Pregled Zoho trezorja – posodobljeno 2020

Zoho trezorski pregled

Zoho Vault je odličen skrbnik za gesla za podjetja, vendar zamudi oznako, ko gre za gostinske storitve za posameznike. Čeprav priporočamo, da ga priporočamo, če vas preprosto moti zagonetna zasnova vmesnika, namesto tega oglejte nekaj konkurentov. Za podrobnosti preberite celoten pregled Zoho trezorja.


zoho-trezor-drsnik1

zoho-trezor-drsnik2

zoho-trezor-drsnik3

zoho-trezor-drsnik4

zoho-trezor-drsnik4

Prejšnja

Naslednji

Zoho je podjetje, ki je namenjeno nemotenemu delovanju velikih in malih podjetij. Od programske opreme za pomoč do analitike do aplikacij za e-trgovino, Zoho ponuja nekaj vsega. Morda je najpomembnejše orodje vseh Zoho trezor. Poleg tega, da te aplikacije integrira na enem mestu, je Vault poleg naših najboljših upravljavcev gesel. 

V tem pregledu Zoho trezorja bomo podrobno pogledali tega skrbnika za gesla, osredotočenega na podjetja. Poleg tega, da bomo videli, kako deluje na tehnični ravni, vam bomo še pred razsodbo predstavili svoja razmišljanja o njegovih značilnostih, cenah, varnosti, podpori in še več.. 

Če želite zaščititi gesla za pet ali več uporabnikov, je Zoho trezor obvezen. Njegova funkcionalnost kot poslovno usmerjenega upravljalnika gesel ni enaka nič, tudi če je vmesnik manj dostopen kot osebni upravljavci gesel. Obstaja tudi brezplačen načrt za posamezne uporabnike, čeprav ga priporočamo manj pogosto kot drugi brezplačni upravljavci gesel.

Moči & Slabosti

Alternativa za Zoho Vault

Lastnosti

Zoho Vault ne pride do storitev zaščite pred krajo identitete Dashlane ali Abine Blur. Namesto tega se Vault osredotoča na funkcije, ki so pomembne za podjetja. Od SSO do integracije tretjih oseb do upravljanja uporabnikov, Zoho lastnikom daje natančen nadzor, ki ga potrebujejo za upravljanje varnosti svojih zaposlenih.

Integracije in enotna prijava

Zoho je podjetje, usmerjeno v podjetja, ki ponuja orodja, kot so Zoho Notebook in Zoho Books. Zaradi te osredotočenosti je veliko poslovnih integracij drugih proizvajalcev. Podjetniški uporabniki lahko svoj trezor združujejo neposredno z Microsoft Active Directory, Azure, G Suite, Gmail, Dropbox, Box in še veliko, veliko več (preberite naš pregled Dropbox in pregled Box). 

integracije zoho-trezorjev

Podjetniški naročniki lahko izkoristijo tudi SSO za aplikacije v oblaku. Seznam podprtih aplikacij je dolg, vključno z zgoraj naštetimi integracijami ter Slack, Salesforce in še več. Vendar pa Zoho daje svoj API odprto na voljo, zato lahko v sistem SSO dodate katero koli aplikacijo.  

Skupna raba gesla, skrivnosti in komore

Skupna raba gesel je ena najpomembnejših lastnosti za Zoho Vault. Vnose lahko preprosto delite s katerim koli članom v vašem podjetju s podrobnim nadzorom nad tem, kdo lahko dostopa do tega. Zaposleni lahko pošljejo tudi zahtevo za vpise, bodisi da prejmejo geslo takoj ali v prihodnosti. 

Vse to sega v uporabniška dovoljenja, ki jih bomo pokrili čez minuto. Vnosi v vaš trezor so znani kot “skrivnosti” in jih lahko preprosto razširite naokrog. Če pa ste naročeni na profesionalni načrt, lahko delite tudi »zbornice«. Skrivnosti in komore so le datoteke in mape, kljub nekonvencionalnemu poimenovanju pa še vedno velja praktičnost tega sistema. 

zoho-trezor-zbornice

V kombinaciji z uporabniškimi dovoljenji ima skrbnik veliko nadzora nad tem, kdo vidi kaj, ne da bi ročno delil vsak vnos. Zlasti za večja podjetja se skrivnostno obdeluje “skrivnosti”. Na primer, če obstaja ekipa, ki dela na določenem projektu, lahko poverilnice za orodja, ki jih potrebujejo, združite v »komoro« in jih hitro delite.

Politike upravljanja uporabnikov in gesla

Vault ločuje od upravljavcev osebnih gesel njegovo upravljanje uporabnikov. Vsak uporabnik vašega računa ima določeno vlogo v trezorju, lastništvo nad določenimi vnosi in dovoljenja za dostop do drugih. 

Začenši z vlogami so tri ravni dostopa: uporabnik, administrator in super administrator. Uporabniki si lahko ogledajo svoja gesla in vse, kar so z njimi delili, medtem ko lahko skrbniki odobrijo zahteve za skupno rabo in ustvarijo pravilnike o geslih. Končno super admini nadzorujejo trezor, tako da si lahko ogledajo vsak račun in povabijo nove uporabnike. 

dovoljenja za uporabnike zoho-trezor

Super admini imajo tudi prednost, če nadomeščajo katero koli delitev ali lastništvo, določeno v trezorju. Če zaposleni na primer zapusti vaše podjetje, lahko super skrbnik prekliče dostop do vseh svojih geslov, shranjenih v trezorju. Super skrbniki lahko prenesejo tudi lastništvo vnosov.

Redni skrbniki lahko določijo pravilnike o geslu. Lahko uporabljate in uporabljate toliko politik, kolikor želite, in uveljavljate stvari, kot so najmanjša dolžina gesla, določeni znaki in število določenih znakov. Pravilnik lahko ogledate tudi z Zohovim generatorjem gesel, s čimer je preprosto hraniti dolga, edinstvena gesla v svojih računih.

Pregled funkcij Zoho trezorja

Logotip Zoho trezorjawww.zoho.com

Začne se od 090 dolarjev mesečno Vsi načrti

Varnost

2FA

Šifriranje
AES-256

Ničelno znanje

2FA tipke

Varnostna analiza

Sinhronizacija z več napravami

Varnostno kopiranje in obnovitev

Mobilne aplikacije

Zamenjava gesla

Generator gesel

Razširitev brskalnika

Samodejno izpolnjevanje

Obrazec samodejno izpolni

Uporabniški vmesnik brskalnika

Namizni vmesnik namizja

E-naslov

Klepet v živo

Telefon

Center pomoči

Forumi

24/7 podpora

Več

Prost načrt

Cenitev

Zoho Vault je eden najcenejših upravljavcev gesel za podjetja. Prilagodljiv zalogaj in impresiven brezplačen načrt, Zoho ponuja soliden udarec za vaš dolar. Kljub temu je za majhna podjetja lahko težava minimalna velikost ekipe, nekateri dražji načrti pa imajo kritične lastnosti.

Preden se poglobite v to, se pogovorimo o načrtih kot celoti. Zoho ponuja štiri stopnje zaščite, od tega so tri plačane. Plačani načrti so ceno na uporabnika na mesec in se zaračunavajo mesečno ali letno (cena zgoraj je, če se zaračuna letno). Standardni načrt podpira poljubno število uporabnikov, za Professional in Enterprise pa jih boste potrebovali vsaj pet. 

Zaradi svoje poslovne usmerjenosti je težko primerjati Zoho Vault neposredno z drugimi skrbniki gesel. Vendar pa obstaja nekaj primerjalnih točk. Na primer, 1Password ponuja dve stopnji upravljanja poslovnega gesla, kot lahko vidite v našem pregledu 1Password. Čeprav sta Vault-ova dva nivoja cenejša, manjka možnosti za shranjevanje dokumentov in možnosti družinskega načrta 1Password. 

Zoho Vault je prejel kime v našem najboljšem upravitelju gesel za vodnike za mala podjetja, in čeprav je to še vedno dobra izbira, je bolje za nekoliko večje ekipe. Možnosti, kot je 1Password, so dražje, vendar poskrbijo za manjše skupine (recimo pet do 10 članov). Po drugi strani je Vault veliko bolj osredotočen na zmožnost skupne rabe gesel in upravljanja z uporabniki. 

Nadaljujte s poslovnim poudarkom, Zoho ponuja ponudbe po meri in praktične predstavitve, če želite Vault poskusiti. Za tiste, ki želijo stvari urejati sami, je na voljo 15-dnevno brezplačno preskusno podjetje Enterprise z vsemi novimi računi (omejeno na pet uporabnikov) in jih lahko kadar koli prekličete, nadgradite ali posodobite. 

Gremo z Zoho Free

Zoho Vault Free je načrt za osebne namene, kar je nenavadno glede na to, da se pri podjetjih ukvarja s preostalim obsegom. Dobiš standardne funkcije, vključno z neomejenim shranjevanjem gesla, dostopom brez povezave in dvofaktorsko overitvijo. Vendar je samo za enega uporabnika in za osebno uporabo. 

Kljub temu trezorja ne smete popustiti. Z najboljšim brezplačnim upraviteljem geslov LastPass (beri v pregledu LastPass) lahko gremo od nog do roke. Ključna razlika med Zoho Free in drugimi upravljavci brezplačnih gesel je sinhronizacija z več napravami. Za razliko od brezplačne storitve, kot je NordPass, Zoho Vault sinhronizira vaše podatke v napravah. 

Kljub temu je zaradi poslovno osredotočenega pristopa zrušilo nekaj zatičev v primerjavi z LastPassom. Priporočamo, da poskusite brezplačni načrt, vendar upoštevajte, da obstaja nekaj nastavitev, ki jih verjetno ne boste uporabili.

Uporabniku prijaznost

Prijava je enostavna z družbenimi integracijami in obilico orodij za vkrcanje. Vendar smo doživeli vrsto pokvarjenih strani med poskusom nastavitve. Na srečo je težava znova naložila nekaj strani znova. Vendar je to trajalo približno 10 minut po poteku strani. Ne glede na to, ali uporabljate socialne integracije ali ne, boste morali nastaviti novo glavno geslo. Zoho priporoča, da ustvarite geslo, ki je dolgo, vendar nepozabno, saj ga ne bo shranjeno nikjer na Zohovih strežnikih. Namesto gesla lahko uporabite geslo, kjer kombinirate več besed s posebnimi znaki. 

Shranjevanje gesla v vašem brskalniku

Tako kot LastPass je tudi Zoho Vault upravljalnik gesel, ki temelji na brskalniku. Dokler ima vaš računalnik dostop do interneta in spletnega brskalnika, lahko dostopate do svojih gesel. Čeprav je fokus brskalnika težava pri drugih skrbnikih z gesli, Vault omogoča dostop brez povezave prek svojih stopenj. 

Kopljete na armaturno ploščo, je treba veliko prebaviti. Od poročil in revizij do orodij in gesel je Vault gosto z zavihki in možnostmi. Za začetek boste morali dodati svoje “skrivnosti”, bodisi ročno preko strani “skrivnosti” bodisi z uvozom iz drugega upravitelja gesla. To možnost najdete na zavihku “orodja”. 

zoho-trezor-geslo-uvoz

Ročno dodajanje gesel deluje nekoliko drugače kot drugi upravljavci gesel. Namesto da bi vam dali nekaj polj, ki jih morate izpolniti, obstaja seznam podprtih spletnih mest, od katerih ima vsako svoj logotip. K sreči lahko dodate spletna mesta, ki uradno niso podprta.

V večini primerov je dodajanje spletnega mesta po meri boljši način. Zamudite ikono fancy, vendar pridobite priponko datotek do 2 MB, oznake in polja po meri. Poleg tega lahko za polja po meri določite svoje ikone zaslona. Vnašanje po meri vam bolj kot podprta spletna mesta omogoča veliko večji nadzor nad vašimi “skrivnostmi”. 

zoho-trezor-po meri-skrivnost

To je “stari” dizajn Zohova, kot je pojasnjeno v e-poštnem sporočilu. Na voljo je nov vmesnik, ki je v beta različici, po katerem bomo krožili, ko se bo približala popolni izdaji. Iz tega, kar lahko povemo, izboljša številna vprašanja uporabnosti v trenutni iteraciji. 

Ustvarjanje gesla in zajemanje z razširitvami brskalnika

Nadzorna plošča trezorja je resnično za skrbnike in super administratorje. Večina zaposlenih bo preživela svoj čas z razširitvijo brskalnika, ki je na voljo za Chrome in Firefox. Podaljšek je okrašena različica vmesnika brskalnika, ki ponuja vaše “skrivnosti”, “komore” in nekaj nastavitev. 

Dodate lahko nova gesla in Zoho bo to mesto samodejno zaznal. Kadar koli vnesete novo geslo, Zoho samodejno zazna in shrani z vami kot lastnikom. 

zoho-trezor-zajem gesla

Gesla lahko ustvarite tudi z vgrajenim generatorjem. Poleg nekaj možnosti lahko v določenem pravilniku ustvarite geslo. 

Zoho-trezor-geslo-politika

Upravitelj gesla, osredotočen na podjetje

Kot rečeno, je Vault bogat z možnostmi, kar je super za skrbnike, vendar slabo za splošne uporabnike. Zlasti na prostem načrtu je preveč preveč nepomembnih nastavitev in zavihkov. Pomembno je poudariti pomanjkljivosti osebnega uporabnika zaradi brezplačnega načrta podjetja Vault. Iskreno, osebni uporabniki očitno niso imeli v mislih, ko je bil oblikovan vmesnik. 

nastavitve zoho-trezorja

To samo po sebi ni slabo – Zoho trezorja ni težko uporabiti – ampak služi namenu podjetjem, ne posameznikom. Če vas velikodušni brezplačni načrt zavaruje kot osebnega uporabnika, se bo verjetno trezor prerezal na več mestih. Za osebno uporabo priporočamo brezplačne storitve z RoboForm in Sticky Password, ki temeljijo izključno na uporabnosti. 

Varnost

Z močnim poudarkom na podjetniških aplikacijah nekoliko preseneča, da Zoho ponuja obsežno varnostno dokumentacijo. Čeprav uporablja podobno varnostno arhitekturo kot drugi upravljavci gesel, se Vault močneje osredotoča na varnost, ko delite gesla. 

Ne glede na to se vse začne z vašim glavnim geslom. To geslo poznate sami. Zoho nima nič znanja o geslu, ki ga uporabljate, namesto da vaš račun potrdi s ključno funkcijo izpeljave in soljo (PBKDF2 s HMAC-SHA512, če želite biti natančni). Preberite naš opis šifriranja, če vam to ustreza. 

Vaša gesla se uporabljajo tudi za ustvarjanje ključa za šifriranje (KEK). Ta ključ šifrira vaše podatke z AES-256, ki je eden najmočnejših algoritmov. Vendar je še vedno tako močan kot glavno geslo. Na srečo Zoho med ustvarjanjem računa zagotavlja oceno gesla v realnem času. 

Gostovanje in zanesljivo skupno rabo

Zdaj, ko je poskrbljeno za preverjanje pristnosti, je čas, da se lotite svojih podatkov. Kot rečeno, se trezor šifrira s pomočjo AES-256. Vendar se to zgodi na strani stranke. Zoho ima model gostovanja, ki ga je treba zaščititi, kar pomeni, da nikoli ne vidi nobenega od vaših dešifriranih podatkov. Namesto tega se šifriranje izvaja v vašem brskalniku. 

Poleg tega, da svojim podatkom dodate plast zasebnosti, je varnejše gostovanje tudi varnejše. Zoho s šifriranjem na strani stranke onemogoča, da bi napadalec kdaj ogrožal podatke v preprostem besedilu. Vaši podatki morajo biti šifrirani, preden bodo kdaj poslani. 

Zoho ohranja stroge varnostne standarde tudi pri skupni rabi. Vsak uporabnik v trezorju ima par javnih in zasebnih ključev RSA. Poleg tega Vault ustvari še nekaj drugih ključev, ki temeljijo na geslu in javnem ključu super skrbnika. 

Ko je element v skupni rabi, Vault preveri šifriran zasebni ključ uporabnika in organizacijski ključ, kar omogoča šifrirano geslo. 

Kaj storiti, če pozabite svoje glavno geslo

Zoho ponuja možnost ponastavitve glavnega gesla, če ga pozabite, česar si večina upraviteljev gesel ne dovoli. Če administrator kdaj pozabi glavno geslo, lahko zahteva šifrirano datoteko HTML vseh podatkov v svojem računu. Vendar bodo v tem času vsa gesla podjetja izgubljena. 

Podpora

Zoho ponuja veliko podpornih virov za zagotovitev, da ste na pravi poti. Začne se z e-poštnim naslovom, ki ga spremljamo ves čas. Obstajajo tudi telefonske številke za podporo strankam za ZDA, Združeno kraljestvo, Indijo in Avstralijo, čeprav je vredno omeniti, da stranke, ki plačujejo, dobijo prednostno podporo. 

Lahko pa si prihranite neprijetnega pogovora s kom. Zoho z armaturno ploščo ponuja obsežno dokumentacijo za Vault. Namesto tradicionalne zbirke znanja, Zoho ponuja seznam vodnikov PDF, ki zajema vse, od najboljših praks do vlog administratorjev. Zaradi tega pristopa lahko vodnikom svojo ekipo enostavno razdelate, tako da lahko hitro napredujejo. 

Poleg vodnikov vam Zoho ponuja strokovnjaka z video posnetki in praktičnim predstavitvam podjetja Vault. Ti predstavitve ne pokrivajo samo osnov Vault-a, temveč tudi njegovo napredno funkcionalnost. Če strokovnjaki za IT ali lastniki podjetij zahtevajo predstavitev, bodo ponudili celoten obseg Vault-ovih funkcij. 

V strukturi storitev za stranke je še več, od pogostih vprašanj do spletnih seminarjev do foruma skupnosti. Število možnosti podpore je osupljivo v primerjavi z večino upravljavcev gesel. Namesto dajanja podpore zunanjim izvajalcem ali pisanja splošnih, nekoristnih člankov o zbirki znanja, Zoho ponuja celovito, priročno podporo, s katero zagotovite, da je vaša izkušnja s trezorjem najboljša. 

Razsodba

Za velika in mala podjetja je Zoho trezor naše priporočilo. Čeprav funkcije niso preveč impresivne za posamezne uporabnike, lahko ekipe izkoristijo močne integracije Vaulta, napredne možnosti skupne rabe in fine nadzornike za upravljanje uporabnikov. Na trgu, ki mu je namenjen, Vault zmaga na vsakem računu. 

Kaj menite o Zoho trezorju? Ali se boste prijavili na brezplačno preizkusno različico? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map