Pregled šifrirja – posodobljeno aprila 2020

Encryptr pregled

Encryptr je vstop družbe SpiderOak na trg upravljavca gesel in moramo reči, da je veliko preprosto všeč, ko gre za preprosto uporabo. Vendar menimo, da bi lahko naredil malo več, čeprav se vidimo, kako je brezplačno, ne bi se smeli preveč pritoževati. Preberite naš celoten pregled Encryptr za podrobnosti.


encryptr-drsnik1

encryptr-slider2

encryptr-drsnik3

encryptr-slider4

encryptr-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Encryptr je skrbnik gesla podjetja SpiderOak, ki je podjetje, osredotočeno na spletno varnostno kopijo. V pregledu SpiderOak ONE smo storitev pohvalili zaradi njene odlične varnosti in zasebnosti, čeprav smo zmanjšali nekaj točk zaradi slabega servisa za stranke in nekaterih težav s prijaznostjo do uporabnika..

V tem pregledu Encryptr bomo videli, ali ta brezplačni upravitelj gesla z odprtim kodom primanjkuje na istih območjih kot plačana varnostna storitev. Ob poti bomo govorili tudi o funkcijah, varnosti, cenah in podpori, še preden bomo izrekli sodbo. 

Čeprav je Encryptr privlačen in enostaven za upravljanje z geslom, mu zelo primanjkuje funkcionalnosti. Na nek način se zdi, da je SpiderOak orodje v celoti opustil, nekatere osnovne lastnosti pa so manjkale celo leta po napovedi. Kljub temu je Encryptr popolnoma brezplačen za uporabo, zato ga je vredno posneti, če se sliši kot vaša torba.

Moči & Slabosti

Nadomestni za Encryptr

Lastnosti

Encryptr v bistvu nima funkcij. Zunaj sinhronizacije več naprav in podpore za nekaj različnih vrst vnosov Encryptr ne zagotavlja funkcionalnosti. Čeprav to pomaga uporabnost, se aplikacija počuti preveč nerodovitno. V nekaj letih, ko je Encryptr naokoli, bi upali na več funkcij. 

Najboljša lastnost je podpora platformi. Encryptr podpira Windows, macOS, Linux, Android in iOS. Vendar pa podpira starejše različice teh operacijskih sistemov. 

Uporabniki Apple morajo biti dokaj posodobljeni, Encryptr podpira macOS 10.7 ali novejšo različico iOS. Vseeno je APK na voljo za namestitev Android, namestitveni program Windows pa deluje na vseh sistemih od XP do Windows 10. 

Podaljški gorja

Njegova podpora za platformo se ne razširi na brskalnike. Encryptr nima razširitev brskalnika. Čeprav je to nadležno, ker do svojega gesla ne morete dostopati do svojega gesla, pomanjkanje razširitve prinaša svoj nabor težav. Ker Encryptr ne deluje z vašim brskalnikom, samodejno izpolnjevanje in samodejno zajemanje ne pride v poštev. 

To pomeni, da boste morali vsa gesla dodati ročno. Poleg tega boste morali Encryptr imeti odprt, če želite hiter dostop do gesel. SpiderOak omogoča preprosto kopiranje vhodnih polj – z dvojnim klikom ali dotikom boste napolnili odložišče – vendar to ni primerno nadomestilo za samodejno izpolnjevanje.

Encryptr tudi ne more uvoziti ali izvažati svojih geslov. Čeprav ni prvi upravitelj gesel, ki je preskočil funkcijo uvoza, pomanjkanje možnosti izvoza zazna. Če želite kadar koli preskočiti ladjo, boste morali ročno premakniti gesla na drugo orodje za upravljanje. 

Še bolj frustrirajoče je, da je SpiderOak omenil, da so razvijalci pred dvema letoma delali na funkciji uvoza / izvoza in jo še niso dokončali.. 

Kaj Encryptr manjka

Žal se največje točke za to poglavje nanašajo na tisto, kar Encryptr manjka. Samodejno izpolnjevanje in samodejno zajemanje sta največji napaki. Vendar pa obstaja nekaj drugih manjkajočih funkcij, ki Encryptr težko uporabljajo v praksi. 

Na primer, vnosov po meri ne morete shraniti. Čeprav Encryptr ponuja splošno kategorijo za vnose, ne morete dodati novih polj v splošne vnose. Dodajanje, recimo, podatkov o potnem listu se ne razlikuje od tega, da vse skupaj vnesete v NotePad in šifrirate datoteko z našo najboljšo programsko opremo za šifriranje. 

Encryptr lahko shrani vaša gesla in kreditne kartice, vendar ne veliko drugega. Kot brezplačno orodje nam je težko napačno, ker, odkrito povedano, deluje. Vendar orodja, kot so LastPass, Bitwarden in KeePass, ponujajo več funkcionalnosti brezplačno. Encryptr ne trpi zaradi tega, da bi bil slab, ampak preprosto povprečen. 

Pregled funkcij Encryptr

Encryptr Logotipspideroak.com

prost

Varnost

2FA

Šifriranje
AES-256

Ničelno znanje

2FA tipke

Varnostna analiza

Sinhronizacija z več napravami

Varnostno kopiranje in obnovitev

Mobilne aplikacije

Zamenjava gesla

Generator gesel

Razširitev brskalnika

Samodejno izpolnjevanje

Obrazec samodejno izpolni

Uporabniški vmesnik brskalnika

Namizni vmesnik namizja

E-naslov

Klepet v živo

Telefon

Center pomoči

Forumi

24/7 podpora

Več

Prost načrt

Cenitev

Encryptr je brezplačni upravitelj gesla, ne dajatev donacije ali premijskega načrta. Zaslužil je mesto skupaj z LastPassom in Bitwardenom v naši najboljši brezplačni postavitvi upravitelja gesel, čeprav je na enem ključnem področju manjkalo. Ker je SpiderOak prostoročen, če gre za Encryptr, manjka peščica funkcij.

Preden se lotimo nekaterih težav z modelom Encryptr, se pogovorimo o tem, kaj je brezplačno. Za razliko od NordPass, ki brezplačne uporabnike omejuje na upravljanje z geslom samo lokalno, Encryptr uporablja oblak SpiderOak za sinhronizacijo z več napravami. Tudi vaši vnosi niso omejeni tako kot pri McAfee True Key ali Kaspersky Manager Password. 

Kot tehniki, ki so videli nešteto brezplačnih orodij z nekakšnim ulovom, se zdi Encryptr predobren, da bi bil resničen. Vendar ne najdemo razloga, da ne bi zaupali SpiderOaku. 

Spletni rezervni del posla je prinesel skoraj popolne ocene za varnost in zasebnost. Glede na to, da ima Encryptr enake politike in varnostne standarde kot varnostna storitev, nam ni treba skrbeti. 

Ni brez skrbi

SpiderOak v članku o cenah za šifriranje podatkov v zbirki znanja pravi, da je storitev „ponujena kot – ni garancija za določen življenjski cikel ali nadaljnji razvoj ali podporo“, zato je na voljo brezplačno. 

SpiderOak se je glede podpore zadržal Encryptrja, zato tam nimamo pomislekov. Podatki o upravitelju gesla pa so redki. 

Rezervirana narava SpiderOak do Encryptr pomeni, da je na področju varnosti podatkov ali neposredne podpore okoli izdelka malo. Čeprav je Encryptr v tej zadevi težko kritizirati, ker je brezplačen, je dejstvo, da drugi upravljavci brezplačnih gesel ponujajo več na področju dokumentacije in podpore. 

Všeč nam je, da je Encryptr brezplačen, razjasnimo. Vendar pa želimo opozoriti tudi na ugodnosti, ki jih izvaja SpiderOak v postopku brezplačne uporabe Encryptr. 

Uporabniku prijaznost

Encryptr zasede samo eno stran na spletnem mestu SpiderOak. Tam boste našli štiri gumbe, ki se nanašajo na prenose na različne platforme. S klikom na velik gumb »prenesi zdaj« se vam prikaže seznam namestitvenih programov za Linux, macOS, Windows, Android in iOS. 

encryptr-downloads

Namesto dolgega seznama različnih različic za različne iteracije istega operacijskega sistema SpiderOak ponuja en sam namestitveni program za iOS, Android, macOS in Windows. Na voljo je tudi datoteka APK za Android, tako da lahko namestite Encryptr v jailbroken naprave in naprave Android, ki nimajo dostopa do trgovine Google Play. 

Namestitev se je končala brez premetavanja, čeprav namestitveni program ne vpraša, ali želite zagnati aplikacijo, ko je končana. Z ikono na namizju se bo Encryptr zagnal in vas prosil, da se prijavite. Če ste novi, lahko kliknete povezavo »novo v Encryptr« in ustvarite račun neposredno v aplikaciji. 

encryptr-create-account

Uporaba Encryptr

Ko se prijavite in se prijavite, se Encryptr odpre s trditvijo o “preprostem upravljanju z geslom” in s prvimi vtisi se strinjamo. V aplikaciji sta samo dva gumba, eden za nastavitve in drugi za vnose. 

encryptr-start-up

Začnimo z nastavitvami, ker je med obema presenetljivo preprostejša. V meniju z nastavitvami je edino, kar lahko spremenite, glavno geslo. V nasprotnem primeru lahko povratne informacije pošljete neposredno prek aplikacije, kjer svojo izkušnjo ocenite s kratkim vprašalnikom. Sama po sebi ni podprta, vendar lahko težave pustite v razdelku s komentarji. 

encryptr-povratne informacije

Če nadaljujete z dodajanjem vnosov, lahko začnete s polnjenjem gesla z ikono “plus” v zgornjem desnem kotu. Encryptr podpira samo tri vrste vnosa: gesla, kreditne kartice in „splošno“. Zadnji bi se lahko uporabil za karkoli. 

Vendar Encryptr ponuja samo polja za oznako, nekaj splošnega besedila in opomb, kar pomeni, da s splošnimi vnosi ne morete biti preveč ustvarjalni, kot lahko z 1Password (preberite naš pregled 1Password). 

encryptr-novo geslo

Dodajanje novih vnosov je preprosto, tudi iskanje tega, kar potrebujete, ni preveč težko. Encryptr koristno ponuja iskalno vrstico za hitro sledenje gesel. 

Vendar ni nobenih možnosti filtriranja. Tako kot F-Secure Key je Encryptr videti dobro z nekaj vpisi. Ko pa se gesla začnejo kopičiti, postanejo možnosti filtriranja nepogrešljive, Encryptr pa ne ponuja nobenega. 

Funkcionalnost trgovanja za uporabnost

Kot smo razpravljali v zgornjem razdelku »Funkcije«, Encryptr ne ponuja veliko funkcionalnosti zunaj shranjevanja in sinhronizacije gesel. Zdi se, da so se nekatere oblikovalske odločitve preveč osredotočile na uporabnost in v tem času žrtvovale funkcionalnost. Za nekaj konteksta nekaj zgornjih odstavkov opisuje vse, česar je Encryptr sposoben.

encryptr-vmesnik

Razširitve za brskalnik ni, samodejno izpolnjevanje ni mogoče in ne morete shraniti vnosov po meri. Encryptr ima generator gesel, a tudi naš lastni generator gesel ima več možnosti. Ne morete ustvariti gesla med letenjem ali konfigurirati, koliko znakov ima. Namesto tega Encryptr samodejno ustvari geslo, ko ustvarite nov vnos. 

Čeprav lahko cenimo njegovo predanost prijaznosti do uporabnika in dejstvo, da je Encryptr brezplačen, ne moremo zanikati, kako malo lahko aplikacija ponudi. Seveda, lahko shrani in sinhronizira vaša gesla, vendar obstaja veliko drugih možnosti, ki to počnejo in še več brezplačno.

Varnost

SpiderOak je varnostna kopija in Encryptr je jasno, da je to podjetje v središču pozornosti. V dokumentaciji ni ničesar, kar bi se nanašalo neposredno na Encryptr. Vendar pa ima SpiderOak več tehničnih dokumentov o tem, kako deluje njegov oblak, kako ste overjeni in kako so vaši podatki zaščiteni. S tem lahko dobimo predstavo o tem, kako varen je Encryptr. 

Začnimo s preverjanjem pristnosti. Encryptr je skrbnik gesel z ničelnim znanjem, kar ne bi smelo biti presenetljivo, saj je SpiderOak ONE v našem pregledu zaslužil skoraj popoln rezultat za zasebnost. Začenši z geslom, zmečkan in osoljen s pomočjo PBKDF2 in SHA-256. Ključ, ustvarjen s to funkcijo, se uporablja za šifriranje vaših podatkov s pomočjo AES-256. 

Kot lahko preberete v našem opisu šifriranja, je AES-256 približno najboljša stvar. Encryptr ima model, ki je podoben številnim upravljalcem gesel, kar pomeni, da za preverjanje pristnosti in za upravljanje ključa AES uporablja zamaknjen in zasoljen rezultat vašega gesla.. 

Vse to se dogaja tudi lokalno, kar pomeni, da SpiderOak ali kdor koli, ki ima dostop do svojega oblaka, ne more dešifrirati vaših geslov. 

Prednosti spletnega varnostnega kopiranja 

Pri večini upravljavcev gesel moramo varnostne podatke prevzeti po nominalni vrednosti. Nekatere storitve, na primer Dashlane, nudijo podroben varnostni papir, zato si lahko ogledamo tehnične podrobnosti. Vendar je v večini primerov varnost zmanjšana na tržne točke.

SpiderOak je kot spletna varnostna podpora za podjetja že na voljo veliko tehničnih informacij. Čeprav ni nobenega papirja, ki bi se neposredno nanašal na Encryptr, obstajajo štirje dokumenti, povezani z oblakom SpiderOak, upravljanjem ključev in varnim shranjevanjem podatkov. Zaradi tega lahko dobimo dobro predstavo, kako deluje Encryptr. 

Poleg tega je Encryptr odprtokoden. Tako kot KeePass si lahko tudi na GitHub-u ogledate izvorno kodo, da ne samo spremenite delovanje programa, ampak tudi vidite, kako deluje na tehnični ravni. 

V Encryptr je težko dvomiti, glede na to, kakšna so lahko podjetja, ki so danes lačna podatkov (za to preberite naš pregled Avast). Vendar se zdi, da SpiderOak resnično ponuja Encryptr iz dobre volje. Kar zadeva varnost, ne najdemo ničesar, kar bi govorilo nasprotno.

Podpora

Kot smo se dotaknili v zgornjem razdelku o cenah, SpiderOak uporablja pristop k Encryptrju in to podpira. Obstaja odsek zbirke znanja, namenjen Encryptrju, vendar tam ne boste našli nobenih koristnih odgovorov. Če potrebujete pomoč, se lahko obrnete na SpiderOak in upate na odgovor ali Google svoje vprašanje. 

„Baza znanja“ vsebuje sedem člankov, stran za prenos in vodnik za začetek. Klicanje vnosov “člankov” je vendarle nekoliko radodarno. SpiderOak je vsakemu od sedmih vnosov posvetil natanko en odstavek, večina pa govori o funkcijah, ki jih razvija razvojna skupina. 

encryptr-faq

Še enkrat smo v negotovem položaju, v katerem ne moremo napako Encryptrja, ker je dobro. SpiderOak nikakor ni dolžan ponuditi več sredstev za samopomoč, kot jih trenutno ponuja. Vendar pa po naših standardih Encryptr na način, kako sami naredite podporo, ponuja premalo, kar še poslabša dejstvo, da ne morete prejemati neposredne podpore. 

Encryptr je na voljo kot »brez« stalnega razvoja ali podpore. Zahtevo lahko vložite prek centra za podporo SpiderOak ali zahtevo za funkcijo prek aplikacije Encryptr. Vendar pa SpiderOak jasno kaže, da se morda ne bo odzval na poizvedbe o podpori. 

šifriranje-kontaktna stran

Razsodba

Encryptr je dobro orodje za to, kar je: barebones upravitelj gesel, ki lahko šifrira vaša gesla in kreditne kartice. Vendar pa obstaja vrsta boljših možnosti na trgu, tudi brezplačno. 

Zdi se, da je SpiderOak v Encryptr vložil zelo malo virov, za izklicno ceno pa je to v redu. Čeprav odločitve SpiderOak, da Encryptr postane brezplačen, samostojen izdelek, ne obsojamo, to za nas ne pomeni najboljšega. 

Kaj menite o Encryptrju? Ali ga boste prenesli in posneli? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me