Koofr pregled

Koofr je zelo varna storitev shranjevanja, ki se zdi predvsem usmerjena v ohranjanje majhnih datotek in njihovo skupno rabo. To zelo dobro pokriva in se hitro zažene, vendar se zdi, da so aplikacije drugih proizvajalcev padle ob strani. Preberite naš celoten pregled Koofr za vse podrobnosti o tej dostojni storitvi.


Mnenja v oblaku

Koofr ima sedež v Sloveniji in njegovo ime zveni veliko kot lokalna beseda za majhen kovček. Res je, da ne ponuja veliko prostora za shranjevanje kot nekatera velika imena v našem najboljšem delu za shranjevanje v oblaku, vendar je to še vedno sposobna storitev. Da bomo videli, kaj lahko ponudi, si bomo to podrobno ogledali v tem pregledu Koofr.

Shranjevanje v oblaku vam omogoča, da svojo vsebino naložite v oblak, da očistite trdi disk in sodelujete z drugimi. Koofr ni primeren za slednje, zato se za skladbo obrnite na naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku. Če tam ne najdete takšne, ki bi ustrezala vašim potrebam, si za več predlogov preberite našo primerjavo najboljših oblačnih storitev.

Koofr ima visoke hitrosti, možnosti za skupno rabo in nudi dobro uporabniško izkušnjo. Če vas to spletka, se držite nas, ko razpravljamo o njegovih zmožnostih v spodnjih razdelkih.

Alternativa za Koofr

Moči & Slabosti

Lastnosti

Poleg shranjevanja datotek imajo storitve pogosto tudi zanimive in nove funkcije, ki jih dopolnjujejo. Koofr ima razširitev za Chrome, s katero lahko z enim klikom shranite uporabne povezave, spletne strani, slike in besedila iz spleta.

koofr-connect-funkcija

Če želite dostopati do svoje vsebine prek enega vmesnika, lahko vključite obstoječe račune za shranjevanje v oblaku, vključno z Dropboxom, Google Drive, Amazon Drive in OneDrive. Če s temi storitvami niste seznanjeni, si oglejte naš pregled OneDrive, če želite izvedeti več.

Predogled fotografij in dokumentov Microsoft Office (.doc, .xls in .ppt), .pdf datotek lahko predvajate in predvajate nekatere vrste video datotek, ne da bi jih prenesli. Če želite urejati dokumente, morate to storiti zunaj Koofrja, ker se ne združuje z Google Office Suite, Microsoft Office ali Zoho Office Suite.

Ni možnosti urejanja fotografij. Če morate to storiti v spletu, preberite naš najboljši del za upravljanje fotografij za več možnosti, ki jih lahko uporabite.

Predvajalnik glasbe predvaja vaše zvočne datoteke, vendar vam ne omogoča ustvarjanja seznamov predvajanja ali dodajanja skladb v čakalno vrsto. Če potrebujete te funkcije, preberite članek o najboljšem oblaku za glasbo.

koofr-create-new-txt

Manjka tudi aplikacija za zapisovanje. Če ga potrebujete, si oglejte članek o najboljših aplikacijah za beleženje. Evernote, ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij za beleženje, je naša najboljša izbira, za njo pa OneNote in Google Keep. Če želite podrobnosti, preberite naš pregled Evernote. Kljub temu lahko ustvarite navadno besedilno datoteko s spletnim vmesnikom, če ste v ščepcu.

Lokalne mape omogočajo dostop do datotek iz računalnika in skupno rabo z njimi v drugi napravi, ne da bi kaj prenesli v Koofr. Kljub temu mora biti računalnik na spletu, da lahko deluje.

Cenitev

Koofr ima dobro prilagodljivost načrtov, saj ponuja šest načrtov, med katerimi lahko izbirate. Nekatere storitve, kot je Dropbox, ponujajo samo en ali dva načrta. Kljub temu ima Dropbox nekaj odkupnih lastnosti, o katerih si lahko preberete v našem Dropbox pregledu.

Prvi načrt, Starter, je brezplačen in ponuja 2 GB prostora za shranjevanje. To je majhna količina, vendar dovolj za preizkus storitve.

Plačani načrti so poimenovani po velikostih srajc, zato je prva stopnja seveda S. Za 57 centov na mesec dobite 10 GB prostora za shranjevanje. M stane 1,14 USD na mesec za 25 GB. Naročanje na načrt L stane 2,28 dolarja na mesec in vam da 100 GB. XL vam da 250 GB za 4,55 USD na mesec in na koncu XXL stane 11,38 USD na mesec za 1TB prostora.

Načrti so daleč od najugodnejših ponudb na trgu. Z naročanjem na Sync.com ali pCloud lahko pridobite več prostora za manj.

Sync.com ponuja 2TB za 96 USD na leto, vendar ne morete plačevati na mesec. Na pCloud se lahko naročite z mesečnim ali letnim zneskom. Za 9,99 dolarja na mesec ali 95,88 dolarja na leto pCloud zagotavlja 2TB prostora. Če vas zanima, preberite naš pregled Sync.com in pregled pCloud.

Enostavnost uporabe

koofr-spletna aplikacija

Spletni vmesnik je jasen in vsebuje veliko negativnega prostora, zato je enostavno najti tisto, kar iščete. Kontrastne barve osredotočajo najpomembnejše operacije.

Deluje hitro in zdi se, kot da delate z namizno aplikacijo. Navigacijski meni je na levi strani. V zgornjem desnem kotu lahko preklapljate med prikazom seznama ali ploščic ali dostopate do nastavitev računa. Obstajata tudi gumb zaznamkov, ki omogoča označevanje map za hitrejši dostop, in gumb za skupno rabo, ki omogoča skupno rabo vsebine z drugimi.

koofr-desktop-app-dobrodošli

Namizni odjemalec sledi običajnemu modelu sinhronizacije z uporabo mape za sinhronizacijo in ikone sistemske vrstice. Ikona omogoča dostop do nastavitev in odpiranje mape za sinhronizacijo, ne da bi šli skozi aplikacijo za upravljanje datotek. V meniju na levi strani lahko po aplikaciji krmarite brez premetavanja, v osrednjem delu pa je prikazana vsebina menija. Gumb v spodnjem levem kotu odpre spletni vmesnik.

Vse, kar postavite v oblak, boste prenesli v mapo za sinhronizacijo in obratno. Ko kopirate datoteko ali mapo v mapo za sinhronizacijo Koofr, se ta samodejno začne sinhronizirati v oblak. Vrstica napredka se prikaže na dnu, vendar je nejasna, ker ne prikazuje napredka pri nalaganju ali preostalega časa.

Koofr doda bližnjico tudi na namizje, tako da lahko do njega dostopate do mape za sinhronizacijo. Namizna aplikacija je na voljo za Windows, macOS in Linux. Če kupujete storitve, ki so dobre za Linux, preberite naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za Linux.

Aplikacija za pametni telefon je na voljo za iOS in Android. Uporaba je preprosta, vmesnik pa je jasen in privlačen.

koofr-pametni telefon-aplikacija

Ko se prijavite, boste videli meni z enakimi možnostmi kot spletna aplikacija. Ima pa dodatno možnost za uporabo datotek brez povezave. Lahko naložite obstoječe medije, nove fotografije in videoposnetke pa lahko naložite samodejno. Če imate omejen načrt, lahko omejitve prenosov omejite tako, da se pojavijo le, če uporabljate omrežje WiFi.

Sinhronizacija datotek & Skupna raba

Mape ne morete sinhronizirati, datoteke in mape pa lahko kopirate tako, da z desno miškino tipko kliknete in izberete »dodaj v Koofr«. To jih bo kopiralo v mapo za sinhronizacijo Koofr in jih sinhroniziralo v oblak.

Medtem ko v brezplačnem načrtu ni selektivne sinhronizacije, ki bi izklopila sinhronizacijo za določene mape ali datoteke, obstaja možnost, da omogočite omrežni pogon Koofr. Lahko pa plačate tudi za enega od plačanih programov Koofrja, če je selektivna sinhronizacija za vas prekinitev poslov. Omrežni pogon shranjuje samo datoteke v oblak in omogoča predogled v računalniku brez porabe prostora na trdem disku.

Omogočite lahko tudi ikone za sinhronizacijo, s katerimi boste seznanili stanje datotek in map v Koofrjevi mapi za sinhronizacijo. Več storitev, ki so primerne za sinhronizacijo, najdete v našem najboljšem oblaku za shranjevanje v članku o sinhronizaciji.

Skupna raba omogoča skupno rabo z uporabniki v aplikaciji. Ko bodo dodani, bodo nečlani povabljeni, da se pridružijo.

koofr-share-link

Povezave lahko delite na Facebook, Twitter, Reddit in Tumblr. Kljub temu povezav med deljenjem na spletna mesta družbenih medijev ne morete zaščititi z geslom. Povezave lahko nastavite, da potečejo čez eno uro, dan ali teden. Za razliko od številnih storitev Koofr omogoča te funkcije nadzora vsebine brezplačnim uporabnikom.

Če želite veliko deliti, preberite naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za skupno rabo.

koofr-deliti z ljudmi

Če želite deliti mapo, morate ljudi povabiti tako, da vnesete njihovo e-pošto. Pri tem jim lahko daste eno ali več dovoljenj: “lahko komentirajo (in si ogledajo komentarje),” lahko spremenijo, “lahko ustvarijo povezave za prenos,” lahko ustvarijo povezave za nalaganje “in” lahko upravljajo delnice. “

Koofr ima stran, ki prikazuje, katere mape ste delili in s kom, kar je koristno za sledenje, če jih delite pogosto.

Hitrost

Naši testi so pokazali, da v povprečju traja približno 23 minut, da naložijo 1 GB zadrgano mapo. Povezali smo se prek WiFi v Beogradu v Srbiji s hitrostjo prenosa 6 megabitov na sekundo in hitrostjo prenosa 102 Mbps.

Čas prenosa je enak teoretičnemu času, ki je potreben za prenos mape 1 GB, zato lahko domnevamo, da boste doživeli podobne hitrosti, če ste blizu Koofrinih strežnikov v Nemčiji.

Hitrost prenosa je večji dejavnik pri sodelovanju pri že prenesenih datotekah. Namesto da naložite celotno datoteko, ko jo spremenite, lahko sinhronizacija na ravni bloka prenese samo tisti del, ki se je spremenil, kar znatno skrajša čas nalaganja.

Koofr ne uporablja sinhronizacije na ravni blokov. Vemo, ker smo datoteke naložili po rahli spremembi in niso naložili hitreje. Predstavnik je dejal, da vašo vsebino nadomeščajo s šifrirano različico. Poleg tega Koofr ne ponuja aplikacij, ki izboljšujejo sodelovanje.

Varnost & Zasebnost

Migracija datotek preko spleta je tveganje brez ustrezne varnosti. Lahko postanete tarča virusov, izsiljevalskih programov, napadov človeka v sredini ali nekdo, ki poskuša ukrasti vaše geslo. Da bi to preprečili, bi morale storitve shranjevanja v oblaku ponuditi dvofaktorno overjanje za zaustavitev nepooblaščenega dostopa do vašega računa, uporabo šifriranja v mirovanju in med tranzitom ter protokola TLS za zaščito vaših podatkov med prevozom. Najboljša zaščita za vašo zasebnost je zasebno šifriranje od konca do konca, ki preprečuje branje datotek vsem, razen vam.

Koofr varuje vaše datoteke med tranzitom s šifriranjem SSL / TLS. Na žalost ni zasebnega šifriranja, ki bi zagotovilo vašo zasebnost, vendar Koofr v svoji politiki zasebnosti nima sumljivih določb in se mora držati Splošne uredbe o varstvu podatkov..

Kot je potrdil predstavnik Koofrja, ko datoteke dosežejo strežnike ponudnika, jih šifrira s šifriranjem na strani strežnika z 256-bitnim algoritmom AES, ki je eden najmočnejših.

Za zaščito vaših poverilnic v nastavitvah računa lahko vključite tudi dvofaktorsko overjanje in “obvezno zaščito z geslom.”

Podatkovni centri s certifikatom Koofr imajo ISO 27001, ki se nahajajo v EU, kar pomeni, da mora podjetje spoštovati tam veljavne zakone. Uporablja odvečne ali rezervne napajalnike, odvečne povezave za prenos podatkov, nadzor okolja (npr. Klimatska naprava in gašenje požara) in varnostne naprave..

Ko vaše datoteke dosežejo strežnik, jih Koofr kopira na vsaj tri fizično ločena mesta. Metapodatki in vsebine se hranijo na ločenih slojih ali celo na popolnoma ločenih strežnikih. S to nastavitvijo nihče ne more uporabiti vaših metapodatkov za ugotovitev lokacije vaše vsebine na njenih strežnikih. Delavci na kraju samem delajo nenehno, da sistem deluje v polni zmogljivosti.

Podpora

Obstaja pogosto zastavljeno vprašanje, ki bi lahko vključevalo posnetke zaslona. Obstaja tudi obrazec “pišite nam”, kjer lahko postavljate vprašanja. Telefonska podpora, podpora za klepet in forumi uporabnikov sicer niso na voljo.

Kljub temu smo zastavili vprašanje preko kontaktnega obrazca in v eni uri prejeli odgovor. Glede na to ne moremo biti prepričani, koliko časa bi trajala podpora za odgovor na vprašanja nekoga na drugem koncu sveta.

Končne misli

Koofr ne ponuja integracij drugih proizvajalcev, ki bi spodbujale sodelovanje, močno podporno infrastrukturo, sinhronizacijo na ravni bloka ali naročniške načrte dobre vrednosti.

Kljub temu gre za dostojno storitev, ki ima kakovostne funkcije za skupno rabo, omogoča brezplačnim uporabnikom, da zaščitijo svoje delnice z možnostmi nadzora vsebine ter se povežejo z drugimi storitvami za shranjevanje v oblaku in kažejo, da so v njih v enem vmesniku.

Poleg tega je hitrost prenosa hitra in varnost je tesna. Vaše datoteke ščiti z uporabo TLS / SSL, jih postavi v varne podatkovne centre in v skladu z GDPR za zaščito vaše zasebnosti. Vse, kar je zavito v racionalizirano in prijetno uporabniško izkušnjo.

Če Koofr poveča prostor za shranjevanje, cene bolj konkurenčne in poveča podporo, bi bil lahko konkurenčen bolj priljubljenim storitvam, ki jih najdemo v naših pregledih za shranjevanje v oblaku.

Kaj menite o Koofru? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me