Pregled hiDrive – posodobljeno 2020

HiDrive pregled

Čeprav ponuja nekaj vrhunskih funkcij, HiDrive na splošno samo ni dovolj prepričljiv, da bi se lahko izkazal s konkurenco.


Mnenja v oblaku

HiDrive, predstavljen leta 2010, je rešitev za shranjevanje v oblaku berlinskega podjetja Strato, internetne storitve gostovanja. Medtem ko HiDrive nima podobnih funkcij, da bi se izkazal za zelo prepričljivega člana alternativnega kluba Dropbox, čeprav ima ceno podobno kot Dropbox..

Med tem pregledom HiDrive vas bomo seznanili z najpomembnejšimi poudarki, o katerih boste želeli vedeti, preden se prijavite, vključno s pregledom njegovih možnosti sinhronizacije in izmenjave datotek. Izpostavili bomo tudi nekaj težav z njegovo varnostjo, podkrepljeno s tem, da storitev na uporabnika v celoti odgovarja za šifriranje datotek..

Če želite sami preizkusiti storitev, obstaja brezplačen načrt HiDrive. Vendar je treba opozoriti, da je brezplačni načrt ponujen prek drugačnega portala kot tradicionalni načrti HiDrive in nadgradnja vas bo stala več. Za več informacij glejte spodnji del o cenah.

Če se odločite, da HiDrive ni storitev za shranjevanje v oblaku, vam bo naše orodje za primerjavo pomnilnika v oblaku pomagalo ciljati na druge možnosti, ki jih ponuja naša zbirka pregledov za shranjevanje v oblaku. Če vas še vedno zanima, preberite dalje.

Alternativa za HiDrive

Moči & Slabosti

Lastnosti

Kot pri vsaki storitvi za shranjevanje v oblaku je osrednji cilj HiDrive-a osvoboditi prostor na trdem disku, tako da lahko datoteke shranjujete na oddaljeni strežnik. Vendar, kot večina sodobnih storitev za shranjevanje v oblaku, tudi nabor funkcij HiDrive ponuja še veliko več.

Ključne lastnosti vključujejo skupno rabo datotek in sinhronizacijo naprav, ki jih bomo pregledali v razdelitvi datotek & sinhronizacija «v tem pregledu.

Kar zadeva podporo za platformo, ima HiDrive tako spletni GUI kot namizne odjemalce za Windows in Mac, s katerimi lahko upravljate svoj račun. Mobilne aplikacije za dostop do datotek so na voljo za Android in iOS. Obe mobilni aplikaciji se lahko uporabljata tudi za skupno rabo in nalaganje datotek z možnostjo samodejnega nalaganja fotografij.

HiDrive podpira WebDav, FTP in rSync za uporabnike z bolj naprednimi potrebami. Za uporabo teh protokolov boste morali plačati 4,95 USD dodatka.   

Uporabniki malih in srednjih podjetij lahko na svoj račun dodajo paket skupinskega dela za 10 dolarjev na mesec, kar jim omogoča do pet dodatnih računov. Če pa se želite resneje posvetiti izboljšanju medsebojnih sodelovanj, priporočamo, da se držite enega od izbir, ki so omenjeni v našem najboljšem priročniku za sinhronizacijo in skupno rabo datotek EFSS.

HiDrive omogoča tudi varnostno kopiranje katere koli mape na trdem disku, tako da z desno miškino tipko kliknete in izberete »shrani v HiDrive«. Medtem ko bodo nekateri menili, da je funkcija uporabna, ne delajte napake z mislijo, da je HiDrive spletno orodje za varnostno kopiranje, ker ni.

V njej manjkajo številne ključne lastnosti, ki so skupne tistim storitvam, ki so omenjene v našem najboljšem spletnem priročniku za varnostno kopiranje, vključno z razporedom varnostnih kopij. Če imate težave z razumevanjem shranjevanja v oblaku in spletnega varnostnega kopiranja, imamo članek na to temo, ki bi moral pomagati.

Cena

Ena od neposrednih težav, ki smo jo imeli pri HiDriveu, je, da sta dva različna portala za prijavo v storitev. Ker so zadeve bolj zmedene, načrti za obe strani uporabljajo iste konvencije o poimenovanju, čeprav imajo različne cene.

En komplet najdete na spletni strani www.free-hidrive.com. Medtem ko načrti, ki jih najdete na tem portalu, vključujejo brezplačni načrt s 5 GB, so načrti za nadgradnjo nesmiselno precenjeni. Na primer, cenovni načrt v znesku 1TB vam bo povrnil dobrih 50 USD na mesec, pri čemer je potrebna trimesečna obveznost.

Veliko več vrednosti boste našli na drugem portalu, www.strato.com, čeprav prosti načrt ni na voljo. Tukaj si oglejte cene:

Lahko greš mesečno v mesec ali plačaš eno leto vnaprej za majhen popust. Stroški storitve so primerljivi s cenami storitev za shranjevanje v oblaku, kot sta Dropbox in Google Drive. Medtem ko so stroški zagotovo bolj prebavljivi, saj lahko tisto, kar boste našli na spletnem mestu www.free-hidrive.com, za shranjevanje v oblaku dobite s Sync.com ali pCloud namesto za manj denarja.  

Res je, da imamo pri HiDriveu edino kar nam je v zvezi s stroški naročnine všeč, da če ponuja več izbire kot večina konkurence, kar bi moralo biti privlačno za tiste, ki ne potrebujejo terabajta ali več prostora za shranjevanje.

Enostavnost uporabe

Prijava na HiDrive je lahko nekaj nereda, saj ima HiDrive dva različna portala za cenovni načrt. Na žalost, ko vse to razvrstite in prijavite, se kaos nadaljuje s spletnim grafičnim vmesnikom HiDrive.

Namesto da bi navigacijske povezave postavljali navpično vzdolž levega roba ali celo vodoravno vzdolž vrha strani, je HiDrive šel s položeno postavitvijo, ki bolj odvrača od pomoči. Če dodate težavo, GUI ne uporablja celotnega okna brskalnika, zato na desni strani ne pušča neprivlačnega mrtvega prostora..

Najpomembnejši pogled v HiDrive GUI je stran za upravljanje datotek, kjer si lahko ogledate statistiko uporabe in dostopate do datotek. Tu so možnosti navigacije za dostop do različnih map dejansko ob levem robu in na voljo je priročno preklopno stikalo za preklop med pogledi seznamov in sličic.

Medtem ko lahko prek spletnega grafičnega vmesnika naložite datoteke neposredno v oblak, če želite kar najbolje izkoristiti storitev, boste na svoj računalnik namestili namizni odjemalec in ga namesto tega uporabili.

To storite s klikom na ploščico na kateri piše: “Povežite računalnik s HiDrive.” Preusmerjeni boste na stran za prenos odjemalca za računalnik z operacijskim sistemom Windows ali Mac.

Namestitev traja le minuto ali približno, odvisno od vaše internetne povezave. Po tem se boste morali prek odjemalca vpisati v svoj račun in dodeliti aplikaciji dovoljenje za dostop do vašega prostora za shranjevanje.

Naročnik vas bo seznanil z nekaterimi poudarki storitev, preden vam bo omogočil nastavitev sinhronizacije datotek. Ko končate, bo v vašem datotečnem sistemu ustvarjena mapa za sinhronizacijo HiDrive. Če grete naprej, morate vse datoteke povleči v to mapo, da jih pošljete v oblak.

Treba je opozoriti, da HiDrive v mapo za sinhronizacijo ne nastavi podmap, kot to počnejo druge storitve shranjevanja v oblaku. Za urejanje datotek boste morali ustvariti lastne mape z dokumenti, glasbo in fotografijami ali kar koli drugega.

Deljenje datotek & Sinhroniziranje

Sinhronizacija datotek se, kot je omenjeno, opira na posebno mapo za sinhronizacijo HiDrive, ki je bila ustvarjena v vašem datotečnem sistemu. Datoteke, shranjene v njej, se privzeto hranijo tako na trdem disku računalnika kot tudi v oblaku.

Datoteke se pošljejo tudi drugim napravam, ki ste jih povezali v oblaku, in sinhronizirajo vsebino med njimi. Poleg skupne rabe novih datotek med napravami se kopirajo tudi spremembe obstoječih datotek.

Seveda, glede na to, da je osnovni namen shranjevanja v oblaku za številne uporabnike osvoboditev prostora na trdem disku, shranjevanje datotek tako v računalniku kot v oblaku ni vedno smiselno. V ta namen je HiDrive vključil selektivno funkcijo sinhronizacije, ki omogoča izklop sinhronizacije za določene mape.

HiDrive podpira skupno rabo datotek, tako za namizni odjemalec kot tudi spletni GUI. S katero koli funkcijo lahko z desno miškino tipko kliknete katero koli mapo ali datoteko, da ustvarite povezavo, ki jo lahko drugi uporabijo za dostop do vaše vsebine. Uporaba spletnega spletnega grafičnega vmesnika pa je nekoliko bolj prijetna.

HiDrive ima pravzaprav nekaj zelo lepih funkcij skupne rabe, kar utegne biti njegova milost varčevanja. Te funkcije vključujejo možnost povezave z zaščito z geslom, jim določite datume poteka in določite omejitve prenosa. Čeprav se to morda zdijo logične funkcije, ki jih je treba dodati v podporo nadzoru vsebine, jih večina storitev za shranjevanje v oblaku ne vključuje.

Ko ustvarite povezavo, jo lahko ročno delite s pomočjo kopiranja in lepljenja ali pošljete določenim osebam po e-pošti. Uporaba e-poštne možnosti pa povzroči, da se odpre e-poštni program vašega operacijskega sistema, namesto da se z njim v celotnem uporabniškem vmesniku obnese. To je manjša nadležnost, vendar kljub temu nadloga.

Prav tako lahko ustvarite povezave za nalaganje in tako drugim omogočite shranjevanje datotek v vaš oblak.

Nekaj ​​čudnega smo opazili, da HiDrive nima nobenih možnosti dovoljenj za mape v skupni rabi. Večina storitev shranjevanja v oblaku vam omogoča, da druge omejite samo z dovoljenjem za branje in urejanje dovoljenj, HiDrive pa ne. Ta napaka mu preprečuje, da bi se v pogovoru za najboljšo storitev za shranjevanje v oblaku za skupno rabo datotek vključil v storitve Sync.com, pCloud in Dropbox Professional..

Na splošno so možnosti za skupno rabo in sinhronizacijo datotek HiDrive več kot zamujene in storitev nekoliko unovčijo.

Hitrost

Večina storitev shranjevanja v oblaku uporablja enak pristop pri omogočanju sinhronizacije naprav, kot je model sinhronizacijske mape. Razlika je v tem, kako učinkovito sinhronizacija poteka, kar je posledica številnih dejavnikov, vključno z obremenitvijo strežnika in dobro infrastrukturo.

HiDrive smo vodili prek istih testov kot pri drugih storitvah za shranjevanje v oblaku, naložili in prenesli 1 GB stisnjeno preskusno mapo, ki smo jo postavili skupaj. Ti testi so bili izvedeni prek omrežja WiFi s prenosom 15 Mbps in hitrostjo prenosa 10 Mbps.

Prvi test: Drugi test: Povprečno:
Naloži:22 minut21 minut21,5 minute
Prenesi:11 minut10,5 minute10,75 minut

Časi niso bili opazni, vendar tudi niso grozni. To še posebej velja, ker smo svoje teste izvajali iz jugovzhodne Azije, strežniki HiDrive pa so nameščeni v Nemčiji.

Če ugotovite, da sinhronizacijske zmogljivosti HiDrive vplivajo na omrežne vire in preprečujejo, da bi počeli druge stvari, je na voljo nastavitev gumba s pomočjo nastavitev odjemalca namizja.

Varnost

Datoteke, poslane v HiDrive, se pošiljajo prek varnih povezav, na voljo so HTTPS, SFTP, šifrirani WebDAV in šifrirani protokoli rsync, če jih želite plačati. Vendar stranke same ne šifrirajo datotek. To je odmik od tega, kako delujejo večine storitev za shranjevanje v oblaku, ki šifrirajo datoteke na poti in v mirovanju na svojih strežnikih.

Tudi odhod ni dober. Če se odločite za shranjevanje datotek s programom HiDrive, najprej poskrbite za njihovo šifriranje, kar priporoča tudi sama storitev. Predlagamo uporabo Boxcryptorja, ki je združljiv s HiDriveom.

Zanimivo je, da HiDrive trdi, da odsotnost šifriranja poteka v korist uporabnika, kar jim omogoča, da nadzorujejo šifrirne ključe za svoje datoteke.

Poleg tega lahko datoteke pred nalaganjem v HiDrive tudi šifrirate z brezplačnimi programi. Prednost tega je, da geslo pozna samo oseba, ki šifrira datoteke, za razliko od mnogih ponudnikov spletnih shramb, ki shranjene datoteke samodejno šifrirajo. To je zato, ker šifriranje na strežnikih teh ponudnikov običajno poteka šele, ko podatki dosežejo strežnik, kar pomeni, da lahko operater onemogoči šifriranje / dešifriranje datotek. Zato STRATO priporoča svojim strankam, da jih pred nalaganjem šifrirajo same.

Predlog je, da so storitve, kot je Dropbox, ki upravljajo šifrirne ključe, manj varne. To je povsem res, vendar ignorira dejstvo, da bi HiDrive lahko tudi sam uporabil zasebno, končno možnost šifriranja, namesto da bi uporabnikom govoril, naj poiščejo drugo storitev, da to storijo.

Več drugih storitev za shranjevanje v oblaku to počne. Oglejte si naš seznam najboljših storitev za shranjevanje v oblaku z ničelnim znanjem, če želite zagotoviti svojo zasebnost, vendar ne želite, da bi bila težava.  

Poleg težave s šifriranjem HiDrive tudi ne podpira dvofaktorne avtentikacije, ki varuje vaše podatke, tudi če je vaše geslo ukradeno ali zlomljeno. Zaradi pomanjkanja te funkcije je še posebej pomembno, da pri uporabi programa HiDrive ustvarite močno geslo.

Sami podatkovni centri HiDrive imajo sedež v nemščini in so zaščiteni z nemškim zakonom o varstvu podatkov. Vsako leto jih preizkusi tudi neodvisno varnostno podjetje TÜV Rheinland in potrdijo standard ISO 27001, enak standard, ki ga uporabljajo banke za zagotavljanje celovitosti podatkovnega centra.

Podpora

Strato vzdržuje obsežno bazo znanja vseh svojih rešitev za shranjevanje v oblaku, vključno s HiDriveom. Tam boste našli možnost stika za prejemanje e-poštne podpore.

Če želite dejansko priti do obrazca za oddajo e-poštnih sporočil, boste morali zaobiti več poskusov, da vas preusmerijo različni članki o podpori, ki so na splošno nepomembni za zadevo..

Ko končno pridete do obrazca za oddajo e-pošte, so odzivni časi razumni. Na primer, poslali smo testno e-poštno sporočilo z nekaj osnovnimi vprašanji in odgovor prejeli nazaj v enem dnevu. Odgovor pa ni popolnoma odgovoril na naša vprašanja in ni bil posebej dobro napisan. Podporni center ima sedež v Berlinu, zato je morda prišlo do jezikovne vrzeli.

Za samostojno pomoč samo baza znanja Strato ni slaba. Članki so dobro napisani in kategorizirani, da vam bodo hitreje našli ustrezne informacije. Obstaja tudi vrstica za iskanje.

Na splošno pa smo ugotovili, da je celotna izkušnja podpore nekoliko zmedena. Ni dobro oblikovan in ne omogoča enostavno vzpostavitve stika s tehnikom. Na koncu, če se prijavite za storitev prek www.free-hidrive.com, sploh ne dobite podpore, zato namesto tega obiščite uradni portal Strato.

Končne misli

Strato HiDrive ne stori dovolj, da bi se resno upošteval kot storitev za shranjevanje v oblaku, razen dejstva, da ponuja 100 GB in 250 GB načrtov za tiste, ki ne potrebujejo terabajta ali več prostora za shranjevanje.

Medtem ko so nam všeč nekateri zaščiti za izmenjavo datotek, kot so gesla za povezavo in omejitve prenosa, obstajajo boljše storitve, ki delajo isto. Dobra primera sta Sync.com in pCloud, ki prav tako zagotavljata šifriranje ničelnega znanja, medtem ko HiDrive datoteke sploh ne šifrira..

Bottom line je, da četudi lahko uspešno krmarite po postopku prijave, ki ga zmedeta dva različna portala za naročnino, vrednost preprosto ni. Za razliko od številnih storitev, omenjenih v našem najboljšem priročniku za shranjevanje v oblaku, HiDrive ne naredi ničesar impresivnega, da bi se ločil od množice.

Kakorkoli, to je naše mnenje. Vedno smo dobrodošli pri različnih mnenjih, zato vas prosimo, da svoje misli o tej temi pustite v razdelku s komentarji spodaj in hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me