Pregled resničnih ključev McAfee – posodobljeno 2020

Pregled resničnih ključev McAfee

Kot del varnostnega paketa je McAfee True Key dostojen skrbnik za gesla. Vendar kot samostojen izdelek trpi zaradi pomanjkanja funkcij in nenavadnih cen, zato se obotavljamo, da ga priporočamo. Za podrobnosti si oglejte naš celoten pregled McAfee True Key.


drsnik resničnega ključa1

drsnik resničnega ključa2

drsnik resničnega ključa3

drsnik resničnega ključa4

drsnik resničnega ključa5

Prejšnja

Naslednji

True Key je skrbnik gesla antivirusnega giganta McAfee. Čeprav je impresivna zaradi svoje cene in uporabnosti, ne zdrži v primerjavi z drugimi najboljšimi skrbniki gesel. Njen omejen nabor funkcij in nenavaden model oblikovanja cen sta ga vrnila za več kot nekaj korakov. Kljub temu je vredno posneti del antivirusnega paketa. 

V tem pregledu McAfee True Key bomo podrobneje opisali svojo izkušnjo po tem, ko smo orodje zavili. Od prijave do računa do omogočanja večfaktorskih avtentikacij (MFA) bomo pokrili vse vidike True Key, da boste lahko ugotovili, ali je to pravi upravitelj gesel za vas. 

Za večino ljudi bodo boljše možnosti. Čeprav gre za kompetentno orodje za upravljanje gesla, nabor funkcij s slabim napakom ni odličen, tudi če upoštevamo ceno. Glede na to, da je v paketu z antivirusom bolje, kot da shranite gesla v brskalnik. 

Moči & Slabosti

Alternativa za pravi ključ McAfee

Lastnosti

True Key je, tako kot mnogi upravljavci gesel, ki so v paketu z antivirusi, zelo pomemben. Čeprav je bolj trden kot NordPass, ga še vedno primanjkuje na več področjih. Zlasti delitev gesla ne pride v poštev, prav tako prostor za več uporabnikov. True Key je preprost upravitelj gesel, ki je odličen za uporabnost, čeprav slab za funkcije. 

Preden se lotite tistega, kar ni vključeno, se pogovorimo o tem, kaj lahko shranite. Vaš trezor je razdeljen na tri sklope: “prijave”, “varne beležke” in “denarnica.” Prva dva se razložita, in čeprav se zdi, da je tudi tretji, se tam dogaja veliko več. 

denarnica z resničnimi ključi

V denarnici lahko poleg kreditnih kartic shranite še vašo številko socialnega zavarovanja, vozniško dovoljenje, geslo, naslov in kakršno koli članstvo. Vsak od teh vnosov služi kot “kartica”, ki ji lahko barvno kodirate in dodate opombe za boljšo organizacijo. Digitalna denarnica je največje bogastvo True Key. 

vpisi z resničnimi ključi

Česa ne dobiš

Razočaranje je, da obstaja več pogovorov o tem, kaj ni vključeno, in ne o tem, kaj je. Stvari, kot je Dashlane-ov izmenjevalec gesla ali Zoho Vault-ove funkcije upravljanja uporabnikov, ne pridejo v poštev. Vendar True Key ščetka celo po osnovah. Najpomembneje je, da nobenega deljenja gesla ni. 

Čeprav skupna raba lahko predstavlja varnostne težave, je to potrebna funkcija vsakega sodobnega upravitelja gesel. McAfee bi lahko odpravil težavo tako, da bi ponudil načrt, usmerjen na več uporabnikov, vendar ne. Če si želite zagotoviti majhno podjetje ali družino, vam bo bolje, kot je 1Password (preberite si primerjavo Dashlane v primerjavi z 1Password). 

Poleg tega True Key ne ponuja obvestil o kršitvah ali kakršne koli analize varnosti. Ko dodate novo geslo, ste dobili zelo široko oceno moči gesla. V nasprotnem primeru pa z drugimi orodji ne vidite več uporabljenih, šibkih ali ranljivih gesel. 

Odpuščanje teh opustitev je večfaktorna overitev za vašo prijavo True Key. Razširitev ponuja veliko možnosti za zaklepanje računa pred napadi grobe sile, o katerih lahko več preberete v spodnjem razdelku »varnost«.. 

Pregled resničnih ključnih lastnosti McAfeeja

Logotip resničnega ključa McAfeewww.truekey.com

Začne od 167 dolarjev mesečno Vsi načrti

Varnost

2FA

Šifriranje
AES-256

Ničelno znanje

2FA tipke

Varnostna analiza

Sinhronizacija z več napravami

Varnostno kopiranje in obnovitev

Mobilne aplikacije

Zamenjava gesla

Generator gesel

Razširitev brskalnika

Samodejno izpolnjevanje

Obrazec samodejno izpolni

Uporabniški vmesnik brskalnika

Namizni vmesnik namizja

E-naslov

Klepet v živo

Telefon

Center pomoči

Forumi

24/7 podpora

Več

Prost načrt

Cena

True Key je poceni upravitelj gesel, ki ponuja neomejeno shranjevanje in sinhronizacijo z več napravami za samo 20 dolarjev na leto. Na voljo je tudi brezplačni načrt, čeprav ga je komaj vredno prenesti, če upoštevamo, kako omejen je. Ob tem je True Key videti najbolj impresivno kot del celotnega protivirusnega paketa, ne pa kot sam.  

Cena naročnine je v redu, True Key pa ima nekaj manj kot RoboForm (preberite naš pregled RoboForm). Za 10.000 vnosov vam letno zaračunajo 19,99 USD, kar je spodobna cena. Glede na to, kako redke so funkcije, pa lahko za druge kovance dobite veliko več funkcionalnosti z drugimi skrbniki gesel.

Tudi če je orodje poceni, cena ni vredna same, še posebej, če sta Kaspersky Password Manager stala 5 dolarjev manj. 

Vendar pa je True Key v paketu s protivirusnim paketom bolj impresiven. Lahko dobite posamičen paket kibernetske varnosti, ki vključuje skrbnik gesla, varno brskanje po spletu, orodje za rezanje datotek, šifrirano shrambo in protivirusni program za samo 15 dolarjev več kot običajna naročnina True Key. 

Če priznamo, antivirus ni med najboljšimi, kot lahko preberete v našem pregledu McAfee Total Protection, vendar s stališča številke cena ni v prid protivirusu. To je samo, če iščete protivirusni program. Kot osamljeni upravitelj gesla obstajajo boljše možnosti kot True Key za kaj več. 

Prekinitev pravega ključa

Jasno je, da želi McAfee uporabiti True Key Free, saj naročnine dejansko ne morete kupiti na spletnem mestu True Key. Namesto tega morate prenesti brezplačno različico ne glede na vse. Kljub tej pozornosti True Key Free še vedno ne dosega najboljšega upravitelja brezplačnih gesel, LastPass (preberite naš LastPass pregled). 

V funkcionalnosti je Free brezplačen kot Premium. Vendar ste omejeni na 15 vnosov, kar je neprijetno. Če ga imenujemo “brezplačni upravitelj gesla”, gre v resnici za dejansko brezplačne možnosti, kot je Dashlane. True Key Free je samo s 15 gesli preizkus, ne pa storitev iz dobre volje. Preberite si članek Dashlane vs. LastPass in si oglejte, kako se primerjata.

Uporabniku prijaznost

Kot rečeno, vas McAfee usmeri k prenosu True Key Free. Spletno mesto je oblikovanje na eni strani in vsebuje funkcije – kaj le malo je – cene in podporo za platformo. Takoj je razvidno, kako nastaviti, z velikim gumbom za nalaganje, ki je prikazan spredaj in na sredini na spletnem mestu. 

spletno mesto true-key

Pomembno je upoštevati, da morate imeti podprt brskalnik. Ker je True Key izkušnja, ki je izključna za razširitve, za Windows ali macOS še ni lokalne aplikacije. Pri testiranju Opera smo bili preusmerjeni, da prenesemo Chrome, Firefox ali Microsoft Edge, kar je čudno, če upoštevamo, da je Opera osnovana na Chromium-ovem brskalniku. 

Ko namestite, ustvarite profil True Key. Potrebovali boste svoj e-poštni naslov, polno ime (iz nekega razloga) in glavno geslo, ki jih boste morali potrditi. Po tem boste pozvani, da dodate svojo prvo prijavo in nato kratek ogled uporabniškega vmesnika brskalnika. Z vidika uporabnosti je vse vrhunsko. 

prijava z resničnim ključem

V praksi pa obstaja eno veliko vprašanje. Ko se prvič prijavite, gesla ne boste morali uvažati. Dejstvo, da razširitev preskoči uvoz, je toliko bolj zmedeno, saj lahko najde prijave, shranjene v drugih upraviteljih gesel in v večini večjih brskalnikov. 

Razširitev brskalnika

True Key je izkušnja, ki temelji na brskalniku, kot je LastPass. Z vidika uporabnosti je vse odlično. McAfee hitro pokaže namig za vsako novo funkcijo in samodejno zajame vaše prijave med brskanjem po novih spletnih mestih. Ko odprete True Key, si lahko gesla ogledate v obliki ploščic z nekaj ikonami za hiter zagon za pogosto obiskana spletna mesta. 

resnični ključ-vmesnik

Svoja gesla lahko organizirate tudi v obliki seznama z zvezdicami, ki so vam najljubše, in jih naročite po abecednem redu ali na podlagi zadnjih uporabljenih vnosov. Vse je super, ko je le nekaj vnosov. Ko pa začnete kopirati prijave, stvari hitro minejo, ker True Key ne ponuja nobene organizacije map. 

Pri razširitvi brskalnika obstaja še ena velika težava. Ko kliknete nanj, se odpre uporabniški vmesnik brskalnika, namesto majhnega razširitvenega okna. Če ustvarjate nov račun, ne morete hitro ustvariti gesla. Namesto tega morate odpreti uporabniški vmesnik brskalnika na novem zavihku in se pomakniti do generatorja gesel.  

generator resničnega ključa-gesla

V nasprotnem primeru razširitev služi svojemu namenu samodejnega izpolnjevanja. True Key je enostaven za uporabo v celotnem času. Vendar pa obstaja nekaj napak, ki preprečujejo, da bi bil med najboljšimi. V prihodnjih različicah si želimo ogledati poziv za uvoz gesel ob prvi prijavi in ​​pojavno različico razširitve.. 

Varnost

Na splošno je malo informacij o Pravem ključu, zato nas nekoliko preseneti, da se o varnosti ne govori veliko. Glede na to, kar vemo, ima podobno strukturo kot drugi upravljavci gesel. Podatki so šifrirani lokalno, trezor je zavarovan z AES-256 in vse je zavito z vašim glavnim geslom. 

Pomembno je tudi upoštevati, da True Key ima sedež v vašem brskalniku. Čeprav se šifriranje zgodi “lokalno”, ste aktivno v spletu, medtem ko se postopek konča. Nimamo tehničnih navodil ali dostopa do kode True Key, da vidimo, ali to povzroča težave, čeprav ne bi bilo šokantno, če bi. 

Preberite si lahko naš opis šifriranja, zakaj je AES-256 odličen, ter naš vodič po šifriranju z ničelnim znanjem, da ugotovite, zakaj McAfee ne bi mogel videti vaših geslov. Preizkušen kot je model, se zdi, da deluje. Najbolj zanimiv vidik True Key-a pa je njegova večfaktorna avtentikacija. 

Večfaktorska overitev True Key-a

Vse temelji na tem, da imate vsaj dva dejavnika, s katerimi lahko preverite svojo identiteto. Izberete lahko “osnovno” ali “napredno” varnost, pri čemer prvo uporablja izključno svoje glavno geslo in zadnje z uporabo vsaj dveh poti za preverjanje pristnosti. Dodate lahko še več dejavnikov, če želite, recimo, eno najboljših aplikacij 2FA in e-poštno številko. 

true-key-2fa

Zaradi osredotočenosti na več dejavnikov True Key ponuja ponastavitev gesla, če imate omogočen drugi dejavnik. Skratka, overjeni ste na podlagi drugega faktorja, ki vam omogoča ponastavitev glavnega gesla in prenos vsebine trezorja. Čeprav je teoretično veliko, bi to lahko v praksi postavilo nekaj vprašanj. 

Nastavitev je privzeto omogočena, tako da lahko, če nekdo dostopa do vašega drugega dejavnika, ponastavi vaše glavno geslo. Na srečo lahko to funkcijo izklopite, kar priporočamo. Tako ali tako bi morali na svojih večfaktorskih napravah uporabljati naključno ustvarjena močna gesla, tako da ni preveč zahteve, da se spomnite glavnega gesla. 

Podpora

McAfee ima uveljavljeno linijo izdelkov, tako da že obstaja podporni sistem. Vendar boste morali prelistati vse vire, namenjene glavnim storitvam, da najdete odgovore, usmerjene na True Key. Čeprav lahko samopomoč nekoliko okorno, je veliko možnosti za stike. 

Začetek tam lahko pokličete podporno ekipo ves čas prek klepeta v živo ali telefona, ki čaka približno dve minuti za prvega in 10 minut za drugega na podlagi podanih ocen. Testiranje teh poti smo ugotovili, da je za klepet v živo malo pogovorna in za telefon malo liberalna, čeprav le z majhno mejo. 

možnosti-true-key-contact-options

Morali boste skočiti skozi drevo vprašanj, če želite videti tiste možnosti stikov, kar je podobno iskanju samopomoči. Med McAfeejevo bogato zbirko znanja je 33 vnosov namenjenih True Keyu. Večina člankov je namenjena splošnim pojasnilom o storitvi, čeprav obstaja nekaj priročnikov za odpravljanje težav. 

resnična baza podatkov

Težava, kot je običajno pri teh skrbnikih za geslo v paketu, je iskanje ustreznih člankov. Prekoračitev drugih izdelkov McAfeeja je dovolj nadležno, toda s tem, kako počasi se obremenjuje mesto za podporo, postopek traja dlje, kot bi moral biti. Odgovori obstajajo, če jih potrebujete, vendar je v večini primerov krmarjenje po zbirki znanja več težav, kot je vredno.. 

Razsodba

True Key je preprost za uporabo in poceni, toda ti so samo njegove dobre lastnosti. Kot skrbnik za geslo v paketu je bolje kot shranjevanje prijav v brskalnik. 

Če pa iščete popolnoma predstavljeno orodje, obstajajo druge možnosti, ki ponujajo veliko več funkcij. Tudi Kaspersky ima cenejšega upravitelja gesel, čeprav je še vedno tako golo, ko gre za funkcionalnost. 

Kaj menite o True Keyu? Ali boste dali prost načrt posneti? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map