Pregled JustCloud – posodobljeno 2020

JustCloud Pregled

JustCloud ponuja razočaranje, ki bi se lahko izkazalo za katastrofalno. Cloudwards.net priporoča, da ne uporabljate te storitve in ugotovite, zakaj.


Mnenja v oblaku

JustCloud je močno razočaranje: nabor funkcij je zelo omejen in je smešno drag v primerjavi s katerim od naših najboljših ponudnikov za shranjevanje in varnostno kopiranje. Če to ni bilo dovolj slabo, so uporabniki sporočili, da njihove datoteke preprosto manjkajo s strežnikov, ko jih potrebujejo.

Čeprav smo tukaj na Cloudwards.net raje, da se naši bralci sami odločijo, bomo kršili svoje lastno pravilo in močno odsvetovali uporabo te storitve. Če ste še vedno pripravljeni posneti, obiščite Justcloud in se prijavite, brezplačno dobite 1 GB prostora za shranjevanje in 15 MB prostora za sinhronizacijo.

Moči & Slabosti

Alternativa za JustCloud

Lastnosti

JustCloud le malo izstopa iz množice. V enem samem programu ponuja hibrid za varnostno kopiranje in shranjevanje v oblaku.

Vendar je storitev za varnostno kopiranje precej nezanesljiv in storitev sinhronizacije je slabo integrirana in frustrirajoča za uporabo. JustCloud omogoča tudi skupno rabo, vendar le z drugimi uporabniki JustCloud in teh je zelo malo.

Tudi najosnovnejše funkcije, ki bi jih pričakovali od storitve shranjevanja v oblaku – na primer samodejno sinhroniziranje video datotek v mapah ali nalaganje datotek, večjih od 1 GB – so dodatki, ki jih je treba kupiti z visokimi letnimi stroški.

Tudi gumb »nastavitve« odpre priporočilo za nadgradnjo računa, preden ga pošljete v dejanski meni nastavitev.

Cenitev

Cene za JustCloud so izjemno strme. Tudi veliki načrti z dolgoročno zavezo so dražji od prvega nivoja shranjevanja pri ponudnikih, kot je Google Drive (za več informacij o tem si preberite naš pregled na Google Drive).

Za neomejeno varnostno kopijo lahko celo uporabite storitev, kot je Backblaze (pregled Backblaze), hkrati pa uporabite neodvisno rešitev za shranjevanje v oblaku za vsakodnevne potrebe po nižji ceni, kot jo plačate za JustCloud.

Cene JustCloud-a, ki se začnejo pri več kot 0,14 USD na GB, niso konkurenčne na trgu, na katerem večina naših najboljših storitev za shranjevanje v oblaku ponuja načrte, ki se začnejo pri 0,02 USD na GB in od tam postanejo cenejši..

Čeprav je prvi gigabajt brezplačen, je lep, v primerjavi s tistim, ki ga ponuja kateri koli od naših najboljših brezplačnih ponudnikov za shranjevanje v oblaku.

Enostavnost uporabe

Nemogoče je uporabljati JustCloud, ne da bi se počutili, kot da se borijo nazaj. Mapa za sinhronizacijo se ne povezuje s strukturo datotek vašega računalnika, kar je precej standardna rešitev za shranjevanje v oblaku, zaradi česar je dostopna samo prek odjemalca JustCloud.

Poleg tega odpiranje datoteke iz JustClouda pošlje v mapo za prenos. To pomeni, da boste morali, da shranite vse spremembe, ki jih vnesete, znova ročno dodati v JustCloud. Če želite dodati to razočaranje, povleci in spusti ne deluje dosledno v vmesniku.

Mape tudi ne morete naložiti v aplikacijo JustCloud, zaradi česar vse upravljanje datotek uporabljate v vmesniku mape za sinhronizacijo, kar je precej težko uporabljati.

Če si želite ogledati varnostne kopije, tega v domači aplikaciji sploh ni. Gumb »moje datoteke« vas preprosto pripelje do spletnega vmesnika, ki je tudi videti precej zgodaj in običajno ni sinhroniziran.

Vse datoteke, ki sem jih varnostno kopiral, se običajno niso prikazale. Namesto tega bi stran poročala, da nisem podprl nobene datoteke. Kljub temu bi še vedno obstajalo obvestilo, da mi je zmanjkalo prostora in bi ga bilo treba še več kupiti.

Deljenje datotek & Sinhroniziranje

Datoteke lahko delite s programom JustCloud, vendar le z drugimi uporabniki JustCloud-a. V pozivu za skupno rabo je navedeno, da bo povezava omogočala dostop, vendar bo ta povezava vodila neposredno na stran za nastavitev računa. To je lahko zelo moteče, če pričakujete, da boste z nekom hitro poslali eno datoteko.

Prav tako sinhronizacija ni povsem funkcionalna. Različice ni, ker je treba datoteke vsakič, ko jih urejate iz mape za sinhronizacijo, nalagati ročno. To pomeni tudi, da se boste morali, če se med urejanjem kaj zgodi, vrniti na najnovejši prenos in ne na zadnji shranjevanje..

To je za razliko od bolj uglednih rešitev za shranjevanje, ki se samodejno sinhronizirajo vsakič, ko shranite. Preprosto dejstvo, da vam napačni pogon lahko uniči vaše delo, vas mora oddaljiti od te storitve.

Hitrost

Hitrost prenosa se sprva zdi precej uporabna. Z mojo povezavo 29.86Mbps navzdol in 6Mbps navzgor je mapa s približno 1 GB končala varnostno kopiranje v 1:15.

Vendar nisem mogel potrditi te hitrosti, saj se datoteka ni nikoli pojavila v spletnem vmesniku JustCloud, niti po 24 urah, za katere trdi, da lahko traja.

Hitrosti prenosa in prenosa se zdijo hitre, čeprav jih je težko potrditi, vendar čas, potreben za dejansko sinhronizacijo datotek, meri v dnevih in ne sekundah.

Varnost & Zasebnost

JustCloud trdi, da uporablja “265 bitno šifriranje.” 256-bitno šifriranje, za katerega verjetno JustCloud verjetno pomeni, da ga uporablja, je lepa lastnost, vendar lahko vaše skrbi rastejo iz drugih razlogov kot le brezskrbno trženje.

JustCloud navaja, da se lahko informacije uporabnikov v oglaševalske namene delijo s tretjimi podjetji. Prav tako ima JustCloud dostop do vaših datotek, zato bodo v primeru, da bi jih kdaj poškodovali ali jim vročili nalog, vaši podatki ogroženi.

Ne samo, da slabo ščiti vašo zasebnost, tudi JustCloud se izogne ​​kakršni koli odgovornosti. JustCloud v svoji politiki zasebnosti navaja, da “ne morejo zagotoviti popolne varnosti.” Ali kakršna koli varnostna zaščita: svetujemo, da na strežnikih JustCloud-a ne ostanemo nič občutljivega na daljavo.

Storitev za stranke

Morda boste pričakovali, da če je izdelek tako težaven za uporabo, da boste lahko vsaj pogledali, kako ga uporabljati, vendar je dokumentacija JustCloud zelo omejena. Spletno mesto ni v veliko pomoč in ne obstaja forum za pomoč, ki bi mu lahko pomagal drugi uporabniki.

Telefonska podpora ni nič boljša: medtem ko se JustCloud ponaša s 24-urnim odzivnim časom po e-pošti – kar je boljše od mnogih drugih storitev – podpora, ki jo boste prejeli, ni vredna. Primeri, ki jih ima JustCloud za svoje stranke, so grozni, vključno z neusmiljeno e-pošto po odjavi in ​​stalnih telefonskih klicih.

JustCloud je zasebnega uporabnika celo obtožil uporabe storitve za podjetja, nato pa je brez dovoljenja nadaljeval zvišanje cene svoje storitve. Odzivni čas ni vse: če je le neprimerna neželena pošta, ni vredno.

Razsodba

S slabo zasebnostjo in varnostjo, skoraj brez integracije s svojimi napravami, dvomljivo zanesljivostjo in zajetno ceno, JustCloud samo ni pametna naložba za vsakogar v nobeni situaciji.

Ne glede na to, ali potrebujete shrambo ali varnostno kopijo v oblaku, bolje preberite naše najboljše preglede v oblaku ali si oglejte članek o najboljših storitvah varnostnih kopij v spletu in izberite drugega ponudnika. Dobesedno bo kateri koli drug boljši posel kot JustCloud.

Imate kakšne izkušnje z JustCloudom? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me