Pregled Sync.com – Posodobljeno 2020

Sync.com Pregled

Brez dvoma najljubši ponudnik za shranjevanje Cloudwards.net ponuja Sync.com enostavnost uporabe, hitrost in varnost po razumni ceni. Ima tudi lep brezplačen načrt, ki ga lahko uporabite za njegovo preizkušanje, in prihaja iz škatle z vključenim ničelnim šifriranjem znanja. Preberite vse podrobnosti v našem celotnem pregledu Sync.com.


Mnenja v oblaku

Sync.com je bil ustanovljen leta 2011 v Kanadi, ki je prijazen zasebnosti, in je naš najboljši ponudnik za shranjevanje v oblaku. Kljub temu ni primeren za sodelovanje kot nekakšen najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za sodelovanje, saj je v središču pozornosti varnost ničelnega znanja, ki ne deluje dobro s tretjimi aplikacijami.

Kljub temu je varnost Sync.com vrhunska, kar se odraža v možnostih za nadzor vsebine, ki ščitijo datoteke in mape v skupni rabi..

To ne pomeni, da je Sync.com popoln: njegovi spletni in namizni odjemalci delujejo dobro, vendar bi jim koristili malo laka. Spletni odjemalec ima nekaj okornih operacij, namizni odjemalec pa se zdi nekoliko zastarel. To pa ne preprečuje, da bi Sync.com imel močne zmogljivosti za skupno rabo. Storitev koristi kanadske zakone o zasebnosti, kar pomeni, da vam ne bo treba skrbeti za svojo zasebnost.

Moči & Slabosti

Alternativa za Sync.com

Lastnosti

Zaradi strogega pristopa Sync.com do varnosti ne dostopa do API-jev aplikacij drugih proizvajalcev, kot so Microsoft, Asana, Slack in Trello. To pomeni, da se ne združuje z njimi, da bi izkoristili njihove lastnosti produktivnosti in sodelovanja. Glede na to je prednostno varovanje dobro opravičilo, če nimate aplikacij drugih proizvajalcev, na primer Google Drive ali Dropbox.

Če pa to potrebujete, preberite pregled Google Drive in pregled Dropbox, da vidite, katera orodja in funkcije za produktivnost ponujajo.

S programoma Business Solo in Business Pro Sync.com lahko v brskalniku predogledate datoteke Office, .pdfs, stike in drugo..

sync.com-trezor-funkcija

Za razliko od mape za sinhronizacijo, ki ustvarja varnostno kopijo v oblaku in zavzema prostor tam in na trdem disku, Vault omogoča shranjevanje datotek in map, ne da bi jih sinhroniziral z drugimi napravami. Odlična funkcija je, če želite varnostno kopirati ali prihraniti prostor.

Pomembne so tudi funkcije različic Sync.com, ki vam omogočajo, da v primeru nesreče ali poškodbe, ki jo povzroči napaka na disku ali odkupna programska oprema, vrnete spremembe datotek. Brezplačni računi se lahko vrnejo 30 dni, premijski računi pa nimajo omejitev. Zato je Sync.com na prvem mestu v našem najboljšem prostoru za shranjevanje v oblaku za različico članka.

To je tudi najboljša izbira našega najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku za razvrščanje velikih datotek, saj ne postavlja omejitev glede velikosti datoteke ali prenosov.

Pregled funkcij Sync.com

Sync.com Logotipwww.sync.com

Začne od 500 dolarjev mesečno za 1000 načrtov GBA

Sinhronizacija

Sinhroniziranje mape

Sinhronizacija na ravni bloka

Selektivna sinhronizacija

Upravljanje pasovne širine

Sinhroniziraj poljubno mapo

Deljenje datotek

Skupna raba datotek

Povezava gesla

Povezava Datumi izteka roka uporabnosti

Skupna raba map

Dovoljenja map

Omejitve za prenos povezav

Naloži povezave

Produktivnost

Predogled datotek

Urejanje datotek

Sodelovanje v aplikacijah

Office Online

Google Dokumenti

Opomba App

Predvajanje medijev

Mobilne aplikacije

Hramba izbrisanih datotek

Različica različic

WebDAV

Varnost

Šifriranje v mirovanju

Šifriranje med tranzitom

Šifrirni protokol
256-bitni AES

Zero znanje

Dvofaktorska overitev

Lokacija strežnika
Kanada

Podpora

24/7 Podpora

Podpora v živo

Telefonska podpora

Podpora po e-pošti

Uporabniški forum

Baza znanja

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Sync.com ima nekaj najboljših načrtov za cene na trgu. Pravzaprav je edini konkurent zanjo pCloud. Preberite naš pregled pCloud, če potrebujete alternativno storitev z velikimi cenami.

Ne morete plačevati mesečno, vendar to ne bi smelo biti veliko, ker so letne ponudbe konkurenčne. Za referenco, Dropboxov načrt za 1 TB stane 2 USD na leto več kot načrt Sync.com Personal Pro 2TB, vendar ponuja polovico prostora za shranjevanje. Drugi osebni načrt Sync.com, Pro Personal 500GB, je prav tako dober posel v višini 49 dolarjev na leto.

Načrt Business Solo je odličen, če ste samostojno podjetje. Za 96 dolarjev na leto dobite 2TB prostora za shranjevanje, prednostno podporo po e-pošti, skladnost z različnimi predpisi in 99,9-odstotno garancijo za upodabljanje.

Business Pro in Business Pro Advanced zahtevata vsaj dva uporabnika. Zagotavljajo 1TB oziroma 10TB prostora za shranjevanje. Business Pro ponuja orodja za upravljanje, kot so več uporabniška skrbniška konzola in centralizirano obračunavanje. Business Pro Advanced ima eno funkcijo, ki je ni primerna: stopnjevanje pogovora v živo.

Enostavnost uporabe

Enostavnost uporabe je pomembna kategorija, saj določa, kako prijetno je uporabljati storitev. Storitve morajo biti preproste in intuitivne za uporabo. Privlačen dizajn naj bo ta izkušnja še bolj privlačna. To bi moralo veljati za namizne, spletne in mobilne odjemalce.

Čeprav je Sync.com pred kratkim posodobil svoj spletni odjemalec, je še nekaj prostora za izboljšave.

sync.com-sync-spletna aplikacija

Spletni odjemalec prikazuje vaše datoteke v pogledu seznama ali omrežja. Hitro se lahko med njimi preklopite in po njih poiščete filter. V zgornjem levem kotu so povezave do Sefa, skupne rabe in strani dogodkov, v zgornjem desnem kotu pa so meniji računa in pomoči.

Na desni strani je akcijski meni, ki se razlikuje glede na to, kaj ste izbrali s seznama datotek. Enaka dejanja lahko izvedete, če kliknete tri pike, povezane z datoteko ali mapo. Dostop do menija z desnim klikom pa bi bil hitrejši in bolj priročen.

Druga izbira oblikovanja, ki slabo izstopa, je način, kako deluje prenos. Če se odločite za prenos datoteke, se po končanem prenosu odpre okno in vas prosi, da jo shranite. Rezultat je enak kot pri tradicionalnem pristopu k prenosu, vendar je še vedno zmeden.

Premikanje datotek ali map je prav tako nerodno, ker jih ne morete povleči in spustiti. Namesto tega jih morate premakniti z možnostjo menija. Funkcija povleci in spusti je na voljo pri nalaganju datotek na spletni odjemalec, vendar morate klikniti »naloži«, da omogočite območje povlečenja in spuščanja, nato pa povlecite datoteko vanjo, namesto da bi datoteko spuščali kamor koli.

Te se morda zdijo manjše, vendar obstajajo boljši pristopi, tudi OneDrive. Če si želite ogledati, kako to storitev počne, in njeno impresivno paleto aplikacij za sodelovanje, preberite naš pregled OneDrive. Če potrebujete več zasebnosti, kot jih ponuja OneDrive, a kljub temu želite dobro uporabo, preberite o MEGA v našem pregledu MEGA.

sync.com-sync-mape

Namizni odjemalec je podoben mnogim drugim rešitvam. Sledi standardnemu modelu sinhronizacije, ki je sestavljen iz ikone sistemske vrstice in mape za sinhronizacijo. Z ikono pladnja lahko uporabite za dostop do mape za sinhronizacijo, nastavitev ali spletnega odjemalca. Okno z nastavitvami je majhno, vendar nazorno prikazuje vse, kar morate vedeti.

Še vedno pa raje vidimo okno nadzornega centra, ki daje popoln pregled vašega računa.

nastavitve za namizje sync.com

Namizni odjemalec deluje v operacijskem sistemu Windows in macOS, ne pa tudi v Linuxu. O storitvah za shranjevanje v oblaku, ki se dobro igrajo s pingvinom, preberite članek o najboljšem oblaku za Linux.

sync.com-mobile

Mobilna aplikacija je na voljo za Android in iOS. Podobno je z aplikacijami drugih ponudnikov pomnilnika v oblaku. Z njim lahko dostopate do enakih funkcij kot do spletnega odjemalca. Če omogočite prenos kamer, lahko fotografije in videoposnetke naložite v oblak samodejno. Do datotek lahko dostopate tudi brez povezave.

Aplikacija vključuje zaklepanje gesla, preverjanje pristnosti prstnih odtisov in možnost blokiranja dostopa do drugih aplikacij, medtem ko je geslo omogočeno.

Deljenje datotek & Sinhroniziranje

Osrednje značilnosti storitev shranjevanja v oblaku so sinhronizacija datotek in skupna raba, ker določajo, kako boste ogledali svoje podatke v oblaku in jih delili, ko jih prenesete tja.

Skupna raba prek spletne aplikacije je najbolj očitna izbira in Sync.com to odlično opravi. Ko pokažete miško nad mapo ali datoteko, se prikaže gumb, ki omogoča skupno rabo. Skupno rabo lahko delite tudi tako, da v meniju stranske vrstice izberete datoteko ali mapo in kliknete skupno rabo.

sync.com-deljenje

Datoteko lahko delite kot povezavo, ki jo bo Sync.com šifriral, tudi na brezplačnem računu. Obstajata dva načina: po e-pošti ali kopiranje in lepljenje.

nastavitve za skupno rabo sync.com

Karkoli izberete, lahko svoj delež zaščitite z omogočanjem možnosti nadzora vsebine. Geslo lahko nastavite z brezplačnim računom, kar je najmanj nenavadno. Poleg tega lahko izbrišete povezavo, da prekinete skupno rabo ali omogočite večjo zasebnost.

Sync.com Izboljšana zasebnost

Izboljšana zasebnost omogoča končno šifriranje na skupnih povezavah. Upoštevajte, da ne podpira datotek, večjih od 500 MB, starejših spletnih brskalnikov in mobilne telefonije Safari. Prejemniki vaših povezav v nepodprtih brskalnikih bodo pri poskusu dostopa do njih videli napako. Izboljšano zasebnost lahko izklopite, da se temu izognete. V tem primeru bo protokol SSL zaščitil vaše datoteke med prevozom.

Poleg izboljšane zasebnosti, premium naročniki dobijo dostop do datumov izteka veljavnosti, zahteve za datoteke s povezavami za nalaganje, omejitve prenosa, način samo za predogled dokumentov in slik, e-poštna obvestila o dejavnosti povezav in prenose statistike.

Obvestila po e-pošti so koristna, če želite spremljati, kaj se dogaja z vašimi delnicami, in to funkcijo ne ponuja veliko ponudnikov. Način samo za predogled je koristen, če želite prikazati vsebino datoteke, ne da bi jo omogočili za skupno rabo.

S pomočjo spletnega odjemalca lahko ustvarite tudi skupinske mape. Omogoča vam dostop do uporabnika ali do mape z natančnimi uporabniškimi dovoljenji, na primer samo za branje in branje in pisanje.

Obstaja stran s povezavami, ki prikazuje, kaj ste dali v skupno rabo z drugimi, vendar ni tiste, ki prikazuje, kaj so drugi delili z vami..

Če želite deliti z namiznega odjemalca, ga lahko uporabite za skupno rabo povezave, ki jo kopira v odložišče, vendar vas o tem ne obvesti, ali “upravljaj povezavo za sinhronizacijo”, ki odpre spletno stranko, da lahko delite od tam.

Aplikacija za mobilne naprave ne zaostaja za drugimi strankami Sync.com. Z njim lahko datoteke pošljete kot prilogo prek aplikacij v telefonu, vendar morate datoteko najprej prenesti. Če tega ne želite storiti, lahko uporabite možnost »upravljanje povezave«. Omogoča vam, da pošljete povezavo ali kopijo v odložišče. Povezavo lahko zaščitite z geslom ali jo izbrišete, če želite nehati deliti.

Z vsemi temi funkcijami ni čudno, da je Sync.com na vrhu našega najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku.

sync.com-sync-mape

Datoteke lahko sinhronizirate z mapo za sinhronizacijo, vendar drugih map ne boste mogli sinhronizirati. Lahko pa izberete drugo mapo, ki deluje kot mapa za sinhronizacijo. Če želite datoteke ali mape shraniti v spletu brez sinhronizacije, lahko v meniju z desno miškino tipko izberete »kopiraj v trezor«. Napredni zavihek na nadzorni plošči namizja omogoča izključitev map iz sinhronizacije.

Preberite naš najboljši članek za shranjevanje v oblaku za sinhronizacijo za nekatere alternative.

Hitrost

Strežniki Sync.com so v mestu Ontario v Kanadi. Vaša hitrost prenosa bo odvisna od tega, kako blizu ste jim in od ponudnika internetnih storitev. Nismo bili blizu, ko smo izvajali preizkuse, ker smo v Beogradu v Srbiji uporabljali WiFi povezavo, s hitrostjo prenosa 6 megabitov na sekundo in hitrostjo prenosa 100 Mbps..

Nalaganje je trajalo skoraj dvakrat toliko časa, kot bi pričakovali. Šifriranje od konca do konca in razdalja do strežnika sta nalaganje upočasnila. Glede na to so bili rezultati hitri.

Prenos ni šifriral veliko, vendar je bil še vedno precej počasnejši, kot bi moral biti, v povprečju 18 minut in 35 sekund.

Testovi prvi poskus: drugi poskus: povprečje:
Čas nalaganja00:40:0000:41:0000:41:00
Čas prenosa00:17:4200:19:0000:18:35

nastavitve omrežja sync.com

Sync.com privzeto naloži in naloži datoteke brez omejitve pasovne širine. Če imate omejen načrt ali postopek sinhronizacije moti druge dejavnosti, lahko hitrosti ugasnete tako, da z desno miškino tipko kliknete ikono opravilne vrstice Sync.com in izberete »nastavitve«. Izberite zavihek »omrežje«, da nastavite omejitve hitrosti prenosa in prenosa.

Sync.com ne uporablja sinhronizacije na ravni blokov zaradi njegovega izvajanja ničelnega znanja, vendar nas je predstavnik po e-pošti obvestil, da ta funkcija deluje.

Varnost

sync.com-varnost

Sync.com je ena najbolj varnih storitev za shranjevanje v oblaku na trgu. Pravzaprav je na vrhu našega najbolj varnega seznama za shranjevanje v oblaku. To je tudi naša najboljša izbira med najboljšimi storitvami za shranjevanje v oblaku z ničelnim znanjem. Njegova zavezanost varnosti sega tako daleč, da gesla ne morete niti ponastaviti z e-pošto, če ne omogočite funkcije v svojem računu.

Sync.com uporablja protokol TLS za zaščito datotek pri prenosu pred prestopki, kot so napadi človek v sredini in šifriranje, ki varuje vaše podatke med prehodom in v mirovanju. Vrsta šifriranja, ki jo uporablja Sync.com, je 256-bitni AES.

Šifrirni ključi so zaščiteni tudi s pomočjo RSA 2048-bit. Ko vaši podatki dosežejo strežnik, se kopirajo na več lokacijah podatkovnega centra. Podatkovni centri izpolnjujejo ali presegajo SOC Type-2 in uporabljajo arhitekturo RAID, da preprečijo, da bi odpovedi strežnika privedle do izgube podatkov.

Varnost zaradi nič znanja preprečuje, da bi kdo drug kot vi prebral vaše datoteke, vendar Sync.com ne bo mogel ponastaviti gesla, če ga izgubite. To pomeni, da bo vaša shramba zaklenjena in do vaših datotek ne boste mogli dostopati. Lahko izklopite ničelno znanje, vendar je boljši pristop uporaba upravitelja gesel. Za brezplačni račun je na voljo nič znanja, kar je redko.

Sync.com ima tudi dvofaktorno overjanje. Odlična funkcija je, da hekerjem, ki so vam ukradli geslo, preprečijo dostop do vašega računa. Kljub temu morate od začetka poskrbeti za močno geslo. Ko je omogočena, morate ob vsaki prijavi vnesti posebno varnostno kodo. Kodo lahko dobite po e-pošti ali prek Google Authenticatorja v telefonu.

Zasebnost

S tako močno varnostjo je lepo videti, da zasebnost ni pot. S strežniki Sync.com s sedežem v Ontariu spadajo pod zaščito kanadske zakonodaje o zasebnosti, ki jo urejajo zakoni, določeni v Zakonu o varstvu osebnih podatkov in elektronskih dokumentih.

Politika zasebnosti Sync.com vsebuje 10 glavnih načel: odgovornost, določitev namenov, privolitev, omejevanje zbiranja, omejevanje uporabe, natančnost, zaščita, odprtost, dostop do posameznika in zahtevna skladnost. Pravilnik je vreden branja. Samo Tresorit se lahko ujema z njim, zato če želite alternativno storitev z močno zasebnostjo, preberite naš pregled o Tresoritu.

Poleg tega, da je skladen s kanadskimi predpisi, se Sync.com drži splošne uredbe o varstvu podatkov za svoje uporabnike v Evropski uniji. Za več informacij o tem preberite naš vodnik GDPR.

Storitev za stranke

Sync.com ima center za pomoč, ki prikazuje najbolj priljubljena vprašanja na vrhu, preostala pa razdeli na kategorije, kar olajša iskanje tistega, kar iščete. Išče se tudi polje za iskanje, če ne želite sam brskati po odgovoru. V številnih odgovorih so z njimi videoposnetki, ki vam bodo pomagali slediti rešitvi.

podpora za sync.com

Če ne najdete odgovora, se lahko obrnete na Sync.com prek spletnega obrazca, ki vas usmeri v tehnično podporo, prodajo ali splošno podporo. Glavne ure službe za pomoč so od ponedeljka do petka, od 8.00 do 20.00. EST.

Zunaj ur je podpora za nujne primere. Pro naročniki dobijo prednostno podporo pred neplačniki. Ni podpore za e-pošto ali klepete, vendar je to običajno pri reševanju rešitev, ki niso EFSS.

Sync.com nima tudi uporabniškega foruma, vendar to ni presenetljivo, saj nima toliko uporabnikov kot nekateri bolj priljubljeni konkurenti.

Poslali smo nekaj vprašanj, da bi videli, kako hitro bomo dobili odgovor. Prišel je približno štiri ure, kar je lep rezultat, če smo bili na preizkusnem računu.

Razsodba

Sync.com je vsaj močna storitev. Če cenite svojo zasebnost in varnost, ne bi smeli več iskati. Vendar pa bo cena dosegla, ker Sync.com žrtvuje hitrost sinhronizacije za varnost sinhronizacije. Zelo znanje mu preprečuje tudi delo s tretjimi aplikacijami. Tudi njegova uporabniška izkušnja potrebuje več dela.

Kljub temu je delitev varnosti močna in njena politika zasebnosti nima sumljivih določb. Pravzaprav je jasnejši in temeljitejši, kot smo videli pri večini drugih rešitev za shranjevanje v oblaku. Skupna raba je dobro opravljena in ima močne možnosti nadzora vsebine. Poleg tega so njegovi cenovni načrti konkurenčni v primerjavi z našimi drugimi pregledi za shranjevanje v oblaku.

Kaj menite o Sync.com? Ali so njegova cena, varnost in zasebnost dovolj vabljivi ali raje delate s tretjimi aplikacijami z manj varnimi storitvami za shranjevanje v oblaku?

Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map