Pregled dela – Posodobljeno 2020

Pregled nalog

Passwork je dostojen skrbnik za gesla, ki bi verjetno zelo dobro ustrezal mnogim ljudem, če ne bi bilo njegovih manjkajočih lastnosti in visoke cene. Če je vaša aplikacija všeč osnovna, preberite celoten pregled Passwork za aplikacijo, ki bi lahko ustrezala računu.


dlančnik-drsnik1

dirkalnik-drsnik2

dlančnik-drsnik3

dlančnik-drsnik4

dlančnik-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Passwork je poslovno usmerjen upravitelj gesel, ki vam omogoča izbiro med shranjevanjem gesel v oblaku ali hrambo lokalnih. Čeprav se po lastnostih in uporabnosti dobi veliko prav, ima Passwork nekaj težav. V tem pregledu Passwork bomo preučili vse njegove vzpone in padce. 

Ob poti bomo videli tudi, ali ima Passwork vse, kar je potrebno, da se vključi v naš najboljši vodnik za upravljanje gesel. Od funkcij in cen do prijaznosti in varnosti do uporabnika, smo storitev preučili, da bi videli, kaj jo naredi, in kaj postane napaka. 

Za kratek odgovor je Passwork kompetenten, čeprav drag, skrbnik za poslovna gesla. Čeprav je še vedno vredno vpiti na naš najboljši upravitelj gesel za seznam malih podjetij, Passwork ne doseže višine 1Password ali Zoho Vault. Kljub temu petdnevna brezplačna preizkusna različica, ki je pripravljena, ni razloga, da tega ne posnamete. 

Moči & Slabosti

Alternativa za Passwork

Lastnosti

Passwork je upravitelj poslovnega gesla, zato je večina njegovih funkcij usmerjena v to uporabo. Namesto da bi ponujal več vrst vnosov, kot je 1Password, ali samodejno zamenjavo gesla, kot je Dashlane, se Passwork veliko bolj osredotoča na upravljanje uporabnikov, organizacijo in integracije..

Upravljanje in dovoljenja za uporabnike Passwork

Tako kot pri večini upravljalcev poslovnih geslov večina funkcij Passwork prihaja do upravljanja uporabnikov. Lahko dodate toliko uporabnikov, kolikor omogoča vaša naročnina, vendar preden lahko dodate gesla, morajo ti uporabniki potrditi svojo e-pošto. Po tem lahko spremenite dostop do vnosov in map ter uporabniku daste splošno raven dovoljenja.

upravljanje dela - uporabnik

Vnosi in mape pa so le dve ravni organizacije. Poleg tega Passwork omogoča upravljanje več trezorjev. Ta raven organizacije bi bila lahko koristna glede na velikost vašega podjetja. Recimo na primer, da obstaja kar nekaj aplikacij, do katerih potrebuje vaš tim zaposlenih. Lahko bi ustvarili ločen trezor zanje. 

Tudi pri več ravneh organizacije Passwork nikoli ne ovira pri delitvi vnosov. Uporabnike lahko povabite v celoten trezor, v skupno rabo določene mape ali celo v skupno rabo enega vnosa. V mnogih pogledih se zdi premikanje vnosov podobno kot Google Drive (preberite pregled Google Drive). 

Passwork Self-Hosted vs. Cloud

Kot bomo preučili v spodnjem razdelku »cene«, Passwork ponuja dve storitvi. Obstaja upravitelj gesel v oblaku, ki vam omogoča, da izkoristite oblak Passwork za sinhronizacijo in dostop do gesla. Če pa že imate strežnik, lahko gostite tudi svoj strežnik. 

S to konfiguracijo imajo do vaših gesel dostop le zaposleni, kar pomaga pri varnosti. Poleg tega vam ni treba plačevati ponavljajoče se naročnine. Namesto tega vam Passwork naloži zajetne enkratne pristojbine glede na število uporabnikov, ki jih potrebujete. To bomo preučili v naslednjem razdelku. 

Obstaja tudi nekaj drugih razlik. Storitve Self-Hosted imajo veliko večjo prilagodljivost, kar vam omogoča, da v vmesnik dodate svojo blagovno znamko in uredite izvorno kodo. Vendar pa samoplačniške storitve prihajajo samo z letom brezplačnih posodobitev, medtem ko načrt v oblaku stalno posodabljamo brezplačno. 

samostojno delo

Kar se tiče razlik med samoplačniškimi stopnjami, je veliko, kot lahko vidite na zgornjem zaslonu. Največja razlika je v številu uporabnikov, ki jih lahko podprete, vendar se lahko druge stvari razlikujejo glede na vaše potrebe, na primer uvoz podatkov, podpora aktivnemu imeniku in podpora strankam. 

Pregled funkcij pasovnega dela

Pasivni logotippasswork.me

Začne od 150 dolarjev mesečno Vsi načrti

Varnost

2FA
Google Authenticator

Šifriranje
AES-256

Ničelno znanje

2FA tipke

Varnostna analiza

Sinhronizacija z več napravami

Varnostno kopiranje in obnovitev

Mobilne aplikacije

Zamenjava gesla

Generator gesel

Razširitev brskalnika

Samodejno izpolnjevanje

Obrazec samodejno izpolni

Uporabniški vmesnik brskalnika

Namizni vmesnik namizja

E-naslov

Klepet v živo
Facebook Messenger

Telefon

Center pomoči

Forumi

24/7 podpora

Več

Prost načrt
5-dnevno preskusno obdobje

Cenitev

Sodeč po spodnji tabeli o cenah je enostavno domnevati, da se pri Passworkju veliko dogaja, ko gre za cene. Vendar je linija dokaj preprosta. Čeprav Passwork obravnava naročnine nekoliko drugače kot drugi upravljavci gesel, to še ne pomeni, da je storitev draga. Kljub temu lahko velike ekipe drugje najdejo cenejše možnosti. 

Oblak je načrt, ki se ga bo večina ljudi držala. Vsak mesec znaša 1,50 USD na uporabnika, letno pa se zaračuna in podpira enega do 100 uporabnikov. Kljub temu ni količinskih popustov. Za razliko od drugih upraviteljev poslovnih geslov – Zoho Vault pride na misel – plačujete isto ceno na uporabnika, ne glede na to, koliko jih imate. 

Zaradi tega je načrt v oblaku odlična izbira za majhne ekipe, a slab za upravljanje več kot 50 uporabnikov. Če želite samo preizkusiti Passwork, lahko izkoristite petdnevno brezplačno preskusno različico, kreditna kartica ni potrebna. 

Razčlenitev Passwork Self-Hosted

Stvari se zmedejo z možnostmi samostojnega gostovanja Passwork-a. Obstajajo štirje načrti, od katerih vsak zahteva enkraten nakup. Čeprav so stroški vnaprej visoki, je to naložba v prihodnost, podobno kot dosmrtna naročnina na Sticky Password (preberite naš pregled Sticky Password). Glede na to vam število uporabnikov v vašem računu ni veliko fleksibilno.

Za razliko od Cloud, ki vam omogoča, da določite število uporabnikov v svojem računu, Self-Hosted določa štiri različne omejitve. To postavlja nekaj vprašanj, od katerih je najbolj očitno, če ste že čez naloženi limit. Na primer, skupina 20 uporabnikov in ekipa šestih uporabnikov bo za Start plačala enako ceno 490 USD. 

Če ste del rastočega podjetja, morate upoštevati tudi koliko uporabnikov, ne tistih, ki so trenutno v vaši ekipi. Za razliko od običajnega modela naročnine v naslednjem obračunskem ciklu ne morete samo dodati več uporabnikov. Gre za enkratni nakup, ki predstavlja nekaj nenavadnih vprašanj, ko gre za rast vaše ekipe. 

Število uporabnikov ni edina razlika med načrti (podrobnejšo razčlenitev si lahko ogledate v zgornjem razdelku »funkcije«). Kar zadeva ceno, obstajajo različna obdobja vračila za vsak načrt. 

Majhna ekipa nima garancije za vračilo denarja, Start ponuja sedem dni, Standard in Premium pa 14 dni. Ne glede na to lahko zahtevate brezplačno predstavitev za največ pet uporabnikov. 

Uporabniku prijaznost

Pasivno delo se veliko dogaja, a kljub temu se mu nikoli ne uspe počutiti pretirano. Namesto da bi si skušal utirati svojo pot, si Passwork izposodi oblikovalske odločitve iz drugih priljubljenih aplikacij, predvsem Google Drive. To ne pomeni, da Passwork izgleda kot Drive. Namesto tega so številne funkcije tako dostopne. 

Preden pridete do tega, se morate prijaviti za račun. Izbira ustreznega načrta bo v veliki meri odvisna od vaših potreb, čeprav priporočamo, da se večina malih podjetij drži različice v oblaku. Lastno gostovanje je najboljše za podjetja, ki imajo poseben oddelek za informacijsko tehnologijo. 

Po izbiri načrta boste morali ustvariti račun. Za različico v oblaku potrebuje Passwork geslo računa in glavno geslo. Nad poljem za ustvarjanje gesla je tudi opozorilo, da Passwork ne more obnoviti vašega računa, če pozabite svoje glavno geslo. 

passwork-prijava

Dodajanje in urejanje gesel

Kot smo že omenili, obstajajo tri stopnje organizacije: gesla, mape in trezorji. Dodajanje novih geslov je preprosto, Passwork vam omogoča, da jih poimenujete, dodate URL, dodate opombe in celo priložite datoteke. Poleg tega lahko na strani za ustvarjanje ustvarite močna gesla in dodate barvo in oznake. 

passwork-novo-geslo

Poleg tega lahko vnosi podpirajo več prijav. Recimo, da želite na primer vpisati vse svoje prijave v G Suite na en vnos, to lahko storite s Passwork-om. Kljub temu so gesla edina podprta vnosa. Čeprav lahko dodate opombe in priloge, v svojem trezorju ne morete shraniti kreditnih kartic ali drugih vrst vnosov. 

pasovno delo-trezor

Vnose lahko tudi uvozite, če imate ustrezno naročnino. Ko je vse nastavljeno, je čas za skupno rabo. 

Kot je omenjeno v zgornjem razdelku »funkcije«, lahko uporabnike povabite v trezorje in mape. Posamezne vnose lahko delite tudi na ta način in prek povezave. Poleg tega lahko nastavite povezave za enkratno uporabo ali večkratno uporabo in določite čas poteka. 

izmenjava povezav z delom

Kopanje v nastavitve

Passwork na prvi pogled ima veliko nastavitev, do katerih lahko dostopate z menijem hamburgerjev v zgornjem levem kotu. Kljub številnim različnim razdelkom je nastavitve enostavno prebavljivo. Večinoma lahko preskočite mimo razdelka »moj račun«. Pri pripravi je zaskrbljenost samo z dvema faktorjema.

nastavitve za delo

Vendar se v razdelku »upravljanje« dogaja veliko. Tam lahko dodate nove uporabnike, upravljate njihova dovoljenja, izvozite podatke gesla in celo ogledate svojo zgodovino. Če imate kakršna koli odstopanja glede tega, kdo je kaj uporabil, si lahko ogledate, kako ste in vsak uporabnik komunicirali s Passwork-om. 

pasovna naloga-zgodovina

V razdelku »Upravljanje« je tudi varnostna nadzorna plošča Passwork, kjer si lahko ogledate moč gesla posamično in tudi moč celotnega računa. Poleg tega lahko dodate filtre za analizo različnih področij računa. Lahko si na primer ogledate gesla določenega uporabnika ali tista, ki so shranjena v določenem trezorju. 

passwork-varnost-armaturna plošča

Razširitev brskalnika Passwork

Passwork ima poleg spletne aplikacije še razširitev za brskalnik, čeprav je manj robustna kot recimo razširitev brskalnika Keeper (preberite naš preglednik Keeper). Podaljšek je namenjen samo samodejnemu izpolnjevanju in iz našega testiranja deluje dobro. Vendar ne morete upravljati gesel ali dostopati do katere koli napredne funkcije spletne aplikacije. 

Morda bi bilo smiselno podaljšati končnico. Pri prejšnjem ocenjevanju smo z uporabo razširitve brskalnika opazili več zrušitev Chroma. Čeprav se tokrat ni zgodilo naenkrat, je to nekaj v mislih. Glede na to, kako razširitev je le malo, je bolje, da je odprt dodaten zavihek brskalnika. 

Varnost

Passwork ima znano varnostno strukturo, ki uporablja šifriranje AES-256 in model z ničelnim znanjem, o katerem se lahko naučite v našem opisu šifriranja. Vendar mora Passwork rešiti težavo več uporabnikov, ki se običajno ne pojavi pri uporabi upravitelja gesel. K sreči ima rešitev.

Vsak trezor ima 256-bitni ključ, ki je ustvarjen na strani stranke. Ta ključ je tisto, kar šifrira vaše trezorje, kar pomeni, da se vsak trezor šifrira posebej. Vaše glavno geslo je tisto, kar odklene te trezorje, saj se uporabljajo za šifriranje posameznih ključev trezorja. Ker se to zgodi na strani stranke, Passwork nikoli ne more dešifrirati vaših podatkov. 

Stranka še ne pomeni lokalnega. Ker je Passwork zasnovan v vašem brskalniku, tam shranjujete glavno geslo. Seveda je šifrirano, vendar je vseeno, kar je treba opozoriti. Shranjevanje šifriranega glavnega gesla v brskalniku ga sam po sebi ne predstavlja bolj ranljivega (tudi lokalna shramba lahko povzroča težave), vendar je nekaj pozornega..

Skratka, Passwork izgleda varno, vsaj od tistega, kar lahko povemo glede na varnostni zapis. Na posnetku ni nobenih kršitev podatkov in Passwork pri šifriranju uporablja najnovejše. Glede na to bi radi videli več možnosti preverjanja pristnosti, zlasti pri različici v oblaku. 

Natančneje, radi bi imeli možnosti z več faktorji. Passwork podpira eno najboljših aplikacij za preverjanje pristnosti z dvema faktorjema, Google Authenticator, vendar je to to. 

Za upravitelja poslovnega gesla so potrebne sodobnejše možnosti preverjanja pristnosti, vključno z YubiKeyom in biometrično overjanje. Glede na to, koliko se Passwork osredotoča na druga področja, je razočaranje, če ga tukaj ne poznamo.

Podpora

Passwork ima veliko podporne podpore, vendar le, če prelagate zajeten račun. Neposredna podpora je funkcija, ki se skriva za Passworkjevo dražjo stopnjo, s samo osamljeno Facebook Messenger možnostjo za vsa druga vprašanja. To ne bi bilo težava, če bi bilo veliko virov za samopomoč, žal pa jih ni. 

Najprej se pogovorimo o tem, kako naj obvladujejo Passwork. Če želite privilegij storitve za stranke, boste morali porabiti skoraj 500 USD. 

Podpora strankam je na voljo samo v začetnem načrtu in zgoraj, pri čemer imajo prednost standardna podpora Standard in Premium. To je za samoplačniške načrte. Naročniki v oblaku imajo en sam e-poštni naslov, ki je pripet v spodnjem kotu spletnega mesta.

e-poštni naslov

Čeprav ni idealen, e-poštni naslov deluje. Kljub temu, da pomanjkanje sredstev za samopomoč pri Passwork-u ne gre, je neizprosno. Različice v oblaku in samostojni gostje imajo vsaka vprašanja s šestimi temami, pri čemer vsakemu vprašanju ni namenjen največ odstavek. Je bolj tržna kopija kot karkoli drugega. Kratka vprašanja ne bodo rešila številnih vprašanj. 

V poslovnem kontekstu so sredstva za samopomoč vse. Uporabniški priročniki za nove zaposlene, spletni seminarji za pripravo in praktično usposabljanje so pravilo za tekmovalce Passwork-a. Čeprav obstaja veliko drugih vidikov storitve, ki nam je všeč, njene podpore močno primanjkuje. 

Razsodba

Passwork je zelo dober, saj ponuja dostopen vmesnik in uporabne funkcije za podjetja. Vendar tudi na veliko področjih pogreša. Cena je za velika podjetja previsoka, najmanj pa podpora. To v kombinaciji s pomanjkanjem večfaktorskih možnosti preverjanja pristnosti naredi Passwork dostojen upravitelj gesel, čeprav daleč od najboljšega. 

Kaj menite o Passwork-u? Ali boste dali petdnevno brezplačno preizkušnjo? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map