Pregled Jumpshare – posodobljeno 2020

Pregled Jumpshare

Jumpshare je ena boljših storitev za skupno rabo, ki smo jo pregledali, če bi le ponudila celotno enchilado…


Mnenja v oblaku

Skupna raba datotek je ena ključnih sestavin katere koli storitve za shranjevanje v oblaku, vendar jih veliko ne počne skoraj tako dobro, kot je predmet tega pregleda, Jumpshare.

Seveda lahko nekateri trdijo, da Jumpshare sploh ni razvrščena kot rešitev za shranjevanje v oblaku, temveč je usmerjena storitev skupne rabe datotek v oblaku, kot je WeTransfer. Zato Jumpshare ni mogoče uporabiti za sinhronizacijo datotek med napravami, kar je še ena običajna funkcija za shranjevanje v oblaku.  

Jumpshare je mogoče uporabiti za čiščenje prostora na trdem disku z obema brezplačnima 2 GB in plačanima 1TB načrtoma. Poleg odličnih funkcij za skupno rabo datotek, kot so gesla za povezavo in razporejanje sporočil, Jumpshare ponuja tudi prilagojena izgleda in orodja za analitiko, zaradi katerih je idealna rešitev za SMB, ki želi napredovati svojo blagovno znamko.

Ne glede na to, ali bo Jumpshare bolj ustrezal vašim potrebam kot Dropbox ali nekatere izmed najboljših možnosti Dropbox, je vprašanje, na katerega boste na koncu morali sami odgovoriti. Vendar bomo v tem pregledu Jumpshare upali vse, kar potrebujete, da ugotovite, ali je vaš najboljši korak skok na pas Jumpshare.

Ne pozabite preveriti tudi našega najboljšega navodila za shranjevanje v oblaku za nekatere alternativne storitve za shranjevanje v oblaku, ki poleg sinhronizacije datotek nudijo tudi odlične funkcije za skupno rabo datotek.

Alternativa za Jumpshare

Moči & Slabosti

Lastnosti

Čeprav ga lahko uporabljate za shranjevanje v oblaku, za nalaganje datotek v oblak, da počistite prostor na namizju, je Jumpshare najbolje uporabiti kot storitev za skupno rabo datotek. Res je, ne moremo si zamisliti storitve za shranjevanje v oblaku, ki ne dovoljuje skupne rabe datotek, skupaj s številnimi spletnimi storitvami za varnostno kopiranje, vendar jih le malo počne tako lepo kot Jumpshare.

Večina prednosti, zaradi katerih je Jumpshare odličen za skupno rabo vsebine, zahteva plačljiv naročninski načrt, o katerem lahko preberete naslednji del v razdelku o cenah. Vendar pa bo za veliko malih in srednje velikih podjetij, ki želijo pohvaliti svojo podobo blagovne znamke in ohraniti varno intelektualno lastnino, Jumpshare Plus vreden stroškov.

Postopek skupne rabe datotek bomo podrobneje opisali pozneje v tem pregledu, ključne funkcije pa vključujejo skupno rabo mape, povezovanje datotek, gesla za povezavo, razporejanje sporočil in nalaganje povezav, s katerimi lahko drugi shranijo datoteke v vaš oblak. Jumpshare ima tudi nenavadno funkcijo, imenovano “samouničenje”, zaradi katere se datoteke po določenem številu dni izbrišejo. To je bomba.

Jumpshare Plus vam omogoča tudi skupno rabo datotek neomejene velikosti in poveča brezplačno pasovno širino za prenos za 40-krat v brezplačnem načrtu. Natančneje, brezplačni uporabniki dobijo 5 GB pasovne širine za prenos na mesec, naročniki pa 200 GB.

Jumpshare Analytics

Še ena prednost, ki jo imate z Jumpshare nad običajnim servisom za shranjevanje v oblaku, je ta, da ima nekaj odličnih analitičnih možnosti za sledenje datotek datotek in drugo vedenje. To je odlično orodje za poslovne strokovnjake za spremljanje uporabe vsebine za trženje, varnost ali druge namene.

Poleg tega lahko svoj Jumpshare URL prilagodite tako, da se ujema z vašim podjetjem ali osebnim imenom, in svoj Jumpshare račun označite z logotipom vašega podjetja.  

Tako kot pri večini storitev v oblaku za shranjevanje sta tudi funkciji za obnovitev izbrisanih datotek in različice različice. Različica datotek vam omogoča, da se v primeru neželenih sprememb vrnete na prejšnja stanja datotek. Jumpshare hrani neomejeno število različic datotek, vendar le 30 dni. Izbrisane datoteke se hranijo tudi 30 dni, preden jih trajno odstranite iz zabojnika za smeti Jumpshare.

Čeprav je Jumpshare na voljo s funkcijami za skupno rabo datotek, ki jih ne boste našli pri večini storitev shranjevanja v oblaku, ni sinhronizacija datotek, še ena običajna funkcija za shranjevanje v oblaku. Če je to potrebno, si za nasvete oglejte naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku s sinhronizacijskim seznamom.

Kljub temu, da nima možnosti sinhronizacije, ima Jumpshare namizni odjemalec in v tem je dober. Ne samo, da vas rešuje pred prijavo v spletu za skupno rabo datotek, vključuje tudi zaslon in funkcije snemanja zaslona. Čeprav ni dovolj zapletena, da bi naš seznam najboljše programske opreme za zajem zaslona, ​​sta še vedno zelo priročni funkciji in lepo vključeni v izkušnjo Jumpshare.  

Namizni odjemalec ima tudi funkcijo beležk, s katerimi lahko vtipkate hitre beležke, in diktafon. Odjemalci so na voljo za Windows in MacOS. Na voljo je tudi aplikacija iPhone, kjer naj bi bila na voljo tudi aplikacija Android.

Za storitev v oblaku za shranjevanje, ki ne sinhronizira datotek, je program Jumpshare poln tako običajnih kot neobičajnih funkcij, zato je smiselna izbira glede na vaše potrebe. Z mapo za sinhronizacijo ni dvoma, da bi Jumpshare v pogovoru spadal med najboljše storitve za shranjevanje v oblaku na splošno.  

Cenitev

Mnogi, ki samo iščejo Jumpshare za osnovno orodje za skupno rabo datotek, bi morali biti v redu z uporabo brezplačne različice Jumpshare, s katero dobite 2 GB prostora za shranjevanje v oblaku. Če to ne pomeni, da želite več prostora za shranjevanje in popolno izkušnjo Jumpshare, boste morali kupiti naročnino na Jumpshare Plus.

Jumpshare Plus vključuje 1TB prostora za shranjevanje za 9,99 USD na mesec. Približno gre za stroške Google Drive in Dropboxa, vendar niti približno tako dober posel kot Sync.com in pCloud, oba pa ponujata 2TB načrte za približno 8 USD na mesec.

Vendar shranjevanje ni vse, kar dobite z naročnino. Funkcije, ki smo jih podrobno opisali v prejšnjem razdelku tega pregleda Jumpshare, vse dodajo osnovni vrednosti, zato je po našem mnenju vreden stroškov..   

Želeli bi videti lep program napotitve, s katerim lahko dodate shrambo tako brezplačnim kot plačljivim računom, sicer pa Jumpshare Plus zagotavlja povsem sprejemljivo vrednost za lastnike malih podjetij in druge, ki iščejo orodje za izmenjavo datotek, s katerim lahko pohvalijo svojo podobo blagovne znamke.

Enostavnost uporabe

Prijava na Jumpshare traja nekaj minut, nato pa se lahko prek spleta prijavite v svoj uporabniški račun. Spletni GUI ima redek dizajn, kar je dobra stvar, ko gre za uporabniško izkušnjo

Navigacijske povezave so navedene spodaj na levem robu, z veliko praznega prostora na strani, da vas ne motijo. Vsaka povezava vodi do drugačnega prikaza grafičnega uporabniškega vmesnika, vključno s: splošno dejavnostjo, nalaganjem, priljubljenimi, skupno rabo, analitiko in smeti.

Pogled splošne dejavnosti vam omogoča hiter pregled nad dogajanjem, pogled priljubljenih pa vam omogoča dostop do datotek, ki ste jih označili kot “priljubljene”, in vas tako reši, da jih ne bi smeli loviti..

Analitični pogled, ki je na voljo samo naročnikom Jumpshare Plus, omogoča enostavno sledenje različnim vedenjem uporabnikov za pridobitev poslovnih vpogledov. Analizne točke vključujejo glavne napotnike, najboljše datoteke, skupne poglede in prenose.

Kot smo že omenili, obstaja tudi namizni odjemalec, s katerim lahko izvajate več istih dejanj, ki jih uporabljate prek spletnega vmesnika, s čimer vam prihranite prijavo vsakič, ko želite deliti nekaj

Čeprav do namiznega odjemalca ne morete dostopati do nekaterih funkcij, na primer do analitike, lahko z njim odlagate mape in datoteke, zajemajo posnetke zaslona in zaslonske posnetke ter sestavljajo zapiske in glasovne posnetke.

Iz nastavitev odjemalca odjemalca lahko Jumpshare poveste, da samodejno naloži posnetke zaslona v oblak in tako prepreči ročno uporabo. Na voljo so tudi nastavljivi hitri gumbi za hitro izvajanje dejanj, kot so odpiranje odjemalca, skupna raba po e-pošti in snemanje zaslona.  

Na splošno je izkušnja Jumpshare zelo dobro zasnovana. Medtem ko ima kar nekaj funkcij, minimalistično oblikovanje in možnosti avtomatizacije preprečujejo, da bi se stvari počutile pretirano, kar bi si želeli od katerega koli oblačnega orodja.

Deljenje datotek & Sinhronizacija

Skupna raba datotek je tisto, kar večinoma velja za Jumpshare, in dokler ste naročnik Jumpshare Plus, se izvaja na tem področju kot tudi vsa druga storitev, ki si jo omislimo.

Če želite deliti iz spletnega grafičnega vmesnika, z desno miškino tipko kliknite katero koli datoteko, da odprete meni dejanj.

Možnost »share« v tem meniju omogoča skupno rabo datotek določenim osebam na podlagi njihovega e-poštnega naslova, do 100 z naročnino Jumpshare Plus.

Lahko ustvarite tudi povezavo URL, ki kaže na mapo ali datoteko, ki jo lahko delite ročno. Povezave so lahko tudi skrajšane, kar je idealno za družabne medije, saj skrajšane povezave izgledajo bolje in vsebujejo manj znakov.

V zvezi z nadzorom vsebine so povezave lahko začasne, dobre le nekaj dni, tako da vam ni treba pozabiti, da jih sami onemogočite. Obstaja tudi možnost onemogočanja prenosa na povezave, kar pomeni, da si lahko drugi ogledajo samo vaše datoteke. Po določenem številu ogledov ali prenosov lahko tudi nastavite, da potečejo povezave.

Druga uporabna nadzorna funkcija za omejevanje nepooblaščenega dostopa je funkcija samouničenja, ki samodejno izbriše datoteke namesto samo poteklih povezav.

Jumpshare Link Gesla

Ni možnosti, da gesla za povezavo, kot ste lahko, nastavite z drugim favoritom za izmenjavo datotek Cloudwards.net, Sync.com (tukaj je naš pregled Sync.com), vendar lahko geslo ločeno nastavite na katero koli datoteko z možnostjo »zakleni«, ki je na voljo v meni datotek. Ta pristop deluje, čeprav bi bilo bolj priročno, da funkcijo preprosto preusmerite v nastavitve povezav.

Če delite prek e-poštnega naslova, ima Jumpshare zelo kul možnost »razporejanja«, ki vam omogoča, da načrtujete delnice za kasnejši datum, ki nam je bil precej všeč..

Mnoge od teh funkcij spletnega grafičnega vmesnika so na voljo prek namiznega odjemalca. Dodatna prednost spletnega grafičnega uporabniškega vmesnika je tudi v tem, da ponuja pogled v skupni rabi, kjer lahko preverite, katere datoteke in mape trenutno delite.  

Naročniki lahko omogočijo tudi obvestila na namizju, da vas opozorijo, ko si ogledate ali prenesete datoteke ali kadar nekdo z vami deli datoteko, kar je priročno.

Običajno v tem segmentu pregledamo tudi zmožnosti sinhronizacije shranjevanja v oblaku. Vendar Jumpshare nima te funkcije. Zaradi tega smo prilagodili rezultat za ta del, vendar smo tudi upoštevali, da je Jumpshare predvsem storitev za izmenjavo datotek in v tem res dobra..

Hitrost

Običajno v tem delu pregleda shranjevanja v oblaku testiramo hitrost sinhronizacije. Ker pa Jumpshare ne sinhronizira datotek, smo preprosto preizkusili hitrost prenosa in prenosa preko spletnega grafičnega vmesnika.

Testi, ki smo jih izvedli, so bili z 1 GB testno datoteko, ki je bila stisnjena mapa, sestavljena iz drugih različnih vrst datotek. Testi so potekali prek povezave WiFi s hitrostmi prenosa 26,79 Mbps in hitrostjo prenosa 33,72 Mbps.

Tu so rezultati naših hitrostnih testov Jumpshare:

Jumpshare Test One: Drugi test: Povprečno:
Naloži:10 minut10 minut10 minut
Prenesi:12,5 minute12 minut12,25 minute

Rezultati so precej dobri, kar je verjetno deloma posledica dejstva, da Jumpshare uporablja Amazon Web Services (AWS) za gostovanje datotek, storitev v oblaku z odličnimi viri.

V najboljšem primeru lahko 30 Mbps povezava prenese približno 1 GB datoteko v približno petih minutah. Medtem ko so bili naši časi dvakrat večji ali več, smo testiranje izvedli tudi iz JV Azije. Če živite bližje podatkovnemu centru Virginia AWS in imate boljšo internetno povezavo, lahko pričakujete veliko večje hitrosti.

Varnost

Glede na kršitve podatkov in druge primere kibernetske kriminalitete, za katere se zdi, da te dni rutinsko naslovijo na naslove, sta varnost in zasebnost v oblaku pri naših bralcih vedno priljubljeni temi. Jumpshare sprejme kar nekaj ukrepov za varno shranjevanje datotek, vendar bi lahko šli še dlje.  

Podrobneje smo opisali nekatere od teh ukrepov, na primer zaščito z geslom datotek, ko smo se pogovarjali o skupni rabi datotek. Drugi ključni varnostni korak, ki ga je Jumpshare naredil, je šifriranje datotek, ki jih nalagate, tako na poti kot tudi v mirovanju na strani strežnika.

Uporabljeni šifrirni protokol je AES, to je protokol, ki ga priporoča ameriški Nacionalni inštitut za tehnologijo in standarde, in tisti, ki ga danes uporablja večina storitev v oblaku. Zlasti Jumpshare uporablja 256-bitni AES, ki ga je treba po vseh računih še vedno polomiti in bi za to dejansko potrebovali milijarde let..

Jumpshare na žalost nima možnosti za dvofaktorsko preverjanje pristnosti. To je precej velika napaka, saj čeprav šifrirnih ključev morda ni mogoče razbiti, šibkih gesel ni, tudi močna gesla so lahko ukradena. Dvofaktorska overitev bi to težavo zmanjšala.

Jumpshare tudi nima možnosti za zasebno, končno šifriranje ali šifriranje z ničelnim znanjem. To pomeni, da podjetje upravlja šifrirni ključ in lahko iz zakonskih razlogov dešifrira vaše datoteke. Če ste kriminalec ali preprosto zagovornik zasebnosti, si mnogi želite ogledati naš najboljši vodnik za shranjevanje v oblaku z ničelnim znanjem.

Kot omenjeno, Jumpshare ne izvaja lastnega podatkovnega centra. Namesto tega je podjetje zgradilo svojo storitev na platformi Amazon Web Services s pomočjo podatkovnega centra AWS, ki se nahaja v Virginiji.

To je dobro in slabo. Po eni strani so velika podjetja, kot sta Amazon in Microsoft, bolj mamljiva tarča spletnega kriminala. Po drugi strani so Amazonovi podatkovni centri dobro vodeni in veljajo za izjemno varne. Konec koncev gre za iste objekte, v katerih Amazon hrani svoje podatke.

Jumpshare ni skladen s HIPAA, kolikor lahko rečemo, kar pomeni, da podjetje ne bo podpisalo sporazuma o poslovnih partnerjih (BAA) z vami. Večini malih in srednje velikih podjetij, ki potrebujejo skladnost s HIPAA, bi bilo bolje pogledati naš najboljši vodnik EFSS.

Podpora

Jumpshare ponuja podporo 24 ur med delavniki. Na voljo je več e-poštnih naslovov, vključno s splošnimi vprašanji, tehnično pomočjo in poslovnim razvojem.

Poslali smo testno e-poštno sporočilo za merjenje odzivnega časa Jumpshare in bili smo šokirani, ko smo odgovor prejeli nazaj v samo sedmih minutah, zapis Cloudwards.net. Kar je še toliko bolj navdušilo, je to, da smo v našo poizvedbo vključili več vprašanj, na vsa pa ni bilo odgovorjeno, odgovorili so v odstavku in popolnih stavkih.

Medtem ko Jumpshare ne zagotavlja podpore v živo niti po telefonu niti v klepetu, čas hitrega odziva po e-pošti in sposobni podporni tehniki večinoma to nadoknadijo.

Na voljo je tudi spletno mesto za podporo, na katerem boste našli strani za splošno podporo, funkcije Jumpshare Plus, Mac, iOS in Windows. Vsaka stran vsebuje pogosta vprašanja in ne ločene članke o podpori. Te strani so dovolj dobro napisane, vendar raje več segmentacije, skupaj z možnostjo iskanja člankov po ključnih besedah.

Na voljo sta tudi spletni dnevnik Jumpshare ter strani Twitter in Facebook, s katerimi lahko spremljate novosti.

Čeprav je podpora za Jumpshare pravzaprav dokaj tanka, smo ji kljub temu dali nadpovprečno oceno glede na to, kako hitri in temeljiti so odgovori e-pošte..

Razsodba

To smo prvič pregledali Jumpshare, za katerega smo se odločili, ko je več bralcev pričalo o njegovi odličnosti. Medtem ko smo šli z nekaj skepse, glede na to, da Jumpshare ne moremo uporabljati za sinhronizacijo datotek, je bila skupna izkušnja veliko bolj osvežujoča, kot smo pričakovali.

Jumpshare ni klon Dropbox. Medtem ko je več drugih storitev za shranjevanje v oblaku poskušalo narediti svoje, jih mnogi ne potegnejo tako dobro kot Jumpshare. Zato je videti, da je Jumpshare resnično privlačen za določeno nišo, to so mala in srednja podjetja, ki želijo deliti datoteke in videti dobro, da to počnejo.

Povezava z gesli, razporedom, samouničenje datotek in podobne funkcije so Jumpshare idealne za nadzor intelektualne lastnine. Hkrati logotipi in analitika po meri so odlični za oblikovanje blagovnih znamk. 

Čeprav bi radi videli, da Jumpshare izboljša svoj pristop do varnosti z dvofaktorsko avtentifikacijo in zasebnim šifriranjem, dokler boste sprejemali korake za ustvarjanje močnih gesel in izkoristili njegove funkcije za nadzor vsebine, storitev mora varovati datoteke.

Zaključek je v tem, da je naš prvi pregled Jumpshare opravil dobro, saj je na več ključnih področjih prekašal nekatere najboljše storitve za shranjevanje v oblaku. Vsekakor priporočamo, da ga preizkusite, čeprav boste morali kupiti naročnino za 1 TB, da boste imeli dostop do funkcij, ki ga ločujejo.

Kakšen je vaš namen Jumpshare? Če si lahko omislite boljšo storitev v oblaku za skupno rabo datotek, nam to sporočite v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map