Pregled Icedrive – Veliko prostega skladiščenja – Posodobljeno 2020

Icedrive Review

Icedrive je nov za prizorišče skladiščenja, vendar že s svojimi velikimi hitrostmi in veliko enostavnostjo uporabe že veliko obljublja. Ima nekaj grobih robov, vendar zdaj preprosto ne morete premagati 10 GB prostega prostora, kajne? Za podrobnosti si oglejte naš celoten pregled Icedrive.


Mnenja v oblaku

Icedrive se je predstavil januarja 2019. Ker gre za novo storitev, ji manjka funkcij, vendar domnevamo, da je še več v izdelavi. Ponuja brezplačen načrt z zmogljivostjo 10 GB in konkurenčne cene, s katerimi si lahko pomagate s kosom pita, ki ga imajo najboljše storitve za shranjevanje v oblaku.

Brezplačna ponudba in vabljivi načrti premij utegnejo pomagati, da se glave vrtijo, vendar ima Icedrive tudi močno varnost, visoke hitrosti, povprečne funkcije skupne rabe in dostojno podporo strankam. Proces sinhronizacije pa bi lahko uporabil dodatne funkcije. Enako lahko rečemo za namizni odjemalec. Tudi v politiki zasebnosti manjka nekaj tistega, kar smo radi videli.

Če se to ne sliši kot sklenitev pogodbe in želite vedeti, kako Icedrive najde mesto pod soncem, upoštevajte podrobnosti tega pregleda Icedrive. V nasprotnem primeru se za alternativo posvetujte z najboljšo primerjavo za shranjevanje v oblaku.

Moči & Slabosti

Nadomestne možnosti za Icedrive

Lastnosti

Ker je Icedrive začel delovati pred kratkim, je razumno, da nima toliko funkcij pod pasom kot njihovi konkurenti. Kljub temu ponuja funkcije skupne rabe in funkcijo sinhronizacije, čeprav ni običajna.

Sync vam pomaga, da datoteke premaknete v oblak, kar vam omogoča, da jih ne izgubite zaradi napak na trdem disku, skupna raba pa vam omogoča, da datoteke pošiljate drugim ljudem. Icedrive ne uporablja običajnega modela sinhronizacije, ki ga je razvil Dropbox. Če si želite ogledati, kako se Dropbox sinhronizira, preberite naš Dropbox pregled.

Namesto tega Icedrive namesti omrežni pogon, ki prikazuje vaše datoteke v oblaku in omogoča sinhronizacijo datotek v oblaku in napravah.

Prednost omrežnega pogona je, da lahko do svojih spletnih datotek dostopate iz računalnika, ne da bi jih prej sinhronizirali. To prihrani prostor in čas trdega diska. Kljub temu je pomanjkljivost dejstvo, da ne boste mogli dostopati do svojih datotek, če ste brez povezave.

Icedrive ne odpravlja potrebe po trdem disku, ker uporablja sistem za predpomnjenje, ki pospeši dostop do spletnih datotek, tako da jih shrani na trdi disk. Ne morete je izklopiti, lahko pa zmanjšate količino prostora, ki ga uporablja, na 1 GB. Prav tako jo lahko kadar koli počistite.

Ta pristop je podoben tistemu, ki ga uporablja pCloud, ki je storitev za skladiščenje osnovnih izdelkov v mnogih naših člankih. Čeprav Icedrive uporablja samo omrežni pogon, ima pCloud omrežni pogon in mapo za sinhronizacijo. Pravzaprav lahko sinhronizira katero koli mapo. Če želite to, preberite naš pregled pCloud.

Več o tem, kako sin Icedrive sinhronizira in deli v ustreznem razdelku spodaj, bomo govorili.

Icedrive in Office

Icedrive lahko predogleda datoteke Office in .pdf, vendar se ne integrira z Microsoft Office Online, Googlovim pisarniškim paketom ali katerim koli drugim urejevalnikom dokumentov, kot sta OnlyOffice ali Zoho Docs. Box se združuje z Office Online in Googlovim pisarniškim paketom. Več o njegovih značilnostih produktivnosti preberite v našem pregledu Box. Če to ni primerno, se za seznam sodelovanja posvetujte z najboljšo shrambo v oblaku.

Icedrive tudi nima integrirane aplikacije za opombe. Če potrebujete aplikacijo za zapiske, preberite članek o najboljših aplikacijah za beleženje idej. Microsoft OneNote se integrira z Microsoft OneDrive in je tretji v tej primerjavi. OneDrive je sposobna storitev v oblaku, o njej pa lahko izveste več v našem pregledu OneDrive.

led-pogon-predogled slike

Icedrive lahko uporabite tudi za predogled slik, vendar ne morete storiti veliko drugega. Če želite več funkcij slike, se pozanimajte o storitvah na našem najboljšem spletnem mestu za shranjevanje fotografij.

Icedrive ne ponuja različic datotek, ki bi vam pomagale pri odpravljanju programske opreme ali naključnih spremembah in izbrisih datotek. Če je to funkcija, ki jo potrebujete, preberite naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za okroglo različico različic.

Čeprav Icedrive manjka več osnovnih funkcij, ima njegova mobilna aplikacija funkcijo, ki je večina storitev shranjevanja v oblaku: mobilna kopija. Večina storitev za shranjevanje v oblaku lahko samodejno varnostno kopira fotografije in videoposnetke, vendar aplikacija pametnega telefona Icedrive omogoča tudi varnostno kopiranje dokumentov in zvočnih datotek.

Poleg tega ima IceDrive zasebno šifriranje od konca do konca, o katerem bomo več govorili v razdelku »varnost«.

Pregled funkcij Icedrive

Logotip Icedriveicedrive.net

Začne od 167 USD na mesec za 150 GBAll načrtov

Sinhronizacija

Sinhroniziranje mape

Sinhronizacija na ravni bloka

Selektivna sinhronizacija

Upravljanje pasovne širine

Sinhroniziraj poljubno mapo

Deljenje datotek

Skupna raba datotek

Povezava gesla

Povezava Datumi izteka roka uporabnosti

Skupna raba map

Dovoljenja map

Omejitve za prenos povezav

Naloži povezave

Produktivnost

Predogled datotek

Urejanje datotek

Sodelovanje v aplikacijah

Office Online

Google Dokumenti

Opomba App

Predvajanje medijev

Mobilne aplikacije

Hramba izbrisanih datotek

Različica različic

WebDAV

Varnost

Šifriranje v mirovanju

Šifriranje med tranzitom

Šifrirni protokol
Dve ribe

Zero znanje

Dvofaktorska overitev

Lokacija strežnika
ZDA

Podpora

24/7 Podpora

Podpora v živo

Telefonska podpora

Podpora po e-pošti

Uporabniški forum

Baza znanja

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Preden se naročite na katerega koli od treh premijskih načrtov Icedrive, lahko ustvarite račun in brezplačno dobite 10 GB, kar vam omogoča, da vidite, kako deluje Icedrive. Vsaj najmanj velikodušna ponudba.

Če pa vam 20 GB prostega prostora ne bo uspelo, se lahko naročite na katerega koli od treh premijskih načrtov po konkurenčni ceni. 

Prvi načrt je Lite, ki zagotavlja 150 GB prostora za shranjevanje in 250 GB mesečne pasovne širine. Vendar ne morete plačevati mesečno. Namesto tega boste morali za eno leto vnaprej plačati 19,99 USD.

To je enaka cena kot načrt Google Drive za 100 GB. Kljub temu ima Google Drive več načrtov in nekateri ponujajo več kot Icedrive. Če potrebujete veliko več prostora za shranjevanje, preberite naš pregled na Googlovem disku glede podrobnosti o cenah.

Naslednji načrt Icedrive, Pro, ima mesečne in letne možnosti. To je 4,99 USD na mesec, če pa plačate za leto, dobite popust, ki ceno zniža na 49,99 USD na leto. Načrt zagotavlja 1TB pomnilnika in 2TB mesečne pasovne širine.

To je odlična ponudba in premaga načrt za Amazon Drive 1 TB, kar je 60 USD na leto. Vendar ima Amazon Drive veliko prilagodljivosti načrtov, zato, če vam to ustreza, preberite naš pregled Amazon Drive.

Če še vedno potrebujete več, je končna možnost načrt Pro +. Dobiš 5TB prostora za shranjevanje in 8TB mesečne pasovne širine. 17,99 USD na mesec ali 179,99 USD z letnim popustom.

Tako kot pCloud ima tudi Icedrive ponudbe za življenjsko dobo, ki jih trenutno znižujejo. Doživljenjska licenca zahteva plačilo samo enkrat. Lite znaša 59 dolarjev, Pro pa 149 dolarjev, Pro + pa 499 dolarjev. 

Čeprav so ti načrti zelo pomembni, so življenjske cene pClouda 175 USD za 500 GB in 350 USD za 2TB. Načrt 2TB ponuja manj kot Pro +, vendar je bolje za uporabnike, ki ne potrebujejo 5TB. Tisti, ki to dobijo, pa bodo dobili več za svoj denar, ki ga gredo z Icedriveom.

Enostavnost uporabe

Če želite začeti premikati datoteke v oblak, se morate registrirati za račun Icedrive. To lahko storite z uporabo spletne aplikacije, mobilne aplikacije ali namiznega odjemalca. 

Namizni odjemalec deluje samo v operacijskem sistemu Windows. Pomanjkanje podpore za Linux ni presenetljivo, pomanjkanje podpore za macOS pa je. Če potrebujete enega ali drugega, preberite naše najboljše shrambe v oblaku za Mac in najboljše ideje za shranjevanje v oblaku za članke za Linux. Po namestitvi namiznega odjemalca vas bo pozval, da namestite pogon, za kar potrebujete le klik gumba.

nastavitve led-pogon-namizje

Za razliko od nekaterih storitev za shranjevanje v oblaku ima Icedrive tanek namizni odjemalec. Sestavljen je iz omrežnega pogona in ikone sistemske vrstice. Ikona sistemske vrstice vam omogoča odklop pogona ali dostop do nastavitev. Nastavitve omogočajo omogočanje ali onemogočanje osnovnih možnosti, na primer vklop Icedrive ob zagonu, preverjanje posodobitev in čiščenje predpomnilnika.

Kljub temu je opaziti pomanjkanje drugih možnosti, na primer povezave, ki odprejo spletni odjemalec, oddelek za pomoč ali vrstico, ki prikazuje, koliko prostora vam je ostalo. Če kliknete ikono, se odpre omrežna mapa Icedrive. Namizni odjemalec je preprost in enostaven za uporabo, vendar bi moral imeti še nekaj možnosti, da bo bolj uporaben.

led-pogon-spletna stranka

Spletni odjemalec je preprost in jasen. Z navigacijskim menijem na levi lahko pregledujete datoteke, šifrirane mape, datoteke v skupni rabi z vami, nedavno naložene datoteke in izbrisane datoteke. V spodnjem desnem kotu je uporabna vrstica, ki prikazuje, koliko prostora vam je ostalo. Če imate veliko datotek, lahko najdete določene s pomočjo vrstice za iskanje na vrhu.

Nastavitve Icedrive

V zgornjem desnem kotu lahko kliknete ime svojega računa, da odprete meni, ki vam omogoča, da odprete nastavitve računa, statistiko in aplikacije ter poiščete pomoč. Zavihek zasebnosti v meniju računa je presenetljiv, saj lahko z njim prenesete osebne podatke, povezane z vašim računom, ali jih izbrišete. Večina storitev za to zahteva, da pošljete e-pošto.

led-pogon-mobilna aplikacija

Aplikacija za pametni telefon ne odstopa od recepta, ki ga uporablja večina storitev shranjevanja v oblaku. Ko vstopite v aplikacijo, vidite svoje datoteke in mape, ki jih lahko organizirate v pogledih omrežja ali seznama. Gumb »+« v spodnjem desnem kotu omogoča ustvarjanje mape, nalaganje datoteke ali mape in fotografiranje, ki se bo naložil neposredno v oblak.

Z ikono burgerja na levi lahko premikate datoteke, ki so v skupni rabi z vami, šifrirano shrambo, najemnike, priljubljene in smeti. Prav tako lahko dostopate do koristne varnostne funkcije, nastavitev in pomoči. 

Datoteke za dostop brez povezave ni mogoče označiti, vendar Icedrive preide v način brez povezave, če grete brez povezave. Omogoča vam samo brskanje po datotekah, vendar jih ne morete predogledati. Manjka tudi samodejni prenos fotografij in videoposnetkov. 

Celotna izkušnja z uporabo Icedrive je gladka, vendar pomanjkanje podpore za macOS in skupnih funkcij, ki jih pričakujemo od aplikacij za pametne telefone, to zmanjšuje. Glede na to, če upoštevamo, da je Icedrive nova storitev, upamo, da bodo prihodnje posodobitve popravile te stvari.

Deljenje datotek & Sinhroniziranje

Glavne značilnosti storitev shranjevanja v oblaku so skupna raba datotek in sinhronizacija, ker določajo, kako boste svoje podatke naložili v oblak in jih delili, ko bodo tja prispeli. Icedrive ima osnovne funkcije za skupno rabo datotek, do katerih lahko dostopate s spletnega odjemalca ali mobilne aplikacije. Če želite deliti z namizja, preberite naš najboljši vodnik za shranjevanje v oblaku za skupno rabo.

led-pogon, delite po e-pošti

Spletni odjemalec vam omogoča skupno rabo datotek z ustvarjanjem povezave za skupno rabo, ki jo lahko kopirate in prilepite ali pošljete po e-pošti. Če ustvarite povezavo, jo lahko zaščitite tako, da nastavite datum poteka in geslo za dostop. Omejitve prenosa pa ni mogoče določiti. Javno povezavo lahko onemogočite, vendar to ni enaka funkcija.

Skupna raba map deluje na enak način, kar pomeni, da ne morete povabiti ljudi, da dostopajo do vaše mape in jim daste različna dovoljenja.

Obstaja stran z drugimi v skupni rabi, ki omogoča dostop do datotek in map, ki so v skupni rabi z vami, vendar ni strani, ki bi pokazala, kaj ste dali v skupno rabo z drugimi. Manjkajo tudi povezave za nalaganje, ki bi drugim omogočile nalaganje datotek v vaš prostor za shranjevanje. Tudi družabnih omrežij ni mogoče neposredno deliti.

Aplikacija za mobilne naprave ima enake funkcije skupne rabe, vendar jih obogati z ikono verižne povezave, ki vam pove, katere datoteke in mape ste dali v skupno rabo.

led-pogon-omrežni pogon

Kot rečeno, mape za sinhronizacijo ni. Za sinhronizacijo datotek z namiznega odjemalca uporabite omrežni pogon Icedrive. Vse, kar postavite vanj, bo sinhronizirano v oblak. Glede na to ne veste, koliko časa bo trajalo, preden bodo vaši podatki sinhronizirani v oblak. Pri tem bi pomagalo dodajanje ikon datotek in map, ki vas bodo obvestile o statusu vašega prenosa.

Naložili smo več map s pomočjo omrežnega pogona, vendar se v spletnem odjemalcu niso prikazale samodejno, ko je prenos končan. Naročnika smo morali ročno osvežiti, da smo jih dali na voljo. Aplikacija za mobilne naprave jih je pokazala takoj, ko so jih naložili, vendar smo jo morali ob eni priložnosti tudi ročno osvežiti.

Mapa za sinhronizacijo ni na voljo, zato ne morete sinhronizirati nobene mape iz računalnika. Zaradi tega smo pričakovali, da bomo z datotekami z desno miškino tipko lahko kopirali datoteke in mape v omrežno mapo Icedrive, vendar ni ene.

Med sinhronizacijo nismo opazili zaostajanja ali obešanja, vendar mora omrežni pogon delovati, da bo uporabniku prijaznejši. Skupna raba datotek se lahko izboljša tudi z dodajanjem dovoljenj za mape, nalaganjem povezav, omejitvami za prenos in skupno rabo z namizja.

Hitrost

Icedrive ima strežnike v ZDA in EU. Bližje kot ste njenim strežnikom, boljše bodo vaše hitrosti prenosa. Glede na to bodo odvisne tudi od ponudnika internetnih storitev.

Mi smo bili blizu strežnikov EU, ker smo preizkusili Ethernet povezavo v Beogradu v Srbiji s hitrostjo prenosa 9,84 megabita na sekundo in hitrostjo prenosa 105,45 Mb / s..

Prvi poskus: Drugi poskus Povprečno:
Čas prenosa:00:15:1000:14:0800:14:39
Čas prenosa:00:01:1100:01:1900:01:15

Naš čas nalaganja je bil v povprečju 14 minut in 39 sekund, kar je skoraj točno čas, ki bi ga teoretično potreboval, ne da bi režiral stroške. Hitrost prenosa je bila še boljša in je dosegla povprečno minuto in 15 sekund, kar je hitro in čas, ki smo ga pričakovali.

Hitrosti prenosa ni mogoče preprečiti, da bi preprečili preveč vašega podatkovnega načrta. Prav tako ni sinhronizacije na ravni bloka, kar bi pripomoglo k hitrejšemu prenosu naslednjih prenosov.

Varnost

Za razliko od večine storitev za shranjevanje v oblaku, ki uporabljajo algoritem Rijndael AES za skeniranje podatkov, Icedrive uporablja algoritem Twofish. Bil je eden izmed finalistov postopka Napredni šifrirni standard, vendar je bil za zmagovalca izbran algoritem Rijndael. 

Kljub temu šifriranje algoritma Twofish ni prešibko in je v veliki meri odvisno od tega, kako dobro ga izvaja Icedrive. AES algoritem ima prednost, saj je z leti deležen veliko več pozornosti, kar pomeni, da ima prefinjene implementacije na trgu.

Icedrive uporablja šifrirno geslo za ustvarjanje 256-bitnih tipk, enake dolžine kot 256-bitni AES. Ustvari jih na strani odjemalca in jih ne prenese na svoje strežnike, kar pomeni, da imate le vi dostop do njih. To omogoča zasebno šifriranje od konca do konca.

Če ste brezplačni uporabnik, pa od šifriranja nimate koristi. Rezervirano je za uporabnike, ki so naročeni na premijske načrte Icedrive. Kljub temu bo protokol TLS / SSL zaščitil vaše datoteke med prevozom pred napadi, kot so napadi človek v sredini, tudi če ste brezplačni uporabnik.

Icedrive nima dvofaktorne pristnosti, zato bi morali ustvariti močno geslo.

Zasebnost

Odlično je imeti zasebno šifriranje, da lahko zagotovite svojo zasebnost, vendar mora politika zasebnosti upoštevati osebne podatke, ki jih pošljete.

Politika zasebnosti Icedrive pravi, da Icedrive in njeni lastniki “vzpostavijo proaktiven pristop k zasebnosti uporabnikov in poskrbijo, da bodo varovali zasebnost svojih uporabnikov v času njihovega obiska.” Storitev je skladna tudi z vsemi zakoni in zahtevami glede zasebnosti uporabnikov v Veliki Britaniji. 

Pravilnik o zasebnosti pravi, da uporabniki, ki se obrnejo na Icedrive ali lastnike Icedrivea, “posredujejo osebne podatke, zahtevane na lastno odgovornost.” Prav tako piše, da so vaši osebni podatki zasebni in varno shranjeni, kot je podrobno določeno v Zakonu o varstvu podatkov iz leta 1998. 

Vaši kontaktni podatki bodo uporabljeni za prijavo na e-poštne novice, vendar le, če boste dali svoje dovoljenje.

Pravilnik o zasebnosti ni tako podroben kot nekateri, ki smo ga videli. Na primer, ne pove, ali Icedrive zbira dodatne podatke, kot so metapodatki. Primer bolj trdnega pristopa preberite razdelek o zasebnosti v našem pregledu Tresorit.

Kljub temu je Icedrive skladen s Splošno uredbo o varstvu podatkov. Za več podrobnosti o njem preberite naš vodnik GDPR.

Icedrive uporablja zasebno šifriranje, tako da ne more dostopati do vsebine datotek. Poleg tega piše, da ne deli nobenih osebnih podatkov, ki jih posredujete tretjim osebam. 

Kljub temu je skrb vzbujajoče branje, da uporabniki na lastno odgovornost posredujejo kontaktne podatke podjetju Icedrive. Ponovno pa Icedrive pravi, da takšne informacije hranijo varno in zasebno. To ni najboljši opis varovanja zasebnosti uporabnikov in zaradi pomanjkanja podrobnosti o tem, ali Icedrive zbira metapodatke, bomo to označili kot napako.

Storitev za stranke

stran s podporo za led-pogon

Če naletite na težavo, lahko s pomočjo rešitve Icedrive podprete stran. Razdeljen je v več kategorij, če pa to ne pomaga, lahko poiščete tudi to. Ni veliko člankov, vendar so jasni. Verjetno bo Icedrive dodal več, ko raste.

Če ne najdete odgovora, se lahko obrnete na ekipo Icedrive, tako da ustvarite vozovnico ali prek Skype-a na naslovu “support_66327.” Na kontaktni strani piše, da se skupina odzove v 24 do 48 urah, odgovor pa smo dobili v treh urah. To je precej hitro, vendar ne preseneča, ker je sedež podjetja Icedrive v Evropi. Vendar ni podpore 24/7.

Razsodba

Icedrive je sposobna storitev, ki verjetno zaradi pomanjkanja funkcij lansira razmeroma nedavno. Njegov najbolj očiten plus je, da ponuja 20 GB brezplačni načrt in premijske načrte, ki so zelo koristni. Je tudi preprost in enostaven za uporabo, vendar nima funkcij, ki bi naredile uporabniku prijaznejšo.

Poleg tega skupna raba datotek in sinhronizacija nimata funkcij, ki jih imajo najboljše storitve za shranjevanje v oblaku v naših pregledih za shranjevanje v oblaku. Hitrosti prenosa Icedrive niso razočarale, vendar ni globalne mreže strežnikov, ki bi takšne hitrosti zagotavljala uporabnikom po vsem svetu..

Všeč nam je, da Icedrive ponuja zasebno šifriranje, čeprav je za obrambnim zidom. Kljub temu je pomanjkanje dvofaktorne avtentikacije velika napaka.

Poleg varnosti je pomembna tudi zasebnost vaših podatkov. V politiki zasebnosti nismo našli zaskrbljujočih klavzul, vendar pomanjkanje podrobnosti moti. Končno je skupina za podporo Icedrive hitro odgovorila na našo poizvedbo.

Kaj menite o Icedriveu? Se vam zdi, da je vredno vaše zasluge zaradi svoje močne varnosti, dobre hitrosti prenosa in odličnih naročnin? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map