Pregled MediaFire: Ali je MediaFire varen leta 2020

Pregled MediaFire

Izjemno rešitev za shranjevanje golih kosti, MediaFire le malo priporoča, razen nizke cene. Če rečem, da ste si preprosto želeli preprosto shranjevanje, je morda ta pregled Mediafire vreden prebere.


Mnenja v oblaku

MediaFire se na trgu za shranjevanje v oblaku uvršča s svojo roza barvo, vendar ne more trpeti rame s storitvami v naši najboljši primerjavi za shranjevanje v oblaku. Ima dostopne cene, skupaj z brezplačnim načrtom z zmogljivostjo 10 GB, ki vsebuje lep program za napotitev, vendar preveč pomanjkljivosti, da bi ga lahko priporočili za resno uporabo.

Glavna pomanjkljivost je pomanjkanje odjemalca za sinhronizacijo na namizju, ki je najpomembnejši med storitvami za shranjevanje v oblaku. Različica je tudi običajna, vendar MediaFire ne zagotavlja. Uporabniki, ki potrebujejo sodelovanje, ne bodo zadovoljni tudi zato, ker MediaFire nima domačih ali drugih proizvajalcev.

Če vas seznam napak ne odvrne od tega, se strinjajte z nami za ta pregled MediaFire.

Moči & Slabosti

Alternativa za MediaFire

Lastnosti

MediaFire se spogleduje s tem, da je storitev za shranjevanje v oblaku, vendar nima dovolj ustreznih funkcij. Med njimi je najbolj opazen odjemalec za sinhronizacijo namizja. Včasih ga je imel, vendar se ga je znebil, pustil je le spletno in mobilno stranko. Uporabite jih lahko samo za nalaganje datotek in dostop do njih.

Za sposobne storitve, ki imajo namizne odjemalce za Windows in Linux, preberite naš najboljši prostor za shranjevanje v Windows in najboljše shranjevanje v oblaku za članke iz Linuxa. Tudi večina izbirnikov v obeh vodnikih podpira macOS.

Če pa pomanjkanje podpore za namizje ne predstavlja preloma za vas, MediaFire ponuja veliko prostora po konkurenčnih cenah. Vsakdo, ki mora osvoboditi prostor na svojem računalniku z dolgoročno shranjevanjem datotek, lahko izkoristi ugodne cene. Poleg tega ima spletna aplikacija velike hitrosti prenosa.

mediafire-foto-predogled

Mobilna aplikacija vam omogoča samodejno varnostno kopiranje fotografij in videoposnetkov. To bo koristilo uporabnikom, ki fotografirajo veliko. Vendar pa njegove pomanjkljivosti preprečujejo, da bi naš najboljši spletni prostor za shranjevanje fotografij vodil. Spletna aplikacija omogoča predogled fotografij, ne pa vrst datotek, ki smo jih navajeni na predogled med uporabo drugih storitev.

Uporabniki bodo ugotovili, da v programu MediaFire manjkajo številne funkcije, ki jih ponujajo druge rešitve za shranjevanje, vključno z različico datotek. Edina možnost za obnovitev datotek je, da jih pobrišete iz smeti.

Prav tako lahko pride do težav, če boste morali naložiti velike datoteke. Čeprav se omejitev velikosti datoteke 20 GB ujema z Microsoft OneDrive, ne more konkurirati Sync.com, ki je najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za primerjavo velikih datotek. Sync.com ne omejuje velikosti datoteke, zato preberite naš pregled Sync.com, če vas to zanima.

Spletna aplikacija MediaFire ima iskalno vrstico, ki vam pomaga najti potrebne datoteke. Lahko vtipkate ime datoteke in izberete vrste datotek, ki jih želite filtrirati.

MediaFire ni primeren za sodelovanje, ker ne ponuja pisarniškega kompleta, kot sta OneDrive in Google Drive, in nima integracije aplikacij s storitvami drugih proizvajalcev.

Pregled funkcij Mediafire

Logotip MediaFirewww.mediafire.com

Začne od 375 dolarjev mesečno za 1000 načrtov GBA

Sinhronizacija

Sinhroniziranje mape

Sinhronizacija na ravni bloka

Selektivna sinhronizacija

Upravljanje pasovne širine

Sinhroniziraj poljubno mapo

Deljenje datotek

Skupna raba datotek

Povezava gesla

Povezava Datumi izteka roka uporabnosti

Skupna raba map

Dovoljenja map

Omejitve za prenos povezav

Naloži povezave

Produktivnost

Predogled datotek

Urejanje datotek

Sodelovanje v aplikacijah

Office Online

Google Dokumenti

Opomba App

Predvajanje medijev

Mobilne aplikacije

Hramba izbrisanih datotek

Različica različic

WebDAV

Varnost

Šifriranje v mirovanju

Šifriranje med tranzitom

Šifrirni protokol
n / a

Zero znanje

Dvofaktorska overitev

Lokacija strežnika
ZDA

Podpora

24/7 Podpora

Podpora v živo

Telefonska podpora

Podpora po e-pošti

Uporabniški forum

Baza znanja

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

MediaFire ima brezplačni načrt z zmogljivostjo 10 GB, kar je veliko bolje kot recimo OneDrive, ki zagotavlja polovico prostora za shranjevanje. To pa ni pomagalo MediaFireu, da sestavi naš najboljši brezplačni seznam za shranjevanje v oblaku. Eden od razlogov za to je, da bo vaše podatke odstranil, če eno leto ne boste dostopali do svojega brezplačnega računa.

Premijski načrti trenutno znižujejo 50 odstotkov. Če se naročite na njih, odstranite nadležne oglase, ki so prisotni na brezplačnem računu. Premijski načrti vključujejo tudi prednostno podporo, napredne funkcije za skupno rabo povezav in zaščito gesla za datoteke. Prav tako zvišajo omejitev velikosti datoteke na 20 GB.

Tudi če imate premium račun, boste na strani za prenos videli oglase, če za prenose uporabljate več kot mesečno omejitev pasovne širine..

Pro načrt je 5 USD na mesec, kar ustreza 3,75 USD na mesec, če plačujete za leto, kar je veliko. Pravzaprav tekmuje nekaterim storitvam na naših najboljših ponudbah na seznamu za shranjevanje v oblaku. Če želite dvakrat shraniti prostor za 96 USD na leto, poskusite s pCloud. Več o tem si preberite v našem pregledu pCloud.

Poslovni načrt je primeren za uporabnike majhnih podjetij, pri katerih ni treba veliko sodelovati, vendar morajo shraniti svoje datoteke. Privzeto nudi 1TB prostora za shranjevanje, vendar lahko imate do 100TB. Podeljuje tudi do 100 uporabniških računov. Načrt dodaja prilagodljivo blagovno znamko in dostop do podrobnega varnostnega dnevnika.

Če potrebujete veliko prostora za shranjevanje ter močne funkcije sodelovanja in produktivnosti, predlagamo, da se za več storitev, ki jih ponujajo, posvetujete z najboljšim sinhronizacijo datotek podjetja in delite članek..

Enostavnost uporabe

mediafire-spletni odjemalec

Ker aplikacije za namizje ni, boste s pomočjo spleta in mobilnih aplikacij sodelovali z MediaFire. Spletna aplikacija je moderna in uporabniku prijazna ter ima lepo postavitev. Po datotekah lahko premikate skupaj s smeti za izbrisane datoteke s pomočjo drevesne strukture, ki je vedno vidna na levi strani.

Datoteke si lahko ogledate v omrežjih ali na seznamu.

Za nalaganje datotek lahko uporabite funkcijo povleci in spusti, kar vam omogoča, da datoteke spustite kamor koli na strani. Enako lahko storite tudi z mapami.

Privzeta stran, ki jo vidite ob vstopu v spletno aplikacijo, je “datoteke”, vendar lahko vidite svojo dejavnost na “nedavni” strani in datoteke, ki jih spremljate na strani “sledite”.

Če želite spremeniti posamezne datoteke ali mape, lahko kliknete znak, ki je z njimi povezan, z desno miškino tipko miške in v meniju izberete dejanje ali pa izberete eno ali več in izvedete dejanje iz zgornjega menija.

mediafire-mobile-app

Tudi mobilna aplikacija je enostavna za uporabo, vendar je njena zasnova korak za drugimi rešitvami. Gumb za nalaganje ni tako izrazit, menijski gumb pa ni sodobni gumb “burger”, ki omogoča hiter dostop do najprimernejših možnosti. Če rečem, ne boste imeli težav. Deluje na Androidu in iOS-u.

Deljenje datotek & Sinhroniziranje

MediaFire pri sinhronizaciji ne deluje dobro. Sinhronizacija med mobilnimi napravami se odvija precej gladko, vendar brez možnosti sinhronizacije na namizja porabite veliko časa za nalaganje in prenos, namesto da datoteke postavite v mapo za sinhronizacijo in pozabite nanje.

Tako to počne večina ponudnikov v naših pregledih za shranjevanje v oblaku, zato je presenetljivo, da MediaFire ne. To sploh ne more veljati za nadzor, ker je MediaFire naenkrat ponudil namizno aplikacijo, vendar jo je postopno ukinil, kar omejuje potencial storitve.

deljenje medija

Skupna raba datotek deluje tako, kot je treba, vendar je enostavna za uporabo. Nekomu pošljite povezavo in lahko jo uporabi za prenos datoteke. Svojo povezavo lahko delite neposredno na Facebook, Twitter in druge družbene medije. Brez naročnine bodo povezave, ki jih daste v skupno rabo, podprte z oglasi, zato bodite pozorni, da to ni čisto videti.

Če kupite enega od premijskih načrtov, lahko ustvarite enkratne povezave, ki vam bodo omogočile odločitev, kdaj potečejo. Datoteke lahko naredite tudi FileDrop, tako da jih lahko drugi naložijo neposredno.

Če morate zaščititi predhodno skupno datoteko, lahko povezavo izklopite in datoteko zaprete vsem, ki ji ne sledijo.

Skupna raba map deluje kot skupna raba povezav, kar pomeni, da drugih ne morete povabiti v mapo in jim dati dovoljenja.

Te funkcije skupne rabe so spodobne, vendar bi bili bolj uporabni datumi izteka veljavnosti vseh povezav in možnost zaščite z geslom, skupaj z deljenjem map. Storitve, ki imajo močnejše možnosti skupne rabe in nadzora vsebine, najdete v našem najboljšem oblaku za shranjevanje v članku.

MediaFire ljudem omogoča tudi spremljanje datotek. Ta sposobnost izbriše sodelovanje, zato vam ni treba dolgoročno pošiljati povezav naprej in nazaj.

Hitrost

MediaFire nas je presenetil v prvem poskusu nalaganja in dosegel hitrosti, za katere smo mislili, da niso mogoče. Drugi poskus je bil bolj v skladu z drugimi storitvami in teorijo. Hitrost prenosa je znašala 22 minut in sedem sekund za mapo z 1 GB, kar je precej hitro.

Teste smo opravili z Ethernet povezavo v Beogradu, Srbija, s hitrostjo prenosa 6 megabitov na sekundo in hitrostjo prenosa 100 Mbps..

Čas prenosa je bil približno šestkrat počasnejši od drugih storitev, ki smo jih preizkusili, s povprečno hitrostjo 12 minut in 47 sekund. Teoretično bi moralo trajati približno minuto in pol.

Prvi poskusSrednji poskus. Povprečno
Čas prenosa:00:18:0000:26:1500:22:07
Čas prenosa:00:11:3400:14:0100:12:47

MediaFire ne uporablja algoritma za sinhronizacijo na ravni bloka, ki bi pospešil prenos datotek, ki so bile že naložene s prenosom samo spremenjenih delov. To pa je mogoče pričakovati, če ne obstaja namizna aplikacija za sinhronizacijo datotek.

Varnost

Spletni svet je lahko grozeč kraj zaradi groženj hekerjev in drugih zlonamernih ljudi. To pomeni, da je za varnost v storitvah v oblaku potrebna dobra varnost. Iščemo varnostne funkcije, ki ustrezajo temu opisu.

Varnost v oblaku se za zaščito datotek med prevozom in v mirovanju zanaša na protokole in šifriranje. Vključujejo protokol TLS za zaustavitev napadov med človekom v sredini, v mirovanju in med tranzitom šifriranja, da si poiščete datoteke in zasebno šifriranje, da zagotovite svojo zasebnost.

Dvofaktorska overitev prepreči hekerjem, ki so vam ukradli geslo, dostop do vašega računa. Kljub temu, da jo ima ponudnik, morate narediti močno geslo.

Glede na to MediaFire ne vsebuje informacij o svojih varnostnih funkcijah, zato moramo domnevati, da ne uporablja nobene od teh. Kot tak se spopada z ramo Yandex Disk in Amazon Drive. Vendar pa Amazon Drive uvrščamo višje od MediaFireja. Poglejte si v našem pregledu Amazon Drive.

Če želite močno varnost, vam svetujemo, da preberete naš najbolj varen članek za shranjevanje v oblaku.

Tudi MediaFire ni nič znanja, zato bi lahko bili vaši podatki ranljivi za kramp ali drug neželen dostop. Tega ne gre prezreti, zato na njej ne smete shranjevati ničesar občutljivega.

Svetujemo vam, da si ogledate naš pregled najboljših storitev v oblaku z ničelnim znanjem, da se izognete težavi.

Zasebnost

mediafire-politika zasebnosti

MediaFire ne zlorablja vaših osebnih podatkov, ki jih prejme iz vaših interakcij med uporabo storitve. Tako delujejo tudi druge storitve, toda MediaFire pravi, da “dajte [informacije] sami prostovoljno, ko komunicirate z [njegovimi] oglasi”. To vključuje, ko gledate videoposnetke. Te informacije uporabljajo za “prikaz vsebine, ki je ustrezna in zanimiva.”

Lahko zbira osebne podatke, na primer imena in e-poštne naslove, ki jih dodate tudi v mape v skupni rabi in datoteke.

Tudi dejstvo, da je politika zasebnosti v besedilnem polju z majhno pisavo, ki jo je težko brati, ne prinaša niti točk. Všeč nam je pristop Tresorita. Pravilnik o zasebnosti je jasen, enostaven za branje in vsebuje celo povzetek besedila za tiste, ki ne želijo brati zakonito. Več o tej storitvi preberite v našem pregledu Tresorit.

MediaFire obljublja, da vaših osebnih podatkov ne bo prodal oglaševalcem. Kljub temu bo sodeloval s tretjimi strankami, če to zahteva zakon.

Storitev tudi trdi, da je skladna s Splošno uredbo o varstvu podatkov, vendar v njeni politiki o zasebnosti nismo videli nobenih pravic, povezanih z GDPR. Poleg tega stran za skladnost ni bila posodobljena pred začetkom veljavnosti GDPR. Več o GDPR lahko izveste v našem vodiču GDPR.

Storitev za stranke

Če imate težave, se lahko obrnete na zbirko znanja ali se obrnete na podporo. Baza znanja MediaFire je lahko koristna za osnovne naloge. Razdeljen je na kategorije, kar vam pomaga enostavno najti odgovor.

Članki so napisani dobro in imajo koristne posnetke zaslona, ​​ki vas bodo vodili. Za bolj zapletene naloge boste imeli srečo, da najdete povezane članke in MediaFire ne ponuja uporabniških forumov, če želite poiskati pomoč izkušenih članov. Klepet v živo in telefonska podpora prav tako nista na voljo.

Če ne najdete odgovora, se lahko obrnete neposredno na tehnično podporo. To smo storili, vendar odgovora nismo prejeli več kot en dan.

Razsodba

MediaFire ima veliko manjkajočih. Nima sinhronizacije različic ali namizja. Možnosti skupne rabe in nadzora vsebine so omejene. Ni nobenih drugih proizvajalcev ali domačih programov za produktivnost. Prav tako moramo domnevati, da nima varnostnih možnosti, ker ne daje informacij o njih.

Če je to za vas preveč, se obrnite na naš najboljši vodnik za shranjevanje v oblaku za pomoč pri izbiri prave storitve za vas.

Manjka mu veliko, vendar ne naloži roke in noge. Hitrost prenosa je tudi hitra. Za testiranje storitve lahko uporabite 10 GB prostora za shranjevanje brezplačnega načrta in ga lahko povečate na uglednih 49 GB.

Kaj menite o MediaFire? Ali je za vas preveč pomanjkljivosti ali ste ga pripravljeni poskusiti zahvaljujoč spodobnim cenam? Sporočite nam, kaj mislite v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me