Pregled programa SugarSync – posodobljeno 2020

Pregled SugarSync

SugarSync ima podlage odličnega ponudnika za shranjevanje v oblaku, vendar ima preprosto preveč težav, da bi bile več kot povprečne, če je to tako. Njegov vmesnik je težko uporabljati, manjka nam tistih funkcij, ki smo jih pričakovali in je tudi precej drag. Za podrobnosti preberite naš celoten pregled SugarSync.


Mnenja v oblaku

SugarSync je storitev shranjevanja v oblaku iz ZDA, ki je bila predstavljena leta 2009. Pričakovali bi, da bo to polirana storitev glede na leta, ki jih ima za seboj, vendar je SugarSync blizu dna naše lestvice pregledov za shranjevanje v oblaku.

Ima privlačno namizno aplikacijo, močno politiko zasebnosti in spodobne zmogljivosti različic, vendar jih zasenčijo pomanjkanje funkcij, neroden spletni odjemalec, dragi načrti cen in pomanjkanje ničesar znanja.

Če želite izvedeti, kako se SugarSync sklada z najboljšimi storitvami za shranjevanje v oblaku, se držite nas za ta pregled SugarSync.

Moči & Slabosti

Nadomestni za SugarSync

Lastnosti

Kot številne storitve za shranjevanje v oblaku, tudi SugarSync omogoča sinhronizacijo in skupno rabo datotek in map v napravah, vključno s pametnimi telefoni. Podpira tudi omrežne pomnilniške naprave. Če ga želite uporabljati, se morate naročiti na enega od poslovnih načrtov SugarSync, zagnati Windows in preslikati omrežni pogon.

Če želite rešitev, ki ponuja lastniško odjemalca omrežnega pogona, se posvetujte z našimi vodniki o tem, kako nastaviti omrežni pogon v oblaku in najboljšo spletno varnostno kopijo za NAS.

aplikacije sugarsync

SugarSync se integrira z mnogimi aplikacijami drugih proizvajalcev, vključno z Zapierjem, Xendo, Genius Scanom in drugimi. Kljub temu izbira za sodelovanje ni izvedljiva, saj ne deluje s sistemom Office Online ali Google Docs. Za storitve, ki to počnejo, preberite članek o najboljšem shranjevanju v oblaku za sodelovanje. Google Drive je naša izbira za osebne uporabnike. Preberite naš pregled o Googlovem disku in si oglejte razlog.

Kljub temu program SugarSync ne more predvajati avdio ali video datotek. Za to potrebujete eno izmed storitev iz našega najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku za glasbo ali najboljše shrambe v oblaku za članke o videoposnetkih.

Različica vam omogoča, da hranite in obnavljate prejšnje različice datotek. Koristno je, kadar spremenite neželeno datoteko in jo želite povrniti ali razveljaviti škodo, ki jo povzroči ransomware. Hekerji uporabljajo odkupno programsko opremo za šifriranje datotek in za odklepanje zahtevajo plačilo, vendar se lahko izognete plačilu, če datoteke z njihovo različico vrnete v prejšnje stanje.

Različica različice SugarSync vam omogoča, da obdržite in obnovite pet prejšnjih različic datotek. Če vam to ni dovolj, vam omogoča ustvarjanje zaščitene mape, ki v njej hrani zadnjih 12 različic datotek. Različice lahko shranite na dnevni, tedenski ali mesečni osnovi. Upoštevajte, da bodo zaščitene mape porabile prostor za shranjevanje za vsako shranjeno kopijo.

Za storitev, ki ne zavzame prostora za shranjevanje za prejšnje različice, se posvetujte z našimi najboljšimi storitvami za shranjevanje v oblaku z različico ali pojdite na pregled Sync.com.

Pregled funkcij SugarSync

Logotip SugarSyncwww.sugarsync.com

Začne od 625 dolarjev na mesec za 100 načrtov GBA

Sinhronizacija

Sinhroniziranje mape

Sinhronizacija na ravni bloka

Selektivna sinhronizacija

Upravljanje pasovne širine

Sinhroniziraj poljubno mapo

Deljenje datotek

Skupna raba datotek

Povezava gesla

Povezava Datumi izteka roka uporabnosti

Skupna raba map

Dovoljenja map

Omejitve za prenos povezav

Naloži povezave

Produktivnost

Predogled datotek

Urejanje datotek

Sodelovanje v aplikacijah

Office Online

Google Dokumenti

Opomba App

Predvajanje medijev

Mobilne aplikacije

Hramba izbrisanih datotek

Različica različic

WebDAV

Varnost

Šifriranje v mirovanju

Šifriranje med tranzitom

Šifrirni protokol
256-bitni AES

Zero znanje

Dvofaktorska overitev

Lokacija strežnika
ZDA

Podpora

24/7 Podpora

Podpora v živo

Telefonska podpora

Podpora po e-pošti

Uporabniški forum

Baza znanja

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

SugarSync je drag, zato na seznamu za shranjevanje v oblaku ni bil najboljši. Pravzaprav ponuja slabše cene kot Dropbox, zaradi česar je ena izmed storitev z najnižjo vrednostjo na trgu.

Posamezni načrti imajo enake lastnosti, vendar se razlikujejo po količini prostora za shranjevanje, ki ga ponujajo.

Prvi načrt znaša 7,49 USD na mesec, ponuja pa le slabih 100 GB prostora za shranjevanje v oblaku. Boljšo ponudbo lahko dobite, če plačate za leto, v tem primeru cena pade na 6,25 dolarja na mesec.

Naslednji načrt zagotavlja 250 GB prostora za shranjevanje za 9,99 USD na mesec. Kljub temu ne more premagati pCloud ali Sync.com. Na primer, za isto ceno se lahko naročite na 2TB načrt pCloud-a, še ceneje pa je, če upoštevate letni popust. Oglejte si tabelo cen v našem pregledu pCloud, če želite izvedeti več o tem.

Načrt z zmogljivostjo 500 GB ne ponuja boljše vrednosti, toda načrt Business 1 TB je dober posel. Za enega do tri uporabnike morate plačati 55 dolarjev na mesec. Cena narašča, ko dodate uporabnike, dokler ne pridete do 10, kar stane 133 dolarjev na mesec. Načrt je opremljen s skrbniškim nadzorom, podporo v živo v telefonu in možnostjo daljinskega brisanja podatkov iz naprav.

Načrt poslovne prilagoditve ima enake funkcije, vendar vam omogoča, da imate več kot 10 uporabnikov in prostor za shranjevanje po meri.

Storitev lahko preizkusite z njeno brezplačno 30-dnevno preizkusno različico na katerem koli osebnem načrtu ali pa uporabite brezplačni 90-dnevni načrt 5 GB, ki ne potrebuje, da vnesete podatke o svoji kreditni kartici.

Enostavnost uporabe

Storitve imajo včasih zapleteno uporabniško izkušnjo, ki uporabnike odvrne. S SugarSync na splošno ne gre, vendar njegov spletni odjemalec potrebuje delo.

web-odjemalec sugarsync

Spletni odjemalec je funkcionalen, vendar se zdi zastarel, saj je njegova zasnova robustna in aplikacija vas popelje skozi več korakov za dokončanje preprostih operacij z datotekami kot mnoge storitve. Na primer, če ste v korenski mapi in želite naložiti datoteko, morate preklopiti območje povleci in spusti, namesto da se prikaže, ko povlečete datoteko čez.

Povleci in spusti deluje nenavadno tudi za druge mape, ker morate datoteko povleciti čez ime trenutne mape, da jo naložite, namesto da jo preprosto spustite kamor koli v njej.

Po aplikaciji lahko premikate po meniju na vrhu, vendar se strani nalagajo počasi. Meni na desni strani omogoča dostop do nastavitev računa in spreminjanje nastavitev. Poleg nje je iskalna vrstica, ki omogoča iskanje po imenu datoteke.

sugarsync-namizni odjemalec

Namizna aplikacija je bolj privlačna in enostavnejša za uporabo. Deluje v sistemu Windows in macOS. Za storitve, ki podpirajo Linux, se posvetujte z najboljšim računalnikom v oblaku za vodnik za Linux. Namizna aplikacija je sestavljena iz ikone sistemske vrstice in mape za sinhronizacijo. Ko ga namestite, se mapa »moj SugarSync«, ki je privzeta mapa za sinhronizacijo, shrani v mapo »dokumenti«.

Vmesnik je jasen in preprost za krmarjenje z uporabo menija na levi strani. Različne barve nudijo dobre kontraste, tako da je enostavno opaziti, kaj iščete. Ko greste v mape, se lahko vrnete nazaj po navigacijski drobtini, podobni raziskovalcem datotek operacijskega sistema. V zgornjem desnem kotu lahko dostopate do računa, medtem ko zgornji levi ima meni aplikacije.

sugarsync-mobile-explorer

Tudi mobilna aplikacija ne razočara. Je enostaven za uporabo in vam omogoča samodejno varnostno kopiranje fotografij in videoposnetkov. Omogoča tudi skupno rabo datotek in njihovo shranjevanje za dostop brez povezave.

Deljenje datotek & Sinhroniziranje

Ko datoteke prenesete prek spleta, jih boste želeli deliti. Skupna raba mora biti hitra in enostavna. Poleg tega bi morali imeti možnost, da delite neposredno na velika družbena omrežja, posameznike in skupine. Prav tako bi morali imeti možnost, da svoje delnice zaščitite z nadzorom vsebine, kot so zaščita z geslom, datumi izteka in dovoljenja.

Vendar SugarSync nima tistih zaščitnih funkcij za skupno rabo. Če morate svoje delnice ohraniti na varnem, je najbolje, da za članek delite storitev iz našega najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku.

delež sladkorja

Kljub temu SugarSync omogoča skupno rabo datotek s spletnimi, namiznimi in mobilnimi odjemalci. Spletni odjemalec vam omogoča skupno rabo povezav do socialnih omrežij, kot sta Twitter in Facebook. Mape lahko delite na enak način ali po e-pošti povabite ljudi, da sodelujejo v njih. Ko mape delite po vabilu, lahko izberete dovoljenje za »urejanje« ali »ogled«.

Strani »v skupni rabi z mano« in »v skupni rabi z mano« vam pomagata spremljati datoteke v skupni rabi.

Če uporabljate namizni odjemalec, ga lahko daste v skupno rabo z njim, tako da z desno miškino tipko kliknete datoteko ali mapo in izberete »Kopiraj javno povezavo«. Obstaja tudi stran »v skupni rabi z mano«, ki prikazuje, kaj ste dali v skupno rabo. To je koristno in ni nekaj, kar vse ponujajo storitve.

Aplikacija za mobilne naprave omogoča skupno rabo vsebine s kopiranjem povezave, pošiljanjem po e-pošti ali uporabo drugih metod, odvisno od aplikacij, ki jih imate na svojem pametnem telefonu.

Hitrost

SugarSync je v povprečju potreboval približno 42 minut in 15 sekund, da je naložil mapo z zadrgo v 1 GB, kar je veliko počasneje od 23 minut, ki bi jih teoretično potreboval. Prenos je trajal dvakrat toliko, kot bi moral, v povprečju dve minuti in pet sekund. Če SugarSync preveč odvzame vašo pasovno širino, ga lahko izklopite iz menija s nastavitvami namizne aplikacije.

Uporabljali smo ethernetno povezavo v Beogradu, Srbija, s hitrostjo prenosa 6 megabitov na sekundo in hitrostjo prenosa 100 Mbps. Nismo bili blizu strežnikov SugarSync v ZDA, vendar to ni vplivalo na druge storitve, ki imajo tam strežnike, na primer Dropbox. Sinhronizacija na ravni bloka bi pospešila prenose, vendar SugarSync ne uporablja.

Prvi poskus: Drugi poskus: Povprečno:
Čas nalaganja00:42:2000:42:1000:42:15
Čas prenosa00:02:0100:02:1000:02:05

Varnost

sugarnost-varnost

Z dobro zaščito datotek, ki jih shranjujete v spletu, ni šala. Hekerji se ne bodo obotavljali, da bodo vaše podatke ciljali z napadi z odkupno programsko opremo ali napadi človeka v sredini.

Lahko bi tudi poskusili ukrasti vaše poverilnice.

Storitve v oblaku uporabljajo številne metode za zaščito vaših podatkov pred potencialnimi grožnjami. Na primer, protokol TLS preprečuje, da bi napadi človeka v sredini uspeli, šifriranje pa varuje vaše podatke v tranzitu in v mirovanju. Zasebno šifriranje od konca do konca preprečuje branje datotek vsem, ki niste vi.

Dvofaktorska overitev prepreči hekerjem, ki so vam ukradli geslo, dostop do vašega računa. Kljub temu morate od začetka poskrbeti za močno geslo. Izkoristite naš močan vodnik z geslom, ker SugarSync ne ponuja dvofaktorne overitve.

Storitev uporablja 256-bitni AES za šifriranje datotek v mirovanju in protokol TLS, da jih zaščiti med prevozom. Na žalost ni ponudnik ničelnega znanja. To pomeni, da so zaposleni v podjetju lahko prebrali vaše datoteke. Da bi se temu izognili, lahko preizkusite katero koli storitev na našem najboljšem seznamu storitev v oblaku z ničelnim znanjem.

Boxcryptor lahko uporabite za branje datotek in dodatno zaščitite svojo zasebnost. Preberite naš pregled Boxcryptor, če želite izvedeti več o koristnem dodatku.

Zasebnost

Čeprav SugarSync ni storitev z ničelnim znanjem, ne bo prodajal vaših podatkov oglaševalcem in ne bo mogel nadzorovati svojih podatkov, kot to počnejo nekateri ponudniki. Poleg tega njena politika zasebnosti pravi, da ne želi zbirati ali obdelovati občutljivih osebnih podatkov. Če mora to storiti, bo to v skladu z veljavno zakonodajo.

Občutljivi osebni podatki vključujejo raso ali narodnost, politična mnenja, verska ali filozofska prepričanja, članstvo v sindikatu, fizično ali duševno zdravje in drugo.

Obdelava vaših osebnih podatkov je potrebna za: zagotavljanje storitev, finančno poslovodenje, izvajanje anket, preiskav, skladnost z veljavno zakonodajo in drugimi razlogi.

SugarSync ne razkriva vaših osebnih podatkov tretjim osebam, razen če so pravni in regulativni organi, zunanji svetovalci ali v zvezi s pravnimi postopki.

Če se odločite za ukinitev računa, SugarSync obljublja, da vaših osebnih podatkov ne bo hranil dlje, kot je potrebno.

Kot uporabnik imate naslednje pravice:

 • Če želite zahtevati dostop do svojih kopij ali svojih primernih osebnih podatkov.
 • Če želite zahtevati odpravo netočnosti vaših ustreznih osebnih podatkov.
 • Zahtevati iz zakonitih razlogov:
  1. Izbris vaših ustreznih osebnih podatkov.
  2. Omejitev obdelave vaših ustreznih osebnih podatkov.
 • Iz zakonitih razlogov nasprotuje obdelavi vaših ustreznih osebnih podatkov s strani SugarSync ali v njenem imenu.
 • Da se določeni ustrezni osebni podatki prenesejo v drugo organizacijo v strukturirani, pogosto uporabljeni in strojno berljivi obliki, v obsegu, ki je primeren.
 • Vložiti pritožbe pri organu za varstvo podatkov v zvezi z obdelavo vaših ustreznih osebnih podatkov s strani SugarSync ali v njenem imenu.

Pravilnik je preprost za branje, na vrhu pa je uporabno povzeto besedilo za tiste, ki ne marajo zakonitosti. Prav tako je v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov, zakonodajo EU o zasebnosti. Več o tem lahko izveste v našem vodiču GDPR. To je dobro vedeti, ker SugarSync hrani svoje strežnike v ZDA, državi, ki ni znana po najboljših zakonih o zasebnosti na svetu..

Storitev za stranke

sugarsync-center za pomoč

Dobra tehnična podpora je najpomembnejša, če se aplikacija ne obnaša tako, kot želite. Najprej se ustaviš, če se to zgodi s programom SugarSync. Razdeljen je na kategorije, ki imajo odgovore na številna vprašanja. Če to ne pomaga, lahko obiščete uporabniške forume, vendar niso tako aktivni in na mnoga vprašanja ne morete odgovarjati..

Številna vprašanja v splošnem delu forumov se nanašajo na preklic računa, ker je težko zaključiti naročnino.

Glede na to lahko pomoč dobite neposredno pri SugarSync, če ustvarite prošnjo za pomoč ali telefonski klic, če uporabljate poslovni načrt. Če ste posamezna stranka SugarSync, se lahko naročite na SugarSync Live. Strošek znaša 99,99 USD na leto in vam daje pravico do telefonske podpore od 18:00 do 17:00. PST ob delavnikih. Podpora po e-pošti deluje tudi v teh urah.

Zastavili smo nekaj vprašanj preko obrazca za zahtevo in odgovor dobili v 13 urah. To je počasneje kot večina storitev. Če potrebujete hitrejše odzive in vrhunsko tehnično podporo, poskusite Google Drive.

Razsodba

SugarSync je na najboljšem primerjalnem seznamu za shranjevanje v oblaku, vendar je daleč od vrha. Ima trden nabor funkcij, a nima dobrih zmogljivosti za sodelovanje. Tudi vaših delnic ne more zaščititi tako dobro, kot bi morale. Njeni dragi načrti za oblikovanje cen dodajo seznam pomanjkljivosti.

Varnost IT-jev je močna, njegovo pomanjkanje zasebnega šifriranja pa ublaži integracija s Boxcryptorjem. Tudi če ne dodate dodatka, politika zasebnosti SugarSync nima sumljivih določb in se drži GDPR.

Namizne in mobilne aplikacije so privlačne in enostavne za uporabo, kar je dobro glede na pomanjkljivo spletno aplikacijo. Hitrosti prenosa pa se ne moremo pohvaliti. Glede na to bi se morali še bolj približati strežnikom SugarSync v ZDA.

Kaj menite o SugarSync? Ali ima preveč pomanjkljivosti, da bi ga upoštevali ali ste našli svojo tekmo? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map