Pregled OneLogin – Upravitelj poslovnega gesla – Posodobljeno 2020

OneLogin Review

OneLogin je zmogljiv upravitelj gesel na ravni podjetja, ki bo od IT managerja potreboval resne spretnosti, da jih kar najbolje izkoristi. Kljub temu se bodo posamezniki verjetno raztrgali. Oglejte si naš celoten pregled OneLogin za podrobnosti.


onelogin-add-app

onelogin-brskalnik-vmesnik

onelogin-dogodek-dnevnik

onelogin-nov uporabnik

onelogin-vloge

Prejšnja

Naslednji

OneLogin je storitev enojne prijave (SSO) in večfaktorskih overitev (MFA). OneLogin omogoča integracijo z množico aplikacij za racionaliziran način za uporabnike v vašem podjetju za hiter dostop do aplikacij za različne projekte in vsakodnevne operacije. Povedano je, da se s ciljanim osredotočenjem OneLogina slabo seznanja z našim najboljšim upravljalcem gesla. 

V tem pregledu OneLogin bomo podrobno opisali svojo izkušnjo, ko smo nekaj časa preživeli s storitvijo. Prijavite se za beleženje računa brez beleženja zgodovine – kot bi to želel vsak uporabnik – da bi ocenili njegove značilnosti, varnost, cene in še več, vsi, ki bodo prispevali k naši razsodbi..  

Kot storitev, osredotočena na podjetja, je OneLogin odličen, čeprav se pojavi sam, ko se število uporabnikov poveča. Za mala podjetja obstajajo veliko boljše možnosti, kot sta Dashlane in 1Password, oba pa sta naš vodič pripravila za najboljša orodja za upravljanje gesla za mala podjetja. Preberite si naše popolne misli ali pa preskočite do konca tega pregleda OneLogin za splošno oceno.

Moči & Slabosti

Alternativa za OneLogin

Lastnosti

V bistvu je OneLogin storitev enojne prijave, vendar je to le en vidik celotnega varnostnega paketa, ki ga ponuja. Platforma OneLogin Trusted Experience Platform, kot jo imenujejo, zagotavlja vse, kar vaše podjetje potrebuje za interakcijo z digitalnimi platformami, vključno z MFA, upravljanjem identitete, avtomatizacijo in še več. 

Osrednja značilnost OneLogina je njegov oblačni imenik, ki je zgrajen tako, da se neposredno integrira z obstoječimi imeniki v oblaku, kot so Microsoft Active Directory, LDAP in Workday. 

V svojem imeniku lahko konfigurirate aplikacije tako, da imajo uporabniki v vašem podjetju dostop do njih z enim klikom. Čeprav OneLogin ne podpira vsake platforme, ponuja obsežen seznam, vse od aplikacij za produktivnost do marketinških in oglaševalskih storitev. 

Zaokrožitev osnovne storitve je MFA, ki vam omogoča izvajanje varnostnih vprašanj, biometrije, enkratnih gesel in še več za uveljavljanje strogih varnostnih standardov. OneLogin ima celo nekaj, kar imenujemo SmartFactor Authentication, ki uporablja strojno učenje za prepoznavanje goljufivih poskusov prijave. O tem bomo več govorili v razdelku »varnost« spodaj. 

Zagotavljanje uporabnikov OneLogin, upravljanje identitete in vkrcanje

Osrednja storitev OneLogina je solidna, vendar je najbolj pomemben obseg funkcij upravljanja uporabnikov. OneLogin je za zagotovitev, da vse poteka čim bolj gladko, samodejno zagotavljal uporabnike. S pomočjo upravljanja identitete in dostopa (IAM) lahko uvozite in samodejno dodelite vloge uporabnikom za različne aplikacije.

Imate lahko tudi vloge in atribute po meri in te atribute samodejno dodelite uporabnikom, ko jih dodate. Na primer, če želite uporabnika dodeliti določeni skupini znotraj ene od svojih aplikacij, lahko to storite s preslikavo pravic in atributi po meri, vse samodejno. 

onelogin-vloge

V funkcijah in cenah je jasno, da je OneLogin osredotočen na velike poslovne aplikacije. Čeprav je enostavna uporaba dovolj majhna za celo majhna podjetja, bodo večje obleke lahko v celoti izkoristile moč OneLogina. Jasno je, da je razvojna ekipa razmišljala o vsem, zaradi česar večja podjetja nemoteno delujejo. 

Pregled funkcij OneLogin

Logotip OneLoginwww.onelogin.com

Začne se od 200 dolarjev mesečno Vsi načrti

Varnost

2FA

Šifriranje
AES-256

Ničelno znanje

2FA tipke

Varnostna analiza

Sinhronizacija z več napravami

Varnostno kopiranje in obnovitev

Mobilne aplikacije

Zamenjava gesla

Generator gesel

Razširitev brskalnika

Samodejno izpolnjevanje

Obrazec samodejno izpolni

Uporabniški vmesnik brskalnika

Namizni vmesnik namizja

E-naslov

Klepet v živo

Telefon

Center pomoči

Forumi

24/7 podpora

Več

Prost načrt

Cenitev

OneLogin ima na voljo tri načrte, od katerih se vsak ceni na mesec na uporabnika. Vendar to niso vaše edine odločitve. Čeprav načrti Starter, Enterprise in Unlimited ustrezajo računu za večino podjetij, se lahko obrnete na OneLogin in prilagodite načrt, ki ustreza vašim potrebam.

Začenši s predhodno konfiguriranimi načrti, OneLogin z naraščanjem cen dodaja nove funkcije. Na primer Starter načrt ima SSO za vse aplikacije in standardno podporo, medtem ko Unlimited ponuja upravljanje identitete, MFA in varnost, ki jo vodi politika. 

Zunaj cene je tudi minimalno število uporabnikov za vsako stopnjo različno. Čeprav se v načinu, na katerega sumite, ni drugače. 

OneLogin dejansko zahteva večje minimalno število uporabnikov na svojih nižjih stopnjah, pri čemer Starter potrebuje vsaj 25 uporabnikov. Če ste majhno podjetje, ki išče SSO in imate le nekaj zaposlenih, boste morali porabiti veliko več, da začnete. 

Z uporabo minimalnega števila uporabnikov Starter stane vsaj 50 USD na mesec, Unlimited pa 40 USD. Če imate samo pet uporabnikov in potrebujete osnovni SSO, boste morali plačati skoraj enako ceno kot 25 uporabnikov v programu Starter. 

Čeprav razumemo minimalne uporabnike, ima OneLogin postavljeno ceno tako, da vedno plačujete vsaj 40 USD vsak mesec, ne glede na število uporabnikov, ki jih potrebujete ali načrt, ki ga izberete. 

Kljub temu je OneLogin poceni, če izpolnjujete njegove pragove. Na voljo je tudi 30-dnevna brezplačna preskusna različica, ki vam omogoča dostop do namiznega in mobilnega SSO, poročila po meri, MFA, varnostne politike in drugo. Še bolje, ni vam treba odložiti kreditne kartice, da jo posnamete. 

Načrti po meri OneLogin

Če imate velikost 5000 ali več ali potrebujete samo določene storitve, se lahko za ponudbo obrnete na OneLogin neposredno. Načrti po meri lahko obsegajo samo MFA za poslovni VPN ali toliko dostopa do OneLogina, MFA na osnovi tveganja, namizno aplikacijo OneLogin in drugo. Tako kot načrti Starter, Enterprise in Unlimited obstajajo najmanj. 

Za rešitev po meri morate letno porabiti najmanj 1200 USD. Čeprav OneLogin na svojem spletnem mestu ne določa nobenih cen, bi vam to moralo predstavljati, kaj lahko pričakujete. Poleg tega ima OneLogin cenovno visokošolsko izobraževanje, ki se tako kot rešitve po meri zagotavlja samo s pomočjo stikov.

Uporabniku prijaznost

OneLogin je zelo usmerjena v podjetju storitev, z več izdelki in primeri uporabe, raztreseni po zgornjem meniju. Kljub temu, da je gosto z informacijami, se nikoli ne postavlja vprašanje, kako se prijaviti, kot je to pri LogMeOnce (preberite naš pregled o LogMeOnce). Z velikim gumbom “poskusi zdaj” boste začeli. 

OneLogin lahko preizkusite za vaše podjetje brez tveganja 30 dni (sploh ne zahteva kreditne kartice). Izpolnitev obrazca je preprosta, za dostop pa potrebujete nekaj osnovnih poslovnih informacij. OneLogin zahteva delovno e-pošto, delovno telefonsko številko, vaš naslov in število zaposlenih v vašem podjetju. 

onelogin-preskus

Po potrditvi e-pošte boste morali nastaviti glavno geslo (OneLogin zahteva vsaj osem znakov, sestavljenih iz črk in številk). Kljub temu pa smo se pri poskusu prijave prijavili na majhno krčo. OneLogin po nastavitvi gesla vpraša uporabniški ID, kar je pravzaprav vaš e-poštni naslov. Če vnesete drugo uporabniško ime, se prikaže pojavno okno z „neveljavnim geslom“.

Dodajanje aplikacij in uporabnikov v skrbniško ploščo

Ko ste zagnani na skrbniško nadzorno ploščo, vam bo OneLogin predstavil nekaj začetnih korakov. To vključuje dodajanje aplikacij in uporabnikov ter dodeljevanje teh aplikacij uporabnikom. 

Postopek je presenetljivo preprost, kljub širini možnosti, ki so na voljo na nadzorni plošči OneLogina. Ko začnete, je več pojavnih oken, ki pomagajo postopku. 

Dodajanje nove aplikacije je preprosto, saj OneLogin svoj dolg seznam podprtih platform organizira v kategorije (in s hvaležnostjo nudi iskalno vrstico). Ko najdete aplikacijo, ki jo iščete, lahko prilagodite nekaj vidikov, vključno s prikaznim imenom, ikonami in če je aplikacija vidna na portalu vašega podjetja. 

onelogin-add-app

Če so dodane vaše aplikacije, je čas, da dodate uporabnike. OneLogin vam ponuja veliko možnosti, ko gre za dodajanje uporabnikov in ukvarjanje z njihovim dostopom. V svoji organizaciji lahko določite vloge, uporabnike organizirate v skupine, avtomatizirate uporabniške funkcije in celo ustvarite območje za samoregistracijo. 

Za velika in mala podjetja vam OneLogin omogoča popoln nadzor nad tem, kako dodate uporabnike v svoj račun. 

onelogin-nov uporabnik

V skrbniški plošči lahko naredite veliko več, vključno s konfiguriranjem poslovnega navideznega zasebnega omrežja in spremljanjem dejavnosti vaših uporabnikov. OneLogin vam omogoča enako raven nadzora kot orodje, kot je Zoho Vault (preberite naš pregled Zoho Vault). Vendar pa nikoli ne postane preveč premočno, kar pomeni, da lahko kdo izkoristi svojo moč. 

onelogin-dogodek-dnevnik

OneLogin v praksi 

Čeprav je večina funkcij OneLogina na skrbniški plošči, verjetno ne boste vsakodnevno komunicirali z njim. OneLogin ima spletni vmesnik, v katerega lahko dodate nove osebne aplikacije in si ogledate aplikacije, ki se uporabljajo v vaši organizaciji. Na tej nadzorni plošči lahko dejansko nastavite prijave za vsako aplikacijo, povezano z vašim računom. 

onelogin-brskalnik-vmesnik

Poleg tega OneLogin ponuja namizno aplikacijo in razširitev brskalnika. Slednji je najbolj uporaben za vsakodnevno uporabo in omogoča, da se vi in ​​uporabniki v vašem računu enostavno prijavite v aplikacije. Obstajajo mobilne aplikacije za Android in iOS, pa tudi brezplačna OTP aplikacija za mobilne naprave.

Varnost

OneLogin sam po sebi ni upravitelj gesla, zato nima veliko varnostnih ukrepov, ki jih izvajajo orodja za upravljanje osebnih gesel. Omenimo, da ni modela z ničelnim znanjem. Čeprav so vaši podatki varni, ima OneLogin zaščitne pred pozabljenim geslom. 

Kar zadeva šifriranje, OneLogin ščiti vaš račun z AES-256, kar je, kot lahko preberete v našem opisu šifriranja, najmočnejše stvari, ki jih lahko dobite. Šifriranje pa z OneLoginom ni zaskrbljujoče. Kako vaši zaposleni komunicirajo s storitvijo. 

Pazljivost AI in SmartFactor preverjanje pristnosti 

OneLogin ima dve lastniški funkciji, ki se nanašata na varnost. Prva je Vigilance AI, ki uporablja strojno učenje za prepoznavanje tveganj in odkrivanje groženj, preden lahko vplivajo na vaše račune. Z uporabo podatkov iz vaše notranje uporabe in običajne statistike uporabe tretjih oseb lahko Vigilance AI ustvari profil za običajno uporabo.  

Čeprav noben AI ni popoln, je budnost trdna. OneLogin lahko s podatki ne le iz strojnega učenja, ampak tudi iz svojih lastnih pravil po meri, zazna večino groženj in ne posega v vsakodnevno delovanje. S kontekstno analizo Vigilance AI se neposredno hrani druga zaščitna funkcija OneLogina MFA, SmartFactor Authentication. 

MFA je glavna značilnost OneLogina, ki vam omogoča, da uporabite številne dodatne dejavnike za zaščito svojih računov. Vendar imajo ti dejavniki proti njim. OneLogin uporablja svoj algoritem strojnega učenja, da razume kontekst za vsako posamezno prijavo. To vključuje omrežje, napravo, standardni čas dneva, geografsko lokacijo in več poskušanih prijav. 

V ozadju delujeta budnost AI in SmartFactor Authentication. Vendar pa lahko z uporabo dnevnika dogodkov pregledate vse aktivnosti v vašem računu in ustrezne ocene tveganja za katero koli dejanje. Tako lahko, če je AI preveč težak ali ne blokira dovolj, lahko ustrezno prilagodite svoja pravila po meri.

Podpora

Kot velja za večino storitev, usmerjenih v podjetja, tudi OneLogin ponuja široko paleto podpornih virov in možnosti za stike. Čeprav obstaja veliko možnosti za samopomoč, če naletite na težave, OneLogin izstopa z odličnimi učnimi viri, s pomočjo katerih skrbniki in zaposleni pospešujejo hitrost delovanja. 

Od tam naprej OneLogin ponuja seje »omogočanje strankam«, ki so 15 do 30 webinarjev, ki zagotavljajo osnovne informacije o tem, kako OneLogin deluje in kaj lahko naredi za vaše podjetje. Čeprav je prijava in udeležba enega od teh spletnih seminarjev v živo najboljši način, si jih lahko ogledate tudi na zahtevo.. 

onelogin-stranka-omogočanje

Če se želite poglobiti, se boste morali odpraviti do centra virov, ki je na voljo na domači strani spletnega mesta OneLogin. Poleg informacij o trenutnih najboljših praksah in novicah o kibernetski varnosti, OneLogin ponuja veliko sredstev za prikrivanje svoje platforme in zagotavljanje varnosti računov. 

To vključuje vrsto e-knjig, tehničnih preglednic, infografike, analitičnih poročil in celo odprtokodnih orodij SAML. Poleg tega so na voljo vsi ti podatki, ne glede na to, ali imate račun ali ne.

onelogin-resource

Ko postane čas za podporo

OneLogin zagotovo prednaloži svoje vire za podporo. Ko pride čas za reševanje problemov za obstoječe stranke, opravi dostojno delo, čeprav ne podpira skoraj toliko virov kot potencialnim in novim strankam. 

Za možnosti stikov lahko pokličete OneLogin za podporo, ko kupite načrt. Čeprav je to najboljša metoda, bi radi videli tudi podporo po e-pošti. Razočarano, OneLogin ponuja e-poštne storitve za prodajne poizvedbe, ne pa tudi za tehnične. 

K sreči je v bazi znanja veliko virov za samopomoč, čeprav niso organizirani tako kot gradivo v centru virov. 

Kljub temu je zbirka znanja poglobljena, saj so skoraj vse teme prejele nekaj posnetkov zaslona in nekaj celo video vadnic. Če imate kakršna koli vprašanja, kako OneLogin ali kako ga konfigurirati, je zbirka znanja najboljše mesto. 

onelogin-baza znanja

Čeprav bi radi videli več možnosti za stik, je jasno, da je OneLogin vključil svoje delo, tako da je kontakt zadnji ukrep. Sredstva za samopomoč so odlična skozi in skozi, s podporo za stranke pred in po prodaji. Vendar bi radi videli klepet v živo ali vsaj elektronsko podporo.

Razsodba

OneLogin je solidna storitev SSO in MFA, čeprav je veliko bolj primeren za velika podjetja kot mala. Seznam funkcij OneLogina je poleg minimalnih vrst, osredotočen na avtomatizacijo, uporabniška dovoljenja in vkrcavanje / izkrcanje. Vse te lastnosti so podvržene oblačilom, ki potrebujejo SSO za dolg seznam uporabnikov in preprost način upravljanja z vsemi. 

Če pa vam to ustreza, je malo drugih storitev, ki ponujajo toliko, kot jih ima OneLogin. Poleg funkcij za velike obleke je OneLogin izredno enostaven za uporabo in zelo prilagodljiv, kar omogoča enostavno vključitev v vsako podjetje. 

Kaj menite o OneLoginu in tem pregledu OneLogin? Ali se boste brezplačnemu poskusu vrteli? Če uporabljate OneLogin, nam to sporočite v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map