Pregled upravitelja gesla Steganos – posodobljeno 2020

Pregled skrbnika gesla Steganos

Steganos je v igri že dolgo, a na žalost skrbnik gesla ima nekaj težav, ki so jih premagali zeleni tekmeci. Ne uporablja oblaka, vmesnik pa je v najboljšem primeru zmeden. Povedano je, da bo njegova cena in več uporabniška funkcionalnost dobila nekaj oboževalcev.


steganos-password-manager-slider1

steganos-password-manager-slider2

steganos-password-manager-slider3

steganos-password-manager-slider4

steganos-password-manager-slider5

Prejšnja

Naslednji

Steganos je spletno podjetje za zasebnost in varnost, ki ponuja veliko izdelkov. Od zasebnosti Steganos za mobilne naprave v iOS-u in Androidu do spletnega VPN-ja Shield, ponuja Steganos vrsto orodij za zaščito vaših podatkov na spletu. Upravitelj gesla se dobro prilega postavi, vendar je v primerjavi z našimi najboljšimi skrbniki gesel povsem enoten. 

V tem pregledu Steganos Password Manager bomo podrobno opisali svojo izkušnjo z orodjem, potem ko smo z njim preživeli nekaj časa. Ob poti se bomo dotaknili njegovih lastnosti, cen, varnosti, prijaznosti do uporabnika in podpore, še preden bomo izrekli razsodbo..

Čeprav Steganos ponuja mobilni dostop in lahko ureja sezname vaših geslov, je le malo, kar orodje za upravljanje gesla prinese na mizo. Za dostop do gesla v napravah boste potrebovali storitev shranjevanja v oblaku, seznam funkcij je omejen in varnost ni tako dobra, kot bi lahko bila. Glede na to je brezplačno 30-dnevno preskusno obdobje, zato ni nobenega tveganja, da bi ga posneli.

Moči & Slabosti

Alternativa za Steganos Password Manager

Lastnosti

Steganos Password Manager prihaja s spodobnim številom funkcij na papirju, a v praksi to komajda zadevajo. Dodatki, kot je PicPass, so lepo vidni, vendar ne nadomestijo uporabnih funkcij, kot so varnostna nadzorna plošča in obvestila o kršitvi. Če jih gledamo na celoto, se počuti pomanjkljivo, čeprav trženjski materiali nakazujejo drugače. 

Preden se lotite dobrot, je pomembno, da se pogovorite o tem, kaj je Upravitelj gesel ali bolje, kaj ni. Za razliko od Abine Blur, ki samodejno sinhronizira vaša gesla z vključenim oblakom, je Steganos aplikacija samo za lokalno uporabo. Sinhronizacija z več napravami je še vedno mogoča, vendar le prek Dropboxa, Google Drive, OneDrive ali MagentaCLOUD. 

Možnosti sinhronizacije so omejene, prav tako tudi vrste vnosa. Steganos podpira gesla, bančne račune, kreditne kartice in identitete, vendar nič drugega. Vnose lahko pripnete, vendar Steganos ne podpira vrst vnosa po meri.

Ne glede na to, katere vnose uporabljate, bodo shranjeni v ključni verigi. Lahko imate toliko ključkov, kolikor želite, s toliko vnosov v vsaki, vendar so shranjeni v skriti mapi Windows. Glede na to, da vas Steganos omejuje na štiri storitve shranjevanja v oblaku, bi bil lažji dostop do datotek s ključi ključ daleč. 

Tudi nastavitev je malo. Lahko spremenite, kako Steganos prikazuje podatke za prijavo in kdaj naj se ključavnica zaklene, vendar zunaj tega ni veliko. Glede na to, da gre za lokalno usmerjeno orodje za upravljanje gesla, bi radi videli več v načinu konfiguracije. 

Steganos funkcija za prenos in tiskanje

Najbolj uporabna funkcija je Steganos Portable, ki omogoča uporabo orodja na katerem koli Windows PC-ju. Prenosno različico lahko shranite na USB-pogon, ki je funkcionalen tudi brez namestitve. Glede na to si gesla ne boste mogli ogledati, če niso shranjena v eni od prej omenjenih storitev za shranjevanje v oblaku. 

Na strani izdelka Steganos na seznamu funkcij omenja tudi možnost tiskanja, čeprav jo imenuje nekoliko težko. Gesla lahko natisnete za shranjevanje v, recimo, varnem sefu, vendar to premaga namen upravitelja gesel.

PicPass in navidezna tipkovnica

Ko nastavite novo verižico za ključe, boste morali ustvariti glavno geslo, za katerega ima Steganos nekaj funkcij. Najbolj zanimiv je PicPass, ki vam omogoča, da zaklenete ključ z uporabo številnih slik namesto tradicionalnega gesla. Ideja tega je, da si je lažje zapomniti niz slik, ne pa naključnih likov. 

steganos-password-manager-picpass

Te slike se uporabljajo za ustvarjanje gesla. Čeprav cenimo, kako edinstvena je ta funkcija, gre za nekoliko neoznačeno ozemlje, kar zadeva varnost, ki se ga bomo dotaknili v spodnjem razdelku o “varnosti”. Z glavnim geslom si morate tako ali tako zapomniti le eno geslo, tako da ne bi smelo biti preveč težko nastaviti varnega. 

Pri nastavitvi gesla lahko uporabite navidezno tipkovnico, ki ščiti pred keyloggerji. Steganos ne omogoča ponarejanja kazalcev, kot to počne Password Depot, vendar je še vedno lepo videti dodajanje navidezne tipkovnice. 

Navidezna tipkovnica in PicPass sta edinstveni funkciji, vendar sta na voljo samo za glavno geslo. Čeprav razumemo, da PicPass izpuščamo iz običajnih vnosov, preskakovanje virtualne tipkovnice nima nobenega smisla. Če je na glavnem zaslonu za ustvarjanje gesla navidezna tipkovnica, mora biti ta običajna. 

Steganos Upravitelj gesel 21 Nove funkcije

Steganos Password Manager 21, najnovejša različica v času pisanja, doda pečico novih funkcij. Vendar gre večinoma za izboljšanje kakovosti življenja. Če še vedno uporabljate starejšo različico Upravitelja gesel, ta nadgradnja morda ni vredna, saj je bilo v načinu funkcionalnosti le malo dodanih. 

Med dodatki so najbolj vidne teme. Zdaj lahko spremenite videz uporabniškega vmesnika med svetlo in temno temo ter sodobnim in klasičnim načinom. Ne morete pa preprosto preklapljati med temami.

Steganos mora v celoti zapreti, šifrirati svoj trezor in znova zagnati, da bo nova tema aktivna. 

teme-steganos-manager-manager-teme

Poleg tega so nove značilnosti večinoma manjše. Zdaj si lahko ogledate kategorije gesla v iOS-u in Androidu, datotečne priloge in sinhronizacijo med osebnimi računalniki, poleg tega pa je nekaj sinhronizacije v oblaku tudi izboljšanih. Ti dodatki sami niso vredni nadgradnje, če uporabljate razmeroma novo različico Upravitelja gesel. 

Manjkajoče funkcije

Čeprav Steganos vključuje nekaj unikatnih dobrot, v Upravitelju gesel veliko manjka. Manjka spletni trezor in ne vsebuje nobenih možnosti skupne rabe, še huje pa je, da ni načrta za več uporabnikov. Če poskušate shraniti gesla za družino ali majhna podjetja, morate iskati drugje.

Naš najboljši upravitelj gesel za mala podjetja in najboljši upravitelj gesel za vodnike družin bi vas morali postaviti na pravo pot. Primerjalno je Steganos osredotočen zgolj na posamezne uporabnike in se bori celo pri tem.

Pregled funkcij upravitelja gesla Steganos

Logotip upravitelja gesla Steganoswww.steganos.com

Začne od 1749 $ vseh načrtov

Varnost

2FA

Šifriranje
AES-256

Ničelno znanje

2FA tipke

Varnostna analiza

Sinhronizacija z več napravami

Varnostno kopiranje in obnovitev

Mobilne aplikacije
Android, iOS

Zamenjava gesla

Generator gesel

Razširitev brskalnika

Samodejno izpolnjevanje

Obrazec samodejno izpolni

Uporabniški vmesnik brskalnika

Namizni vmesnik namizja

E-naslov

Klepet v živo

Telefon

Center pomoči

Forumi

24/7 podpora

Več

Prost načrt

Cenitev

Za razliko od drugih upraviteljev gesel Steganos nima modela naročnine. Kot je Depot z gesli, kjer kupite licenco za trenutno različico in nadgradite, kadar koli se vam zdi primerno (preberite naš pregled o skladišču gesla). Čeprav je poceni, vas Steganos za sinhronizacijo z več napravami uporablja drugo storitev shranjevanja v oblaku.

Za 24,99 USD dobite pet licenc med osebnimi računalniki in brskalniki (Steganos podpira Firefox in Chrome). Za razliko od 1Password Families, ki ponuja ločene račune za pet uporabnikov, Steganos za enega uporabnika podeli pet licenc (preberite naš pregled 1 gesla).

To pomeni, da lahko upravljalnika gesel namestite do petkrat, čeprav ga lahko uporabljate na katerem koli računalniku s prenosno različico USB. 

Če že imate licenco, lahko nadgradite za 17,49 USD. Steganos približno enkrat letno posodobi celoten varnostni paket, ga dajte ali vzemite. Ob predpostavki, da želite biti na tekočem z najnovejšo različico, si vsako leto ogledujete nadgradnjo in ceno znižate na približno 1,50 USD na mesec. 

Čeprav je poceni, lahko dobite veliko več funkcionalnosti za ne veliko več denarja. RoboForm ima le 0,50 USD na mesec in prihaja z eno najbolj prilagodljivih aplikacij, kar smo jih videli, kot lahko preberete v našem pregledu RoboForm. Vraga, več funkcionalnosti lahko dobite brezplačno.

Steganos Geslo Manager brezplačna preizkusna različica

Steganos ponuja brezplačno preskusno različico upravitelja gesel, čeprav ni brezplačen načrt. V primerjavi z našimi najboljšimi upravljavci brezplačnih gesel, vključno z LastPassom in Bitwardenom, Steganos manjka. Tudi če bi bil osnovni načrt brezplačen, se ne bi uprl tem dvema. Čeprav nam je všeč, da lahko Steganos preizkusite brezplačno, bi moral obstajati tudi brezplačen načrt.

Prav tako ni omenjena politika vračila. Tudi po preučitvi pogojev storitve nismo mogli najti ničesar o vračilu denarja ali garanciji za vračilo denarja. Če kupite Steganos in niste z njim zadovoljni, nimate sreče. Zaradi tega morate pred nakupom licence prenesti brezplačno preskusno različico. 

Kljub temu je 30 dni dovolj časa, da se odločite, ali vam je storitev všeč ali ne. Steganos niti za začetek ne potrebuje računa ali kreditne kartice, zato lahko prosto preizkusite aplikacijo brez tveganja za samodejno obnovo..

Uporabniku prijaznost

Steganos je posodobil uporabniški vmesnik upravitelja geslov od zadnjega izleta z njim. Čeprav aplikacija ni več tako priljubljena, aplikacija ni tako moderna ali uporabniku prijazna kot konkurenca. Pri samodejnem izpolnjevanju je nekaj težav tudi z razširitvijo barebones in motečim pripomočkom Vista-esque, ki živi v kotu zaslona. 

Ko prvič zaženete Steganos upravitelj gesel, boste morali ustvariti novo ključno verigo, jo uvoziti iz starejše različice programske opreme ali jo odpreti iz oblaka za shranjevanje. Pomembno je upoštevati, da različica 21 uporablja drugačno vrsto datotek, zato boste na tem zagonskem zaslonu morali pretvoriti starejše datoteke ključavnic.. 

steganos-upravitelj gesla-start

Če ustvarite novo verižico za ključe, boste morali nastaviti glavno geslo. Lahko ustvarite novega, pri čemer Steganos poda kratko varnostno analizo ali nastavite geslo s PicPassom. Izkoristite lahko tudi navidezno tipkovnico, tako da zlonamerna programska oprema ne more snemati vnosa s tipkovnice. Zaslon za ustvarjanje gesla je tudi tam, kjer lahko nastavite tudi dvofaktorsko preverjanje pristnosti.

steganos-password-manager-create-password

Po tem ste nekako sami od sebe. Steganos preprosto odpre ključ, ne da bi nakazal, kaj storiti. Aplikacija ni posebej težka za uporabo, vendar bi bil kratek opis vmesnika lep.

Dodajanje in urejanje gesel 

Dodajanje gesel je težaven postopek, saj boste morali vse narediti ročno. Steganos podpira uvoz, vendar le iz omejenega števila virov, vključno s Chromom, KeePassom in 1Passwordom. Drugi priljubljeni upravljavci gesel, kot sta LastPass in Dashlane, niso podprti (preberite naš pregled Dashlane in našo stran Dashlane vs. LastPass). 

Ko dodate novo geslo, vam Steganos daje omejeno število polj, za razliko od prejšnje različice, ki je nudila tabelo podobno Excelu. Prijavnica je dokaj enostavna. Dodate lahko opombe, določite URL za vnos, nastavite opomnik, kdaj naj geslo spremenite in ga organizirate v kategorijo. 

steganos-manager-geslo-nov-vnos

Če potrebujete polja po meri, lahko vstopite v razširjeni pogled, ki prikazuje prej omenjeno tabelo v Excelu. Ta pogled je odličen za, recimo, shranjevanje kode Google Authenticator, vendar obstaja nekaj težav. 

Ne morete ustvariti gesla ali uporabljati navidezne tipkovnice v razširjenem pogledu, kar je še toliko bolj moteče, če podatki ne prenašajo med dvema pogledom. 

steganos-upravitelj gesla-razširjen pogled

Ko ste organizirani, lahko gesla sinhronizirate prek OneDrive, Dropbox, Google Drive ali MagentaCLOUD, ki jih morate povezati ročno. Za razliko od Depota gesla, ki uporablja tudi obstoječi pomnilnik v oblaku za sinhronizacijo v več napravah, ste omejeni na te štiri. Razen če se ne želite kopati v skrito mapo Windows, da bi našli svojo datoteko s ključi. 

steganos-skrbnik gesla-oblak-povezava

Uporaba Steganosovega upravitelja gesel v brskalniku

Ko dodate gesla, boste v glavnem sodelovali z razširitvijo in pripomočkom brskalnika. Steganos privzeto prikaže moteč pripomoček za sistem Windows Vista v spodnjem desnem kotu zaslona, ​​ki ponuja spustni meni vaših geslov. Obstajajo tudi gumbi za kopiranje uporabniškega imena in gesla za vsak račun.

Gre samo za najslabšo izvedbo polnjenja, ki smo ga videli in videli. Gradnik je grd in neugleden, če imate veliko gesel. Priporočamo, da se držite razširitve brskalnika, vendar ima svoj seznam težav. 

steganos-upravitelj gesla-razširitev brskalnika

Razširitev je na voljo za samodejno izpolnjevanje in po našem testiranju deluje tako dolgo, da imate samo en vpis za URL, ki ga imate. Obstaja nekaj težav z več prijav za isti URL, saj Steganos v vnosnem polju ne ponuja spustnega menija, kot to počne NordPass (preberite naš pregled NordPass). 

Tudi gesel si ne morete ogledati v razširitvi brskalnika. Poleg tega morate imeti nameščen namizni program v ozadju z ustreznim ključnim verigom, da razširitev deluje. 

Preveč nepotrebnih obročkov morate skočiti skozi, da bo Steganos praktičen. Čeprav dodajanje gesel ni povratno, je uporaba upravitelja gesel poleg neznosnega. 

Zruši Galore

Med testiranjem smo naleteli na številne težave z učinkovitostjo aplikacije Windows 10. Ko smo kliknili na aplikacijo, potem ko je že bila odprta, nas je prej kot okno odprlo sporočilo o napaki. To je moteče, če se upravitelj gesla ne zmanjša na opravilno vrstico. 

Še huje od tega je bilo, da je aplikacija kar nekajkrat preprosto prenehala delovati. Med testiranjem je bilo težko znova ustvariti zrušitve s kakršno koli doslednostjo, zato nismo mogli natančno določiti nobene težave. Glede na to, pri nobenem drugem upravitelju gesla nikoli nismo imeli te težave.

Varnost

S malo informacijami, ki jih ponuja Steganos, se zdi varno, saj ustreza 256-bitnemu šifriranju AES in številnim dvofaktornim možnostim preverjanja pristnosti. Prav tako nima veliko varnostnih težav pri drugih upravljalcih gesel, saj je vse shranjeno lokalno. Glede na to se morate zanesti na varnost svojega sistema in storitve za shranjevanje v oblaku, ki jo uporabljate. 

Preden začnemo hudo, začnimo z dobrim. Steganos nima postopka preverjanja pristnosti, ki z drugimi skrbniki gesel zaobide največje varnostno tveganje. Namesto tega generira tipko AES-256, ki temelji na glavnem geslu za vaš keychain (za več o tem preberite naš opis šifriranja). Trezor lahko dešifrirate lokalno, vendar je to to. 

S shranjevanjem v oblaku lahko samodejno sinhronizirate datoteko s ključi, vendar le, če je šifrirana. To rešuje večino spletnih groženj, s katerimi se srečujejo upravljavci gesel. Kljub temu pa se zanašate na storitev shranjevanja v oblaku, ki jo uporabljate za varovanje podatkov, kar bi lahko bilo težavno. Priporočamo uporabo storitve za shranjevanje v oblaku z ničelnim znanjem. 

Težave s PicPassom in lokalnimi težavami

Zdaj za slabo. Steganos rešuje težavo s preverjanjem pristnosti, vendar to ne pomeni nujno, da je bolj varna. Vaša datoteka s ključi je shranjena lokalno. Če imate na računalniku zlonamerno programsko opremo, ki poganja programsko opremo, se datoteka zlahka ukrade, kar je prav tako slabo kot kršitev podatkov pri drugih upraviteljih gesel. 

Zaradi tega boste morali imeti hrbet trden antivirus. Steganos malce pomaga z navidezno tipkovnico, če pa imate globoko nameščeno zlonamerno programsko opremo, so vaša gesla enako dobra, kot jih ni več. Najbolj priporočamo Bitdefender. Kot lahko vidite v našem pregledu Bitdefender, je to najbolj varna protivirusna programska oprema, ki smo jo preizkusili. 

Lokalna zaščita je rešljiva težava, PicPass pa ne. Ne priporočamo uporabe PicPass pod nobenim pogojem. Način delovanja je z ustvarjanjem gesla, ki temelji na seriji slik. Vendar je vsaka slika vredna le enega znaka in ti znaki so statični. 

Spominjanje serije osmih slik – najmanjše število znakov, ki jih priporočamo – je dovolj težko, kaj šele resnično naključna serija teh.    

Največja težava je, da PicPass predlaga, da dobite varno geslo, če ga v resnici niste. V večini primerov dobite le nekaj vnaprej določenih znakov, ki jih je enostavno razbiti. Konec koncev, obstaja nekaj kombinacij s slikami, predstavljenimi v PicPassu, ki bi jih vsak pristojni heker lahko napisal program, s katerim bi ugotovil.

Podpora

Glede na to, da Steganos ponuja vse, od mobilnih aplikacij za zasebnost do programske opreme za navidezna zasebna omrežja, smo imeli veliko upanja na podporo. Žal Steganos ni dostavil. 

Začetno z bazo znanja se samodejno naloži v nemščini, kljub temu da je na voljo v angleščini (Steganos zbira osnovne podatke o spletnem mestu, zato bi moral imeti možnost diktirati jezik na podlagi vašega naslova IP). 

steganos-baza znanja

Do baze podatkov je tudi težko dostopati, zlasti za uporabnike, ki uporabljajo samo geslo. Ker ne potrebujete računa mySteganos, se boste morali pomakniti do strani s stiki po nogi spletnega mesta, kjer je povezava do baze znanja. Na glavnem spletnem mestu ni strani za podporo. 

Sama baza znanja je v redu, čeprav jo je malo težko obiti. Obstaja le 10 člankov, posvečenih Upravitelju gesla, ter priročnik o prvih korakih. Vsi ti vnosi vsebujejo le potrebne podrobnosti, prazne posnetke zaslona ali druge vizualne elemente. Glede na to, koliko člankov je malo, bi si želeli, da bi se jim malo bolj posvetili. 

Zaradi samopomoči ste omejeni na bazo znanja. Steganos nima forumov skupnosti ali česa podobnega. Poleg tega je večina člankov osredotočena na druge izdelke, ki jih ponuja Steganos, zato je iskanje poti težko. 

Vzpostavljanje stika s podjetjem Steganos

Prav tako je težava stik s Steganosom. Lahko se obrnete po e-pošti, vendar ni obrazca za stike ali česa takega. Tudi odzivni čas je grozen. Ko smo prišli ven, je odziv trajal skoraj tri dni, kar je nesprejemljivo. Glede na to, koliko izdelkov ponuja Steganos, bi vsaj pričakovali klepet v živo.

Pri ocenjevanju storitve si ogledamo možnosti stikov in vire za samopomoč. Dokler storitev na enem od teh področij deluje dobro, dobijo pozitivno oceno. Steganos pa na obeh straneh pade ravno. Možnosti stikov so omejene, storitev je počasna, v zbirki znanja pa je premalo podrobnosti. V večini primerov boste morali težave rešiti s svojo pametjo. 

Razsodba

Steganos Upravitelj gesel, čeprav je v preteklih letih prejemal nešteto posodobitev, je isti upravitelj gesla za barebone, ki smo ga videli vedno znova. Obstaja nekaj edinstvenih funkcij, od katerih nobena ne ustreza sodobnim orodjem za upravljanje gesla, a razen tega, lahko upravitelj gesel ponuja le malo. 

Tudi za lokalno upravljanje gesla obstajajo boljše možnosti. Glede na podparski vmesnik in skrbniško podporo za upravitelja gesla lahko dobite celo s programsko opremo za šifriranje. 

Kaj menite o tem pregledu Steganos Password Manager? Ali je orodje dovolj vredno za zagotovitev brezplačnega preizkusa? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map