RoboForm Pregled

RoboForm je poceni upravljalnik gesel, ki ljudem, ki jih želijo prilagoditi, ponuja vrsto možnosti. Vendar vmesnik ni za vsakogar, kot lahko preberete v našem celotnem pregledu RoboForm.


roboform-editor-stolpec

roboform-editor

roboform-iskanje

roboform-varnostni center

roboform-nastavitve

Prejšnja

Naslednji

RoboForm je ves čas vprašljiv za naš najboljši vodnik za upravljanje gesel, saj ponuja nizko ceno in funkcije, ki jih še nismo videli. Kljub temu ima nekaj težav z uporabnostjo. Če ste pripravljeni pogledati mimo nekoliko zastarelega vmesnika, boste v bližini našli enega najbolj prilagodljivih upravljavcev gesel. 

V tem pregledu RoboForma se bomo po nakupu licence globoko potopili v storitev. Od prijave na RoboForm do uvoza gesla bomo svojo izkušnjo pokrili z njeno uporabnostjo, funkcijami, varnostjo in še več, še preden bomo razsodili.. 

Za kratek odgovor je RoboForm ena boljših možnosti. Varnost in funkcije so njena dva močna vidika, čeprav uporabniški vmesnik ne bo vsaka skodelica čaja. K sreči vam ni treba sprejeti naše besede. Z velikodušnim brezplačnim načrtom in 30-dnevnim pravilnikom o vračilu denarja ni razloga, da ne bi posneli RoboForma. 

Moči & Slabosti

Alternativa za RoboForm

Lastnosti

RoboForm ima veliko funkcij, čeprav jih veliko sprva morda ni na videz. Uporabniki energije lahko izkoristijo številne nastavitve RoboForma, ki ponujajo zelo prilagodljivo izkušnjo. Dokler ste pripravljeni, da se lotite težav s konfiguriranjem aplikacije po svojih željah, je RoboForm eden izmed najbolj gostujočih upravljavcev gesel v okolici. 

Zlasti dve značilnosti, ki to idejo jasno poudarita. Prvo je iskanje. Dejansko lahko prilagodite, kako RoboForm reagira na stavke, ki jih vnesete v iskalno polje. Ko preslikate funkcijske tipke, lahko samodejno zaženete iskanje po svojem izbranem iskalniku s pomočjo vnesene fraze. 

roboform-iskanje

Tudi medsebojno kombiniranje med aplikacijami se ne konča. RoboForm podpira samodejno izpolnjevanje za aplikacije Windows, tudi na brezplačnem načrtu. Velja opozoriti, da je samodejno izpolnjevanje namenjeno posebej aplikacijam Windows, ne le aplikacijam, ki se izvajajo v sistemu Windows. 

Zaokrožitev standardnih funkcij je dostop brez povezave. Za razliko od upravitelja gesel Steganos, ki vas prisili, da ostanete brez povezave, vam RoboForm ponuja možnost. Čeprav se šifriranje dogaja lokalno, ne glede na izbiro, se odločite, ali se šifriran trezor sinhronizira s strežniki RoboForma ali ostane lokalni.

Nove funkcije v RoboForm 8

Najnovejša različica RoboForma je dodala peščico novih funkcij, s čimer je seznam funkcij RoboForm 7 zmanjšal na brezplačen načrt. Obstaja veliko majhnih sprememb, tako glede uporabniškega vmesnika kot celotne uporabnosti. Vendar različica 8 s seboj prinaša številne dodatne funkcije. 

Najpomembnejša novost je varna skupna raba. Naročniki načrta Everywhere lahko delijo posamezne vnose in celotne mape, vse prek šifrirane povezave. 

Določite lahko tudi prejemnike dostopa v sili, ki lahko dostopajo do vašega računa v primeru, da ste zaklenjeni. Prejemnik za obe funkciji potrebuje samo brezplačen račun RoboForm. 

Naša najljubša nova funkcija je varnostni center, ki omogoča pregled gesla za vse vaše račune. V namizni aplikaciji vam bo RoboForm zagotovil skupno oceno varnosti glede na shranjene poverilnice. Poleg tega varnostni center prikazuje, koliko so stara vaša gesla in če imate ponovno uporabljena gesla. 

roboform-varnostni center

Pregled funkcij RoboFrom

RoboForm Logowww.roboform.com

Začne se od $ 199 mesečno na vse načrte

Varnost

2FA

Šifriranje
AES-256

Ničelno znanje

2FA tipke

Varnostna analiza

Sinhronizacija z več napravami

Varnostno kopiranje in obnovitev

Mobilne aplikacije

Zamenjava gesla

Generator gesel

Razširitev brskalnika

Samodejno izpolnjevanje

Obrazec samodejno izpolni

Uporabniški vmesnik brskalnika

Namizni vmesnik namizja

E-naslov

Klepet v živo

Telefon

Center pomoči

Forumi

24/7 podpora

Več

Prost načrt

Cenitev

RoboForm je eden najcenejših upravljavcev gesel, saj ponuja odlične ponudbe tako za posameznike kot za družine. Vendar je RoboForm osredotočen na majhen obseg. Čeprav je na voljo poslovni načrt, se cena hitro sešteje in malo prepreči integracijo drugih proizvajalcev. 

Na splošno RoboForm ponuja naročnine za eno, tri in pet let, ne glede na načrt, ki ga izberete. Vendar pa obstajajo popusti, dlje kot greš. Na primer, nakup pet let načrta Everywhere ponuja 16-odstotni popust, ki se porabi na nekaj več kot 1,50 dolarja na mesec. 

Cena v zgornji tabeli je, če kupite leto, a tudi takrat je RoboForm poceni. Načrt povsod stane le sramežljiv na 2 USD na mesec, s čimer se sramoti Dashlaneove mesečne stopnje v višini 5 USD (preberite naš pregled o Dashlaneu). 

Družinski načrt ponuja tudi odlično vrednost s petimi licencami Everywhere za manj kot 4 USD na mesec (kar je še ceneje kot 1Password). Pravzaprav je družinski načrt prisluhnil v našem najboljšem skrbniku za geslo za družine.

Seciranje RoboForm Free

RoboForm Free je zvezda otrok za večino uporabnikov, saj ponuja brezplačno shranjevanje gesel, podporo za več platform in varnostni center RoboForm brezplačno. Kljub temu je bilo v našem najboljšem brezplačnem vodniku za upravljanje geslov zadnja sedeža na LastPassu. Prosti načrt RoboForma žal nima sinhronizacije z več napravami. Kljub temu si ga je vredno ogledati. RoboForm ne omejuje vnosov na prosti konec stvari, za razliko od recimo True Key, o katerem lahko izveste v našem pregledu True Key. Poleg tega podpira Android in iOS, zato je odlična izbira za zaščito gesel na vaši mobilni napravi. Več o tem lahko izveste v našem najboljšem upravitelju gesel za vodnik za iOS.

Dobrote v RoboFormu povsod

Čeprav je brezplačni načrt privlačen, RoboForm vključuje nekaj dodatkov v svojo plačano naročnino Everywhere. Najpomembnejši dodatek je sinhronizacija z več napravami. S strežniki RoboForm lahko do svoje šifrirane zbirke dostopate v kateri koli napravi, če se spomnite svojega glavnega gesla. Sinhronizacija služi tudi za varnostno kopiranje šifriranega trezorja. 

Prisotne so tudi nekatere izboljšave kakovosti življenja, med katerimi je najbolj opazen dostop do spleta. Namesto da bi morali uporabiti razširitev za Chrome, se lahko prijavite in dostopate do računa RoboForm iz katerega koli spletnega brskalnika. Načrt Everywhere podpira tudi dvofaktorno avtentikacijo in tako dodaja plast varnosti spletnemu dostopu.

Kljub ponudbi brezplačnega načrta ima RoboForm tudi 30-dnevno politiko vračila za načrt Everywhere. Če prekličete v prvih 30 dneh, vam bomo povrnili celotno naročnino, ne glede na trajanje. Kljub temu brezplačni načrt služi namesto kakršnega koli brezplačnega preizkušanja programa RoboForm Everywhere. 

Uporabniku prijaznost

RoboForm predstavlja preprost postopek nastavitve in veliko prožnosti, kar ga uvršča v samostojno ligo v primerjavi z drugimi aplikacijami za upravljanje gesla. Vendar te možnosti včasih odvzamejo splošno uporabniško izkušnjo. Čeprav je RoboForm težko uporabljati, si prizadeva za predstavitev velikih trezorjev z geslom na lahko prebavljiv način.

Namestitev Roboform 8

Če se držite brezplačnega načrta ali ga vsaj preizkusite, je pri nastajanju malo hrupa. Na domači strani morate samo klikniti “Pridobite RoboForm.” Ni strani za prijavo ali kakšnih nadležnih potrditev, s katerimi bi se ukvarjali. Namesto tega se najnovejši prenos vašega operacijskega sistema začne takoj. 

roboform-domača stran

Namestitveni program je bolj vključen, vendar na dober način. Poleg nastavitve lokalne aplikacije bo namestitveni program omogočil tudi razširitev po vaši izbiri Internet Explorer, Edge, Chrome, Firefox in Opera. Izberete lahko tudi, da boste morali RoboForm polniti in shraniti polja iz aplikacij za Windows.  

Našli boste dodatne možnosti prilagajanja, kam shranite svoje prijave, česar pa večina upraviteljev gesel ne odobri. V primerjavi z drugimi orodji se zdijo te napredne nastavitve tako preproste, čeprav jih le redko vidimo. Če vam omogočite, da jih spremenite med namestitvijo, se vam zdi, da je postopek začetka občutek veliko bolj tekoč. 

RoboForm urejevalnik

Urejevalnik RoboForm je lokalno središče, ki ga boste uporabljali za upravljanje gesel. Vendar ima program nekaj težav. Kljub temu, da sam po sebi ni z estetskega stališča, je uporabnost šibka. RoboForm uporablja hierarhijo map Windows-esque, ki na nepopustljiv način prikazuje vaše prijave. 

roboform-editor

Lahko se organizirate po mapi, če pa uvažate iz brskalnika, je vse shranjeno na eno stran. Čeprav urejevalnik RoboForm v primerjavi z drugimi skrbniki geslov z vidika uporabnosti ne ustreza, je v možnostih odličen. 

Videz ni edino, kar ima RoboForm skupno z Windows Explorerjem. RoboForm lahko naredi tudi stvari, kot je upravljanje več oken urejevalnika hkrati, kar drugi skrbniki gesla ne morejo storiti. Lahko celo prilagodite, katera polja so prikazana v glavnem pogledu, tako da lahko očistite nekaj nereda, ki je privzeto tam. 

roboform-editor-stolpec

Kopanje v nastavitvah razkrije še več možnosti. RoboForm vam omogoča natančen nadzor nad vsem. Poleg prilagajanja delovanja samodejnega izpolnjevanja in samodejnega shranjevanja lahko v meniju z nastavitvami programirate bližnjice na tipkovnici in celo prilagodite dejanja na seznamu iskanja. To stopnjo prilagodljivosti ne more primerjati nobena druga aplikacija za upravljanje gesla. 

roboform-nastavitve

Uporaba RoboForma za Chrome

Razširitev RoboForm Chrome je nekoliko zmedena. Na površini je v redu, saj predstavljate nekaj kategorij, nekaj možnosti in varnostni center. Odpiranje seznama gesel vam pokaže dobesedno vse, kar povečate skromno velikost razširitve in zapolnite celotno okno brskalnika. 

roboform-krom-razširitev-razširjen

Skratka, ne pričakujte, da boste vnose Chrome organizirali. Resnično obstaja samo za samodejno izpolnjevanje, sinhronizacijo in ustvarjanje gesel. Generator gesel je zanimivo orodje, saj odprete drugo okno z novim geslom in vam omogoča, da ga povlečete in spustite. 

roboform-generator gesel

Med razširitvijo za Chrome in aplikacijo Windows se RoboForm malce zmeša. V nekaterih delih, a sodoben v drugih, RoboForm odlikuje možnosti in prilagodljivost, čeprav ne predstavlja vedno informacij na najboljši način. Ni najslabša uporabniška izkušnja, ki smo jo imeli – preberite si naš pregled LogMeOnce – vendar še zdaleč ni najboljša.

Varnost

RoboForm, na srečo, ponuja varnostno belo knjigo, ki vsebuje vse zapletene bite njene varnostne strukture. Vse je tako, kot mora biti, RoboForm uporablja AES-256 za simetrično šifriranje v celotnem trezorju (več o tem preberite v našem opisu šifriranja). 

Namesto da šifrirate datoteke posamično, kot to počne neka šifrirna programska oprema, je celoten trezor zaprt za enim ključem AES-256. Ta ključ je ustvarjen iz vašega glavnega gesla, za katerega mora biti RoboForm dolg najmanj osem znakov z najmanj štirimi neštevilčnimi znaki. 

Vendar RoboForm tega glavnega gesla nikoli ne vidi. Namesto tega se vaš ključ ustvari z uporabo PBKDF2 s funkcijo hash-SHA-256 in 32-bajtno soljo. Ta rezultat se uporablja za overjanje vašega računa. 

Če je to za vas blazno, ga razčlenimo. Hash je enosmerni algoritem, ki ga ni mogoče dešifrirati. RoboForm v bistvu vidi sveženj naključnih znakov, ki se ujema z bazo podatkov za overjanje vašega računa. Vašega glavnega gesla nikoli ne vidi nihče, razen vas.

Se je RoboForm Hacked?

Ne, RoboForm ni bil zaskočen, kar je dih svežega zraka v primerjavi s konkurenco Abine Blur in LastPass (preberite naš pregled Blur). Namesto da bi se skrival od vprašanja, ga RoboForm nagovarja odkrito. Odgovor na to, kaj se zgodi, če RoboForm vdrejo neposredno na svojo varnostno stran, pa tudi v intervjuju z VP za marketing RoboForm leta 2011. 

V devetih letih od tega intervjuja se je marsikaj spremenilo, vendar je eden temeljnih konceptov nedotaknjen. Čeprav RoboForm ponuja sinhronizacijo z več napravami – omogoča vam, da črpate informacije iz oblaka RoboForma – to ni potrebno. Podobno kot lepljivo geslo tudi RoboForm ponuja dostop do vaših gesel brez povezave. 

Ker je vse šifrirano lokalno, ste še vedno zaščiteni. Vendar pa postopek pošiljanja vaše šifrirane baze podatkov na strežnik zaključimo, kar je največja grožnja za skrbnike gesel.

Podpora

RoboForm ponuja brezplačno podporo ves čas, odziva se na zahteve ne glede na čas dni, čeprav povsod naročniki dobijo prednost pred brezplačnimi, ko gre za e-pošto. Člani, ki plačujejo, imajo tudi dostop do podpore za klepet, vendar je žal omejena na ponedeljek do petek med delovnim časom. 

V bazi znanja lahko najdete veliko odgovorov. Tako kot lokalna aplikacija je tudi zbirka znanja mishmash dobrih in slabih elementov. Obraz je privlačen, RoboForm pa izdelke nalaga na lahko prebavljive dele. Klik na razdelek pa preprosto prikaže seznam tem. 

roboform-baza znanja

Prav tako se uporabniški priročnik, ki zajema vse o aplikaciji, vrže na eno stran. Ti viri za samopomoč so dobri, saj nudijo veliko podrobnosti in posnetkov zaslona. Vendar je predstavitev lahko, kot druga orodja RoboForma, boljša.

Razsodba

RoboForm Everywhere je smiselna naročnina, tudi če je brezplačna različica na prvi pogled privlačnejša. Za manj kot konkurenca gre RoboForm od nog do nog do funkcij, čeprav bi lahko vmesnik uporabil nekaj nastavitve. Poleg dodelanega videza RoboForm navdušuje z nekaj edinstvenimi orodji in neskončnimi prilagoditvami. 

Kaj menite o RoboFormu? Ali boste vzeli brezplačni načrt za spin? Sporočite nam, kako to poteka v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me