Pregled MiMedia – Posodobljeno 2020

Pregled MiMedia

MiMedia je zanimiva storitev, ki se osredotoča predvsem na, no, medijske datoteke. Uporabnikom ponuja veliko, vključno z dokaj prijazno cenovno shemo, vendar bi lahko njegov vmesnik in podporni sistem uporabil določeno izboljšavo.


Mnenja v oblaku

MiMedia je osebni ponudnik za shranjevanje v oblaku, ki se osredotoča na shranjevanje fotografij, videoposnetkov, glasbe in dokumentov. Uveden je bil leta 2010, da bi vam pomagal organizirati in upravljati datoteke, ki hranijo vaše spomine in dokumente. V tem pregledu MiMedia bomo videli, kako je podjetju to uspelo in katere druge funkcije ponuja, da postane dobra alternativa Dropbox.

Ima dobro hitrost nalaganja, zanimive funkcije in dostojne cene, vendar mora MiMedia izboljšati svojo podporo in uporabniško izkušnjo, če želi konkurirati najboljšim ponudnikom za shranjevanje v oblaku. Če želite vedeti več, preberite dalje. Podrobneje bomo podrobneje obravnavali določena področja storitve in na koncu podali svoje zadnje misli.

Alternativa za MiMedia

Moči & Slabosti

Lastnosti

Storitve shranjevanja v oblaku olajšajo premikanje vašega dela v oblak, skupno rabo datotek in sodelovanje z drugimi. Zmanjšajo tudi vašo odvisnost od trdega diska, ki se lahko zlomi ali zruši.

MiMedia vam omogoča nalaganje dokumentov, vendar jih ne morete urejati ali sodelovati z njimi. Storitve so bolj osredotočene na predstavnostne datoteke. Če potrebujete storitev shranjevanja v oblaku, ki je dobra s fotografijami in videoposnetki, lahko pa podpira tudi številne druge vrste datotek in ponuja veliko funkcij, preberite naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za fotografije in videoposnetke.

Če bi raje preskočili seznam in prebrali o glavnem izboru, glejte naš pregled pCloud.

Ko naložite fotografije, jih MiMedia prikaže na strani s fotografijami. Razvrstite jih lahko le po datumu in datumu dodajanja. Filter lahko izbere vse fotografije ali samo vaše priljubljene, ki jih označite s klikom na ikono srca.

Svojim napisom lahko dodate tudi napise.

mimedia-webb-app-by-year

Če kliknete leto v zgornjem levem kotu strani s fotografijami, lahko vidite svoje fotografije, razvrščene po mesecu in letu. Dostop do njih pa je lahko bolečina. Aplikacija nas je usmerila v drugo leto kot tisto, na katerega smo kliknili.

Ikona iskanja v zgornjem desnem kotu vam omogoča iskanje po fotografijah po imenu. Glavni meni ima več funkcij: “priljubljene”, “ta dan”, “odkrivanje”, “kolekcije” in “MiDrive.” “Priljubljeni” predstavlja vaš najljubši medij.

»Ta dan« vam prikazuje animacijo, sestavljeno iz vaših fotografij, posnetih v določen dan ob glasbi v ozadju.

“Odkrij” pregleda vaše oznake in prikaže vaše fotografije v skupinah v skladu z njimi. Pokaže tudi Googlov zemljevid, za katerega menimo, da naj bi bil tam, kjer ste posneli fotografije, vendar je ta funkcija še v razvoju.

»Zbirka« združuje vaše fotografije in videoposnetke, medtem ko je »MiDrive« prostor, v katerega lahko naložite datoteke in povabite uporabnike. O tem bomo več govorili v spodnji kategoriji skupne rabe. V njem lahko pustite komentarje fotografij in uredite njihovo postavitev.

Ko kliknete fotografijo, jo lahko vidite povečano in spremenite. Obstaja le ena možnost urejanja fotografij: zavrtite. Glede na to, da gre za storitev, ki je namenjena predstavnostnim datotekam, pričakovali smo, da ima osnovne možnosti urejanja. Ostale aplikacije jih imajo, vključno s Flickr in 500px, ki sta na seznamu najboljših aplikacij za upravljanje fotografij.

S povečano fotografijo jo lahko daste v skupno rabo, jo dodate v MiDrive ali zbirko, upravljate njene oznake, jo prenesete ali izbrišete.

Aplikacija za namizje MiMedia vam omogoča tudi določanje virov iz oblaka za ozadje namizja. Časovni interval menjave ozadij je lahko kratek 10 sekund ali en dan. Enako velja za ohranjevalnik zaslona.

Cenitev

Cene so najboljše, če ima storitev dobre načrte, kar pomeni, da dobite veliko za svoj dolar. Več shranjevanja za manj, več načrtov in številne funkcije so vsi dobri kazalci, da dobivate dobro vrednost. Če vam najbolj skrbijo poceni načrti, si oglejte najboljše ponudbe za shranjevanje v oblaku.

Všeč nam je tudi brezplačni načrt ali preskus, tako da lahko preizkusite storitev. MiMedia ima štiri načrte, ki se razlikujejo po količini prostora za shranjevanje, ki ga ponujajo.

Prosti načrt, imenovan Starter, zagotavlja 10 GB prostora za shranjevanje. To ni veliko, vendar je dovolj, da shranite nekaj svojih predstavnostnih datotek in si zagotovite občutek za storitev.

Naslednji načrt, Basic, zaračuna 7,99 USD na mesec ali 85 USD na leto in vam da 500 GB prostora za shranjevanje.

Če potrebujete več, se lahko naročite na načrt Plus, ki ponuja 1 TB za 9,99 USD na mesec ali 100 dolarjev na leto. To je dobra vrednost, toda Sync.com, naš splošni izbor v shrambi v oblaku, ponuja 2TB za 96 USD na leto. Več o tem si preberite v pregledu Sync.com.

MiMedia ima svoj 2TB načrt, imenovan Premium, vendar stane 15,99 USD na mesec ali 160 USD na leto. To še zdaleč ni najboljša vrednost na trgu.

Enostavnost uporabe

MiMedia je na voljo za Android, iOS, Windows in macOS. Obstaja tudi spletna aplikacija s sodobnim vmesnikom, ki je privlačen in enostaven za uporabo.

Sprednja stran prikazuje zbirko vaših fotografij za glavnim menijem. Meni je blizu sredine strani in prikazuje vaše možnosti. Na levi strani so prikazane vrste datotek, ki jih lahko naložite. Če kliknete enega, vas bo poslal na stran, ki ustreza tej datoteki. Desna stran vam omogoča dostop do funkcij in uporabniškega profila.

Ko se premaknete na domačo stran, se meni spremeni v gumb v zgornjem levem kotu, ki prikazuje vaše možnosti, ko se pomaknete nad miško. Privlačna funkcija povleci in spusti olajša nalaganje datotek.

Nalaganje poteka v obliki obvestil na desni strani, ki ne pokrivajo delovnega območja, tako da lahko nadaljujete z delom, medtem ko čakate, da se konča..

Brskanje po fotografijah ni tako gladko, kot bi lahko bilo, ker se sličice slik najprej zabrišejo in trajajo sekundo, da se izostrijo dovolj, da vidite dejansko fotografijo.

Brisanje fotografij ni veliko boljše, saj jih morate izbrati ročno, kar je dolgočasno in naravnost grozno, če imate veliko dela. Google Photos vam omogoča, da izberete in počistite izbiro fotografij na uporabniku prijazen način, zato preverite, ali želite boljšo uporabniško izkušnjo.

Predvajanje videoposnetkov deluje brez nagajanja, vendar isto ni mogoče reči za glasbo. Ne morete klikniti skladbe, če jo želite predvajati. Namesto tega ga morate izbrati in nato dodati v čakalno vrsto. Poleg tega skladba za nas ni začela predvajati.

Sinhronizacija datotek & Skupna raba

mimedia-desktop-app-start

Sinhronizirate lahko samo fotografije, videoposnetke, glasbo in dokumente, namizna aplikacija pa jih samodejno pregleda. Izbere vse datoteke, ki jih najde, in vam omogoči izključitev posameznih ali vrst datotek z izbiro ustreznih gumbov na vrhu. V meniju z nastavitvami lahko nastavite parametre za samodejno izključitev.

mimedia-desktop-app-download-content

Fotografije lahko naložite iz računalnika, družbenih medijev in drugih oblakov za shranjevanje. Možni viri vključujejo Dropbox, Facebook, Flickr, Google in Instagram. Poskusili smo Flickr in se zataknili v meniju izbranih map. Ko smo preizkusili Google, se ni zgodilo nič. Dovolj je reči, da je treba odpraviti nalaganje iz zunanjih virov.

Namizna aplikacija ne sledi klasičnemu modelu sinhronizacije, ker ni določene mape za sinhronizacijo. Namesto tega MiMedia pregleda podprte datoteke in vam pokaže seznam map, ki jih vsebujejo. Privzeto so izbrani, vendar lahko izbirate.

Z desno miškino tipko kliknite katero koli mapo v upravitelju sistemskih datotek in izberite možnost »Naloži enkrat« MiMedia. Deluje kot sinhronizacija mape z drugimi storitvami. 

Če želite “sinhronizirati” vsebino, morate v namizni aplikaciji izbrati malo ikono zobnika, se pomakniti do “prenosi” in kliknite “prenesi zdaj”.

mimedia-webb-app-share

Eno ali več fotografij lahko delite na Facebooku ali Twitterju ali prek e-pošte.

mimedia-new-midrive

Če morate sodelovati z drugimi, lahko ustvarite MiDrive, ki je kot zbirka fotografij, ki omogoča, da vanjo povabite ljudi.

mimedia-webb-app-midrive

Hitrost

V povprečju je trajalo približno 12 minut, da je bilo naloženih 525 MB fotografij, kar je teoretično hitro. Naša povezava je bila izvedena prek WiFi iz Beograda, Srbija, s hitrostjo prenosa 6 megabitov na sekundo in hitrostjo prenosa 102 Mbps..

Pri našem prvem poskusu je zaostajalo nekaj fotografij, ki pa so bile naložene, ne glede na to.

Varnost & Zasebnost

Delo v spletu, vključno s shranjevanjem datotek v oblaku, tvega. Ko so datoteke v spletu, hekerji in drugi zlonamerni posamezniki ne bodo oklevali, da bi jih ciljali. To pomeni, da je dobra varnost nujna.

Varnost v oblaku uporablja številne protokole in šifriranja za zaščito datotek med prevozom in v mirovanju. Vključujejo protokol TLS za zaustavitev napadov man-in-center, dvofaktorno preverjanje pristnosti, da prepreči dostop, če nekdo ukrade vaše poverilnice in zasebno, šifriranje od konca do konca, da zagotovite svojo zasebnost, tako da nikogar, razen vas, ne berete svojega datoteke.

MiMedia ne uporablja veliko teh, vendar vaše datoteke med prenosom šifrira s 128-bitno šifriranje SSL. Ko je na strežniku, odvečna arhitektura vaše podatke varuje pred nesrečami.

Podjetje se zavezuje tudi k zasebnosti, saj pravi, da do vaših podatkov lahko dostopa le nekdo z vašimi poverilnicami, zato poskrbite, da ustvarite močno geslo ali uporabite enega naših najboljših upravljavcev gesel.

Podpora

podpora za medije

MiMedia ima pogosta vprašanja, razdeljena na številne razdelke, kar omogoča enostavno iskanje tega, kar iščete. Oddelki vključujejo “račun”, “varnost”, “mobilna aplikacija” in še več. Vrstica na vrhu strani vam omogoča, da vnesete svoje vprašanje za filtriranje po temah. Prav tako piše, da lahko “postavite” vprašanje, vendar ni obrazca, s katerim bi ga poslali podporni skupini.

Kljub temu lahko najdete obrazec, ki ga lahko odprete tako, da odprete stran »o nas« in kliknete povezavo »do nas«. Na strani se je pokazalo nekaj napak, ko smo jo odprli in sporočili, da moramo popraviti, preden smo poslali vprašanje, vendar ni bilo jasno, kaj so to.

Podpora za telefon in klepet se ne omenja, zato domnevamo, da nista na voljo.

Končne misli

MiMedia je storitev, s katero lahko upravljate svoje predstavnostne datoteke in dokumente. Ima funkcije, ki vam omogočajo, da jih filtrirate in ustvarite zbirke. MiDrive je zanimiv, saj omogoča, da druge povabite v svojo zbirko in dobite njihove povratne informacije.

Povedano je, da je enostavna uporaba potrebna. Osnovne operacije, kot sta brisanje in izbiranje fotografij, so sit, pomikanje po fotografijah je dolgočasno in predvajanje glasbe ne deluje.

Vendar pri MiMediji ne boste doživeli počasne hitrosti prenosa. Varnost je spodobna, z zaščito za medije med prenosom in odvečno arhitekturo strežnika za zaščito datotek. Enako ni mogoče reči o podpori, saj ima samo pogosta vprašanja in kontaktni obrazec, ki ne deluje.

Če potrebujete vrhunsko storitev za upravljanje medijev, si oglejte naše preglede shranjevanja v oblaku, če pa nimate veliko datotek, jih morate hitro prenesti in jih ne bo motilo nekaj previdov, dajte MiMedia strel.

Kaj menite o MiMediji? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map