Pregled FlipDrive – posodobljeno 2020

Pregled FlipDrive

Izkušnja FlipDrive je omejena zaradi velikih in majhnih vprašanj. Čeprav ima nekaj odkupnih funkcij, uporabnikom na splošno priporočamo, da se ne zadržijo.


Mnenja v oblaku

Če iščete rešitve zunaj okvira za potrebe shranjevanja v oblaku, vas bo morda zamikalo, da bi bit-playeru FlipDrive prisluhnili na avdicijo. Med tem pregledom FlipDrive vam bomo prihranili nekaj časa in razočaranja, če bomo to storili za vas – in upam, da vas bomo prepričali, da razmislite o drugih možnostih v našem najboljšem priročniku za shranjevanje v oblaku.

Izhodišče je, da FlipDrive preprosto nima funkcij, ki bi jih pričakovali od sposobnega orodja za shranjevanje v oblaku. Seznam napak se ne nanaša na sinhronizacijo datotek, različice ali šifriranje na strani strežnika. V najboljšem primeru se FlipDrive s časom ni razvil. V najslabšem primeru gre za nakup denarja, ki ne skrbi za zagotavljanje popolne storitve.

Raje dvomu dajemo prednost FlipDrive in domnevamo, da gre za večjo nesposobnost kot pohlep, ki je temelj mnogih njegovih vprašanj. Vendar pa dejstvo, da je FlipDrive tudi sumljivo podcenjena v primerjavi z veliko boljšimi možnostmi, ne pomaga razbliniti te misli.     

Če želite o tej zadevi oblikovati svoje mnenje, se lahko prijavite za brezplačen račun v velikosti 10 GB in mu omogočite vrtinčenje. Če ste tako razočarani kot mi, brez skrbi: zunaj je veliko odličnih storitev, o katerih si lahko preberete v naši knjižnici pregledov v oblaku.

Alternativa za FlipDrive

Moči & Slabosti

Lastnosti

Čeprav tehnično storitev za shranjevanje v oblaku tehnično ni, FlipDrive dejansko nima veliko skupnih funkcij, ki smo jih povezali s tem izrazom. V trenutku se bomo pogovarjali o tem, kaj manjka Najprej poglejmo, kaj počne.

FlipDrive se lahko uporablja za nalaganje datotek v oblak – torej na oddaljeni strežnik. Primarni cilj je prihraniti prostor na trdem disku, čeprav, kot boste videli, ko razpravljamo o cenah, FlipDrive ne ponuja veliko skupnih gigabajtov.

Izkušnja FlipDrive se v celoti izvaja prek spletnega grafičnega vmesnika; za razliko od večine drugih orodij za shranjevanje v oblaku nima odjemalca namizja.

V GUI lahko datoteke naložite neposredno iz vašega datotečnega sistema in do njih pozneje dostopate od katere koli druge naprave, tako da se prijavite v svoj račun.

Na voljo so tudi mobilne aplikacije za Android in iOS. S pomočjo katerega koli si lahko ogledate slike in predvajate glasbo in videoposnetke v shrambi FlipDrive. Aplikacije tudi predpomnijo medijske datoteke, da zmanjšajo pasovno širino, kar je koristno, če imate nameščen podatkovni načrt pametnih telefonov.

Spletni GUI ima namensko stran za nalaganje fotografij, kontaktne podatke in zaznamke spletnega mesta

FlipDrive ima tudi osnovne funkcije za skupno rabo datotek, ki so dostopne prek njegovega uporabniškega vmesnika, vendar boste morali biti plačljivi naročnik, da ustvarite povezave do datotek, ki jih lahko uporabljajo drugi, saj ta funkcija ni na voljo v brezplačnem načrtu 10 GB.

Največja napaka programa FlipDrive je dejstvo, da ga ni mogoče uporabiti za sinhronizacijo datotek med napravami. Brez odjemalca namizja ni mape za sinhronizacijo. Skoraj vsaka druga storitev v naši knjižnici pregledov v oblaku nudi sinhronizacijo.

Druga kritična in običajno pogosta lastnost repertoarja FlipDrive je različica datotek, ki vam omogoča, da v primeru neželenih sprememb ali poškodb datotek vrnete datoteke v prejšnja stanja. FlipDrive tudi ne dovoljuje obnovitve pomotoma izbrisanih datotek.  

Med preizkušanjem storitve smo opazili tudi več pomanjkljivosti v zvezi z varnostjo. O tem si lahko preberete v varnostnem delu tega pregleda.

Upoštevajte, da čeprav spletno mesto FlipDrive oglašuje zmožnost storitev kot orodje za varnostno kopiranje datotek, tehnično ni rešitev za spletno varnostno kopiranje. Med drugimi odsotnimi funkcijami ni možnosti načrtovanja varnostnih kopij. Imamo članek o razlikah med varnostno kopijo in shranjevanjem v oblaku, če želite izvedeti več.

Lahko pa si ogledate tudi naš najboljši spletni rezervni vodnik za predloge.

Cenitev

Obstaja vrsta različnih naročnin, med katerimi lahko izbirate, če boste kot storitev za shranjevanje v oblaku izbrali FlipDrive.

Všeč nam je sorta. Kaj nam ni všeč je to, da vam FlipDrive ne daje veliko prostora za shranjevanje v primerjavi z drugimi ponudniki in tudi stane preveč. Če se prijavite za eno leto vnaprej, boste dobili dva meseca brezplačno, vendar to ne pomaga veliko izboljšati njene vrednosti.

Najbolj priljubljen načrt FlipDrive, na primer, je FlipDrive Pro, ki vam nudi le 100 GB prostora za shranjevanje za 10 dolarjev na mesec. Primerjajte to s Sync.com, ki ima 2TB naročnine za samo 10 USD na mesec (preberite naš pregled Sync.com).

Tudi če ignorira Sync.com, kar je verjetno najboljša ponudba za shranjevanje v oblaku, FlipDrive preprosto nima smisla, ko gre za zaključek. Načrt 1PB Dropbox Professional, ki stane 20 dolarjev na mesec, se zdi v primerjavi z dobrim.

Poslovni načrt je prav tako slabo ocenjen; na voljo je veliko boljšega prostora za shranjevanje v oblaku za poslovne storitve, o katerem si lahko preberete v našem najboljšem priročniku za sinhronizacijo in skupno rabo datotek EFSS.

FlipDrive ponuja brezplačen 10GB načrt. Čeprav se to morda zdi velikodušno, ima načrt nekaj omejitev, zaradi katerih ne more priti na mesto na našem seznamu najboljših programov za brezplačno shranjevanje v oblaku. Te omejitve vključujejo največ 25 MB velikosti datoteke in nobene možnosti za ustvarjanje povezav do datotek za skupno rabo.

Enostavnost uporabe

Največja težava pri enostavni uporabi s FlipDriveom je odsotnost namiznega odjemalca. S skoraj katero koli drugo storitvijo za shranjevanje v oblaku lahko datoteko preprosto povlečete v posebno mapo datotečnega sistema in jo pošljete v oblak. S FlipDrive se morate prijaviti v spletni GUI in datoteke naložiti ročno.

Težava tega pristopa je, da če med nalaganjem datoteke zaprete GUI, prenos ne bo dokončan, ker v ozadju ni odjemalca FlipDrive. Glede na dejstvo, da FlipDrive ne upravlja z velikimi datotekami – vsaj na podlagi našega hitrostnega testiranja, ki je podrobno opisan v naslednjem razdelku -, je to za uporabnika zelo težko in frustrirajoče izkušnje.

Sam GUI se bolj navadi, kot bi moral. Za krmarjenje med njimi je več pogledov, med drugim “moja vožnja”, “fotografije”, “stiki” in “zaznamki”. Težava je v tem, da se uporabniška izkušnja od enega do drugega pogleda počuti popolnoma drugače, skoraj tako, kot ga je vsak sestavil drugačen razvojni tim.

Največja razlika je v tem, da pogled na My Drive nima zgornjih zavihkov za navigacijo, da bi lahko skočil na druge poglede, kot to počnejo drugi zavihki. Namesto tega morate uporabiti menijski gumb, ki ga najdete v zgornjem desnem kotu strani.

Zdi se, da so vse strani tudi malce počasno, z dolgimi dolgimi čakanji med pritiskom na gumb in posledičnim dejanjem strani.

Čeprav se funkcija zaznamkov zdi pametna vključitev, so tam na voljo bolje zasnovana bolj tekoča orodja, vključno z žepi in Googlovimi zaznamki. Enako velja za funkcijo stikov.

Na splošno ne bo dolgo trajalo, da se FlipDrive izkaže. Vendar to ne spremeni dejstva, da je vse skupaj videti zelo nerodno, če ga primerjamo z bolj racionaliziranimi orodji, kot je pCloud (preberite naš pregled pCloud).

Sinhronizacija datotek & Skupna raba

Kot smo omenili, ko smo prej pregledali funkcije FlipDrive, storitev ne ponuja sinhronizacije. To je trenutka, ko upoštevate, da se skoraj vsaka druga shramba v oblaku sinhronizira.

Lahko pa ga uporabite za skupno rabo map in datotek. To storite s prikazom Moj pogon s klikom na gumb spustnega menija poleg elementa, ki ga želite dati v skupno rabo.

Lahko ustvarite neposredno povezavo za skupno rabo datoteke ali pa povabite ljudi, da dostopajo do nje, tako da vnesete njihov e-poštni naslov. Obe funkciji skupne rabe sta precej pogosti. Mapo lahko delite tudi z drugimi, ki drugim dovolijo dovoljenja za branje, pisanje in upravljanje.

Skupna raba map in datotek prek e-poštnega naslova zahteva, da tisti, s katerimi imate skupno rabo, nastavi račun FlipDrive. Skupna raba datotek bo vsem omogočila prenos datoteke.

Pristop FlipDrive k skupni rabi povezav je za naše okuse preveč ohlapen. Ni možnosti, da povezave za zaščito z geslom ali da se samodejno iztečejo, kot lahko s pCloud, Sync.com in Tresorit (preberite naš pregled o Tresoritu).

Prav tako ni načina za hitro revizijo vsebine, ki je bila v skupni rabi, zaradi česar je preveč enostavno izgubiti vsebino. Ta nadzor poveča pomanjkanje varnosti povezav, kar olajša dostop nepooblaščenim drugim do vaših datotek.

Naš nasvet: ali si želite sinhronizirati ali deliti datoteke, poglejte drugje. Sinhronizacija sploh ni možnost, skupna raba datotek FlipDrive pa je preprosto preveč lahka, da bi veljala za varno.

Hitrost

Odločili smo se, da bomo izvedli vrsto testov za nalaganje in prenos datotek, da bi videli, kako hitro lahko FlipDrive prenese te operacije. Kot pri vseh storitvah za shranjevanje v oblaku, ki jih pregledamo, so bili tudi ti testi izvedeni s stisnjeno mapo 1 GB (ki deluje kot ena datoteka) prek omrežja WiFi.

Rezultati niso bili impresivni, predvsem zato, ker nam ni uspelo uspešno prenesti naše testne mape. Vsakič je prenos prenehal po približno dveh urah in se ni nikoli več nadaljeval.  

Večina storitev za shranjevanje v oblaku, ki jih priporočamo, lahko izvajajo isti prenos v 15 do 30 minutah. Na primer, testi z Dropboxom – o katerih si lahko preberete v našem Dropbox pregledu – so naložili isto datoteko v približno 15 minutah.

Nekaj ​​tega nedvomno pripisujemo dejstvu, da smo pri testiranju FlipDrive-a delali s počasno internetno povezavo, vendar je velik del tega verjetno povezan z omejeno infrastrukturo. FlipDrive ima samo en podatkovni center, ki se nahaja v New Yorku.

Prenesli smo tudi manjše datoteke in večino naložili v približno 30 sekundah. Glede na to, da FlipDrive ni mogoče uporabiti za sinhronizacijo, bi morale biti te hitrosti splošno. Če ste filmski igralec, ki išče mesto za shranjevanje velikanskih predstavnostnih datotek, si oglejte članek o najboljšem pomnilniku za video v oblaku za možnosti, ki dejansko delujejo.  

Varnost & Politika zasebnosti

FlipDrive na svoji spletni strani ne govori veliko o svoji varnosti. To je lahko zato, ker se zdi, da ni veliko govoriti.

Zaščiten HTTP (HTTPS) ponuja nekaj varnosti prenosa datotek z uporabo 128-bitnega SSL-ja. Vendar vaše datoteke niso šifrirane med prevozom in niso šifrirane, medtem ko so shranjene na strežnikih FlipDrive. To pomeni, da lahko vsak zaposleni v FlipDriveu ali kdorkoli pridobi nepooblaščen dostop do strežnikov FlipDrive, prebere vaše datoteke, ne da bi potreboval ključ za dešifriranje.

Pomanjkanje šifriranja na strani strežnika bi moralo biti dovolj, da vas odvrne od uporabe FlipDrive za shranjevanje datotek – ob predpostavki, da stroški, nizka zmogljivost shranjevanja in sinhronizacija tega še niso storili..

Če želite resnično zagotoviti, da so vaše datoteke varne, bo katera koli druga storitev za shranjevanje v oblaku naredila boljše delo. Vendar pa na Cloudwards.net dajemo prednost tistim storitvam, ki ponujajo možnost šifriranja z ničelnim znanjem, na primer Sync.com.

FlipDrive tudi ne ponuja dvofaktorne avtentifikacije, kar pomeni, da se lahko vsakdo, ki se drži vašega gesla, ne prijavi v vaš račun, ne da bi imel tudi računalnik ali pametni telefon.

Odsotnost različice datotek, ki smo jo že omenili, pomeni tudi manjšo varnost pred napadi ransomware, ki delujejo tako, da poškodujejo datoteke. Če vas takšen napad prizadene, lahko datoteke preprosto odstranite v nepoškodovane različice, ko odstranite zlonamerno programsko opremo.

Poleg tega ima politika zasebnosti FlipDrive nekaj motečih sitnic, vključno s pravico do prikazovanja oglasov tretjih oseb v spletnem GUI-ju. Podjetja, ki stojijo za temi oglasi, lahko piškotke namestijo tudi na vaš računalnik:

FlipDrive Services sklene pogodbe s tretjimi podjetji za prikazovanje oglasov za prikazovanje oglasov znotraj FlipDrive Services. Strinjate se, da lahko ta podjetja na vaš računalnik namestijo piškotke in priznavate, da bodo storitve FlipDrive storile razumne napore, da bodo od naših izvajalcev oglaševanja pridobili pogodbene omejitve za uporabo takšnih piškotkov samo za izpolnitev svojih obveznosti prikazovanja oglasov do nas..

O pristopu FlipDrive k varnosti resnično nič dobrega ne moremo reči. Če se odločite za njegovo uporabo, se vsaj prepričajte, da ne shranjujete občutljivih informacij, saj se zdi storitev lahka tarča kibernetske kriminalitete. Razmislite tudi o uporabi storitve VPN, da preprečite prisluškovanje prek spleta.

Eden od tistih v našem najboljšem vodiču za VPN bi moral narediti trik.  

Podpora

Za tiste trenutke, ki jih lahko naredite sami, ne računajte na veliko pomoči s strani FlipDrive. Baza znanja je omejena na tanko stran s pogostimi vprašanji, ki odgovarja le na osnovna vprašanja. Ni člankov za odpravljanje težav ali navodil, ki bi vas vodili po poti.

Če ne najdete odgovorov na svoja vprašanja, se boste morali obrniti neposredno na FlipDrive. Ni možnosti za podporo v živo, kot sta telefon ali klepet; vsi neposredni stiki se opirajo na e-pošto.

Tehniki za podporo delujejo 24/7 odgovarjajo na e-poštna sporočila v skladu s spletnim mestom FlipDrive. Vendar smo preverili čas odziva tako, da smo sprožili testno e-poštno sporočilo in no, še čakamo.

Ena od stvari, ki nas je razjezila, je, da FlipDrive ni poslal avtomatiziranega odgovora, s katerim bi nam sporočil, da je bila zahteva za podporo prejeta. Raje imamo določeno raven zaupanja, tudi pri storitvah, ki svojih kupcev ne čakajo več dni.  

Razsodba

Nič ne moremo reči, da bi FlipDrive priporočil v katerem koli primeru. Čeprav se načrt z 10 GB zdi velikodušen, omejitve velikosti datotek in druge omejitve funkcij preprečujejo, da bi ta načrt konkuriral boljšim ponudbam za brezplačno shranjevanje, vključno z 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku, ki ga lahko dobite pri pCloud.  

Naročniški načrti so podcenjeni in ne omogočajo dovolj prostora za sodobno uporabo. Tudi če niste vredni pomanjkanja vrednosti, obstaja seznam drugih razlogov za pranje perila drugje, vključno z:

 • Ni sinhronizacije datotek
 • Ni različice datoteke
 • Brez šifriranja na strani strežnika
 • Brez zasebnega šifriranja
 • Brez dvofaktorske overitve
 • Šibka varnost deljenja datotek

FlipDrive prav tako ne obravnava velikih datotek na podlagi našega testiranja, s počasnimi hitrostmi prenosa in pogostimi napakami.

Najboljše, kar lahko rečemo o FlipDriveu, je to, da je lep primer, kako ne zgraditi storitve za shranjevanje v oblaku. Oglejte si našo najboljšo primerjavo za shranjevanje v oblaku za bolj koristna priporočila, ki vam bodo pomagala najti idealno storitev za vaše natančne potrebe.

Seveda smo veseli, da smo se zmotili. Lahko spremenite naše mnenje o FlipDriveu? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.  

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map