, preberite naš najboljši članek v oblaku za skupno rabo.

Hitrost

Woelkli hrani vaše datoteke na strežnikih v Švici. Zaradi tega bo vaša hitrost prenosa odvisna ne le od ponudnika internetnih storitev, temveč tudi od tega, kako blizu ste alpskih travnikov.

Bili smo razmeroma blizu v primerjavi z večino sveta, ko smo testirali prek Ethernet povezave v Beogradu, Srbija, s hitrostjo prenosa 6 megabitov na sekundo in hitrostjo prenosa 100 Mbps..

Nalaganje je trajalo več časa, kot bi ga moralo imeti v teoriji in v povprečju je trajalo 25 minut, kar je še vedno precej hitro. Hitrost prenosa je bila še boljša in je znašala povprečno minuto in 20 sekund, kar je med najboljšimi rezultati testov, ki smo jih imeli.

Prvi poskus: Drugi poskus: Povprečno:
Čas nalaganja00:25:0000:25:3200:25:16
Čas prenosa00:01:1800:01:2100:01:20

Woelkli privzeto naloži in naloži datoteke brez omejitve pasovne širine. Če imate omejen načrt ali morate samo omejiti pasovno širino, da povečate svoje sistemske vire, lahko hitrosti zmanjšate tako, da odprete kartico »omrežje« stranke..

Woelkli ne uporablja sinhronizacije na ravni blokov, ker bi to motilo njegovo izvajanje z ničelnim znanjem.

Varnost

Zagotavljanje dobre varnosti ni izbirno, ker ima internet veliko kibernetskih kriminalcev. Varnost Woelkli temelji na varnostnih funkcijah Nextcloud, ki so mogočne. Glavni med njimi je šifriranje z ničelnim znanjem, kar pomeni, da Woelkli ne more brati datotek. Če želite najti druge storitve z ničelnim znanjem, preberite članek o najboljših storitvah za shranjevanje v oblaku.

Woelkli privzeto onemogoči obnovitev gesla, da bi bila skladna z zahtevami glede ničelnega znanja. Če želite obnoviti geslo, morate to omogočiti na strani “varnost” nastavitev računa. Če to storite, pa vas zasebno šifriranje ne bo več zaščitilo.

Woelkli uporablja protokol TLS za zaščito datotek med tranzitom pred prestopki, kot so napadi človek v sredini in 256-bitno šifriranje AES, ki datoteke pomiri v mirovanju..

Woelkli ima tudi dvofaktorno avtentikacijo. Odlična funkcija je preprečiti dostop do vašega računa zlonamernim osebam, ki so vam ukradli geslo. Za prijavo lahko zahtevate tudi geslo in časovno zasnovan enkraten ključ. Kljub temu se na to ne smete zanašati. Za začetek se prepričajte, da imate močno geslo.

Pro uporabniki lahko skenirajo svoje datoteke s programom ClamAV, da zaščitijo svoje naprave pred virusi, trojanci in drugo.

Zasebnost

Oriented.net ima v lasti Woelkli, njegova politika o zasebnosti pa pravi, da je zbiranje osebnih podatkov potrebno le, ko zahtevek pošljete prek katerega od njegovih prijavnih obrazcev, pokličete, če želite izvedeti več o njegovih storitvah ali izdelkih ali komunicirati s svojo tehnično podporo.

Oriented.net pod nobenim pogojem ne prodaja ali razkriva osebnih podatkov tretjim podružnicam ali nepovezanim družbam, razen kadar to zakon zahteva za zaščito svojih pravic in lastnine.

Ker je Woelkli temelji na Nextcloudu, smo preverili tudi Nextcloudovo politiko zasebnosti. Pravi, da datoteke Nextcloud, ki so temelj Woelkli, komunicirajo samo s strežniki in ne pošiljajo podatkov na nextcloud.com.

Nextcloud je skladen tudi s Splošno uredbo o varstvu podatkov, krovno zakonodajo o zasebnosti za državljane EU. Več o tem lahko izveste v našem vodiču GDPR.

Ker Woelkli uporablja zasebno šifriranje, kar pomeni, da so vaše datoteke šifrirane z vašim zasebnim šifrirnim ključem, nima dostopa do vsebine datotek. Poleg tega piše, da ne deli nobenih osebnih podatkov, ki jih posredujete tretjim osebam.

Zasebno šifriranje je najboljši način za zagotovitev vaše zasebnosti, vendar bi vseeno radi videli poseben pravilnik o zasebnosti, ki je podroben in enostaven za branje, tako da bi uporabniki lahko poskrbeli, katere podatke zbira Woelkli in kako jih uporablja. Dober primer takšne politike je Tresoritina politika zasebnosti. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu Tresorit.

Storitev za stranke

woelkli-help

Woelkli ne ponuja podpor za brezplačne uporabnike, vendar nudi uporabnikom Pro podporo v telefonu in e-pošti v delovnem času. Preden se obrnete neposredno na Woelkli, lahko s pomočjo pogostih vprašanj in uporabniškega priročnika Nextcloud ugotovite odgovor na svojo težavo. Pogosta vprašanja so kratka, vendar jih je enostavno prebrati in pomagala vam bodo pri pogostih težavah. Kljub temu bi bili koristni odgovori s slikami ali videoposnetki.

Priročnik Nextcloud je razdeljen na kategorije, da boste lažje našli odgovore na svoja vprašanja. Če to ne pomaga, je na levi strani iskalna vrstica, ki jo lahko uporabite. Želeli smo si ogledati namenske članke za Woelkli, čeprav kot mnoge druge storitve za shranjevanje v oblaku.

Povezali smo se s tehnično podporo kot brezplačen uporabnik in po nekaj dneh dobili odgovor. To je počasen odziv, vendar je treba pričakovati, da Woelkli pravi, da ne nudi podpore brezplačnemu načrtu.

Razsodba

Woelkli je močna storitev z več pomanjkljivostmi. Ima dostojno storitev za stranke, vključno s podporo za e-pošto in telefon. Ti dve možnosti sta na voljo samo plačljivim strankam. Plačani načrti so največja napaka podjetja Woelkli, saj gre za eno najdražjih storitev na trgu.

Lahko bi rekli, da je cena upravičena, če upoštevamo močan nabor funkcij, vendar bi to zaslepilo storitve, ki ustrezajo ali presegajo njegove lastnosti, ne da bi plačevali roko in nogo in zagotovili brezplačne dodatke za sodelovanje. Kljub temu je dobro, da Woelkli ponuja zasebno šifriranje, skupaj z drugimi varnostnimi funkcijami. Odlične so tudi njegove hitrosti prenosa.

Na voljo so tudi dobre možnosti skupne rabe in nadzora vsebine, pa tudi potrebne funkcije za sinhronizacijo. Uporabniška izkušnja Woelkli je prav tako zadovoljiva, saj je spletna odjemalca lahka za uporabo.

Kaj menite o Woelkli? Ali to upravičuje njegovo visoko ceno ali se boste lotili rešitve z boljšo vrednostjo? Če želite poiskati, se lahko posvetujete z našimi ocenami za shranjevanje v oblaku. Sporočite nam, kaj mislite v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map