Shadow Cloud Gaming Review – Posodobljeno 2020

Shadow Cloud Gaming Review

Trenutno je Shadow edina popolnoma realizirana storitev igranja v oblaku tam, zato je privzeto naša najboljša izbira. Ponuja dobre hitrosti in prijetno izkušnjo, čeprav ni brez svojih napak. Oglejte si naš celoten pregled Shadow za vse podrobnosti.


Shadow je ena najbolj prepoznavnih storitev igranja v oblaku naokoli in s svojo trditvijo o “visokozmogljivih igrah, dostopnih vsem”, je enostavno razbrati, zakaj. 

Ponuja vrhunsko strojno opremo PC za del stroškov, poleg tega pa ima ogromno knjižnico iger za zagon. V tem pregledu Shadow bomo videli, ali ima odrezke, da bo uvrščen na naš najboljši seznam storitev igranja v oblaku. 

Na srečo nima samo koščkov, da se uvrsti na seznam, ampak da se uvrsti na vrh. Shadow je trenutno dokončna izkušnja z igranjem v oblaku. Čeprav je tehnologija še nekaj let do njene popolne realizacije, Shadow ponuja redek pogled v prihodnost. Skozi in skozi je tekoč, kar je težko najti na trenutnem trgu iger v oblaku. 

Kliknite našo ekskluzivno povezavo, če želite s Shadowom odšteti 10 $ svojega prvega naročila

Če rečem, gre za ceno, ki se mora ujemati. To je draga storitev, ki je še dražja, saj boste morali pripeljati svoje igre. Kljub temu prikazuje uspešnost, s katero se druge platforme ne morejo spoprijeti, kar je vredno same cene.

drsnik-senčnik1

senčnik-drsnik2

senčnik-drsnik3

senčnik-drsnik4

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Alternativa za Shadow Cloud Gaming

Lastnosti

Najbolj privlačna senca je, kako je konfiguriran. Večina storitev igranja v oblaku ponuja sejo na uveljavljenem računalniku za igranje iger. V večini primerov gre za strežnik, opremljen z več grafičnimi karticami in procesorji višjega cenovnega razreda, z vsemi podprtimi igrami, ki so prednastavljene na trdem disku. 

Pri tem pristopu je nekaj vprašanj. Prvič, ne dobivate nobenih namenskih virov. Podobno kot pri skupnem spletnem gostovanju – o tem boste lahko izvedeli več v našem pregledu vrst gostovanja – storitve igranja v oblaku ponujajo veliko virov več uporabnikom in pričakujejo, da jih bodo uporabniki delili. 

Kako deluje Shadow Cloud Gaming?

Če se nekdo preveč klati ali pa je to le velika ura prometa, ima izkušnjo subpar. S Shadowom to ni vprašanje. Ko kupujete načrt, pravzaprav kupujete namenski igralni računalnik – opremljen z grafično kartico GTX 1080, 12 GB DDR4 RAM-a, 256 GB namenskega prostora za shranjevanje in hitrost prenosa 1 Gbps – do katerega lahko dostopate na daljavo.

V celoti je nameščen sistem Windows 10, kar pomeni, da lahko v računalniku z operacijskim sistemom Windows 10 storite vse, kar lahko. Lahko prenesete svoj najljubši brskalnik, se zmešajte z ozadjem namizja, prilagodite ločljivost do 4K in več. To ni platforma za igranje v oblaku, ampak platforma za računalništvo v oblaku. 

nastavitve senc-oken

Poleg tega imate dostop do tiste namestitve sistema Windows 10 v več napravah. Naenkrat imate lahko samo eno napravo, lahko pa imate toliko namestitev aplikacij Shadow, kolikor želite. Na voljo je za Windows, macOS, Ubuntu, Android in iOS, kar pomeni, da se lahko v računalnik za igranje v oblaku zaženete praktično kjer koli. 

Žal je v času pisanja sistema Windows edini OS, ki ga lahko namestite na oddaljeni stroj. Shadow načrtuje, da bo v prihodnosti dodal podporo za Linux v skladu s svojimi FAQ-ji, a zaenkrat je to to. Vendar lahko namestitev sistema Windows 10 konfigurirate po svojih željah.

Pregled funkcij igranja v senčni oblaki

Logotip Shadow Cloud Gamingsenca.tech

Začne se od 1199 dolarjev mesečno Vsi načrti

Platforme

Android

iOS

Windows

macOS

Brskalnik

Podprte igre

Pokrivanje
textarea

Podprte platforme DRM
Vse

Baza znanja

Klepetajte

E-naslov

Telefon

24/7 podpora

Podprte igre

Shadow podpira katero koli igro, ki se lahko izvaja v računalniku z operacijskim sistemom Windows 10. Kot že omenjeno, se v storitvi Shadow še niste naročili na storitve igranja v oblaku. Namesto tega se naročite na računalnik višjega cenovnega razreda, do katerega imate dostop na daljavo. Zaradi tega lahko namestite in igrate katero koli igro, ki jo želite, tako dolgo, da lahko igro naložite brez diska. 

To je lepa sprememba tempa v primerjavi s storitvami, kot je Blacknut, ki ponujajo omejeno knjižnico iger (preberite naš Blackutnov pregled). Tudi storitve z veliko knjižnico, kot je Vortex, v primerjavi s Shadowom nimajo nobene možnosti (preberite naš Vortex pregled). Zaradi pristopa k igranju v oblaku vam ni treba skrbeti za platforme DRM.

V svoj Shadow računalnik lahko namestite katero koli aplikacijo, dokler se običajno uporablja v operacijskem sistemu Windows 10. Izven torrentov vam Shadow omogoča popolno internetno povezavo z zmogljivostjo 1 Gbps do vsebine vašega srca. Za igre na srečo je to ogromno, še posebej, če ste ljubitelj storitev brez DRM, kot je GOG. 

Eno glavnih vprašanj pri igranju v oblaku je, kako se integrira s platformami, kot sta Steam in Origin. Čeprav te storitve zagotavljajo večino računalniških iger, mnogi starejši naslovi – na primer SWAT 4 – zahtevajo nekaj dodatnega posnemanja za delovanje v sodobnem operacijskem sistemu, kot je Windows 10. 

Za to je potrebno veliko kodiranja in v večini primerov ne deluje. Platforme, kot je GOG, so za vas resnično naporno delale in ponujajo klasične naslove računalnikov z vso emulacijo, ki jo potrebujete. Ker vam Shadow omogoča, da naložite karkoli, lahko te igre igrate brez kakršnih koli težav. 

Omejeni ste na 256 GB. Še ni konec sveta – 256 GB lahko sprejme nekaj iger – vendar bi bilo lepo imeti več prostora za shranjevanje. Na srečo je hitrost prenosa zelo hitra, zato je odstranjevanje in ponovna namestitev iger lahka.

Kliknite našo ekskluzivno povezavo, če želite s Shadowom odšteti 10 $ svojega prvega naročila

Cena

Ni poti okoli tega: Shadow je ena najdražjih platform za igranje v oblaku. Pri 25 $ mesečno za letni načrt in 35 dolarjih za mesečni je težko na vašem žepnem računalniku. Vendar ne kupujete le omejenega nabora računalniških iger; kupite cel računalnik.

Kliknite našo ekskluzivno povezavo, če želite s Shadowom odšteti 10 $ svojega prvega naročila

To se zelo spremeni in ceno naredi veliko bolj smiselno. Ker vam Shadow ponuja toliko prilagodljivosti pri konfiguriranju računalnika in nameščanju nanj, se cena ne zdi nerazumna. Čeprav bi bila stopnja za knjižnico s 1.000 igrami preveč visoka, Shadow ponuja veliko več. 

Dodatni stroški bi se lahko izplačali glede na vaš primer uporabe. Pomembno je, da se spomnite, da s Shadowom kupujete računalnik in ne igre, ki se na njem izvajajo. Če začnete iz nič in nimate Steam knjižnice ali podobnega, boste morali, da kupite svoje dodatne denarje za nakup svojih najljubših iger.

To ni super, v primerjavi s storitvijo, kot je PlayStation Now, ki ponuja več kot 800 iger iz dolge zgodovine PlayStation za manj kot 10 USD na mesec (če kupite letni načrt). Kot lahko vidite v našem pregledu PlayStation Now, ne deluje tako dobro kot Shadow, vendar nudi veliko vrednost. 

Ni brezplačnega preizkušanja ali garancije za vračilo denarja. Namesto tega Shadow ponuja prvih 10 dni uvodno ceno 9,95 USD. Ko se boste prijavili, boste porabili 10 USD in po 10 dneh boste začeli običajno naročnino. 

Nismo oboževalci uvodnega obdobja. Čeprav se morda zdi, da začnete skleniti pogodbo, v bistvu kupujete storitev za tretjino meseca, kar pomeni, da vam bomo spet zaračunali kmalu po prijavi. 

Poleg tega, če se boste lotili letne obveznosti, v prvih 10 dneh dejansko porabite več. Tudi tega uvodnega obdobja ni mogoče zaobiti, kar je škoda. 

Enostavnost uporabe

Prijava na Shadow ni pretežka. Ko izberete mesečni ali letni načrt in izberete stanje, v katerem živite, boste morali ustvariti račun, potrditi svojo e-pošto z enkratno geslo in vnesti svoj naslov storitve. Po tem boste lahko izbirali med predhodno konfiguriranim osebnim računalnikom Windows 10 ali namestitvijo po meri.

senčna prijava

Shadow deluje samo z operacijskim sistemom Windows 10, čeprav ima aplikacije za macOS, Android, iOS, Windows in Linux. Če pa želite spremeniti namestitev sistema Windows 10, vam Shadow daje to možnost. Za testiranje smo uporabili vnaprej konfigurirano storitev.

Po tem boste pozvani, da namestite aplikacijo, vendar še niste pripravljeni uporabljati Shadow-a. Ker vam Shadow v bistvu ponuja namenski igralni računalnik s popolno namestitvijo sistema Windows 10, potrebuje nekaj časa, da se nastavite. K sreči je to pojasnjeno v e-poštnem sporočilu po nakupu naročnine. 

Vendar traja nekaj časa. Po potrditvi plačila je minilo pol ure, preden smo lahko začeli uporabljati računalnik. Iskreno, ta proces je bolj reprezentativen za uporabo dejanskega igralnega računalnika, zato je težko Shadow napako. Vendar smo po čakanju na namestitev in prenašanju iger minili več ur, preden smo začeli igrati. 

V lokalni aplikaciji se boste morali prijaviti. Nato vam bo Shadow dal priporočeno optimizacijo, vključno s zaustavitvijo vseh prenosov in skupne rabe datotek, zapiranjem vseh aplikacij za pretakanje in izbiro pasu 5 GHz na usmerjevalniku..

senčna prijava

Shadow bo nato preizkusil vašo pasovno širino in končno lahko zaženete računalnik s klikom na gumb “start now”. Računalnik se zažene v okno, ki ga je mogoče spremeniti in na naše presenečenje je za začetek trajalo le malo časa. Ko ga prvič naložite, Shadow prikaže hitro tipko za dostop do hitrega menija, ki jo lahko uporabite za prilagajanje različnih nastavitev sistema. 

senčni zagon

Privzeto je na namizju nadzorna plošča Shadow, povezava do podpore in Microsoft Edge. Ker je računalnik poln, smo hitro zamenjali privzeti brskalnik z brskalnikom Google Chrome (preberite si pregled Microsoft Edge in pregled Google Chrome, če želite izvedeti, zakaj). 

Med konfiguracijo PC-ja je vse teklo tekoče. Vnos miške je potekal brez težav in kazalec smo lahko brez težav prešli med Shadow in našo lokalno sejo. 

Najboljši del oddaljenega stroja je bil, da lahko uporabimo bližnjice Windows. To je smiselno, saj gre za popolno namestitev, a kljub temu je bilo presenetljivo. 

Senca traja nekaj časa, da se nastavite, vendar vam v tem času ni treba biti na dlani. Zunaj 30-minutnega ali tako dolgo čakanja je postopek brezhiben, in ko vam Shadow pošlje e-poštno sporočilo, da je vaš stroj pripravljen, resnično je tako. Bilo je videti, kot da bi uporabljali kateri koli drug računalnik z operacijskim sistemom Windows 10, kar je super.

Izvedba

Kot smo že rekli, se Shadow počuti kot običajni računalnik. Ko prejmete potrditveno e-poštno sporočilo, se v nekaj sekundah začnete izvajati in teči brez opaznega vnosa. Hitro smo brskali po spletu in večopravilnosti v sistemu Windows 10 brez pomisleka. Senca se počuti kot lokalna seja. 

V glavnem vsaj. Bilo je nekaj manjših kolcanj – na primer, pomikanje le malo zaostaja -, vendar je te težave enostavno spregledati. Pritiski na tipko se registrirajo takoj in miška miške ima enako odzivnost kot pri lokalni seji. Za igre na srečo je to zelo pomembno.

Največja težava pri igranju v oblaku je, da potrebuje veliko pasovne širine z zelo malo pinga. S tem, ko ste dobili celotno namizje sistema Windows 10, lahko prenesete datoteke, ki jih potrebujete za uporabo oddaljenega računalnika in imate dostop do celotne seje. Tudi dejstvo, da imate izolirane vire, veliko pomaga. 

Sistem Shadow se v praksi izplača. Preizkusili smo štiri igre: Cuphead, DOOM 2016, remake Resident Evil 2 in Counter-Strike: Globalna ofenziva. Začenši s Cupheadom, smo bili šokirani, kako tekoča se je počutila platforma. Še bolj kot druge igre se ni zdelo, kot da igramo na virtualni stroj, tudi če igra, natančna kot Cuphead.

shadow-steam-namesti

DOOM 2016 se je odpravil brez hitrejših rezultatov in s pomočjo spremljanja uspešnosti v igri smo lahko preverili, ali je igra potekala pri 60 sličic / krat v 4K in 120fps v 1080p. Zaznali smo najmanjšo količino vstopa, vendar premalo, da bi prekinili izkušnjo. Enako velja za remake Resident Evil 2. 

Counter-Strike: Globalna ofenziva je imela nekaj težav. Sam igranja je bila v redu – preizkusili smo nekaj krogov s roboti – a občasni kolcanje v pretakanju bi se izkazalo za preveč v konkurenčnem okolju. Če pa se na trgu igrate CS: GO ležerno, Shadow deluje odlično.

Glede na speedtest.net smo imeli ping v 9 milisekundah, hitrost prenosa 62,07 Mbps in hitrost nalaganja 11,39 Mbps, kar je daleč nad priporočilom Shadow-a 15 Mbps. 

Iste igre smo preizkusili tudi na Androidu, in delovale so enako dobro kot na namizju. Vendar v aplikaciji Android ni nobenega zaslonskega nadzora. Z miškinim kazalcem lahko uporabite dotik in povlečete tipkovnico za Android, vendar je to to. Če se s Shadowom igrate na poti, boste morali kupiti krmilnik. 

Ko je Shadow na mizi, je težko težko upravičiti druge storitve igranja v oblaku. Prenosa med njim in lokalnim računalnikom za igre ni medsebojnega prenosa – veterani z osebnimi računalniki bodo opazili razliko – a je prekleto blizu. Cena je visoka, toda glede na zmogljivost jo je dobro splačati.

Pokrivanje

Shadow ima samo šest podatkovnih centrov, vendar ti centri pokrivajo veliko temeljev. V ZDA so štiri lokacije: Dallas, Chicago, New York in Santa Clara. S temi centri lahko Shadow ponuja storitve 38 celinskih držav, pri čemer preskoči Washington, Idaho, Montano, Utah, Arizono, Kolorado, Wyoming, Alabama, Georgia in Florida. 

V Evropi obstajata dva podatkovna centra: Pariz in Amsterdam. Pariški podatkovni center pokriva Francijo, Belgijo, Luksemburg, Švico in Združeno kraljestvo, Amsterdamski strežnik pa pokriva le Nemčijo. 

Ker se strežnik nahaja na Nizozemskem, smo predvidevali, da bo tudi strežnik Amsterdam pokrival tam. Vendar glede na mednarodno spletno mesto Shadow trdi, da storitev tam ni na voljo. 

Šest podatkovnih centrov, ki so na voljo, opravlja veliko dela. K sreči so centri pametno postavljeni po celotnem ZDA, da bi zagotovili veliko pokritosti, tudi nekaj evropskih držav je dobilo okus. Vendar pa ne moremo zanikati potencialnih omejitev pri poskusu sprejemanja toliko uporabnikov s tako malo podatkovnih centrov. 

Kljub temu Shadow svoje storitve ne da na voljo vsem, kar je, čeprav razočaranje, verjetno pametna poteza. Z omejevanjem razpoložljivosti Shadow zagotavlja, da se njegovi podatkovni centri ne raztezajo pretirano tanko, saj že pokrivajo veliko tal. Kljub temu Project xCloud uničuje pokritost Shadow, kot lahko preberete v naši primerjavi Shadow vs Project xCloud.

Razsodba

Igranje v oblaku je še nekaj let, dokler ni vse, kar je trenutno obljubljeno. Vendar se Shadow precej bolj približa svojim obljubam kot konkurenci (preberite si naš Shadow vs GeForce Now komad). Čeprav je občasno jecljanje morda preveč za tekmovalno igranje, vsi drugi žanri delujejo brezhibno. Shadow je najpomembnejša izkušnja z igranjem v oblaku. 

Kliknite našo ekskluzivno povezavo, če želite s Shadowom odšteti 10 $ svojega prvega naročila

Senke izvajajo skoke in meje nad konkurenco. Če rečem, to počne na višji ceni. 

Ali nameravate preizkusiti Shadow? Sporočite nam vaše izkušnje v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me